Jelenleg

33
látogatónk van

2018. augusztus 13. 13:43

WOT WIKI: Személyes értékelés - A játékosok osztályozása

Írta:
(9 szavazat)
52 hozzászólás

A személyes értékeléseket maga a WG készítette, hogy értékelje a játékosok teljesítményét. A rangsoroló rendszer többféle statisztikát figyelembe vesz, mint például a csataszámot, túlélt csaták számát, nyerési arányt és egyéb faktorokat is. A 8.11-es patch óta a következő képlettel számítják ki a játékosok személyes értékelését:

Személyes értékelés

Definíciók:

 • bc - csataszám
 • win - nyerési arány (0 és 1 közötti érték)
 • surv - túlélt csaták száma (0 és 1 közötti érték)
 • dmg - átlagsebzés
 • bc8.8 - a 8.8-as patch óta lejátszott csaták
 • xp8.8 - átlagos tapasztalati pont csatánként (8.8-as patch óta nem számolják bele a prémium fiók bónuszát)
 • radio8.8 - sebzéshez hozzájárulás rádió által (8.8-as patch óta)
 • tracks8.8 - sebzéshez hozzájárulás lelőtt lánctalp által (8.8-as patch óta)

A 0 csatával rendelkező játékosok személyes értékelése 0.

WN8

Bevezetés

A WN8 a legfrissebb iterációja a WNx propjektnek, aminek a vezetője Praetor77. A WN8 célja az, hogy a játékosok csatákhoz való hozzájárulását mérje és ez által valamilyen információt nyújtson az adott játékos képességeiről. A WN8-at nem szabad mindenhatónak venni. Csak kiegészíti a nyerési arányt, átlag tiert, csataszámot, soha sem fogja helyettesíteni a szolgálati feljegyzés megtekintését és szakaszolás során történő játéktudás felmérést. Ez azért van, mert a WN8 nem tud bizonyos dolgokat mérni, mint például a reakcióidőt, a célpontok priorizálását, a csapatmunkát és egyéb döntéshozó képességeket.

Miért éppen WN8?

Mint minden rangsoroló rendszernek, a WN7-nek is megvoltak a maga hibái, néhány már megjelenésekor ismert volt, néhány csak megjelenés után derült ki. A hibák súlyossága az alábbi a WN* fejlesztőcsapata szerint:

A sebzés szintenkénti skálázása: Míg a tierek lineárisan nőnek, a sebzési értékek egy görbe mentén növekednek. Ezen felül a sebzéskiosztó képessége az azonos szintű tankoknak nem igazán van egy szinten (pl. T40 vs A-20 vagy ARL V39 vs Hellcat).

A megsemmisített járművek szintenkénti skálázása: Az újonc játékosok az alacsonyabb szinteken vannak, emiatt jóval egyszerűbb egy tankot kilőni tier I-ben, mint tier X-ben.

Tier 1-10 probléma: A fentebb említett 2 probléma miatt a tier I-X probléma megjelent a WN7 értékeléseiben.

Arty és könnyű tankok: Végezetül ez a két járműosztály nem képes akkora teljesítményre, mint az azonos szintű társaik. A nehéz és közepes tankok, illetve a páncélvadászok nagyjából összehasonlíthatóak, de egy tier VIII-as könnyű tank nem fog annyi sebzést kiosztani és járművet megsemmisíteni átlagosan, mint például egy ISU-152/IS-3/T69/AMX 50 100. Az artyk, akik felderítenek, rosszul csinálják (az általuk felderített járművek átlagban emiatt alacsonyabbak), illetve a nerfek miatt az átlagsebzési értékeik is lecsökkentek.

Miben más a WN8?

Sebzés/tier vs Adott tank szerinti rangsor

A WN1-7 és az Efficiency v1-v2 mind olyan formula volt, ami a WG web API-ja által kiadott statisztikákon alapult és csak a sebzés/tier értéket használta.

A WN8-ban egy új eljárást alkalmaztak. Nem ez volt az első alkalom, Mr. Noobmeter személyes értékelése is tankok szerinti értékelést alkalmazott a kezdetek óta. Az adott tank szerinti értékeket elég nehéz fejleszteni (rengeted adat kell hozzá) és a felhasználásukhoz nagyobb számítási teljesítmény szükséges. Viszont a végeredmény olyan módon megvizsgálja az adott fiók "tanktörténetét", amire a sebzés/tier metódus nem képes. Ennek köszönhetően lesz a WN8-ból "tank szerinti" besorolás, nem pedig "sebzés/tier" szerinti. A WN8 végleges képletében ezért sincs benne az átlag tier, mert ez az információ a korábbi lépések során már fel lett használva. A WN8 értékelésében nem csak a csaták száma szerepel, hanem az is, hogy a játékos milyen tankokat használt.

Skála

Az egyik legelső dolog, amit az olvasó észrevesz, az az, hogy a WN8 skálája nem egyezik meg az "Efficency" és WN1-7 skáláival. Ez a WN8 fejlesztése során meghozott döntéseknek köszönhető. Ennek technikai és logikai részét itt olvashatjátok el.

A legegyszerűbb magyarázat az, hogy az "Efficency" értékelés skálája nem volt kellően megkülönböztető a játékosok képességeit illetően. A maximum és minimum értékek össze voltak tömörítve. Az alábbi grafikonon látható a WN8, a WN7 és a Noobmeter Személyes Értékelésének összehasonlítása:

A lényege a skála átalakításának az, hogy a WN7 értékek nem igazán hasonlíthatóak össze a WN8 értékeivel még úgy sem, hogy mindkettő általában 4 számjegyből áll.

Limitációk és fennálló veszélyek

Történelem: Rengeteg dolog megváltozott a WOT megjelenése és a statisztikák gyűjtése óta. Tier változtatások (T30, T34, IS-4, Batchat 25t, AMX LTs, arty, MT-25, VK2801, stb.), egyensúlyozási változtatások, mechanikai változtatások (fizika, prémium lőszer kreditért, 2 szigma szórási érték, +2/-2 MM). A dolgok nem olyanok, mint régen és a jövőben is változni fognak. Ezt a WN* csapat figyelembe veszi, és folyamatos veszélynek ítéli, de mivel nem tudnak ellene védekezni, gyakran emlékeztetik a játékosokat arra, hogy használják a szolgálati feljegyzéseket és bátran kérdezzék meg a másik felet a fiókjának történetéről, ha felmerül 1-1 kérdés. A WG szörnyű, ha könyvelésről van szó. Meghagyhatták volna mindenkinek a T-50-2-es statisztikáit, és egy új azonosítóval láthatták volna el az MT-25-öt. Ennek egyetlen kiküszöbölése, ha csak az utolsó 60 napos statisztikát nézik meg a játékosok.

Fejlődés: A játékosok egyénként és csoportosan is fejlődhetnek, vagy épp ronthatnak a statisztikáikon idővel. Ma több információ van a játékról, mint 2011-ben, ennek köszönhetően a játékosok gyorsabban vagy lassabban fejlődhetnek attól függően, hogy mennyi időt áldoznak arra, hogy utánanézzenek a játékmechanikáknak. Emellett azon játékosoknak, akiknek sok csatájuk van már, sokkal lassabban fog változni az összesített besorolásuk, így lassabbnak tűnhet a fejlődésük.

Sebzés a felderítés által: A WG jelezte, hogy ez az adat bekerülhet az API-ba a jövőben, de jelenleg nem elérhető. Igaz, hogy ennek nagy jelentősége van a minőségi játéknál, főleg a könnyű tankoknál, de sikerült létrehozni egy olyan besorolást náluk, ami ezen adatok nélkül is egész használható. (Éljen az adott tank szerinti rangsor!)

Egy tankkal történő jelentősen sok játék: Ez ront a WN8 hatékonyságán, mert vannak, akik annyit játszanak egy adott tankkal, hogy az összesített statisztikájuk megközelíti az adott tankkal elért értékeket. Ez azért baj, mert a WN8-at úgy tervezték, hogy az egész fiókot nézze, ne csak egy adott tankot. Egy bizonyos pont után ez "tönkreteszi" a WN8 értékelést. Hogy mennyi ez a csataszám? Nincsenek pontos mérések, de a fejlesztők szerint, ha valaki az összes csatáinak legalább 50%-át egy tankban játszotta, annak a WN8 értékei hibásak. Nem kell félreérteni a dolgot, nem baj ha valaki a kedvenc tankjával játszik le ezer meg ezer csatát, nem fogja érte megbüntetni a WN8, csak nehezebben lehet összehasonlítani egy másik fiókkal az értékelést.

Tank szerinti változók: Igaz a WN8 tank szerinti értékeket használ, a változók az adott szintű tankok között sem állandóak. Hogy egy játékbeli példáról legyen szó: vessük össze a T67-et és az AT-2-t. Az AT-2 lassú, rövid látótávval rendelkezik és jól páncélozott, ezek miatt kisebb variációk lesznek az általa elért statisztikákban, mint a T67-ében, ami szintén egy Tier V-ös páncélvadász. A T67 gyors, mozgékony, papír páncélzatú és jó álcaértékekkel rendelkezik, ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően vagy nagyon jó statisztikákat szerez vele valaki, vagy nagyon gyengéket az átlagértékhez képest. Az AT-2-nek jóval kevesebb változója van, mint a T67-nek. Igaz bőven elég adatunk van mindkét tankhoz, a T67 játékosai között jóval nagyobb eltérések lehetnek az átlagtól, mint az AT-2 esetén.

Időszakos frissítések

Ahogy a játékosok és a tankok is változnak az idő haladtával, a WN8-at is úgy alkották meg, hogy időközönként frissíteni tudjanak rajta, ezzel is garantálva, hogy a besorolások pontosak maradjanak. A frissítési eljárás a WN8 megjelenése után 6 hónappal készült el és az R nyelvben íródott, hogy az eljárás ismételhető legyen, illetve hogy a tankok több mint 95%-át ne kelljen manuálisan módosítani.

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 11. 10:22

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Maustiger · 3 éve
  Én személy szerint nem vagyok nagy híve ezeknek a statot mutató programoknak, mert egyrészt egy jó nagy százalékban torz információkat közölnek másrészt a sok IQ bajnok ezek alapján ítél meg esetleg vagy von le következtetéseket. Megnézi a statodat és már el is döntötte hú neked másik irányba kellett volna menned, miért nem azt csinálod amit ő jónak gondol hiszen jó a statod stb.. szituk felidegesítenek. Aztán kapod az arty fókuszt, de a legnagyobb marhaság az egészben mégiscsak a létezése tudom ez csak egy játék, de a valós háborúkban nincsen stat nem tudod megnézni milyen jó az ellen vagy barát. Láttam már lilákat nagyon csúnyán megalázva, mert éppen nem a szarrá buffolt agyon tuningolt szuper op vasban ült és hoppá már nem is volt olyan lila.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   adosztal · 3 éve
   Meg a csata elején visszaszámlálás, aktuális orákulum: "Shit team. Lost."
   Megnyerjük a csatát, mindenki röhög rajta, persze akkor sem képes leállni, ócska kifogásokkal jön, anyázik (ha visszaszólsz, akkor csata után is), meg eseleg egy kis friendly fire...

   De ő megmondta.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 3 éve
    Én az ilyeneket elküldöm, hogy menjenek "úszni", semmi szükség rájuk. Aztán mégis maradnak, és nyerünk (többnyire).
    Az xvm káros mivolta itt kezdődik.
    De láthatatlanban megmondom, - és általában bejön, hogy 2000PR-es 5-800-as WN8as emberkék szarozzák le mindig a csapatot
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     kmk · 3 éve
     Mondjuk én nem csodálkozom,hogy ez az mm rendszer elkeseredettséget szül.
     De a legjobb példa erre a ranked volt.
     Én csak elmúlt héten néztem be,hogy pár tankomon a 99%-os legények 100-asok legyenek.
     Ezek persze vagy a legszarabb td-imben voltak vagy jobb esetben lightban.Eldöcögtem 1 *-ig.
     sohasem artyzom gondoltam és mivel régebben kiszedtem belöle az embereket kihasználom a lehetöséget,hogy induló 100%-ra felhozom bennük a helyükre behelyezett legénységet.
     Repültem is vissza - indulóra. Kellett 7-8 meccs egy arty leszorzózására. De a csúcs az volt amikor egyik napon elkezdtem nézni mennyi meccset nyertem és a másik nap is szarul indult igy kb. 4-20-nak nézett ki a stat.
     Közben párszor megvédtem egy chevront,de ez ugye összességében szart sem ért.
     Egyébként az xvm folyamatosan 35-45 közé kalibrálta a csapatomat mondjuk kivétel 10-böl mondjuk 2 meccsen,de persze azokat sem nyertük.
     Volt idöm nézelödni. Mivel ez össz wn 8 átlagból számitotta a rendszer a ráadás az volt ,hogy az ellenfélnél gyakran op tankokban volt a felhúzó emberke nálunk meg light,td,arty,stb.
     Mondjuk ilyen esetekben megértem ,ha valakinél elpattan egy húr. De mondjuk én egy csapattársat semmi esetben sem szidnék kivétel ,ha belémköt
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 3 éve
      Csodálkozni én sem csodálkozom rajta.
      Viszont pár hete, (1-2 hónapja?) teljesen máshogyan állok hozzá a játékhoz. Elkezdtem nem a problémákkal törődni, hanem arra koncentrálni, hogy a problémák ellenére hogyan lehetek sikeres. Ha szar a leosztás? Még több esély a sikerre! Egyedül maradtam 4-5 tankkal? Semmi gond! Kell egy medál. Nem sikerült? Miért nem? mit tettem vagy nem tettem meg? Ha valamit nem értek? (Hogyan spotoltak fel pl.) utánanézek alaposabban, és tanulok. Hiszem, hogy képes vagyok egyedül carryzni meccset. Bot a csapat? Annál jobb! Nem kell és nem szabad a csapatra számítani. Elbuksz? Könnyen lehet. De egyszer csak majd nem fogsz. Türelem, koncentráció. Győzni tudsz, te is, én is akárki. Képes vagy rá, hogy megtedd amit kell hozzá, hisz annyi példa van előttünk! (lilák) Max még azt nem tudod mi is az. Ez meg rajtad múlik.
      Ezért felesleges szidni a csapatot. Mert nem kellenek a győzelemhez. Ahhoz te kellesz.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       M8csavar · 3 éve
       Szintén zenész. Sokszor volt olyan, hogy a csiga heavy-vel egy rohadt lövést nem tudtam leadni, mert mire a sarkokra értem, már csak az ellen hulláit tudtam megszámolni. A tömeggel már nem megyek szívesen (még ha a megfelelő úton is mennek), mert nem jut sok sebzés. Ha látom, hogy bénák (nálam is bénábbak) a többiek, akkor ragyog a szemem. :-)
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       · 3 éve
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 3 éve
        Jajj Pajti, csak higyj. Aztán meglátod
        Ha kipróbálod, nem veszthetsz vele nem?
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         · 3 éve
         Öreg vagyok én már az ilyen csapatépítő tréninges, "meg tudod csinálni, csak hinni kell magadban" oltásokhoz.
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 3 éve
          Pedig te magad írtad le, mi kell (a videónál) ehhez a sikerhez. (full hülye ellenség, és csapattársak) miért gondolod azt, hogy neked ez nem megy?
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           · 3 éve
           Ott 5 feltételt említettem, amiből Te csak egyet tudsz befolyásolni. "játszani tudó főhős". A többi mind a szerencse függvénye.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mir4g3 · 3 éve
  Nem kell ezen ennyit agonizálni, 2K WN8 alatt mindenki noob.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ticsungg · 3 éve
  Én találkoztam már emberkével a játékban, aki a csatáinak a jó részét, ha jól emlékszek 25k csatája volt összesen, és vagy 21-22k-t MS-1-el mente..... Persze 63% Winrate és erős lila WN8-a volt, de feltűnt nekem a full bénasága a TIER 6-os csatában.... Megnéztem a statját.... Dobtam egy hátast... Legnagyobb tankja TIER 6-os volt.... De volt egy másik ilyen is, azt hiszem FCM 36 Pak 40-el ment hasonló volumenben...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   · 3 éve
   Személy szerint ezért nem használok XVM-et. Csata alatt esik le sokszor, adott pályán, adott tankban, adott helyzetekben ki mit tud és mit csinál. Utólag érdemesebb átnézni ezeket a statisztikákat, mintsem játék közben. Tankokra lebontott wn8 és puszta statok alapján lehet bizonyos következtetéseket max levonni, hol is volt a baj, replayeket átmazsolázgatni, wotos vidiket lesni, elemzéseket olvasni, kikérni mások véleményét (jobbakét elsősorban).

   Nekem pl ezzel az MS-1es játékossal sincs bajom, had sealclubbereskedjen. Ingame adott csatán belül úgyis látni fogja az ember, hogy felesleges rá támaszkodni nem mindenki a fejlődésért játszik :P
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ryek05 · 3 éve
  jajj én hogy imádóm a sok WN8 huszárt és reroll esetleg statpadder embereket a liláskékesszvárvány színekkel. Aztán 1 vs 1ben hirtelen alulmarad meg laggol meg ilyenek...
  Hasznos a WN8 mert egy tendenciát mutat, mit tud az adott játékos globálisan és azért ha valakinek 15K + csatája van, az már jelenthet valamit, mire képes.
  Rengeteg kimaradt tényező van, amiket nem tudnak figyelembe venni, pedig hasznos lenne.
  Top tier vs bottom tier; szakasz ( 2 vagy 3);vásárolt account;csatában betöltött szerep
  Ez az utolsó pláne érdekes, mert sokszor van sajnos, hogy a heavy tankommal megfogok 3-4 másik tankot az előrenyomulásukban (mert olyan bátrak, hogy nem indulnak neki és vállalnak be max 2 lövést és darálnak le, hanem tologatnak inkább), viszont cserébe pár lövést tudok beküldeni csak nekik, lepattanóból is egy keveset és már meg is van a végén a 300-500as wn8 mert semmit se csináltam...jah, hogy a másik oldalán a térképnek meg mi voltunk túlerőben és lenyomták az ellent majd jöttek ezt az oldalt felszabadítani? ezt nem lehet mérni.

  Mindent egybevetve én szeretem látni mit tudnak az ellenfelek és csapattársak a számok alapján, de az nem készpénz, helyén kell kezelni őket. Van aki tud és lila és elismerésem, de van aki a megfelelő tankon játszva, szakaszozva, dmg-re játszva megy és csak a stat érdekli és ez nem túl hasznos csapattárs, mert ha baj van, nicns spot, akkor megeszik keresztbe, mikor odaérnek. Ellenben vannak sárgák, világos zöldek, akik meg jók, csak az első 5-8-10K csatájukat low tierben, stock cuccokkal tolták és ez elcseszte a statjukat.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Solinari
   • VIP
   · 3 éve
   Na most akkor jó a wn8 vagy sem? Egyszer hasznos máskor meg sok minden kimarad belőle?
   Egy azonban főleg érthetetlen számomra. Vásárolt account. Na az ahol rögtön ki fog bukni egy játékos tudása. Vesz egy lila account-ot közben a sárga szintet sem éri el. Na az rögtön meglátszik majd.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ryek05 · 3 éve
    amint írtam, hasznos ha helyén kezeled, és nem úgy, hogy elmond mindent a játékosról. Egy erős megérzés, mit is tud kb a játékos.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Solinari
     • VIP
     · 3 éve
     Az pont elég.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  szekkernyak · 3 éve
  az miért van hogy mást ír nekem hall of fameben mint a statisztikában? vagy az két külön mérőszám?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 3 éve
   Mert a statisztika mérőszáma a WN8 a személyes értékelésnek meg PR (Personal rating)? Más mindkét szám, mert másmilyen számítással jutnak el hozzá.

   Erre gondolsz?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    szekkernyak · 3 éve
    nem nem,arra ami a garázsban található personal rating.az amit látsz ha megnézed mondjuk a wot oldalán.na az nekem ott kb5500,de ha megnézem hall of fameben az összes csatám alapján akkor kb 6600.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 3 éve
     A hall of fame " béta" verziós, gondolom más képlettel számol. Gyanítom idővel majd felváltja a simát. Nekem is, mindenkinek azonosan eltérő az eredmény.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      szekkernyak · 3 éve
      áhá,köszi erre voltam kíváncsi
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kmk · 3 éve
  lehet már külön kellene értékelni a -2-ben eltöltött csaták eredményeit a top tanként hozott pontoktól.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 3 éve
   Aztán legyen külön értékelés a legénység nélküli, és a top legényekkel játszó tankosokkal, aztán kilyukadunk oda, hogy akkor ér valamit a statisztika, ha a tankomat a Cliff pályán délről támadva keletről süti a felkelő nap, és nem részeg a parancsnok, valamint a világítótorony árnyéka még nem hagyta el a hegyet, de már közelit a c-8 ban lévő sziklához..... akkor ér valamit a statisztika.... :rofl: ] ]
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kmk · 3 éve
    ma is jól alakitják a statisztikámat.
    7 meccs 1 gyözelem 2000 wn8 átlag.
    Mitöl romlik ez jobban ?
    Ha mondjuk lenne 6 gyözelem és 1000 wn8 átlag ?
    Mintha a gyözelmi arány lenne a leginkább lehúzó tényezö.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 3 éve
     Valószínűleg te is mint én is, nem vagy annyira "súlyos" játékos, hogy a győzelmet mindig befolyásold. Így aztán bár megvan a wn8 értéke a csatának, a győzelemhez több kell, az a következő, 2k feletti szint, hogy a Wr-t is jobban befolyásold. Én így látom.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      kmk · 3 éve
      random 8-as prémekkel nehéz megragadni azt a kört a jelenlegi mm rendszerben,ahol maximálisan az én játékomon múlna a gyözelem
      Az biztos ,hogy olyan játékos vagyok ,akinek nagyon meghatározza a teljesitményét ,hogy kiket is kap csapattársnak és a sikertelenség kikezdi az idegeimet.
      Jó játékos már csak emiatt sem tudnék lenni,ha a képességeim meg lennének hozzá még akkor sem.
      Úgy látom jelenleg igen jó türöképesség,higgadtság,stb. kell ehhez a játékhoz,amelyek nélkül nem hiszem ,hogy tartósan lehetne kiemelkedö eredményeket produkálni randomozva,szolózva stb.
      Jó helyen vagyok itt a domb tetején kissé jobbra
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 3 éve
       Hát "valakik" képesek 8-as 10-es tankokat GM-ezni, meg 3K fölött lenni....Sokáig én is azt hittem, hogy "ennyi volt" ennyi tellett tőlem. ezért aztán szépen fél évig toporogtam egy szinten. Ne add fel, képes vagy rá. Tudod mi a különbség közted és köztük? Semmi. Max jobban és többet kell figyelni, tanulni. Ez meg a te elszántságodon múlik.
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.