- Köszönetek: 155
Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!
Nyomulni top tierként csak ha nincs arty a csatában és ráéreztél a beforgatásra! Mert a 40mm front/tető páncél csak és kizárólag úgy ad effektív páncélvédettséget! Továbbá át kell egy kicsit értékelni az álcáját (ide értve a 103-B-t is!!!!) az UDES után!!!! Messze nem olyan hatékony az álcájuk.Nagyon szuper írás!
Lenne egy kérdésem is:
Most húzom az Strv 103 -0-t.
Gyakran vagyok a toptier, legalábbis ahogy észrevettem.
Namost ez ugyebár egy kempelésre épülő tank, ami nyilván nem azt jelenti hogy egy bokorban ülök a csata végéig, de erőteljesen támogató szerepkörű.
Én sokszor mivel toptier vagyok, túl agresszívra veszem a figurát, mert az dolgozik bennem hogy topként alkotnom kell. És ez általában nem sül el jól.
Mégis mennyire érdemes ezzel a tankkal nyomulni?
( nagy hibám, hogy nem tudom mikor érdemes agresszív vagy defenzív játékot játszani)
Valamint hogyan érdemes pattintani vele? Ostrom vagy utazó módban? (Tudom ez már OFF, de hátha valaki válaszol)
Hol az ötcsillag-gomb?! : )
Forrásokhoz:
Nem szívesen beszélek róla..., de pár hónapja meg kellett csinálnom a chimera spg küldetéseket, amivel nyilván eléggé el voltam tévedve, emiatt keresgéltem viszonylag aktuális pályabemutatókat. Ilyen értelemben, pont olyat, ami kezdő játékosoknak nagy segítség lehet. Akkor találtam Cody Menz útmutatóit:
wotguru.com/map...ategy/
Ezek relatív aktualizálva vannak. Ha csak a képeket nézzük, akkor jobb oldalt írja le a területeket általában, bal oldalt pedig besorolja, hogy melyik tanktípusnak mi kedvezőbb általában. Aztán részletes leírás, gyakran videóval kiegészítve.
Továbbá, bár én sosem próbáltam ilyen modokat, de kezdő játékosoknak ezek is komoly és kézenfekvő segítségek lehetnek. Ezt például egy nagyon gyors keresés után találtam:
wgmods.net/2096/
Ez a betöltőképernyő minimap képét változtatja meg, de biztosan vannak olyanok is, amik akár a csatában is használhatóak.
Végül, egyből eszembe jutott egy replay a napokból az "újratervezés" részhez. Talán megmutatnám később és írnék hozzá pár bekezdést, ha nincs Greysword ellenére. : )
Újratervezés
Nem szabad félni attól, hogy revideáld az elgondolásodat a csapat kezdeti mozgásának
fényében. Elsődleges az alkalmazkodás az olyan dolgokhoz, amikre nincs ráhatásod, és a
csapat általában ilyen. Kb. 10 - 15 másodperc után már kirajzolódik, hogy ki merre megy, ekkor gondold át a terved, és ha kell változtasd meg a csapatfelállás függvényében.
Carl von Clausewitz híres gondolata, hogy "egyetlen haditerv sem éli túl az ellenséggel való első találkozást". A Wot-ban is folyamatosan alkalmazkodni kell a csata alakulásához, és ha kell akkor az első változtatást a 3. másodpercben tegyétek meg függően attól, hogy mondjuk a
könnyű tankotok merre indul.
Köszönöm a kerek válaszokat!
Mivel igen szeretem a statisztikákat, elkezdtem ...