Jelenleg 101 vendég és nincs Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 5 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 7 órával ezelőtt
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 7 órával ezelőtt
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 19 órával ezelőtt
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 1 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 2 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 2 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 2 napja
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 2 napja
Ne csodálkozz. Ha megvan a napi küldi, akkor már ...
Shunz 2 napja
Játszhatatlan, agyhalottak....
BaliSan 2 napja
Least obvious WG employee
ianselot12 3 napja
[2.0] Jacktor modpack
A játék főkönyvtárában lévő mods és res_mods mappájában lévő ...
varsa 4 napja

Arty - Kell vagy sem?

11 éve 9 hónapja #28092 Írta: tigershark71
Megválaszolva: tigershark71

Sziasztok!
Régen játszottam arty-val,t3 jutottam.Bevallom szörnyű tűzér voltam a csapat bánta általában a dolgot,be is fejeztem a tűzérkarieremet( Grille-t már nem vettem meg).
Mostanába azon gondolkodom,hogy igy több tapasztalattal ujra belevágok,tudom arty-val nem könnyü jól játszani.
Esetleg a ha van itt jó tűzér leìrhatná a harcéri tapasztalatait,hogy Mit?,Mikor?,Miért? csinálja.

Háááát...
Jónak nem mondanám magam, maximum haladónak.
Én elvből némettel nyomom, nekem ez jön be (vagy ehhez szoktam hozzá)

Az egyik legfontosabb dolog, h tudd a térképen az artys helyeket, ahonnan be lehet lőni a pályát. Nézd meg hol spotolják fel őket, stb. Az esetek nagy többségében azért mennek oda, mert onnan lehet jól lőni és vagy ott lehet jobban elbújni. Te is menj oda, de ésszel.
A csata elején ha nincs fix arty hely, akkor általában az erősebb szárnyra megyek, h ha áttörnek később érjenek el hozzám. Mindig bújj el, nekem mondjuk van álcaháló is. Fontos, h a lehető legkisebb nyomot hagyj magad után, lehetőleg semmit ne dönts ki. Tapasztalt artys nemhogy a fára, de még a kerítés dőlésére is figyel. Aztán számol, lő és halott vagy.
Mindig a legveszélyesebb (legnagyobbat sebző célokat kell kilőni) erre kell törekedni. Másik arty, TD, Heavy a sorrend. Ha a másik arty fel van spotolva, ne lőj amíg a felderítő mellette van közvetlenül. Jártam már úgy, h az is belehalt a gyönyörbe...
Shiftet használd a célzáshoz (van akinek ez is újdonság...) :D
Ha mozog a cél, akkor figyeld előtte, h hogyan teszi, vedd át a gondolkodását, találd el az ütemét, hogy hova fog menni. Kalkuláld be az előcélzásnál, h a lövedék ívben megy, gyakran 1s-nál is hosszabb ideig. Keresztben át lehet lőni az 1km-es pályát majdnem teljesen, az úgy 1400 méter...
Lövés után azonnal mozdulj el a helyedről, de megint figyelj arra, h semmit ne dönts ki. Az arty a műholdnézetben nagyon könnyen felfedezhető, ha tudod, hohgy hol keresd. Lövés után a csík elárulja a pozíciódat. Ha nem mozdulsz könnyen halott leszel.
Ha felfedeztem egy arty csíkot, de nem vagyok teljesen rácélozva Én nem mindig lövök, mert pontatlan a lövés, drága a lőszer, sokáig tölt újra, sok oka van. Viszont a következőt már úgy várom, h pontosan oda célzok. Amint jön a következő lövés csíkja már lövök is. Ergo, ha nem mozdul el az arty a lövés után, akkor ilyenkor 1,5 másodperce van még az életből. egyszerűen túl lassú ahhoz, hogy elmenjen onnan.
Lövés után viszonylag sok idő van az úratöltésig. Ilyenkor mindig minimap értékelés, figyeld a szárnyakat, hogy időben tudj elindulni, ha baj lenne. Ne felejtsd, lassú vagy (kevés kivételtől eltekintve)
Keresd a következő célpontot. ha nincs, akkor az artys helyeket, hátha lesz csík, ami elárulja őket.
Ha sok cél van, akkor a nehezebbeket támadd, pl. ilyen lehet egy hull downt játszó heavy, amit a csapat nem tud lőni, ekkor jössz Te. Vagy esetleg szükség lehet arra, h szétlőj egy házat, mert mögötte tili-tolizik valaki, aki ezzel feltartja a csapatot.
Fél szemed mindig a gyorsan mozgó gépeken legyen a minimapon. Ha eltűnnek az könnyen bajt jelent (jönnek elkapni) Készülj erre, mert csak 1 lövésed van. Ha nem talál halott vagy. Ilyenkor gyakran közvetlen irányzékkal kell lőni Shift nélkül, mint egy TD. Élmény... :D
Ha lőttél és nem talál, akkor se add fel, láttam már olyan bénát, akit még ezzel a lomha döggel tolatva is sikerült sebezni.
Végül légy férfi, viseld méltósággal a Halált, ne légy öngyilkos, ne fojtsd tóba magad, stb. Nem etikus viselkedés.
A legénység fejlesztésénél elit alakulat, aztán 6. érzék + a többinek álca. Én most itt tartok, a többin gondolkodok.

Remélem valamennyit segítettem.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, HUNGabesz24, Micu, imi321, Szete58, kharon00, Tiger205_Bp, Iranyzo, lumberjackpisti

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

11 éve 9 hónapja #28093 Írta: tigershark71
Kihagytam a célzás és töltésgyorsítót. ALAP!!!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: tibi144, FrankeeHUN

11 éve 9 hónapja - 11 éve 9 hónapja #28095 Írta: Myrsky
Megválaszolva: Myrsky
T95 oneshot GWPantherrel (még amikor Tier6-os volt). Nálunk már csak 1-1 tier 7-8-as tank volt 200-450HP-val, az ellenfélnél még a T95, egy arty és egy Tier7-es. T95 mozgott amikor eltűnt, de éppen betöltöttem, így rálőttem, a becsapódás után 2-3mp-el jött a kill. Gondolom maxot sebeztem+felgyújtottam, kaptam is a jókívánságokat az ellenféltől, a csapattársak meg nem bírtak hálálkodni :)

Artyzáshoz: a lövés utáni mozgást nem lehet hangsúlyozni. Nem szabad megvárni, hogy talál-e, ha lősz egyből indulj el előre, vagy hátra (amerre nem döntesz ki semmit/jobban gyorsul a tank - lejtőt figyelembe véve). Anno kifejlődött a legtöbb artysban ez a hozzáállás, de a nerf óta sokan nem mozognak, mert vagy azután kezdtek artyzni, és nem szoktak hozzá, vagy abból indulnak ki, hogy pontatlanabbak lettek a lövegek. Hétvégén meg is lepődtem, amikor egy 4v5 artys felállásnál egymás után 2 artyt szedtem ki a nyomjelzőjük figyelésével, egyikük sem mozgott. Egy 3.-at csak besebeztem, mert időben elmozgott (vagy csak szimplán a pontatlanság befigyelt).
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, Iranyzo

11 éve 9 hónapja #28099 Írta: Biblony
Megválaszolva: Biblony
Én GW Pantherrel erősítem most az arty-zók táborát. Pár hónapja kezdtem.
Van pár tapasztalatom, amit szívesen megosztok. Egyéni dolgok, ha valaki nem ért egyet ne harapja le a fejem :)
- Célzásnál érdemes megvárni, amíg teljesen összmegy a célkeresz, egyébként elég zsákbamacska, hogy talál-e.
- Ha mozog az ellenfél, akkor szerintem érdemes addig várni, amíg meg nem áll. Az, hogy milyen messze van tőled befolyásolja az lövés időtartamát. Pálya feléig 2mp kb, a másik végébe 4-5is lehet.
-Ha közel jönnek hozzád, bújj el valami mögé, kicsit célozz előre, mert néha méterekkel a fedezék után jelenik meg (spotolódik) az ellenfél. Egy lövésed van. Ha talál, akkor nagy eséllyel ki is lőtted.
- Érdemes úgy kezdeni a játékot, hogy beállsz a bokorba, nem pedig a szabadban maradsz.
- Ha bárki megy előre spotolni, érdemes követni.
- Ha eltőnik az épp figyelt ellen, én néha odalövök, ahol állt előbb, sokszor bejön, mert lusták mozogni. Ilyenkor jön az anyázás sokszor.
- Érdemes tudni, hogy ha jobbra-balra mozgatod a célkeresztet elég hamar és nagyon szétugrik, viszont ha függőlegesen mozdítod akkor kicsi marad, még ha gyorsan mozgatod is az egeret (GW Panthernél). Tehát érdemes olyan helyre beállni, hogy függőleges irányból jöjjenek.

Ennyi jutott eszembe gyorsan. Remélem segítettem.
Jó játékot!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Toydolls2, tibi144, Iranyzo

11 éve 9 hónapja #28215 Írta: BAGETT
Megválaszolva: BAGETT
Fincsi...

2B1 Oka 420mm

11 éve 9 hónapja #28216 Írta: Szotty
Megválaszolva: Szotty
Ez cuki, amekkora térképek vannak minimum lőtáv a szomszéd kocka :D

11 éve 9 hónapja #28225 Írta: kipeti
Megválaszolva: kipeti
Tévedsz ez még egy 10 emeletes ház mögül is kiszed :)

11 éve 9 hónapja #28227 Írta: BAGETT

Tévedsz ez még egy 10 emeletes ház mögül is kiszed :)

Persze, hátat fordít neked és körbelövi a földet.

11 éve 9 hónapja #28232 Írta: tibi144
Megválaszolva: tibi144
Helló!
Az angol arty ágat fogom huzni.Igaz,hogy még csak a tier2 fogom megvenni és vagy 100 csatáig nem is váltok tiert vele.

11 éve 9 hónapja #28234 Írta: tigershark71

Helló!
Az angol arty ágat fogom huzni.Igaz,hogy még csak a tier2 fogom megvenni és vagy 100 csatáig nem is váltok tiert vele.

Mazochista... :D
Nagyobb tier, több TP, gyorsabban fejlődik a legénység...

11 éve 9 hónapja #28239 Írta: BAGETT

Helló!

Mazochista... :D
Nagyobb tier, több TP, gyorsabban fejlődik a legénység...

Ne szóld le a kis tiert mert ráduszítom a loltrakit! :cheer:
Mellesleg szerintem is érdemes kicsit tanulmányozni a gépet mielött továbblépne. Viszont tény, hogy a legénység 100 csata alatt tier2-ben nem sokat fog összeszedni.

11 éve 9 hónapja #28240 Írta: tigershark71

Ne szóld le a kis tiert mert ráduszítom a loltrakit! :cheer:
Mellesleg szerintem is érdemes kicsit tanulmányozni a gépet mielött továbblépne. Viszont tény, hogy a legénység 100 csata alatt tier2-ben nem sokat fog összeszedni.

Próbálom finoman a Sexton II felé terelni, hogy aztán jól kilőhessem... :D
Az az egyik hiányzó a Master Tanker jelvényemhez.

11 éve 9 hónapja #28241 Írta: tibi144
Megválaszolva: tibi144
Srácok,ugy vagyok vele,hogy előbb tanuljak meg egy elfogatható szinten arty-ni,mert ugy gondolom,hogy nem könny jól tüzérkedni.
Azt meg nem akarom,hogy a csapat elküldjön az édesanyába,sleep arty és hasonlók.
Legénység fejlődését meg megoldom goldal,hogy 100% legyenek.

11 éve 9 hónapja #28243 Írta: Ger0p
Megválaszolva: Ger0p

Srácok,ugy vagyok vele,hogy előbb tanuljak meg egy elfogatható szinten arty-ni,mert ugy gondolom,hogy nem könny jól tüzérkedni.
Azt meg nem akarom,hogy a csapat elküldjön az édesanyába,sleep arty és hasonlók.
Legénység fejlődését meg megoldom goldal,hogy 100% legyenek.

Azon a szinten nem lehet megtanulni.
1. Túl kicsi a lő-táv (azt hiszem ez angol betegség), így menned kell előre.
2. Túl gyorsan mozognak az ellenfelek, így alig tudsz valamit eltalálni.

Arty-t tanulni (szerintem) legalább 4-es szint kell.

11 éve 9 hónapja #28244 Írta: tigershark71
Addig csinálod amíg jól esik...
Szerezd meg vele a Tank Ászt, aztán Go tovább.

Nemhogy 2-esben, de még 4-esben sem fog szidni senki.
Kis tierben a játékosok 80-90% piroska.
Simán belefér a kezdeti bénázás.

Téma: OFF topik

• TegRazor profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Én nem tudom ,hogy miért vagytok annyira oda......
    • Írta: TegRazor
    • 2 órája 23 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 3 órája 55 perce ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 5 napja 20 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 1 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.