Jelenleg

5
látogatónk van

2019. december 7. 10:00

Ne felejtsetek el időben ajándékot venni!

Írta:
(57 szavazat)
23 hozzászólás

Megjelent: 5096 alkalommal Utoljára frissítve: 2019. december 7. 08:27

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  beowolf14 · 2 éve
  Még csak annyi pici pontosítás a teljes képhez..hónapokon keresztül levelezett Hitler a Lengyelekkel a "felosztás" elött hogy a lengyel katonai egységek, szabadcsapatok, stb hagyják már abba a népi németek gyilkolászását. Menekültek a Lengyelország területén élö németek Danzigba. Ezeket a menekültoszlopokat támadták a bátor harcosok. Persze a siemkáknak nagy volt a pofájuk az Angolokkal a hátuk mögött. Vesztükre...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   KUF · 2 éve
   A lengyeleket behülyítették és feltüzelték a britek és a franciák, hogy húzogassák nyugodtan azt kefebajszot, ha gond lesz, majd besegítenek nekik.
   Valójában csak egy újabb terv volt a részükről Hitler provokálására és a nemzetközi közvélemény Németország ellen hangolására. Mint később kiderült, a legkevésbé sem érdekelte őket a lengyelek sorsa.
   Ennek ellenére az emigrált lengyelek óriási segítséget nyújtottak nekik a későbbiekben, egyes vélemények szerint, ha nincsenek, akkor az Angliai Csata és másképp alakul.
   Természetesen a háború után nem nagyon erőlködtek köszönetet mondani a lengyeleknek...
   A magyarokhoz hasonlóan szerencsétlen egy nép az is, ide-oda vetődik és vérzik ki a politikai játszmákban fennállása óta.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   wiking19445 · 2 éve
   1938 őszén Franciaország és Nagy-Britannia beleegyezett, hogy a háború elkerülése érdekében Hitler a velük szövetséges Csehszlovákiától elcsatolja a főleg németek által lakott Szudéta-vidéket. Hitler nyilvánosan kijelentette, hogy nincs több területi követelése, mégis tovább szította a szlovák elszakadási törekvéseket. 1939. március 14-én Szlovákia kikiáltotta függetlenségét. Másnap arra hivatkozva, hogy ezzel Csehszlovákia is megszűnt létezni, a Wehrmacht bevonult Prágába. Ezzel egy időben a magyar hadsereg megszállta Kárpátalját. Cseh-és Morvaországot Protektorátusként a Birodalom "védelme" alá helyezték. Világossá vált, hogy Hitler fogadkozásai ellenére sem mondott le a további területi terjeszkedésről. A náci propaganda ezután Lengyelország ellen fordult. A német lapokat elöntötték a lengyelországi német kisebbség elleni lengyel rémtetteket ismertető hazug beszámolók. Bár a nyugat-európai országok tavasszal tárgyalásokat kezdtek a Szovjetunióval a németellenes katonai együttműködésről, általános megdöbbenésre 1939. augusztus 23-án Ribbentrop német külügyminiszter Moszkvában megnemtámadási szerződést kötött szovjet kollégájával, Molotovval. A szerződés titkos mellékleteként a két diktátor, Hitler és Sztálin, felosztotta egymás között Lengyelországot és Kelet-Európát.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   wiking19445 · 2 éve
   A lengyel-bolsevik háborúban a nyugati szövetségesek csekély közvetítő és támogató szerepet játszottak. A bolsevik propaganda és az európai baloldali pártok nyomására 1920. július 10. és augusztus 25. között Lengyelország csak a magyarországi és a magyar közvetítéssel továbbszállított francia lőszerre számíthatott. Ausztria, Olaszország, Németország, Csehszlovákia és Danzig szabad város nem engedte át a hadianyag-szállítmányokat, a Szocialista Internacionálé pedig teljes szállítási bojkottot hirdetett Lengyelország ellen. A még júliusban elindított magyar lőszerszállítmány augusztus 15-én Románián keresztül érkezett meg.
   A magyar segélyszállítmányok a visztulai csoda után is, a lengyel-bolsevik háború végéig folytatódtak. Nyolc hónap alatt Magyarország saját készleteiből 48 millió, Mauser karabélyhoz való lőszert, 13 millió Mannlicher típusú lőszert, jelentős mennyiségű, különböző kaliberű tüzérségi lőszert, 30 ezer Mauser karabélyt több millió alkatrésszel, 440 tábori konyhát, 80 tábori kemencét és sok egyéb felszerelést, hadianyagot szállított. A Magyar Királyság segítségét a Varsóban 2011 márciusában felavatott emléktábla örökíti meg. A győztes varsói csata nyomán Lengyelország Szovjet-Oroszországgal 1921-ben megkötötte a rigai békét, amelynek eredményeként területe 388 900 négyzetkilométer lett, jóval nagyobb, mint korábban remélték. Lakossága 26,8 millió volt, ennek kétharmada volt lengyel.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    wiking19445 · 2 éve
    1918 novemberében a 123 éves feldaraboltság után újból függetlenné vált Lengyelország
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 2 éve
  Talán ez a kép jobban illik a fenti szöveghez

  Sztálingrád 1943 január német hadifoglyok orosz őrrel,aki tüzet ad az egyiküknek
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  wiking19445 · 2 éve
  csak egy kis utalás mit szeretnék kapni a jézuskától karácsonyra , hátha összejön https://www.youtube.com/watch?v=RKxzdasGU0M
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tomato · 2 éve
   Mire gondoltál? A T55 re vagy a kerekes BTR re?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    wiking19445 · 2 éve
    Dort wo der Morgenwind Träume verweht,
    wo sich der junge Tag zögernd erhebt,
    hört man von Ferne her uns're Division,
    dröhnen die Panzer schwer, dumpf grollt ihr Ton.
    Dort wo die Wälder stehn, stürmen wir vor,
    werfen im Wirbelsturm Wolken empor,
    wenn auch die Erde bebt, friedlich wird sie sein,
    denn uns're Division steht dafür ein.
    Dort wo der Panzerlärm plötzlich zerbricht,
    zeichnet der harte Tag jedes Gesicht.
    Bis nach dem Angriff uns Freude übermannt, ja Freude,
    donnernd tönt das "Hurra!", weit in das Land.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 2 éve
  És mivel nem tudtál mást adni csak ezt, az anyádból a húgodból és barátnődből is ajándék lett. (Leipzig, 1945 )
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   BaliSan · 2 éve
   Nem igazán értem, ez miért olyan vicces.... Megkérdezhetem hány éves vagy?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 2 éve
    Tomato-hoz csatlakozva.. Hát tényleg nem viccnek szántam,de van, annyira vicces mint egy égő falura gránátot dobó katona alá a "Jobb adni mint kapni humoros szöveget írni Sőt ha már viccelünk a háborús képekkel : Egy kis csöcsörészésbe sem halt bele még senki.. Talán. ha a germánok nem játszanak háborúsdit Dolfi bácsi "Keleti élettér"fantazmagóriájának megszerzéséért és nem "adnak" ilyen M24. Stielhandgranate ajándékokat az oroszoknak, akkor talán a német nők és asszonyok sem szenvedik meg az orosz megszállást.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     wiking19445 · 2 éve
     na akkor picit pontosítsuk hogyan kezdődött a ww2 ,ki miért felelős , ha az oroszok nem rohanják le Finnországot amit a világ tétlenül szemlélt akkor a németek se láttak volna lehetőséget és utána Lengyelország felosztása a sztálini Oroszország és a harmadik birodalom között , szóval sok felelőse van ezeknek a rossz dolgoknak Páristól , Washington át Moszkváig .
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bandi762 · 2 éve
    Értsd így:"És mivel nem tudtál mást adni csak " kézigránátot" az anyádból............. " Szerintem sem viccnek szánta, mindegy hány éves. Ha elvonatkoztatunk a történtektől lehet vicces, de ha a dolgok mögé nézünk, akkor egyáltalán nem az. (2 gyermekes lányos apa)
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Tomato · 2 éve
     Vicces nem lehet sehogyan.
     Ne vonatkoztassunk el a történtektől sem, mert tudjon róla mindenki.
     Családomban sok nő megszenvedte a felszabadítást.
     Különben elég morbid dolog volt berakni ezt a képet, nem is értem mire gondolt, jó poén gránátot dobni szegény parasztok házaira?
     Üdv, egy szintén lányos apa.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      · 2 éve
      Üdv Tomato ! Apai nagyanyám 1945- ben,26 évesen, akkor már "hadiözvegyként" két hadiárva gyerekkel a kezében találkozott először az orosz katonákkal.
      Ahogy elmesélte, egy hétig egy pár 46-os lyukas (csendőr) csizmában torzon-borz hajjal, rongyból készített púppal összekoszolt arccal. fekete szakadt rongyokban ,bottal a kezében csoszogott a faluban.(Lázi) El kellett maszkíroznia magát mert telt keblei és nőies alakja miatt végigmentek volna rajta.A finnyás felszabadítók a fiatal lánykákra (12-14 !) és a fiatalabb asszonyokra vadásztak. Más helyeken nem válogattak annyira,(pl. a zömében sváb lakosságú falvakban) a 60 éves néniket , a szoptatós anyákkal együtt erőszakolták meg. Elmondása szerint ,négy-öt nap kellett mire az első vonalbeli ,zabráló ,erőszakoló,orosz csürhe átvonult a környéken, utána elit megszálló egységek jöttek,amelyek élelmiszert adtak a lakosságnak és megszűntek a gyalázatos erőszakoskodások.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       wiking19445 · 2 éve
       úgy gondolom az időzítés ami nem teljesen tökéletes , talán máskor más körülmények között , szóval nem ismeretlenek a történetek a mi családunkban sem , de talán most nem igazán volt szerencsés ezt igy leírni
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tomato · 2 éve
    Ingo von Münch, Frau komm! c könyvének borítója.
    1944-45 ben a Vörös hadsereg által végrehajtott tömeges nemi erőszakról szól.
    Ez jellemző volt bármelyik országra, ahol a felszabadítók végigvonultak, így Magyarországra is.
    Érdemes elolvasni Polcz Alaine, Asszony a fronton c. könyvét.

    Utána ezek a megalázott, megerőszakolt asszonyok, lányok férjhez mentek, családot alapítottak és újra építették a porig rombolt országot. Mind nálunk, mind Németországban.

    Gondolom Tommybear nem viccnek szánta.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  19287d58816f35754c4393db64367f89 · 2 éve
  Ezek szerint nem csak nekem tűnt inkább morbidnak, mintsem viccesnek.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Vidra_ · 2 éve
  Mennyire igaz!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  charliefirpo_2018 · 2 éve
  Ilyen ajándék kell a francnak,tartsa meg magának...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   egojani · 2 éve
   Az attól függ! Csinosak a családod nőtagjai, Tommybear? Egy 3 gyermekes apuka...
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.