Jelenleg 777 vendég és 12 tag online

Az OpenID szavazás margójára

2 hónapja 3 hete - 2 hónapja 3 hete #280373 Írta: Bhalangir
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Sokadszorra is ugyanott tartunk, ezért úgy gondoltam, kiírom magamból a már rég bennem lévő gondolatokat.


Idézve az ottani topicban elhangzott előzményeket, amire reagáláni szeretnék. A gondolatok nem Snokenak szólnak - illetve neki is, de ez most nem egy Snoke vs Bhala párbeszéd szeretne lenni, csak rávilágít a felvetése bizonyos dolgokra, amire reagálni szeretnék mindenki felé, akit érdekelnek a gondolataim a témával kapcsolatban.

Snoke beküldte:

Bhalangir beküldte: Aki többet tesz egy közösségért, annak a problémásabb dolgait is tovább tolerálják. Arról nem is beszélve, hogy mindenki szokott hibázni, csak ki itt, ki ott.


Hát ez érdekes azért. Most kezdem egy egyéni konteo elméletemet igazolva látni. Ha ezt leírom 1 nappal korábban, hogy bizonyos emberek szemét, lekezelő stílusa jobban tolerált, mint másoknak, akkor átrakjátok a konteoba, vagy kapok egy hét bant hangulatkeltés miatt. :d3:


Az elmélethez tegyük hozzá a konteó és dühöngő topic létét, meg azt is, hogy vajon miért van az, hogy egyik irányban sem ragaszkodunk vaskalaposan az ÁSZF-hez. Meg azon is gondolkodjunk el, miért van az, hogy egyesek sokadszor is türelmesen magyarázzák ugyanazt újra és újra. Meg hogy miért is küzdünk valamiféle értékteremtésért a saját szabadidőnkből ingyen és bérmentve, és vajon elvárható-e, hogy ezt valaki figyelembe vegye adott esetben, vagy sem. Hogy vajon hol van az a határ, ahol az ilyen emberek türelmét, idejét, segítő szándékát még olyan mértékben lehet megfeszíteni, hogy azért ez a kis bicikli amin csücsülünk még holnap is eldöcögjön valahogy, legalább úgy, mint tegnap.

Mindenkinek sokkal több van engedve, de mindenki csak a másik oldallal foglalkozik, hogy nekik miért több. Az, hogy az ő oldalának is, az szinte természetes, alanyi jogon jár.

Talán ha több tiszteletet és megbecsülést kapna az, aki ért is az adott témához, ha elismernénk a másik tudását, a beletett energiáját az adott dologba, ha nem egóharcot csinálnánk mindenből, a közösség is már sokkal előrébb járna tudásban és így játékélményben is.

Sajnálom, ha egyesek szemét az szúrja, hogy ezért küzdenek itt páran, persze megértem, hogy legtöbbször még átlátni se képes ezt. Legalábbis az én szemszögemből így tűnik.

Próbáljuk megtalálni azokat, akikért van értelme, és azokat, akik még hajlandóak tenni, és szűrni azokat aki meg ez ellen tesznek tudatosan, vagy tudattalanul. Hogy holnap picivel jobb legyen, mint ma volt.

Akit ez zavar, azt nagyon sajnálom, a lehetőség mindenki számára adott, hogy létrehozza azt a közeget, ahol jól érzi magát. Állítólag rengetegen vannak, akiknek nem tetszik az irány, a tevékenységünk. Kérdezném, mikor, hol, milyen vitaindító, milyen összetett gondolatrendszer született általuk, ahol az odamondáson kívül meg akarták ezt beszélni bárkivel is? Mikor raktuk be a mérleg mindkét oldalába a dolgokat, nem csak folyton a másik oldalán kotorászva, hogy abban mi van?

Miért gondolják egyesek, hogy mi itt egy úri homokozót működtetünk saját magunknak, ahol kénytelen kelletlen tűrünk meg egyesek, de ha nagyon unjuk már akkor majd jól megrendszabályozzuk őket?

Tényleg komolyan gondolja bárki, hogy egy moderátor például nem tölti bármivel szívesebben esténként az idejét,mint hogy egy-másfél órát más emberek vitáját olvasgassa, hogy aztán próbáljon a lehető legpártatlanabb és legigazságosabb döntést hozni. Tényleg komolyan megfordul valaki fejében, hogy ezt valaki élvezi, és ezért csinálja, és nem azért, mert tenni akar valamiért, valakikért valamit?

Szép álom, de jó lenne mindenkinek elgondolkodni rajta, miért is jár fel erre az oldalra, mi a célja vele, mi az értelme? És ha azt látja, hogy annak nincs semmi valós értéke, akkor elgondolkozna azon, hogy biztos jó helyen van-e. Ezzel magának, és a tenni akaróknak is rengeteget segítene, hogy mindenki mehessen tovább a maga útján. Mert gondoljatok bármit is, ez az oldal mégis csak azoktól tart ott ahol, akik ebbe időt, energiát és tudást tettek, tesznek, és tenni fognak. Nélkülük ez a homokozó nem létezne. Azért erre nem ártana valahol ott a tudatunk mélyén gondolni mindig, mikor ide fellépünk.

"Tükörbe nézünk
De önmagunkba soha
Mindig más a hibás
Mindig más ostoba"
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Chaos_42, Szete58, Hunti, sweet85, Lord_Loga, Sics, Frankenstein Bourne, Rohamnyuszi, _BudSpencer_, _Szazados_, straubbazsi
Téma zárolva.
2 hónapja 3 hete #280392 Írta: Snoke
Megválaszolva: Snoke
@Blaha

Nem vitattam, hogy köszönet jár nektek, a szabadidőtökből az oldalra szánt időtökért és fáradozásotokért.

Köszönöm!

Azt viszont nem kéne elfelejtenetek, hogy ha vállaltátok ezt a plusz feladatot, akkor azt illene pártatlanul végezni. Én tudom, hogy a moderátor is ember, akinek vannak haverjai, vannak számukra szimpatikus és unszimpatikus emberek, témák, nézetek és esetleg a banhammer is ennek függvényében üzemel. Az viszont már kezd veszélyes méreteket ölteni, hogy 4-5 éve regisztrált nickeket úgy vágtok ki 3-4 komment után, mint macskát sz****ni.

Nem 2 napja regizett troll nickeket, hanem több éveseket. Olyan hihetetlen, hogy azok az emberek read only módban voltak sokáig, majd most egy téma kapcsán megszólalnak és mivel nem a ti mantrátokat fújják, már mehetnek is "troll acc" indoklással a levesbe. Nem anyáznak, nem trágárkodnak, csak más a véleményük. Az nem magyarázat, hogy de ezt már 1000x leírtuk, elmondtuk és unjuk, hogy megint valaki ezzel jön. Az oldal látogatók örök kőrforgásban vannak, akárcsak a wotos játékos állomány. Még jó, hogy mindig lesz, aki ugyanazt mondja, kérdezi és ezért nem lehet trollnak, meg hangulatkeltőnek kikiáltani szerintem. Sajnálom, hogy nem lehet erről többet beszélgetni, mert most is a fejem felett a banhammer moderáció véleményezés miatt, mert ugye azt nem szabad.

Elég nagy a wotos közösség és olyan tervek, hogy csak a normális (vagyis a kemény maggal mindenben egyetértő) felhasználókat hagyjuk meg, a többi bye bye... Hát nem valami demokratikus irányelv. Ha valaki nem anyázik, nem szid másokat, leírja véleményét, azt mitől lesz 3 komment után troll, ezt nem értem. Sok értelmes ember lett kivágva a napokban is, szerintem alaptalanul. Ne mondjátok már, hogy valaki 2013-ban regisztrál ide, hogy majd 5 év múlva tudjon trollkodni.

Na ennyi, nem ragozom tovább. Tudom, nem kötelező itt lennem, nem kötelező írnom. Ha nem tetszik valami, keressek más fórumokat. Csak ha már megjelent a nevem a kezdő posztban, gondoltam reagálok valamit.
Téma zárolva.
2 hónapja 3 hete #280394 Írta: Jacktor
Megválaszolva: Jacktor
Ha jól látom, Te pedig egy konkrét esetből (aminek nem ismerheted a háttérét) kiindulva általánosítasz és véleményezel egy átfogó folyamatot és működési mechanizmust. Hagyjuk ezt a témát inkább.
Téma zárolva.

KERES
© 2018 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.