Jelenleg

30
látogatónk van

2014. máj. 14. 07:59

M26 Pershing - Elemzés

Írta:
(53 szavazat)
83 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

90 mm-es T15E2M2, ami igazából nem emelkedik ki semmiben az átlaghoz képest. Az alap tűzgyorsasága 7,86 sec, ami kifullozva is csak 6,77 vagy 6,92 sec-ig vihető le attól függően, hogy rakunk-e rá ventilátort, vagy sem. Ez a 240-es alfájával párosulva a 3. legalacsonyabb DPM-el rendelkező meddé teszi Tier VIII-ban a T-34-2 és a T-44 után... Viszont, amit ők nem kapnak meg, az a nagyszerű 0,37 m-es pontosság, mely mellé még jár egy 180 mm-es pen, amit a mai világban már gyengének szokás mondani, de ez Tier VIII-ban bőven elegendő pontosság ahhoz, hogy még nagy távolságokból is könnyedén lövöldözzük el vele a gyenge pontokat. Amire pedig nem lenne elegendő a sima lőszer, arra ott van a 268 mm-es átütésű arany lőszer, ami úgy fúrja át magát az E-100 tornyán, hogy csak fütyül...

A pontosság mellé kapunk még egy egész kellemes 2,3 sec-es célzásidőt, ehhez társul a célkör egész sima menet közbeni szórása, ha pedig ez még mindig nem elég, akkor ott a vertikális stabilizátor, amivel menet közben is úgy lehet tüzelni, mintha csak egy Tier X-es medben ülne az ember. Végül pedig ez a kombó teszi majd a Pershinget az egyik legjobb Tier VIII-as közepes tankká.

Torony

Hivatalosan a torony vastagsága 127/76/63 mm, de ez ne vezessen félre senkit, a torony ugyan papír, de szinte a teljes frontot egy igen masszív lövegpajzs fedi. Ennek effektív vastagsága 200 mm környékén mozog, továbbá a lövegpajzs körül van egy gyűrű 390 mm körüli páncélzattal. Ennél fogva indul a hulldown móka, pont úgy, ahogy már azt az amcsi nehezektől is megszokhattuk, gyengébb penes tankok ellen nyugodt szívvel lehet tornyozni. Hirtelen kidugod a fejed, s hála a minimális célkör szórásnak és célzás időnek szinte azonnal lőhetsz is, majd spuri vissza és mindezt kb. 2-2,5 másodperc alatt, az ellenfelednek pedig nem lesz ideje arra hogy becélozza a lövegpajzs melletti részeket, így ha a lövése talál is, jó eséllyel pattan.

E-mellé még jön az amcsi tankokra jellemző kellemes csőlehajlás a maga 10°-jával. Gyakorlatilag soha nem lesz gondod azzal, hogy utánanyúlj a célpontnak.

A másik dolog, amiért annyira szeretjük a Pershinget (na és persze az amerikai közepes tankokat úgy általában), az a látótáv. Az M26-on mindez "csupán" 400 méter, ami már önmagában veri az összes vele egyszintű medet, de erre még érdemes rápakolni egy lapáttal: mozgó optika a 440 m-ért. Malinovkán a sírás fogja kerülgetni az ellent ezt garantálom...

A torony egyetlen gyenge pontja a 38°/os torony forgás, ami ugyan átlagosnak mondható, de mivel a Pershing nem egy igazi frontharcos, valószínűleg ezt a hibáját észre sem fogod venni.

Felépítmény

101/76/50 mm, nagyjából mint a T29 teste, csak az eleje nem olyan jól döntött. Az effektív vastagság 140 mm környékén van szóval pattanni valószínűleg semmi nem fog. A motorház és a torony teteje egyébként nagyon érzékeny a tüzérekre, az ez utóbbit érő találat többnyire maximum sebzést és tüzet is okoz szóval vigyázz a fenekére ha tudod, hogy egy tüzér feni rád a fogát.

Maga a test egyébként nem különösebben érzékeny a modul sérülésekre, egyetlen dologtól eltekintve: a rádiós valószínűleg G.I. Joe-t játszik odabent (vagy meglehetősen nagy személyiség lehet) és ha egy lövedéket lát befelé repülni, az a hobbija hogy mellel leveszi. Ha a testet akárhol eltalálják akkor jó eséllyel a rádiós is követel magának belőle egy kicsit,  így az EÜ csomagjaink nagy részét ő fogja elfogyasztani.

Sajnos a Pershing álcázása medhez képest eléggé esetlenre sikerült, de szerencsére a nagy látótáv miatt nem fogjuk igazán érzékelni, hiszen előbb látunk meg bárkit mint ők minket, de nincs olyan probléma amit egy fullos álca képesség némi festékkel ne oldana meg. Valahol a pályafutásunk elején, a 6.érzék után érdemes is ezt minél hamarabb megejteni.

Felfüggesztés

Nagyon jó, 38°/sec-es forgási sebesség, amivel a tank nagyon ügyesen mozog, viszont a talaj ellenállása az egyik legrosszabb a Tier VIII-as medek között, így a nehezebb talajok nagyon megfogják.

Motor

704 LE-s Continental, ami a 40 tonnás súlyhoz képest átlagosnak mondható ugyan, de a végsebessége sajnos így is csupán 48 km/h. Ez ugyan csak 2-vel marad el az átlagtól, de arra pont elegendő, hogy ne tudjunk vele olyan helyekre eljutni ahova mondjuk egy T-44 gond nélkül elérhet. Ilyen pl. Mines-on a hegy, egyszerűen lehetetlen feljutni oda, különösen az északi oldalról, gyakorlatilag az összes med fent van már, mire te elkezded a veszélyes kaptatót és pont ekkor érnek pozícióba a gyorsabb nehezek is, ami aztán többnyire fölösleges HP vesztéssel jár...

Sajnos a gyorsulása se valami maradandó, viszonylag sok idő kell neki, hogy elérje a végsebességét, de csakis könnyű/sík terepen.  Amint leérsz az útról vagy elkezdesz mászni egy kisebb dombot rögtön csak 40 km/h-ra képes, amitől már csak lejjebb van, a talaj dőlésszögétől és puhaságától függően.

Sajnos Pershinggel hozzá kell szokni, hogy ezzel a tankkal nem fogsz soha szaladgálni, a sebessége csak arra szolgál, hogy elérj vele egy jobb sniper/hulldown pozíciót és onnan lődd a felvillanó célokat, vagy spotolj. Ennél fogva az ütközés sem opció, könnyű tankok ellen persze továbbra is hatásos, de belőlük se tudsz majd 150-200 HP-nál többet lecsípni, ha belegebedsz sem, medeket csak gyengéden hátba veregeted, a nehezek... ők észre sem veszik.

Ajánlott játékstílus

Gorilla tektikz. Egy sunyi-lopakodó-mikor-nem-figyelsz-hátba-szúró-patkány tank, talán így lehetne legjobban leírni. 

A Pershing jelenleg az STA-1-gyel karöltve a legjobb mindenes támogató közepes tank Tier VIII-ban és ez amiben aztán sokan elhasalnak, hogy nem veszik észre a támogató jelzőt és megpróbálnak vele valódi közepes tankként játszani. Öreg hiba.

Sajnos se a mobilitása, se a páncélzata nem teszi alkalmassá arra, hogy egy keményebb szumó harcot jelentősebb vérveszteség nélkül lehozzunk. Persze, ha mindezt hulldown-ból teszi, akkor fordul a kocka, ha ügyesen használod a tornyot még egyes nehéz tankokkal is felveszi 1v1-ben a versenyt. A taktika hasonló a T32-jéhez, lényegében a Pershing nem is más, mint egy mini T32. 

A torony páncélja messze a legjobb az összes vele egyszintű med közül, ez összeadva a 48 km/h végsebességével ideálissá teszi arra, hogy "gyorsan" elérjünk olyan helyekre, ahonnan aztán oldalba kaphatjuk az ellenfél felvonuló hadait. Egy tipikus példa erre Cliff, déli kezdéssel F6, ahol a csőlehajlás+álca kombónkat kihasználva 1-2 lövést gond nélkül leadhatunk, még mielőtt bárkinek feltűnne a jelenlétünk, aztán pedig ha ránk is lőnek az úgyis lepattan a toronyról... többnyire. Hasonló a helyzet a másik oldalról E4-ben a kis szikla kiszögellésnél, ahol annyi a különbség az előbbi helyhez képest, hogy itt hosszabb ideig is piszkálhatjuk az ellenfelet.

Az álcát érdemes egyébként minél hamarabb kihúzni a legénységen, fontos, hogy az összes tag megkapja, hiszen így a leghatékonyabb. 1-2 emberre kirakva csak skill slot pazarlás. Pl. Pershingen ha csak egy emberen van 100%-os álcád, akkor az [100%+0+0+0+0]/5=20%. Amint van egy fullos álcázásunk, egy teljesen új tankot kapunk kézhez, gyakorlatilag innen kezdődik az igazi Pershing. 

Cliffnél maradva egy jó álcázással be tudsz már menni olyan helyekre, amik eddig lehetetlenek voltak. Pl. mikor a nehezek a kanyarnál harcolnak F9-ben és már áttolták a tieidet a kanyaron túlra, kezdheted támogatni őket. Hála a pálya újradolgozásának, H8-ban most már van egy kis feljáró, ha ideállsz Pershingel, akkor  csak a gombot kell taposnod, mert meglátni úgysem fognak, viszont te szanaszét lősz mindent ami átjön a kanyaron. Ha esetleg az ellenfél visszavonult vagy még ki sem jött a kanyarból, akkor sincs semmi gond, H8-9-ben folyamatosan hulldownból tudsz többnyire láthatatlanul lövöldözni.

A másik dolog, amiben a Pershing kiemelkedik a többiek közül az a látótáv, ha van rajta egy mozgó optika azzal a 440 méterrel a camperek rémálmává válik. Ezt a sptolásos mókát nagyszerűen lehet alkalmazni pl. Sand River-en. Déli oldalról nemes egyszerűséggel elindulsz a mező irányába és kimész F7-be. Itt azon túl hogy végig hulldown-ban tudsz maradni, a "banán-dombhoz" (D6) igyekvő óvatlanabb tankokat spotolod és lőni is tudod, 1-2 értelmesebb TD-vel a bázison ez általában már egy tank hátrány az ellenfélnek. Ha elfogytak az átszaladgálók, elindulhatsz végig a hegy tetején, szerencsére pont úgy van kialakítva, hogy egy pillanatig sem kell kijönnöd hulldown-ból, innen tudod lőni a "noobfogó"-ban lévőket (K vonal) és a banán dombon átnézőket, de lehetne még sorolni a végtelenségig.

Keresd az olyan helyeket vele, ahonnan tudsz spotolni, sniperkedni és ha eközben még hulldown-ban is vagy, akkor az már maga a tökély.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventillátor/Optika, Függőleges stalbilizátor.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Nagy elsősegély csomag, Automata tűzoltó készülék vagy Ellátmány.

Ajánlott legénységi képzettségek

 • 1. körben vegyes skillek, 6. érzék, pillanatkép, sima utazás, helyzetfelismerés, biztonságos elhelyezés. 
 • 2. körben pedig álca, a legvégén meg jöhet a BiA.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

Erős toronypáncélzat, 200 mm vastag lövegpajzzsal. 400 m látótávolság, ami egy jó álcázással egy igazi szellemet csinál belőle. 10° csőlehajlás. Pontos ágyú, és brutális pen APCR-el.

Hátrányai

Papír testpáncélzat. A rádiós gyakran hal, így egy kicsit mindig vissza lesz maradva a fejlődésben. Elavult ágyú. Lassú.

Kiknek ajánlott

Jelenleg szerintem az egyik legjobb Tier VIII med. Aki szereti a rugalmas, könnyen kezelhető és önálló tankokat, annak nyugodt szívvel merem ajánlani a Persinget, de akinek tetszett az amerikai nehéz vonal, az is könnyen szót tud majd vele érteni, hiszen minden megvan benne mint ami a T32-ben, csak természetesen cukormentes formában.

A torony, csőlehajlás és a látótáv kombó teljesen egyedi játékélményt nyújt, amit nem találsz meg máshol. Hála a kemény lövegpajzsnak elég sok sebzést képes elnyelni, főleg azoktól akik nem veszik a fáradtságot arra hogy gyenge pontra lőjenek. 

A Pershing mind játékstílusában, mint statjaiban valahol félúton van a nehéz és a közepes tankok között. Egyetlen igazi hátulütője a sebessége, ami más medekhez képest sokszor fájdalmasan vánszorgós, emiatt a farkasfalkás med taktika felejtős, leforogni vele TD-ken kívül semmit nem fogsz, így többnyire marad a távolságtartás.

Akik ESL-re készülnek, azoknak pedig ez egy kötelező darab, hiszen sok pályán előszeretettel használják a T32-höz hasonló szerepben, de olyan helyeken ahova a T32 nem tudna időben odaérni.

A grindeléséről annyit, hogy a motorra érdemes félretenni egy kis szabad XP-t, de a legjobb, ha türelmesen kitolod, hiszen az M46 Patton utána a játék legocsmányabb stock tankja. Egy igazi free XP temető, kb. annyira képes mint egy Hellcat... mobilitás nélkül, úgyhogy kössétek fel a gatyátokat ha oda készültök.

Videó


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:41

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  nethsz
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="Hunyadi_Loveszdandar"]Szerintem továbbra is az egyik legjobb T8-as "mindenes" közepes tank.

  Jó látótáv? ✓
  Jó gundep? ✓
  Jó lövegpajzs? ✓
  Tier10-ben is használható gold lőszer? ✓
  Elfogadható mobilitás? ✓
  Használható ágyú statok? ✓

  Ezek így együtt az egyik legjobban használható T8-as közepes tankját alkotják. Pici DPM buff (+5-8%), pici alap átütés buff (+4-6%) szuper top kis tankká tenné!

  Mellesleg jól is néz ki!
  [img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/10/04/969Pershing.jpg[/img][/quote]

  Nem vonom ketsegbe amit irtal, csak nekem ezt csinalta ma ez a tank, sajnos annyiszor voltam T10-ben hogy eleg nehez villogni vele (20 csatabol 1 top tier a tobbi mind 9-10). De nem csak ez muvelte ezt velem ma. Erre van egy teoriam de azt nem tudom bizonyitani, meg nem is ide tartozik.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunyadi_Loveszdandar
  • Tankos
  · 6 éve
  Szerintem továbbra is az egyik legjobb T8-as "mindenes" közepes tank.

  Jó látótáv? ✓
  Jó gundep? ✓
  Jó lövegpajzs? ✓
  Tier10-ben is használható gold lőszer? ✓
  Elfogadható mobilitás? ✓
  Használható ágyú statok? ✓

  Ezek így együtt az egyik legjobban használható T8-as közepes tankját alkotják. Pici DPM buff (+5-8%), pici alap átütés buff (+4-6%) szuper top kis tankká tenné!

  Mellesleg jól is néz ki!
  [img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/10/04/969Pershing.jpg[/img]
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  nethsz
  • Tankos
  · 6 éve
  Ma delutan probaltam osszegyujteni az xp-t a fejlesztett toronyra. Regen rohogtem ennyit! Leesik a loszer a cel elott, mindenrol lepattan, rettenetesen szor a lovege, a toronyra celoztam es lelancoltam az ellenfelet, valamint rendszeresen jobbra lottem es balra ment a lovedek vagy forditva. Azt hiszem ha ki lesz fejlesztve teljesen akkor megy a parkoloba, ha lesz megint akcios xp valtas majd abbol megszerzem a Pattontt. Ez mazohistaknak valo. Azert az egy ket jo meccsert kell menni 30 retteneteset. 2 skilles a legenysegem, mennyi kell ehez, hogy egyeneset lojjon? Az MM meg a szokasos kedvcsinalo adalek melle.

  A fejlesztett toronnyal tenyleg pontosabb lett, el kell ismerni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 6 éve
  Gyerekek, ez tényleg ennyire gyúlékony? Az utóbbi meccseken az első találat kigyújt. Próbálom kólával használni, de esélytelen, állandóan porig égek...

  És játszott már valaki tier8-ban vele? :-x
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  McArthur
  • Tankos
  · 6 éve
  Tegnap meglett rá az első csillag!
  3skilles bia-s legényekkel ,kifullozva,hihetetlen mire képes.Utólag jöttem rá,hogy mennyire igazuk volt,akik dícsérték.
  Nem gondoltam,hogy tényleg ennyire, sokat számít ennél a tanknál,minden egyes elem kifejlesztése. :rofl:
  3ból 2x simán pattintottam vele aT30lövését.
  Megvan a következő patton,is már,de a garázsban pihen míg nem lesz teljesen fullos..........meg addig élvezem a Pershinget. :P
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  CaptainDani
  • Tankos
  · 6 éve
  Hello.
  Az elemzéshez képest, nekem a tornyot elég sokszor találják el, a lövegpajzs mellet. Én nem csinálok vmit jól, vagy a leírás készítése óta esetleg átdolgozták a tornyot?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Newton_emlekirata
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="LTomy"]Nagyon jó tank ezen a szinten a legjobb közepes, tud meglepetést okozni feljebb lévő tankoknál is.[/quote]

  Nekem is nagyon bejött, a torony tud troll pattintásokr.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  LTomy
  • Tankos
  · 6 éve
  Nagyon jó tank ezen a szinten a legjobb közepes, tud meglepetést okozni feljebb lévő tankoknál is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Skjenngard
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="uBootVII"]Az előtte lévő 7-es részemről valami botrányos volt, nem a tank a rossz, hanem az a stílus amit képvisel a lehető legtávolabb állt tőlem, így inkább beletoltam egy nagyobb adag free xp-t, mert már ránézni sem bírtam. A Pershing pedig valami csoda. Egyelőre stock torony, és az ágyú sem a top, de így is egész szépeket tudtam vele menni. Motor valahonnan meg volt, így azzal nem kell szenvedni, a többi pedig nem sok xp. Most már ugye 190mm a pen, szóval egész jó lesz. Eddig csak 3 csata volt a 160mm átütésű ágyúval, néha kellett a gold, de ez sem vészes. SP-ből átjött egy 3,5 skilles legénység, gondolom az is sokat dob rajta, így mire meglesz a X-es elég fejlettek lesznek a legények. [/quote]
  Egyszer eladtam a T20-at, amiatt, amit írtál. Pár napja viszont visszavettem, mert nem ment a játék a Centurion I-el, kellett valami más... Gyakorlatilag 123 csatából, 55% Winrate mellett, lecsillagozva 2096 WN8-al nyitottam meg a Pershinget, prém acc nélkül. Számomra álom az a tank. Mozgékony, jó camo, az ágyúja még 9-ben is jól muzsikál. Tökéletes support / sniper, topként első vonalból hulldown. Ha a Pershing csak fele ennyire lesz jó, imádni fogom. De még 2 milla...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  uBootVII
  • Tankos
  · 7 éve
  Az előtte lévő 7-es részemről valami botrányos volt, nem a tank a rossz, hanem az a stílus amit képvisel a lehető legtávolabb állt tőlem, így inkább beletoltam egy nagyobb adag free xp-t, mert már ránézni sem bírtam. A Pershing pedig valami csoda. Egyelőre stock torony, és az ágyú sem a top, de így is egész szépeket tudtam vele menni. Motor valahonnan meg volt, így azzal nem kell szenvedni, a többi pedig nem sok xp. Most már ugye 190mm a pen, szóval egész jó lesz. Eddig csak 3 csata volt a 160mm átütésű ágyúval, néha kellett a gold, de ez sem vészes. SP-ből átjött egy 3,5 skilles legénység, gondolom az is sokat dob rajta, így mire meglesz a X-es elég fejlettek lesznek a legények.
Tovább a kategóriában: T26E4 Super Pershing - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.