Jelenleg

12
látogatónk van

2021. október 21. 10:59

Ars poetica: Konteók és egyéb állatfajták

(50 szavazat)
169 hozzászólás

Üdv. Mostantól minden konteó, azaz összeesküvés jellegű komment törölve lesz az oldalon (ezeket jelezhetitek az Adminok figyelmébe topikban is). Hogy az adott komment szerzőjével mi történik (ban/warn), az ott helyben, abban a szent pillanatban dől majd el, nyilván bizonyos mérlegelési szempontok figyelembevételével. Hogy mi is számít konteónak?

Minden olyan a játékmechanikával kapcsolatos állítás, melyre valójában semmilyen bizonyíték nem létezik, kizárólag a személyes sértettség áll mögötte, de flém generálására és a hangulat gerjesztésére kiválóan alkalmas. Például:

 • a prém fiókosok előnyben vannak (pay2win), tükörpáncél és hasonló marhaságok, de nem akarok ötleteket adni...

Sose feledjétek VanDaal márványtáblára kívánkozó örökbecsűjét:

WoT szopóág: Megnyilvánulásai a szemből felgyújtás és a noob csapat, ahogy a minimum sebzések, a lepattanók, a 0-s critek és a zsinórban a lista aljára kerülések is, melyek következtében úgy fel tud menni az emberben a pumpa, hogy az irracionális önpusztítás útjára lép és a nap hátralévő részében már önerőből is rosszul játszik, további 'random' rásegítés nélkül is.

Utoljára frissítve: 2021. október 21. 11:16

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pannoniacaptain
  • Tankos
  · 2 éve
  Hihetetlen mennyire nagy a sötétség egyeseknél...
  A Wotinfós csapat azt szeretné elkerülni, hogy a verzió váltás cikk komment szekciójában történt agymenés nem történjen meg többször. Mindenkinek jogában áll hülyének lenni! Ez az oldal viszont a Wotinfós csapaté, Jacktoré. Azt csinálnak amit akarnak a saját oldalukon! Nézzétek bele a dühöngő #3-ba! Szerintetek normális ami ott ment? Pár ember próbált segíteni egy olyannak aki foggal körömmel ragaszkodott a f@szságaihoz. Szerintem az oldalal nem a hülyékkel való értelmetlen veszekedést szeretnék támogatni, hanem az értelmes játékosok informálását, fejlődésüknek segítését szeretnék elérni.
  Én nagyon örülök ennek az újításnak! Remélem ezután értelmesebb beszélgetésekben lesz része minden segítő szándékú embernek!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ragnar018
   • Tankos
   · 2 éve
   "Azt csinálnak amit akarnak a saját oldalukon!" Hát nem tudom én sose voltam oda azért, amikor valaki önhatalmúlag nekiáll eldönteni, hogy a te kommented nem tetszik, ezért téged bannolunk.. elvileg egy szabad országban élünk, konkrétan az alaptörvényben is benne van,hogy mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jacktor
    • Admin
    · 2 éve
    Te nagyon fiatal vagy még ugye? Hagyd meg az alaptörvényt másra, a tankokat vidd fel a padlásra.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     ragnar018
     • Tankos
     · 2 éve
     Te meg gondolom nagyon öreg lehetsz, ha 2021-ben abban hiszel,hogy el kell hallgattatni azokat akiknek más a véleménye mint a tiéd.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      pannoniacaptain
      • Tankos
      · 2 éve
      Én 20 éves vagyok és szerintem sincs helye bagó.bagó-hoz hasonló embereknek itt. Végig követted mit művelt? @ragnar018 Az a baj, hogy az eddigi "büntetések" nem hatották meg az embereket, mindehová írkálták azokat a f@szságokat, amiket millió alkalommal megcáfoltak sokan... Semmi értelme ugyan azokat a köröket lejátszani olyan emberekkel akik semmit nem fognak fel abból amit tanácsolnak nekik. Mivel egy kicsit összetettebb a játék annál, hogy: "nyomom a w-t és lövök mindenkit" sokan nem értik (nem akarják érteni) hogy működik a játék. Akik itt konteóznak azok sosem néztek utána a dolgoknak, csak sodródnak az árral. Aki inkébb sír és hülyeségeket írogat ahelyett, hogy utána nézzen bizonyos dolgoknak, vagy esetleg kérdezzen a többiektől, az megérdemli a bannt.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tank_szemelyzete
    • Tankos
    · 2 éve
    Nem egészen önhatalmúlag döntik el. Az ÁSZF-ben benne van, hogy milyen esetekben kívánnak élni ezzel az eszközzel. ("A Moderáció elsődleges célja a Szolgáltatás üzemszerű működése és a kulturált hangnemű, konstruktív beszédlégkör fenntartása.", "Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban: [...] „Flame”: erőteljes érzelmi töltetű, indulatokat gerjesztő, lejárató, elfogadható érv nélküli, valami ellen hangoló tartalom.") Amennyiben ettől eltérő módon történik a moderálás, azt az oldal látogatói észre fogják venni, és előbb-utóbb távoznak.

    Eddig viszont inkább az volt jellemző, hogy a moderálás finoman történt. Emiatt folyamatosan meg kellett vívni ugyanazokat a szélmalomharcokat (és általában ugyanazokkal a konteókkal), és azok, akik felvállalták az ismeretterjesztés nem túl hálás feladatát, belefáradtak a hiábavaló küzdelembe és inaktívvá váltak az oldalon. Igazán jól segíteni csak annak lehet, aki hagyja. Akit nem a nagybetűs igazság érdekel, hanem a saját külön bejáratú véleményének a mantrázása, azzal nehéz bármit is kezdeni. (Egy ilyen típusú, és ráadásul extra makacssággal bíró kommentelő eredményezte a most meghirdetett zéró toleranciát a konteókkal szemben.)
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     PZoli
     • VIP
     · 2 éve
     "Akit nem a nagybetűs igazság érdekel, hanem a saját külön bejáratú véleményének a mantrázása, azzal nehéz bármit is kezdeni. (Egy ilyen típusú, és ráadásul extra makacssággal bíró kommentelő eredményezte a most meghirdetett zéró toleranciát a konteókkal szemben.)"

     Bár nem voltam tanúja az esetnek, de ezúton is köszönöm ennek a valakinek, hogy bár szándékai ellenére, de mégis kiváltó oka lehet egy megtisztulási folyamatnak.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Tank_szemelyzete
      • Tankos
      · 2 éve
      Az ámokfutás kezdetét még láttad a Dühöngjünk #3-ban. Az illető a prémiumlőszert következetesen "APCR"-nek hívta, és szent meggyőződése volt, hogy aki sok ilyet lődöz, annak kedvez a WG. Miután talán 1 millát elfüstölt goldspamre (és nem lett jobb a játékélménye), arra jutott, hogy ő még nem fizetett eleget a WG-nek, hogy élvezhesse ezt a feltételezett szolgáltatást, és azóta ez a téma nagyrészt hanyagolásra került. A legénységi skillek és a felszerelések kapcsán pár dolgot megfogadott, de 31 oldal dühöngőzés (és ebben több oldalt csak a jobb játékosok "WoT életvezetési tanácsai tettek ki") után is ragaszkodik hozzá, hogy nem kell elsősegélycsomag a tankba, inkább üresen marad az a fogyóeszközhely, mert ő úgy vette észre, hogy az nem olyan fontos. Igazából többünk bizonytalan abban, hogy tényleg komolyan írta ezeket, vagy a szövegei (és a csatolt WoT képernyőképek) egy igencsak elszánt trollkodás részei voltak.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       PZoli
       • VIP
       · 2 éve
       Igen, a Dühöngős srácra emlékszem, de az utóbbi hetekben nagyon keveset voltam fent, szóval ez a verzió váltásos incidens maradt ki az életemből, erre céloztam. A Dühöngős srácnál az első 2-3 oldalon még én is próbáltam valamit hozzátenni a történethez, de azután elengedtem a dolgot és csak "read only" módban néztem rá időnként és közben csodáltam a "kollégák" erőfeszítéseit, ahogy próbáltak valakit "megmenteni", aki amúgy nem akarta, hogy "megmentsék".
       Szerk.: Benéztem a verzióváltásos cikk hozzászólásaihoz. Most már értem. Ugyanaz a bago.bago járatja mindenkivel a bolondját, aki a Dühöngőbe is írt...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  713129450df8ae080a5b738f7783bf74
  • Tankos
  · 2 éve
  wotinfo =wot szopó fos bt a Belorusz Putyintrágya segg kinyaloja
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Lnter
  • Tankos
  · 2 éve
  Ha az a benyomásom, hogy a fejlesztők háttérből "manipulálják" a játékot, annak érdekében, hogy így vagy úgy növekedjen a vásárlási kedv, és ezt itt most leírom, az konteo?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tankpeti
   • Tankos
   · 2 éve
   A vásárlási kedv növelése minden játékfejlesztőnek célja, így ez az állítás igaz.
   A játék "manipulálása" alatt nem tudjuk te mire gondolsz. A fejlesztők gyengítenek és erősítenek tankokat patchenként, az MM egy folyamatosan változó (öntanító) algoritmus alapján működik, az átütés és dmg RNG normális eloszlással van randomizálva +/- 25 %-ban, a szórás normális eloszlású -2o és +2o -határokra szűkítve. Új tartalmak sokszor jobbak mint a régiek, és ezek sokszor fizetés mögé vannak rejtve.
   A fentiek a játékot befolyásoló random/szándékos tényezők: a fejlesztő egyszer leprogramozza, berakja a játékba, aztán hagyja őket dolgozni (fut a játékban). Ezeket a fejlesztők céllal alkották meg olyannak amilyenek. Ha ezeknek a működését szidod, utálkozol miattuk, vagy nem tetszik, az NEM konteó. Pl.: a kerekes tankok utálata, az RNG +/- 25%-nak nem kedvelése, vagy hogy a fejlesztők tesznek be olyan tartalmat, ami fizetésre sarkallhat bizonyos játékosokat (pl új op prémiumtankok) az nem konteó .

   Ha viszont megpróbál valaki olyan összefüggéseket csinálni, hogy aki prémium fiókot vesz, annak jobb lesz az MM-je és a szórása a tankjain, majd ezt megcáfoljuk (hozunk tucat ellenpéldát), de az illető tartja magát hozzá (és ezt írásban ki is fejted), az bizony konteó.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Janimperator
   • Tankos
   · 2 éve
   Igen, az.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Lnter
    • Tankos
    · 2 éve
    Miért? Az, hogy a "rejtett" szórás, talajelenallas értékek nem láthatók a kliensben nem a játékosok zöme tudatát elkerülő, őket direkt befolyásoló tényezők? Ezek alapján azt feltételezni, hogy vannak további számunkra ismeretlen a játék hátterében ténykedő további beállítások igazán nem valami szürreális gondolat.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     death_train
     • Tankos
     · 2 éve

     S mit akarsz a talajellenállással? Géjmközbe azt számolgatni, mennyivel tudnál menni, ha ott nem föld, hanem kő lenne, vagy a vízben mennyivel fogsz lassabban menni? Inkább a minimapra koncentrálj, lehet több a haszna, mint ennek. A gémerek szerintem 70%a azt se tudja fél mp hibahat@rral megmondani monitorra tekintés nélkül, hogy az adott tankja amivel éppen tolja, kb mennyi idő alatt tölt. Nemhogy azé, aki szemben áll vele. A sebzésalfa detto. Sőt. Mondok jobbat. 7-8 éve játszó, nem is rossz játékosnak én mutattam meg, hogy kell bekapcsolni az átütés indikátort. De a legfontosabb a gariban a talajellenállás kijelzése... Ha ennyire érdekel klikk a tanks.gg-re és nézegesd!
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Lnter
      • Tankos
      · 2 éve
      A tank amit veszek egyik olyan tulajdonsága, ami jelentősen befolyásolja a teljesítményét. És erről az inforol a wg nem tájékoztat. Ez olyan mintha veszel egy lakást, az eladómeg elfelejti közölni, hogy amúgy szekrény fal mögött azik az egész szar szerkezet. De ez téged minek érdekel, hisz tető van, falak állnak, aztán örüljel,hogy nem az utcán alszol. Mit akarok vele.. én semmit, megnézem tanks gg aztán bologatok, miért is ilyen marha lomha az amúgy reklámozott értékekkel elvben villámgyors tankom. Ez nem fair ügymenet, és ha ez benne van a cégnél, ennél durvább szemetseg miért ne lehetne benne?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Jacktor
     • Admin
     · 2 éve
     "rejtett szórás" Hogy lehet olyasmit elrejteni, amit eleve látsz magad is (célzókör)? Amúgy meg javasolt bekapcsolni a szerveroldali célkeresztet ha mindig biztosra akarsz menni.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Lnter
      • Tankos
      · 2 éve
      Mozgás/talaj forgatás/lövés utáni célzó kör változást? Pl. Úgy,hogy nem teszem be a kliensbe, mielőtt a 14 éves János 10.000,-ftos tankot vesz. Nem hiszem,hogy vitás az, hogy ha "veszel" valamit, az korrekt eljárás az eladó féltől ,ha dolog minden lényegi kérdéséről már a vásárlás előtt tájékoztatást ad. Ez itt még azon adatokat tekintetében sem történik meg, amiket valami harmadik oldal sikeresen kikukaz a játék adatai közül.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Janimperator
     • Tankos
     · 2 éve
     Igen, tudom, hogy vannak olyan ertekek amelyek nem lathatok a kliensben, de tudom azt is, hogy a jatekosoknak csak egy nagyon kicsi resze az aki a nyilvanos, kliensben egyszeruen megtalahato informaciokat kepes eszbentartani, es a jatekban a doteseinel felhasznalni. Ha esetleg arra gondolsz, hogy hogy jatekosonket/tankonkent/csatankent varialjak a dolgokat hogy a jatekos nyerjen/veszitsen olyan szintu eroforrasokra lenne szukseg, ami egyszeruen nem erne meg mert sosem hozna vissza a befektetest/ mas formaban sokkal tobb penzt lehetne vele keresni.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Lnter
      • Tankos
      · 2 éve
      Nem ezt mondtam, de pl. valamilyen preferált MM lehetősége, pl egy újonnan vett prémium tankkal? Itt már lelkesebben bologatok. A játék nem speciel TankAss666-ot szivatja szar rng-vel, hanem az egész cucc van nem feltétlenül a játékélmény felé hangolva. Szerintem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bulcsu
  • Tankos
  · 2 éve
  Nem nevezem meg (de nem használ elsősegélycsomagot ) ki, de a dühöngőbe azért az elmúlt hetekben volt aki kakiviharrá spammelte a "sajátos nézeteivel" a topicot. Gondolom ez is közrejátszhatott a szigorításban.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  atilis81
  • Tankos
  · 2 éve
  Ha valakinek van egy véleménye, és azt leírja, azzal nem tudom kiknek az érzéseit sérti meg. Szóval induljon a bann hullám, húú de király.........
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Janimperator
   • Tankos
   · 2 éve
   Peldaul azoket, akik tanulni szeretnenek valamit errol a jatekrol es ket vagon digitalis hulladekot kell ellapatolniuk hogy ertekes informaciot talaljanak.Es nem, nem valasz az, hogy hat ha nem erdekel a kommentem, ne olvasd...
   Nem tudom, hogy ki hogy van a hitteritokkel, adomanygyujtokkel, telemarketingesekkel akik lepten-nyomon zargatnak ugyan ezt csinaljak akik minden forum topikot teleszarnak a hulyesegeikkel, raboljak az idodet, energiadat.A banhullamnak sokkal korabban kellet volna indulnia. regi tapasztalat: ha kidobsz egy hulyet, ket normalis fog helyette jonni
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Lucky man
  • Tankos
  · 2 éve
  Tehát ha valakinek téveszméi vannak akkor banhammer.Azért van a fórum hogy lehessen cáfolni stb.Mondjuk én nem szoktam semmilyen "összeesküvés jellegű komment" gyártani,de szabad véleményhez mindenkinek joga kell hogy legyen.Speciel nem szeretem a nácikat mégis beléjük botlok ,de nem gondolnám hogy kikéne bárhonnan is tiltani mert neki van egy más jellegű elképzelése a világról.A többség úgyis látja a helyes irányt a wotban is az hogy vannak hülyeséget beszélők mint ahogy mindenhol,hát igen vannak .
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Jacktor
   • Admin
   · 2 éve
   A téveszmék egymást erősítik, etetik. Ha mondjuk most valaki eldöntené hogy elkezd lolozni, lemegy 100 meccset, majd felmegy egy lolos fórumra és egyből az jönne szembe vele hogy a Riot mekkora egy csaló fos f2p játékot csinált, akkor lehet ő is elkezdene gondolkozni ezen a vonalon, hogy lehet mégsem ő a béna hanem a Riot csal, majd ami rosszabb, mindezt kommentbe is öntené.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Janimperator
   • Tankos
   · 2 éve
   Igen, ha valakinek teveszmei vannak, akkor annak itt nem adunk helyet. Pont.A forum nem azert van hogy ugyanazt a marhasagot probaljuk megcafolni 10000szer, (ami amugy is remenytelen vallalkozas, mert aki vette a faradtsagot hogy az okorsegeit beirja a forumba azt semmilyen eszerv nem gyozi meg.)A szabad velemenyhez mindenkinek joga van, viszont aki letrehoz es fenn tart egy weboldalt joga van meghatarozni a szabalyokat. Akinek nem tetszenek egy adott forum szabalyai,barmikor hozhat letre egy sajat kozosseget,WEBoldalt, FB csoportot stb. ahol o allapitja meg a szabalyokat es nyugodtan megbeszelhetik egymas kozott kit mikeppen buntet a WG.En nagyon orulok ennek a valtozasnak,(szemelyszerint meg azt is bevezetnem, hogy duhonges nincs a cikkekek hozzaszolasai kozott, arra valo a Duhongo)
   Szerintem ez egy nagyon jo lepes, koszonet erte.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Lucky man
    • Tankos
    · 2 éve
    Ha a világ a történelem során nem hallgatta meg volna a hülyéket akkor nem lenne mihez hasonlítani.Amúgy ha valaki kulturáltan ír avval mi a baj,ha más a véleménye?Persze egy ilyen oldalba munkát kell fektetni és foglalkozni az emberekkel hiszen erről szólna.Természetesen megértem hogy a "nem lát nem hall nem beszél "a legegyszerűbb.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Red_Dragon_HUN
  • Tankos
  · 2 éve
  Az elmének könnyebb és a nehezebb oldal közt kell választani. Könnyebb hinni, egy képzelt összeesküvésben, mint elfogadni, hogy hol is a helyem azon a képzeletbeli ranglétrán, és bevallani, hogy qrva messze vagyok az "istenkirály" szivárványhupi színű játékosoktól. Ez inteligancia kérdése. Rájönni, hogy dilis vagy a gyógyulás első foka....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Pike
  • Tankos
  · 2 éve
  "Akinek 55% a WR-je miért nem kap sorra bukó meccseket, hogy leromoljon neki 50% körülire"
  Nézz Tankelitet, vagy Zsoleszt, mindkét streamer kiváló játékos, 11k személyes értékelés körül, mindkettőnél előfordulnak 6-8-10 meccses vereségsorozatok, más kérdés, hogy ők akkor is rommá sebzik magukat, mert értik a játékot. De előfordul náluk is a kevés sebzéses, sok kritikusos, és a minden is mellémegy meccsek, csupán az a különbség köztük és a rossz játékosok közt, hogy ezt ők elfogadják és játszanak tovább a játék eme sajátosságával együtt. És tanulnak rendületlenül... El kell fogadni, ha valaki noob 40-50k csatával. Az nem megoldás, ha kockafejű Jancsikát simogatják egész nap és azt hazudják neki, hogy nincs is kocka feje. Aki nem tud játszani, annak ezt el kellene fogadnia, a játék idegesítő aspektusaival együtt és megpróbálni törekedni a jobb eredményre....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bazsi411
   • Tankos
   · 2 éve
   Szoktam nézni mrsceffet és tankeliet és igen náluk is vannak fura lövések, sorozatos bukta meccsek. De amikor scheff is meglepődik amikor má accauntján játszik és IS-7-el olyan lövése vannak, hogy az arcán látszik, hogy ő még így nem járt, akkor azért elgondolkodnak páran, hogy valami nem stimmel. Kapta is a "konteós" kommentek. De hasonló volt tanelitnél is. Meg lehet nézni a you tubo-on ezeket a streemeket.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ce1018
   • Tankos
   · 2 éve
   tök jó ez csak nem a kérdésre válaszolsz...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Pike
    • Tankos
    · 2 éve
    Akkor kicsit értelmezzünk. A kérdés: miért nem kapnak sok bukó meccset egymás után? - ugye ez a kérdésed. A válasz, akárcsak az előbb, csak most egyszerűbben: KAPNAK ŐK IS. Ráadásul élő streamben bizonyíthatóan.
    A miért nem romlik le 50%-ra pedig az a válasz, hogy a rendszer igyekszik 50% körül tartani a játékosokat, ergo lesz 40 és 60 %-os játékos is (fekete wn8 - lila wn8), mert az egyik vagy a másik ennyivel tud befolyásolni egy 15 v 15 meccset. Számtalanszor bizonyították már streamerek, hogy a win/lose igenis függ a teljesítménytől, attól, hogy milyen eredményesen játszol.Kimutatható a kapcsolat a wn8 és a nyerési százalék között, természetesen azért, mert ha jobb játékos vagy, akkor több meccset tudsz befolyásolni a jó helyezkedéssel, a spottal, a sok dmg-vel, stb. Csináltam egy 500 meccses afk sessiont annak idején, 46% lett a nyerési arányom, úgy hogy ebben nekem semmi részem nem volt, 500 meccs már elég nagy minta. Persze volt nálam is olyan, hogy 37 vereség egyvégtébe, ez ilyen, el kell fogadni, én sem játszottam túl jól és az mm is gyenge játékosokkal sorsolt össze, máskor meg 10-15 meccset nyerek egymás után.... Lehet itt a Wg-t szidni, meg kitalálni, hogy haragszik valakire az mm,rng, stb, tessék odaadni ugyanazt az accot egy superunicumnak ls láss csodát(többször bizonyított tétel ez), mindjárt sokkal jobbak lesznek a meccsek, a winrate a wn8 a dpg stb, mert az adott su tud is játszani. Mindegy is, Dunába vizet, sivatagba homokot tölteni felesleges, higgyen mindenki abban, amiben szeretne, de Jactornak joga van bannolni azt, aki továbbra is hülyeségeket terjeszt, nyolc évig ugyanis ugyanazokat az ökörségeket hallgatni bizony fárasztó...
    (A free to play fiók legendája is cáfolva lett...)
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     kakszi.lajos
     • Tankos
     · 2 éve
     ebből is kimutatnád a kapcsolatot a teljesítmény és a winrate között? Adaléknak még annyit, hogy 2020 februárjában volt 54,08 a winratem, azóta minden statom javulása ellenére a Winrate folyamatosan esik. Mára a táblázatban látható értéknél tartok és alig tudom növelni, mindig nagyobb az esés. Nem hiszek a konteókban és néztem rengeteg streamert is, de azt látom a videóikban, hogy nem uggyanazokkal a feltételekkel játszunk. Nekem katasztrofális "overall" pen RNG-m és szórásom van, náluk ezt nem látom. Legutóbb pl. a WZ-132-vel sikerült egy S-51 arty-t 4. lövésre kiszedni: oldalt állt, a kerekek közé céloztam, az első oda ment, dmg, célkereszt maradt ugyanott végig, a 2. pattant a lövegtartó állványról, a 3. a földbe és a 4. kivégezte. Ezzel az akcióval 20mp körüli időt veszítettem, ami egy másik kulcs szituban még pont elég lenne 1 kategóriányi + sebzésre, vagy arra, hogy a rám rontó enemy-t már nem tudom jó pozícióból fogadni, esetleg felvenni egy másikat. Ez a jelenség nem egyedi, rendszeresen kb. 50%-a a lövéseimnek nem oda megy, ahová célzok, néhány ász replayen is hűledeztek az ismerősök, hogy milyen melléket dobált nekem a kedves RNG. Unikum játokosok a videokban megállnak az első TD bokornál és 2 perc múlva már 3k sebzés mindenféle skill nélkül, csak úgy vonulnak fel eléjük a botok természetesen a tankjaik oldalát, leggyengébb részét mutatva. Nekem kicsit melósabb csatáim vannak, konkrétan vért hugyozok a fogalmatlan csapattársak és a mindig megfontolva játszó enemy miatt, mégis minden mutatóm javul, de 2k WN8 fölé nem látok reális esélyt a jelenlegi körülmények között. A WZ esetről van video is, meg úgy kb. 2-300 csatámról régről
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      PZoli
      • VIP
      · 2 éve
      Általánosságban elmondható, hogy akinek elkezd emelkedni a sebzése (és ezáltal a wn8-a), de a winrate-je pedig csökkenni hosszú távon, ott általában annyi történik, hogy az illető átszokott a kempelésre és többet tud lőni, még eljön érte az enemy, viszont nem alkalmazkodik a csatához, nem méri fel jól a helyzetet, nem segít be ott, ahol kéne.
      Másik ok lehet, ha valaki ugyanazzal a szerényebb játéktudással magasabb tierekre szokik át, ahol nagyobb sebzések röpködnek, így növekszik az átlag sebzés, de a csatához való alkalmazkodás hiánya még inkább kidomborodik olyan közegben, ahol a jobb játékosok előfordulása inkább előfordul.
      Általánosságban.

      A te konkrét esetedben nem tudom, hogy mi a helyzet, hiszen, ahhoz sok csatát kéne látni, hogy milyen játékstílusban is játszol.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       kakszi.lajos
       • Tankos
       · 2 éve
       inkább agresszívabban játszom, a kempelés baromi unalmas számomra, de ez sztem látszik az átlagos spot számokból is napi, heti, havi és állandó lebontásban. A havi értékeknél a Mauschen volt meghatározó, a hetinél, napinál pedig a WZ light vonal, most azt húzom. Emellett kisebb tierben is nyomok pár bemelegítő meccset és próbálok igazi szutykokat leászolni: K-housenka, Type 91, ill. M2 light. Egy hete totál low tierben full kezdők között is csak a szívás van, hiába megyek 3k WN8 felett, ezért azt mutatják nekem a számok, hogy 0 kapcsolat van a winrate és a WN8 között. Bizonyítéknak ott a táblázat és ha kell küldök videókat is, ill. havi lebontásban is megvannak ugye a WN8, winrate értékek.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        PZoli
        • VIP
        · 2 éve
        Általánosságba írtam ok-okozati összefüggéseket, nem foglak tudni kielemezni, egyrészt, mert nem is vagyok akkor tudás birtokában (ezt inkább az unikumokra hagynám), másrészt ahhoz trendeket (minimum több tucat, de akár száz csatát is) kéne nézni, amire jelenleg nincs időm.

        Magamból kiindulva én látom, hogy mitől javult fel a winrate-m évek alatt és bár valóban növekedett a sebzésem is, de főleg a térképen történő dolgok átlátásában és azokban való reakciókban fejlődtem sokat a régihez képest. Teszem hozzá, hogy scout tankkal tudjak érvényesülni (és nem csak egy gyenge medet játszani velük), ahhoz elsősorban nem a lő-tudásomat kellett növelnem, hanem a helyzetfelismerésemen javítanom.

        Az olyan jellegű válaszokkal, hogy a "játék lerontja a winrate-m" igazából nem lehet mit kezdeni. Ha valaki ezt gondolja, akkor gondolja, de akkor meg nem kéne WoT-ozni, mert ha annak ellenére játszik hogy az a véleménye, hogy őt becsapják, az elég ellentmondásos viselkedés, ráadásul úgy azt az élményt nem érzi az az ember, amire elvileg a játék hivatott, azaz a szórakozást, kikapcsolódást, úgy meg semmi értelme.

        A konteo-zással az a fő baj, hogy nem vezet sehova. Lehet ezt hinni, de ettől az adott illető jobb játékos lesz? Biztos, hogy nem, mert ezek után magában sosem fogja keresni a hibát ("legközelebb nem megyek oda, mert az egy rossz pozíció" vagy "mit kéne tennem, hogy jobb legyek?"). Fejlődni csak akkor tud valaki, ha mindig az irányból közelíti meg az eredményt, hogy ő maga mit csinált jól és rosszul és utóbbi eseteket hogyan tudja csökkenteni a jövőben.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         kakszi.lajos
         • Tankos
         · 2 éve
         egyetértünk, de itt a fórumon és sok WoT közösségi oldalon azt olvasni, hogy a winrate kb. kéz a kézben jár a teljesítményeddel. Ehhez linkeltem a statomat, amiben van egy 35k overall és egy 500+ csatás havi minta, ami már jó lehet ennek az elméletnek az igazolására. A táblázat alapján a teljesítményem javul, több hatással vagyok a csatákra, növekszik a kill ratio, dmg ratio, minden, csak a winrate zuhan, de az már 1,5 éve stabilan esik, miközben kis tieres hulladékok leászolása miatt visszajátszom és kisebb tierben is tolom, ahol még nagyobb hatással vagyok a csatákra, tankonként 3-4k WN8-as körökkel, de a winrate ott is zuhan. A saját példámon nem látom igazolva az elméletet, ezért keresem az okát, amire van ötletem, de ha azt megpendítem, akkor már konteós vagyok. Az is elég érdekes, hogy light tankokkal megy a legjobban és arty-val a legrosszabbul, erre is van elméletem persze, de az megint konteó kategória. Akkor most mi is van?
         Ui: át lehetne tenni ezeket a hsz-eket abba a topicba, ahová valóak? Köszönöm
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     ce1018
     • Tankos
     · 2 éve
     Erre ellenpéldát is tudok mondani....Klántárs segített húzni a küldiket a 4000 personal ratinges tagnak(ő volt 8000+). Ugyanazokkal a tankokkal ment, de valahogy ő mondta, hogy nem adja neki ugyanúgy, mint a saját accján. (nem kellett spórolnia, átszerelhette a tankot)
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     death_train
     • Tankos
     · 2 éve
     Azért fog tudni a lila jó statokat hozni a koromfekete accounton is, mert egyrészt átszereli és jól szereli fel a tankokat. Már ami a garázsban vagyon abból kell gazdálkodnia.
     Nem 1000-dszer lesz most leírva, hanem lehet 10.000-dszer. Nemár, hogy egy nyamvadt kis elsősegélycsomagra ne teljen a kreditbuxából, meg olyan nehéz legyen bepipálni azt az automatikus feltöltést mind a lőszernél, mind a fogyószközöknél. Ezt is láttuk mostanság többször itt, ezen a csatornán is.
     A bondos/kredites extra cuccokra már nem is gondolok, az ördögtől való. Nem vagyok egy szuperunikum. Nem is leszek sose, de a zöld szintet előbb utóbb elérem. Nem azért mert nem nem értem a játékot, hanem vannak perifériás és harveres szűk keresztmetszeteim, meg hát lassan XXXX. Ennek ellenére látom/hallom egyesek mit művelnek, vagy mennyire nem is értik azt, amit csinálnak a game-ben. Akinek nem inge ugyebár nem veszi magára, de borzasztó érzés tudni miért kap spotot, miközben ordít a DC másik oldalán és szidja a WG-t, a csapatot, meg lecsalózza az enemyt.
     Minimapot szerintem akkor nézi, mikor betölt. Aztán sose. Spotrendszer? Mi az? Mit rejts egy tankon, hogy ne spotolódj, hogy tüzelj ugyanonnan? Áhhhh falra hányt borsó. Miért lőj "csakazértis" abba a bokorba, holott nem spotolódott ott még senki? Aztán honnan tudtam, hogy ott lesz a tank? Hogy tudod kideríteni, melyik bokorban ül a spotter? "Autókázás" közben nem csak a csapattársaim nézem, hanem a távoli fákat, rombolható dolgokat.... baromi sokat elárulnak azok is. Vagy melyik irányba döntsd a fát, melyikbe ne? Vannak akiket ezek nem érdekelnek. Nekik a 9 is páros. Velük kezdhetsz bármit, magyaráz6sz naphosszat, akkor se fogja megtanulni, csak csalózni fog Istenuntig.Mindezt sokszor sok "ká" csata után. Így még nem tudja egy Karelián, egy Malinovkán, egy Prohorovkán.... hol mit csináljon és meddig. Mikor hagyja fel a pozit, mikor hova menjen erősíteni.
     Legénységet is átképezni minek? Jó az úgy 50%-osan az új tankba. Ingyen van.

     Mindezt úgy, hogy gyakran hallom: bezzeg Tankelit, bezzeg Mr Scheff, stb stb.
     BAZZZZZ+! Nézed őket és NEM TANULSZ?
     Ezeken nem tudsz segíteni.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      ce1018
      • Tankos
      · 2 éve
      Szóval akkor az a WG által kommunikált hivatalos állásfoglalás, hogy a jobb játékos jobb mm-et kap és többször nyer?
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Tank_szemelyzete
       • Tankos
       · 2 éve
       Legjobb tudomásom szerint a WG részéről elhangzott, hogy az MM révén próbálják 50% nyerési arány körül tartani a játékosokat (valami olyan módon, hogy aki sokat nyer, azt inkább bottom tierbe próbálja tenni a rendszer, ahol nem tudja annyira húzni magával a csapatát). [Amúgy ha valaki kikeresné az eredeti (fehérorosz?) kijelentést ezzel kapcsolatban, és jól lefordítaná, az tutira hasznos lenne. Az oroszból angolra, aztán angolból még magyarra fordított fejlesztői hírrepeszek kapcsán voltak már információtorzulási gondok...]
       Ezt figyelembe véve, az 50% winrate feletti játékosok helyzete olyan, mint a Dunában árral szemben úszni, amíg ki nem fáradsz. Schirilla György (szuperunikum) egész messze fog jutni a jeges Dunában is (1-2 °C-on). Búvár Kund (unikum) is szép távot fog megtenni, de inkább csak 10 °C feletti vízhőmérsékletnél. Kemény Pisti (jó játékos), ha normális a vízhőmérséklet, szintén alapvetően előrefelé halad (bár a parton járókerettel ballagó Mariska néni nehézség nélkül lehagyja), és eljut valameddig. Átlag Béla (átlag játékos) meg kellemes vízhőfok mellett, és intenzív kalimpálással is csak tartani tudja a pozícióját, előre nem jut.
       [Röviden: a szuperunikum még a "bukó" csaták egy részét is meg tudja fordítani, így hiába igyekszik az MM, nem tudja lenyomni 50%-ra. Az unikum már kicsit kevésbé tud fordítani, alacsonyabb is a győzelmi aránya (de még mindig igen szép szám).]
       Az 50% winrate alatti játékosoknak ellenben a rendszer próbál alányúlni (pl. top tiernek teszi őket). Citrom Jóska neki is indul a toptier tankjával keményen, és mivel az ellenség 15 tankjából csak mondjuk 5-6 igazán veszélyes rá (szemből legalábbis), és mert félig-meddig tudja, hogy kb. merre kellene lennie (és hova lőnie; pl. alsó lemezek), lesz valami sikere. Kőkemény Piroska ellenben, aki a pályán A-ból B-be csak egyenesvonalú egyenletes mozgással hajlandó eljutni (pl. Malinovkán keresztül a mező közepén), és fogalma sincs az ellenfél tankjainak gyenge pontjairól, abszolút a csapattársaitól függ: ha azok 14-en lehozzák 15 ellen a meccset, akkor ő is nyer; egyébként nem.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        RockyRuciano
        • Tankos
        · 2 éve
        "Legjobb tudomásom szerint a WG részéről elhangzott, hogy az MM révén próbálják 50% nyerési arány körül tartani a játékosokat"
        "Amúgy ha valaki kikeresné az eredeti (fehérorosz?) kijelentést ezzel kapcsolatban, és jól lefordítaná, az tutira hasznos lenne."
        Igen, ez nagyon jó lenne, ha volt ilyen. Számomra jelenleg ez a "Mercedes-t osztogatnak helyett Zsigulit fosztogatnak" esete.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Bulcsu
     • Tankos
     · 2 éve
     Free to play-hez én is hozzá tudok szólni: 2013-2020 között free to play nyomtam, után adtam fel. De winrate-et nem befolyásolta. (54-ről 53 ra azért mentem le, mert előtte nem nagyon játszottam magasabb tierben, mert nem éreztem, hogy annyira menne.) Annyi a fizetős előnye, hogy kevesebb idő is elég egy tankért (pl improved pass) vagy célért. Pl Battle passból " 2 jutalom lett egy tank helyett. De ettől a gépem vagy netem nem lett gyorsabb, és a reflexeim se jobbak. Csak családi élet miatt éri meg. (Nem mindegy, hogy 2hónapig ülsz egyfolytában a gép előtt. Mert lehet mondani, hogy free to play is lehet, de megőszülsz mire meglesz a tízes tank. )
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kovács jános mosógépszerelő · 2 éve
  Végre, dzsídzsí JackThor, támbzáp.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ce1018
  • Tankos
  · 2 éve
  Ha jól értem a konteo törölve lesz, mert nincs igazolva...de az ellenkezője sincs, hogy nem igaz...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Jacktor
   • Admin
   · 2 éve
   Azonban a konteó természeténél fogva pejoratív és destruktív. Emellett még senki nem tudott olyan replayt felrakni, amit ne cáfolt volna meg a community.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ce1018
    • Tankos
    · 2 éve
    Akkor csak egy kérdésre válaszolj, amihez nem kell relpay. Ha mindenkinek ugyanúgy dobja a gép a meccseket, hogy lehet valakinek 46% másnak meg 55% a winrate-je? Kétlem, hogy egymaga hozza le azokat a meccseket, amiket az átlag ember nem tud megnyerni 1v7-ben. Mondom máshogy. Akinek 55% a WR-je miért nem kap sorra bukó meccseket, hogy leromoljon neki 50% körülire, és a másik, ha full bot is miért nem kerül be olyan csapatba, ami nélküle is hozza a 15-3-as meccseket??

    és ez nem konteo, hanem egy kérdés
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Tankpeti
     • Tankos
     · 2 éve
     Ezzel a témával kapcsolatban van egy nagyon jó összeállításom (stílusomhoz méltóan számokkal és forrásokkal övezve), de még kell hozzá anyag, és némi idő is, valamint egy kérdőívezésre is kísérletet tennék (bizonyos tényezőkhöz való tapasztalati felmérés okán).
     UI: A lényegi választ a kérdésedre egyébként itt lentebb megírták
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Tgery
     • Tankos
     · 2 éve
     azért, mert többet tesz hozzá a csatához így a random csapattársaknak kevesebb is elég tehát jobban biztosítja magának a győzelmet, mint aki kinullázik a csata első percében, de a spotra is ez vonatkozik
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     perretz
     • Tankos
     · 2 éve
     Annak van magasabb WR-je, aki nagyobb ráhatással van a csatákra. Nem azt jelenti, hogy egymagában hoz le minden csatát, hanem csak azt, hogy nagyobb valószínűséggel segíti a csapatot a gyozelembe. Pl. egy nehezen tartható oldalt segít megfogni, vagy áttolni, ezáltal a mellette levő játékosok is tovább élnek, a végen akar nyerik a csatát. Jó játékos az, aki a legtöbb csatában képes hozni az elvárható feletti játékot, stabilan.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      ce1018
      • Tankos
      · 2 éve
      Gondolom tankonként is ez az elv a WG-nél, de akkor ez kicsit ellentmond neki...
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       perretz
       • Tankos
       · 2 éve
       Az megvan ugye, hogy a saját gondolatodnak mondasz ellent ugye?
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        ce1018
        • Tankos
        · 2 éve
        Mivel is??? Én nem mondtam ,hogy a prém tanknak jobb a statja, mint a nem prémnek. Én azt (nem mondom, mert konteo és ban) hogy van olyan tank amivel sokkal jobb a statod, és van amivel meg nem. És nem 10 csatára van ez kivetítve, de a progi nem közeledett az 50%-hoz felfelé a defi meg lefelé...Ugyanez egyes játékosoknál 10.000 meccs alatt. Az egyik 55% a másik 45% WR. És kétlem hogy egyedül dönti el, a WG politikája szerint pedig nem kéne többet nyernie a jobb játékosnak, de szóljatok ha ezt ők valahol lenyilatkozták, hogy márpedig DE
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         perretz
         • Tankos
         · 2 éve
         Gondolom ...... , de akkor ez ........ ellentmond neki...
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          ce1018
          • Tankos
          · 2 éve
          Nem tudom már egyszerűbben leírni...szerintem manipulálva van, hogy melyik tankkal miért mész jót vagy rosszat. Nyilván ha megnézed a statomat, a defi 54% WR-je nem illik bele az átlag statomba. Miért nem olyna xar azzal is a nyerési arányom?? Más tankkal, meg miért 47%? Mert a defivel jó vagyok, a többivel nem?? A WN8-am a progival is ugyanaz. Jut eszembe, mintha azt írta volna a WG, hogy az MM nézni gogja, hogy ha soka a szopó meccs egymás után akkor jobba fog berakni...ezt valahogy nem érzem, hogy megvalósult volna. Ha viszont megvalósult, a WG belenyúl az MM-be valamilyen módon, ez lehet bármi: hány report ment rád, megy e a boostered, megfulladsz e minden második csta leején, ha kikapsz is utsó maradsz stb. stb.
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           Tank_szemelyzete
           • Tankos
           · 2 éve
           Vannak "felhasználóbarátabb" tankok: a híres-nevezetes OP [owerpowered] jószágok, amelyek tulajdonosuk jóval több hibáját képesek tolerálni (általában nem spóroltak rajtuk az effektív páncélzattal), ezáltal javítják túlélési (és ezen keresztül nyerési) esélyét. A Defender kifejezetten így került be a játékba, és annak idején volt is negatív visszhangja annak, hogy kicsit pay-to-win irányba mozdította a játékot. Az Obj. 268 V4 és az Obj. 430U is OP-nak indult (és még most is elég masszív darabok).
           Plusz ott a játékos egyéni habitusa: nekem pl. nincs hulldown-érzékem, és emiatt nem igazán tudom jól használni az S. Conq-ot. Tudom, hogy a tank hulldownban igencsak brutál Tier 10 jószág, de nem tudom előcsalni belőle (mindig belövik a tankom testét, mert rosszul mérem fel a csőlehajlásomat). Ezzel szemben a WZ-132-1-el kifejezetten élvezek játszani, pedig az unikumok egybehangzóan állítják, hogy vacak tank. Szóval ha egy tank "kézre áll", akkor jobb winrate-ed lesz vele.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Bulcsu
     • Tankos
     · 2 éve
     Épp tegnap volt egy "nem gondoltam, hogy nyerünk" csata. Mr 40% winrates lemmingjeink frontálisan nekirohantak ElHallufon a már vesztésre álló Obj 263-nak és T95nek (+ellenfélnél leopard pt, wz, arty, ellenfél skoda) a déli bázison. (Mind elhullott, kb 6 tank) 100% HP-s 40%-os winrates Skodás csapattársunk kempingelt a mi bázisunkon. Egy 50plusz winrates Grille jött spotolni és első vonalba segíteni. (Én az ellen bázisának házai közt próbáltam kb 200 hp-val túlélni Obj777IIvel.. Ketten a Grillével kiügyeskedtük, hogy csak az ellenfél skodája maradt, akit 10 s-mal a vége előtt kiszedett a 100% hp-s skoda kemperünk. De ugye megnéztem volna ugyanezt, ha leopard pt, 2 teknősbéka alakzat, skoda, wz, és arty ellen tudta volna-e? Akkor persze a WG lett volna a hibás, holott 6 percig nyomkodtuk neki az f7-ert a grillével, hogy jöjjön segíteni.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Jacktor
     • Admin
     · 2 éve
     "Akinek 55% a WR-je miért nem kap sorra bukó meccseket, hogy leromoljon neki 50% körülire, és a másik, ha full bot is miért nem kerül be olyan csapatba, ami nélküle is hozza a 15-3-as meccseket?" - Amit leírtál is pont azt bizonyítja hogy befolyással vagyunk a winrate-re. Attól hogy valakinek 55 van, miért kéne szarabbul játszania csak azért hogy 50 legyen?
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Eddye68
      • Tankos
      · 2 éve
      Ezt most komolyan írtad?Hiába játszom én kurva jól ha a csapat folyamatosan NULLA.Konkrétan volt egy csatám nem rég ahol 10.470 et sebeztem 7 killel.Amíg a 14 csapattársam összesen 7.700 sebzést hozott össze 2 killel.Jó ez egy elég kivételes eset de szerintem jó példa arra hogy ha szar a csapat nem sok esélyed van sajnos.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      fshrmn09
      • Tankos
      · 2 éve
      Sziasztok, Nekem az elmúlt pár nap szinte csak szopatás a játékban. Mostanában nem voltam olyan toxikus, de az elmúlt napok eseményei kiakasztottak és valamelyik játékon belüli chat megnyilvánulásom, vagy ki tudja mi miatt a chat-em bannolta a WG. A mai egyik játékban lettem figyelmes arra, hogy egy viszonylag egyforma csapat leosztás mellett hogy lehetett elveszíteni a csatát. A csata végén aztán számolgattam, a játékos statisztikák alapján a csapatom összes csatája kb. 228k, míg az ellenfélnél 614k. Mindezek mellett a játékosok wnr és egyéb statjai teljesen egyformának tűntek. Talán két napja volt a random csatában a csapatomban egy olyan Centurion AX platoon, hogy ketten együtt mentek kb 80 (nyolcvan) csatát. Nem tudom mikor akar a WG végre ebbe is belenyúlni, mert szerintem nagyon sok meccs itt bukik el, mert hiába a választott tank, meg az egyebek, ha mellé NO tapasztalat, stb.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Eddye68
       • Tankos
       · 2 éve
       Erről én folyamatosan irkálok és mindig leoltanak miatta.Szóval engedd el.Szerintem a WG sem fog vele semmit kezdeni mert egyértelműen a kezdő játékosokat támogatja.És most nem kezdem el sorolni a példákat.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      ce1018
      • Tankos
      · 2 éve
      Nem kell rosszabbul játszania, csak olyan csapatot kapnia, hogy hiába lő 6000-et akkor is kikap és romlik a winrate-je. Ez nála nem történik meg, csak 45%-ban, másnál pedig 50%-ban....ezek szerint, amit te mondasz, aki jobb játékos, több nyerő meccset kap? Mert ha így van a WG nézi a statokat, meg hogy mit játszol és akkor már nézhet bármi mást is.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Pike
       • Tankos
       · 2 éve
       hogy hiába lő 6000-et akkor is kikap és romlik a winrate-je
       A fekete,piros,sárga 10000-ből 1x lő 6000-et, az unikum minden 3. meccsén. És sokszor elég az a 6k dmg, mert lesebzi még 3-4-5 társa helyett és voi'la kész a nyertes meccs... Meccseken a megtett kilométerek száma, a felspotolt ellenfelek száma, a találati arány, a penetráció %-a stb. stb. mind mind befolyásolja a winratet. Persze ha az mm összerak 14 fekete játékossal (wn8 még mielőtt meg lennék szólva), akkor esélyes, hogy Superunikumként is szopó lesz a végén, de nem mindegy, hogy 5k dmg vagy dezertálás, vízbe fulladás, stb. lesz a summa.....
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Bulcsu
       • Tankos
       · 2 éve
       Én csak azt mondom, ha az össz winrate jóval 50% alatt van az nem véletlen. Nem lehet pech szériára fogni. Nem "kapja a nyerő meccset", hanem tenni kell érte. A mondott példánál elég volt egy csapattárs, hogy tartsuk a frontot többel szemben. De blööf és taktikázás segített, nem az aranytank, meg a páncél pusztán. De saját példámnál maradva: mivel nem vagyok egy unikum, ezért tier 9 -10 ben érzem bajnak azt, hogyha balfék csapatba sorsol a MM. De korábban más topicban ezért filóztam ezen, hogy winrate alapján a nagyon gyenguszoknak lehetne külön liga, mert rontják a játékélményt.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.