Jelenleg

16
látogatónk van

2021. november 24. 14:53

AltProto AMX 30 maraton (11.26-12.06)

Írta:
(37 szavazat)
85 hozzászólás

Pénteken új tank maraton indul, melyben a tömérdek értékes jutalom mellett a francia AltProto AMX30 Tier VIII-as prémium medet is megszerezhetjük magunknak:

Hogy mi is a tank maraton és hogy nagyjából mennyi idő kifarmolni a jutalom tankot, arról a CIKK VÉGÉN OLVASHATTOK PZoli tollából.

A tankról néhány szóban

A tank a boltból is megvásárolható lesz egy aranyos kis csomag részeként, aminek alap árát csökkenthetitek majd a lenti küldetések teljesítésével.

Szabályok

A maraton időtartama: 2021.11.26. 9:00 - 2021.12.06. 9:00

I. fejezet

A maraton I. fejezete 10 napig tart és 10 egymást követő szakaszból/küldetésből áll, melyek mindegyike két módon teljesíthető:

 • Elkötelezettséggel: Ezek főleg a megszerzett alap XP köré épülnek majd és Tier VI-X tankokkal teljesíthetünk őket. Kizárólag azon csaták számítanak, melyekben a top 10 alap XP szerző közt végzünk (mindegy ki nyer vagy veszít).
 • Kiválósággal: Ezeket a némileg komplexebb kihívások, melyeket csak Tier IX-X tankokkal teljesítünk.

Ha úgy érzed, hogy nem teljesítheted az összes küldetést, akkor is megéri belevágni, ugyanis minden egyes szakasz teljesítésével -10%-os árkedvezményt kapsz majd a jutalom tank árából a boltban (tehát ha a 6. szakaszig jutsz el, akkor eredeti árának 40%-ért veheted majd meg a tankot). Fontos: Ha kiváltod a csomagot, a kifullozza az összes küldetésedet, amiket utána már nem teljesíthetsz.

Mindegy melyik módon teljesítünk egy küldetést, a játék automatikusan továbblép a következőre, ha ez megtörténik. Az egyes szakaszok teljesítéséért is jutalmakat kapunk.

Maraton küldetések

II. fejezet

Miután teljesítettük az I. fejezet küldetéseit (vagy megvettük a csomagot hozzá), újabb 10 napi küldetés vár ránk, amiket kizárólag a jutalom tankkal tudunk teljesíteni a következő jutalmakért: személyes tartalékok, prémium napok és legénységi könyvek. A küldetések indulásuktól számítva 24 óráig érvényesek.


Tippek, tanácsok a maratonhoz

A jobb játékosok Tier 9-10-ben a kiválósággal megoldott küldetésekkel gyorsabban haladhatnak, de ők a kevesek, ez a bekezdés nem nekik szól, hanem a többségnek, akik az alap XP-t fogják farmolni.

A MATEK:

A kifarmolós verzióhoz szükséges alap XP értékek (Szint / Az adott szint XP értéke / Az adott szinthez szükséges összes XP az előző szinteket is beleértve):

 1. - 3.000 / 3.000
 2. - 5.000 / 8.000
 3. - 9.000 / 17.000
 4. - 17.000 / 34.000
 5. - 28.000 / 62.000
 6. - 30.000 / 92.000
 7. - 32.000 / 124.000
 8. - 36.000 / 160.000
 9. - 40.000 / 200.000
 10. - 50.000 / 250.000

Az 5. szakasz (50%-os kupon) befejezéséhez 62.000 XP kell. Ez az összes XP negyede. A 7. szakasz (70%-os kupon) befejezéséhez 124.000 XP kell. Ez az összes XP fele.

Összesen 10 nap van rá és ha valaki elkötelezettséggel akarja kihúzni végig (csak az XP), akkor 250.000-et kell összegyűjtenie. Mindezt Tier 6+ tankkal. Csak az alap XP számít, tehát se prémfiók, se személyes tartalékok, se semmi más nem adódik hozzá és csak azokat a csaták veszi figyelembe az esemény, amelyekben benne vagy a top 10 alap XP szerző játékos között a csapatodban.

500 átlag alap XP-vel kalkulálva ez 500 csata. Átlag 7-8 perces csatákkal számolva (ebbe az időbe beleértve a két csata közti tankválasztási, MM-re várakozási és csata betöltési időt) ez 58-68 óra. Egy nap tehát 25.000 XP-t kell összehozni átlagban és ez az átlag 500 alap XP-s értékkel nézve kb. 6-7 óra minden nap.

A szükséges idő nagyban függ a játékos tudásától, egy jobb játékosnak ennél nyilván gyorsabban megy, de egy gyengébbet nem csak az sújt, hogy csatánként kevesebbet szed össze, hanem az is, hogy ő gyakran nem kerül be a top 10-be, így még azt a kevesebb XP-t sem számolja be neki, így egy bizonyos tudás szint alatt nagyon nehézzé vagy lehetetlenné válhat a maraton végigcsinálása. Ha csak 400 az átlag alap XP-d, akkor a teljes idő máris legalább 78-89 óra (napi 8-9 óra) + a top 10-en kívüli csaták ideje.

Melyik tankokkal érdemes csinálni? Azokkal, amikkel eredményesebben játszol, azaz jó XP-ket szerzel átlagban. Meg tudod ugyan nézni a statisztikáknál, hogy melyik tankkal mennyi az átlag XP-d, de ez a szám csalóka, mert ez az érték nem csak az átlag alap XP-t számolja bele, hanem az esetleges prém fiókot is (egyéb másokat semmit sem), ezért pl.: lehet valakinek az IS-3-mal 600 átlag XP-t ír, a másiknak meg 750-et, de mégis az előbbi a jobb játékos, mert az soha nem használt még prém fiókot, az utóbbi pedig állandóan, így összehasonlításban ez valójában csak 500 lenne az utóbbi játékosnak. Lényeg, ami lényeg, hogy ez a szám csalóka lehet.

A csomag alap ára még nem ismert, de az előző maratonokat figyelembe véve nagyjából 20 ezer forint körül lehet majd. Minden egyes -10%-os kupon kb. -2 ezer Ft-ot jelent. Igen, lényegében ha az 5-ös szintet megcsinálod (62.000 XP, azaz az egésznek a negyede), akkor kerül kb. annyiba (10 ezer Ft), mint egy közepesen drága 8-as prém tank önmagában a prém shopból. Ráadásul ez a csomag nem igazán tartalmaz a tankon és a 0. BIA-s legénységen kívül igazán értékes elemet (pár nap prém fiók, némi felszerelés, képzési füzetek, egy kis kredit), tehát a csomag nyilván túl van árazva (egészében talán 10 ezer Ft-nak illene lennie) mert az a koncepció, hogy ha valaki már belekezdett és eljutott valameddig, az gyakran megveszi csak azért is, hogy a beleölt ideje ne vesszen kárba, akkor is, ha amúgy normál esetben nem venné meg.

A legénység (4fő) amúgy 0. BIA (bajtársak) szakértelemmel rendelkezik, ami francia tankkal játszó játékosnak értékes lehet.

+1: Mint minden WOT-os eseménynél, itt is a dátum szerinti utolsó napon már csak reggelig lehet teljesíteni, mert akkor véget ér az esemény, ami ennél a maratonnál december 6., hétfő reggel 9 óra, szóval nehogy kicsússzatok az időből!

A MARATON LÉNYEGE:

A maraton nem arról szól, hogy a játékosok ingyen tankot szerezzenek, hanem éppen ennek az ellentéte, azaz, hogy a játékosok fizessenek. A teljesen ingyen szerezhetőség csak mézesmadzag, hogy az emberek elhiggyék azt, hogy meglesz ingyen, de a cél az, hogy a hosszú úton valahol elfáradjanak és hogy ne érezzék feleslegesnek az eddig megtett szakaszokat, ezért inkább kifizessék a hátralévőket. Ez és ennyi és nem többről szól ez az esemény. Persze vannak akik végigcsinálják, de ők nincsenek sokan és többnyire jobb játékosok, akiknek kevesebb időbe telik, illetve egy részük nem annyira jó játékos, aki kiseggeli és ez a két pici csoport igazolja, hogy meg lehet csinálni, azaz, hogy nem lehetetlen. Az esemény neve is jól mutatja, hogy az ami: MARATON. Átlag vagy az alatti idővel rendelkező, valamit átlag és az alatti tudással rendelkező játékosnak nem sok esélye van ingyen megszerezni, nekik van az X százalékos kupon. Akinek érdemes lehet próbálkozni az a jó játékos átlag-átlag feletti idővel vagy az átlag körüli játékos nagyon-nagyon sok idővel, másnak nem.

Összefoglalva: Az esemény arról szól, hogy a játékosok lehetőleg ne jussanak végig és fizessenek valamelyik szakasz után. Nagyon kevesen megszerzik teljesen ingyen is, ők a reklám, hogy Naugye.

+1: amúgy ez az esemény sem kötelező, csak egy lehetőség ingyen tank szerzésére, még ha ez nem is a nagy többség számára válik valóra, de az elméleti lehetőség mindenki számára adott.

Utoljára frissítve: 2021. december 6. 10:00

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pannoniacaptain
  • Tankos
  · 1 éve
  380 csata kellett hozzá, eslő (és szerintem utolsó maraton amit végig csináltam)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  EnuresisNocturna
  • Tankos
  · 1 éve
  Gondolom emiatt a ... olyan amilyen a játék. 11 csata alatt sikerült 1 kva nagy győzelmet elérni a mellém beosztott 14 másik játékossal karöltve. A többi csak a szokásos nem találsz el semmit, lepattan 3 perc alatt minusz 5 csapat tank, meg két maus odaát nálunk meg egy 50B és egy 113...és a kedvencem a tier8-al top 5-ben lenni 997 sebzéssel 10-9-8 leosztásnál
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   WOT2014
   • Tankos
   · 1 éve
   A maraton lényege, hogy nem szabad nagy tierben játszani. En 6-7 tierben tolom amx 1357, VK28.01 105,Strv m/42-57 Alt A.2, E25 és M4A1 FL 10. Ezeket pörgetem. Gyors csatak, sok XP. Persze nem azt állítom, hogy nem időigényes.
   Ma ha minden igaz meg 30000 XP es meg lesz a tank
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kovács jános mosógépszerelő · 1 éve
  330 csta kelett tankhoz. Majd mindgyárt mondom mijen.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ragnar018
   • Tankos
   · 1 éve
   "Majd mindgyárt mondom mijen."

   A tank vagy a 330 csata? xd
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kovács jános mosógépszerelő · 1 éve
    látcik a képen hogy marathoin alatt jászhatatlan a játék nagoyn. Tank pénzt nemér prozsetto-buraszkó szint alat van méjen.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     kakszi.lajos
     • Tankos
     · 1 éve
     csak a kiválasztottaknak, de ehhez hány acc-ot és hány csatát fogyasztottál el 2018. 10.29 előtt?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Illenatronix
  • Tankos
  · 1 éve
  Én nem értem mit sírtok, nekem nagyon adja
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ragnar018
   • Tankos
   · 1 éve
   rip.. pedig abba az utóbbi 30 napba benne van kb 100 K-91-PT-s meccs, amivel gusztustalan sz@póágon voltam, de egyszerűen nem tudtam elengedni, nem azért költöttem rá 2500 goldot, hogy a garázsba üljön
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Kertesz
    • Tankos
    · 1 éve
    Legalabb valaki nyer is, nem csak nyel. Nekem meg ilyen szar eventem nem volt. Bar csak a ts5 meg a Kampfpanzer 07 RH lett meg free ben a tobbi 70-80-% nal megvettem. Szerintem lessz itt olyan BAN hullam februarban, hogy csak ugy zorog majd. Mar megfogadttam fogom menteni de szinte nics olyan csata ahol ne lenne legalabb 1 ammorack vagy gyujtas. Az MM meg a 10 eves atlag szar alatt van. Enemi 3-n szakaszban 8-9 k szemelyes nalunk ket 5k bot.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tankosfej27 · 1 éve
  Én ezt a maratont most elengedtem. Majd meglesz fekete piacról vagy onnan ahonnan.
  Remélhetőleg nem fogom megbánni, mint mikor a Progettot engedtem el.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ragnar018
   • Tankos
   · 1 éve
   Én már vasárnap elengedtem, annak ellenére, hogy már majdnem megvolt a 6-os szint, miután megnéztem jópár videót, hogy hogy is teljesít a tank (+ volt alkalmam 1x-2x ellene is menni).. Az armorja nem rossz, de a gun handling még kötvényes cuccokkal is katasztrofális(nak tűnt nem egy videóban)

   (+ az esetemben, mint kiderüt hétfő-kedd-szerda 1 percet se tudok játszani, a maradék pár napba meg már nem akarok agyf@szt kapni 1 kb átlagos tank miatt)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Kertesz
   • Tankos
   · 1 éve
   En mar talalkoztam vele csataban, szepen muzsikalt vele a gamer.Azert hozza kell tennem 10 k + szemelyes ertekelesu volt. Szinte latszott az Unikornis szarva vagy Boglárka volt az pindur pandurokbol(Powerpuff Girls) mar nem emlekszem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  blint_nagy · 1 éve
  Kötvényért megéri most valamit kihozni elsősorban Tier 8 prem tankra gondolok, vagy érdemes megvárni a black marketet és ott kötvényért nézni valamit?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tommybear
  • Tankos
  · 1 éve
  124 csata és már meg is van a 4. szint. Ez szerintem teljesíthetetlen ! XI-es tier alatt felesleges is nekiállni.A játékosok nagy része nem is tudja teljesíteni.Csatánként 2-4 tankot ki kell lőni és minimum 2500-3000 sebzés kell ahhoz,hogy valamit hozzászámoljon az alap XP-hez.Prémiummal érdemes tolni ,hogy ne legyen akkora a kreditveszteség és nem kell sajnálni a gold lőszert. Három éve a Caernavon AX -et simán be lehetett húzni. Le a kalappal azok előtt, aki összeszedik a 250 K. XP.-t
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Watashino
   • Tankos
   · 1 éve
   Már az első maraton óta csak a base XP számít bele... de nem baj végülis csak két éve mennek a maratonok
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ragnar018
    • Tankos
    · 1 éve
    Mennek azok már régebben is, max nem voltak ilyen gyakoriak, mint most.. A legkorábbi marathon emlékem az 14-15 körüli, amikor az FV medet átrakták t8-ba és akinek megvolt az kihúzhatta marathonból.. Biztos vagyok benne,hogy ettől volt mégrégebbi marathon is csak már olyan régen volt, hogy nem emlékszem
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     PZoli
     • VIP
     · 1 éve
     Emlékeim szerint a Wz-111 volt az első és akkor még valahogy úgy volt, hogy minden nemzettel kellett 100k sebzést összehozni vagy 100k tp-t (de nem csak alap-ot) vagy valami ilyesmi? (persze akkor még "csak" 6-7 nemzet volt)

     Azután az FV 4202, T25 Pilot és T-44-100. Ezek voltak az elsők.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Leopardusz
      • Tankos
      · 1 éve
      A Wz meg az IS 6 voltak az elsők asszem, s akkor még tényleg az volt minden nemzettel kellett a 100.000 akármi... De azóta bejött vagy 6 uj nemzet
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Galacsin
       • Tankos
       · 1 éve
       Az IS6 volt a legelső.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tommybear
    • Tankos
    · 1 éve
    Tényleg nem baj.. Végül is az Caernarvon AX 2018 -szeptemberi
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  sipmester
  • Tankos
  · 1 éve
  Rég nem játszottam, de pár kör meggyőzött, hogy nem is nagyon kell..... borzalom az MM. 3-15 és max 6-7 perc egy csata. Régen nem ez volt.....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  charliefirpo_2018
  • Tankos
  · 1 éve
  Ez a 140es ping a maraton miatt van? tegnap még kutya baja sem volt a játéknak
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ragnar018
   • Tankos
   · 1 éve
   Nope, már tegnap délelőtt is volt, aztán délutánra lement
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 1 éve
   Akkor ez nem csak nálam van...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Vasty
    • Tankos
    · 1 éve
    Vodafon 150-es ping!
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     istvansebok
     • Tankos
     · 1 éve
     Tegyél fel egy ingyenes VPN programot, sajnos a Vodafone -nál ez nagyon gyakori probléma.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      ragnar018
      • Tankos
      · 1 éve
      Erről egyébként van valami videó, ahol valaki megmagyarázza, hogy ez miért is működne? Attól, mert valaki vpn-t használ még nem kerüli ki a vodafone-t, ugyanúgy a vodafone hálózatán lesz csak a vodafone hálózata és a wg hálózata közé még kvázi betesz mégegy hálózatot, ez logikusan miért csökkentené a pinget?
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Vasty
      • Tankos
      · 1 éve
      Köszi!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  sherman_one
  • Tankos
  · 1 éve
  Tökéletes leírása a maratonnak.
  Mivel munka mellett nincs napi 6-7 órám erre és én a kikapcsolódásért - nem a "valamire rágörcsölés" miatt játszom, ezt elengedtem.
  Úgy gondolom, leszünk így ezzel pár ezren itt, Magyarhonban.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   tybur0n
   • Tankos
   · 1 éve
   mentem 13 karikat.4 gyozelem,a leghosszabb csata 6.08 perces volt!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Eddye68
   • Tankos
   · 1 éve
   Ezt a játékot már régen nem szabad komolyan venni.Csak halvány mása egy régen WOT-nak nevezett jó játéknak.)
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PZoli
    • VIP
    · 1 éve
    Ami amúgy sosem létezett, de persze az emlékek megszépülnek.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Eddye68
     • Tankos
     · 1 éve
     Lehet De legalább az emlékek szépek, ha már a játék szar lett.
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.