Jelenleg 342 vendég és egy tag online

2021. március 4. 06:49

Fekete Piac 2021: M10 RBFM

Írta:
(23 szavazat)
136 hozzászólás

 V TD | A licit kezdet: 300 arany | Elérhető mennyiség: 25.000 db | A tank adatlapja

Utoljára frissítve: 2021. március 5. 04:17
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Fejes Dávid · 2 hónapja
  Ez a tank régebben benne volt egy eventben nem tom hallotátok D NAP eventben volt meg is szereztem jó kis gép nagyon jó meg a kötvényshopban is benne van ott is meglehet venni 1500 kötvényért.Hogy ha ilyen kis tierű tankok olcsók akkor bizony megéri remélem tesznek be tier hatos tankokat is (és nem miliós összeg mondjuk 700-800 ezer credit) bret panther cromvell b stb.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Emu · 2 hónapja
  Min biddel el lehetett hozni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • Moderátor
   · 2 hónapja
   Néztem a lejárat előtti és utáni másodperceket, de ha jól látom, nem derült ki, hogy végül hány darabot vittek el. Ha valakinek van erről infója, belinkelhetné csak a kíváncsiság kedvéért.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Emu · 2 hónapja
    Folyamat néztem én is direkt érdekelt a rendszer működése de nem írta ki hányan vásároltak az utolsó másodpercben sem. Tíz perccel vége előtt utolsó frissítésnél ha még nem kelt el az összes akkor még érdemes lehet ezekre a tankokra min áron licitálni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  marcus.aurelius · 2 hónapja
  300-ért megkaptam.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Grip · 2 hónapja
   Gratula, sztem még dupláját is megéri
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  SirNyenjo · 2 hónapja
  400 aranyat tettem rá, a garázsban áll
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Gomezz007 · 2 hónapja
  "Az árajánlatod nyert" Én 400 aranyat tettem rá és nyertem. De nem kaptam egyenlőre semmit! Azt hittem rögtön bekerül a garázsba, mint ahogy rögtön levonták a 400 aranyat!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   SirNyenjo · 2 hónapja
   nézd emg újra, én megkaptam 1-2 perc után
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Gomezz007 · 2 hónapja
    Most jött meg!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PZoli
  • Moderátor
  · 2 hónapja
  Elmélkedés az új 8. szabályról, azaz az OPEN (játékon belül "versenyképes") nyitott aukcióról.
  https://worldoftanks.eu/en/news/general-news/black-market-2021/

  Ez egy újítás idén, ami bizonyosan magasabb árakat fog eredményezni, mint az eddig megszokott zárt licit.

  Hogy működik?
  Minden ajánlatnak van egy darabszáma. Ha minden darabra érkezik ajánlat (pl.: 25.000 darab van valamiből és legalább 25.000 játékos tesz rá licitet is), akkor a rendszer 10 percenként megmutat egy "állást", de utoljára az lezárás előtt 10 perccel (azaz 0:50 vagy 12:50), azaz az utolsó 10 percben még sok minden történhet.

  Mi is ez az "állás"? Ez az aktuálisan nyerők listájának közepén szereplő játékos licit értéke (azaz, ha 25.000 a darabszám, akkor a 12500-dik játékos által felajánlott érték), de ez valójában nem árulja el, hogy mennyi lehet a legkisebb és a legnagyobb érvényes licit. Ez tehát nem az átlag érték és nem is a legkisebb érvényes érték!

  pl.: A 25.000-ből a 12.500-dik ajánlat mondjuk 9,2 millió kredit. Ezt az értéket fogja megmutatni a rendszer (10 percenként újra számolja természetesen). Ebből viszont fogalmunk sem lesz, hogy az 1. helyezet 13 millió, a 25000-dik helyezet 8,7 milliót rakott (ez elég szűk intervallum, elég közel van a kiesési érték), mert az is lehet, hogy az 1. helyezet 40 milliót rakott rá (kb. mindegy nekünk), de a 25000-dik 4,2-t (tág intervallum).

  Ez látszólag ad valamiféle támpontot, de valójában nagyon bizonytalan:
  - Csak egy lista középértéket látunk és nem a legkisebb ajánlatot. Arra jó, hogy izgassa az embereket, hogy vajon az ő ajánlata elég jó és arra sarkalhatja, hogy inkább vigye kicsit feljebb, függetlenül attól, hogy ez a számmal valójában nehéz mit kezdeni, mert nem ad valódi viszonyítási alapot, csak fenn tartja a figyelmet.
  - Az ilyen nyílt licitálásoknál az utolsó 10 perc lesz a döntő, akkor fognak legtöbben ott ülni a gép előtt és emiatt az előzőekben mutatott "állás" teljesen felborulhat, ha ekkor rárepül az összes eddig licitáló (próbálva bebiztosítani magát), illetve eddig licitet még nem tevő játékos.
  - Pont emiatt előfordulhat az is, hogy maradva a 25000-es példánál, az utolsó 10 percig nem látunk "állás"-t, amiből arra következtethetünk, hogy alap áron is a mienk lesz. Csakhogy lehet, hogy már 24.000-en licitáltak és emiatt még nem látszik és az utolsó 10 percben licitál még húszezer játékos és akkor a korábbi licitálók már hátradőlnek, hogy ezt behúzták és koppannak, illetve az új licitálók gondolhatják azt, hogy ez simán megvan, mert ha eddig nem lett meg a max darabszám, akkor ezután sem lesz, szóval nyugodtan mehet a legkisebb ajánlat. Persze az is lehet, hogy a 25000 ezerből nem 24000-et, csak 3000 játékost érdekelt az ajánlat, de ezt nem fogjuk tudni.
  - El fog tartani néhány alkalomig, ameddig a játékosok megszokják ezt az új aukciót és optimalizálni akarnak az utolsó percekben. Az első fekete piacnál jóval kevesebben keltek fel hajnalban, mert ráértek délelőtt is, azután a másodiknál ez a szám nagyon megugrott, több volt a néhány percen belül elfogy ajánlat is (persze számított az is, hogy valamikből extrém keveset tettek be).

  Ez egy ördögi rendszer. Gratulálok a WG-nek hozzá, mert mindenképpen fel fogja tolni az árakat, mivel az emberek látnak majd valami támpontot (ami valójában nagyon keveset mutat), mely alapján azt fogják gondolni, hogy akkor még rátesznek egy picit, biztos ami biztos (már akiket érdekel az ajánlat és nem csak a minimumokkal próbálkoznak).

  Szerintetek hogyan fognak taktikázni a játékosok, fogja érdemben befolyásolni az ajánlatokat?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Acélmedve · 2 hónapja
   Én két opciót látok:
   1.: az esemény második felére senkinek nem lesz kreditje, sem aranya, így alap áron lehet elhozni a dolgokat.2.: mindenki vesz tonnaszámra aranyat, amit átvált kreditbe, az árak nagyon magasak lesznek. (Szerintem ez valószínűbb...)Akárhogy is lesz, a WG-nek a karácsony most van.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BaliSan · 2 hónapja
  Szerintem ez a tank megér 500 Goldot. Felvetés: Ha Black Market, nem lehetne, hogy minden játékos feltehet egy tankot licitre? Akármilyen tankot, aranyért, vagy ezüstért. A WOT meg behúzhatná a 10%-át. Pl.: valaki megunta, vagy kell a pénz, felteszi a T34-ét 8 millió ezüstért, a legnagyobb licit viszi. Ha nincs meg a minimum ár, akkor nincs üzlet.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • Moderátor
   · 2 hónapja
   Lehetne, de akkor nem érné el a célját, miszerint a játékosok kredit és arany tartalékjainak megdézsmálása/lenullázása. Az általad írt verziónál a játékosok között vándorolna az arany/kredit, szóval nem tűnne el, kivéve azt a 10%-ot.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Wot_Tokfilko · 2 hónapja
  Mennyi lett a licit vége? Most 11 órakor járt le?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • Moderátor
   · 2 hónapja
   Nem. 8 óra van a licitre, tehát 13:00-kor zárul le. Az OPEN ("versenyképes", azaz nyitott) licit miatt látszik, hogy még nem érkezett 25.000 ajánlat és amiatt nem lehet tudni, hogy mennyi az annyi, de mivel ezt a tankot tavaly egy kis erőfeszítéssel bárki megszerezhette, illetve a bond shopban is kapható, ezért elképzelhető, hogy ez így is marad és a kikiáltási áron is el lehet hozni, de a trükközők miatt pl.: 451-ért SZERINTEM biztosan.

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.