Jelenleg 276 vendég és 3 tag online

2021. április 10. 07:21

Prémium ajánlat: Bat.-Châtillon Bourrasque

Írta:
(28 szavazat)
33 hozzászólás

 VIII MT | Kis csomag ára: 9.000 Ft | Tank adatlapja

Utoljára frissítve: 2021. április 10. 07:25
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  zsoltuska · 26 napja
  Tényleg egyre több a noob Bourrasque-al! (Elfoglalja a TD-s bokrot Paris pályán (D2) a csapattárs Super Hellcat előtt, bemegy az Heavys darálóba a sziklák közé az Airfield-en, stb)OFF:Noobmeter.com-on miért mutatják egész másként a wn8 színeket?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  dean.alexander · 1 hónapja
  Az én szerény véleményem a tankról:
  Kezdőknek én személy szerint nem ajánlom. Hogy miért?Ez egy papír med, ha hibázol, azonnal büntet. Ahogy máshol is írtam már, ezt inkább egy hibrid med/light-ként kell használni. A lightokkal és a papír medekkel is nehéz játszani, aki lighttal nem tud játszani, az nagyon nem sok örömet fog benne szerezni. Relatíve kicsi a z alaplőszer pen-je is, így gyenge pont ismeretet kíván, ha frontból is akarsz harcolni. Alapból is jó a camója és a látótávja is. Én a legénységi skillek közül mindenképpen javaslom az álcázási képesség kifejlesztését is, álcahálóval, festéssel megspékelve cefet lopakodós verdát lehet belőle összerakni. Ami kelleni is fog, mert a vele való játékhoz ez szerintem nélkülözhetetlen. Ahogy én használom:Lopakodva közel kerülni az enemyhez, eldurrantani a két skulót, majd tipli. Elbújni, lelépni. Ezt addig nyomni, amíg lehet. Ha a végjátékban is életben vagy, akkor jön a másik verzió, hogy a lassú, hp-tól megfosztott tankokat lerohanom és kinyiffantom egy tárral. Ez főleg a td-k, arty-k ellen nagyon hatásos. Medhez képest nagyon gyors (ezért is írtam, hogy inkább light tulajdonságai vannak, mint med) ezért rendkívüli módon alkalmas gyors helyváltoztatásokra. Arty-k általában nem nagyon foglalkoznak vele, mert gyors, nem nagyon lehet lekövetni, elélőni. Aki meg ezzel leáll durrogtatni egy helyben, annak meg úgy kell. Én fejlesztett forgási mechanizmust, kukkert és ventit raktam rá, de a venti helyett lehet rá pakolni álcahálót is annak megfelelően, hogy kinek, mi fekszik jobban. A legénységi skillek megint olyan dolog, hogy kinek mi a jó, nekem első körben álca, második körben spec skillek vannak, harmadikban bia lesz. Szerintem a 3 skilles legénység minimum kell rá, mire összeáll a tank olyanná, hogy frankón működik. 2-3 ilyen verda szakaszban nagyon pusztító tud lenni.A tanktest forgási sebessége most nálam majd 50 fok, a toronyé 65 fok. Azt hiszem, ez sok mindent elmond.Remélem, segítettem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Clutch · 28 napja
   Szerintem elképesztő luxus egy felszerelés slotot elpazarolni az álcahálóra, pláne egy tanknál aminek ennyire gyenge soft statjai vannak
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • Moderátor
   · 29 napja
   Az álcahálós részhez szeretnék hozzászólni, mert szerintem hibás gondolkodás.
   Álcahálót rakni egy light-ra (vagy Borrasquera) nem sok értelme van. Felszerelések 2.0 előtt sem, de azóta meg pláne nem, mert van már csendes kipufogó.
   Az álcaháló csak álló állapotban aktiválódik néhány másodperc múlva. Hol állsz egy lighttal/Borrasque-val? 99%-ban egy bokorban vagy a mögött és maximum 1%-ban a nyílt terep kellős közepén. Ha bokorban vagy, akkor a bokor és álcázás szakértelem több, mint elég. A nyílt mezőn pedig az álcaháló meg sem közelíti egy bokor álcázási értékét, szóval ott meg azért nincs értelme, mert az meg alig elég valamire. Persze, ha egy Bulldoggal ülsz be egy bokorba, aminek alapban csapnivaló az álcázása (bizonyos medeknek jobb az álló álcázása, mint neki), akkor még érthető lenne egy álcaháló, de a Bulldog nem a bokorban ülésre van kitalálva, szóval arra pedig azért nem tennék, mert annál nem oszt szoroz, mivel alapban azzal sem szúrnak ki túl könnyen, ha meg egy Parancsnok Látási Rendszerével rendelkező Elc Even 90 az ellenfeled, akkor pedig az álcaháló nem véd meg attól, hogy ne spotoljon ki hamarabb, mint te őt. A csendes kipufogó ugyanazt a bónuszt biztosítja mozogva és állva is (még ha kevesebbet is).
   Szívesen fogadom az ellenérveket, hogy mi szól az álcaháló mellett, mert szeretném megérteni, hogy miért jó azt használni egy lighton/Borrasquen.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Nátrán · 29 napja
    Álcaháló mellett két-három dolog szól( főleg lightok esetében) bár a felszerelés 2.0 óta nagyon minimálisan.
    1.Előfordulhat hogy az átfutókat akarod spotolni periszkóppal és nincs a közelben bokor akkor kénytelen vagy megállni és imádkozni (közben közelít az ellenség). 40-50 méterre közelebb kell jönniük hogy spotoljanak az érhet valamit.2.Ha nem teljesen a bokorba állsz hanem közvetlen mögötte(vagy kicsi a bokor vagy jobban lehet mögötte célozni vagy épp a menekülés miatt).Nyílt a pálya és light tankkal vagy, szemből(bokor mögött) tényleg nem vesz észre semmi, de ha az oldaladba feltűnik egy tank általában yolozva (Prohorovkán esetleg Malinovka szokták főleg) elképzelhető hogy felderít. 30%-os álcád van az ellenfélnek meg mondjuk 450-es látótávja menet közbe az 445-3X45=310m és fel tud spotolni, álcaháló mellett +10% viszont 445-4X45=265m tehát emiatt 45m különbség miatt lehet jogosultsága illetve egy elhanyagolható lövés utáni álcaérték.3. Tízes szinten egy kipufogó 600.000 viszont egy álcaháló 100.000 szóval akinek nincs elég kreditje, vagy épp raktáron csak álcaháló van amíg nem gyűjt kreditet annak egy fogalmazzunk úgy: Köztes megoldás, aminek van egy kicsi előnye ahhoz képest mintha semmi se lenne a tankon.4. Ha van egy jól rejtőző közepes (obj416 például) arra még el tudnám képzelni az álcahálót periszkóppal(optikával) egy esetlegesebb közepes tankhoz képest agresszívebb pozíciót felvenni és felderítőt játszani, így állva lenne akkora álcázás mint egy könnyű tanknak a periszkóp miatt meg nagyobb látótáv mint a mozgó könnyű tanknak, esetlegesen te előbb spotolnád a könnyű tankot bokor nélkül is mint ő téged nemhogy a közepeseket, és a lámpa villanása lehet visszavonulásra készteti(bár itt is sokkal többet ér a kipufogó mert ez az álcahálós dolog akkor ér valamit ha épp várod hogy az ellenség felbukkanjon te valami szilárd fedezék mögül/közelében nézel ki nyílt terepen és más lövi amit spotolsz, mert ha felderítenek nem nagyon tudsz visszamenni hogy újra felrakd az álcahálót)5. Összegzés: Mióta bejött a kipufogó célszerűbb azt használni mert igaz kevesebbet ad, de ezt tudja aktív spot esetén is, illetve passzív spotnál úgyis a bokor takar, amúgy általában akkor szokták felspotolni a könnyű tankokat amikor épp a spot bokorba tart. Itt tényleg nagyon hasznos tud lenni a kipufogó mert egy ebr mellett egy láncos könnyű tanknak aktív spotra esélye nem sok van viszont az ebr még azelőtt a közeledbe ér hogy elérnéd a spot bokrot(esetlegesen felraknád a periszkópot, hogy te derítsd előbb (közepes tankok felspotolásánál sokat jelent hogy 550-600 méter körüli látótáv esetén kb 445m-ről már spotolod őket és nem 350m(450-es látótáv esetén), de ehhez előtte biztonságosan be kell érni a bokorba).
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Tankpeti · 29 napja
     Nem vagyok benne biztos, hogy a spotrendszerrel teljesen tisztában vagy. Először idézek pár részt:
     Idézetek "Nátrán"-tól:
     ::1:: 40-50 méterre közelebb kell jönniük hogy spotoljanak az érhet valamit :::::

     ::2:: 30%-os álcád van az ellenfélnek meg mondjuk 450-es látótávja menet közbe az 445-3X45=310m és fel tud spotolni, álcaháló mellett +10% viszont 445-4X45=265m tehát emiatt 45m különbség miatt lehet jogosultsága illetve egy elhanyagolható lövés utáni álcaérték ::: Itt elírás van 445 vagy 450 nem mindegy, én a 450-el reprezentálok)

     Alapvetésnek: az álcaháló aktiválódása 3 sec. Ez rengeteg idő, ezalatt minden light tank beéri még a kerekes tankokat is.

     Az egyes állítás helyes (40-50 méter) HA az ellenfél nem használ Commander Vision System-et, ha te nem állsz bokorban, és nem mozdulsz meg és nem lősz 3 secig, és utána sem.
     Mellékesen (ezt 2 éve már a konteós topicban is leírtam) ekkora "látótáv" különbség, és egy kerekes tank esetén nem érsz vele semmit, mert mivel pl egy kerekes tank mozog egyenletes sebességgel feléd, a lámpáját (6. érzék) már csak akkor veszi észre, ha ezt az 50 métert letudta, és nagy eséllyel egy mozgó célpont nagyobb túlélési eséllyel rendelkezik mint egy álló.
     A kettes állítás rossz. Egy 445 látótávval rendelkező tank egy 30% alapálcával rendelkező tankot már 327 méterről felspotol, az álcaháló ezt teszi le 287-re. (DE nyílt mezőn!). Ugyanezekkel az adatokkal, de egy bokrot a 2 tank közé téve (vegyünk egy sűrű bokrot, ami 50% álcát ad) 129 méteről spotolja fel ha nincs, és 90 méterről, ha van álcahálója. De ez továbbiakban csökken, ha a spotter szerepét betöltő tank használ CVS-t, vagy a spotolandó tank lő, megmozdul.
     Na most a Borasq-hoz visszatérve: a tank feltolt legénységgel (álca, BIA, festés) 38% camót képvisel (29-et mozogva) ha nem lő 1 bokornál 90 méternél, ha álcaháló lenne rajta akkor proxy-ból lehetne csak felspotolni.

     Ha valaki ilyen módon akar egy ritkán használható spottert csinálni egy medből, aminek a lövege az egyik legriasztóbb a prémium tankok között, akkor állok elébe. Ugyanakkor nem hiszem, hogy ez a koncepció (felszerelések) bárki számra is ajánlható, vagy akár elfogadható lenne.
     (A baj, ha a csapat nem lövi a spotot, nem az a megoldás spotterrel, hogy vársz, hanem kezed ügyébe veszed a dolgokat, és te is próbálkozol, másképp nem lehet játékokat lehozni nagy arányban)

     UI: A százalékos adatok nem egészen úgy kerülnek képletbe, ahogy azt te írod (de speciel kereken 450-nél jól írtad), ajánlom az alábbi videókat:
     https://www.youtube.com/watch?v=N0CKEJhIptI

     https://www.youtube.com/watch?v=CRQh61Dogdk
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Nátrán · 28 napja
      Tisztában vagyok a spotrendszerrel. Ismerem a bokrokat és a dupla bokrokat is. Elismerem hogy van olyan dolog amiben igazad van. De ez egy elég nagy téma hogy minden lehetőséget tárgyaljunk. CVS esetét tény hogy ki is hagytam. Köszönöm, hogy szóltál a hiba miatt igen ott elírás van.
      "Alapvetésnek: az álcaháló aktiválódása 3 sec. Ez rengeteg idő, ezalatt minden light tank beéri még a kerekes tankokat is." Egy kerekes tank 20 egy ebr 30m/s sebességgel mehet nagyjából (gyorsulási időt ne számítsunk csak hogy egymás mellől indultak végsebeséggel) tehát ha 600 méterre megy(nagyjából az A5-6ból a pálya egyik széle C1-D1 felé ) a kerekes tank, mire odaér 200 méterre van lemaradva egy könnyű ami 10mp
      De vegyük át az elméletet: Van nekem egy elméleti látótávom mondjuk 500 méter ellenségnek 30% (álcaháló esetén 40% ) köztünk semmi bokor terepakadály stb azaz 0,3 úgy számítjuk ki a távolságot ahonnan spotolom hogy 500-500*0,3=350m, 50méteren belül automatikus spot akár van előttem tereptárgy bokor stb és 445-nél távolabbról se tudok felspotolni egy tankot akár mekkora lehet a látótávom.
      Most igen lehetne beszélni ha bokrok vannak köztetek illetve ahogy te is mondtad felszereléssel is lehet csökkenteni a bokor mögött lévő álcát, nem annyira akartam belemenni ebbe mert a tankok többségén nincs ilyen CVS felszerelés

      Szituáció függő amit írtál vegyük prohorovkát te C1-be mész be van ott egy TD bokor EBR középen tesz egy tiszteletkört(igaz gyorsan odaér de kapásból ő se jönne be térfeledre meg mivel a többi tank lassú felesleges is lenne), majd úgy dönt hogy átmegy a te térfeledre mert senkit se látott középen neked akkor már fenn van az álcaháló valószínűleg abban a cellában nem a bokorba vagy hanem épp mögötte szóval ha bemegy a pálya közepére C4 felé ez erre az esetre vonatkozik(elég magasan vagy a bokrok valószínűleg nem takarnak). Aktív spotnak pont a mozgás a lényege szóval, nagy eséllyel nem pont feléd jön kapásból hanem tesz köröket aztán csak később megy feléd a tank. Ezért is mondtam hogy jobb a kipufogó mert ha bokorba vagy már kb képtelenség kispotolni egy könnyűt amíg odaérsz az a veszélyes. Az tény hogy egy mozgó tanknak nagyobb az esélye hogy túlélje ha spotolják.
      3mp-hez hozzá tartozik ha egyenesen jön feléd de azt mindenki tudja light tankkal nem egyenesen rohanunk hanem jobbra balra valamikor visszafordulva ha kell. Ha az ebr tesz egy kört aminek a szélén felspotolom, következő körben nem biztos hogy arra akar menni ahol spotot kapott már és nem látott semmit se(pedig lehet ha közelebb jön még 30-40 métert már felspotolt volna), de fél ő is hogy el fogják lőni és tartja a távolságot. Illetve sok esetben pl 54km/h=15m/s alatt jön feléd egy tank(nyíl egyenesen) akkor előnybe vagy az álcaháló miatt ha a 40-50m helyes. Tehát egy gyorsabb nehéz vagy egy közepes megtesz 30 métert és utána látja a lámpát szóval ott nyertem 20 métert, persze lehetne ragozni ha periszkóp akkor aktíválodott akkor már egy nagyobb területet is tudok spotolni 400 helyett mondjuk 500 métert és lehet még derítek valakit lehet 440 méteren neki meg akkor még nagyobb távot kell spot alatt megtenni hogy derítsen.

      Ne értsd félre szerintem se való se könnyű se közepes tankra álcaháló könnyű tankra kipufogó kell, közepes tankra is általában van jobb felszerelés, TD-re mehet az álcaháló(főleg ha tornyos).
      Erre a prémium tankra meg szerintem felesleges kipufogó vannak sokkal jobb lehetőségek ez egyértelmű és ilyen tankkal tényleg vétek alapból spottert játszani.
      Arról meg annyit ha könnyű tankkal vagy de nem lövik a spotot persze lehet próbálkozni ha biztonságos hogy visszagurulsz a bokor mögé 20méterre(tudom 15 is elég de nem érdemes kicentizni) és lőssz, de sokszor a türelmetlenség okozza a spotterek végét ha nem is lövik a spotot egyszer csak fogják remélhetőleg + a gyáva vagy épp lehp-zott embereknek elég visszatartó erő ha valami spotolja őket ha kidugják a tank orrát azt hiszik hátul van egy td és mindenki nyugton marad ha így lekötsz 3-4 tankot már az is nagy segítség lehet hogy a másik oldalt áttörjön a csapat hiába nincs mögötted senki se. Illetve nagyon sokszor a végjátékot azok nyerik akiknek maradt könnyű tankjuk ami tud deríteni. Szóval részben igaz, ha biztonságos akkor kell próbálkozni( én is leszoktam sebezni a hp-m könnyű tankkal sőt többet is, de ha nagyon veszélyes lenne inkább csak várok mert a végjátékba lehet nagyobb hasznom lesz), de feleslegesen nem szabad kockáztatni hogy most 100 sebzés miatt kiszedjenek.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Tankpeti · 28 napja
       + "úgy számítjuk ki a távolságot ahonnan spotolom hogy 500-500*0,3=350m"

       - Nem, nem így számítjuk ki. Az általad használt számolás nem pontos. Igen, így használja QuickyBaby is, és feltételezem több magyar streamer is az álca számítást, de a képlet a videóban is ott van.30% kamót, 500m látótávvval 365 méterről spotolsz.

       + "3mp-hez hozzá tartozik ha egyenesen jön feléd de azt mindenki tudja light tankkal nem egyenesen rohanunk hanem jobbra balra valamikor visszafordulva ha kell"

       - Elnézést, nem fejeztem ki magam elég pontosan. Én (és szerintem sokan mások) nem szoktam/k egyik lighttal sem "rohanni". Nem hiszek* abban, hogy a játék 10.-ik évében ne lenne X (X>0 esetén) játékosból legalább 1 , amelyik ellövi a felderített tankot. Aki tisztában van annyira a pozíciókkal/mechanikákkal (és gondolkodik), hogy egy lámpa után meg tudja határozni az ellenfél tankok közelítő helyét, az ezt követően nem fog spotkört futni még kerekes tankkal sem: egyenesen az irányába megy, a terepet kihasználva, vagy ha ez nem lehetőség, vakon kilövi/löveti.

       + "TD-re mehet az álcaháló"

       - 1 (teljes értékű) bokornál 50-es kamó kell, hogy CVS nélkül poxyból tudj csak egy tankot felspotolni, 2+ bokornál 20-as kamó kell ugyanehhez. A legrosszabb álcával bíró TD (WZ-111G FT) 14.71 % álcával bír álló helyzetben. Még ha tornyos TD-ről beszélünk akkor is extrém passzív vagy "érdekes" játékot kell képviselni, hogy a korábban tárgyalt felszerelést a hasznára fordítsa.

       *Nyilván ez egy tapasztalat/bizalombeli dolog. "az ellenfél mindig ellő, a csapatod sosem lő semmit"; nem lehet ilyen hozzáállással bemenni minden csatába...
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Nátrán · 28 napja
        Nagyon kevés olyan játékos van aki vakon szokott lőni bokorba, mert ha felspotolták akkor tudja hol van(persze kevés a bokor ki lehet találni) az ellenség*. Nekem a véleményem az a többség nincs tisztában ezzel. Nah de a lényeg a játékos tudás néha nagyon siralmas főleg amikor nehéz tankkal bokorba az arty mögött campel valaki. De nagyon sokszor előfordul az is hogy a light nem mer deríteni és lövi a közepes spotját.
        TD álcaháló dologra visszatérve sokszor használható dolog pl wt-vel egy domb mögül nézel ki álcaháló ad még 15%-ot nagy ágyúval egy 750-est kiosztasz ha felbukkan az ellen, aztán legurulsz a dombon. Szóval ilyen rajtaütés támadást lehet vele végezni ahol mondjuk 200-300 méterre egy sarkon(városba hosszú utcát figyelsz) dombon bukkan fel az ellenség ott az álcaháló érhet annyit hogy ne tudjon spotolni csak lövés után.
        *Persze lövik a tankot de sokszor nem találják el őket és ugy néz ki senki se lövi őket.
        De azt neked is el kell ismerned hogy sokszor van olyan hogy nem a megfelelő szerepkörre használják a tankokat(OHO megy a dombra harcolni csőlehajlás nélkül emil meg az egyenes része ahol a hasát simán látják) esetleg lemingek módjára megy a csapat. Vagy a statégiai pontokat nem foglalják el. Többször előfordult velem is hogy az egyik csapat pl egyáltalán nem megy az egyetlen bázis felé vagy az egész csapat egy oldalra megy a másik csapat meg spot nélkül már a bázist foglalja. Persze valamikor a mi csapatunk megy egy irányba (máskor az ellenfél) ilyenkor egyedül semmit se tudsz kezdeni akármilyen tankkal vagy 6 vs 1 esetén nem sok esélyed van ugyebár.
        Amit ki akarok hozni én azt veszem észre a játékosok 50%<X része nincs tisztában az alapvető dolgokkal se és csak megy előre darálni.
        Régen nem emlékszem ennyi 15-0(5) körüli csatákra ott sok szoros végjáték volt(bár lehet az idő megszépíti a dolgokat), szóval kezdem úgy érezni hogy a sok ajándék prémium nap szorzók tervrajzok óta már egy kezdőnek nincs ideje megtanulni játszani mert kap pár töredéket felhasznál pár univerzális töredéket benyomja a boostereket To the stars-ból most mondjuk kiszedte az 5X szorzókat meg a napi elsőt illetve a prémium szorzót is ráteszi + ha van valami esemény az miatt is van szorzó aztán megy egy jobb csatát már van kb 15k xp vagy több 10-20 csata alatt ki lehet húzni egy kilences tankból egy tízest de kisebb szinteken is ez a helyzet 10-20 csata alatt ha jókor játszol és használod a töredékeket simán ki lehet húzni egy tankot aztán 2-300 csata környékén már egy kezdőnek is lehet egy magasabb szintű tankja.

        De én most itt befejeztem ezt stílus és megszokás függő ki mit tesz a tankra.
        Elismerem igazad van egy nézőpontból. De kíváncsi lennék te mire tennél fel álcahálót.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    RockyRuciano · 29 napja
    Az álcaháló használata mellett nem sok szól, jól írod, különösen a Felszerelések 2.0 óta. Belegondolva, én egyedül TierIV Td-ken látom értelmesnek/célszerűnek --- TierIV-n a WoT/WG nem engedi a töltésgyorsító használatát, így ott értelmes felszerelés, ha valaki azon tierben folytat Td-gyakorlatot -- de ezt leszámítva mindig van olyan felszerelés, amelyik az álcahálónál hasznosabb.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    torta.karoly · 29 napja
    Én elég gyakran találkozok olyan lightokkal a csapatomban akik az első pár percben kinyiratják magukat vagy a legjobb passzív spot helyeket nem ismerik és nem spotolnak kb. semmit. Így az álcaháló segítségével elvégzem az ő dolgukat, kapom a spotsebzést és a csapat is nagyobb eséllyel fog nyerni, ha látják az ellenség pozícióját. Lightokon egyértelműen jobb a csendes kipufogó a bónusz hely miatt, de pl. ezt egy boraszk nem kapja meg. A passzív spotnál meg sajnos minden méter számít, hogy később spotoljanak, ezért lesz jobb az álcaháló egy ilyen kaliberű med esetében.+ a végjátékban előnyös ha egy boraszkkal az ellenség hátába tudsz kerülni, az álcaháló meg biztosít akkora álcaértéket egy bokorban, használva, hogy az ellenség már csak akkor fog spotolni, amikor késő és indulhat a forgás bekapott sebzés nélkül.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Mikroby · 29 napja
     Szerintem is elég hülyeség álcahálót tenni rá, mivel az álcája (skillel egyetemben) van olyan jó mint egy BC-12-nek.
     Mármint van hasznossága egy álcahálónak, de nem azon az áron, hogy elvesz egy slotot egy sokkal fontosabb felszerelés elől.
     Ha normálisan használsz egy bokrot, akkor tökmindegy hogy van e hálód vagy nincs, és a mai felgyorsult metában sokszor célozni sincs időd, nemhogy megvárd amíg bekapcsol a háló.
     Ennek a tanknak pont az a lényege, hogy kilövöd a kettőt, aztán gyorsan helyet változtatsz, amíg betöltesz.
     Én csak arra teszek álcahálót, amelyik tankra nem tudok mást vagy jobbat tenni, de inkább oda is távcsövet teszek, hogy legalább lássak.
     Én a klasszikus Venti+vstab+távcső kombóval használom.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Kertesz · 29 napja
   Teljesen jo a jellemzes 1 gyors med 3.5 s celzasido es 0.42 szoras. Mas szoval egy medium arty agyuval. Nagyon fun tud lenni ,de neha idegtepo akkorakat miss-el. 500 hp feletti 1v1 be belemenni olyan mint 19 re lapot kerni, vagy bejon vagy nem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Slandyke · 1 hónapja
  Ez egy jó tank.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  sdfg · 1 hónapja
  Aki teheti vegye meg az egyik legjobb közepes persze ez sem való 1000 wn8 as botok kezébe!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   reflmix · 29 napja
   Ezen értékelések miatt tart ott ez a játék mint egy rákos daganat. Vissza sírom a régi időket amikor nem volt Wot értékelés meg minden lószar.. Most a végén kéne írjam hogy "mondom úgy hogy kék játékos vagyok" ... Mocskos cancer az egesz
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Slandyke · 29 napja
    Szerintem a wn8 -al meg az egyéb értékelésekkel nincs gond önmagában. Mivel egyébként versengő alkat vagyok én szeretem az ilyenfajta "ranglistákat" a játékokban. Mondjuk nem is zavar, ha valamiben nem vagyok leglegleg, hisz mindenre még én sem vagyok képes.. Szerintem a gond azokkal a frusztrált emberekkel van, akik saját boldogtalanságukat mások szapulásával kívánják levezetni. Ők azok akik a játékban nyújtott "teljesítményt" egyéb emberi értékekkel próbálják relációba helyezni. Végre valami, amiben jobbnak, többnek érezhetik magukat, még azon az áron is, hogy végül már rég nem élvezik magát a játékot a kényszer miatt, hogy bizonyíthassanak. Mindig röhögök, amikor például az intelligenciával akarnak egyenes arányosságot belelátni, pedig láthattunk itt olyan jó játékost, aki nem képes egyszerű mondatokat értelmezni, vagy éppen egészen infantilis kirohanásai vannak. ne adj isten segghülye. Azért azt aláhúznám, hogy ez egy picit olyan mint a foci. Lehetsz jó játékos ész nélkül is, de azért a klasszisoknak nem töklé lötyög a toronyban általában.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   shoghun · 29 napja
   Piros vagy nem piros, a sok új borat gazda kegyetlenül nem tud játszani a tankkal. Ezzel nem is lenne baj, de sajnos mások játékát is elrontják ezzel, ha 4 borat a csapatomban 60 másodperc alatt a garázsban van.


   Ez a tank tapasztalt játékosok kezében tud működni, tökmindegy hány csatát ment, de ismerni kell az álca mechanikát, a térkép kontroll fogalmat, és türelmesnen kell lenni. Ez a három meg láthatóan kevés embernek van meg, es igen, az új borat gazdák többsége piros besorolású....

   Nem baj, még pár nap es a garázsban porosodnak majd
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Fejes Dávid · 1 hónapja
   @sdfg ÉN nem értem mi a faszért szólsz bele hogy milyen wn8-sok játszanak a játékkal?1000wn8 citromsárga szint az jó de alatt fekete piros narancssárga nagyon rosszte elmehetnél kivizsgáltatni magadat mert látszik is BAJ VAN FENT A TORONYBAN
   UI:Ja és neked se való hülyegyerekek kezébe
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Charlie · 1 hónapja
    A legjobb tudomásom szerint a sárga az soha nem volt jó ,zöld a jó(good) szóval csak szeretnél jól játszani Sárga ÚR.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     zsoltuska · 1 hónapja
     Az 1000 már zöld, ami jó. A sárga az átlagos, ami még nem rossz (lásd átlagos szó jelentése). Amúgy te miért személyeskedsz Dáviddal?
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      F14SuperTomCat · 1 hónapja
      Akkor tegyük helyre a WN8 határokat az aktuális (mai) állapotnak megfelelően:
      506 < narancssárga; 1019 < citromsárga; 1614 < zöld; 2462 < kék; 3370 < lila.
      Az 1000 nem, hogy nem zöld, de még citromsárga sem.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Nátrán · 29 napja
       Felesleges ezen vitatkozni mert más a skálázás. Nézzük az xvm-et( https://modxvm.com/en/ratings/xvm-scale/colors/ ) aki itt zöld(good) játékos az jobb mint az összes játékos 90%-a. A wotlife meg megint máshogy osztotta el a színeket.
       De most valaki mondja meg nekem hogy mi számít átlag játékosnak? Arról ne is beszéljük mennyi időt nézzük. Utolsó hónap, utolsó 1000 csata, adott tankkal csaták, vagy az össze eddigi csata?

       Vegyünk egy példát van mondjuk 11 játékos akinek a Wn8 értékük a következő növekvő sorrendbe 275 525 600 750 900 1200 1250 1275 1400 1600 3000.
       Átlag számítás: összes Wn8/játékosok száma=1161(olyan mint a magyar átlagkereset szépen mutat de van pár nagyon gazdag emiatt a lakosság 80%-a nem éri el az átlag fizetést)
       Átlagos játékos(bekategorizáljuk 100-as csoportokba pl 1000-1100ig az 1050-es csoport és megnézzük melyikbe van a legtöbb) láthatjuk az átlag játékos az 1250-es csoportba tartozik( ez az hogy melyik az a csoport amelyikbe a legtöbben esnek de itt számít ugye a csoport mérete is)
       De ha azt nézzük hogy melyik az a játékos akinél ugyanannyi rosszabb van mint jobb. Az 1200 wn8-as( medián vagyis hogy előtte és utána is ugyanennyi játékos van)

       Legfontosabb:

       Ugye ez kis csoport, nem tudom hogy oszlanak el a játékosok, de az így is látszik, ha van 5 db 300-as wn8-cal rendelkező ember és egy super unicum 4500-as wn8-cal akkor az átlag 1000wn8 de a valóság az hogy az átlagos játékos akivel összefutsz az 300-as wn8-cal rendelkezik. Szóval ezek a statisztikák nagyon eltérhetnek egymástól.
       Persze más módszer is lehet, illetve ki a jó az megint kérdéses, hogy most 60%-tól már valaki jó, vagy épp 80%-tól a jó? Ez megint szubjektív.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Black_Sheep_01
       • Moderátor
       · 29 napja
       Ez hülyeség. 2500 feletti WN8 már unikum, 3k felett szuperunikum.A wot-life-os besorolás kb. rendben van. Az XVM nem mérvadó, olyan skálát állítasz be ott, amilyet akarsz.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       lszlnorder · 1 hónapja
       300 alatt fekete300-599 piros600-899 narancs900-1249 sárga1250-1599 zöld 1600-1899 sötét zöld 1900-2349 kék2350-2899 lila 2900 felett sötét lila Forrás wot-life. com
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        BadassHun · 1 hónapja
        Sziasztok. Piros játékos vagyok és megvan a tank már egy ideje. 110 csatám van vele 1656 átlagsebzés és 1900 körüli wn8. 15k csatám van az accountomon és sajnos az első pár ezer csata ment a kukába mert azt sem tudtam még mi az a wn8. Már jó ideje figyelek rá és bár vannak rontott csatáim állandóan javítom a statisztikám. 30 napos wn8 1800 körül van stabilan. Azt hiszem a példám is mutatja,hogy vannak későn érő játékosok kortól függetlenül és ezért nem értem miért kell lebotozni. Szerintem színek alapján megítélni valakit ostobaság.Szép estét mindenkinek.Tisztelettel: Cs. Ferenc játékosnév Haukin
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Roreno · 1 hónapja
  Pillanatok alatt f.szra rakja a nagy bökős kanokat meg az összeset is. Ez meg közbe összevissza ficánkol, meg ugrándozik, mint kecske meg a szara a deszkára/ról.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   dabombgirl · 1 hónapja
   bocsi de Gyaluskirály jobban hozza a szintet, ő tudja is hogy milyen kontextusban kell használni ezeket a fontos kifejezéseket.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Roreno · 1 hónapja
    Tudom, hogy soha nem érhetek fel Gyaluskirály nagyságához, de kérlek Mester ne akard elrontani a hülyegyerek játékát!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BaliSan · 1 hónapja
  Na,, így is elég sok futkos, most majd csapatonként 4-4 minimum lesz
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   sdfg · 1 hónapja
   Futkározhatnak ha nem tudják használni

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.