Sheep: Ez az elmélet, a gyakorlat meg az, hogy rengeteg olyan véletlenül kialakuló helyzet van, amikor:
- lövöd a sima lőszert, az lepattan, mert az ellenfél ÉPPEN (akár nem is tudatosan) olyan szögben állt, vagy magasabb szintű és jó a páncélja vagy csak eddig nem volt spot alatt és egy sarkon belefutottál és több a HP-ja stb. stb., majd mivel pattogsz róla, megöl
- verzió2: átváltasz prémiumra, 1-2x belövöd, ha okos visszahúzódik, ha nem meghal. Ezért van bent a játékban.
Ráadásul néha kulcs kérdés, hogy egy jó pozícióban lévő tankot ki tudjál szedni, mert a csata sorsát döntheti el, ilyenkor egy percig nem gondolkodom, hogy váltsak-e.
Ezt a gondolatmenetet követve ne is vigyél más lőszert, mint HEAT-et, legfeljebb nem lősz láncra. Hiszen bárhonnan előbújhat az ellenfél kemény tankja...
Én nem értek egyet a gold lőszer nyakló nélküli használatával. Néha kell, mert nem nagyon van más megoldás. De a T-54 nem arra való, hogy leoffold vele az ellenfél E100-Maus szakaszait. A játék egy betegségének tartom, hogy nincs limitálva a gold lőszer. Akkor tényleg arra használná mindenki, amire való: kritikus helyzetek megoldásához, nem pedig azon görcsölne a játékosok jelentős része, hogy hányszor égessenek lyukat szerencsétlen heavy-k frontjába. A képzetlen játékosok is kénytelenek lennének weak spotokat tanulni, mert nem működne a "full gold, 'oszt lezúzok mindenkit, aki szembe jön" taktika. Nézd meg a replayt, hányszor váltok lőszert; valahogy ennek kellene lennie az általánosnak - szerintem.
Mutass nekem az említett E100-on egy weak spotot amit stabilan belősz a T54 ágyújával, monddjuk szemből. Tudom én is hol vannak:
- has, nem megy át 233 mm alatt
- police bar, te vagy az alacsonyabb egy magasságból nem lőhető
- torony front alsó csíkja, ha jól emlékszem 245 mm ....
Marad a has HEAT-tel.
Oldalról 120mm test, 150 mm torony, ha egy kicsit is szögben áll, már nem belőhető (nem tudom hol a program, majd este megkeresem), mert a 200mm-es effektív értéket eléggé gyorsan eléri.
A HEAT nyakló nélküli használata?

Az E 100 oldala szinte végig spaced armour, a lánc spaced armour, a gun mantlet Spaced armour. IS 7 oldala, frontja spaced, IS3, IS6 oldala, frontja spaced, a kínai nehezek egy részének oldala spaced, ha akarnád sem tudnád ész nélkül használni mert elnyelődik, nem beszélve a normalizáció hiányáról.
Én nem tartom hibának hogy bármennyit vehetsz belőle, mert a nyomik össze-vissza rálőnek mindenre, ez nem egyszer mentette meg az életemet, mikor trackelt valaki HEAT-tel. Én sem használom nyakló nélkül, kb 2/3 1/3 arányban van betöltve, csak akkor lövök vele, ha nincs más lehetőség, de az biztos, hogy nem fogok eldobni magamtól sebzést azért, mert csak prémium ammoval lehet egy adott tank adott részét belőni.
A noobok meg úgy is mindig az UFP-t lövik, ez speciel E100-nál 462 mm, azon a premium ammo sem megy át...
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."
TierX szinten ...