Jelenleg

43
látogatónk van

2021. november 24. 14:53

AltProto AMX 30 maraton (11.26-12.06)

Írta:
(37 szavazat)
85 hozzászólás

Pénteken új tank maraton indul, melyben a tömérdek értékes jutalom mellett a francia AltProto AMX30 Tier VIII-as prémium medet is megszerezhetjük magunknak:

Hogy mi is a tank maraton és hogy nagyjából mennyi idő kifarmolni a jutalom tankot, arról a CIKK VÉGÉN OLVASHATTOK PZoli tollából.

A tankról néhány szóban

A tank a boltból is megvásárolható lesz egy aranyos kis csomag részeként, aminek alap árát csökkenthetitek majd a lenti küldetések teljesítésével.

Szabályok

A maraton időtartama: 2021.11.26. 9:00 - 2021.12.06. 9:00

I. fejezet

A maraton I. fejezete 10 napig tart és 10 egymást követő szakaszból/küldetésből áll, melyek mindegyike két módon teljesíthető:

 • Elkötelezettséggel: Ezek főleg a megszerzett alap XP köré épülnek majd és Tier VI-X tankokkal teljesíthetünk őket. Kizárólag azon csaták számítanak, melyekben a top 10 alap XP szerző közt végzünk (mindegy ki nyer vagy veszít).
 • Kiválósággal: Ezeket a némileg komplexebb kihívások, melyeket csak Tier IX-X tankokkal teljesítünk.

Ha úgy érzed, hogy nem teljesítheted az összes küldetést, akkor is megéri belevágni, ugyanis minden egyes szakasz teljesítésével -10%-os árkedvezményt kapsz majd a jutalom tank árából a boltban (tehát ha a 6. szakaszig jutsz el, akkor eredeti árának 40%-ért veheted majd meg a tankot). Fontos: Ha kiváltod a csomagot, a kifullozza az összes küldetésedet, amiket utána már nem teljesíthetsz.

Mindegy melyik módon teljesítünk egy küldetést, a játék automatikusan továbblép a következőre, ha ez megtörténik. Az egyes szakaszok teljesítéséért is jutalmakat kapunk.

Maraton küldetések

II. fejezet

Miután teljesítettük az I. fejezet küldetéseit (vagy megvettük a csomagot hozzá), újabb 10 napi küldetés vár ránk, amiket kizárólag a jutalom tankkal tudunk teljesíteni a következő jutalmakért: személyes tartalékok, prémium napok és legénységi könyvek. A küldetések indulásuktól számítva 24 óráig érvényesek.


Tippek, tanácsok a maratonhoz

A jobb játékosok Tier 9-10-ben a kiválósággal megoldott küldetésekkel gyorsabban haladhatnak, de ők a kevesek, ez a bekezdés nem nekik szól, hanem a többségnek, akik az alap XP-t fogják farmolni.

A MATEK:

A kifarmolós verzióhoz szükséges alap XP értékek (Szint / Az adott szint XP értéke / Az adott szinthez szükséges összes XP az előző szinteket is beleértve):

 1. - 3.000 / 3.000
 2. - 5.000 / 8.000
 3. - 9.000 / 17.000
 4. - 17.000 / 34.000
 5. - 28.000 / 62.000
 6. - 30.000 / 92.000
 7. - 32.000 / 124.000
 8. - 36.000 / 160.000
 9. - 40.000 / 200.000
 10. - 50.000 / 250.000

Az 5. szakasz (50%-os kupon) befejezéséhez 62.000 XP kell. Ez az összes XP negyede. A 7. szakasz (70%-os kupon) befejezéséhez 124.000 XP kell. Ez az összes XP fele.

Összesen 10 nap van rá és ha valaki elkötelezettséggel akarja kihúzni végig (csak az XP), akkor 250.000-et kell összegyűjtenie. Mindezt Tier 6+ tankkal. Csak az alap XP számít, tehát se prémfiók, se személyes tartalékok, se semmi más nem adódik hozzá és csak azokat a csaták veszi figyelembe az esemény, amelyekben benne vagy a top 10 alap XP szerző játékos között a csapatodban.

500 átlag alap XP-vel kalkulálva ez 500 csata. Átlag 7-8 perces csatákkal számolva (ebbe az időbe beleértve a két csata közti tankválasztási, MM-re várakozási és csata betöltési időt) ez 58-68 óra. Egy nap tehát 25.000 XP-t kell összehozni átlagban és ez az átlag 500 alap XP-s értékkel nézve kb. 6-7 óra minden nap.

A szükséges idő nagyban függ a játékos tudásától, egy jobb játékosnak ennél nyilván gyorsabban megy, de egy gyengébbet nem csak az sújt, hogy csatánként kevesebbet szed össze, hanem az is, hogy ő gyakran nem kerül be a top 10-be, így még azt a kevesebb XP-t sem számolja be neki, így egy bizonyos tudás szint alatt nagyon nehézzé vagy lehetetlenné válhat a maraton végigcsinálása. Ha csak 400 az átlag alap XP-d, akkor a teljes idő máris legalább 78-89 óra (napi 8-9 óra) + a top 10-en kívüli csaták ideje.

Melyik tankokkal érdemes csinálni? Azokkal, amikkel eredményesebben játszol, azaz jó XP-ket szerzel átlagban. Meg tudod ugyan nézni a statisztikáknál, hogy melyik tankkal mennyi az átlag XP-d, de ez a szám csalóka, mert ez az érték nem csak az átlag alap XP-t számolja bele, hanem az esetleges prém fiókot is (egyéb másokat semmit sem), ezért pl.: lehet valakinek az IS-3-mal 600 átlag XP-t ír, a másiknak meg 750-et, de mégis az előbbi a jobb játékos, mert az soha nem használt még prém fiókot, az utóbbi pedig állandóan, így összehasonlításban ez valójában csak 500 lenne az utóbbi játékosnak. Lényeg, ami lényeg, hogy ez a szám csalóka lehet.

A csomag alap ára még nem ismert, de az előző maratonokat figyelembe véve nagyjából 20 ezer forint körül lehet majd. Minden egyes -10%-os kupon kb. -2 ezer Ft-ot jelent. Igen, lényegében ha az 5-ös szintet megcsinálod (62.000 XP, azaz az egésznek a negyede), akkor kerül kb. annyiba (10 ezer Ft), mint egy közepesen drága 8-as prém tank önmagában a prém shopból. Ráadásul ez a csomag nem igazán tartalmaz a tankon és a 0. BIA-s legénységen kívül igazán értékes elemet (pár nap prém fiók, némi felszerelés, képzési füzetek, egy kis kredit), tehát a csomag nyilván túl van árazva (egészében talán 10 ezer Ft-nak illene lennie) mert az a koncepció, hogy ha valaki már belekezdett és eljutott valameddig, az gyakran megveszi csak azért is, hogy a beleölt ideje ne vesszen kárba, akkor is, ha amúgy normál esetben nem venné meg.

A legénység (4fő) amúgy 0. BIA (bajtársak) szakértelemmel rendelkezik, ami francia tankkal játszó játékosnak értékes lehet.

+1: Mint minden WOT-os eseménynél, itt is a dátum szerinti utolsó napon már csak reggelig lehet teljesíteni, mert akkor véget ér az esemény, ami ennél a maratonnál december 6., hétfő reggel 9 óra, szóval nehogy kicsússzatok az időből!

A MARATON LÉNYEGE:

A maraton nem arról szól, hogy a játékosok ingyen tankot szerezzenek, hanem éppen ennek az ellentéte, azaz, hogy a játékosok fizessenek. A teljesen ingyen szerezhetőség csak mézesmadzag, hogy az emberek elhiggyék azt, hogy meglesz ingyen, de a cél az, hogy a hosszú úton valahol elfáradjanak és hogy ne érezzék feleslegesnek az eddig megtett szakaszokat, ezért inkább kifizessék a hátralévőket. Ez és ennyi és nem többről szól ez az esemény. Persze vannak akik végigcsinálják, de ők nincsenek sokan és többnyire jobb játékosok, akiknek kevesebb időbe telik, illetve egy részük nem annyira jó játékos, aki kiseggeli és ez a két pici csoport igazolja, hogy meg lehet csinálni, azaz, hogy nem lehetetlen. Az esemény neve is jól mutatja, hogy az ami: MARATON. Átlag vagy az alatti idővel rendelkező, valamit átlag és az alatti tudással rendelkező játékosnak nem sok esélye van ingyen megszerezni, nekik van az X százalékos kupon. Akinek érdemes lehet próbálkozni az a jó játékos átlag-átlag feletti idővel vagy az átlag körüli játékos nagyon-nagyon sok idővel, másnak nem.

Összefoglalva: Az esemény arról szól, hogy a játékosok lehetőleg ne jussanak végig és fizessenek valamelyik szakasz után. Nagyon kevesen megszerzik teljesen ingyen is, ők a reklám, hogy Naugye.

+1: amúgy ez az esemény sem kötelező, csak egy lehetőség ingyen tank szerzésére, még ha ez nem is a nagy többség számára válik valóra, de az elméleti lehetőség mindenki számára adott.

Utoljára frissítve: 2021. december 6. 10:00

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  21Megahertz
  • Tankos
  · 1 éve
  "Az oroszok már a spájzban vannak..."
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  igazilostman
  • Tankos
  · 1 éve
  Huh, végig néztem ezt a "Legend of the Hunter" animációt. Ez egy borzadály. Plusz tartok tőle, hogy a kedves WG ilyen skineken/stílusokon is dolgozik amik az animációban szerepelnek. Már így is van néhány ami ... , de ha még több lesz akkor részemről ki lesz kapcsolva a történelmileg nem hiteles lehetőség.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ekitep67
   • Tankos
   · 1 éve
   Én már régen kikapcsoltam, állatira idegesítenek a rózsaszín, meg pixeles, meg karácsonyi csomagolópapírba öltöztetett tankok...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ArgHx
    • Tankos
    · 1 éve
    Ne már, karácsonyi csomagolás a legjobb camo
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  nagypal
  • Tankos
  · 1 éve
  Tiszteletem Mindenkinek! Engem és a többi causal gamert az érdekelné, mennyi játszható átlag, szenvedélyből Wotozóknak z a tank? AZt kérdezném a jó játékosoktól, hogy mennyire jobb ez a tank a többinél? Érdemes-e megvenni teljes árra lejátszva?

  Elég jónak tűnik a lövege egy VIII.-ashoz képest ; 232-es átütés csodálatos. Nem is tudom van-e más azonos prém tiernek. Remek a szórása és jól szűkűl. Lehet nem franciás lesz a lövege? Mondható OP-nak?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Kristofprof
   • Tankos
   · 1 éve
   Szerintem minden játékosnak ajánlott, aki szereti a sniper közepes tankokat. Nagy látótáv, ami az egyik előny. Fejlesztett felszerésekkel, BIA-val egész remek ágyú értékeket kapunk, plusz pótkajával 0.31 a szórás és 1.9 a célzásidő, ami a széles látótávhoz és a 65km/h-s végsebességhez egészen jó. Ezekkel együtt a 7.5-8 mp-es töltés ilyen átütés és alfasebzés meglétében teljesen hatékony. Pótkaja nélkül is 0.33 a szórása, szóval a tipikus pontatlan francia ágyú jellegét a papírforma megcáfolja.
   Az meg, hogy OP-e vagy sem, majd a gyakorlatban kiderül.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  f48c63b96e31b3d2b952c1aa783a8b73
  • Tankos
  · 1 éve
  Ebből a játékból maraton? A napi 2 szorzó teljesítésétől gyomor ideget kap az ember! Nem hogy több 1000 vereségből 2-300 xp-vel össze szenvedjen 500 000 xp-t.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 1 éve
   Ha 2-300xp-s köröket mész átlagban, akkor valószínűleg gyakran nem kerülsz be a Top 10-be sem, ezért nagyon nem ajánlott belefognod a maratonba, mert kb. semmi esélyed nincs ilyen teljesítménnyel eljutni a végéig.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    f48c63b96e31b3d2b952c1aa783a8b73
    • Tankos
    · 1 éve
    Igen aki nem dicsőíti a játékot egytől egyig idióták és nem tudnak játszani. Képzeld el vannak olyan játékosok akiknek 5 szenvedéssel teli csatából 1 ha nyer és még az a jobbik eset. Ezt a fantasztikus érzést fokozza a folyamatos +1 +2 szint hátrány. De még ha volt idegrendszere az embernek hogy ennek ellenére eljutott IX szintre és még ki is tudta fejleszteni akkor se dőlhet hátra mert még mindig itt van a fantasztikus csapat elosztás ami telibe okád minden józan gondolatnak. Szerinted menyire normális ez? Vagy csak álljak be a sorba azok közzé akik szarnak a csapatra oszt beáll az első bokorba farmólni? De hiába akarnék meggyőzni bárkit is annyi a lények hogy ha a csapat nem nyer alig kap valamit és ez nem csak 1 emberen múlik.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     PZoli
     • VIP
     · 1 éve
     "Igen aki nem dicsőíti a játékot egytől egyig idióták és nem tudnak játszani. "
     Szerintem nincsen összefüggés a kettő között, nem tudom, hogy mire alapozod ezt.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Kertesz
     • Tankos
     · 1 éve
     Ne keseredj el en mar vagy 10x toroltem le a jatekot. Tegnap sz@r volt ma jol adja.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     perretz
     • Tankos
     · 1 éve
     Nem kell semmit dicsőíteni, csak számolni1. 1000 vereség 2-300 XP-vel nem 5000002. ha 5-ből csak 1 nyer, az 20% WR, a Te WR-ed egy hétre levetítve meg legalább 45% (mennyi pontosan?)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunter77_sb
  • Tankos
  · 1 éve
  Az esemény képernyőjét megint nem jeleníti meg, éppen úgy mint a kötvényboltot, vagy a Battle Pass nyeremény tankokat
  Mivel javítható ez a probléma?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tiger7373
   • Tankos
   · 1 éve
   Hardveres gyorsitás off
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Hunter77_sb
    • Tankos
    · 1 éve
    Köszönöm, átkapcsoltam, valószínűleg ez volt a probléma.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tankosfej27 · 1 éve
  Aki egy maratonnál is sír az kapja be a golyóimat.
  Örülni kellene, hogy van ez a lehetőség. 5-6 éve EU szerveren semmit sem kaptunk meg amit pl. az amcsik igen. Szóval azóta legalább javult a helyzet.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Eddye68
   • Tankos
   · 1 éve
   Kapja be neked Mancika néni.Ő nálunk a takarító néni.3 foga van és legalább 70 éves.Javult neked az any... picsája.Kapsz 3 legénységi könyvet és ezért egész évben szarrá szopat az MM.Hát ez tényleg zseniális.Én inkább játszató MM-et szeretnék emberhez méltó csapat összeállításokkal.De azt hiszem ez csak álom marad.Na de te csak nyalogassad a golyódat
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  egonn
  • Tankos
  · 1 éve
  Elgurult a pirula a wargamingnél ??? Tényleg olyan lesz mint a képeken ?? Nyílpuska ( nyílágyú ) meg tüskék ,meg láncok ??? Értem én hogy egy nyolc éves kölyök ilyeneket rajzol ,meg űrhajót ,meg tűzoltóautót , de minek berakni ezeket a wotba ?? Ha valamelyik warhammer játékkal akarok jáccani , akkor azzal jáccok ! Hiába finom a húsleves meg a rántottcsirke , mégsem egyben esszük őket !!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   nagypal
   • Tankos
   · 1 éve
   Legközelebb nyilakat fog lőni az új prém a csirkehálóval védett csirkékre a tankban
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Nortonor
   • Kiképző
   • Tank elemző
   · 1 éve
   Ez egy 3D skin, ha nem tetszik nem rakod rá ennyi! Felesleges egyből drámázni, előtte tájékozódj inkább.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    VaFec
    • Tankos
    · 1 éve
    Nekem sem a szívem csücske ez a skin. "Nyílágyú" egy tankra, mi ellen? Na jó, a köré szőtt történetben jól mutat.
    Kikapcsolható, hogy az ellenfél tankján se lássam?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Nortonor
     • Kiképző
     • Tank elemző
     · 1 éve
     Beállításokban az első fülön bal alul kb: "Történelmileg nem hiteles elemek elrejtése" és a probléma megoldva.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   szollo
   • Tankos
   · 1 éve
   Nekem is ez jutott eszembe mikor megláttam,totál nem illik a játékba.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ragnar018
  • Tankos
  · 1 éve
  A múltkori marathonnál fogalmazódott meg bennem, hogy vagy kizárhatnák az op reward tankokat (Chieftain, 279 e) a marathonból, vagy legalább, ha már nem akarják őket nerfelni (most főleg a 279 e-ről beszélek), akkor ne dobja már be 8-9-es tankok ellen.. A múltkori marathon alatt rengeteg 279 e volt és totál unfair amikor egy 8-as vagy 9-es tankkal kell kvázi "sz@pni" egy tök felesleges kört..

  Beültetem nagyanyámat játszani azt ő is lehozza 279-cel a t8-9-es meccseket, pedig soha életében nem wotozott még..
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   kakszi.lajos
   • Tankos
   · 1 éve
   tier 6-ban is lehet farmolni, bár úgy a kiválóságos küldik szóba sem jöhetnek
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    nagypal
    • Tankos
    · 1 éve
    Ráadásul most 6-ban meg is éri, mivel mindenki ezekkel a hulladék ajándék vackokkal rohangál
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     ragnar018
     • Tankos
     · 1 éve
     Jah, csak t6-ba nem fogsz 1000+ alap xp-s köröket menni (nyilván győzelemmel), amíg t9-ben nem olyan hű de bonyolult, ráadásul t9-cel mind2 része megy a marathonnak, szóval megeshet, hogy kiválósággal hamarabb végzel, mint az xp-vel
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      nagypal
      • Tankos
      · 1 éve
      t9-ben úgysem fogod a nehezebbik küldi sorozatot megcsinálni főleg nem 10-esek ellen. Most pedig mindenki ezekkel nyomja teli van a MM. Ha 8-10-ben kikapsz többnyire akkor csak 100-asával halad az XP, ugye ez itt a probléma. Ha meg beüllsz 6-7-be ezek ellen a jutalom hulladékok ellen, aratni fogsz és győzöl is. Ugye nem kell mondanom, hogy az mennyivel több XP?
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       ragnar018
       • Tankos
       · 1 éve
       Ezt nézd úgy, hogy csak akkor van prémiumom, ha ingyen ad a wg, szóval nem azzal vannak felhúzva az átlag xp-k.. Mostanában csak az E50-nel, char-ral meg kpz-zel játszok (főleg marathont), mindegyiknél 1000 felett van az xp-m
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Janimperator
        • Tankos
        · 1 éve
        Nagyon szep eredmenyek, gratulalok!Neked valszeg sikerulni fog megcsinalni.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       ragnar018
       • Tankos
       · 1 éve
       "t9-ben úgysem fogod a nehezebbik küldi sorozatot megcsinálni" És mivan, ha én megcsinálom?

       "Ha 8-10-ben kikapsz többnyire akkor csak 100-asával halad az XP" Neked lehet.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ragnar018
    • Tankos
    · 1 éve
    Nincs az az isten, hogy t8 alatt játszak.. Marathont pedig t9-ben a legjobb húzni a +1 -2 tier miatt
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  alphajet
  • Tankos
  · 1 éve
  Gondolom az egész marathonnak csak annyi lesz a hozadéka, hogy egy hétig megint totál játszhatatlan meccseket kap az ember.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   sherman_one
   • Tankos
   · 1 éve
   Vedd úgy, hogy 10 napra visszajön az iskolai nyári szünetekben tapasztalható totális káosz
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Eddye68
   • Tankos
   · 1 éve
   Na látod ez tuti Én már nem jutalomnak hanem büntetésnek tarom ezeket az akciókat.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Titi70
  • Tankos
  · 1 éve
  Sajnos egyre drágábbak az event tankok. Nem is olyan rég még 18-19.000.-Ft, volt, azután ugrottunk 20-22-re, most mint olvasom 23.500.-Ft. Jövőre elérjük a 25-26.000-ret, oké, hogy az euró árfolyama már 370Ft, de akkor is már az ár is sok, az xp is sok amit össze kell szedni. 50-60%-nál általában nincs időm energiám tovább vinni, így 10.000.-Ft. körül lenne az ára. Úgy döntöttem, inkább a karácsonyi ládákba fektetem ezt a pénzt, megérősebbnek gondolom.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Janimperator
   • Tankos
   · 1 éve
   a magyar jatekosok szerencsejere a WG nagyon le van maradva az arfolyamokkal, naluk meg 100 euro = 85.55 Font= 31130 Ft( mikozben a jelenlegi arfolyam 1 euro 368 ft, 1 font 438 ft) szoval nem az arfolyam valtozas hozta a dragulast, hanem a wg emelt arat.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 1 éve
   A cikk túl gyorsan került ki és még az Strv-K számai szerepelnek benne. Hamarosan javítva lesz.
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.