Jelenleg 415 vendég és 3 tag online

2020. június 27. 08:42

Tank gyorselemzés: Krupp-Steyr Waffenträger

Írta:
Értékelés:
(31 szavazat)
13 hozzászólás

A Steyer által létrehozott jármű terv, ami egy speciális tüzérségi szállítójármű, ami nem csak szállítani tudta a löveget, de tüzelni is tudott vele. A költségek és az bonyolult felépítés alacsonyan tartása érdekében a Raupenschlepper Ost lánctalpas tüzérségi szállítójármű számos alkatrészét felhasználták. A tornyot és a löveget a Krupp készítette. Egy fa modell és egy prototípus készült el 1944. szeptember 2-re.

Paraméterek

Az alábbi adatok BIA-s legénységgel, és a lent leírt felszereltséggel értendőek!

Ágyú

Na, ez az, ami a tank szíve-lelke. Németes pontosság jellemzi, (VIII - 8,8 cm Pak 43 L/71) 50 darab lőszert cipelhetünk magunkkal, ami gyakorlatilag nekem még sosem fogyott el. A lőszerek átütése (AP/APCR/HE): 203/237/44 mm, sebességük: 1000/1250/1000 m/s, sebzésük: 240/240/295 HP.

Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy van egy gyorsan szálló lövedékünk, így minimális rátartással tudtok számolni a lövéskor. Az átütése elég a legtöbb tankhoz, bár némely páncélozottabbra elkél a „gold”. Ezért én az alábbi lőszerkiosztást javaslom: 40/15/0. Vagyis viszek magammal 15 „aranyat”, de HE lőszert nem. A 15 db prémiumlőszer elég lebontani egy VIII-as heavy-t, ha annál többre lenne szükséged, akkor „megette a fene”, vagyis akkor már teljesen mindegy. A HE lőszer használatát abszolút nem javaslom, mivel semmi értelmét nem látom (kivéve az olyan tankoknál, ami kimondottan erre épül: KV-2 stb.)

Miért? Mert van egy 240-es alfád, a HE sebzése pedig viszonylagos. Én inkább lövök 240-et, minthogy beadjon 110-et, mert hiába lősz vele mondjuk papírtankot is, azért nem az a jellemző, hogy maximum roll-t kapnál. Sokan mondják, hogy „bázisresetre” jó az, de akkor meg lövök egy átütő sebzést.

Mindent összegezve egy tierjében pontos és jól szűkülő ágyút kapsz közepes dpm-el (2370).

WIKI: Átütési és sebzési mechanizmus

WIKI: Célzás

WIKI: Lőszer típusok

Tanktest, páncélzat, egyéb

Hát, ezekről szó se essen. Vagyis úgy képzeld el, hogy áll 4 csávó (vagy csaj) a bokorban, és a kezükben hurcolásszák az ágyút. Hátsó tornyos kialakítású, mint a WT auf PzIV, páncélértékei pedig: 20/10/8. Vagyis azért van, hogy valami összetartsa a tankot. Meg hogy ne folyjék keresztül rajta az eső. Oké, pattintottam már vele Skorpion prémiumlőszert is, de erre nem kell számítani.

A -8 fokos csőlehajlás nagyjából mindenre elég, (bár nem fogsz vele nagyon dombozni) a csőemelkedés meg 45 fokos, ami parádés. A toronyforgás 28,8, ami egész jó érték. Rásegítve a tanktest forgatásával, nem fog körbefutkározni senki. Álcaértéke kicsit elmarad az E 25 mögött, viszont a többi VII-es páncélvadásznál jobb.

WIKI: Átütési és sebzési mechanizmus

WIKI: Mozgás

WIKI: Tank statisztikák

Ajánlott játékstílus

A tank fent említett tulajdonságai meghatározzák az alkalmazását is. Tehát van egy jó ágyús, páncélmentes, közepes sebességű tankunk, jó álcaértékkel, ami iránt erős vonzódást éreznek az artysták, és a trollágyús tankok (SU-152). Ebből következik, hogy az álcájára, és az ágyú pontosságára építünk.

Keresni kell egy bokros részt, ahonnan tudod supportolni a fronton harcolókat, vagy segíteni a spotternek elérni álmai assist-ját. Mint minden TD-nél, ennél sem akkor vagyunk jók, ha beülünk az első bokorba, követni kell a térképen a csata alakulását! Már csak azért is, mert a 35 km/h sebesség miatt időben kell „kapcsolni”, hogy az esetleges forró helyzeteket elkerüld. Ha hirtelen rád ront egy kannibál horda, nem fogsz tudni elmenekülni, és „mivel minden lövés bemegy” sokáig élni sem.

A másik apró trükk, hogy fordítva kell beállni a bokorba, vagyis seggel előre. Erre nem a csőlehajlás miatt van szükség (mivel előre és hátra is ugyanannyi), hanem mert 15-tel tolatva visszahúzódni elég nehéz, akkor meg használjuk inkább az előre 35-öt! Ha oldalra nézel ki egy tereptárgy, sarok mellől, szintén seggel érdemes kitolatni, mivel a hátsó tornyos kialakítás miatt kevesebb látszik ki a járműből, ezzel növeljük az esélyét, hogy elhibázzanak.

Összehasonlítás a tierjében jellemző tankvadászokkal

LINK

Itt próbáltam a legjellemzőbbeket betenni, de természetesen nem fért bele mindegyik. De javaslom a tanks.gg nevű nagyszerű oldal használatát.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Ventilátort nem lehet rá tenni a nyitott torony miatt.

  • Periszkóp/töltésgyorsító/álcaháló vagy távcső.

Alternatívának jó a távcső, töltésgyorsító, periszkóp is (Skill4ltu szerint).

Bármelyik mellett lehet érvet, és ellenérvet felhozni, én azt javaslom, próbálgasd ki, a te stílusodhoz melyik a legjobb. Az alapvető érvelés az az, hogy mivel a látótáv TD révén igen fontos, ezért ha Periszkópot teszel rá, akkor a látótáv 481 m-re nő, (nálam a Helyzetfelismerés még csak 79%-os), viszont ez csak álló helyzetben igaz, míg Távcsővel ez csak 423 m, de ez mozgás közben is aktív. Mivel a tank tulajdonságai miatt (nincs páncélja, rosszul mozog) ez egy igazi kemper tank, ezért én a periszkópot mindenképpen javaslom.

A célzásgyorsító nem lenne kötelező, mivel alapból németes szűkülése van (nekem 1,62 gyorsítóval; ugye emlékszünk az orosz TD-k 3 körüli szűkülésére?), de én szeretem minél hamarabb becélozni az ellenséget. A töltésgyorsító evidens választás, a többi felszerelés pedig vagy nem alkalmas a tankra, vagy nem rászerelhető.

Az álcaháló használatával az amúgy 45,9-es álca eléri a szépen hangzó 60%-os értéket. Én azért nem használom mégsem, mert ha jól használod a bokrokat, akkor nincs rá szükséged, ha meg rosszul, akkor mindegy, hogy rajtad van e. Mivel mozgás közben nem aktív, szerintem inkább akadály, mint előny.

WIKI: Felszerelések

Ajánlott legénységi képzettségek

  • Parancsnok/Rádiós: 6. érzék, BIA, Felderítő, Helyzetfelismerés
  • Lövész: Álca, BIA, Pillanatkép, Mesterlövész
  • Sofőr: Álca, BIA, Kuplung égető, Sima utazás
  • Töltő: Álca, BIA, Bizt. elhelyezés, Megérzés

A legénységnek annyi hátránya van, hogy a parancsnok a rádiós, ezáltal a felderítő skill után/helyett a Helyzetfelismerés jön, míg egy másik tanknál akár egyszerre is húzhatod ezt a két képességet. Szerintem a lámpa és álca után a látótáv növelők a legfontosabbak.

WIKI: Legénység

Megéri az árát?

Hátránya a „csak” 35 km/h sebesség. Elég nehéz vele kulcspozikba odaérni vagy elmenekülni, a mai felgyorsult csatákban sokszor rohanni kell a sebzés után.

Mivel megszerezhető a tankrewards.eu-n ingyen, mindenképpen. A bolti ára 7.300 Ft, amiért már egy gyengébb VIII-as, vagy egy kicsit hozzápótolva erősebb VIII-as tankot tudsz venni, tehát farmolásra azok jobbak, legénységképzésre meg nem igazi választás, mivel csak az RHM Borsig kompatibilis vele, a többiek nem, ebből a szemszögből nem éri meg. Ez egyébként érdekes kialakítás, hogy Tier IX-be lépve kapj elő plusz egy töltőt vagy rádióst.

Viszont, ha akarsz egy „kis WT” életérzést, vagy gyűjtő vagy akkor meg igen, megéri.

Pénzkereset

Szerintem hetes tank ellenére egész jó pénzkereső. Egy gyengébb körben prémiumfiókkal 40k tiszta haszon, egy erősebb körben akár 85k is lehet. Természetesen ez felszerelés és lőszerkiosztás függvénye is. (Az erősebb kör képén megtévesztő a plusz 50k, azt le kell vonni)

Videó

Végül Skill4ltu videója a tankról, (angolul tudók előnyben):

Utoljára frissítve: 2020. június 27. 10:55
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    charliefirpo_2018 · 4 napja
    Na akkor ezt választom,úgyis kell majd a legénység a Borsigba nemsoká
Tovább a kategóriában: E 25 - Elemzés »

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.