Jelenleg

24
látogatónk van

2016. június 4. 20:08

96

(35 szavazat)
54 hozzászólás

Utoljára frissítve: 2016. június 4. 20:09

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Angelus1991ster
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="GregoryEgo"]
    Pontosan arra utaltam, hogy ha normális életet szeretnék a gyerekeimnek, azt nem ebben az országban fogom nekik megalapozni. Másutt meg nem lesz szükségük a magyar nyelvre, inkább beszéljenek másik hármat.

    Ha ez téged jó kedvre derít, akkor kívánom, hogy pl...
    [..moderálva..] ... (ne úgy moderálj, h a mondat elveszti a jelentését!)
    edit: kóros sejtosztódásban szenvedő elváltozás miatt az egészségügy rendszerébe teljesen kiszolgáltatva kerülj. Ha van egy kis eszed, át fogsz értékelni néhány dolgot, ha nincs, hát... nekem mindegy.[/quote]
    Nocsak. Köszönöm a jókívánságokat. Jó, hogy moderálással megúsztad a "get cancer'-ista kommentedet.
    Nem értem miért szolgáltam rá a jókívánságodra.
    Nemcsak a korrupt burzsuj 'elit", hanem a 13. havi nyugdíj és a felelőtlen ígérgetés ide taszította az országot. 14. havi nyugdíj okozta kár már a 2050-re datálható állapotokat előrehozta volna.

    Továbbá ha ennyire nem szereted a magyarságot, ennyire megveted bármikor leadhatod a magyar állampolgárságot, miután a célországodét megszerezted.
    Gyermekeidet meg sajnálom, hogy ilyen proli apjuk lesz vagy van. Nagy úr az ego...

    Előadás az egóról:
    https://www.youtube.com/watch?v=OeexV_G-Q7Y
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bhalangir
    • Moderátor
    · 7 éve
    [quote name="crowley74"]Szigorúan Elméletileg kaphattunk volna vissza területeket keleten, ha nem szállunk be vagy a szovjet oldalt választjuk. Sztálin ezt elég egyértelművé tette, a 48/49-es zászlókat is ennek jelképeként adta vissza. Viszont abban az időszakban gyakorlatilag kizárt volt, hogy egy átlagember is el tudja volna fogadni, hogy a "bolsevikokat" választjuk. A németekhez kötődés és befolyás Horthy angolszász mániája ellenére is túl erős volt az országban. Pedig az angolszászokban lehetett a legkevésbé megbízni, amit Lengyelország háború utáni "megjutalmazása" is bizonyít. (A lengyelek eredetileg a németekkel akartak szövetkezni, hogy legyőzzék a szovjeteket, mert úgy gondolták, hogy a németeket majd ezt követően a határaikon kívül tudják tartani. A fordított lehetőségben nem bíztak. Két ellenféllel pedig tudták, hogy nem bírnak el egyszerre. Ebbe rondított bele Anglia és az általa ígért "garancia" a lengyeleknek.)[/quote]

    Igen, így van, erre írtam, hogy tiszta reálpolitika volt. Az adott időben és helyzetben csak azt lehetett tenni, az általad jól összefoglaltak miatt. Az ígérgetés tényleg megvolt, én is úgy tudom, de, hogy valóban betartották volna-e az ismét aktuálpolitika lett volna. Szovjet-Román-Magyar relációban.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    crowley74
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Bhalangir"]folyt.:

    Ami a második világháborút illeti, az puszta reálpolitika volt, azon az oldalon volt bármi esély visszaszerezni az elcsatolt területeket. Ha nem azon az oldalon állunk, akkor hiába nyertünk volna, vagy maradunk ki az egészből (egyiknek se volt egyébként realitása), akkor se kaptunk volna semmit vissza. [/quote]
    Szigorúan Elméletileg kaphattunk volna vissza területeket keleten, ha nem szállunk be vagy a szovjet oldalt választjuk. Sztálin ezt elég egyértelművé tette, a 48/49-es zászlókat is ennek jelképeként adta vissza. Viszont abban az időszakban gyakorlatilag kizárt volt, hogy egy átlagember is el tudja volna fogadni, hogy a "bolsevikokat" választjuk. A németekhez kötődés és befolyás Horthy angolszász mániája ellenére is túl erős volt az országban. Pedig az angolszászokban lehetett a legkevésbé megbízni, amit Lengyelország háború utáni "megjutalmazása" is bizonyít. (A lengyelek eredetileg a németekkel akartak szövetkezni, hogy legyőzzék a szovjeteket, mert úgy gondolták, hogy a németeket majd ezt követően a határaikon kívül tudják tartani. A fordított lehetőségben nem bíztak. Két ellenféllel pedig tudták, hogy nem bírnak el egyszerre. Ebbe rondított bele Anglia és az általa ígért "garancia" a lengyeleknek.)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bhalangir
    • Moderátor
    · 7 éve
    folyt.:

    Ami a második világháborút illeti, az puszta reálpolitika volt, azon az oldalon volt bármi esély visszaszerezni az elcsatolt területeket. Ha nem azon az oldalon állunk, akkor hiába nyertünk volna, vagy maradunk ki az egészből (egyiknek se volt egyébként realitása), akkor se kaptunk volna semmit vissza. A második világháború egésze a teljesen elbaltázott Trianoni béke következménye volt. Ha volt elég jó tanárod, vagy érdekel annyira téma, akkor elég sok tanulmány és könyv szól arról, ami az összefüggések alapján levezeti, hogy miért is volt a II.v.h. logikus következménye a trianoni békének.

    Abban egyetértek, hogy a jövőnk a mi kezünkben van és rajtunk áll minden! De Trianont is fel kellene végre dolgoznunk, ugyanis ezt a társadalmunk még mindig nem tudja kezelni. Lásd megérdemeltük mert magunknak csináltuk vs a gonosz nyugat összeesküdött ellenünk, hogy elpusztítson minket. Mindkettő ostobaság.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bhalangir
    • Moderátor
    · 7 éve
    project640

    A nép és a hadsereg az két dolog.

    "Az 1526-1711 közötti időszak

    A középkori magyar államiság bukásának jelképévé vált mohácsi csata és a Rákóczi szabadságharc befejezése (1711) közötti, két évszázad során, mikor a Kárpát-medence szinte teljes egésze csaknem állandó hadszíntérré vált, a 80%-os magyar túlsúllyal jellemezhető, középkori etnikai összetétel végérvényesen felbomlott. Főként a törökellenes háborúk során a magyarok száma 3,2 millióról 1,5-re csökkent, a nem-magyaroké viszont 1 millióról 1,7-re nőtt (Szabó I. 1941). A magyar lakosság a déli területekről, a Bánságból, Bácskából, Szerémségből és Szlavóniából szinte teljes egészében eltünt, de többségük elpusztult illetve elmenekült az Erdélyi-medencéből, az Alföld középső és a Dunántúl déli részeiről is. A magyarok aránytalanúl nagy vesztesége annak volt köszönhető, hogy településterületeik túlnyomó része -- háborúk idején szinte védhetetlen -- sík-és dombvidéki, folyóvölgyi tájakra terjedt ki. Az elpusztított, korábban magyarlakta alföldi, erdélyi területekre már a török uralom évszázadaiban megindult a szerbek és románok tömeges betelepülése, mely a Bánság felszabadítását (1718) követően még nagyobb mértékűvé vállt. A Kárpát-medence horvát-szlavón részein a magyarokhoz hasonló etnikai-területi veszteségek érték a török háborúk idején a másik frontnemzetet, a horvátokat is. A mai horvátországi Krajinában, Ny-Szlavóniában az elmenekült horvátok helyét már a hódoltság idején kiváltságolt helyzetű szerb-vlah pásztorok, katonák foglalták el, akiknek száma különösen az itteni szerb katonai határőrvidék XVIII.század eleji megszervezését követően nőtt meg."

    www.uni-miskolc.hu/~foldrajz/hallgato/segedlet/Karpetnogeo896-2003.doc

    Mint lentebb is sokszor leírtam, a tatárjárás és főleg a török háborúk idején a lakosságot egyszerűen kiirtották vagy rabszolgának elvitték. Valóban nem csak magyarokból állt, de 80%-ban magyarság lakta az ország területét. Természetesen ennek is egy része a korábban a magyarságba beolvadt csoportokból állt. Őrájuk értem, hogy ők szenvedtek mindezért. Ezzel kapcsolatosan rengeteg leírás található. Ehhez jött még az általad is leírt mohácsot követő káosz, ahol az adott lehetőségek, helyek és érdekek szerint is megosztott volt az ország.

    Érteni és értelmezni kell a középkori nemzet fogalmát. A mai felfogás szerinti nemzetfogalom a XIX. század végén XX. század elején alakult ki. Ezt megelőzően egy királyi-rendi rendszeren alapuló államszervezet létezett. A Hunyadiakat leszámítva a mohácsi vészig és azt követően is csak kevés olyan nemes volt, aki a mai klasszikus nemzetfogalomhoz hasonló módon gondolkodott az országról. És ezen gondolkodást is mindig átszőtte a nemesi birtokok megtartására vagy visszaszerzése vagy gyarapítása. Mindezek mellett a középkori és mai Magyarországot társadalmi, politikai és történelmi szempontból egy folyamat részeként szokás tekinteni, és nem önállóan, történelmi korszakok szerint szétbontott államoknak.

    folyt. köv.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    tvszerelo
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="DonCartach"]Akkor nézzük sorban a dolgokat.
    Trónörökös halála után, Bécs tanácstalan volt. Háborút nem akart (nem is volt felkészülve ilyenre ill. hadsereg nem is volt alkalmas, hosszan tartó háborúra).
    Tehát Bécs, Berlinbe üzent, h mi legyen.
    Ezután, Szerbiának küldtek egy több pontból álló ultimátumot. Amit egyetlen szuverén állam sem fogadott volna el.
    Bécs, Budapestre passzolta a labdát, h "most mi legyen?"
    A parlament 1 ellen szavazattal megszavazta a háborút. eredményt visszaküldték Bécsnek.
    Aki nem tehetett mást, mint tudomásul vette az eredményt.
    Berlinnek elment a válasz. (Berlin nagyhatalommá kívánt válni ill. tovább gyarmatokat akart, neki kapóra jött a trónörökös halála.)


    [i]persze, már 1948-ban a Magyar Királyság területén élő szlovák, román, szerb kisebbségek felkeltek. Területelcsatolást mindenki leszarná ma ha olyasmi kontúrt húznak ami a etnikai határokat veszi figyelembe.[/i]
    hazai politikusok hozzá nem értése volt, h nem tudtak érvényt szerezni a szerződésben foglaltaknak.
    Lásd: Sopron esete, "egyetlen hely" ahol népszavazást tartottak, h hova akarnak tartozni.
    A többi település esetén is megvolt a lehetőség.


    Többit már tudjuk.[/quote]

    Nem értem. Nekünk pont nem lett volna érdekünk háborúzni ! Így is a kisebbségek zöme ki akart szakadni, bár a háború végével még többet leszakítottak, de mi miért akartunk volna háborút? Ez egy súlyos ellentmondás.

    Mi nem dönthettünk semmiben az osztrák fél tehette csak meg és nekik meg a németeknek a háború már régen érdekük volt. Nekünk pedig nem
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    project640
    • Tankos
    · 7 éve
    Bhalangir

    nem egészen értelek, főleg olyan mondatokkal, hogy a mi népünk szenvedett érte :-) .. a közpkori magyar királyság hadai soha, de soha nem csak magyarokból állt! sőt, nézzük csak az ország 3 részre szakadását: az egyik fele Ferdinándnak tett esküt, a másik része viszonylag önállóan, de inkább a portát szolgálta, sőt sokszor a töröknek szövetségeseként harcolt (lásd Bocskaiékat) .... a mohácsi csatavesztésnél Lajos seregének nagy része nem magyar volt, és mind egy szálig ott vesztek, közben Szapolyai a túlnyomórészt magyar erőkkel nem 'érkezett' meg időben ....
    tény, hogy a török hódiltság alatt néptelenedtek el egész országrészek, de még a XVI.-XVII. századi lakosságszám is elenyészett a XIX. századitól
    kicsit szerencsétlen megfogalmazás (ámbár tudom, ez ma divat Magyarországon), hogy nyugat, mintha az valami egységes valami lett volna ... ha csak a 30 éves háborúra gondolok, aminél pusztíttóbb kevesebb volt előtte, ott bizony nem látok semmilyenfajta egységet
    a magyar királyság egysége, így vagy úgy szétesett volna ... valóban igazságtalan, és szerencsétlen szétdarabolás volt, erre írtam, hogy a szomszédaink ügyes lobbipolitikájánka, és a mi szerencsétlenkedésünknek a kombinációja
    1917-ben a központi hatalmak tönreverték Romániát, megkötötték a Bukaresti békét, hadseregét leszerelték .... aztán 1818-ban ez a Románia meglepő gyorsasággal újraszervezte haderejét és megindult Erdély, Magyarország ellen, miközben itthon ez elmaradt
    igazságtalan volt Trianon, de erre nem jó választ adtunk, hanem egy még zivatarosabb háborúba léptünk be, melyben 1 millió embert vesztettünk (ennek felét mi magunk küldtük a halálba), az ország infrastruktúrájának fele elveszett, az 1000 éves álom örökre, tragikus gyorsasággal esett szét
    ma, egy kevesebb , mint 10 milliós ország vagyunk, ... a jövő a mi kezünkbe van, a mi döntésünktől függ .... és ezt a felelősséget ne próbáljuk másra hárítani!!!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    GregoryEgo
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="KL570"]az, hogy milyen nyelven fog a gyermeked beszelni az kizarolag rajtad áll [/quote]

    Pontosan arra utaltam, hogy ha normális életet szeretnék a gyerekeimnek, azt nem ebben az országban fogom nekik megalapozni. Másutt meg nem lesz szükségük a magyar nyelvre, inkább beszéljenek másik hármat.

    [quote name="Angelus1991ster"]Pont ebben a percben is épp valamelyik hajlott gerincű politikus azon mesterkedik, hogy hogy lophat még egy kis közpénzt. XD[/quote]

    Ha ez téged jó kedvre derít, akkor kívánom, hogy pl...
    [..moderálva..] ... (ne úgy moderálj, h a mondat elveszti a jelentését!)
    edit: kóros sejtosztódásban szenvedő elváltozás miatt az egészségügy rendszerébe teljesen kiszolgáltatva kerülj. Ha van egy kis eszed, át fogsz értékelni néhány dolgot, ha nincs, hát... nekem mindegy.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bhalangir
    • Moderátor
    · 7 éve
    [quote name="D00M"]Inkább ezt a videót kellett volna linkelni, mert ha valami, hát ez a valódi probléma.
    https://www.youtube.com/watch?v=EW4vI--htv0[/quote]

    No igen, rengeteg igazság van benne, egy részét lent le is írtam.

    [quote name="DonCartach"]Köszi a linket.
    Amit én láttam az tavalyi adat volt (nem emlékszem, h miben tért el ettől, vagyis, h miért volt más az eredmény)- persze lehet, simán rosszul emlékeztem.
    Politikát igyekszem nem ide keverni.
    A másik gond (szerintem), h kevesen vannak, akik eltartják az országot. Minél több a nagycsaládos (azaz 3 v. több gyermek), azoknak jár ilyen-olyan kedvezmény. Ellenben a közösbe keveset vagy kevesebbet fizetnek be.
    Ergo kevesebbet tudsz újraosztani.

    Szintén tavaly (remélem jól emlékszem) volt egy közgazdász egy kereskedelmi tv reggeli műsorában. Ahol elmondta, ha leállítanák a stadion építést és azt a pénzt fizetés emelésre költené (rendőr, tűzoltó, e.ü. önkormányzat, tanár stb. - tehát nem versenyszféra, hanem állami alkalmazottakra ez kb. fejenként 100k huf összeg lenne).
    Akkor a belső gazdaság - fogyasztás felpörögne és kb. Portugália szintjére jönnénk fel. (nem tudom, h ez igaz lenne-e).[/quote]

    Nos először is a plusz pénzt a családra költöm, tehát visszamegy a gazdaságba. Másrészt több dolgozó lesz, könnyebb lesz kigazdálkodni a nyugdíjakat stb. Akárhonnan nézed, a + gyerek az jó a gazdaságnak. + több dolgozó több munkahely több adóbevétel stb.
    Másrészt a stadionokat építőpari vállalkozások építik. Akik embereket foglalkoztatnak. Ugyanúgy visszakerül a gazdaságba és élínkíti azt. Ráadásul ha jól csinálják meg, akkor a stadion fenntartható ami további gazdasági folyamatokat generálhat, míg az egyszeri juttatásokat egyszer elköltötted és megszűnt a hatása. Arról nem is beszélve, hogy az építőipar az ország húzóágazata, az egyik legnagyobb foglalkoztató. Ettől függetlenül lehet a fizetésemelésben is racionalitás, ezt lehet nézni, biztos így is van. Nekem azért sántítanak az utóbbi érvelések, még, ha van igazságtartalmuk is, mert az általam leírtakat figyelmen kívül hagyva a kormány "megalomán, értelmetlen pénzszórásának" aposztrofálják, mintha a mögött semmi gazdasági folyamat nem létezne, csak kiöntenénk értelmetlenül a pénzt az ablakon. Holott azért ennyire nem szélsőséges a helyzet.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Leslie2371
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="DonCartach"]Ellenben a közösbe keveset vagy kevesebbet fizetnek be.
    Ergo kevesebbet tudsz újraosztani.[/quote]

    Eleinte lehet, hogy úgy tűnhet hogy kevesebbet adnak vissza a kedvezmények miatt, de azt ne felejtsd el, hogy amíg az a 3 gyerek pl 15 évig kap támogatást amíg fel nem nő, utána 35 évig még dolgoznak ami az államnak ugyan jó, főleg ha családonként nem egy gyerek, hanem három kezd el dolgozni (Mellesleg amit a család kap pótlékként abból úgyis fogyasztani fog, amiből megint kap vissza az állam ÁFA-ként)
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.