Jelenleg

7
látogatónk van

Mentettt meccs-felvételek szerkesztése

4 hónapja 1 hete #307978 Írta: ottó.kovács
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Sziasztok, amint az a címből is kiderül szükségem lenne egy olyan szoftverre, amellyel szerkeszteni (edit) tudom a korábban elmentett meccseim videófelvételeit. A jelenlegi stand-alone módja a WoT-nak csak azt teszi lehetővé, hogy a legutóbbi patch UTÁNI felvételeimet tudom megnézni vele, ráadásul én szerkeszteni is szeretnék, mert rengeteg meccset mentettem el és sokból csak egy 1-2 perces rész lenne fontos, hogy össze tudjak állítani egy videót az elmúlt évek legjobb részleteiből. Ötlet? Kösz

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

4 hónapja 1 hete #307979 Írta: Nortonor
Megválaszolva: Nortonor
Szia
Magát a nyers .wotreplay fájlt nem tudod ugyebár szerkeszteni, első körben valamilyen kép és hangrögzítésre alkalmas szoftverrel fel kell venned a replayt, vagy csak azt a részét amit menteni szeretnél. Ehhez tudom ajánlani a Geforce Experience beépített rögzítőjét vagy az OBS studio-t ha professzionális beállításokat szeretnél.
Miután felvetted a replayt/replayeket azt össze kell vágni majd végül renderelni. Én Vegas Pro 18-at használok, mondjuk elég húzós ára, de ez profi szoftver. Steamen szokták félárazni időnként. Léteznek persze ingyenes vágó szoftverek is, mondjuk ezekkel túl nagy tapasztalatom nincs, de ha csak jeleneteket pakolnál egymás után, azt általában tudják. Aki használ ingyenes alternatívákat irjon!

Annyit azért még elmondanék, hogy ne érjen meglepetés, hogy maga a kép rögzítés, illetve a renderelés, igencsak erőforrás igényes feladatok. Értsd: komolyabb videokari és processzor szükségeltetik ezekhez, hogy meglegyen a stabil 60 fps.

OBS és a Vegás beállításaiban tudok segíteni, ha használnád valamelyiket és elakadnál.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

4 hónapja 1 hete #307986 Írta: tmate_HUN
Megválaszolva: tmate_HUN
Szia!
Amint Nortonor is írta, a wotreplay egy különleges fájlformátum, amely nem videó, hanem a játékbeli objektumok adott időbeli pozícióját/tulajdonságait tartalmazza, ha megnyitod egy szövegszerkesztővel, például jegyzettömbbel, akkor ez jól látható.
A régebbi visszajátszások lejátszására nem létezik semmilyen hivatalos megoldás, ezekhez sajnos szükséged lesz a régebbi kliensek 1-1 példányára. Erre való a wot.djgappa.com/ oldal, de ezt személy szerint soha sem próbáltam.
A videofájllá alakításhoz szükséged lesz egy képernyőrögzítő eszközre, erre szerintem is az Nvidia beépített szoftvere vagy az OBS Studio a legalkalmasabb, utóbbi kicsit macerásabb, de Radeonon is működik.
A vágásra én régen Vegas 14-et használtam, de mivel manapság sem lopott, sem túlárazott szoftvert nem szeretek használni, átálltam a Kdenlive-ra. Természetesen minőségben és funkcionalitásban sem éri el a Vegas szintjét, de nem 250 euró, hanem teljesen ingyenes és nyílt forráskódú is, bár ez utóbbi a többségnek nyilván irreleváns. Én leginkább jelenetek összevágására, zoomolásra, szöveg kiírására, zöld háttér lecserélésére és effektek elhelyezésére használtam, arra tökéletesen megfelelt, ennek az eszköztárnak elégségesnek kéne lennie egy WoT montázs összeállítására. Nagy hátránya, hogy a jóval szerényebb közösség miatt sokkal kevesebb rá a tutorial, mint a Vegas-ra, de én eddig mindent megtaláltam, amit kerestem, igaz, leginkább angolul.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.