Jelenleg

120
látogatónk van

2021. október 27. 10:27

Wotinfo.hu: Tank elemzések átalakítása(?)

(24 szavazat)
33 hozzászólás

A tank elemzések megújításán igen időszerű, de egy jóval egyszerűbb, mégis informatívabb formában alakítanám át a jelenlegi rendszert, amivel a legnagyobb probléma, hogy egy tank ugye akár verzióról verzióra változhat, amit az elemezésekkel lehetetlen lekövetni, stb.

Arra gondoltam, hogy a tankokat kártyák/adatlapok szimbolizálnák, hasonlóan pl. a NBA 2k játékokhoz, azaz egy tanknak akár több adatlapja is lehetne (ahány verzió aminél változott, annyi). Tehát lehetne mondjuk egy Type 59 - 0.9.20 és egy Type 59 - 1.14.1 is, amikből nyilván utóbbi lenne mindig az aktuális. Minden tankverziót bizonyos szempontok szerint értékelhetne az erre kiválasztott csoport (profik), illetve az olvasók is (ez meg amolyan rottentomato-féle módszer lenne), de utóbbi még nem fix. Valahogy így nézne ki a dolog:

Tank osztályonként más-más szempontok szerint. Pl.: nehéz tankoknál Védelem/Tűzerő/Mobilitás; könnyű tankoknál Felderítés/Álca/Mobilitás/Tűzerő, stb. az adott osztályra legjellemzőbb szempontokat választanánk ki. 

Kommentben lehetne szavazhatni, így ott látszódna az is, hogy részletesen hány csillagot adtak egy-egy tulajdonságra. Azt nem tudom hogy pontosan hogyan működik a rating motor vagy hogy lehet szabályozni a pontos hozzáféréseket, ahhoz meg kéne vennem hogy ilyen részleteiben lássam. Ha más nem, akkor kizárólag ellenőrzött, Profi játékosok kommentelhetnének ezekhez a cikkekhez és csak egy értékelés látszódna a tankoknál, az övék átlaga (tehát senki másé). Így ha valaki meg szeretne ismerni egy tankot mielőtt megveszi, megnézi ezt a cikket és profik csillagos+szöveges értékeléseit olvashatja el róla. Nagy előnye hogy egy összefoglaló kommentet jóval gyorsabban/egyszerűbben meg lehet írni mint egy komplett, komplex elemzést, amit aztán lehet eleve jóval kevesebb olvasnak csak el, épp a hossza miatt.

Vélemény? Mennyire lenne ez életképes és informatív szerintetek?

Utoljára frissítve: 2021. október 27. 12:06

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    atilis81
    • Tankos
    · 2 éve
    Alig várom, hogy az általatok ellenőrzött, kőkemény, profi játékosok elemzéseit olvashassam.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Nátrán
    • Tankos
    · 2 éve
    Összehasonlítani játékon belül is tudunk az elemzések azért jók mert megmondják mik a gyenge pontok, hogy használva tudod eredményesen használni a tankot miben erős miben gyenge.

    Kártyás megoldáshoz lenne pár kérdésem. Menjünk vissza kicsit az időben a RHM könnyű tank volt a leggyorsabb a játékban így mondhatjuk hogy sebességre megkapta a max pontot mondjuk 100-at. Bejött az ebr105 ami jóval gyorsabb ilyen esetekben a 100-ból 150-et kapna vagy a játékban lévő majdnem 1000 tank értékeit írnánk egységesen lejjebb? Ez mennyiben térne el a játékon belüli pontszámoktól? Legalábbis az is valamilyen súllyal veszi ezeket a paramétereket.
    Illetve ha bejön pár új erős tank vagy ág akkor az addigi összes tankot lehet hátrább kell sorolni valamilyen szempontból ha maradunk annál hogy van egy fix pont. Régen Is3 volt az op tank aztán a Defender majd a Skoda(jelenleg) igazából egyik tank se változott csak a többi erősödött.
    Másik gondom az összehasonlításokkal(jelen esetben pl a túlélő képesség), hogy nagyon pálya függő tankok is vannak.
    Tegyük fel a WG gondol egyet berak 20-30 városi pályát ahol a szemét kupacok is el vannak tüntetve és csak sideolni lehet (nincsenek dombok mélyedések stb), ha a pályák nagy része ilyen még ha semmilyen paraméter se változna akkor is az Obj705A Maus E100 sokkal jobb tankok lennének míg mondjuk egy STB1 aminek a hasa és az oldala viszonylag gyenge csak a tornya erős, kb használhatatlan lenne. Persze ennek a fordítottja is igaz ha minden pálya dombos az Obj705A se hatékony. Elemzésben le lehet írni hogy egyenes helyen szilárd fedezék mögött sideolva erős a tank vagy épp hull down de ha rossz pályát kapunk akkor elég gyenge. Ezt kártyán hogy lehetne megoldani? Mert amíg le van írva hogy csak városi pályán eredményes addig mindenki el tudja dönteni hogy megéri-e neki hogy x %-ban lát városi pályát neki az megéri vagy sem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tommybear
    • Tankos
    · 2 éve
    Az elemzések hasznosak, bár a régebbiek a sok új tank (kerekes táras stb.) miatt már elavultak. A hasonló tierben lévő járművek összehasonlítást bárki meg tudja oldali a játékban.A közölt kép és formája megfelelő és átlátható.Sok sikert a szerkesztéshez!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    pannoniacaptain
    • Tankos
    · 2 éve
    A tank elemzések rengeteget segítettek nekem a fejlődésben, amit innen is köszönök mindenkinek!
    Ez az új rendszer nem adna szerintem egy olyan átfogó képet az adott tankokról, mint a régi rendszer. Tény, hogy van pár idejét múlt elemzés, ezeket bűn lenne egyszerűen csak törölni, sok embernek van benne sok munkája. Ezeket az elavult elemzéseket egy külön helyen tárolva itt az oldalon, tudnának sokan nosztalgiázni egy kicsit.
    Minden tankról folyamatosan új elemzést írni viszont hatalmas meló. Egy ölteltem viszont lenne! Vannak itt sokan, akik nagyon segítőkészek. Ha alakulna egy kis "csoport" ezekből az emberekből, akkor sok elemzést tudnának ezek az önkéntesek megírni, és hogy az elemzések tartalma megfelelő legyen, ezeket az elemzéseket bírálnák el a profi játékosok. Ha megállja a helyét az elemés, akkor lehetne tovább küldeni Jacktornak és kikerülhetnének ide a játékosok segítésére. Ha nem jó az elemzés, akkor nyilván addig kellene javítani, amíg elfogadható nem lesz.
    VAGY a tank paramétereiről (ehhez nem kell profinak lenni) elemzést írnának az önkéntkesek, a profiknak "csak" annyit kellene megfogalmazniuk, hogyan lehet kihozni ezekből a dolgokból a maximumot.
    Személy szerint nagyon szívesen segítek bármiben, amiben tudok!
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      bandras32
      • Tank elemző
      · 2 éve
      Ez eddig is kb így működött. Az ember megírta az elemzést, elküldte Jacktornak, Ő továbbította a bírálóknak, és ha ők rendben találták kikerült az oldalra.
      Nem tűnik rossz ötletnek ez a kártyás megoldás sem, bár ez nem igazi elemzés. Ez egy értékelés, a tankok összehasonlítására jó, de elemzésnek nem.
      A jelenlegi rendszernek a nagy hátránya, hogy az ember beleöl egy elemzésbe több órát, vagy több 10 órát, és jön egy patch és oda az egész. Inkább úgy kellene átalakítani a jelenlegi rendszert, hogy az eredeti elemzéshez tartoznának külön fülek, ahová szépen le lehetne írni hogy a különböző patch-ek hogyan változtatták meg az adott tank tulajdonságait, használhatóságát. Csak hát ezzel is az a baj, mint az elemzésekkel. Ember kell aki megírja.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bulcsu
    • Tankos
    · 2 éve
    A hosszabb elemzéseke pont az tetszett, hogy elmondta az író a szubjektív véleményét, abból összeállt egy kép bennem mire jó a tank, anélkül, hogy megvettem volna illetve játszottam volna a tankkal. Ez az új mivel lenne több, mint, ha tanks.gg-t lesnék? Ezzel csak azt mondom nem ördögtől való ha ez is van, de a régi szisztémájút megtartanám pont a részletessége miatt.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      ce1018
      • Tankos
      · 2 éve
      Nem beszélve arról, hogy több unalmas munkahelyi percet tölt ki a hosszabb elemzés olvasása :P
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ce1018
    • Tankos
    · 2 éve
    Új elemzéseket én is hiányolom. A régieket nem feltétlenül kellene törölni, de a végére oda lehetne írni, hogy frissítés, az x.y patchel ez és ez történt, amitől a tank jobb lett, vagy használhatatlan lett,nehezebb átütni az ellenfelet, pontatlanabb az ágyú, vagy ilyesmi. Így könnyebb lenne naprakészen tartani az elemzéseket. Nem kellene újakat írni emiatt. Természetesen az is járható út, hogy a meglévőben átírni a változásokat, meg a játékstílust, meg az összegzést. Mindenesetre mostanában nem nagyon van tank elemzés. Régen volt még felhívás amatőröknek is asszem T3-as tankokig, akinek van vele 200 meccse stb. az küldhet be. Azzal sem történt semmi, ha jól látom.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Janimperator
      • Tankos
      · 2 éve
      Szerintem is tartsuk meg kiindulasi pontnak a regi elemzeseket, nagyon jo stilusban irott cikkek, a szovegben esetleg mas betuszinnel kiemelni a lejart szavatossagu informaciokat, a vegen leirni a legfrissebb patch szerint mik a tank parameterei es javaslat tank hasznalatara a jelenlegi jatekkornyezetben.Tudom, hogy ez is nagy munka, de a kartyas megoldas szerintem nem eleg informativ.Amiert ezek a elemzesek nekem nagyon tetszettek, hogy ugymond, leforditottak nekem magyarra a technikai szamadatokat.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Balista1
    • Tankos
    · 2 éve
    A baj inkább ott van, hogy már senki nem ír elemzéseket.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      reflmix
      • Tankos
      · 2 éve
      Alapból nem a kedvenc elfoglaltságom az olvasás, ennek ellenére nagyon sokszor, olvastam az ellemzéseket.Szeretem a mai napig át nyálazni őket
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      ce1018
      • Tankos
      · 2 éve
      ott a pont
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Vihogoo
      • Tankos
      · 2 éve
      Van 3 CC is aki gyártja a tartalmat!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Vihogoo
    • Tankos
    · 2 éve
    Az elavult elemzéseket meg törölni mert félrevezetőek!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Watashino
    • Tankos
    · 2 éve
    A frissítés mindenféle képen ráférne ezekre a cikkekre, de nem ebben a formában.A kártyás megoldás informativ, tény, de ez a típusú "értékelés" olyan játékoknál van jelen, amiknél a "tárgyak" fixek és nincsenek befolyásolva.

    Csak egy példa: NBA-ben csapatok játszanak és értékelve vannak a kártyák által. Ha valamelyik játékos rosszabb, mint a szembenálló játékos értékelése, akkor hiába vagy te ember, ő pedig MI vagy AI (ki hogy hívja), nem fogsz tudni olyan dolgokat megcsinálni, amire nem képes a játékos.

    A wotnál ez már ott megbukott, hogy 6 kártyát kell csinálni 1 tankhoz (Tier 6 felett a tierek miatt). A másik szempont, hogy valakinek bejön az adott tank, valaki meg inkább eladja, csak ne is lássa. Esetemben ilyen a Chifi és a 907. Chifi a játékosok szerint OP, ellenben én gondolkodom az eladásán, mert ki nem állhatom. Szemben a 907 már nem meta, ahogy mondják és szeretek/tudok vele játszani, tehát megint csak nem releváns a kártyás megoldás.

    "Ha más nem, akkor kizárólag ellenőrzött, Profi játékosok kommentelhetnének ezekhez a cikkekhez és csak egy értékelés látszódna a tankoknál, az övék átlaga"-> ez pedig ismételten egy lutri dolog, hiszen profi játékosok közül is van jó pár, akinek nem jön be 1-1 tank és nem is tud vele értékelhető átlagot hozni, ellenben azokkal, akik nem teljes mértékben jók, de 1-1 tankkal kiemelkedőbben játszanak, mint egy tőle jobb játékos.


    Szóval az 1 személyes cikkek még mindig informatívabbak, csak a megírásuk időigényes és ahogy figyeltem az elmúlt években, a befogadó felek is inkább krumplik, mint emberek többségben.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Vihogoo
      • Tankos
      · 2 éve
      Nem cikk kell hanem videót csinálni, páncélról pl gyakorlóba megmutatni a gyenge pontokat, jó és rossz csatákat mutatni, mi illik a tankhoz, hogyan használd és ami még hozzá tartozik. Egy videónak sokkal több érdemi haszna van mint egy leírott szövegnek amit vagy felfog az ember vagy nem. Egy videó anyaggal bemutatott elemzésnek több nyoma marad.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Watashino
        • Tankos
        · 2 éve
        Hogy még több mezei gyopár nyafogását lehessen hallani mert "De hát ő neki miért lett 7k sebzése ott? Én ha odamegyek, akkor mindig szétlőnek"- Ha valaki a leírt szöveget nem képes értelmezni, annak a videós anyag egyszerűen destruktív hatású lesz, mert agyahasználat nélkül fogja azt csinálni, amit a videóban látott.

        Az meg, hogy páncélhasználat meg mittudomain szerencsétlen videókat csináljon az ember... Ha már a videónál tartunk, minden videó erről szól. Tehát látom neked is lejön a videókból jó sok minden
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Bulcsu
        • Tankos
        · 2 éve
        De azt nem tudom munkahelyen olvasni.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.