Jelenleg

25
látogatónk van

Csatakezdési tanácsok

4 éve 2 hónapja #286501 Írta: Greysword
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Sziasztok!
Az alábbi írásban tippeket és tanácsokat gyűjtöttem össze arra nézve, hogy a csata elején hogyan próbáljuk kitalálni merre induljunk, miképpen válasszuk meg a kezdőpozíciónkat.
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Cortez31, Thothem, Turan_II, Balista1, Black_Sheep_01, oldkund, Ynnegaf, Hunter9956, Norek79, Bhalangir, RedFox69, McArthur, bhaalhun, blackhawk133, paripa21, Gspzoli, Marshall, Tank_szemelyzete, Ba_nshee, sk-skuba, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14, Aur1n, Puma_81, _tothjanos_, ozsomo

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

4 éve 2 hónapja #286515 Írta: sk-skuba
Megválaszolva: sk-skuba
Szia.
Köszi szépen, ez tényleg nagyon sokat segített, bevallom, hogy én ehhez hasonló dolgokat szerettem volna, itt olvasni, esetleg videó formájában látni, és nagyon örülök annak hogy elkészítetted ezt a remek leírást,
Még egysszer nagyon nagy köszönet érte. !!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Greysword

4 éve 2 hónapja - 4 éve 2 hónapja #286517 Írta: Ba_nshee
Megválaszolva: Ba_nshee
Hol az ötcsillag-gomb?! : )

Forrásokhoz:
Nem szívesen beszélek róla..., de pár hónapja meg kellett csinálnom a chimera spg küldetéseket, amivel nyilván eléggé el voltam tévedve, emiatt keresgéltem viszonylag aktuális pályabemutatókat. Ilyen értelemben, pont olyat, ami kezdő játékosoknak nagy segítség lehet. Akkor találtam Cody Menz útmutatóit:

wotguru.com/map...ategy/

Ezek relatív aktualizálva vannak. Ha csak a képeket nézzük, akkor jobb oldalt írja le a területeket általában, bal oldalt pedig besorolja, hogy melyik tanktípusnak mi kedvezőbb általában. Aztán részletes leírás, gyakran videóval kiegészítve.

Továbbá, bár én sosem próbáltam ilyen modokat, de kezdő játékosoknak ezek is komoly és kézenfekvő segítségek lehetnek. Ezt például egy nagyon gyors keresés után találtam:

wgmods.net/2096/

Ez a betöltőképernyő minimap képét változtatja meg, de biztosan vannak olyanok is, amik akár a csatában is használhatóak.

Végül, egyből eszembe jutott egy replay a napokból az "újratervezés" részhez. Talán megmutatnám később és írnék hozzá pár bekezdést, ha nincs Greysword ellenére. : )

(Solo stats, solo marks.)
Youtube: www.youtube.com...videos
Gunmarks (108): i.ibb.co/XJc9Wj...08.png
Blog: www.wotinfo.hu/...rt=780
Személyes oktatás ügyében Discordon: Banshee2077#3159

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Cortez31, Greysword, Aur1n, _tothjanos_

4 éve 2 hónapja - 4 éve 2 hónapja #286520 Írta: f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
Megválaszolva: f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
Nagyon szuper írás!
Lenne egy kérdésem is:
Most húzom az Strv 103 -0-t.
Gyakran vagyok a toptier, legalábbis ahogy észrevettem.
Namost ez ugyebár egy kempelésre épülő tank, ami nyilván nem azt jelenti hogy egy bokorban ülök a csata végéig, de erőteljesen támogató szerepkörű.
Én sokszor mivel toptier vagyok, túl agresszívra veszem a figurát, mert az dolgozik bennem hogy topként alkotnom kell. És ez általában nem sül el jól.
Mégis mennyire érdemes ezzel a tankkal nyomulni?
( nagy hibám, hogy nem tudom mikor érdemes agresszív vagy defenzív játékot játszani)
Valamint hogyan érdemes pattintani vele? Ostrom vagy utazó módban? (Tudom ez már OFF, de hátha valaki válaszol)

Klán: ROTON
A legjobb hely
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Greysword, _tothjanos_

4 éve 2 hónapja #286521 Írta: _tothjanos_
Megválaszolva: _tothjanos_

Nagyon szuper írás!
Lenne egy kérdésem is:
Most húzom az Strv 103 -0-t.
Gyakran vagyok a toptier, legalábbis ahogy észrevettem.
Namost ez ugyebár egy kempelésre épülő tank, ami nyilván nem azt jelenti hogy egy bokorban ülök a csata végéig, de erőteljesen támogató szerepkörű.
Én sokszor mivel toptier vagyok, túl agresszívra veszem a figurát, mert az dolgozik bennem hogy topként alkotnom kell. És ez általában nem sül el jól.
Mégis mennyire érdemes ezzel a tankkal nyomulni?
( nagy hibám, hogy nem tudom mikor érdemes agresszív vagy defenzív játékot játszani)
Valamint hogyan érdemes pattintani vele? Ostrom vagy utazó módban? (Tudom ez már OFF, de hátha valaki válaszol)

Nyomulni top tierként csak ha nincs arty a csatában és ráéreztél a beforgatásra! Mert a 40mm front/tető páncél csak és kizárólag úgy ad effektív páncélvédettséget! Továbbá át kell egy kicsit értékelni az álcáját (ide értve a 103-B-t is!!!!) az UDES után!!!! Messze nem olyan hatékony az álcájuk.

4 éve 2 hónapja #286523 Írta: Tank_szemelyzete
Megválaszolva: Tank_szemelyzete
Nálam az is segített, hogy a beállításoknál a "Tippek a Csata töltőképernyőjén" részt Kistérképre állítottam. Így már akkor tudtam, hogy melyik oldalon leszek, mielőtt a visszaszámlálásig bedobott volna és ebből meg a tankösszetételből idejében megtervezhettem, hogy hova kellene mennem. (Akinek jobb gépe van és mindig látja az egész 30 mp-es visszaszámlálást csata előtt, annak ez nyilván tárgytalan. Engem a régebbi gépemen gyakran csak 10-15 mp-cel a rajt előtt dobott be.)

Vidám Percek Méreg Ellen: RanZar FV304 elemzése
Fejlődésben vagyok: 17 tankon 3 GM, szépen kékülgető WN8.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Greysword, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14

4 éve 2 hónapja #286526 Írta: Greysword
Megválaszolva: Greysword

Hol az ötcsillag-gomb?! : )

Forrásokhoz:
Nem szívesen beszélek róla..., de pár hónapja meg kellett csinálnom a chimera spg küldetéseket, amivel nyilván eléggé el voltam tévedve, emiatt keresgéltem viszonylag aktuális pályabemutatókat. Ilyen értelemben, pont olyat, ami kezdő játékosoknak nagy segítség lehet. Akkor találtam Cody Menz útmutatóit:

wotguru.com/map...ategy/

Ezek relatív aktualizálva vannak. Ha csak a képeket nézzük, akkor jobb oldalt írja le a területeket általában, bal oldalt pedig besorolja, hogy melyik tanktípusnak mi kedvezőbb általában. Aztán részletes leírás, gyakran videóval kiegészítve.

Továbbá, bár én sosem próbáltam ilyen modokat, de kezdő játékosoknak ezek is komoly és kézenfekvő segítségek lehetnek. Ezt például egy nagyon gyors keresés után találtam:

wgmods.net/2096/

Ez a betöltőképernyő minimap képét változtatja meg, de biztosan vannak olyanok is, amik akár a csatában is használhatóak.

Végül, egyből eszembe jutott egy replay a napokból az "újratervezés" részhez. Talán megmutatnám később és írnék hozzá pár bekezdést, ha nincs Greysword ellenére. : )

Köszi szépen a kiegészítést a forrásokhoz! Egyáltalán nincs ellenemre, sőt örülnék is neki! :)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Ba_nshee

4 éve 2 hónapja - 4 éve 2 hónapja #286561 Írta: Ba_nshee
Megválaszolva: Ba_nshee

Újratervezés

Nem szabad félni attól, hogy revideáld az elgondolásodat a csapat kezdeti mozgásának
fényében. Elsődleges az alkalmazkodás az olyan dolgokhoz, amikre nincs ráhatásod, és a
csapat általában ilyen. Kb. 10 - 15 másodperc után már kirajzolódik, hogy ki merre megy, ekkor gondold át a terved, és ha kell változtasd meg a csapatfelállás függvényében.

Carl von Clausewitz híres gondolata, hogy "egyetlen haditerv sem éli túl az ellenséggel való első találkozást". A Wot-ban is folyamatosan alkalmazkodni kell a csata alakulásához, és ha kell akkor az első változtatást a 3. másodpercben tegyétek meg függően attól, hogy mondjuk a
könnyű tankotok merre indul.

Ez is 277 replay lesz. Hozzátartozik, a mentalitás része, hogy itt a végcél a 4k körüli DPG és a 3 GunMark volt. Tehát, van egy nem mindig hasznos "nyomás", hogy mindig valami "különleges" játékot kellene választani. Ezzel a tankkal ez nem annyira vált be, mert kicsit kevés a front páncél és a DPM is a kvázi szóló megoldásokhoz. Nem is kifejezett erősségeim ezek az ágyúk. (Továbbá, sokáig rendkívül szerencsétlenül is futottam, ami miatt gyakran különböző mértékű tilten játszottam.)

wotreplays.eu/s...a2af87

Ez egy top tier, arti nélküli, két tédés Airfield. Lássuk be, valószínűleg nem fogok még egy ilyet kapni idén. Ugye, azonnal kinyílik az egyébként rendkívül szűkös pálya.

Kirohanni J4-be? Meglátásom szerint, ez 1.0 előtt gyümölcsözőbb volt. Még azért próbálkozom vele időnként, de a pozíció egyik előnye éppen az, hogy kevés helyről lő be oda az arti.
Akár a pálya közepe? Nem feltétlen akartam egy 48 Pattonnal viaskodni itt. Plusz, Airfielden nem ritkán beáll a játék, amit nem innen a legegyszerűbb elmozdítani.
Felszaladni a heavy flank teraszára (E7)? Ha nincsenek lövések középre, akkor sidescrape a nehezekre folytatás? Ez a terület kivételesen gyengébb td tűz alatt lesz, viszont a Type ágyúja egyértelműen ellene szól.

Ezért végül úgy döntöttem, hogy most teljesen konzervatív leszek. A miénk az erősebb oldal a nehéz dühöngőben, amit be is lehet úgy játszani, ahogy egy amúgy arti nélküli világban lehetne. Csak türelmesen. Lepingelem, hova megyek, de nem tart velem sok tank, ez is a visszafogottság mellett szól. Csak hagyni alakulni egy kicsit a dolgot. Semmi túlerőltetés, semmi túlvállalás!

Aztán bő egy perccel kezdés után meglátom a Tpye-ot teljesen off pozícióban! Azonnal ugrik minden! Instant elindulok a legagresszívabb helyre, amit ismerek. Pingelem a Jpanther-nek, hogy hol kellene lennie, hogy támogatni tudjon, meg egy "help", de már csak úgy mellékesen, már útközben egy durván 1v5-be rohanás közben.

Ez a "sziklás domb" az ellenfél oldalán, azért nagyon értékes, mert sokkal jobb lövéseket ad, sokkal nagyobb védettség mellett, mint a saját sarkunk. Ha megnézitek a kialakítását és végiggondoljátok a páncélprofilt, akkor egyértelmű, hogy miért.
Mindez persze addig működik gyönyörűen, amíg nem kezd el egy például 50TP 560 alfával hátba tutujgatni. Ezért kellene a TD a sarokba és ezért kellene komoly támogatás a balodra.

Tehát, egyáltalán nem ez volt az ideális szituáció, de akkora faktornak értékeltem a Type ideiglenes távolmaradását, hogy egy pillanat alatt kukáztam az eredeti tervet és bár jelentős rizikó mellett, de elkezdtem hajtani a sebzést.

A gyakorlatban sajnos nagyon gyorsan reagál az ellenfél, emiatt mozdulnom kell valamilyen irányba, igyekszem megoldani a helyzetet. Az is látszik, hogy itt sem éppen a legösszeszedettebb, higgadt "A játékomat" hoztam épp, ami olyan triviális hibákhoz vezet, mint a javítócsomag véletlen elhasználása, vagy a végén a bokor eltűnése utáni drága pályatakarítás. Mérges is vagyok magamra a végén, mert úgy gondoltam, hogy egy kicsivel több volt benne. Több, mint az a 0,25-0,3 százalék, amit a 6k sebzés adott.

Kicsit hosszabb lett, mint eredetileg terveztem. :wine:
Nem vagyok benne biztos, hogy mennyiben lehet hasznos számotokra a fenti gondolatmenet leírása, csak nekem ez a csata és a benne lévő hirtelen tempóváltás jutott eszembe akkor, amikor olvastam.

(Solo stats, solo marks.)
Youtube: www.youtube.com...videos
Gunmarks (108): i.ibb.co/XJc9Wj...08.png
Blog: www.wotinfo.hu/...rt=780
Személyes oktatás ügyében Discordon: Banshee2077#3159

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: blackhawk133, Greysword

4 éve 2 hónapja #286564 Írta: simron78
Megválaszolva: simron78
Tök jó írás, ezeket a tanácsokat, pontokat kellene végigvenni minden csata kezdetén, lehetőleg minél jobban odafigyelve és minél jobban felmérve a csata adottságait. Én is a töltőképernyőt a kis térképre állítottam és már a töltés idején elkezdem általában tervezni a csatát a saját, a csapattársak és az ellenfél tankjainak fényében, sokszor azonban a csata első percében látom, hogy az égvilágon semmit sem ért a tervezés, mert a top tier nehéztank elindul a med vonalon (különösen akkor jó ez, ha történetesen egy baromi lassú tankról van szó, tehát tuti hogy lemarad a medek mögött és nem tud nekik segíteni, de legalább a nehéz oldalunkat is gyengíti), az egyetlen könnyűtankunk a TD-k vonala mögött kuksol egy bokorban, ahonnan legfeljebb a csapattársai hátsóját láthatja, vagy pedig berohant a pálya közepére és már halott, a medek előrerohannak a heavy dühöngőbe, ahol beleütköznek a velük egyszintű, magasabb szintű nehezekbe és ott megáll a tudomány, majd 1-2 perc után már mind halott (kedvencem, amikor egy med beáll a nehezeink elé, köztük elém is és folyamatosan akadályozza a megszokott nehéz tankos harcot és persze rövid időn belül meghal) Személy szerint én ilyenkor, mivel úgy látom, hogy a csatát ilyen feltételek mellett feltehetően bukni fogjuk (persze van amikor nyerjük, de az a ritkább eset) megpróbálok olyan helyre menni, ahol van esélyem minél több sebzést kiosztani (pl TD-vel beállok a nehezekkel szemben, akik már áttörtek, mivel a mi top nehezünk a med vonalon cammog és tudom, hogy spot után végem lesz, de addig 3-4-5 lövést is leadhatok) még akkor is, ha tudom, hogy esélyem sincs az adott helyen túlélni, de a kreditet és az xp-t sebzésre adja, úgyhogy sebezni kell.

© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.