Jelenleg

53
látogatónk van

2020. máj. 30. 19:01

[ÉLŐ] Történelmi esemény élőben - 2. próbálkozás

(16 szavazat)
5 hozzászólás

Sajnos a szerdai kilövést időjárási okok miatt el lett halasztva, és egyelőre úgy tűnik, hogy ma is közbeszólhatnak a felhők "the weather is go at this time"!

Svábhegyi Csillagvizsgálónak köszönhetően magyar kommentárral, élőben követhetjük végig Facebook-on, ahogy a NASA és a SpaceX közösen küld embereket a Nemzetközi Űrállomásra. Tegnap egyébként sajnos felrobbant tesztelés közben a SpaceX következő generációs Starshipjének negyedik prototípusa, az SN4. A hívők imádkozzanak hát, mi pedig szorítunk ezerrel (mást nem tehetünk), hogy ne történjen semmi probléma a mai kilövésnél, pláne hogy itt már emberek is lesznek a fedélzeten.

És hogy miért történelmi az esemény?

  • Ma este 21:22-kor a világtörténelemben először hagyja el a bolygót kereskedelmi alapon fejlesztett űrhajóval az ember. A két űrhajóst egyébiránt a floridai Kennedy Űrközpont ugyanazon 39A jelzésű platformjáról lövik majd fel, amelyről annak idején a Holdra szálló Apollo-11 is elindult.
  • A ma használt rakéta technológia olyan szinten épül új alapokra, mint annak idején a legendás Saturn V (akinek nincs meg legóból az ...) vagy a későbbi űrsiklók.
  • A SpaceX Falkonjának egyik legnagyobb előnye, hogy jóval olcsóbb a fellövés velük, mint az eddig használt hordozórakétákkal, ugyanis a legdrágább komponensek, a rakéta első fokozatai képesek visszatérni és leszállni, így újrahasznosíthatóak. Elképesztő mérnöki teljesítmény. Erre előttük és azóta se képes más. Lehet Muskot hülyézni, csak nagyon nem éri meg.

Utoljára frissítve: 2020. máj. 30. 20:43

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    VaFec
    • Tankos
    · 3 éve
    Ha valaki érez magában elég késztetést, hogy dokkoljon az űrállomáshoz, az itt megteheti:
    https://iss-sim.spacex.com/
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Marcus
    • Tankos
    · 3 éve
    Én néztem, amikor beültek az űrhajóba. Igaz nem értek nagyon hozzá, de ők már nem olyan nagy táska szerűséget vittek a hátukon. Amibe ha jól tudom oxigént szoktak vinni magukkal. Mint régen, lehet, hogy ez csak egy kísérleti fellövés majd egy bizonyos magasság után visszajönnek a földre? Mármint rakéta tesztre gondolok, mert mintha maga a rakéta, is mintha más volna.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Jacktor
      • Admin
      · 3 éve
      Az ISS-re mennek, még 18 óra míg elérik a pályáját. Épp most vonultak át fölöttünk, a dél-nyugati égbolton
      A ruha designját a Marvel szuperhősök cuccát is készítő személy tervezte meg, mármint a kinézetét. Nem űrsétára vannak kitalálva, de bizonyos ideig kibírják a vákuumot ha úgy adódna.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        charliefirpo_2018
        • Tankos
        · 3 éve
        1,7 millió lóerö, ennyi craft volt a rakétéban induláskor, és még én sirtam az E75 1200as motorjáért...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jacktor
    • Admin
    · 3 éve
    Az űrhajósok mondhatni biztonságban vannak, ugyanis az űrhajónak van egy mentőrendszere, ami akkor kapcsol be, ha a startálláson vagy emelkedés közben üzemzavar jelentkezne. Ez esetben a Dragon Super Draco hajtóművei azonnal biztonságos távolságba repítik a kabint, a benne ülő űrhajósokkal együtt.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.