Jelenleg 594 vendég és 9 tag online

2018. november 8. 16:00

II. Morphelo bajnokság - Díjazás

Írta:
Értékelés:
(55 szavazat)
109 hozzászólás

Megjelent: 2742 alkalommal Utoljára frissítve: 2018. november 8. 13:35
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  · 8 napja
  Megváltoztak a határidők, technikai okok miatt!

  - nevezés: 11.20-ig
  - elődöntők: 11.23-24
  - döntők ketté választva
  - Tarczay ág: 12.01 (szombat)
  - Pool ág: 12.08 (szombat)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  · 8 napja
  Srácok!
  Szerintem zárjuk le ezt a hosszas eszme futtatást @Hunyadi_Loveszdandar levelére tett válaszommal, és innentől kezdve Mindenki inkább a Bajnokságra koncentráljon!
  Hunyadi!
  Minden soroddal egyetértek, és ez a legfőbb!
  Minden szervező azon volt, hogy a legjobbat tudjuk kihozni a lehetőségeinkből, a legnagyobb réteget megmozgatva! Az egész szervezés már májusban elkezdődött!

  Tavalyi verseny után próbáltuk az itt, megjelent gondolatokat, ötleteket beépíteni az idei versenybe. Ez lehet, hogy nem sikerült tökéletesen, és vannak hibák, de az idei verseny kiíráson már nem tudunk változtatni a beérkezett nevezések miatt. Az olyan lenne mintha a közértben a párizsi a kasszánál hirtelen a duplájába kerülne.

  Az itt megfogalmazott kritikákat javaslatokat, viszont a jövő évibe lesz már alkalmunk figyelembe venni és az szerint megalkotni a szabályokat, díjazásokat. A hibát magamra vállalom, de egy versenynek is mint egy játékosnak is van egy fejlődési íve.
  Tavalyi után kaptunk észrevételeket, hogy a alacsonyabb értékelésű játékosoknak nem érdemes elindulni, mert esélyük sincsen. Megalkottuk a második csoportot.
  Kaptunk észrevételeket, hogy miért Tier 8, miért nem Tier 10. Változtattunk, a két csoport eltérő Tierben játszik - Tarczay Tier 8. Pool Tier 10 - ez jobban megfelel akár a képességeknek, akár a tank állományuknak, akár a tapasztalatuknak. Meg sem fordult a fejünkben - most már tudom hiba volt - hogy a díjazás körül ekkora hullámokat fogunk generálni.
  Bár írtam már, de sokan talán elmentek mellette, nem vették észre, még komoly tárgyi nyeremények vannak a tarsolyunkba és ez a Pool csoportot érinti leginkább!
  Még mindig folynak egyeztetések, megbeszélések ez ügyben! Szóval az itt kialakult érzelmi hullámokat kicsit feleslegesnek tartom, de ismétlem a jövő évi kiírásnál mindenképpen figyelembe fogjuk venni!
  Sajnos az eredeti koncepciómat nem tudtuk megvalósítani, bár akiket ez ügyben megkérdeztem jónak találták. Mivel nem találtam meg az email címedet így ebből Te most kimaradtál, de jövőre egy véleményezés erejéig mindenképpen számítanék a segítségedre!

  Az, hogy az eredeti koncepció nem tudott megvalósulni, ennek anyagi, technikai és idő korlátai voltak. Sajnos anyagi korlátaink is végesek, így nem tudtuk megvalósítani azt az elképzelésemet, hogy legyen forrás egy akkora nyereményre a alsóbb osztályban, amire eddig Nekik esélyük sem volt idáig, és jobban tudjuk jutalmazni a felsőbb osztályt. Ezért gondoltunk arra, hogy a gold díjazás legyen egyforma, a különbség a tárgyi nyereményekben mutatkozzon meg!
  És hogy miért kellett ekkora gold díjazás a Tarczay csoportban?
  A válasz nagyon egyszerű, nem akartuk, hogy anyagi veszteség érje a döntőre eljutó csapatok játékosait, akik esetleg vidékről jönnek fel a pesti döntőre. Amennyiben ott fejenként 3-5000 goldot adtunk volna, matematikailag nem érte volna meg nekik az útiköltség és egyéb költségek miatt. Láthatjátok azért sok mindennel kell számolnunk. Az meg milyen döntő lenne, ahová nem jönnének el a csapatok.....
  Az eredeti elképzelésem 3 Liga felállítása lett volna bár ott még én a WN8 értékkel kalkuláltam nem a Personal Rating-gal:
  AP liga (kezdő) : 1350 WN8 alatt
  HEAT (fejlődő) liga: 1351 – 1800 WN8 között
  APCR (profi) liga: 1800 WN8 felett
  Az alap koncepció szerint három döntő lett volna és utána egy külön PlayOff-on a három győztes és a legjobb második helyezett rájátszás után mehetett volna egy újabb nyereményért!
  Be kellett látnom azonban, hogy így a verseny nagyon elhúzódna, nagyon megbonyolítaná a levezénylését, és erre nem álltak rendelkezésünkre a megfelelő anyagi források... Talán majd jövőre.
  Mindezeket csak azért írom le és egyenlőre nem is kell észrevételeket tenni az alap koncepcióra, hogy mennyi minden megfordult a fejünkbe, hogy minél nagyobb, és minél jobb, minél nagyobb közönséget megmozgató eseményt hozzunk létre.
  Nagyon komoly tárgyalások voltak, hogy egy bizonyos nagy méretű eseményre betudjuk vinni a Bajnokság döntőjét, viszont a szervezők a WOT-ban nem láttak elég fantáziát.
  Ezért is húzódott el a kezdés a tavalyihoz képest.
  Amennyiben, bárkinek van ötlete, javító szándékkal írt kritikája, azt szívesen fogadom, de ne itt hanem akár PM-ben, akár emailban:
  bodzywotreplay@gmail.com

  Ettől függetlenül Mindenkinek sok sikert kívánok mind az Emlékversenyen, mind a Bajnokságban!
  üdv
  bodzy
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Blizid · 8 napja
  Azt a december elsejei döntőt komolyan gondoltátok? Csak mert attól függetlenül, hogy szombat, munkanap lesz.........
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunyadi_Loveszdandar · 8 napja
  Kedves Mindenki!

  Régen írtam már az oldalra, okkal. Most mégis hosszú idő után, újra beléptem és megosztom a véleményem - hogy remélhetőleg jobbá tegyünk egy nagyon jó kezdeményezést, versenyt!

  Nagyon örülök, hogy idén is megrendezésre kerül a Morphelo emlékverseny, ezzel is tisztelegve Roni emléke előtt. Ráadásul nekem különösen kedves a szívemnek, hiszen ismertem, játszottam Ronival és az első kiírásnál sikerült egy csodálatos körrel megszereznem a Morphelo hőse címet is. Jó látni, hogy sokan dolgoztak a versenyen és jó látni, hogy sok-sok felajánlás és támogató van mögötte.
  Szerintem az is jó ötlet, hogy lesz a hagyományos verseny mellett egy alsó liga a kezdő, gyengébb játékosoknak is. Így legalább olyanok is bele tudnak kóstolni a versengés izgalmaiba, ki tudják magukat próbálni tétre menő helyzetekben, akiknek erre korábban nem volt lehetőségük.

  Viszont azt kell, hogy mondjam a meghirdetett díjazás jogosan kapja a kritikákat. Biztos vagyok benne, hogy a jó szándék vezérelte a szervezőket a dízajás kialakításakor, de sok mindenben egyetértek pardoc észrevételeivel.

  Egyrészt egy verseny presztízse akkor emelkedik, ha minél erősebb csapatok indulnak rajta és minél nehezebb megnyerni.
  Focis példával élve egy BL trófeának komoly értéke van, oda a legjobbak legjobbjait kell megverni, hogy megszerezhesd. De így van ez minden nagy versennyel, olimpiával, a "negyvenkettediknek" nem adnak aranyérmet és bajnoki címet.

  Ahhoz, hogy a legjobbak is elinduljanak egy versenyen természetsen minél értékesebb díj és vele járó bajnoki cím kell. Így egyre több játékos és csapat kívánja majd megszerezni és a résztvevők számának növekedésével automatikusan nőni fog a "nehézségi" szint is, a cím megszerzéséhez.

  Viszont, ha ugyanazt a díjat odaadják jóval gyengébb teljesítményért is, akkor a "fő" verseny veszít presztízséből, értékéből. Ráadásul elindulhat valami, ami visszavetheti az eddigi erőfeszítéseket, hogy jobbá és erősebbé tegyünk egy versenyt.
  Egyrészt gondoljunk bele abba, hogy a "top" liga 5. helyezett csapata éppen csak, hogy lemarad az offline "final four" döntőről és kap 1200 aranyat. Pedig lehet csak egy rossz lepattanó találat, egy véletlen mellé ment lövés vagy egy szerencsétlen low roll miatt vesztettek.
  A tudásuk alapján a legjobbak közé tartoznak. Ehhez képest az alsó liga nyertese hazavihet 120.000 aranyat, ami 80x (!!!) nagyobb nyeremény, miközben a top ligás csapatnak olyan csapatok ellen kellett helytállnia, akik a wot "barcelonái", "reáljai", "juventusai".
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Hunyadi_Loveszdandar · 8 napja
   Ráadásul ott van a kalapban, hogy lesznek akik igyekeznek majd kijátszani a kiskapukat és bár teljesítményük alapján a top ligában lenne a helyük, az alsó ligában fognak indulni. Gondoljunk bele, hogy ha csak egy csapat is lesz ilyen, milyen romboló erővel hathat az egész kezdeményezésre, emlékversenyre. Ezt kivédeni a legjobb előkészületek ellenére is nehéz, szinte lehetetlen. Arról nem is beszélve, hogy ha egy top ligás csapat nem a top ligában indul, akkor a top liga is veszít az értékéből.

   Hogy lehet ezeket elkerülni? Hogy lehet a top ligát a top ligás játékosoknak vonzóvá tenni, miközben a gesztust megadjuk az alsó ligás indulóknak is?
   Meglehetősen egyszerűen... Egy jobban kategorizált, valóban teljesítmény arányos díjazás mindenkinek hasznosabb lenne. És itt most minimum 10:1 arányra gondolok, vagy inkább nagyobbra. Saját magamból kiindulva keződként már önmagában az alsóligás győzelem is kellő motiváció lenne számomra, és ha még mellé dobtak volna ilyen versenyen nekem 3000-5000 aranyat még inkább örültem volna neki. El sem mertem volna képzelni, hogy ugyan azt kapnám meg, mint a "nagyok" a "NAGY" versenyen. És ez így teljesen rendben is lett volna részemről.

   Végül olvasom, hogy Morphelo személyisége és hozzáállása is előkerült a - sajnos mindkét oldal személyeskedő és Ronihoz nem méltó - vitatkozásban. Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy valóban azon volt Roni, hogy segítse a még kezdő vagy nála gyengébb tudású játékosokat, hogy fejlődjenek. De csak azoknak tudott segíteni, akik maguk is fejlődni akartak. Ráadásul emlékezzünk, hogy Roni mennyi mindent megtett saját maga, hogy elérje azt a szintet, hogy a wot egyik legerősebb klánjának tagja legyen és mennyire örült és boldog volt, amikor sikerült elérnie ezt a saját maga által magasra tett célt! Versenyeket régóta szerveznek az emberek, érdemes megnézni a legjobbakat és soha nem kell szégyellni tanulni a legjobbaktól. Hisz mindenki valahol kezdi, de rajta múlik hova jut.

   Mi is tegyük magasra a célt! Legyen minél nagyobb presztízs megnyerni a Morphelo emlékversenyt és a szervezők ne féljenek a kritikáktól, ne féljenek javítani ha szükséges!

   Hunyadi_loveszdandar
   Morphelo hőse
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  treffhetes10 · 8 napja
  Van ami nem változik az évek alatt. Bodzy próbálkozhatsz, mindenkinek jót úgysem tudsz tenni. Nem kevés nyereményről van szó, de máris többen elégedetlenkednek a díjazáson. Gondolkozzatok el inkább, hogy milyen apropóból van is ez a bajnokság, és örüljetek, hogy a megemlékezés mellett jutalom is üti a markotokat.
  (Remélem idén legalább a csalók kimaradnak..)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   dezcsi · 8 napja
   Érdekes módon tavaly senki nem hozta fel a bajnokság okát, mikor amiatt sírtak az emberek, hogy csak a "prok" nyerhetnek bármit is
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  · 8 napja
  Na akkor hogy a félreértést tisztázzuk!
  Egyéni felajánló volt az illető tavaly az Emlékversenyhez és nem a Baknoksághoz!! A wotinfon ért sérelme miatt nem járult hozzá az idei emlékversenyhez és nem a kiírás miatt!
  Szponzor a Bajnokságtól nem lépett vissza!
  A kettő nem ugyanaz és az ok sem stimmel!!!!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   pardoc · 8 napja
   Én azt olvastam tőle, h részben az új szabályok miatt.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Aur1n · 8 napja
    Egy szó mint száz, csúsztatás volt, hogy az új rendszer miatt több szponzor visszalépett volna. A hivatkozott kapcsolatod is csak "részben az új szabályok miatt" nem támogatta a versenyt.

    Egyre több részlet derül ki...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     pardoc · 8 napja
     En nem tudom, de itt alapfeltetel a funkcionalis analfabetizmus? Hol irtam, h tobb lepett vissza? A mondatom, -miszerint arrol ne beszeljunk,h mennyi lepett vissza- semmilyen szamot nem tartalmazott. Ha tobben is vannak en arrol nem tudok, mert egyrol tudok. Az az illeto e cikk miatt irta ki, h tobbek kozott ezert lepett vissza. Lehet 1nel tobb? Lehet. Ha beszelnenk rola, kiderulhetne tobb szponzor is? Persze.
     Ígérd meg, h mostantol ertelmezed amit olvasol, es nem koltod hozza a vagyaidat, egyeb kisreggenyeket. Koszi
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Aur1n · 8 napja
      Akkor gondolom megerősítesz abban hogy csúsztás volt részedről az, hogy az emlékverseny szponzora az új rendszer miatt lépett vissza. Hiszen egyértelműen leírta - valahol, valamikor - hogy ez csak részben volt a kiváltó ok.
      Kérlek ígérd meg, hogy csak pontos tényszerű dolgokat állítasz itt a jövőben. Megígérem, hogy a jövőben is csak a mondataidat idézem vissza...
      Illetve köszönöm szépen, hogy (nyelv)leckéket adsz itt többünknek a magyar nyelv helyes használatából.
      Eddigi hozzászólásaidban pengeéles egyértelmű és kikezdhetetlen mondatokban fejezted ki magad. Ahogyan a bemutatkozó hozzászólásodból is süt az építő jellegű kritika.

      Tényleg, nem akarod jövőre Te megszervezni az emlékversenyt?

      Ígérem, hogy támogatlak függetlenül attól, hogy milyen szabályokat fektetsz le. Mivel szerintem a megemlékezés gesztusa a fontos és nem az, hogy ki, mit nyer...
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       pardoc · 8 napja
       Koszonom ismetelt erdemi hozzaszolasod a vitahoz. Ahogy eddig sem sikerult semmi ertelmeset hozzaszolnod, most sem leptel ki a szerepedbol. A szavakon, mondatokon rugozas megy, mindezt funkcionalis analfabetizmussal. G.g.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Robb_HUN · 8 napja
      Konkrétan ezt írtad:
      "Arról ugye ne ejtsünk szót, h mennyi szponzor lépett vissza az új rendszer miatt." - ami erőteljesen utalás a többesszámra. Most moshatod a szennyest, hogy konkrétan nem írtál számot, de értelmezésileg igenis ez többesszám.
      De az igazi problémád - legyünk őszinték nem ez, ez csak egymás szavainak kicsavarása és a kákán is csomókeresés, lépjünk túl ezen.
      Lépjünk túl azon is, hogy arrogáns módon kioktatsz mindenkit, még az esemény szervezőjét is, ami valljuk be nem kicsit önhittség. De legyen fátylat rá.

      A valós problémád az, hogy gyengébb játékosok is a maguk ligájában esetleg hasonló díjazást kapnak mint a profik. Ne felejtsük el, ebből indultunk ki.
      Ha te profi vagy, elindulsz a versenyen, és ha nyersz, megkapod amit nyertél. Ha gyengébb vagy, akkor is elindulsz és megkapod a nyereményt.
      Veszít valaki? Nem, mindenki csak nyer. Egy nagyszerű játékos emlékére mindezt.

      A lényegi kérdés:
      Miért zavar téged más sikere? Miért fáj neked egy 3K pr-es játékos nyereménye, jóllehet ugyanannyit kap mint mondjuk te kapnál?
      Nem lehetne pusztán az eszmét nézni (a verseny mögötti felemelő gondolatvilágot) és "elnézni", hadd jusson annak aki benevez és nyer?
      Még ha esetleg szerinted nem is érdemelten? Ismered az ajándék szót?
      Tettél valamit valaha valakiért, úgy hogy nem érdekedben állt?
      Levonnak tőled bármit is? Bárkitől aki indul? Lesz kevesebb valaki is ezzel?
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       kjunik · 8 napja
       Mondjuk az erősebb csoport 4. helyezettje lehet kényelmetlenül érzi magát abban a tudatban, hogy ha gyengébb játékos lenne, többet nyerhetett volna a másik csoportban.

       Szerintem igenis helyes, hogy elmondja a gondolatait, nem kell megijedni az ellenvéleménytől, nem rosszindulat vezérli. Hidd el, nem a verseny ellen, hanem érte szólalt ő is. Tavaly is voltak kritikák, érdekes, azokat megfogadták. Jó volt, hogy többen hozzászóltak és az eszmecsere valami értékesebbet hozott létre.

       Én is tettem már idén két észrevételt a versennyel kapcsolatban, amik eljutottak a szervezőkhöz, és változtatások történtek/történnek. Ha úgy állok hozzá, hogy jajj nem szabad kritizálni, akkor lehet, hogy 2 igen fontos paraméterében máshogy nézne ki a verseny.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Robb_HUN · 8 napja
        Nem az a lényeg, hogy kritizál ember.
        Hanem az, hogy konkrétan azt mondja, hogy a "botok" minek nyernek.
        Amikor én kritizáltam - megengedhetetlenül- (Ütő, köszi azóta is) akkor megkaptam az "ívet". Meg is érdemeltem. Szóval vagy--vagy. Szerintem egy ilyen esemény a legkevésbé arról szól, hogy ki nyer és mennyit.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         kjunik · 8 napja
         Valahol az is kritika, hogy "minek nyernek botok". Kicsit nyers, de érthető, mi bújik mögötte. Valaki (pl. pardoc) úgy látja, hogy a versenyen a legjobbnak kell nyernie, valaki a gyengébbeknek is több szót engedne. Mindkettő érthető, lehet ezeket értékelni és mérsékelni, lehet vitázni. Valahol sajnálom, hogy ez nem igazán jött létre...

         Zárszónak annyit mondanék (szerintem pardoc nevében is), hogy köszönjük a szervezést, ahogy ezt tavaly is tettük, mert a kritikák ellenére be kell látni, nagy és egyedülálló dolog jön itt létre, és reméljük, hogy Morphelo neve évről évre tovább él eme nemes bajnokság által.
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Digne · 8 napja
          "Valaki (pl. pardoc) úgy látja, hogy a versenyen a legjobbnak kell nyernie, valaki a gyengébbeknek is több szót engedne."

          Gondolom a legjobb nyer mind a két ligában nem? Kicsit hibás a gondolkodásmenetetek.
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           kjunik · 8 napja
           Akkor jobban kifejtem a GONDOLAT!MENETÜNKET. Annyi az egész, hogy a gyengébb csoport győztese korántsem a legjobb, maximum egy önkényesen választott konstitúcióban. És ő bizony többet nyer, mint sok jobb játékos a nagyobbik csoportban. Tehát nem csak a puszta teljesítmény befolyásolja a nyereményeket. Én értem, hogy kell lehetőség a gyengébbeknek is, mi maximum azt kérdőjelezzük meg, hogy ennek mi a legjobb módja.

           Amúgy meg mint ahogy sokan mondani szokták, senki nem profin/lilán kezdi, tiszta sor. Én se úgy kezdtem, de eszembe nem jutott, hogy én nekem valami különös okból ugyanaz a nyeremény jár, mint a nálam egyértelműen sokkal jobbaknak.
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            Jacktor
            • Admin
            · 8 napja
            Mint már említették, a fenti táblázat csak az arany díjazást mutatja, erős tárgyi nyeremények is lesznek, de arról majd később. Nyugi már, "all of them".
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             kjunik · 8 napja
             Kérlek ne értsetek félre, túl sokat kritizálok, de ennek ellenére elégedettségem 95%, csak maximalista vagyok, és annak az 5% kifogásomnak túl nagy hangot adok. Tavalyi verseny hatalmas élmény volt, én elhiszem, hogy idén is mutattok valamit!
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         pardoc · 8 napja
         A botokert kb 25 hszszel ezelott elnezest kertem.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       pardoc · 8 napja
       Kerlek ne probald megmondani, h mit gondoltam mikor leirtam a mondatot. Az h te h ertelmezed, az a te dolgod, max tevedsZ....es tevedsz.
       Azert zavar a lenyegi dolog -es koszonom h visszahoztad ide a temat-, mert egy kozos alapbol osztjak a nyeremenyeket, ami X. Ha az Xet ket egyenlo reszre osztjuk, akkor nyilvan kevesebbet kapnak a prok mintha 2/3ot kapnanak.
       Igen, Morphelo tamogatta a gyengebb jatekosokat, ahogy en sem szoktam oket elhajtani. De szerintem a vilagon nincs olyan, aki azt mondana h barmilyen versenyben legyen ugyanannyi a nyeremenyi a profi liganak mint a zs kategorianak. Ezzel egy szintre lenne hoZva a 2 teljesitmeny. Vagyis lehet van, csak az nem normalis. De mivel nagyon ugy nez ki, h ezzel meg Bodzyek se ertenenek egyet, es differencialjak a 2 ligat, igy ez a vita is akademikus.
       Vegezetul a kioktatasrol: kb azert van ott a vilag mert kezdenek elpuhulni az emberek. A gyerekek 1-1 versenyen mind kapnak ermet, mert jajj ne szomorkodjon mar h nem o nyert. Ha vki gyengebb kepessegu akkor megsimizik a buksijat h nem baj te akkor is jo vagy. Az orszag tele van funkcionalis analfabetakkal, de nem baj! Szalagra ok is jok. Nem, nem leszek konfliktuskerulo, nem leszek illedelmes. Ha valaki nem tud egy osszetett mondatot ertelmezni, az ne verje habzo szajjal a nyalat, hanem uljon vissza az iskolapadba. Lassan ott tartunk h senki sem torekszik a jobb teljesitmenyre, mert ez a kommunista hozzaallas egy szintre rakja a topot az aljaval. Pontosan az kapjon kiemelkedo elismerest, jutalmat, aki szorgalommal, tehetseggel, kitartassal tesz erte. Miert ne legyek kioktato azzal, aki az erdemi vita helyett a szavakon lovagol, tevesen teszem hozza. A hozzaszolok kozul kb 2 ember volt aki erdemben vitazott a felvetesemmel. Tojnek az egeszre, de epp nincs jobb dolgom.


       +1: a szervezoknek felelosseguk van abban, h mit kommunikal a bajnoksag rendszere. Hogy arra akarjak-e nevelni a magyar wot kozosseget, h kitartas, gondolkodas, teljesitmeny nelkul is el tudnak erni valamit, vagy hogy a kemeny munka hozza meg az eredmenyet. Az igazi vestesek a 7100 presek, akinek eselyuk sincs a 11ksok ellen, de az alsohazban nem indulhatnak.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Robb_HUN · 8 napja
        "Kerlek ne probald megmondani, h mit gondoltam mikor leirtam a mondatot. Az h te h ertelmezed, az a te dolgod, max tevedsZ....es tevedsz."

        Ugyan. Hiába magyarázod. Ha még én érteném félre, akkor azt gondolnám max én vagyok a hülye. De itt mindenki így értette, csak te nem. De OK. lapozzunk.
        Tényleg nem ez az érdemi mondanivaló.
        Nem leszel konfliktuskerülő, és illedelmes. Hajrá! Esküszöm neked nálam jobban senki sem értékeli az egyéniséget. Megpróbálom megvilágítani neked.
        Te eljutottál egy szintre. Küszködtél, harcoltál, és elérted azt, ahol most vagy. Mások is ugyanezt tették, csak Ők kisebb szintre jutottak el mint te. Az Ő fáradalmuk kevesebbet ér? Mert nem rejlik annyi bennük mint benned? Vajon ha egy pro sebez az átlag 6K-ból 5K-t az többet ér, mint ha egy gyengébb a 2K-ja helyett sebez 4 K-t? Érted azt, hogy a gyengébbnek nagyobb az erőfeszítése? Még akkor is ha papíron gyengébb mint a pro?

        De még ha erre is azt mondod hogy Ló*sz, ám legyen.

        Miről szól ez a verseny? Hogy emlékezünk egy nagy kaliberű játékosra. Ebbe nem fér bele az, hogy egy gyengébb is kapjon annyit mint egy vérprofi?
        Tényleg?
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Lord Zozo · 8 napja
         Ebben nem értek veled egyet. Nem a fáradalmat kell díjazni, hanem azt a szintet amit elér az ember valamiben. És ez az élet minden területére igaz.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         pardoc · 8 napja
         Egyreszt sosem fektettem annyit ebbe a jatekba, mint pl Uto. Nem neztem streamereket taxert, nem csinaltam palyabejarasokat, de meg csak unikumokkal sem szakaszoltam, h lessek el toluk dolgokat. Gep bekapcs, jatek indit, csata gomb. Ennyi. Amit en beletettem az ido, sok cw es sh es koncentralas. Meg igy is kek vagyok, h gyakorlatilag nem isbkuzkodtem. El nem tudom kepzelni h egy sarga jatekos (nem a piros vagy a fekete) barmi erofeszitest is tenne h jobb legyen. Kb ha reszegre iszom magamat akkor fogok piros kort menni. Ezek az emberek egesz egyszeruen nen akarnam jobbak lenni, nem akarnak gondolkodni, szentul meg vannak gyozodve, h nem az o hibajuk h nem megy jol a jatek -tisztelet a kivetelnek.


         Arrol szol a verseny? Szerinted Morphelo ugy kepzelte el angyengek segiteset h akkor is max jutalmat kapjanak ha semmit extrat nem mutatnak fel? Szerinted neki az volt a celja a kezdok segitesevel h ne motivalja oket? Mert ezzel a rendszerrel pont a fejlodni akaras motivaciojat veszitek el. Szerinted o ezt akarna?
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Robb_HUN · 8 napja
          Én kb sosem néztem videót, most újabban Ütőt nézem 2 meccs eddig.
          Csak csata gomb, úgy hogy te. De én adnék a bénábbaknak 3K aranyat. Igaz csak sárga vagyok. Ez a különbség Bro.:)
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           pardoc · 8 napja
           Es ezzel elered h ne legyen motivacioja fejlodni. Engem anno a fenykorban meg nagyon hajtott az esl.
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            Robb_HUN · 8 napja
            Szerintem a motiváció a fejlődésre belülről kell hogy jöjjön.
            Akármit is adsz neki, ha nem akar nem fog, Míg ha akar.....megérdemel bármit.
            Engem sosem hajtott az ESL. azt sem tudtam miaz.:)
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             pardoc · 8 napja
             Amennyiben a motivacio nem a homeosztazis miatt jon letre, ugy kulso eredetu. Egy jatek eleg ritka esetben fugghet ossze a homeosztazissal, maradjunk annyiban. A ritka esetre pelda a furesz c film.
             Mikor egy jatekban fejlodni akarsz mindig kulso cel erdekeben teszed. Pl h a tobbieknel jobb legyel, h jobb legyen a statod, h gyorsabban szerezz xpt, h a tobbiek elismerjenek, h egy-egy versenyen jutalmat hozz el.
             • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
              Robb_HUN · 8 napja
              Szerintem minden vágy a fejlődésre belső eredetű.
              Ha jobb akarsz lenni a többinél, az is. Hiszen a vágy minderre benned születik meg, és az motivál. A homeosztázis az én értelmezésemben a fizikai állandóságot jelenti.

              Nekem nagy élmény volt, hogy megszereztem a Caernavon AX-et a maratonkor. Jóllehet egy jobb játékos bizonyára könnyebben megszerezte volna, vajon kevesebb díjat érdemel az, hogy mindennap leültem játszani kifulladásig? Szerintem nem.
              De azt is elfogadom hogy ti máshogyan látjátok, nem lehet mindenki egyforma.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Digne · 8 napja
      "Arról ugye ne ejtsünk szót, h mennyi szponzor lépett vissza az új rendszer miatt."
      Szerintem ebből nyilvánvalóan azt lehet kiszűrni, hogy ismersz több olyan szponzort, aki visszalépett. Nincs ezen mit megmagyarázni.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       pardoc · 8 napja
       Te az a funkcionalis analfabeta vagy, akinek ha lededozzak se erti meg a mondat jelenteset. Gg
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Digne · 8 napja
        Szerintem te vagy itt a legnagyobb de mindegy
        Gondolom mindenki analfabéta itt csak te nem
        Amúgy neked mire fel ez a fenenagy arrogancia? Tudom, hogy alap TRIGG-es vonás, de azon túl kérdezem.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Grande__Reagel · 8 napja
        Te meg állítsd sztem le magad. Az, h nem tudod magad kifejezni, nem mi vagyunka analfabéták, hanem pont h te. Láthatod, nem nagyon értették az emberek, h mit gondoltál, ergo szarul fejezted ki magad.

        Tipikusan ugyan az a hülye vagy, aki azt hiszi, h a szembe forgalomban ő közlekedik helyesen...
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         JackassJana
         • Moderátor
         · 8 napja
         Szerintem még most fejezzétek be a személyeskedést mielőtt elmennétek egy kis pihenőre, mert ez már rég nem a témáról szól!
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Grande__Reagel · 8 napja
          Lol!!!! Én kapom a figyelmeztetést először, amikor a koma két napja itt trolkodik, személyeskedik és sérteget?! Jópofa vagy
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           JackassJana
           • Moderátor
           · 8 napja
           Leírtam! Mi ezen a nem érthető? Nem csak Te rólad van szó!
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            Jacktor
            • Admin
            · 8 napja
            Magasról tesz arra hogy ki mit mond, jó döntés volt.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bodzy
    • VIP
    · 8 napja
    A bajnokság résetei akkor még elöttem sem voltak teljesen tisták szóval fals az infod!
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     pardoc · 8 napja
     Az jo, mert jo reg (meg nem mondom mikor, de honapok kb) mar hallottuk h a 2 liga egyenlo dijazast kap. Tsen, triggestol aki szinten reszt vett a szervezesben. Fel is hordultem. Ezek szerint az illeto informaltabb volt nalad.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Digne · 8 napja
   Csak nem goldmalac sértődött meg?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  hoob_1 · 9 napja
  Brutális ez az arany mennyiség! Köszi, hogy megszerveztétek! Nem mintha engem érintene :). Mondjuk az adásokat nézni fogom, ha tehetem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  · 9 napja
  @pardoc
  Mivel most tudok,- nem telefonról írogatva- az észrevételeidre, hozzászólásaidra, bővebben reagálni, így kérlek olvasd végig és próbáld meg értelmezni!

  Nagyon örülök neki, hogy a wotinfon regisztrált egy év után megszületett a második hozzászólásod, amely véleményem szerint, sem Roni iránti tiszteletnek, sem a verseny szellemiségének nem felelt meg! Nem a véleményed leírásával volt a gondom, hanem a stílusával! Mivel, ebbe nem kevés energiát öltem bele, hogy minél jobbat tudjunk létre hozni, és anyagilag is hozzájárulok, mind az Emlékversenyhez, mind a Bajnoksághoz, így úgy gondolom, hogy joggal kérdőjeleztem, meg az általad "szarkasztikusnak" általam viszont sértőnek, lenézőnek tartott beírásodat!

  Mind az Emlékverseny, mind a Bajnokság létrehozása, jó pár ember nem kevés energiájában, valós pénzébe került. A tavalyi tapasztalatok és vélemények, észrevételek alapján, próbáltunk egy átfogóbb, minden rétegnek megfelelőbb eseményt létrehozni, amely mind Magyarországon, de talán Európában is a legnagyobb díjazású esemény a játékkal kapcsolatban amely a wargaming-tól függetlenül jött létre!
  Éppen ezért lett megalkotva, - gondolva az átlagos játékosokra is, hogy legyen nyerési esélyük - egy sorsolásos díj magán az Emlékversenyen, és egy alacsonyabb értékeléssel rendelkező csoport a Bajnokságon. Fő célunk ezzel, ezeknek a játékosoknak, úgymond a hadba hívása volt, mivel sokszor kaptunk más játékok kapcsán, hogy nem érdemes indulniuk, mert úgysem tudnak nyerni.... Mint ahogy Ütő is leírta az elmúlt két évben szervezett ilyen eseményeknél a díjat, nagyjából ugyanaz a szűk kör hozta el, - véleményem szerint, tudásuk alapján ez teljesen természetes és rendben van - viszont ez az induló csapatok létszámára lett volna negatív hatással, és ezt próbáltuk elkerülni!

  Szeretném, ha a továbbiakban kerülnéd az olyan lenéző beírásokat, mint a botliga... Gondolom Te sem azonnal 9000-es PR értékkel indítottad a játékot...... az, hogy a TRIGG-ben vagy esetleg erre nem jogosít fel!
  Ha kíváncsi vagy milyen a személyes kapcsolatom a TRIGG-es srácokkal, akkor kérdezd meg Ütő-t, Malacot, Bazsit, Pici_Macit és írhatnék még sok nevet..... ezt mind azért írom ide nehogy azt merd mondani, hogy gondom van a TRIGG-el! A tavalyi döntő után ott maradtam velük, és remekül éreztem magam! Ritka egy "idióta" banda!!
  Hidd el egy 6000-es értékelésű csapatnak, ugyanolyan kihívás, és rögös az útja a Tarczay csoportban, mind a Pool csoport 9000-es csapatának. Azt meg ugye Te sem gondolod fairnek, hogy egy utcai autót engedjünk össze egy Forma-1-es járművel egy Forma-1-es pályán! A küzdeni akarás, a kitartás, és a döntő megnyerése véleményünk szerint, goldban jutalmazva ugyanannyit ér, mind a két ligában. Amúgy a verseny alkalmából kiosztandó nyereményekben azért lesz különbség, de ez egyenlőre maradjon még a Mi titkunk!
  Pont az volt a cél egy ilyen csoport létrehozásával, hogy ilyen rendezvényeken is legyen kedvük elindulni, már csak azért is mivel Roni, akiről az egész rendezvény szól.... szívesen segített az alacsonyabb értékkel bíró játékosoknak! Mást nem mondva keres rá a Youtubon Morphelo utolsó feltöltése videóra... Az utolsó replay feltöltést azért csinálta, hogy megtudja mutatni egy kisebb értékelésű játékosnak, hogyan érdemes használni az AMX 50 100-at!
  Még egy észrevétel. Írtad hogy hány szponzor lépett vissza.. Na hány is? És most a bajnokságról beszélj! Egy szponzort, csak az Ő megjelenési lehetősége érdekli, hogy a befektetett pénzéért mit kap vissza. Ha a pénzéért azt látja, hogy két csoport indul, ezáltal több a résztvevő csapat, több a nézőszám akkor annak örül, és nem gondolja, hogy vissza kellene lépnie! Amúgy a szponzoroknak a játékmenetbe, szabályokba semmilyen beleszólásuk nincs!

  Végül az utolsó gondolat: Már írták is itt a többiek, de leírom én is. A verseny szabályzata így lett megalkotva, ezzel vagy egyetértesz vagy nem. Ha egyetértesz akkor indulsz, ha nem akkor nem indulsz, ez ennyire rém egyszerű. Írtad teljesítmény orientált vagy. A versenyen indulni akaró Tarczay csoport csapatai is azok, az Ő verejtékük miért ér kevesebbet?

  Tavaly a csapatok jelentkezésekor, már tudni lehetett melyik az a kb 6 csapat akik a döntőig eljuthatnak. Mégis indultak kisebb tudással rendelkező csapatok, amiért is minden tiszteletem az Övék, holott tudták nincs esélyük a nyerésre. Az idei rendszerrel ezt az esélyt adjuk meg Nekik!

  Minden negatívum, és bántás nélkül, tényleg kérlek figyelmesen olvasd végig írásomat, értelmezd, és csak utána reagálj rá, ha akarsz, és ne egy apró gondolatod kiragadva az egészből hirtelen vezérelve!

  üdv
  bodzy
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   pardoc · 9 napja
   Részemről a wotinfo 1 év alatt pont ennyi cikket tudott hozni, amihez érdemes volt hozzászólnom. Bocsi, semmi személyes egyszerűen inkább angol oldalakat nézek. Egyébként tetszik, h egy ekkora ember, egy gyakorlatolag wotos hazai online újságíró ennyire nem képes pro-kontra érvelni, hanem 3 hszben 2. alkalommal személyeskedik. Értem én, h azt hiszed, h x. accountos troll vagyok, de nem, a fentebb írtak igazak.
   Nagyon tisztelem mind a befektetett energiátokat, mind az anyagiakat. Azonban ennek ellenére engedtessék meg a kritika is. Tavaly a gyenge játékosok sírtak, ezzel azt az érzést keltették bennetek -tévesen- h rossz volt a rendszer. Pedig egyszerűen akik pozitívan értékelték nem adtak hangot ennek. Én most megteszem az új rendszer kapcsán.
   Ami a verseny high caliberes 3 részes replayes részét illeti: nagyon jónak találom. A top xpssel a legjobb játékosok jutnak szóhoz, viszont a fõ kihívással bárkinek lehet esélye kb 3000 wn8ig. Csak azért írom ide, h tiszta legyen, h nem csak a negatívumot látom.
   Az , h botligának neveztem a 7000 pr alatti részt 2 oka volt: a lustaság (mennyivel rövidebb leírni telefonról) illetve sarkítani akartam, h élet adjak a szövegnek. Belátom, nem volt szerencsés, elnézést érte.
   Potnosan tudom, h jóban vagy a Triggesekkel -velem is chateltél már a Trigg oldalon-, eszembe se jutna arról írni, h ellenük dolgozol, pártatlannak tartalak.
   Fontos még1x leírnom: nem az a bajom, h a gyengébb játékosok is szóhoz jutnak -ellenkezőleg, üdvözlendő ötlet-, a bajom azzal van, ha egy szintre vannak emelve a profikkal. Azt írod, tovabbi nyeremények is lesznek, és ha ez kellõen differenciálja a 2 ligát, akkor részemről is thumbs up.
   Az persze nem állja meg a helyét, h az alsóbb ligában is ugyanúgy megdolgoznak: nem, alapvetõen nem tudom elképzelni h annyit készülnek, agyalnak, taktikáznak. Rögös az útjuk, kihívásokkal teli, persze, de nem fektetnek bele annyi energiát, mint a nagyok. A versenyautó példa sem állja meg a helyét, hiszen itt az autók és a pálya azonos, a pilóták tudása és felkészültsége más.


   Konkrétan 1 visszalépett szponzorról tudok, ő is az új szabályok miatt lépett vissza.


   Elvi szinten megy a vita, ugyanis semmi esetre sem fogok indulni, egész egyszerűen nincs időm egy ilyen dologra, no meg nem is vagyok azon a szinten h kompetitíven játszak. Nem azért kritizálok, mert előnyt akarok magamnak. Egész egyszerűen segíteni akarok egy ilyen hibát elkerülni.


   Egyébként az is badarság h tavaly nem volt másnak esélye. Az esély mindig megvan, a szerencsee is játszik. Ahogy minden kompetitív eseményen esélyes is van, hiszen lehet tudni kinek áll a zászló. Ami persze nincs kõbe vésve.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Digne · 9 napja
    Ez így már sokkal emészthetőbb
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Aur1n · 9 napja
    Szerintem, ha így kezdted volna leírni a gondolataidat a versenyről, akkor senkit nem zavart volna...
    Amúgy meg mintha a Roni családja is támogatná ezt a versenyt. Gondolom ők biztosan ismerték annyira, hogy csak olyat támogatnak, ami mögé ő is beállt volna.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     NomaxXx
     • Admin
     · 9 napja
     Mint az egyik szervező biztosan mondhatom, hogy egyik szponzor sem lépett vissza Ilyet állítani netto butaság.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      pardoc · 9 napja
      Ő ìrta személyesen.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       pardoc · 9 napja
       Úgy is fogalmazhatnék: a tavalyi szponzorok egyike biztosan kihagyja az idei támogatást az új rendszer miatt. Vagy azt állítod, h az összes tavalyi idén is szponzor?
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Aur1n · 9 napja
        Célszerű pontosan megfogalmazni amire gondolsz, mert akkor el lehet kerülni a félreéréseket...

        Egészen pontosan ezt írtad:
        "Arról ugye ne ejtsünk szót, h mennyi szponzor lépett vissza az új rendszer miatt."

        Ez azt sugalja, hogy - tudomásod szerint - többen léptek vissza. A visszalépés ugye akkor lehetséges, ha már megtették a felajánlást. A szerverző szerint ilyen nem volt!

        Még az is lehet, hogy több szponzora lett a versenynek tavaly óta.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         pardoc · 9 napja
         Az illető támogatni akarta ismét, de inkább nem tette. Ez nekem visszalépés.
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          NomaxXx
          • Admin
          · 8 napja
          A Bajnokságot ahogy tavaly idén is cégek szponzorálják, illetve Morphelo édesapja. Felajánlásokat kizárólag az Emlékverseny nyeremény alapjába lehetett tenni. Szóval amit még mindig szajkózol az egyszerűen csacsiság.
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           pardoc · 8 napja
           Ha nem ismered az idegen szavak jelentését, ajánlom a wiki szótárat. Nem gáz, az viszont az, h mást akarsz ezért hülyének láttatni: "szponzor (főnév)
           Fájl:Szponzor.jpg
           1. anyagi támogató intézmény vagy személy, amely egy művészt, sportolót vagy közhasznú szervezetet önzetlenül vagy reklámozásért cserébe pénzel."
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Aur1n · 9 napja
          Úgy van, ahogy írod. Ez nem visszalépés!

          Tavaly még nem játszottam, de idén támogattam a versenyt. Tehát ha csak erről az egy emberről tudsz, akkor - számszerűsített - támogatói veszteség biztosan nem érte az idei kiírást.
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           pardoc · 8 napja
           Értsd jól: visszalépett a támogatástól.
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            Aur1n · 8 napja
            Tehát megtette a felajánlást, majd a kikerült szabályok ismeretében visszavonta azt (ergo visszalépett)?
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             pardoc · 8 napja
             Ne menjunk bele jogi temaba, h a szandek ill szobeli egyezseg, valamint rautalo magatartas is szamit-e. O a sajat szemszogebol mindenkepo visszalepett az elhatarozasabol h tamogatja. Egyebkent mar Bodzy is leirta. Orulok h szeretsz szavak ertelmen rugozni, a helyedben a szovegertest gyakorolnam.
             • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
              Aur1n · 8 napja
              Ne menjünk bele semmibe. Konkrét válaszok helyett csak személyeskedére vagy képes. Nincs több kérdésem.
              • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
               pardoc · 8 napja
               0 erdemi hszed volt a temahoz, csak kotozkodtel. Az h egy osszetett mondatot nem tudsz ertelmezni lehet szemelyeskedes, de inkabb egy teny es bizonyitvany rolad.
               • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                _Szazados_ · 8 napja
                Hawer bírjál már magaddal. Hót mindegy, hogy visszalépett e az illető vagy nem, ez csak neked fontos, mert így tudod mivel támadni az eseményt.
                De legyen, visszalépett, bár engem ez kurvamód nem érdekel, mert attól a verseny még itt van és nyugodtan fog minden aludni (merem remélni...).


                Észre kéne venni, hogy nem bírod ki, hogy ne a tied legyen az utolsó szavad, ezért ne kelljen csalódnunk benned és támadj be engem is valami frappáns hülyeséggel, hogy legyen mit írnod.


                A többiek meg hagyják már annyiban a dolgot, a fasznak kell mindig belemenni ilyen hülyeségekbe. Értelmes ember el tud engedni dolgokat, miután _egyszer_ leírta/elmondta normálisan.
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Digne · 9 napja
          És mi a helyzet a többesszámmal?
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           pardoc · 8 napja
           "A többes szám (latinul pluralis) olyan szóalak, illetve nyelvtani kategória, amely egynél – bizonyos nyelvekben csak kettőnél, háromnál vagy négynél – több dologra vagy személyre utal." Szívesen.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  NomaxXx
  • Admin
  · 9 napja
  Köszönjük a kedves szavakat De mielőtt páran rosszul lennének, engedjék meg, hogy idézzem a Bajnokság felhívását, különesen az utolsó sort ajánlom a figyelmükbe.

  “Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a Morphelo bajnokság melynek keretein belül a 3 fős csapatok mérhetik össze tudásukat és küzdhetnek meg, a több mint 660.000 aranyért, és egyéb nyereményekért.”
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Digne · 9 napja
  Csak eljutottunk oda, hogy ebbe is bele kell kötni

  Tavaly az volt a baj, hogy kb "előre el volt döntve" ki nyer. A gyengébbnek nincs esélye nyerni. Idén az a baj, hogy nincs különbség a díjazás között.
  Hát gratulálok! Mindenkinek aki az EMLÉKVERSENY-en is képes anyagiaskodni.

  Gondolom a jobbakat most zavarja picit az is, hogy a döntőn kívül is oda kell majd azért figyelni a meccsekre, nem pedig félig csukott szemmel tempomattal átmenni az ellenfélen.

  Akit ennyire zavar a két liga díjazása, vagyis a nem létező különbség, az ne induljon aztán kész. Nem kötelező részt venni. Nem tetszik, akkor mehetsz randomozni, az jobb gondolom.

  Tipik magyar hozzáállás.. mi az, hogy a másik liga ugyanannyit kap mint mi? Miért nem kevesebbet? Talán azért, mert azok akik szponzorálják az egészet, ezt a szabályt hozták létre, és kész. Nem tetszik szervezz egyet a saját magad által felállított díjazással, és szabályokkal.

  A jobb csapat ugyanazokkal harcol mint eddig, ugyanazért, vagy még jobb díjazásért mint tavaly. Én nem látok kivetni valót abban, hogy vele párhuzamosan legyen egy ugyanolyan verseny. Miért kéne kevesebb nyeremény? Mert a PR kevesebb? Lassan 11.000 a pr-em, de szerintem teljesen korrekt a verseny, a díjazás, és a szabályok.
  Aki meg itt olimpiával hasonlítgatja, az nem érzi esetleg, hogy túl komolyan veszi ?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   kjunik · 9 napja
   "Gondolom a jobbakat most zavarja picit az is, hogy a döntőn kívül is oda kell majd azért figyelni a meccsekre, nem pedig félig csukott szemmel tempomattal átmenni az ellenfélen. "
   Ez amúgy hogy jött ki? Attól, mert ketté lett osztva a csoport, még nem lett több jó...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Digne · 9 napja
    Eddig megvolt az esély arra, hogy tényleg "botokat" kapjanak a top csapatok. Most már ők kiesnek, maradnak az átlagos/jó csapatok. Bár a mondanivalónak nem ez volt a lényege, sajnálom, hogy csak ez jött át, és erre tudtál reagálni.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     kjunik · 9 napja
     Ha közzéteszed a véleményedet, akkor igenis számolj azzal, hogy arra márpedig mások reagálhatnak. Lehet, hogy minden elemére, lehet, hogy csak egy gondolatára. Vagy kötelező kifejtenem az egész kommentedről a véleményemet, hogy ezzel bizonyítsam, mindent becsületesen elolvastam, végiggondoltam, megértettem, elraktároztam?
     Ennyit a véleménycserélés filozófiájáról.

     Eredeti szövegedben arra utalsz, hogy tavalyi győzelmünk nem volt nehéz. Ez egyrészt roppant hízelgő, hiszen elismeri, hogy erős csapat vagyunk, másrészt viszont elég degradáló azt olvasni, hogy igazából mivel eleve jók vagyunk, nem nagy dolog nyerni. Ugyanúgy meg kellett küzdenünk más top csapatokkal már az online szakaszban is és a döntőkben is. Nagyon szép kommentet írtál, de az a része, hogy a jobbaknak azért ne tetszene ez a rendszer, mert nem lesznek bot ellenfeleik, teljes kreténség. Azt meg hogy most mekkora lesz a küzdelem, majd a meccsekből megtudjuk, de azt már előre jelezném, hogy az erősebbik csoport 7-8000 pr-es emberei ugyanúgy a bot kategóriába esnek néhány erős csapathoz képest...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   pardoc · 9 napja
   Arról ugye ne ejtsünk szót, h mennyi szponzor lépett vissza az új rendszer miatt.
   Példát, hasonlatot hozhatok, mester? Tudod, az az értelme h könnyebb legyen megérteni a màsik mondanivalóját. A te esetedben ez merő időpazarlás, azt látom.
Tovább a kategóriában: « Hamarosan jövünk a részletekkel!

KERES
© 2018 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.