Jelenleg

31
látogatónk van

2014. máj. 27. 08:13

112 - Elemzés

Írta:
(54 szavazat)
47 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

122 mm-es D-25T, pont mint az IS-6-on, de némileg gyengébb RoF-fal, ami alapjáraton 12,6 sec, kimaxolva pedig 10,8 (IS-6-on 11,2 alap és 9,6 a max). Nos igen, a 112 mint láthatjátok 1 másodperccel lassabban tölt, ám nem kell bánkódni más területen bőven kiegyenlít majd.

Mivel D25T-ről beszélünk, az alfa az igen aranyos 390, ami a 25% random szórás miatt igen szépeket tud ugrani, ha kegyes hozzánk az RNG istene. Ugyanakkor ehhez az ágyúhoz elengedhetetlenül társul a sok kórság egyéb stat: a célzás idő 3,4 sec, fejlesztett célzó rendszer nélkül megőrül benne az ember, ehhez pedig jön még a 0,46-os pontosság, amivel az az érzésed van, mintha egy 200 méteres buborékban ülnél, ahonnan nézve az odakint folyó dolgok mintha teljesen más dimenzióban lennének. 

Magyarul az ágyú annyira borzalmasan pontatlan, hogy ezzel sniperkedni biztosan nem fogsz... sőt, 100 méteren túlra pedig csak oda hajintod a lövedéket és vagy talál vagy nem, a sebzésről nem is beszélve.

Egy másik dolog, amiben gyengébb az IS-6-nál az ágyú, az a menet közbeni szórása, ami annyit jelent, hogy a menet közbeni puffogtatás is teljesen felejtős, még ha meg is állsz és el is kezdesz szűkülni, akkor is érdemes kivárni, míg teljesen magához tért az ágyú, addig elő lehet venni egy jó könyvet és olvasni egy kicsit...

Maga a pen egyébként simával ugyanaz, mint az orosz D-25T-n, azaz 175 mm, ez némi célzással a legtöbb Tier VIII-as tankra elegendő. Igazi mumusai az IS-3, KV-4, T28, amiken általában túl kicsik a gyenge pontok neki, az előbbivel pedig a csuka orr miatt gyűlik meg a baja, ha nem közvetlen közelről lövöd, akkor többnyire automatikusan lepattintja a lövéseidet, hála a ~180 körüli effektív páncélnak. Persze, a +25%-os páncélátütés dobás miatt általában minden ~3. lövés be szokott menni, de ha biztos sebzést szeretnél, akkor ott az arany, aminek viszont nagyon jó penje van (még így nerfelve is). Amit nem vitt a 175 mm-es pen abból a 250-es HEAT lövedékekkel svájci sajtot csinál, bár erre sajnos szüksége is van, hiszen az E-75, ST-I, T95-öket meg sem karcolja szemből, a flankelés meg sokszor nem opció.

Torony

Ezennel pedig elérkeztünk az egyik részhez, amiben a 112 mérföldekkel jobb az orosz tesójánál. A torony egy igazi kis erőd 240/130/60 mm-es vastagsággal és szépen legömbölyített formákkal. Aki játszott már IS-6-al az tudja, hogy mennyire idegesítő, mikor az ágyú mellett lövöldöz be gyakorlatilag bármi. Nos, ettől a 112-n elbúcsúzhatunk. Helyette mondjuk kapunk két hatalmas kupolát a tetejére, de ezek messze nem annyira vészesek, hiszen minimális táncikálással már emberes feladat ellőni őket.

A forgási sebessége 26 °/sec, ami, hát lassú, de mivel egy nehéz tankról beszélünk, benne van a tűrhető kategóriában. Látótávja pedig egész jó, 380 m.

Egy meglepő dolog kínai létére a "jó" csőlehajlása, ami 6°. Nem sok, de legalább a vakondtúrások nem teszik tönkre az életünket most az egyszer...

Felépítmény

Egy másik olyan rész, ahol jobban teljesít az IS-6-nál a páncél, 120/80/60 mm némileg jobb döntéssel, az eleje viszont nagyságrendekkel keményebb az IS-6-énál. Összehasonlításképpen az IS-6-on 237 mm effektív páncélzat van, ami már Tier VIII-as TD-kel sokszor bárhol átlőhető, de egy jobb rollal még egyes nehezekkel is, ezzel szemben a 112-n ez 283 mm, hála a nagyon jó döntöttségnek és az extra 20 mm páncélnak, ami még a IX-es TD-ket is meg tudja viccelni. Ezt pedig lehet még növelni a páncél döntésével... IS-6-tal a két befelé hajló lemezzel az oldalán elég limitált a mozgásterünk, nem úgy a 112-vel. Ez a tank teljesen szakított a "csukaorr" elképzeléssel, ami az IS széria sajátossága, így a páncél forgatásával, sokkal nagyobb effektív vastagságot érhetünk el.

Hasonlóan az IS-6-hoz a 112-n is van egy sofőrnyílás, ám ez érdekes módon nem gyenge pont, ennek a lövöldözése egyedül csak a view point sérüléséhez vezet, ez valószínűleg egy bug, viszont kétségtelenül hasznos bug. Ezáltal a parancsnoki kupolát leszámítva a tank felső lemeze és a torony gyenge pont mentesek, amit valamiféle fura hulldownozásnál ki lehet használni, eldugva a hasát egy dombocska vagy tereptárgy mögé kemény dió lehet a feltörése.

Az egyetlen igazi gyenge pont a hasán található, ami viszont nagyon papírra sikeredett, már 100 mm feletti pennel belőhető. 

Ugyanakkor a kis kínaiak sajnos, dörzspapírral neki estek a tank oldalának, hogy onnan leszedjék a páncélt és átrakják az elejére, de egy picit túl is lőttek a célon nagy buzgalmukban. Ha valaki játszott már IS-6-tal, akkor tudja mit jelent a troll oldalpáncél fogalma, mikor a VIII-as medek nem bírják belőni, mert egy picit szögben áll... 

Sajnos ettől elbúcsúzhatunk a 112-nél, itt semmiféle rétegelt páncél nincsen, így ha valaki oldalba lövi, az nagy valószínűséggel sebzi is. Ez sokat elvesz a sidescrapelő képességéből is, nagyon oda kell figyelni arra, hogy nehogy túl nagy szögben dugjuk ki a hátsónkat a fedezék mögül, mert a lánc és a sárvédő közötti részen izmosabb penek már gond nélkül bemennek, ha nem auto bounce szögben állunk (70°).

Viszont egy dolog van, amit ez a tank gyűlöl, de halálosan... az arany lőszert és egyes Tier IX-es tankokat. Ha az MM felrakja a nagyfiúkhoz, a páncél gyakorlatilag kikapcsol. M103, Leopard és barátai maguk a vasvillás ördögök számára, medeket és nehezeket még lehet vele szívatni, de a legtöbb TD elé kiállni már a legnagyobb baromság, amit csak elkövethetsz ebben a tankban ülve. Jagdtiger, T30 és úgy általában az összes TD úgy viszi át az elejét, mint a forró vajat a lángvágó és ezen a döntögetés se mindig tud segíteni. Ez azért is fájdalmas, mivel ugye nem felejtettük el történetesen egy kínai tankról beszélünk, az összes modul porcelánból van, és na persze az egész tank egy lánctalpas benzinkút. Egyedül a tornyot érő lövésektől nem sérül az üzemanyag tank (amit én speciel csodálok, mert még oda is elfért volna pár hordó petrol). 

Egy másik vicces rész, az ún. "rombusz lemez", ami az IS-3-on a sárhányó és a test közötti lyukat hivatott lefedni. Ez a rész az orosz tesón egy totál immúnis rész, mindenféle lövéssel szemben, addig a 112-n ez egy nulla páncélos lyuk, amin keresztül a sidescrapelő 112-t nagyon meg lehet szívatni, főleg úgy, hogy mögötte a benzintartály. Hanyagság ne hagyj el...

Na és kezdődjön a horror... a tank elején két oldalt a lánc fölötti részen és az oldalán ugyanitt egészen a végéig egy hatalmas üzemanyag tartály van, amit egy sebző lövés jó esetben sárgít, rossz esetben gyújt. Hab a tortán pedig, hogy a hasában még van egy váltó, ami szintén szeret égni és úgy mellékesen hazavágni a motort is. 

A tank hátulja még ami érdekes lehet. A motorház felülről 25 mm páncéllal rendelkezik, ami nagyon kellemetlenné tehet egy tüzérrel való találkozás. Gyakorlatilag az összes tüzér, aki csak szembejöhet halálos fenyegetést jelent rá, még a kis csótány FV304 arty is nevetve dobálja rá a 450-es sebzéseket.

Bónusz gondolat: Mivel a páncél erejét az effektív vastagság adja, így érdemes szem előtt tartani azt, hogy sík terepen adja a legjobb védelmet (igazából dombról lefelé nézve,de 112-vel ez csak álom), ha nálunk magasabb pozícióban lévő ellenfelekkel harcolunk, a szög nullázódik és rögtön kapunk egy 120 mm-es páncélú papírdobozt. Ez Malinovkán, Serene Coast-on vagy South Coast-on érezhető leginkább.

Felfüggesztés

Fordulási sebessége 26 °/sec, ami megegyezik az IS-6-éval, de a gyengébb motor teljesítmény miatt mégis érezhetően lassabb, viszont a talajellenállása sokkal jobb, mint a tesónak. Mivel orosz lánctalpról beszélünk, egy helyben sajnos képtelen megfordulni.

Motor

580 LE-s 12150LS, ami összehasonlítva az IS-6 700 LE-jével sajnos nagyon gyenge. A gyorsulása borzalmas. A végsebessége hivatalosan ugyan nagyobb (45 km/h vs 35 km/h), viszont az a 10 km/h mégsem érezhető, egyszerűen nem bírja elérni ezt a sebességet terepen és csak alig orrhossznyival előzi le az orosz testvérét. Hegy mászásnál egyenesen szenved, mire felér egy kisebb dombra kiköpi a tüdejét... az IS-6 meg már régen odafent piknikezik.

Igazán gyorsan haladni városi pályákon tud, ahol teljesen sík a terep és nem számít annyit a LE. Ilyen mapokon szinte a medekkel halad együtt, de egyébként semmiben nem tűnik ki a többi nehéz közül.

Ajánlott játékstílus

A 112 egy igazi fakezű pankrátor, nagyon jól bírja a pofonokat, ő maga is hatalmas sallereket osztogat, de szerencsétlen nagyon bamba így közel kell vele menni, hogy eredményesen ki tudjuk használni a 122 mm-est. Leginkább városokban érzi otthon magát, ahol szinte mindig közelharc folyik, na és persze a talaj is kis van vizimértékezve a számára. Érdemes keresni vele a kisebb dombokat vagy egyéb tereptárgyakat, amik mögé el tudjuk rejteni a hasát és tornyozni vagy a felső páncéllemezzel harcolni. 

A hosszú töltés idők alatt érdemes elbújni, nem szem előtt maradni, ha ez nem lehetséges, akkor táncikálni, vadul head bangelve (mozgatod a tornyot és próbálod takarni a kupolát a csővel). 

Városi pályákon általában még bármelyik heavy előtt el tudunk érni vele olyan kulcspontokra, amik később nagyon hasznosak lehetnek a csata megnyerése szempontjából, de vadregényesebb pályákon sokat változik a helyzet... Dimbes-dombos pályákon rögtön átalakul gyors heavy/med hibridből egy lomha nehéz tankká, az ilyen mapokon nincs mese, marad a nehezeknek fenntartott útvonal.

Mivel az ágyú penje sajnos elég alacsony, a gyenge pontok ismerete nélkül csatába bevinni csak fölösleges időpazarlás, így egy kezdő játékosnak igazi kínszenvedés lehet vele a játék.

Mindenképpen szánj pár percet arra, hogy ezeket a pontokat kiguglizd mielőtt csatába indulsz. Sajnos azonban sokszor a gyenge pontok sem működnek ezzel a géppel, különösen Tier IX-ben, ahol egyébként teljesen egyedi játékstílusra kell vele váltani. Itt marad az aranylőszer, amiből egy párat mindig vigyél magaddal. E-75, VK45B, ST-I és barátaik ellen szükséged lesz rá, mert őket a D-25T-vel megsebezni... Sajnos ez később erősen meglátszik majd a bevételen is, de inkább kevesebb ezüst, mint egy kilőtt 112.

Mint fentebb mondtam Tier IX-ben változik a játékstílus... felejtsd el, hogy nehéz tank vagy. Ha nagy TD armada van az ellenfélnél ezeket érdemes elkerülni, mert ignorálják a páncélzatodat. Ilyenkor érdemes elindulni a medekkel és faltörő kosként utat nyitni nekik az ellenségen, már ha megvárnak...

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Célzásgyorsító, Töltésgyorsító, Vertikális stabilizátor. 

Ajánlott fogyóeszközök

Nagy javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Automata tűzoltó készülék.

Ajánlott legénységi képzettségek

Attól függ, hogy tolod-e mellette a kínai nehéz ágat, vagy sem. Ha igen, akkor első körben vegyes skillek: 6. érzék, pillanatkép, sima utazás, biztonságos elhelyezés. Második körben pedig BiA a töltés idő lehúzására, később pedig teljes javítás.

Ha pedig direkt 112-be készül a legénység, akkor 1. körben full javítás, másodikban pedig BiA, később pedig jöhetnek az egyéb boostoló skillek, mint az első körben felsoroltam.

Átlagos bevétel

Valamilyen furcsa oknál fogva a kredit szorzója jóval alacsonyabb, mint az IS-6-nak... hasonló mint az FCM 50t-nek, de nem kell kétségbe esni, bőven megkeresi amit meg kell.  Mondjuk a keresete erősen függ az MM-től is, top tierként röhögve lehet vele 2k sebzéseket csinálni, amire már 35-40k profitot meg szokott adni prémium nélkül is. 

A lőszer költség sajnos elég borsos, 1025 kredit, amiből az ágyú jóvoltából mindig el fog szállni pár darab. Az arany pedig 4800 kredit, ami szereti felzabálni a keresetünket különösen egy IX-es meccsben, ahol sajnos rá vagy kényszerülve, hogy használd.

Jobb meccsekben egyébként 55-60k krediteket meg szokta hozni tisztán, ezek főleg olyanokból kerülnek ki, ahol szinte nincs is Tier VIII-as tank, ott viszont egy kegyetlen hentes válik belőle, de ne sűrűn számítsunk vele 100k feletti körökre, amik egy T34/Löwe-vel nem nagy különlegességek.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

Néha meglepően gyors. Masszív test és torony front, aminek hála elég kemény dió tud lenni a jó kezekben. Alacsony. Magas alfasebzés.

Hátrányai

A legdrágább prémium tank a játékban. Alacsony modul HP-k, különösen a benzintartályon. Borzasztóan gyenge motor.

Kiknek ajánlott

Első sorban azoknak, akik a kínai nehéz vonalat szeretnék húzni, ami a 110 miatt (mint ESL tank) igencsak megéri. Másrészről azoknak, akik nincsenek megelégedve az IS-6 puha testével és tornyával. 

A maga fura módján a 112 egy szteroidozott IS-6, mint nehéz tank szerintem sokkal jobban használható, cserébe viszont a sebző lövésektől széthullik alattad és nincs meg rajta az a brutális DPM, ami az IS-6 sajátja. Sebzést letolni, pénzt farmolni az IS-6 egyértelműen jobb, DE és itt jön egy nagy DE, a 112-vel nagyságrendekkel több esélyed van megnyerni egy meccset, ami a győzelemre járó kredit szorzó miatt egy picit megbillenti a képzeletbeli mérleg nyelvét a kínai tesó felé, hiszen ez a tank egy box zsák. Általában egy meccset a nehezek nyernek meg, a megfogott kulcspontokkal és a benyelt potenciális sebzés hegyekkel és ez az, amiben a 112 akkorát ver az IS-6-ra, hogy arról kódul.

Ha ennek a tankkal eltudod dugni a hasát, akkor komoly fejfájást tudsz okozni még a Tier IX-es tankoknak és a Gold Goldersonoknak is, ezzel szemben az IS-6 ha bekerül Tier IX-be akkor elmorzsol egy könnycseppet és marad a sidescrape. Nos igen, a sidescrape, amit nyer a 112 az elejével azt beáldozza az oldalán, így VIII-asnál nagyobb tankok ellen már nem éri meg az oldalát mutogatni, hiszen a jobb penes ágyúk már könnyedén overmatchelik, aminek aztán sírás a vége.

Személy szerinte gyűlölöm az összes tankot, amin a 122-es D-25T van. Amilyen elvetemült voltam, az IS-2-t is az alap ágyúval húztam ki, ennél fogva erős fenntartásokkal ültem neki a 112-nek, de míg a T-34-3-on maga volt a kín a D-25, addig a 112-ben nagyon kellemeset csalódtam.

Ez egy nagyszerű tank, ami hiába a legdrágább prémium a játékban, mégis megéri az árát. A derp célzásidőtől eltekintve nagyon felhasználóbarát és sokoldalú, sosincs az, hogy "márpedig fiam te akkor is ügyvéd leszel, ha beledöglesz is" mint egyes tankoknál.

A 112 meglepően sokoldalú tud lenni, hála a jó végsebességének városi pályákon (vagy könnyebb talajokon) szinte a medekkel együtt tud mozogni, ami igen kellemetlen meglepetés lehet az ellenfél számára.  De nem esik kétségbe akkor sem, ha "mejjel" kell levenni egy komolyabb heavy pusht, ennél fogva meglepően fun vele a játék, nem érzi úgy magát az ember farmolás közben, mintha nyolc órában ragasztana bélyeget valami posta hátsó zugában.

Nagyon jó tank, csak ajánlani tudom, nagyítóval kerestem rajta a hibákat, de a retardált modul HP-kon kívül semmi olyat nem tudnék rajta mutatni, ami miatt ne érné meg beszerezni.

Videó


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:03

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BigBadWolf
  • Tankos
  · 6 éve
  Most vettem csak észre, hogy kivették a shopból, ennek mi a háttere?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  cobrati84
  • Tankos
  · 6 éve
  Hali,

  Jó elemzés. De ez egy rakás kaki IS-6 után totál csalódás... Lassan céloz, könnyen gyullad. És valamiért a szerencsefaktor sokkal roszabb. És fura, de bárki belövi. De tényleg. VK... TIER 6 belőtt szemből. Háromszor.
  Aki ezen gondolkodik, inkább IS-6, sokkal jobb, észerűbb, és mobilabb.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  colmancer
  • Tankos
  · 6 éve
  Sziasztok!

  TIER VIII OF THE WEEK keretében ezt a tankot árulják...
  A legnagyobb jószándékkal hívom fel a figyelmet rá: [u][b]SENKI NE VEGYE MEG[/b][/u]
  Valószínűleg én nem játszom jól vele, de azért ezek a tulajdonságok rajtam kívül állóak:
  - ég, mint a zsír. Megelőző karbantartás, Tűzoltás/Firefighting (skill), és automata tűzoltó ellenére is!
  - bődületesen lassan szűkül, még BIA+célzásgyorsító+Improved diet fogyócikk ellenére is,
  - halálosan pontatlan 200m felett :angry:
  - ganyé csőlehajlás :-x
  - lassan fordul és lassú menet közben is, mint egy beteg csiga,
  - az estek kb.1/3-ban megy Tier IX-be és kb. 1/3-ban tier VIII-ba. Cask a többiben top tier... :sad: éppen ezért a kis alap pen miatt nehéz vele boldogulni. Az "arany" lőszerrel is elég bizonytalan tud lenni.
  - A testén [s]majdnem[/s] mindenhol belövik... A WOT honlapon lévő videóban magasabb tier-ű tankok lövik a tornyát... ilyen csak elenyésző esetben van...átverés a videó a tier 3-4-5 tankokkal együtt...kész röhely.
  - szerinetm NEM egy igazi fakezű pankrátor, és EGYÁLTALÁN NEM bírja a pofonokat,

  SZÓVAL SENKINEM NEM AJÁNLOM! MEGBÁNTAM, HOGY MEGVETTEM!!!!
  ui.: WG bocs az üzletrontásért :sigh:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Johnypower
  • Tankos
  · 7 éve
  WZ111-ről írna valaki elemzést? Most éppen aktuális lenne.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun
  • Tankos
  · 7 éve
  Odin a szar tankok nagymestere ez mindenki tudja
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BigBadWolf
  • Tankos
  · 7 éve
  Havonta egyszer ráveszem magam, hogy menjek vele pár kört, de már csak porosodik a garázsban, elolvastam a teszt végén a kiknek ajánlott részt újra, hát én továbbra sem érzem azt az eufóriát mint Odin, lehet csak nekem nem jön be annyira ez a tank, gyenge közepes osztályzatot adnék neki továbbra is, számomra kidobott pénz volt!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tigibeeb
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote]nehezek között viszonylag mozgékony ,jól pattint
  kb. ennyi a pozitívum vele kapcsolatban.[/quote]  Sajnos ez igaz, ehez képest a legdrágább prém tank...
  A játék legpontatlanabb ágyuja, amihez a legszarabb goldlöszer is társul... :sad:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  darkon
  • Tankos
  · 7 éve
  nehezek között viszonylag mozgékony ,jól pattint
  kb. ennyi a pozitívum vele kapcsolatban.
  ugyanakkor elképesztő értelmetlen lövésekre képes alapos célzás után is.
  6-7-eseket lehet vele aprítani.
  onnan felfele általában már csak arra jó,hogy az ellen figyelmét másokról elterelje.
  de néha azért okoz meglepetéseket is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BigBadWolf
  • Tankos
  · 7 éve
  Lassan négyszáz csatám van vele, unalmas tank, rossznak nem mondanám, de semmi extra, csak mész, teszed a dolgod, ritkán lehet vele kirívó köröket menni!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Artyom1986
  • Tankos
  · 7 éve
  Vettem volna IS-6-ot vagy bármit csak ne ezt. Löwevel imádok menni ez meg csak porosodik...

  Lehet,hogy előbb kellett volna szidnom O.O

  [url]http://kepfeltoltes.hu/150221/shot_082_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/url]
Tovább a kategóriában: 110 - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.