Jelenleg 116 vendég és 2 Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 42 perccel ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 2 órával ezelőtt
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 2 órával ezelőtt
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 15 órával ezelőtt
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 1 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 1 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 1 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 1 napja
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 2 napja
Ne csodálkozz. Ha megvan a napi küldi, akkor már ...
Shunz 2 napja
Játszhatatlan, agyhalottak....
BaliSan 2 napja
Least obvious WG employee
ianselot12 3 napja
[2.0] Jacktor modpack
A játék főkönyvtárában lévő mods és res_mods mappájában lévő ...
varsa 3 napja

Járművek versenyekre

10 éve 1 hónapja #140436 Írta: Jackal_hun
Megválaszolva: Jackal_hun

A látótáv jó dolog, ha a pálya olyan, hogy sokáig elhúzódik a csata, de szerintem itt inkább az a jellemző, hogy az ellenfelek egymásra ömlenek:D

Valóban általában masszaharc szokott kialakulni ha egyformán light-medekkel harcolnak egymás ellen. De ha előbb vesszük észre az ellenfelet, akkor lövéselőnybe, így könnyen HP előnybe kerülhet a csapat, ami lássuk be, azonos vagy jobb képességű csapat ellen azért számít :) .

Vannak azonban (inkább zömében) gyengébb ill. közepesen erős csapatok, akik még mindig inkább a heavy-ket részesítik előnyben. 5 heavy 2 light és ehhez közelítő felállásoknál fontos szerep jut a látótávnak. Ha még a "felderítő körútján" sikerül elcsípni a spottert/spottereket akkor a heavy-k "megvakulnak". Lehet akárhány skilles legénység bennük mégsem lesz soha akkora látótávja egy heavynek mint egy light-nak. 400 méter környékén vígan ki lehet lövöldözni őket, mégsem tudnak semmi érdemlegeset csinálni - mindezt nyílt pályán (pl. sandriver, steppes). Kis pályákon (ensk), városi pályán és a gyengébb csapatok által kemperkedős pályákon (moutain pass, south coast)valóban nem sok jelentősége van a nagy látótávnak - ha felspotoltad az ellenfelet, valószínűleg már ő is felspotolt.

Ez kerek, ezért mondtam, hogy pálya függő. Pl. egy Airfielden, ahol sok dimbes dombos rész, ott pl. van létjogosultsága egy STB-1nek, egy Himmelsdorfon meg mondjuk nem annyira:D

Az meg hogy valaki a heavyket létesíti előnyben, ott is ugye az ilyen rusholós autoloaderek vagy a klasszikus tolós heavyk (E100, IS7 stb.) között is van különbség, főleg azért egy mert az előbbiek tudják tartani a tempót a medekkel. Ha nézed a ZWACK-os videókat, pl. T8-ban, rengeteg a táras tank, pl. AMx 13-90, azok meg mennek mint az állat, és kitáraznak. Na erre mondtam, hogy egymásra ömlenek az ellenfelek, minél gyorsabban. A másik, hogy tudjanak együtt mozogni, namost itt jön az a probléma, hogy vagy gyors, vagy sok a HP-ja, általában együtt nem szokott összejönni.

De hát valamit valamiért.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

10 éve 1 hónapja - 10 éve 1 hónapja #140442 Írta: Claymaker52
Megválaszolva: Claymaker52

Néha lehet látni amx 13-90-et,50-100-at is strongholdban,de szerintem senki sem szereti igazán mert ha kitáraznak akkor 40-45mp-ig emberhátrányba kerülnek.Na meg ismerve a francia ágyúkat legtöbbször nem fog bejönni az sem hogy 1 tár 1 tank.

Ezzel nem értek egyet. Bizony hasznos, ha van egy-két táras a csapatodban, akik nagyon rövid idő alatt képesek fordítani a csata kimenetelén. Oké, hogy utána 40-50 sec az újratöltés, de ha van valaki, aki fedezi őket visszavonulás közben (pl a heavyk) akkor nagyon hasznosak tudnak lenni. Két 50 100, akik párban járnak, a low HP-s tankokat egy pillanat alatt leszedegetik, ami masszaharcban döntő tényező.

10 éve 1 hónapja #140454 Írta: Jackal_hun
Megválaszolva: Jackal_hun

Néha lehet látni amx 13-90-et,50-100-at is strongholdban,de szerintem senki sem szereti igazán mert ha kitáraznak akkor 40-45mp-ig emberhátrányba kerülnek.Na meg ismerve a francia ágyúkat legtöbbször nem fog bejönni az sem hogy 1 tár 1 tank.

Ezzel nem értek egyet. Bizony hasznos, ha van egy-két táras a csapatodban, akik nagyon rövid idő alatt képesek fordítani a csata kimenetelén. Oké, hogy utána 40-50 sec az újratöltés, de ha van valaki, aki fedezi őket visszavonulás közben (pl a heavyk) akkor nagyon hasznosak tudnak lenni. Két 50 100, akik párban járnak, a low HP-s tankokat egy pillanat alatt leszedegetik, ami masszaharcban döntő tényező.

Gondoljunk bele abba, hogy kiszednek 3 tankot az elején a tárasságuk miatt, majd elhúznak a picsába, mert ugye gyorsak, akkor jön a fogócska. A lassú tankok élből utol sem érik őket, amelyik meg gyors, általában táras (vagy light).

Szóval szerintem a táras tankok teljesen jók, ha nem jön be egy tár, akkor sincs semmi, mert azzal hogy több tank lő egyet, azzal önmagában kiszedtek 5-10 másodperc alatt egy tankot, ergó az már lőni nem fog. Csak ki kell számolni, hány tankot kell kivenni ahhoz, hogy 40-45 mp-ig érdemes legyen tölteni.

10 éve 1 hónapja #140590 Írta: PeZo84
Megválaszolva: PeZo84
Sziasztok,

T62 A vagy Obj. 140?
Ha egyik igen, akkor miért nem a másik?
Ru, vagy T54 ltw?

Olvastatok már valamit az új orosz medről? Lehet üt és borít mindent? :(
Illetve szerintetek az új angol med /centurion action X/ és heavy/Chieftain/ mennyire lesz jó? Maradnak a támogató besorolosánál, vagy esetleg lehet keményebbek lesznek?

Mára ennyi szerintem :)

Köszi!

Zoli

10 éve 1 hónapja #140592 Írta: siposbalint0
Megválaszolva: siposbalint0

Sziasztok,

T62 A vagy Obj. 140?
Ru, vagy T54 ltw?

Illetve szerintetek az új angol med /centurion action X/ és heavy/Chieftain/ mennyire lesz jó? Maradnak a támogató besorolosánál, vagy esetleg lehet keményebbek lesznek?

Köszi!

Zoli

Reszemrol az osszes tizes orosz med egyforma. Taktikatol es palyatol fugg. A t62anak nobb a toronypancel, az obj140 megy egy kicsit furgebb. Chieftainrol nem tudok semmit az action x meg kb ugyanaz lesz mint a mostani fv.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: PeZo84

10 éve 1 hónapja #140595 Írta: TAdo
Megválaszolva: TAdo

Sziasztok,

T62 A vagy Obj. 140?

Nagyon hasonló a két tank. Röviden
T62A: jobb torony, rosszabb mobilitás, 5°-os ágyúlehajlás.
OBJ140: gyengébb de még mindig jó torony, jobb mobilitás, 6°-os lehajlás.
Nekem 140-em van, egyelőre. Annyi biztos, hogy nagyon érzékenyek a moduljai. A T62A-nál nem tudom mennyire jelentkezik ez a probléma.

Ru, vagy T54 ltw?

Mind a kettő ott van a garázsomban. Nálam a T54Ltw a nyerő.
T54Lwt: torony páncél, menet közben pontos, jobb álca
RU: nagyobb végsebesség, nagyobb átütésű ágyú, nagyobb DPM és van nagy átütésű HE-je. A hátránya viszont, hogy a lőszer nagyon lassan repül. A csőlehajlás csak oldalra jó.

A RU-val sokkal nehezebb igazán jól játszani, mert nem illik bele a mostani WOT-ba.

Köszi!

Zoli

Nem hiszem, hogy minden borulna, meg kell várni a teszt szervert, ahol ezek már bent lesznek.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: PeZo84

10 éve 1 hónapja #140597 Írta: PeZo84
Megválaszolva: PeZo84
Csak azért merre arra indultam, és nekem jobban tetszik a t62 a, viszont nincs róla leírás. :( Ezért aki játszik vele írhatna róla röviden-tömören, és hogy mi rá a jó felszerelés, skill, stb.

10 éve 1 hónapja #140624 Írta: Tomax96
Megválaszolva: Tomax96

Sziasztok,

T62 A vagy Obj. 140?

Nagyon hasonló a két tank. Röviden
T62A: jobb torony, rosszabb mobilitás, 5°-os ágyúlehajlás.
OBJ140: gyengébb de még mindig jó torony, jobb mobilitás, 6°-os lehajlás.
Nekem 140-em van, egyelőre. Annyi biztos, hogy nagyon érzékenyek a moduljai. A T62A-nál nem tudom mennyire jelentkezik ez a probléma.

Fogyócikk átlagosan ugyan annyiba kerül, mint költség a 2 tanknál. Az hogy mennyire sérül,azt az tudná megmondani,aki mindkettővel játszik. Szerintem egyik tankkal sem nyúl mellé az ember. Mindkettő jó. Torony páncélt meg nem nagyon értem,mert tank inspectorban én megnéztem,és nem tűnik gyengébbnek nekem a 140-é.

10 éve 1 hónapja #140649 Írta: TAdo

A zöld részeknek 30-37mm-es páncélja van, ami annyit tesz, hogy 90-120-as kaliberű ágyúk bármilyen szögből átütik.
Mellékletek:

10 éve 1 hónapja #140652 Írta: Tomax96

A zöld részeknek 30-37mm-es páncélja van, ami annyit tesz, hogy 90-120-as kaliberű ágyúk bármilyen szögből átütik.

Lehet hogy annyi,de pl a torony alatti rész szemből lepattanó. Ha az ellenfél felülről néz rád,akkor meg az elejét is simán belövi,mert negálja a döntést.

10 éve 1 hónapja #140654 Írta: TAdo
Most a toronyról volt szó.
Sosem próbáltam a torony alatti részt direktben eltalálni, de ha csak nem rossz a model a tanks.gg honlapon, akkor az is 30mm, ami azt jelenti, hogy 90+mm-es kaliberrel autopen.

10 éve 1 hónapja #140705 Írta: Tomax96

Most a toronyról volt szó.
Sosem próbáltam a torony alatti részt direktben eltalálni, de ha csak nem rossz a model a tanks.gg honlapon, akkor az is 30mm, ami azt jelenti, hogy 90+mm-es kaliberrel autopen.

Tank inspectort ajánlom. Szemből 250 mm-nél gyengébb pontot nem találni a tornyán.

10 éve 1 hónapja #140708 Írta: TAdo
Ez már nagyon off topic, de nem akarom, hogy rossz információ maradjon meg itt.

Van a wot-ban egy olyan szabály, hogy ha a lőszer kalibere legalább háromszor nagyobb, mint a páncél vastagsága és AP vagy APCR lőszerrel lősz, akkor nem számít milyen szögben lövöd mert úgy is átüt. Ez 30mm-es páncél esetén 90mm+ kaliber (pl.:leopard 1 ágyú) 37mm páncél esetén pedig 111mm+ kaliber (pl IS7 ágyú).
Ugyan az a kép tankinspectorból:

A jobb oldalon láthatod, hogy a kurzor a 30mm-es páncélon áll. Alul, ahol bekereteztem pirossal látszik a kiválasztott lőszer 120mm-es AP, és láthatod, hogy a kis 3x mező aktív. Ez az jelenti, hogy a lőszer overmatchelni fogja a páncélt és mindenképp átüt.

Ettől az obj 140 tornya nem sz*r, mert azért nem olyan könnyű azt a csíkot eltalálni, meg sokan nem is tudják ott van. Ez csak azt jelenti, hogy a T62A-nak jobb a tornya.
Mellékletek:

10 éve 1 hónapja #140710 Írta: Tomax96
Mindig tanul az ember valamit. Akkor is átüt ha a döntöttség miatt automatikus lepattanó? Tudatosan ellőni nem tudom mennyire lehet azt a részt.

A front páncélja amúgy valamivel jobb a 140-nek azt hiszem. Na mind1. Jó tank mindkettő.

10 éve 1 hónapja - 10 éve 1 hónapja #140721 Írta: Super
Megválaszolva: Super
Tomax, pontosan ahogy írod. Egy borsig-ról se lehet lepattanni, max a lövegéről, akárhogy dönti. Nem számít hogy hogy van döntve egy páncél ha overmatch-eli a löveg (vagyis a 3X-os kaliber szabály életbe lép).

Az Obj Vs. T-62A témához: ha jól tudom, akkor az obj-nek mindössze a végsebessége jobb, mivel rosszabbak a talaj ellenállási értékei a T-62A-éinál.

Téma: OFF topik

• Sixtyfeetofbridge profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Ez inkább szomorkodó poszt,  mert nem olyan...
    • Írta: Sixtyfeetofbridge
    • 11 órája 57 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• perretz profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: perretz
    • 5 órája 7 perce ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 5 napja 15 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 1 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 3 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.