Jelenleg 176 vendég és nincs tag online

2021. július 19. 15:10

[Sandbox] Legénység 2.1 teszt

Írta:
(31 szavazat)
68 hozzászólás

A Legénység 2.0 eredeti koncepciójának egy új, felülvizsgált és átdolgozott verzióját tesztelhetjük holnaptól a Sandbox szerveren.

Utoljára frissítve: 2021. július 19. 15:13
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tankpeti · 1 napja
  Sandbox tapasztalat 3. rész
  Instruktorok, Prestige szintek

  Mit nem sikerült megoldani?
  Amit a márciusi tesztnél is írtam: egy abszolút kompetitív legénység összehozása az új rendszerben lehetetlen a Prestige szintek miatt, de erről bővebben a megoldott részeknél. (Először azt olvasd el, és utána térj ide vissza)
  S habár a 21%-ról 15%-os csökkentés is valami, ha leviszik 8%-ra (szintenként 1%) azt el fogom tudni viselni, még ha mindenki OneTrickPony is akar majd lenni.
  Az Instruktorok bónuszai a slotok száma alapján egyenlőtlen, esetleg a jövőben fizetős tartalommá válhat, tehát érdemes volna őket kiegyensúlyozni (akár az általuk adott bónusz xp-t is), hogy 4db 1 fős, 2db 2 fős, és egy 4 fős arányaiban egyenlő bónuszt adjon. Valamint a 10 pont alatti részt nagyon soknak tartom. Az instructorok korábban elérhetővé válhatnának.

  Átvezetés...
  A kérdőívben mind a kettő fönti elemet kritizáltam, ugyanakkor nem vagyok feltétlen egyik ellen sem, ha azt képesek lesznek jól (egyensúlyozottan megvalósítani).

  Mit sikerült megoldani?
  Túl a 80-on... Ez magyarázatot fog kívánni: jó döntés volt a legénységi könyvek elvétele ezen szintekhez. Miért? A legénységi könyvek korlátlanul vehetők kreditért, és a kredit korlátlanul vehető (még ha nem is a legmegérősebb átváltással) valós pénzért. Nincs benne idő, és beáldozott "munka" sem. Ha valaki szabad xp-t kívánna beleforgatni a tankjaiba, azzal az előrelátható állapot szerint le kell mondania: 1. más tankok gyorsított legénységképzéséről, 2. más tankok gyorsított skillezéséről, 3. a Field Modification-ről, 4. nagy mennyiségű aranyról, valós pénzről, 5. A fenti xp összefarmolására szükséges időről. Ez sok. Kompetitív oldalról (és QuickyBaby-t idézve) egy élet sem lenne elég, hogy a tankok nagy részét érzés szerint teljesen kompetitívvé tegye. De lássuk be, senki sem lenne erre képes.
  Instruktorok: Te választod a nemzetet, a perkeket, mire teszel, mire nem teszel belőlük.

  + Instruktor bónusza 10 fölött. Az a baj, hogy ez számomra egy semleges dolog: akik amiatt értékelik ezt le, mert túl erős tankokat tud létrehozni (főként az álca/spot rendszer miatt), felmerül a kérdés: az új rendszer a rossz, vagy az adott tankok szorulnának balancra. Például a Sandboxon látható rendszer (eltekintve a 80. szint feletti résztől), egy kiemelkedően jó tankot csak annyival tesz jobbá mint egy rosszabbat (nem nő a szakadék). Ha a rendszer a kimagasló játékosok tudása okán megbúvó szélsőséges kiskapuk miatt nem jó, akkor a Field Modification BÁRMELY része miért lett ilyen nagy arányban elfogadva a közösség által (nem gondolkodunk előre?).

  UI.: Szerintem hasonlóan az előzőhöz, ez a Sandbox sem fog átmenni (elég egyértelmű jelei vannak).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tankpeti · 1 napja
  Sandbox tapasztalat 2. rész
  Átkonvertálás utáni skillek értéke, új skillek és azok balanca,
  (1. rész pár oldallal hátrébb, 3. rész az Instruktorok, és 80. szint utáni rész lesz)

  Mit nem sikerült megoldani?
  Elméletileg a skillek nagy része megtérül az új rendszerre, de sajnos a rendszer többségében lefele kerekít (pl 99% repair lekerekítődik 90%-ra). Illetve több legénységhez szükséges perkek (ha egy tanknak 2 töltője van), akkor abból általában elvész valamennyi.
  Mivel nem a skillekre követik a szigorú átváltást, így sok múlhat azon ki mivel kezdte a legénységét szintezni. Kb. 1.5 skilltől 3.5 skillig érezhető, hogy a konvertálással 'veszíthet' a hatékonyságból a legénység, míg ez alatt és fölött a konvetálás jutalmaz.
  Azért csak veszíthet, mert nem mindegy ki mit rakott a legénységre. Ha valaki BIA, Álca, Javítás 3-assal bír egy tankon (100%), az a legénység bőségében javul, de ha az egyéni képességeket vette csak ki (BIA, Álca, Javítás, Tűzoltás figyelmen kívül hagyásával), akkor neki kijelenthető, hogy romlik a legénysége egy egységes átkonvertálással, sokszor a vegyes állapotúak is.
  A speciális perkek (30 pont után egy választható) több esetben gyengítést kaptak a korábbi állapothoz képest, megmaradásuk esetén kaphatnának további gyengítést is még (személy szerint nekem tetszenek). Ami probléma még, hogy 30 pontnál némileg kötelező erejűnek tűnne egy sorból kivenni csak a skilleket ezek miatt (60 esetén 2 nem ad annyival nagyobb lökést sok esetben).

  Átvezetés...
  A jelenlegi rendszerben megvannak azok a skillek, amelyek egy-egy tankra kötelezőek kompetitív szinten, általánosan a normál játékra is ezek javallottak. Ezen kívül van pár olyan, ami egy specifikus játékosrétegnek hasznos (stílus, vagy mert a fontosabb skillek már ki lettek véve), de a legtöbbször figyelmen kívül hagyottnak vehetők. Például: irányított ütközés, célmegjelölő, sas szem, megelőző karbantartás, tűzoltás stb... Egyet részletezve: prémiumfiókot nem használó játékos általában tűzoltókészüléket visz a csatákba, így a tűzoltás perk 5.-6. helyre csúszik prioritásban, ha a skillekről beszélünk.

  Mit sikerült megoldani?
  A skillek/perkek elosztása, és azok bónuszai (eseteiben összeolvasztása) bőségesen lecsökkentik a szükséges/kötelező perkeket. Példával élve: Heavy-re BIA, javítás, látótáv, ágyúkezelés elég, hogy azzal komfortosan lehessen játszani, jelenleg ez minimum 3 sor skill, az új rendszerben a 40 pont kevesebb. Lightra BIA, álca, látótáv elég tud lenni. Ez is kevesebb az új rendszerben.
  A teljesen haszontalan skillek nagyrészt megszűntek (de nem mondanám, hogy ettől már jók lennének).
  Habár az átkonvertálás nem mindig adja ki ki ugyanazon skillekre ugyanazon értéket, ez talán kényszerítő erejű lehet ,mindegyik esetében egy full resetre, és egy jobb legénység összerakására (amire az opció már 1.5-2.0 skillnél is fennáll).

  + Átkonvertálás: a kérdőívben arra szavaztam, hogy automatikus konvertálás legyen, ezzel próbálom kifejezni, mennyire ellene vagyok, hogy arannyal nagymértű legénységet sok részre szét lehessen bontani.
  Mindemellett az, hogy valaki lusta vagy épp érdektelen legyen a legénységit majdan egy másik rendszerben újra felosztani (ingyen), az nem a fejlesztők hibája szerintem (függetlenül annak jövőjétől).
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 1 napja
   "a kérdőívben arra szavaztam, hogy automatikus konvertálás legyen, ezzel próbálom kifejezni, mennyire ellene vagyok, hogy arannyal nagymértű legénységet sok részre szét lehessen bontani."
   - akár automatikus, akár manuális, a legénység szétdarabolós trükköt jelenleg nem lehet meggátolni, hiszen mielőtt élesedne ez az átalakítás, elég előtte 1 nappal megcsinálni ezt a konverziót a 2 fős tankokra. Amúgy nyilván nem egészséges ez a kiskapu.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tankpeti · 1 napja
    Jogos, de ha valaki előtte kívánja megcsinálni, annak legalább gondolkodnia kell. Ezen felül 1 tankba csak 1 legénység fér. A többihez vagy barakkhely kell, vagy kis tankok amiben elférnek. Kevesen lennének, akik ezzel tökölnének, vagy ha mégsem, akkor a barakkhelyek miatt drágább lenne a kiskapu (ami eltántoríthat sokakat).
    Illetve a konverzió is javítható volna még, ha a nem használt legénységekért az új rendszerben inkább xp füzeteket kapnánk. Amúgy is 1 legénység jól lesz 3 tankba.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Adanasz · 3 napja
  Mivel elsőre nem értettem tisztán mit akartak kihozni belőle, felraktam, és megnéztem sandboxon mit is terveznek pontosan. Én személyesen pártolom a módosításokat. Amit sokan felhoznak negatív dologként az a 750 goldos képzés. A mostani rendszerben tagonként 200 gold. Átlag 4 fős legénységgel számolva ez most 800 lenne, tehát igen kis létszámúnál több, de a tankok nagy részénél olcsóbb az átképzés. Ha kredit akkor meg eddig is buktál egyszer 10 %-ot hogy az új tankba kerüljön 90%-osan, plussz ha rögtön 100%-os fő skillt akartál újra osztottad hogy helyreálljon , de akkor az újabb 10% mínusz. Tehát a 15 % itt is az arany középút. A skillek módosítása tetszik, és tényleg arra pozícionálod amerre akarod. Igen lehet elmebeteg kombókat kihozni, de eddig is voltak op dolgok. És a játékosok többsége úgyse lila cuccos, full op legénységes tankokkal fogja tolni. Az hogy nincs 50-75 % os legénység, és a kezdő, free játékosok pláne egy stock tankban nincsenek még azzal is büntetve hogy még a gyenge (alap) modulokat még lejebb húzza a legénység is tetszik. 2 accountom van egy amire elég sokat költöttem, és egy kicsi amin nincs még 1000 csata és full free. Mindkettőnél megnéztem, és nem éreztem hogy emiatt hátrányba kerülnék. Nem vagyok jó játékos, csak lelkes(vagy inkább kitartó) de az én szemszögemből ez okés. Instruktorok meg csak akkor adják a sok bonuszt ha nem raksz sokat az adott skillre. Amint elér egy szintet azonnal felezi a bónuszt. Igen megvan a primo, és emiatt a sabaton legénység, és jól néz ki a 24 pont amit adnak, de ez csak akkor ha nem raksz az adotr skillekre. A másik a komoly instruktorok több helyet is foglalnak. 2-őt. Vagy a sabaton rögtön 4-et. Nekem egyenlőre ez a meglátásom.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 1 napja
   "Ha kredit akkor meg eddig is buktál egyszer 10 %-ot hogy az új tankba kerüljön 90%-osan."
   Nem. Ennél az átképzésnél kb. 40k tp-t buksz (ha más típusú járműbe képzed át, akkor kb. 63k-t). A 10% egy 6-8 skilles legénység esetében már milliós nagyságrendű is lehet. Nem mindegy.

   "Igen lehet elmebeteg kombókat kihozni, de eddig is voltak op dolgok."
   Az ilyen dolgokat el lehetne és el kéne kerülni, főleg, ha a fejlesztők tudnak róla már a februári menet óta és nem tettek ellene semmit.

   1. Pl.: Elc Even 90-el össze lehet hozni 68-70% álcázást. Mit jelent ez? Azt, hogy egy igen magasnak mondható 500m-es látótávval is csak 150m-en belülről veszed észre.
   Én majd 3000 csatát játszottam ezzel a döggel. Jelenleg is elég durva dolgokat lehet vele megcsinálni spot szempontjából, de a 70%-assal valami elképesztőeket. Kipróbáltam sandboxon vele játszva és ellene is. Gyakorlatilag úgy be lehetett jutni az ellenfél hátországába, hogy az nem is tudott róla. Hidd el, nem akarod ezt. Nekem a kedvenc tankom és imádnám ezeket a dolgokat, de én sem akarom, mert nem tenne jót a játéknak.


   2. Kerekes:Tudod az egyetlen "hátrányuk", hogy gyenge a látótávjuk. Mindenféle boostal már most is ki lehet hozni kb. a 445-öst, az új rendszerben ez pedig közel 500 is lehet (egy nagyon erős, de nem fullos legénységgel 492m most nálam).

   Nincsen sabatonos legénységem, de ugye az pénzbe került? A legerősebb mentorok pénzért vásárolhatók meg. Mi ez ha nem pay to win.

   Ja és nekem, mint régi játékosnak 100 feletti induló mentorja lesz, ami elég lesz (25-30)x3 tankra (hiszen egy legénység most már 3 tankot is vezetni fog tudni). Egy nem túl régóta játszó játszónak meg ennek a töredéke áll majd rendelkezésre, így ha szembe találkozunk a harcmezőn, nem elég, hogy a legénységem jelenleg is erősebb, mint az övé, a mentorjaim miatt még durvább lesz a helyzet.

   Lehet, hogy téged mindez nem zavar és ez a szíved joga, akár tetszhet is neked a koncepció, mert úgy gondolod, hogy előnyödre válik, de ha a játék szempontjából nézzük, akkor nem ez fog történni. A koncepcióról lerí, hogy kidolgozatlan, a szakértelmek/talentek-nél még próbálkozás sincs az egyensúlyra, a fő szempont az volt, hogy legyen meg a darabszám, hogy jól nézzen ki, azaz 5 sorban 5 skill + 2 talent. Kb. Ennyi volt a koncepció. A kompenzációs tervezet is elég röhejes és megúszós. Az első tesztelésnél leírták nagyon részletesen a játékosok, hogy mik a gondok vele (és nem csak annyit, hogy "Nem, mert csak"). A fejlesztő azt mondta, hogy elfogadja a játékosok véleményét és akkor ez így kuka. 4 hónappal később elő áll ugyanazzal újra minimális érdemi változtatásokkal és nagyon komoly kritikus pontokat változatlanul hagy.
   Ők ebbe már munkát raktak és nem mondhatják a befektetőknek, hogy hát két évig fizettek egy részleget a cégnél, amiből aztán nem lesz semmi. Ehelyett le fogják nyomni a torkunkon akkor is, ha ez rosszat tesz a játéknak.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  FleiszG · 3 napja
  Sziasztok!
  Mivel felugrott a kérdőív a játékban ezért ide is leírom hogy mit tapasztaltam.2 fő dolog változott a 2.0-hoz képest a 2.1-ben.- BIA-s legénységet már jól számolja a rendszer átváltásnál- oktatóknak a bónuszát te választhatod ki (részben majd később részletezem)

  Megoldandó feladatok a WGnek:
  - a feleslegessé váló legénységek átváltása képzési füzetekké vagy a legénységek összeolvasztása (megoldás lehet hogy az össze legénységet nemzetenként átváltja könyvekre és mindenki saját maga alakítja ki az új parancsnokokat ez a megoldás a következő problémára is megoldást kínál) -

  - azaz arra a "BUG"-ra amit az okoz hogy az új parancsnok előállításához az adott tank legénységének száma és ezek összes XP-jének az átlagából keletkezik. Badger 6 főjét beleképzem a Manticor 2 fős tankba így a végeredmény 3 db egyenértékű legénység amit később bármelyik tankba belehet tenni. (Persze arany felhasználással lehet csak megcsinálni, képességváltás miatt)

  - oktatókról egy pár szót: a sima (1 slottos) és értékes (2 slottos) oktatót bónuszát saját magad tudok már kiválasztani ez jó, VISZONT a különleges (4 slottos - pl.: Rudy, Sabaton , Offspring, GuP) bónuszát a WG választja ki amit nem tartok ideálisnak és jónak. Miért is?
  Egy példával könnyebb szemléltetni:
  Vegyük a Rudy és GuP legénységet ugyan azt a bónuszt kapják meg mivel mind a kettő egy med legénység. GuP legénység a E50M-ben ül és kihasználja a bónuszt amit adnak és részben passzolnak a med tankhoz. DE a Rudy oktatóit az IS-7 heavy-hez használnám amihez elmegy az előre definiált bónusz, de más bónusszal jobban járna a HT tank.

  Megoldás lehet erre a kérdésre ha a különleges oktatóknak a bónuszait mi választhatjuk ki, vagy ha WG nem fixálja hanem azt mondja hogy ha más-más bónuszt ad attól függően milyen tankhoz van rendelve az oktató (LT/MD/HT/TD/SPG).
  Érdekes még szemügyre venni, hogy milyen oktatók milyen besorolásúak:- Sima: kb minden: személyes küldetéses, FAME pontból vett, berliner / thunderbolt /cromwell b /tiger 131, hónyúlak stb- Értékes: Twitch, Télapuk, Chuck, CC, Battle Pass stb- Különleges: Rudy, Sabaton , Offspring, GuP stb

  Egy kicsit zavaró hogy ha veszek egy berlini tankot vagy egy maraton tankot amihez BIA-s legénység jár az a WG szerint csak sima, de nem fizetek a WGnek hanem a Prime-ért fizetek azt értékesnek tartja. Fordítva ok-s lenne mivel "ingyen" kapod a havi loot mellé.

  A személyes küldetéseknél is felosztanám az oktatókat:
  - sima: Stug / T28HTC/ Excalibur- értékes: Chimera/ T-55A- különleges: Obj 260 /279eSzerintem megérné, így az oktatók tükröznék a küldetések nehézségi szintjét.


  Igen, a manuális kiképzések sok időt vehetnek igénybe, és sokan azzal érvelnek hogy 350-500 tankjuk meg 1000-2000 legénységük van. Erre az tudnám javasolni hogy nézzék meg mivel játszanak (mik vannak beállítva elsődlegesnek) nagy a valószínűsége hogy 10-15 tankkal játszottak 20+ csatát az elmúlt hónapban. Legalábbis magamból kiindulva.


  Ha valakinek van ideje és kedve próbálja ki a Sandbox-ot és adja le a kérdőívét. Reménykedek benne hogy a WG figyelembe veszi a játékos állomány véleményét.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Rathagol27 · 2 napja
   Különböző videók megtekintése után azért nem dicsérném a rendszert. Elég QB uccsó ezzel kapcsolatos videóját megnézni. Kis is mondja, ha ezt bevezetik az már P2W kategória lesz. Erősen remélem, hogy ez még változni fog.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    FleiszG · 2 napja
    Igen én is megnéztem QB videóját.Elég sok XP-t kell összegyűjtenie az embernek.
    Viszont annyival kiegészíthetné, hogy ha van 4 db sima oktatód +40%-kal több crew XP kapsz. Ha 2 db értékes van +80%, ha meg egyedi akkor +100%.
    Ehhez jön még a +100/200/300% személyes tartalék. Klán bónusz.
    Prémium időből adódó +50% legénység képzési XP.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Blackmoon · 3 napja
   Én meg reménykedek benne hogy a játékosok véleménye az lesz, töröljék el ezt az egész katyvaszt a picsába, és inkább pályák készítésével foglalkozzanak, ne ilyen szarokra költsék a drága időt ami 95% -nak nem tetszik. ;-)
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    FleiszG · 3 napja
    Szia!
    Lehetséges.

    De amint eddig a WG csinált sajnos nem ezt támasztja alá:
    - 2 SB-teszt a tüzérre --> bekerült
    - 2 SB-teszt a HE-re --> bekerült
    - 1 SB-teszt a field mod-ra --> már a nyilvános teszten van azaz aug. 16 előtt már be is jön --> legalább lehet mart a játékmódba a cseh 8-9 nehezet húzni.

    Ezeket figyelembe véve szerintem még karácsony előtt be fog jönni a crew 2.0. És a loot boxok-ból már nem csak prémtankot fogsz tudni nyitni hanem szuper commandereket is amit a WG-nek legyártania sokkal egyszerűbb mint a prémtankot egyetlen adat sor + kép esetleg (nincs 3D model, nem kell balanszírozni stb...)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Harcostankos · 3 napja
  Segítséget kérek, hogy lehet oldalra tekinteni, hogy ne forduljon a lövegcső, több filmen látom, hogy fordul a kamera, de a löveg előre tekint......Köszönöm a választ előre is....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 3 napja
   Egér jobb gomb lenyomva tartva megakadályozza a torony fordulását.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Harcostankos · 3 napja
    Köszi.......
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PZoli
  • VIP
  · 3 napja
  Megtudja valaki mondani, hogy pontosan hol lehet beváltani a sandbox-on szerzett tokeneket?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   RockyRuciano · 3 napja
   Ahol a Tankwars csapatot kiválasztod. Másként megfogalmazva: "2." garázsmenüpont legalsó pontja.Ám várni kell, míg a sandbox befejeződik (netám + 1 napot), utána jelenik meg.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Shunz · 3 napja
   Ha vége van a Sandboxnak, feldob egy ablakot belépéskor a játék és ott lehet elkölteni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  MicsBjukenen · 5 napja
  Amin majd nagyot lehet nyerni:Az új rendszerben úgy jön ki a skill pontszám, hogy pl. van egy 4fős med tankod, összeadja az összes legénységi XP-t és elossza a legénység számával. Na most a jó legénységedet az élesítés előtt elosztod 2fős tankokba, így konvertálás után lényegében megdupláztad a jó legénységed számát. aztán az egyik mehet pl. heavy-k felé ha ott nincs erős legénységed... Ez jó lesz.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Rylian_Shina · 4 napja
   Hozzáképzed, majd 750 goldért átképzed egy másik tankba. Vagy kreditért, és akkor buksz 350k legénységi xp-t. Zseniális
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Shunz · 5 napja
   Aztán ki kell venni hozzá egy hét szabadságot, hogy beállítsd az összes (50-100) tanknál egyesével.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MicsBjukenen · 5 napja
    Nemzetenként talán 1-2 legénységgel tudod megcsinálni mivel nincs több ilyen kevés legénységgel bíró tank.Azon mondjuk még nem gondolkoztam el ,hogy ha ugyanarra a tankra képeznék ki sok legénységet akkor mi lenne...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     perretz · 3 napja
     Az új verzió szerint nem automatikusan konvertálódik, így akár működhet is, de nagy aranyigénye van.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  LisztQkac · 6 napja
  Azért némi vigasz. Állítólag akinek van női legénysége azokkal ezután érdemes lesz játszani. Bevezetik a tankiskolát amit a barakknak egy részéből alakítanak át. Amikor egy tankos nő-anyuka letud kb 50 csatát első alkalommal az szül majd egy tankos cseppséget amit rögtön beadnak a tank akadémiába nevelésre fejlesztésre mert anyukának tovább kell csatáznia.Ezután minden csata után a gyereke is kap 500XP-t mindaddig amíg a neveldében van és anyuka csatázik is. Azonban ha úgy gondoljuk már elég fejlett a gyerek de legalább anyuka olyan 100 csatát már letudott akkor betesszük egy kiszemelt harckocsiba és szétosztjuk a nevelésére kapott akár több tiz, százezer XP-t. Az anyja ezek után ismét szül egy tankos gyereket ami bekerül az akadémiára Rossz nyelvek szerint ha egy női tankban van mondjuk legalább egy sabatonos tag is akkor nem 500 hanem 1000xp kap a gyerek az akadémiába. Hírességek gyerekei értékesebbek lesznek

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.