Jelenleg 311 vendég és egy tag online

Hardveres kérdések, problémák

2 éve 3 hete - 2 éve 3 hete #244403 Írta: Jacktor
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Zsír újan összerakott konfig a következőt üzeni bootoláskor:
USB device over current status detected will shut down in 15 seconds

Ha lehúzom a bill+rádiós egér kombót, akkor elindul a gép. Wtf?
Ilyen világítós gamer billentyűzetem van (típust most meg nem mondom), az okozhatja a problémát? (van hogy bekapcs gombra azonnal világít, pedig pár napja csak a boot 15. mp-cében kapcsolt be). Bár ha lehúzom és csak a rádiós egér stickje van bedugva, akkor is produkálja ezt.

Sérült a frontdugalj? Vagy zárlatos vagyok valahol?

MSI B350 PC MATE a lap és Coolermaster K380 a ház ha ez számít.
Btw. a házban van két kéteres tápkábel is. Az egyik a frontventi+ledé, de mi a másik?

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

2 éve 3 hete - 2 éve 3 hete #244404 Írta: BiO_rOo_BOT
Megválaszolva: BiO_rOo_BOT
Jacktor, akkor is csinálja ha ezekte bedugva hagyod de lehúzod az alaplapról a front planel USB csatlakozóját? Megpróbálnád így?

Valamint, nézd meg, hogy az USB csatlakozók körüli fémlemez kis fülei nem-e érne hozzá a porthoz magához, akár belül is - tipikus szerelési hiba és ilyen error-t produkál.

Jacktor beküldte: Zsír újan összerakott konfig a következőt üzeni bootoláskor:
USB device over current status detected will shut down in 15 seconds

Ha lehúzom a bill+rádiós egér kombót, akkor elindul a gép. Wtf?
Ilyen világítós gamer billentyűzetem van (típust most meg nem mondom), az okozhatja a problémát? (van hogy bekapcs gombra azonnal világít, pedig pár napja csak a boot 15. mp-cében kapcsolt be). Bár ha lehúzom és csak a rádiós egér stickje van bedugva, akkor is produkálja ezt.

Sérült a frontdugalj? Vagy zárlatos vagyok valahol?

MSI B350 PC MATE a lap és Coolermaster K380 a ház ha ez számít.
Btw. a házban van két kéteres tápkábel is. Az egyik a frontventi+ledé, de mi a másik?

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

2 éve 3 hete #244405 Írta: Jacktor
Megválaszolva: Jacktor
Megnézem, és kipróbálom majd a lehúzást is ha nem az I/O panel a ludas. Köszi

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

2 éve 3 hete #244406 Írta: _BudSpencer_
Megválaszolva: _BudSpencer_
Itt egy cikk, ami adhat némi támpontot a hiba felderítéséhez Jacktor. Nem a legfrissebb írás, de érvényes a mai napig.
pcworld.hu/hard...5.html

˛˛A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem hogy megtudd, milyen ember vagy.``
Carlo Pedersoli (1929-2016)

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

2 éve 3 hete - 2 éve 3 hete #244407 Írta: AzertsemJo
Megválaszolva: AzertsemJo

Jacktor beküldte: Zsír újan összerakott konfig a következőt üzeni bootoláskor:
USB device over current status detected will shut down in 15 seconds

Ha lehúzom a bill+rádiós egér kombót, akkor elindul a gép. Wtf?
Ilyen világítós gamer billentyűzetem van (típust most meg nem mondom), az okozhatja a problémát? (van hogy bekapcs gombra azonnal világít, pedig pár napja csak a boot 15. mp-cében kapcsolt be). Bár ha lehúzom és csak a rádiós egér stickje van bedugva, akkor is produkálja ezt.

Sérült a frontdugalj? Vagy zárlatos vagyok valahol?

MSI B350 PC MATE a lap és Coolermaster K380 a ház ha ez számít.
Btw. a házban van két kéteres tápkábel is. Az egyik a frontventi+ledé, de mi a másik?


Jacktor

Elsőre frissítsd le a BIOS-t , ha eddig nem tetted meg.
A legutolsó verzió elvileg pont ilyen hibát javít :
7A34vA4 - 2017-05-09 : " Improved memory compatibility. - Fixed PCIe Hot-plug function issue."

HA ezek után is hozza , akkor sajnos bele kell ásni magad a BIOS beállításaiba.
Kezd el az alapértelmezett értékekre való visszaállítással , majd fixáld a boot menüben a rendszervinyódat ! Ezután ha kell akkor az USB-s részen lehet állítgatni amíg rá nem jössz mi a gond.

Sajnos az AM4 BIOS-ok a vadiúj platform miatt okozhatnak érdekes jelenségeket.
Bár tény hogy gőzerővel javítják ezeket a hibákat.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Morphus101

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

2 éve 3 hete #244410 Írta: Jacktor
Megválaszolva: Jacktor
Megoldódott, F3rmi I/O paneles tippje bejött :banana: (az egyik pöcök totál bele volt hajolva az egyik usb csatlakozóban és ott érintkezett)
Köszi!!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Sics

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

2 éve 3 hete #244412 Írta: BiO_rOo_BOT
Megválaszolva: BiO_rOo_BOT
Szívesen, Főnök! :beer2:

Jacktor beküldte: Megoldódott, F3rmi I/O paneles tippje bejött :banana: (az egyik pöcök totál bele volt hajolva az egyik usb csatlakozóban és ott érintkezett)
Köszi!!

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

2 éve 3 hete - 2 éve 3 hete #244457 Írta: Jacktor
Megválaszolva: Jacktor
Na, sajnos korán ittam a medvére, ma reggelre visszajött a probléma.
Lehúztam alaplapról az előlapi kábelt és hátradugtam mindent, dettó.
Lehúztam csak a billentyűzetet, dettó.
Most a rádiós cucc stickje van csak bedugva hátul, így elindult, de mikor másik hátsóban volt azzal sem sikerült.

A bios verzióm most MSI Live Update szerint: MS-7A34 A.10. Hogy ez megegyezik-e a leg"frissebb" elérhető bios-szal, passz (7A34vA4) de majd lefrissítem, illetve nyomok egy defaultot is, stb.

szerk.: na gyorsan még csináltam egy bios default loadot, utána elindult a rendszer minden gond nélkül, de hogy ezt meg tudja-e ismételni azt már nem volt időm kipróbálni.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

2 éve 3 hete #244500 Írta: BiO_rOo_BOT
Megválaszolva: BiO_rOo_BOT
Még mindig letestel valahol az USB - fogadnék rá, hogy ha kiszeded a házból a lapot és úgy indítod el nem produkálja a hibát. Nézd át alaposan hogy lett az a ház összerakva.

Jacktor beküldte: Na, sajnos korán ittam a medvére, ma reggelre visszajött a probléma.
Lehúztam alaplapról az előlapi kábelt és hátradugtam mindent, dettó.
Lehúztam csak a billentyűzetet, dettó.
Most a rádiós cucc stickje van csak bedugva hátul, így elindult, de mikor másik hátsóban volt azzal sem sikerült.

A bios verzióm most MSI Live Update szerint: MS-7A34 A.10. Hogy ez megegyezik-e a leg"frissebb" elérhető bios-szal, passz (7A34vA4) de majd lefrissítem, illetve nyomok egy defaultot is, stb.

szerk.: na gyorsan még csináltam egy bios default loadot, utána elindult a rendszer minden gond nélkül, de hogy ezt meg tudja-e ismételni azt már nem volt időm kipróbálni.

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

2 éve 3 hete - 2 éve 3 hete #244642 Írta: Jacktor
Megválaszolva: Jacktor
Úgy tűnik a BIOS default load megoldotta a problémát, legalábbis tegnap minden gond nélkül indult a gép (amit csináltam előtte: nem kívánatos boot eszközöket tiltottam, párhuzamos/soros portot tiltottam... ezek szerint ezt nem szerette).
Most viszont nem merek új BIOS-ra frissíteni :d3:

Még valami, gondolom az tök mindegy hogy a két meghajtó a SATA 3-4-es porton van ugye (és nem az 1-2-esen)?

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

2 éve 3 hete #244651 Írta: _BudSpencer_
Megválaszolva: _BudSpencer_
Mivel ezen az alaplapon minden port sata3 ezért mindegy. Esetleg volna sata2 és arra lenne csatlakoztatva az ssd, az nem lenne jó. Te alaplapodon ez nem áll fenn. A lényeg a bios-ban be legyen állítva melyik a boot eszköz és hiba nem lehet emiatt. Szereltem már félig nyitott oldalú gépet, és raktam fel 3-4 porta a meghajtókat. Csupán azért, mert kevésbé látszott mikor belenéztem a masinába. Esztétikusabb, ha nem látszik semmilyen vezeték. A bios frissítéstől nem kell félni Jacktor. Biztos csináltad már. ;) A lényeg, hogy jól nézd meg, olvass utána a gyártó honlapján mit hogyan, és baj nem lehet. Pillanatok alatt megvan.

˛˛A kihívások nem arra valók, hogy győzz, hanem hogy megtudd, milyen ember vagy.``
Carlo Pedersoli (1929-2016)

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

2 éve 1 hete #245678 Írta: Jacktor
Megválaszolva: Jacktor
Van a laptopon egy HDMI port. Ha azt összekötöm egy speakeres monitorral ( ezzel vagy ezzel ), akkor a hang is átmegy, illetve ami fontosabb, a monitor le is tudja azt kezelni a hdmi-n keresztül?

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

2 éve 1 hete #245679 Írta: BiO_rOo_BOT
Megválaszolva: BiO_rOo_BOT
Persze, a HDMI tudja kezelni a hangot. Annyi, hogy a VGA-t jól kell beállítani (engedélyezni audiót - remélem kezeli).

Jacktor beküldte: Van a laptopon egy HDMI port. Ha azt összekötöm egy speakeres monitorral ( ezzel vagy ezzel ), akkor a hang is átmegy, illetve ami fontosabb, a monitor le is tudja azt kezelni a hdmi-n keresztül?

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

2 éve 1 hete #245680 Írta: BiO_rOo_BOT
Megválaszolva: BiO_rOo_BOT
Igen, teljesen mindegy - BIOS/Boot setup beállít és kész

Jacktor beküldte: Úgy tűnik a BIOS default load megoldotta a problémát, legalábbis tegnap minden gond nélkül indult a gép (amit csináltam előtte: nem kívánatos boot eszközöket tiltottam, párhuzamos/soros portot tiltottam... ezek szerint ezt nem szerette).
Most viszont nem merek új BIOS-ra frissíteni :d3:

Még valami, gondolom az tök mindegy hogy a két meghajtó a SATA 3-4-es porton van ugye (és nem az 1-2-esen)?

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

2 éve 1 hete - 2 éve 1 hete #245681 Írta: Jacktor
Megválaszolva: Jacktor
Ez a laptop (GeForce GT 940MX 2GB GDDR5).

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!


KERES
© 2019 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.