Mivel tegnap sikerült bekajálnom és ez álltál Nagyot és Jót álmodnom alvás közbe...
szval megosztom egy sok éve történt karácsonyomat.
Kb nagyon régen volt(talán 94) . dec 23.-án volt még 19 nap szabim, vidáman, fütyörészve vásárolgattam este a közelgő karácsonyra. Mikor haza értem, egy távirat fogadott."Dec.24-én reggel 8 órakor jelentkezzen munkavégzésre Kukutyinfalva munkahelyen !"
Bexarás minusz 15 celsius 30 centi hó és még 65 km-t kell utaznom.
Másnap reggel ébresztő 4óra 25 perc. Ólom nehéz reggel, fej és hasfájás , életerős hányinger. Nagy nehezen kinyitom bejárati ajtót és megdöbbenve veszem tudomásul, hogy esett még 20 centi hó az éjszaka és még így is minusz 18 celsius.
5 óra 15 perc, Kiérek a helyi autóbuszmegállóba . Hamar rájövök, hogy Nem fog jönni busz, ugyanis még a hókotrók se voltak ebben a városrészben, de még a kenyeres kocsi sem.
Na , gondoltam "Most mi lesz?" 3 km a helyközi autóbusz pályaudvar. Irány gyalog! Bő egy km után egy taxi-t látok. Leintem ! Türelmetlenül feltépem az ajtót és...Maga az ördög , a legkajánabb mosolyával üdvözöl és közli...
-A városban 2 ezer bárhova! (kb 25 volt egy jó bér)
Gyorsan rájöttem, hogy miért. Ez egy élelmes vállalkozó , aki egy 4x4-s A80-al
eng.auto24.ee/u...566069 feketén fuvaroz. A ford orionról levette a taxi órát , átrakta és élvezte, hogy senki nem jutott el sehova.
Jó kis finn rally után buszpálya. Busz bent , sofőr bátor ürge volt mert fűtést Nem kapcsolt. 3 utastársammal sok-sok Boldog Karácsonyt a Q.A-a kívántunk neki.
Ez már olyan busz volt aminek volt ASR, ABS, Retarder meg hóbelebanc. Gyakorlatilag ennek köszönhetjük, hogy élve megúsztuk a 3 órás utazást.
(itt jön a kérdés: Vajon kik utaznak dec.24-én minusz 18c-ban 50 centis hóban az isten háta mögé dolgozni.
-Takarékos
-Gyógyszerész
-Orvos
-Postás)
Szóval az utazás. Egyesbe, padlógázzal olyan utakon ahol még nyáron sem lehet csak úgy egy Ladával neki vágni. A Busz tolta a havat , végig kb 30 km-át. mert se hókotró, se Mg jármű nem volt.
Vidéken, falun vagy traktor tolja vagy a Postakocsi és a Kenyeres kocsi.
Megérkeztem 9 óra után. Vmi irtózatos kiabálással fogadott a főnök.
- "Hogy képzelem, hogy kések, neki orvoshoz kell mennyije!" (velem jött a buszon)
Képzeljetek el egy 150 centis falusi tírpák ötvenes nőt kb 160 kg-al. Magasabb fekve mint állva! Ez mellett még egész nyáron szabin volt, majd 3 hónap tp-n volt, nekem meg a 22 napomból le telt jan3-4-5-én 3 nap.
Mondom neki, hogy vegyen vissza... és még stb...
Átvettem, nyitok met vagy 50-n állnak az ügyintéző ablakban, fizetni. Gáz , villany, stb...sőt...sorsjegy, vetőmag stb. Mind ezt dec 24-én de 10-kor.
Jó kis agyvérzés kerülgetett volna ha lett volna rá érkezésem. Ugyanis a fent említett nőszemélynek irodai forgószéke volt. Volt neki gázrugós és menetes rudas is. Mind kettő könnyen kezelhető. Egy kar megpendítése vagy 3-4 x körbeforgatás és "Máris" be van állítva a magasság.
De nem! Felkínlódja magát a tökig feltekert székre és ... a súlyától 2 cm-s pozdorja ülőlap fel vette a combja formáját. Mind a két széken megszűnt az ülőlap, maradt 1-1 kb 10 cm2 hegy , a többi mint vmi fáradt falevél. gyakorlatilag állva dolgozott , a széknek támaszkodva.
Tűrtem kb fél órát a karóba húzást és kerestem másik széket. találtam 5 db -ot is. Ezek régi irodabútorok voltak, amit úgy sikerült leamortizálni, hogy szobavécé lett belőle.
...
Déli 12, bezárás majd majd számadás készítés , fél kettő jön a busz irány haza.
Lóf@x-t. Kőrtávirat: " Minden üzemegység haladéktalanul készítse el az éves statisztikát és azt továbbítsa faxon. Még ma 15-óráig!"
Éves stat?! Ma?! B@xameg. Kutatás, stb ... ez a nő nem vezette egész éveben ... ezt most hogy!?
Kiszedni minden hónap, egyenként átnyálazni , kigyűjteni stb. Fél 4-re végzek. Lefaxolom. Visszafax. "Késett Jelentjük! "(Jan 4-én érkezik a késéért az Írásbeli Megrovás részemre)
...
Buz elment, köv busz dec 25 de 8.50. Szenes raktár bezárva, tüzelő nincs , kulcsokkal csak saját lakásomban pihenhetek...stb...
Boldog karácsonyt Minden Kedves Olvasónak!