Jelenleg 476 vendég és egy tag online

2016. július 22. 18:39

560

Írta:
Értékelés:
(20 szavazat)
19 hozzászólás

Utoljára frissítve: 2016. július 22. 18:44
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rdancs · 4 éve
  [quote name="LazarusShield"]
  Nekem ez nem nagy érvágás és nem is örülnék neki ha tengerentúli filmes feldolgozás készülne belőle, mert kb lövésük sincs, hogy ez a történelmi esemény számomra/számunkra mit jelent.
  A másik dologhoz csak annyit hogy a kor technikai lehetőségeit figyelembe véve a török főseregnek max 1-1,5 hónapja (vagy még annyi sem) "tiszta" ideje maradt a felvonulás után egy olyan távoli város elfoglalására mint Bécs volt számukra a XVII század végén több mint kétszáz évvel később, pusztán a távolságok és a logisztika akkori színvonala miatt és nem is jött össze nekik(mármint Bécs elfoglalása). Az 1456-os győzelem nekünk volt fontos nem a nyugatnak, annál is inkább mert allahu akbar "barátaink" hosszú évtizedekre felhagytak a komolyabb próbálkozásokkal.[/quote]
  A török hadak addig nem is próbálkoztak komoly hadsereggel Magyarország ellen, ameddig a belső konfliktusok, le nem gyengítették az országot. Mohács előtti nagy hadjáratuk az 1521-es volt. Itt elfoglalták Nándorfehérvárat és megnyitotta az utat az ország belseje felé, Ő már a híres de még nagyon fiatal Szulejmán szultán volt.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Freepunk_Hun · 4 éve
  Köszönet érte. Bár a "mai fiatalok" nagy részét (én meg a vén f*sz) nem érdekli az ilyesmi.
  Csak legyen kóla, csipsz, meg térerő, meg ingyenwifi. Drága történészeink pedig parancsszóra bizonyítják majd be minden kétkedőnek, hogy Nándorfehérvárnál nem is történt semmi, így nincs is miért hálásnak lennie a nyugati országoknak. Én pedig maradok egyszerű "konteós" k*csög. :-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kerub66 · 4 éve
  ez jóvót ! /bár a videót nem 1 crytek motor hajtja/ 560 éve még tudták kezelni a migránsválságot. Most is így kéne,de nincs Hunyadi Jánosunk,csak szabadkőműves Orbán Viktorunk,akinek a népszavazásos parasztfakítását a hitsorsos Junker-Merkel banda majd 1 tollvonással félresöpri.Ez is csak 1 konteo,hogy legyen min rágódni!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  LazarusShield · 4 éve
  [quote name="KopiBDW"]
  Furcsa még az ,hogy erről a tetről kussol a nyugat,egy film sem készült halywood-ban,pedig ha ez nem történik így akkor meg copták volna nyugaton is...de mi ez a tett VIII Henrik kurvázásaihoz,vagy Nyakig láb homosexuális fia életéhez képest,és még sorolhatnám a nyugat dicső tetteit amit számtalanszor meg filmesítettek....de erről kus van,vajon miért :-?[/quote]

  Nekem ez nem nagy érvágás és nem is örülnék neki ha tengerentúli filmes feldolgozás készülne belőle, mert kb lövésük sincs, hogy ez a történelmi esemény számomra/számunkra mit jelent.
  A másik dologhoz csak annyit hogy a kor technikai lehetőségeit figyelembe véve a török főseregnek max 1-1,5 hónapja (vagy még annyi sem) "tiszta" ideje maradt a felvonulás után egy olyan távoli város elfoglalására mint Bécs volt számukra a XVII század végén több mint kétszáz évvel később, pusztán a távolságok és a logisztika akkori színvonala miatt és nem is jött össze nekik(mármint Bécs elfoglalása). Az 1456-os győzelem nekünk volt fontos nem a nyugatnak, annál is inkább mert allahu akbar "barátaink" hosszú évtizedekre felhagytak a komolyabb próbálkozásokkal.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bhalangir
  • Moderátor
  · 4 éve
  [quote name="rezsi70"]
  A Bán Mór sorozatot?

  Jó könyvek, jó olvasni őket!
  De aki még tanul történelmet iskolában, az fenntartással olvassa! [/quote]

  A végén leírja minden részben, hogy mi fikció, mi valószínűség szerinti feltételezés, és mi ami történelem hű. És az is az elején, hogy ez egy regény a történelmi események felhasználásával. Szerintem aki akarja, tudja a helyén kezelni, a többienek meg úgyis mindegy!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KopiBDW
  • Tiszteletbeli tag
  · 4 éve
  [quote name="Serious_Threat"]Medieval Total War??[/quote]

  Még mindíg meg van dvd-én az egész,Istenem na az kikapcsolt...lehet föltelepítem megint,nyugtatónak : ) ja meg az Age Of Empires-t is meg csináltam mindet,kár hogy már nem csinálnak ilyen jó stratégiai játékokat.

  Furcsa még az ,hogy erről a tetről kussol a nyugat,egy film sem készült halywood-ban,pedig ha ez nem történik így akkor meg copták volna nyugaton is...de mi ez a tett VIII Henrik kurvázásaihoz,vagy Nyakig láb homosexuális fia életéhez képest,és még sorolhatnám a nyugat dicső tetteit amit számtalanszor meg filmesítettek....de erről kus van,vajon miért :-?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  LazarusShield · 4 éve
  9:53 körül:
  https://www.youtube.com/watch?v=vfHCaQ0_a4g
  vagy egy másik interpretációban:
  https://www.youtube.com/watch?v=OO7mAEeNRoo

  13:57-nél meg Russel Crowe figyel be XD
  https://www.youtube.com/watch?v=kln605W1r3E

  Amúgy félre ne értsen bárki is, nem fikázni akarom a videót, én pl anno az Age of Empires II-höz akartam a játékkal együtt telepített Map Editorral (vagy Campaign Editorral?) a nándorfehérvári diadalra emlékező pályát/hadjáratot kreálni korábbi könyves élményeim és az akkori kedvenc játékom kombinálásával, lehet hogy jobban járt vele az utókor hogy csak elképzelés maradt
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  RedFox69 · 4 éve
  Nagyon jó és tanulságos ... ajánlom a "fiatalságnak", akik törit tanulnak, vagy nem tanulnak éppen :-) Video megnéz, jó jegy bekukkant ... ;-)

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.