- Köszönetek: 947
Jelenleg 391 vendég és 2 tag online
CrawlingChaos beküldte: Először is szeretném leszögezni, hogy nagyon respektálom, amikor valaki komolyan foglalkozik egy ilyen témával.
Két "gondolat bánt engemet".
Hadtörténeti szempontból Magyarországon két kiemelkedően jelentős páncéloscsatáról, illetve hadműveletről beszélhetünk, Budapest ostroma nem kifejezett a páncélos hadviselés szempontjából méltó említésre.
Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!
AzertsemJo beküldte: A sok trendi háborús filmtől eltérően a valóságban a legnagyobb
ottani harccselekmények is a keleti front csatáival összehasonlítva maximum közepes besorolást kaphatnak.
Egyszerűen mások a számok arányai. A német haderő 90%-a keleten harcolt , plusz még az egyéb szövetséges haderőik is. Ivánék meg ugye annyian voltak mint az oroszok
Az egyetlen ok amiért egyáltalán sor került arra a bizonyos partraszállásra az az oroszok teljes Europát bekebelező győzelmének megakadályozása miatt volt.
Mert megállapodás volt ugyan , de Sztálin nem állította volna meg a Vörös Hadsereget "csak" mert elérték a papíron leírt egyezmény határait , de a túloldalon még nincsenek ott a Nyugatiak.
Ha esetleg a német-orosz fronton nem dől el a helyzet véglegesen , akkor a nagy nyugati felszabadíttok a mai napig elégedetten figyelnék otthonról az öldöklést.
Erről szól a politika. Nem a mesékről.
Turul_Harcos beküldte:
Szete58 beküldte: Budapestet valóban jó lenne berakni a játékba - van itt olyan, aki ne akarná pl. szétlőni a Parlamentet?! - de a Hortobágyot valószínű meg is tudnák csinálni...
P. S.: Azért a budapesti csatában is harcolt néhány tank... itt meg ugye max. harminc...
Én nem szeretném szétlőni a Parlamentet. Szerintem a világ egyik legszebb épülete. A politikusaink az más tészta, és remélem te is erre gondoltál, hiszen az épület nem bántott még soha, senkit (ha jól tudom). És jó lenne ha még a mögöttünk lévő generációk is látnák ezt a gyönyörű épületet (mielőtt egy eszement szétlőné).
Jackal_hun beküldte:
Turul_Harcos beküldte:
Szete58 beküldte: Budapestet valóban jó lenne berakni a játékba - van itt olyan, aki ne akarná pl. szétlőni a Parlamentet?! - de a Hortobágyot valószínű meg is tudnák csinálni...
P. S.: Azért a budapesti csatában is harcolt néhány tank... itt meg ugye max. harminc...
Én nem szeretném szétlőni a Parlamentet. Szerintem a világ egyik legszebb épülete. A politikusaink az más tészta, és remélem te is erre gondoltál, hiszen az épület nem bántott még soha, senkit (ha jól tudom). És jó lenne ha még a mögöttünk lévő generációk is látnák ezt a gyönyörű épületet (mielőtt egy eszement szétlőné).
Én szeretném:D
"Kicsit sárga,kicsit savanyú,de a miénk!"Grievous beküldte: Balaton? Ja, ami valójában Erlenberg volt, csak Balaton nevet adtak nekik a történelmi csatában. Hát...