Ez az oldal (és egyes külső összetevői) cookie-kat (sütiket) használ a felhasználók hitelesítéshez és a látogató statisztikához. Elolvastam és az Ok gomb megnyomásával elfogadom ennek tényét és az ÁSZF-ben foglaltakat is.

Jelenleg 188 vendég és 8 tag online

2015. január 30., péntek 09:27

T-54 - Elemzés

Írta:
Értékelés:
(27 szavazat)

Paraméterek

Ágyú

A T-54 első ránézésre komoly dilemma elé állíthat minket a top lövegeit tekintve, mely során hajlamosak lehetünk a rossz döntést meghozni. Lássuk először az adatokat:

100mm D-54 (a T-62A-hoz vezető ágyú):

 • Átütés (AP/HEAT/HE): 219/330/50 mm
 • Sebzés (AP/HEAT/HE): 320/320/420 HP
 • Pontosság: 0,39 m/100m
 • Célzásidő: 2,9 mp
 • Tűzgyorsaság: 7,32 lövés/perc
 • Függőleges kitéríthetőség: -5°/+20°

100mm D-10T2C (az Object 140-hez vezető ágyú):

 • Átütés (AP/HEAT/HE): 201/330/50 mm
 • Sebzés (AP/HEAT/HE): 320/320/420 HP
 • Pontosság: 0,35 m/100m
 • Célzásidő: 2,3 mp
 • Tűzgyorsaság: 7,69 lövés/perc
 • Függőleges kitéríthetőség: -5°/+20°

A legelső szembeötlő különbség minden bizonnyal az átütés lesz. D-54 219 mm-es átütése T9-es közepes tank viszonylatban is csak elfogadhatónak mondható. Az élmezőnyben a Leopard PTA és a Centurion 7/1 268 mm, a Type 61 258 mm, a középmezőnyben pedig az E 50 220 mm, a Lorraine 40t pedig 232 mm átütéssel rendelkezik, tehát csak a T54E1 és az M46 Patton rendelkezik kisebb (210/218 mm) átütéssel, valamint az Obj.430 II ugyanúgy 219 mm. A D-10T2C 201 mm-es AP penje pedig egyenesen sereghajtó a T9-es medek között átütés terén, ez a legalacsonyabb átütésű T9-es közepes tank ágyú! Mégis ez utóbbi ágyút javasolnám használni. A D-54 2,9 másodperces célzási ideje fájdalmasan lassú, 0,39-es pontossága pedig az őrületbe kergeti használóját. A D-10T2C azonban jóval pontosabb és jóval gyorsabban is céloz mint a D-54, valamint a rejtett szórásértékei is jobbak. Az alábbi képen láthatóak a két löveg rejtett adatai:

Látható, hogy toronyforgatás közben és lövés után a D-54 szórása jóval nagyobb, a célköre sokkal jobban szétugrik. Ezen adatok a jóval nagyobb célzásidővel és rosszabb pontossággal együtt jelentősen csökkentik ennek az ágyúnak a használhatóságát a D-10T2C-vel szemben.

Egy ilyen jó mobilitással rendelkező médium tank esetében kritikus fontosságú a nagyobb sebesség mellett is jól használható ágyú és ez a kettő közül a D-10T2C. Ha pedig a 201 mm kevésnek bizonyulna, például egy hull-down Jagdtigerrel (250 mm-es elülső felépítmény páncél), egy gyengén beforgatott E 75 vagy E 100 alsó lemezével (kb. 220-240 mm effektív), vagy ne adj Isten egy másik T-54-gyel szemben (vicces de saját magát nem tudja átütni), akkor ott a HEAT a maga 330 mm-es átütésével, amellyel ezen problémákat könnyen orvosolhatjuk. Igaz hogy főleg T10-es csatákban szükségünk lesz bőven HEAT-re (én 30 AP / 15 HEAT / 5 HE lőszerkiosztással indulok csatába), ami sokszor sokba fog kerülni, de azért korántsem mondható, hogy ez az ágyú csak HEAT-tel használható.

A tűzgyorsaságban és így a DPM-ben is van különbség, 100%-os legénységgel, töltésgyorsítóval és ventilátorral a D-54 újratöltési ideje/DPM-je 6,92mp/2774, míg a D-10T2C-é 6,58mp/2917.

A 201 mm-es átütés miatt még mindig hitetlenkedők szerencséjére lehetőség van felesleges farmolás nélkül mindkét ágyút kipróbálni, ugyanis nem hiszem, hogy lenne olyan, aki a T-54 után ne kívánná mindkét T10-es utódot. Ily módon így is úgy is ki kell húznunk mindkét ágyút, de ha rám hallgattok nem a D-54-gyel farmoljátok a D-10T2C-t, hanem fordítva és a D-54-et csak azért próbáljátok ki, hogy lássátok mitől kíméltelek meg titeket! ;)

Torony

200/160/65 mm toronypáncél 390 méteres látótávval T9-ben több mint kielégítő és T10-ben is megállja a helyét. A HD modell megjelenésével némileg gyengült a torony eleje és oldala, kisebb területet fednek már le a maximális vastagsággal rendelkező részek. Nagyobb átütésű (250+ mm) lőszerek mintha gyakrabban ütnék át szemből a tornyot, de annyira azért nem fordul elő sűrűn, hogy aggódni kelljen miatta és mivel a kupolák sem türemkednek ki jelentősen, alapvetően még mindig a legjobb T9-es med torony a játékban.

A gyengébb pontok alapvetően az ágyúhoz legközelebb eső, laposabb részek, melyek effektív páncélvastagsága 240 mm körül van. Innen felfelé illetve a torony széle felé haladva a gömbölyített formának köszönhetően jelentősen nő az effektív páncélvastagság, egészen 340-380 mm környékéig:

A torony leggyengébb részei szemből természetesen a kupolák, ezek effektív páncélvastagsága kb. 160-200 mm között változik.

Felépítmény

120/80/45 mm. Én egy médium tankon többnyire már azzal is elégedett vagyok, ha legalább az alacsonyabb tierű tankok nem lövik be szemből normál kredit lőszerrel. Na ez a T-54 alvázára abszolút igaz, sőt, megfelelően forgatva a komolyabb átütésű (250+) ágyúk lövedékei is lepattannak róla. Talán kevesen tudják, de a játékban lévő T-54 modellnek nem csak az elülső felső lemeze 120 mm vastag, de az alsó is (ami általában jóval gyengébb a legtöbb tankon), sőt, az alsó jobban döntött, így az effektív páncélzata erősebb!! Ez felül 215 mm, alul pedig 225 mm körüli effektív páncélt jelent a Tank Inspector szerint, ami a gyakorlatban már mondhatni OP!

Erre jön még az oldalirányú beforgatás, amellyel akár 230/280 mm környékére (felső lemez/alsó lemez) is növelhetjük a front páncél effektív vastagságát.

Látható tehát, hogy a T-54 elejének az alsó lemez az igazi erőssége, amely a tankok 99%-án a leggyakoribb gyenge pont. A T-54-ben viszont láthatóan inkább addig jó nekünk, míg ezt próbálják eltalálni az ellenfeleink.

Ha viszont szemből átütnek, jó eséllyel halálozik el a sofőr, oldalsó találatokra (mindkét oldalról) pedig az alváz első felében a lőszerrekesz, a hátsó felében a motor és üzemanyagtank érzékeny. Ez utóbbi szinte minden oldalsó találatra sárgul, bármely további találatra pedig hajlamos kigyulladni.

Felfüggesztés

A fejlesztett lánctalp 48°/sec forgási sebességgel rendelkezik, amelynek köszönhetően a T-54 könnyen változtat irányt nagy sebességnél is, illetve minimálisan veszít csak a sebességéből irányváltoztatás közben.

Jó hír, hogy az alap lánctalpak minden modult, ágyút és felszerelést elbírnak, tehát farmolhatunk ennél fontosabb dolgokat is.

A fejlesztett lánctalp talajellenállása (rejtett soft stat) ugyan jóval rosszabb, mint az utód tankoké, azonban a 120 LE-vel nagyobb motorteljesítmény miatt a T-54 mégis jóval gyorsabb azoknál:

(a kisebb érték jobb)T-54T-62AObject 140
Szilárd talaj 1,00 0,50 0,55
Közepes talaj 1,10 0,60 0,65
Laza talaj 2,20 1,40 1,50

Motor

V-14 700Le. A súly/LE arány ennek a motornak köszönhetően 19,86 LE/t-ra nő. A T-54 így elég jól gyorsul, 56 km/h-s csúcssebességre képes és hegymenetben sem különösebben küszködik.

Igaz a fejlesztett motor "csak" 80 LE-vel erősebb az alapnál (V-2-54 / 620 LE), mégis érdemes minél előbb kifejleszteni, hogy a T-54 megkapja a neki járó mobilitást, mert érezhetően jelentős a különbség a két motor között!

Ajánlott játékstílus

T-54-et alapvetően azért hajt az ember, hogy agresszívan játsszon vele. Ettől függetlenül ha a meccs úgy hozza, snipe-olni is kiválóan lehet vele, köszönhetően a remek karakterisztikájú ágyúnak.

Nyugodtan az arcába mászhatunk mindenkinek, mert vagy így (AP) vagy úgy (HEAT), de át fogjuk tudni ütni a páncélját. Ha elölről nem is menne, megkerülni sem okoz majd gondot a mobilitásnak köszönhetően.

Alacsonyabb tierű tankokkal nyugodtan lehetünk agresszívek (ameddig normál lőszerrel lőnek), azonos, illetve magasabb tierűekkel szemben (lásd fentebb az átütési értékeket) azért legyünk óvatosabbak, mert szemből már képesek átlőni. Ilyenkor riszáljuk az alvázat, igyekezzünk az elejét minél jobban beforgatni, mert ez sokszor segít még a 250 mm körüli átütésű ágyúk ellen is, ugyanis az oldalirányú döntéssel az effektív páncélunk még tovább nő.

Széles lánctalpainak köszönhetően, melyek előszeretettel nyelik a lövéseket sebzés nélkül, sidescrape-elésre is remekül alkalmas a T-54, tehát nyugodtan alapozhatunk erre a technikára is, csak ügyeljünk az üzemanyagtartályainkra, ne forgassuk túl az alvázat. Vagy egyszerűen csak másszunk annyira az arcukba, hogy csak a tornyunkat tudják célba venni, amit csekély eséllyel tudnak majd sebezni ha folyamatosan izgünk-mozgunk. Képzeljük el úgy, mintha a torony az első, az alváz eleje pedig a második védelmi vonalunk lenne, ebben a sorrendben hagyatkozzunk rájuk.

Dombos terepen ügyeljünk a -5°-os ágyúsüllyedésre, amely nem teszi igazán alkalmassá a T-54-et az ilyen terepen való harcolásra. Ilyen helyeken kerüljük a meredek emelkedőket, inkább lankákat keressünk, amiken a csúcs vagy gerinc mögé állva megoldható, hogy csak a tornyát tegyük ki a tanknak. Vagy keressünk a hegylábnál, vagy egy sziklánál egy helyet, amit hull-down pozícióhoz tudunk használni. Amennyiben az alvázat is meg kell mutatnunk, ügyeljünk, hogy lehetőleg az eleje nézzen az ellen felé, az oldalát pedig próbáljuk minél kevesebb ideig kitenni, mert azt nagyon könnyen átlövik és könnyen lőszerrekesz vagy motor sérülés lehet a vége.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Vertikális stabilizátor
 • Töltésgyorsító
 • Ventilátor

Papír medeken hajlamos vagyok optikát használni a ventilátor helyett, de a T-54 minden, csak nem papír és jobban szeretek vele az ellenség arcában lenni. Így a látótáv növelésnél jobb ha kihasználjuk minden téren, amit a ventilátor ad.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegélycsomag
 • Automata tűzoltó készülék

A T-54 viszonylag gyúlékony, igaz közel sem annyira mint az utódai, de T9-ben amúgy sem ajánlanék kis tűzoltót.

Ajánlott legénységi képzettségek

6. érzék, javítás, BIA, pontosság és mobilitás javító skillek, camo. Ha valaki kevésbé agresszívan szeretne játszani, előrébb veheti a sorban a camo-t.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Remek torony és közel OP elülső alvázpáncélzat
 • Jó mobilitás, gyorsulás, végsebesség
 • Menet közben is jól használható löveg
 • Félelmetesen magas HEAT átütés
 • Jó alap álcaérték

Hátrányai

 • Rossz ágyúsüllyedés
 • T9 medek között a legrosszabb átütés
 • Sérülékeny lőszerrekesz
 • Gyúlékony üzemanyagtartályok

Kiknek ajánlott

Ajánlom a T-54-et a médium tankok szerelmeseinek és mindenkinek, aki úgy akar belekóstolni a medek világába, hogy biztosan ne érje csalódás. Azoknak, akik szeretik a megtartós tankokat. Azoknak, akik szeretnek az ellen arcába mászni és az idegeire menni.

Ez volt az első tank a WoT-ban, amiért igazán rajongtam. Akkor azt hiszem már megvolt a Leopard 1 mint T10 med, meg az Object 268 és a T57 Heavy is mint egyéb T10-es tankok, de összességében semmi nem jelentett ilyen kikapcsolódást és bizsergést mint a T-54. Sőt, azóta sem, pedig már megvan az Obj. 140, a T-62A, a Bat Chat, a 121 és egyéb T10 tankok is.

A T-54 a legnagyobb átlag XP-t termelő tankom a mai napig is, mindössze 409 csata kellett, hogy összegyűjtsem a T-62A-ra és az Obj. 140-re való 406k xp-t és szinte fel sem tűnt, hogy már itt járok, annyira élvezetes volt vele a játék.

A T-54 összességében egy remek közepes tank, T9-ben egészen biztosan dobogós! Ez az a tank, amiről rossz szót nemigen hallani azoktól, akik használják. Ez az a tank, amiben megvan minden, amitől egy tank jó lesz, egy médium pedig kiváló: összességében remek ágyú, jó mobilitás, kivételesen jó front páncélzat és torony.

Fejlesztési fa

Azt hiszem kellene talán még beszélnem arról, hogy melyik ágon érdemes kihúzni a T-54-et. Nos, amikor én farmoltam még csak a T-44-es ág létezett és az nem volt különösebben embert próbáló. Most már van egy másik alternatíva, az Object 416-os ág, amely tankjai azonos tierben ütősebb ágyúkkal rendelkeznek, de a torony hátsó elhelyezkedése (és a T8-as és T9-es tankok esetében a limitált forgása) miatt valamelyest eltérő játékstílust igényelnek. Azért érdemes most már az új ágat választani, mert így egyúttal az Object 430 felé is megnyílik az út.

Videó

{youtube}X2j7astvrNo|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: rosszpenz

Megjelent: 28407 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. január 30., péntek 10:12

Nincs jogod kommentelni.

Hozzászólások   

#97 Street 2017-05-25 11:47
Annyit füznék hozzá, hogy minden tank csak annyira jó, mint az aki használja. Lehet neked akármilyen hiper szuper op tankod, "belőhetetlen" páncéllal, ha te magad nem vagy annyira jó játékos, hogy tudd is használni. Itt nincsen ez másként. Érdekes,vannak akik tudnak vele nagyon jó kört menni, mások meg nem. ez nem a tank hibája, hanem a játékosé.(bármennyire is rossz ezt olvasni, vagy bántó, ez az igazság)
#96 KMBpanther 2017-05-25 11:39
Idézet - szotyimag:
Hát, rossz pén z valószínűleg nerfelhették(vagy kicsit elfogultan írtál, mert közel sem olyan jó, mit a cikkedben, sőt egyenesen szar! alig vártam hogy meg legyen és rá jöttem, fölösleges volt szenvednem érte! Ezek után a T-62A már nem is annyira vágyott cél. Inkább vissza megyek a T-44re az százszor jobb volt ennél! Agresszív játék?! Ezzel kempelni is veszéjes, mert el se idulsz a bázisról és már is spotoltak! Hát ezért kéne frissíteni az elemzést! Amúgy a videón szépen nyomod.

Ui.: kínszenvedés vele bármit is kihúzni!


- 22.000 csatával 653 wn8.
- A T54-nél 536 csatával 413 wn8.

Nem biztos hogy a tankban van a hiba...
#95 bfreshfishb 2017-04-09 10:31
Idézet - zooli74:
Az OP! tankról csak annyit, hogy elköltöttem rá több mint 100k szabad xp-t, hogy OP legyen és az első csatában T8 medek szedtek szét úgy, hogy én pattantam nekik minden lövés talált, a másodikban (és ez nem vicc) egy T5-ös crusader szemből átütött és kilőtt a maga 110penes csúzlijával!
KURVÁRA OP MONDHATOM!!

Nekem nagyon nem adta -zöldfülűen zúztam vele- de azért ilyet nem tudtam vele összehozni. Már csak azért se, mert SOHA NEM KERÜLTEM ÖSSZE T5 gépekkel T9 ként.
#94 PanzerGunter 2017-04-09 01:02
Idézet - zooli74:
Az OP! tankról csak annyit, hogy elköltöttem rá több mint 100k szabad xp-t, hogy OP legyen és az első csatában T8 medek szedtek szét úgy, hogy én pattantam nekik minden lövés talált, a másodikban (és ez nem vicc) egy T5-ös crusader szemből átütött és kilőtt a maga 110penes csúzlijával!
KURVÁRA OP MONDHATOM!!


Valamit biztos "jól" csináltál... :beer2:
#93 zooli74 2017-04-09 00:59
Az OP! tankról csak annyit, hogy elköltöttem rá több mint 100k szabad xp-t, hogy OP legyen és az első csatában T8 medek szedtek szét úgy, hogy én pattantam nekik minden lövés talált, a másodikban (és ez nem vicc) egy T5-ös crusader szemből átütött és kilőtt a maga 110penes csúzlijával!
KURVÁRA OP MONDHATOM!!
#92 fakirr1 2016-11-17 21:12
Idézet - szotyimag:
Na, hát hogy le nyomtam vele pár csatát egyre inkább úgy érzem mint az IS-3nál, nem tudom hogy tudnak mások vele ilyet művelni! Szar! Szutyok otvar szar!Gyanítom, hogy nekem nem való a 6os szint fölötti játék, de hogy élvezhetetlen vele a játék az tuti! Semmit nem lát, semmit nem talál el! Merem mondani, szarabb, mint a T-10 pedig az is egy gyalázat! Én nem is szenvedek vele, nekem nem kell a 10 tie, játszanak vele a kockák!Nekem ugyan nincs meg ez a tank, viszont IS3-ról 2.2K csata után tudom mondani, hogy eléggé megszokást igényel a pike.nose-os harc az IS után.De ha ráérzel, egy akkora OP tankot kapsz,ami tier 10-ben is komolyan használható.Az egyik kedvenc tankom,pedig nem vagyok valami hajde nagy játékos ( a 26K csatáim 60%-át artyval nyomtam,tehát gondolhatod :D )

IS3-hoz és ehhez a tankhoz is javasolnám a YT videókat,amiket megnézve a tapasztalatokat begyüjtheted magad is és láthatsz olyan megoldásokat,amik miatt sokkal jobban tudod majd a tankjaid használni....
#91 szotyimag 2016-09-11 22:45
Na, hát hogy le nyomtam vele pár csatát egyre inkább úgy érzem mint az IS-3nál, nem tudom hogy tudnak mások vele ilyet művelni! Szar! Szutyok otvar szar!Gyanítom, hogy nekem nem való a 6os szint fölötti játék, de hogy élvezhetetlen vele a játék az tuti! Semmit nem lát, semmit nem talál el! Merem mondani, szarabb, mint a T-10 pedig az is egy gyalázat! Én nem is szenvedek vele, nekem nem kell a 10 tie, játszanak vele a kockák!
#90 szotyimag 2016-08-31 21:39
Hát, rossz pén z valószínűleg nerfelhették(vagy kicsit elfogultan írtál, mert közel sem olyan jó, mit a cikkedben, sőt egyenesen szar! alig vártam hogy meg legyen és rá jöttem, fölösleges volt szenvednem érte! Ezek után a T-62A már nem is annyira vágyott cél. Inkább vissza megyek a T-44re az százszor jobb volt ennél! Agresszív játék?! Ezzel kempelni is veszéjes, mert el se idulsz a bázisról és már is spotoltak! Hát ezért kéne frissíteni az elemzést! Amúgy a videón szépen nyomod.

Ui.: kínszenvedés vele bármit is kihúzni!
#89 Serious_Black 2016-08-29 12:34
Idézet - gmaster0o0:
senki nem mondta h. ez a tank heavy, csak annyi h. univerzalis.
Amugy ne olyan jatekosokbol akarj kiindulni h. csak golddal lehet hasznalni, akiknek ervagas ha 3 pontot csokken a wn8uk. Foleg ugy h. csapat nagyresze med+ligth+ vmi puha szartdbol all, es alig van high tierbe heavy tank. Akkor meg foleg hulyeseg a heat, mert inkabb rizikosabb.
Amugy ne haragudj de 1200as atlagsebzessel inkabb magadba keresd a hibat ne a tankba, mert az kb egy 7es med szintje. Attol ez a tank nem szar, es ehhez a tankoz az elemzes idotallo. Amugy sokat nem ersz a facehuggoddal a t10be, amikor egy magasabb tank szarra lovi a frontlemezt pl egy t32.


Azok a játékosok tudják a legjobban a játék határait kitolni, ők a legjobbak.
Ergo, ahogy ők használják a tankot, az valószínűleg a lehető legjobb mód.
Igen, 1200 átlagom van vele, full stockról freexp nélkül húzva, és amikor kezdtem, akkor az overall wn8-om volt talán 700, de szerintem sokat mondok. Szóval van benne rendesen user error is. 140-el viszont 2300, ami még mindig nem a legjobb, de szerintem elfogadható, és az a tank egy gyorsabban lövő T-54 több átütéssel és HP-val.
#88 silean2 2016-08-29 12:31
Hehehaha.... 1,2k átlag? Basszus kikapcsolt monitorral is tudok 5-ot lőni....
Az annyira fos Skoda t25-el van Ap spammel 1482-őm :D ami tier 6-os tank.
Szerintem nincs értelme folytatni.
Az meg hogy egy medet hasonlitasz egy ht hez....... Olyan szar a 13 90, pedig az 50B-n is majdnem annyi az átütés.....
#87 gmaster0o0 2016-08-29 12:25
senki nem mondta h. ez a tank heavy, csak annyi h. univerzalis.
Amugy ne olyan jatekosokbol akarj kiindulni h. csak golddal lehet hasznalni, akiknek ervagas ha 3 pontot csokken a wn8uk. Foleg ugy h. csapat nagyresze med+ligth+ vmi puha szartdbol all, es alig van high tierbe heavy tank. Akkor meg foleg hulyeseg a heat, mert inkabb rizikosabb.
Amugy ne haragudj de 1200as atlagsebzessel inkabb magadba keresd a hibat ne a tankba, mert az kb egy 7es med szintje. Attol ez a tank nem szar, es ehhez a tankoz az elemzes idotallo. Amugy sokat nem ersz a facehuggoddal a t10be, amikor egy magasabb tank szarra lovi a frontlemezt pl egy t32.
#86 Serious_Black 2016-08-29 12:10
Idézet - _Szazados_:

Ami a T54-et illeti, meg nem csodálkozok azon, hogy nem megy vele a játék. Hogy maradjunk a páncéljánál, ahhoz is sületlen vagy, hogy rájöjj, hogy esetleg sarok mögül kitolva lehet elérni ezt az effektívet és rávenni az ellenfelet, hogy ellője magát rád, de nem, te a nyílt mezőn akarod forgatni a tankot a sok front effektívért. GG man.
Az is tetszik, hogy végletekben gondolkodsz, hogy orrba nyomod a másikat és letornyozod. Kemény. Hányszor fogod ezt megtenni, mondjuk egy Malinovkán, Karelián vagy más szép nagy nyílt pályán, hm? :trollol: Abba bele sem megyek, hogy miközben futsz tornyozni, agyonlőnek a nyolcasok szemből, mert olyan rendkívül erős a páncélod :happy:

rosszpénz jól leírta. Neked egyféleképp zajlanak a csaták a fejedben, nem gondolsz bele jobban a dolgokba, ami látszik a T-10 és a T54 megítélésén.


A T-54-gyel valóban nem megy, mert nem sebzem le a saját HPmat az 500 csata alatti átlagban.
Malinovkán hegyre megyek, mert ott csak a tornyot mutatva lehet harcolni. Karelián heavy dühöngő két végén csak a tornyot mutatom, vagy támadás módban felmegyek a két sarokba.
Az utolsó, amit leírtál, viszont elgondolkodtatott. Az esetek 99%-ában egy helyére megyek a tankkal, bármilyen pályán is vagyok, megvan az a rész, ahol szeretek harcolni. Mines hegy, Abbey 1-2 sor, Ruinberg város és sorolhatnám. Van benne igazság.
#85 LazarusShield 2016-08-29 12:00
Idézet - rosszpenz:
Naszóval:
- a T-54-el nem sidescrape-elni kell, hanem az elejét dönteni. Ki lehet hozni belőle 250 feletti effektívet, amit azért nem fog boldog boldogtalan belövöldözni a mai mezőnyben sem. Azt mondod "T8 HT-k nagy része", lássuk csak alaplőszerrek:
IS3 határeset
KV4 nem
IS6 nem
WZ111 nem
50100 nem
FCM nem
Tiger II nem
T32 nem
T34 talán
110 nem
Azért ez annyira nem szar arány szerintem. Persze a japán szart kihagytam meg még biztos valami mást is.
- a toronyfrontot éppen szintén be lehet lőni, ha hagyod. Ez a fentire is igaz. De miért hagyná az ember? Azért ne felejtsük el, hogy nem úgy zajlanak a csaták, hogy megállunk egymással teljesen szemben egy helyben és lőjük egymást. Nem hülyebiztos tank a T-54 csak jól használható és nem változott azóta annyit a felhozatal, hogy ez alapjaiban megrengett volna.
- arra hivatkozni meg, hogy a Patton APCR-el jobb, mi t a T-54 AP-val... Mert gyakorlatilag erről beszélsz. Most erre mit mondjak?

A T10-et, ami az egyik legszarabbul testpáncélozott heavy, betolod az arcba... Kicsit kevered a szezont a fazonnal, nem?


Naná, hogy kihagytál még mást is a felsorolásból, a best tank EU Löwét például :trollol:
T-54 frontpáncélja valóban nem rossz pláne ha döntik (nekem nincs meg a tank, csak ellenfélként van tapasztalatom vele), de többnyire meg van a lehetőség rá hogy odatrackeljem az első láncvezető keréken+sebezzem vagy az oldalát átütöm mert többnyire túldöntik az elejét. Kivétel persze az a helyzet amit én csak "orrscrape"-nek nevezek (kitolja a fedezék mögül a tank elejét döntve, úgy hogy a tank oldalát és a sebezhető görgőt takarja a ház/törmelékkupac/domb stb. amit fedezéknek használ), de ezt általában nehezebb kivitelezni mint a normál sidescrapet.
#84 Serious_Black 2016-08-29 11:57
Idézet - _Szazados_:

Wow. Hatalmas érv, komolyan, hogy egy nehéztanknak erős a toronypáncélja. Wow.

Hol a kandikamera?

Azért remélem, hogy a frania heavyket nem kezeled hagyományos nehéztankként...


Ezek szerint a T34 sem nehéztank, mert annak ugyan erős a toronypáncélja, de a testét minden belövi 175 pennel és afelett.
Ott van mögötte egy smile.
#83 _Szazados_ 2016-08-29 11:54
Idézet - Serious_Black:

Tornyon.
Francia heavyk :trollol:


Wow. Hatalmas érv, komolyan, hogy egy nehéztanknak erős a toronypáncélja. Wow.

Hol a kandikamera?

Azért remélem, hogy a frania heavyket nem kezeled hagyományos nehéztankként...

Ami a T54-et illeti, meg nem csodálkozok azon, hogy nem megy vele a játék. Hogy maradjunk a páncéljánál, ahhoz is sületlen vagy, hogy rájöjj, hogy esetleg sarok mögül kitolva lehet elérni ezt az effektívet és rávenni az ellenfelet, hogy ellője magát rád, de nem, te a nyílt mezőn akarod forgatni a tankot a sok front effektívért. GG man.
Az is tetszik, hogy végletekben gondolkodsz, hogy orrba nyomod a másikat és letornyozod. Kemény. Hányszor fogod ezt megtenni, mondjuk egy Malinovkán, Karelián vagy más szép nagy nyílt pályán, hm? :trollol: Abba bele sem megyek, hogy miközben futsz tornyozni, agyonlőnek a nyolcasok szemből, mert olyan rendkívül erős a páncélod :happy:

rosszpénz jól leírta. Neked egyféleképp zajlanak a csaták a fejedben, nem gondolsz bele jobban a dolgokba, ami látszik a T-10 és a T54 megítélésén.

Fórum hozzászólások (WoT)

Fórum hozzászólások (más játékok)

Hasznos oldalak

Cikk hozzászólások