Jelenleg

15
látogatónk van

2018. augusztus 8. 09:04

WOT WIKI: Arany gazdaság

(23 szavazat)
18 hozzászólás

A játék speciális fizetőeszköze, amihez rendszerint valódi pénzért cserébe lehet hozzájutni. A kredittel ellentétben (ami a játék fő pénzneme) az aranyhoz általában nagyon nehéz hozzájutni valódi pénzzel történő vásárlás nélkül. Prémium valutaként tekintenek rá és a játékon belüli speciális javak vásárlására használják, illetve amolyan kredit helyettesítőként.

Az arany nem vihető át egyik felhasználói fiókról a másikra, még akkor sem, ha azok ugyanazon szerveren vannak, ugyanakkor a WarGaming felhasználói fiókjai egyesítettek, így a három játékban (World of Warships, World of Warplanes) ugyanazon fiókon közös az arany és a szabad tapasztalat.

Legalábbis majdnem, de ez volt a terv. Egy fiókon közös az arany és a szabad tapasztalat a World of Warplanes és a World of Tanks játékok közt, ezen felül mindössze csak a prémium fiók közös mindhárom játékban. Ez a cikk részletesen leírja, hogy hogyan lehet aranyhoz hozzájutni és mire lehet felhasználni.

Az arany beszerzése

Figyelmeztetés!

Játékosok, különféle weboldalak és egyéb harmadik féltől származó források hirdethetnek olcsó arany szerzési lehetőségeket. Az ilyesmi egytől egyig mind LOPÁS! A WarGaming, a partnerei, illetve a termékei az egyetlen út legálisan és biztonságosan aranyhoz jutni mindhárom játék (World of Tanks, World of Warships, World of Warplanes) számára. Soha ne add ki az adataidat, se az accountodat olyan weboldalnak vagy szervezetnek, amely nem maga a WarGaming vagy annak nem egy jogszerű partnere; arany vagy egyéb más játékon belüli javak beszerzésének céljából (sem)!

Vásárlás

Közvetlenül a WarGaming-től lehet vásárolni, majd ezt követően az arany mennyisége automatikusan jóváíródik a fiókodon. Több különböző verzió létezik a vásárlás módjára, például bankkártya, SMS, Paypal, vagy egyéb más módok. Az aranyat önmagában vagy egy csomag részeként is meg lehet vásárolni. Alapvetően az aranynak alacsonyabb az egységára amikor nagyobb mennyiségben vagy csomagban vesszük meg. Az aktuális ár változhat a mindenkori árfolyamnak megfelelően.

Megszerzése

Általában vásárlás útján lehet aranyat szerezni, ugyanakkor vannak egyéb lehetőségek is, hogy igazi pénz használata nélkül is hozzá lehessen jutni bizonyos mennyiségekhez. A klánháborúk az egyik ilyen lehetőség, azon klánok melyek területeket birtokolnak a globális térképen, aranyat kapnak azok után. A klán vezetősége választhatja ki hogyan szeretné szétosztani a tagok közt a megszerzett aranyat. Továbbá az Európai játékosközösség az Electronic Sports League (ESL) révén is szerezhető arany. Végezetül pedig bizonyos küldetések és események jutalma is lehet az arany.

Az arany elköltése

Játékon belüli javak

Bizonyos tárgyak és eszközök vásárolhatóak aranyért. Eredetileg számos ilyen dolgot csak aranyért lehetett megvenni, mostanra azonban átváltható a fizetőeszköz kreditre, habár az arany/kredit átváltás nem olcsó mulatság.

Prémium tankok:

Számos prémium harcjárművet lehet aranyért venni. Ezek mind teljesen kifejlesztett tankok, melyekbe az adott nemzet bármely legénységi tagja átültethető egy azonos tankosztályból átképzés és büntetés nélkül. Ezen járművek számos előnnyel rendelkeznek, mint például a megnövelt kredithozam, a megnövelt tapasztalati pont szerzés és az elit státusz. Leggyakrabban kreditszerzéshez és legénységfejlesztéshez használják ezeket.

A legtöbb prémium tank ugyan megvehető aranyért, de vannak kivételek. Bizonyos példányokat csak a prémium bolton keresztül lehet megvenni (melyek nincsenek benne a fejlesztési fában, mint aranyért megvehető tankok), másokat csak különleges alkalmakkor, megint más példányok pedig csak limitált ideig érhetőek el, illetve bizonyos darabok egy maghatározott mennyiségben a WarGaming által támogatott kiskereskedőkön keresztül szerezhetőek be, míg vannak olyanok is, melyek nem vásárlás útján, hanem csupán jutalomként szerezhetőek meg. Időnként a WarGaming kiad egy új prémium tankot egy patch-csel, ami a prémium boltban vehető meg, majd a következő patch-csel ugyanez bekerül a fejlesztési fába is, mint aranyért megvehető jármű.

Erősen javallott kipróbálni a kiszemelt prémium tankot a teszt szerveren mielőtt megvásárolná az ember.

Prémium fogyóeszközök:

A fogyóeszközök prémium változatát is meg lehet vásárolni aranyból, ezek előnyei jobbak, mint az alap változatoké. Mint a lőszereket, ezeket is meg lehet venni kreditért, de ugyanúgy az arany áruknak megfelelő mennyiségű összegért.

Végleges álcafestések:

Aranyból vásárolva a festés (mely nem csak a külső megjelenését változtatja meg az adott járműnek, de álca bónuszt is ad) örökké rajta marad a tankon, míg ugyanez kreditért vásárolva csak egy adott ideig van fent, majd annak lejártakor újra meg kell venni. Jelenleg örökké tartó festést csak aranyért lehet venni, ez alól a jutalom festések képeznek kivételt.

Egyéb haszna

A játékon belüli javak mellett más egyéb felhasználhatósága is van az aranynak.

Prémium Fiók:

Aranyból lehet prémium időt is vásárolni, mellyel az alap felhasználói fiók prémium státuszt kap, ami 50%-kal megnövekedett kredithozamot és tapasztalati pont szerzést jelent csatánként a vásárolt idő teljes tartamára, illetve a garázs is kicserélődik egy tisztább és nagyobb változatra. A bónusz százalékos beállítása miatt a extra bevétel annál nagyobb, minél jobb a csata végeredménye. Ez azon jó játékosok részére, akik általában jó csatákat mennek, lehetővé teszi hogy csökkentsék a tankok és modulok kifejlesztéséhez szükséges időt, vagy könnyebben gyűjthessenek kreditet.

Ahogy maga az arany, úgy az egységnyi prémium idő is annál olcsóbb, minél többet veszünk belőle. Időnként ez is szerepelhet csomagban vagy leárazva a prémium boltban.

Ez a táblázat a prémium fiók normál árait tartalmazza.

Ár Időtartam Időtartam (nap) Ár naponta
24.000 arany 12 hónap 360 nap 66,7 arany/nap
13.500 arany 6 hónap 180 nap 75 arany/nap
2.500 arany 1 hónap 30 nap 83,3 arany/nap
1.250 arany 1 hét 7 nap 178,6 arany/nap
650 arany 3 nap 216,7 arany/nap
250 arany 1 nap 250 arany/nap

Felszerelések eltávolítása:

A tankra szerelhető komplex felszerelések normális úton nem távolíthatóak el, ezért be kell áldozni némi aranyat az eltávolításukra, egészen pontosan 10-et, minden ilyen eszköz esetében. Ha nincs arany, a további lehetőség a megsemmisítés, amivel nem jár vissza semmi, az eszköz egyszerűen eltűnik és a következő tankhoz újra meg kell venni. Amennyiben aranyért távolítottuk el a felszerelést, az bekerül a depóba és újra felhasználható egy másik tankon vagy el is adható, de az eredeti árának töredékéért.

Ha van aranyad, erre ne sajnáld azt a 10-et, túl drágák a felszerelések ahhoz, hogy eladd, pláne hogy megsemmisítsd őket.

Átváltás kreditre:

1 arany = 400 kredit arányban váltható át. Ez az arány bizonyos események alkalmával ideiglenesen növekedhet. Alapvetően az átváltás nem túl gazdaságos módja az arany felhasználásának, hiszen akár nagyobb mennyiségű kredit is könnyedén beszerezhető prémium járművek és fiók segítségével.

Tapasztalati pont átváltása szabad tapasztalattá:

A tankok az elit státuszt akkor kapják meg, ha minden modul és az összes belőlük kifejleszthető tanki ki lett fejlesztve. Ilyenkor a velük megszerzett tapasztalati pont kétféleképpen használható el:

  • vagy a legénység gyorsított képzését bekapcsolva a tank XP-jét az aktuálisan legalacsonyabb képzettséggel rendelkező tag kapja
  • vagy ezt az opciót kikapcsolt állapotban hagyva a tankra gyűjtjük a megszerzett, de fel nem használt tapasztalatot. Ezt a fel nem használt tapasztalatot 25 XP = 1 arany arányban átválthatjuk szabad tapasztalati ponttá, majd arra költhetjük amire csak szeretnénk.

Miképpen a prémium tankoknak az alap elit státuszuk mellett további tapasztalat szorzójuk is van, a tapasztalatgyűjtés velük a leghatékonyabb módja annak - már ha az így szerzett szabad XP átváltásra kerül majd -, hogy felgyorsítsuk a normál tankok fejlesztését.

Legénység képzése:

Új legénység képzésére vagy már meglévő átképzésére több lehetőség is adott. A leginkább hatékony megoldás a 200 aranyat érő opció, mely segítségével az átképzés azonnali és 100%-os, nincs szükség további tapasztalatgyűjtésre a teljes képzéshez. Ugyanez a helyez egy adott legénységi tag képességeinek újraosztásánál. Az arany lehetőséget választva nincs tapasztalatvesztés a képességeken.

Garázshely bővítés:

300 arany = 1 üres garázshely. Ennek ára gyakran csökken különböző akciók alkalmával.

Barakk növelése:

300 arany = 16 üres hely a barakkban. Ezen opcióval elkerülhető teli barakk esetén, hogy ki kelljen rúgni egyes akár már képzettebb tagokat.

Egyéb funkciók

Klán létrehozása:

2500 arany fejében bárkinek adott a lehetőség, hogy létrehozzon egy saját klánt. Az ár egyszeri, ám bizonyos elemek további költséggel járhatnak, mint például a klánlogó felhelyezése a tankokra ami 500 arany többletkiadást jelent.

Felhasználónév megváltoztatása:

2500 aranyért cserébe bárki megváltoztathatja a jelenlegi felhasználónevét a játékban. Ezt minden 14. nap elteltével, azaz kéthetente meg lehet tenni, természetesen alkalomról-alkalomra ki kell fizetni érte az aranyat.

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 11. 10:26

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Nusika79
    • Tankos
    · 4 éve
    Sziasztok.
    ma vásároltam a prémium boltban .A pénzt levonta.A linket megkaptam hogy megvásároltam,de a csomagom nem jelenik meg a játékomon.Se a pénz se az arany.irtam nekik ,de válasz semmi.pedig mindent elküldtem amivel tudom igazolni a vásárlást:Mit tudtok ajánlani mit lehet még tennem.Válaszotokat előre is köszönöm.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    lemur_catta
    • Tankos
    · 5 éve
    A felszerelések eltávolításánál rosszul van írva, mert ha eladunk egy tankot és eladjuk vele a felszerelést is, akkor féláron tudjuk eladni a rajta lévő felszerelést. A megsemmisítés csak akkor történik, ha a tankot nem adjuk el, csak a rajta lévő felszerelést. Ezzel a módszerrel ki lehet jönni 0-ára, mert felszerelés leárazáskor előre megveszi az ember féláron a következő tankra a felszereléseket, addig a depóban várnak, majd tank eladáskor a régi felszerelést féláron adjuk el, tehát nem vesztünk rajta semmit. Ehhez viszont előrelátónak kell lenni, meg kell nézni, pontosan milyen felszerelés jó a következő tankra, mert már lehet, hogy nagyobb szintű kell rá. Meg még tartalékolni kell rá kreditet is. Nekem most már az a módszerem, hogy minden fajta felszerelésből betáraztam a depóba leárazáskor, amit mondjuk a következő év során használni fogok. Ha szükségem lenne kreditre, mert hirtelen kéne tankot vennem, akkor eladok pár felszerelést, mégsem vesztek rajta, mert ugye féláron vettem őket.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ba_nshee
    • Kiképző
    · 5 éve
    @rotkcaj

    Te most miről beszélsz? Vagy min lovagolsz milyen céllal? Pontosan tudom, hogyan értette, legutóbb számszerűsített példákat is adott. Ahogy én is pontosan leírtam most is, hogy mit cáfolok (12k/20k, duplázás vagy a bónuszok nélküli combat xp). Ha neked az lényegtelen különbség és szavakon lovagolás.pontpont


    [quote]- ez így nem igaz, a legénységi tapasztalatot mindenik legény megkapja egyenlő arányban, a tank XP-jét kapja meg a leggyengébb tag.[/quote]
    - Nem mintha ebből nem a te értelmezésed tűnne rendkívül erőltetettnek.


    És egyébként igen, azért írok egy ilyen cikk alá korrekciót, általában azért osztom meg - néha - az összegyűjtött ismereteimet, hogy szavakon lovagoljak. Mi lenne, ha [moderálva by straubbazsi]


    [quote]Amúgy ha már a szavakon lovaglunk, akkor a booster bónuszok hozzáadódnek az XP-hez, nem szorozzák azt.[/quote]
     

    Ez igen.

    Nem írtam, hogy összeszorzódnak egymással a boosterek és egyéb bónuszok. Azt írtam, hogy a gyorsított legénységképzés négy fős legénység képzésekor egy 1,25ös szorzó. Mert az. Ki is emeltem külön, hogy minden bónuszra vonatkozik. De majd még leírom negyvenhétszer, hogy kétszer gyorsabban fejlődik, hátha nem szavakon lovagolás lesz.

    Ez a három szorzó (vagy máshonnan indulva, ha úgy tetszik, akkor base xp növelő): prémiumfiók, prémiumtank, gyorsított legénységképzés.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    rotkcaj
    • Tankos
    · 5 éve
    straubbazsi, ez csak játék a szavakkal...

    Aktivált Accelerated Crew Training-nél mondhatod azt is, hogy a leggyengébb crewmember kétszer annyi xp-t kap, mint a többi, más meg mondhatja azt (mint ahogy a leírásokban is szerepel), hogy a tank xp-jét kapja meg a tag, és persze az is meg van növelve a legénységi xp bónuszokkal.. (Ez igazából implementációfüggő.)

    Az eredmény ugyanaz, hiszen ha szerzel 1000 xp-t a csatában, akkor minden tag is kap fejenként 1000 xp-t, és ezekhez jönnek a bónuszok, büntetések.

    Amúgy ha már a szavakon lovaglunk, akkor a booster bónuszok hozzáadódnek az XP-hez, nem szorozzák azt.

    BASE = BASE * Daily_Bonus * Premium_Account //napi szorzó és a prém nap növeli az alap xp-t, ami alapján számolva van a hozzáadandó többi bónusz xp (a prémben nem vagyok 100%-osan biztos)
    XP = BASE + BASE*Bonus1 + BASE*Bonus2 + ...
    Így helytelen: XP = BASE * Daily_Bonus * Premium * Bonus1 * Bonus2 * ...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Norek79
    • Tankos
    · 5 éve
    Sziasztok

    Miért írják le azt hogy, az egységes ARANY fizető eszköz mind a 3 játékhoz jó. Csak a World of Tanks és a World of Warplanes-ben azonos a prémium fizető eszköz. A hajósban külön fajtát kell megvenni vagyis / Doubloons /-t. Itt már van egy kis félre értés.
    Beszerzéshez csak annyit hogy vannak még újságok kártyák /lásd a képet/..
    Én Németországban élek és itt renget támogatást élvezhet a játékos mert egy csomó mindenhez hozzá lehet jutni....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ba_nshee
    • Kiképző
    · 5 éve
    [quote name="perretz"]
    2. "legénység gyorsított képzését bekapcsolva [b][u]minden[/u][/b] tapasztalatot az aktuálisan legalacsonyabb képzettséggel rendelkező tag kap" - ez így nem igaz, a legénységi tapasztalatot mindenik legény megkapja egyenlő arányban, a tank XP-jét kapja meg a leggyengébb tag.[/quote]

    Egyik sem igaz. Nem magyaráztam ezt el múltkor részletesen? Mintha azt írtad volna, hogy megnézed?

    Röviden összegezve, gyorsított legénységképzéskor a tank nem kap xp-t, cserébe a legkevésbé képzett tag [b]kétszer olyan gyorsan fejlődik[/b]. Ennyire egyszerű, kétszeres szorzó. Igy szerepel játékban is, nem tudom, hogy honnan jön ez a "tank xp" dolog. És továbbra sincs különbség combat és crew xp-ben a legénység szempontjából. Ha szerzel 10k crew xp-t, akkor azt mindenki megkapja és a legkevésbé képzett tagnak jár még egyszer annyi. Nem például 12k, ha 2k volt a combat xp adott csatában. Vagyis egy négy fős legénységnél hosszútávon egy 1,25ös szorzó. Ami nagyon sokat számít korrekt bónuszos legénységképzéskor, mert mindent fel fog szorozni. Mert... a kijelölt tag kétszer olyan gyorsan fejlődik.

    (Például most az 50tp legénységet fejlesztem. Negyvenöt (Team Battles) csata után a negyedik skill 60 százalékánál tart a női legénység, ami fél millió feletti megszerzett crew xp-t jelent, vagyis simán 10k felett csatánként. Szűk 100k óránként. Az ötödik skill elérése összesen 13-15 óra játékidő.)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ynnegaf
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="Robb_HUN"]
    [quote name="Ynnegaf"]
    [quote name="perretz"]A tavaly karácsonyi dobozoláskor ~18k Ft-ból vettem dobozokat. Kijött belőle 1 év prémium, még maradt is ~5000 arany, két 8-as prémium tank, 4 4-es prémium tank, s egy csomó apróság.[/quote]
    Te mázlista. Nekem 25k Ft-ból kijött 2 db 4-es tank, a Type 59 és kb. 28k arany. Prém fiók sajna csak egy havi. Amúgy jó ötlet ez a Wot Wiki. Remélem hamar gyarapszik további tartalmakkal. Igaz, az eddigiek annyira nem hoztak sok új információt, de kezdőknek hasznos.
    [/quote]
    Igazából ez a wotwiki már kezdetek óta elérhető az oldalon, vagyis legalábbis amióta én itt vagyok biztos.
    Max nem volt annyira szem előtt.

    [/quote]
    Ez lehet. Korábbi oldalon nekem legalábbis nem tűnt fel, hogy van. Akkor még egy plusz pont a wotinfo 2.0-nak, hogy feltűnőbb lett ez a funkció.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="Ynnegaf"]
    [quote name="perretz"]A tavaly karácsonyi dobozoláskor ~18k Ft-ból vettem dobozokat. Kijött belőle 1 év prémium, még maradt is ~5000 arany, két 8-as prémium tank, 4 4-es prémium tank, s egy csomó apróság.[/quote]
    Te mázlista. Nekem 25k Ft-ból kijött 2 db 4-es tank, a Type 59 és kb. 28k arany. Prém fiók sajna csak egy havi. Amúgy jó ötlet ez a Wot Wiki. Remélem hamar gyarapszik további tartalmakkal. Igaz, az eddigiek annyira nem hoztak sok új információt, de kezdőknek hasznos.
    [/quote]
    Igazából ez a wotwiki már kezdetek óta elérhető az oldalon, vagyis legalábbis amióta én itt vagyok biztos.
    Max nem volt annyira szem előtt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ynnegaf
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="perretz"]A tavaly karácsonyi dobozoláskor ~18k Ft-ból vettem dobozokat. Kijött belőle 1 év prémium, még maradt is ~5000 arany, két 8-as prémium tank, 4 4-es prémium tank, s egy csomó apróság.[/quote]
    Te mázlista. Nekem 25k Ft-ból kijött 2 db 4-es tank, a Type 59 és kb. 28k arany. Prém fiók sajna csak egy havi. Amúgy jó ötlet ez a Wot Wiki. Remélem hamar gyarapszik további tartalmakkal. Igaz, az eddigiek annyira nem hoztak sok új információt, de kezdőknek hasznos.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    perretz
    • Tankos
    · 5 éve
    A tavaly karácsonyi dobozoláskor ~18k Ft-ból vettem dobozokat. Kijött belőle 1 év prémium, még maradt is ~5000 arany, két 8-as prémium tank, 4 4-es prémium tank, s egy csomó apróság.

Kapcsolódó elemek

  • Ezen eszközök a tankok harci teljesítményét fejlesztik, a fogyóeszközökkel ellentétben ezeket egyszer kell megvenni és az adott tankon többet nem kell fizetni utánuk.

    Mindnek megvan a maga előnye, cserébe viszont igen magas az áruk. Az egyes felszerelések elérhetősége tiertől, tank osztálytól és nemzettől függően változhat.

  • Jelen cikkünkben összegyűjtöttünk jó néhány, a játékkal kapcsolatosan a kezdőkben esetlegesen felmerülő kérdést, egészen az alapoktól, a kicsit mélyebb, játékmechanikai dolgokig. Veteránoknak sem árt átfutni, hátha találnak benne új dolgot ;)

    A cikket folyamatosan frissíteni, bővíteni fogjuk a jövőben, kommentekben várjuk az ez irányú javaslatokat is.

  • A csatában nyújtott kiemelkedő teljesítményért járnak a kitüntetések különböző formái, a medálok, a jelvények és rangok, melyek a játékos szolgálati feljegyzésében jelennek meg, akárcsak az aktuálisan játszott tankkal elért rekordok is.

  • Egy jármű sem mehet harcba teljes virtuális legénység nélkül. A legénység kezeli a tankot a játékos irányítása alatt. Számuk tanktól függően változhat, két főtől egészen hatig. Öt fő feladatkört különböztetünk meg melyeket a legénységi tagok külön-külön látnak el, vagy egy tag lát el többet, az aktuális tank kívánalmainak megfelelően.

  • A wiki Csata mechanizmusok cikksorozatában a lehető legnagyobb részletességgel mutatjuk be Nektek, játékosoknak a játék működésének egyes technikai alapvetéseit, azaz azon játékmechanizmusokat, melyek megértése mindenki számára jelentős előnyöket nyújthat majd a csatározások során.

© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.