Jelenleg 260 vendég és egy tag online

2021. november 24. 14:53

AltProto AMX 30 maraton (11.26-12.06)

Írta:
(37 szavazat)
83 hozzászólás

Pénteken új tank maraton indul, melyben a tömérdek értékes jutalom mellett a francia AltProto AMX30 Tier VIII-as prémium medet is megszerezhetjük magunknak:

Hogy mi is a tank maraton és hogy nagyjából mennyi idő kifarmolni a jutalom tankot, arról a CIKK VÉGÉN OLVASHATTOK PZoli tollából.

A tankról néhány szóban

A tank a boltból is megvásárolható lesz egy aranyos kis csomag részeként, aminek alap árát csökkenthetitek majd a lenti küldetések teljesítésével.

Szabályok

A maraton időtartama: 2021.11.26. 9:00 - 2021.12.06. 9:00

I. fejezet

A maraton I. fejezete 10 napig tart és 10 egymást követő szakaszból/küldetésből áll, melyek mindegyike két módon teljesíthető:

 • Elkötelezettséggel: Ezek főleg a megszerzett alap XP köré épülnek majd és Tier VI-X tankokkal teljesíthetünk őket. Kizárólag azon csaták számítanak, melyekben a top 10 alap XP szerző közt végzünk (mindegy ki nyer vagy veszít).
 • Kiválósággal: Ezeket a némileg komplexebb kihívások, melyeket csak Tier IX-X tankokkal teljesítünk.

Ha úgy érzed, hogy nem teljesítheted az összes küldetést, akkor is megéri belevágni, ugyanis minden egyes szakasz teljesítésével -10%-os árkedvezményt kapsz majd a jutalom tank árából a boltban (tehát ha a 6. szakaszig jutsz el, akkor eredeti árának 40%-ért veheted majd meg a tankot). Fontos: Ha kiváltod a csomagot, a kifullozza az összes küldetésedet, amiket utána már nem teljesíthetsz.

Mindegy melyik módon teljesítünk egy küldetést, a játék automatikusan továbblép a következőre, ha ez megtörténik. Az egyes szakaszok teljesítéséért is jutalmakat kapunk.

Maraton küldetések

II. fejezet

Miután teljesítettük az I. fejezet küldetéseit (vagy megvettük a csomagot hozzá), újabb 10 napi küldetés vár ránk, amiket kizárólag a jutalom tankkal tudunk teljesíteni a következő jutalmakért: személyes tartalékok, prémium napok és legénységi könyvek. A küldetések indulásuktól számítva 24 óráig érvényesek.


Tippek, tanácsok a maratonhoz

A jobb játékosok Tier 9-10-ben a kiválósággal megoldott küldetésekkel gyorsabban haladhatnak, de ők a kevesek, ez a bekezdés nem nekik szól, hanem a többségnek, akik az alap XP-t fogják farmolni.

A MATEK:

A kifarmolós verzióhoz szükséges alap XP értékek (Szint / Az adott szint XP értéke / Az adott szinthez szükséges összes XP az előző szinteket is beleértve):

 1. - 3.000 / 3.000
 2. - 5.000 / 8.000
 3. - 9.000 / 17.000
 4. - 17.000 / 34.000
 5. - 28.000 / 62.000
 6. - 30.000 / 92.000
 7. - 32.000 / 124.000
 8. - 36.000 / 160.000
 9. - 40.000 / 200.000
 10. - 50.000 / 250.000

Az 5. szakasz (50%-os kupon) befejezéséhez 62.000 XP kell. Ez az összes XP negyede. A 7. szakasz (70%-os kupon) befejezéséhez 124.000 XP kell. Ez az összes XP fele.

Összesen 10 nap van rá és ha valaki elkötelezettséggel akarja kihúzni végig (csak az XP), akkor 250.000-et kell összegyűjtenie. Mindezt Tier 6+ tankkal. Csak az alap XP számít, tehát se prémfiók, se személyes tartalékok, se semmi más nem adódik hozzá és csak azokat a csaták veszi figyelembe az esemény, amelyekben benne vagy a top 10 alap XP szerző játékos között a csapatodban.

500 átlag alap XP-vel kalkulálva ez 500 csata. Átlag 7-8 perces csatákkal számolva (ebbe az időbe beleértve a két csata közti tankválasztási, MM-re várakozási és csata betöltési időt) ez 58-68 óra. Egy nap tehát 25.000 XP-t kell összehozni átlagban és ez az átlag 500 alap XP-s értékkel nézve kb. 6-7 óra minden nap.

A szükséges idő nagyban függ a játékos tudásától, egy jobb játékosnak ennél nyilván gyorsabban megy, de egy gyengébbet nem csak az sújt, hogy csatánként kevesebbet szed össze, hanem az is, hogy ő gyakran nem kerül be a top 10-be, így még azt a kevesebb XP-t sem számolja be neki, így egy bizonyos tudás szint alatt nagyon nehézzé vagy lehetetlenné válhat a maraton végigcsinálása. Ha csak 400 az átlag alap XP-d, akkor a teljes idő máris legalább 78-89 óra (napi 8-9 óra) + a top 10-en kívüli csaták ideje.

Melyik tankokkal érdemes csinálni? Azokkal, amikkel eredményesebben játszol, azaz jó XP-ket szerzel átlagban. Meg tudod ugyan nézni a statisztikáknál, hogy melyik tankkal mennyi az átlag XP-d, de ez a szám csalóka, mert ez az érték nem csak az átlag alap XP-t számolja bele, hanem az esetleges prém fiókot is (egyéb másokat semmit sem), ezért pl.: lehet valakinek az IS-3-mal 600 átlag XP-t ír, a másiknak meg 750-et, de mégis az előbbi a jobb játékos, mert az soha nem használt még prém fiókot, az utóbbi pedig állandóan, így összehasonlításban ez valójában csak 500 lenne az utóbbi játékosnak. Lényeg, ami lényeg, hogy ez a szám csalóka lehet.

A csomag alap ára még nem ismert, de az előző maratonokat figyelembe véve nagyjából 20 ezer forint körül lehet majd. Minden egyes -10%-os kupon kb. -2 ezer Ft-ot jelent. Igen, lényegében ha az 5-ös szintet megcsinálod (62.000 XP, azaz az egésznek a negyede), akkor kerül kb. annyiba (10 ezer Ft), mint egy közepesen drága 8-as prém tank önmagában a prém shopból. Ráadásul ez a csomag nem igazán tartalmaz a tankon és a 0. BIA-s legénységen kívül igazán értékes elemet (pár nap prém fiók, némi felszerelés, képzési füzetek, egy kis kredit), tehát a csomag nyilván túl van árazva (egészében talán 10 ezer Ft-nak illene lennie) mert az a koncepció, hogy ha valaki már belekezdett és eljutott valameddig, az gyakran megveszi csak azért is, hogy a beleölt ideje ne vesszen kárba, akkor is, ha amúgy normál esetben nem venné meg.

A legénység (4fő) amúgy 0. BIA (bajtársak) szakértelemmel rendelkezik, ami francia tankkal játszó játékosnak értékes lehet.

+1: Mint minden WOT-os eseménynél, itt is a dátum szerinti utolsó napon már csak reggelig lehet teljesíteni, mert akkor véget ér az esemény, ami ennél a maratonnál december 6., hétfő reggel 9 óra, szóval nehogy kicsússzatok az időből!

A MARATON LÉNYEGE:

A maraton nem arról szól, hogy a játékosok ingyen tankot szerezzenek, hanem éppen ennek az ellentéte, azaz, hogy a játékosok fizessenek. A teljesen ingyen szerezhetőség csak mézesmadzag, hogy az emberek elhiggyék azt, hogy meglesz ingyen, de a cél az, hogy a hosszú úton valahol elfáradjanak és hogy ne érezzék feleslegesnek az eddig megtett szakaszokat, ezért inkább kifizessék a hátralévőket. Ez és ennyi és nem többről szól ez az esemény. Persze vannak akik végigcsinálják, de ők nincsenek sokan és többnyire jobb játékosok, akiknek kevesebb időbe telik, illetve egy részük nem annyira jó játékos, aki kiseggeli és ez a két pici csoport igazolja, hogy meg lehet csinálni, azaz, hogy nem lehetetlen. Az esemény neve is jól mutatja, hogy az ami: MARATON. Átlag vagy az alatti idővel rendelkező, valamit átlag és az alatti tudással rendelkező játékosnak nem sok esélye van ingyen megszerezni, nekik van az X százalékos kupon. Akinek érdemes lehet próbálkozni az a jó játékos átlag-átlag feletti idővel vagy az átlag körüli játékos nagyon-nagyon sok idővel, másnak nem.

Összefoglalva: Az esemény arról szól, hogy a játékosok lehetőleg ne jussanak végig és fizessenek valamelyik szakasz után. Nagyon kevesen megszerzik teljesen ingyen is, ők a reklám, hogy Naugye.

+1: amúgy ez az esemény sem kötelező, csak egy lehetőség ingyen tank szerzésére, még ha ez nem is a nagy többség számára válik valóra, de az elméleti lehetőség mindenki számára adott.

Utoljára frissítve: 2021. november 26. 16:04

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ragnar018 · 9 napja
  A múltkori marathonnál fogalmazódott meg bennem, hogy vagy kizárhatnák az op reward tankokat (Chieftain, 279 e) a marathonból, vagy legalább, ha már nem akarják őket nerfelni (most főleg a 279 e-ről beszélek), akkor ne dobja már be 8-9-es tankok ellen.. A múltkori marathon alatt rengeteg 279 e volt és totál unfair amikor egy 8-as vagy 9-es tankkal kell kvázi "sz@pni" egy tök felesleges kört..

  Beültetem nagyanyámat játszani azt ő is lehozza 279-cel a t8-9-es meccseket, pedig soha életében nem wotozott még..
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   kakszi.lajos · 9 napja
   tier 6-ban is lehet farmolni, bár úgy a kiválóságos küldik szóba sem jöhetnek
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    nagypal · 8 napja
    Ráadásul most 6-ban meg is éri, mivel mindenki ezekkel a hulladék ajándék vackokkal rohangál
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     ragnar018 · 8 napja
     Jah, csak t6-ba nem fogsz 1000+ alap xp-s köröket menni (nyilván győzelemmel), amíg t9-ben nem olyan hű de bonyolult, ráadásul t9-cel mind2 része megy a marathonnak, szóval megeshet, hogy kiválósággal hamarabb végzel, mint az xp-vel
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      nagypal · 8 napja
      t9-ben úgysem fogod a nehezebbik küldi sorozatot megcsinálni főleg nem 10-esek ellen. Most pedig mindenki ezekkel nyomja teli van a MM. Ha 8-10-ben kikapsz többnyire akkor csak 100-asával halad az XP, ugye ez itt a probléma. Ha meg beüllsz 6-7-be ezek ellen a jutalom hulladékok ellen, aratni fogsz és győzöl is. Ugye nem kell mondanom, hogy az mennyivel több XP?
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       ragnar018 · 8 napja
       Ezt nézd úgy, hogy csak akkor van prémiumom, ha ingyen ad a wg, szóval nem azzal vannak felhúzva az átlag xp-k.. Mostanában csak az E50-nel, char-ral meg kpz-zel játszok (főleg marathont), mindegyiknél 1000 felett van az xp-m
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Janimperator · 8 napja
        Nagyon szep eredmenyek, gratulalok!Neked valszeg sikerulni fog megcsinalni.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       ragnar018 · 8 napja
       "t9-ben úgysem fogod a nehezebbik küldi sorozatot megcsinálni" És mivan, ha én megcsinálom?

       "Ha 8-10-ben kikapsz többnyire akkor csak 100-asával halad az XP" Neked lehet.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ragnar018 · 9 napja
    Nincs az az isten, hogy t8 alatt játszak.. Marathont pedig t9-ben a legjobb húzni a +1 -2 tier miatt
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  alphajet · 9 napja
  Gondolom az egész marathonnak csak annyi lesz a hozadéka, hogy egy hétig megint totál játszhatatlan meccseket kap az ember.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   sherman_one · 8 napja
   Vedd úgy, hogy 10 napra visszajön az iskolai nyári szünetekben tapasztalható totális káosz
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Eddye68 · 9 napja
   Na látod ez tuti Én már nem jutalomnak hanem büntetésnek tarom ezeket az akciókat.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Titi70 · 9 napja
  Sajnos egyre drágábbak az event tankok. Nem is olyan rég még 18-19.000.-Ft, volt, azután ugrottunk 20-22-re, most mint olvasom 23.500.-Ft. Jövőre elérjük a 25-26.000-ret, oké, hogy az euró árfolyama már 370Ft, de akkor is már az ár is sok, az xp is sok amit össze kell szedni. 50-60%-nál általában nincs időm energiám tovább vinni, így 10.000.-Ft. körül lenne az ára. Úgy döntöttem, inkább a karácsonyi ládákba fektetem ezt a pénzt, megérősebbnek gondolom.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Janimperator · 8 napja
   a magyar jatekosok szerencsejere a WG nagyon le van maradva az arfolyamokkal, naluk meg 100 euro = 85.55 Font= 31130 Ft( mikozben a jelenlegi arfolyam 1 euro 368 ft, 1 font 438 ft) szoval nem az arfolyam valtozas hozta a dragulast, hanem a wg emelt arat.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 9 napja
   A cikk túl gyorsan került ki és még az Strv-K számai szerepelnek benne. Hamarosan javítva lesz.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kristofprof · 9 napja
  0.31-es szórás az 1.9-es célzásidőhöz elég biztató.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kristofprof · 9 napja
  Nagyszerű! A tank remek paraméterekkel rendelkezik, ha full kötvényes felszereléseket pakolunk rá és ha még a kávét sem sajnáljuk a legénységtől.
  (Apró észrevétel: a cikkben svéd közepes tankként van említve a jutalmaknál.)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tomato · 9 napja
  Micsoda álca stílus! Veszek is be egy Xanax-ot.
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.