Jelenleg

17
látogatónk van

2014. máj. 14. 07:59

M26 Pershing - Elemzés

Írta:
(53 szavazat)
83 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

90 mm-es T15E2M2, ami igazából nem emelkedik ki semmiben az átlaghoz képest. Az alap tűzgyorsasága 7,86 sec, ami kifullozva is csak 6,77 vagy 6,92 sec-ig vihető le attól függően, hogy rakunk-e rá ventilátort, vagy sem. Ez a 240-es alfájával párosulva a 3. legalacsonyabb DPM-el rendelkező meddé teszi Tier VIII-ban a T-34-2 és a T-44 után... Viszont, amit ők nem kapnak meg, az a nagyszerű 0,37 m-es pontosság, mely mellé még jár egy 180 mm-es pen, amit a mai világban már gyengének szokás mondani, de ez Tier VIII-ban bőven elegendő pontosság ahhoz, hogy még nagy távolságokból is könnyedén lövöldözzük el vele a gyenge pontokat. Amire pedig nem lenne elegendő a sima lőszer, arra ott van a 268 mm-es átütésű arany lőszer, ami úgy fúrja át magát az E-100 tornyán, hogy csak fütyül...

A pontosság mellé kapunk még egy egész kellemes 2,3 sec-es célzásidőt, ehhez társul a célkör egész sima menet közbeni szórása, ha pedig ez még mindig nem elég, akkor ott a vertikális stabilizátor, amivel menet közben is úgy lehet tüzelni, mintha csak egy Tier X-es medben ülne az ember. Végül pedig ez a kombó teszi majd a Pershinget az egyik legjobb Tier VIII-as közepes tankká.

Torony

Hivatalosan a torony vastagsága 127/76/63 mm, de ez ne vezessen félre senkit, a torony ugyan papír, de szinte a teljes frontot egy igen masszív lövegpajzs fedi. Ennek effektív vastagsága 200 mm környékén mozog, továbbá a lövegpajzs körül van egy gyűrű 390 mm körüli páncélzattal. Ennél fogva indul a hulldown móka, pont úgy, ahogy már azt az amcsi nehezektől is megszokhattuk, gyengébb penes tankok ellen nyugodt szívvel lehet tornyozni. Hirtelen kidugod a fejed, s hála a minimális célkör szórásnak és célzás időnek szinte azonnal lőhetsz is, majd spuri vissza és mindezt kb. 2-2,5 másodperc alatt, az ellenfelednek pedig nem lesz ideje arra hogy becélozza a lövegpajzs melletti részeket, így ha a lövése talál is, jó eséllyel pattan.

E-mellé még jön az amcsi tankokra jellemző kellemes csőlehajlás a maga 10°-jával. Gyakorlatilag soha nem lesz gondod azzal, hogy utánanyúlj a célpontnak.

A másik dolog, amiért annyira szeretjük a Pershinget (na és persze az amerikai közepes tankokat úgy általában), az a látótáv. Az M26-on mindez "csupán" 400 méter, ami már önmagában veri az összes vele egyszintű medet, de erre még érdemes rápakolni egy lapáttal: mozgó optika a 440 m-ért. Malinovkán a sírás fogja kerülgetni az ellent ezt garantálom...

A torony egyetlen gyenge pontja a 38°/os torony forgás, ami ugyan átlagosnak mondható, de mivel a Pershing nem egy igazi frontharcos, valószínűleg ezt a hibáját észre sem fogod venni.

Felépítmény

101/76/50 mm, nagyjából mint a T29 teste, csak az eleje nem olyan jól döntött. Az effektív vastagság 140 mm környékén van szóval pattanni valószínűleg semmi nem fog. A motorház és a torony teteje egyébként nagyon érzékeny a tüzérekre, az ez utóbbit érő találat többnyire maximum sebzést és tüzet is okoz szóval vigyázz a fenekére ha tudod, hogy egy tüzér feni rád a fogát.

Maga a test egyébként nem különösebben érzékeny a modul sérülésekre, egyetlen dologtól eltekintve: a rádiós valószínűleg G.I. Joe-t játszik odabent (vagy meglehetősen nagy személyiség lehet) és ha egy lövedéket lát befelé repülni, az a hobbija hogy mellel leveszi. Ha a testet akárhol eltalálják akkor jó eséllyel a rádiós is követel magának belőle egy kicsit,  így az EÜ csomagjaink nagy részét ő fogja elfogyasztani.

Sajnos a Pershing álcázása medhez képest eléggé esetlenre sikerült, de szerencsére a nagy látótáv miatt nem fogjuk igazán érzékelni, hiszen előbb látunk meg bárkit mint ők minket, de nincs olyan probléma amit egy fullos álca képesség némi festékkel ne oldana meg. Valahol a pályafutásunk elején, a 6.érzék után érdemes is ezt minél hamarabb megejteni.

Felfüggesztés

Nagyon jó, 38°/sec-es forgási sebesség, amivel a tank nagyon ügyesen mozog, viszont a talaj ellenállása az egyik legrosszabb a Tier VIII-as medek között, így a nehezebb talajok nagyon megfogják.

Motor

704 LE-s Continental, ami a 40 tonnás súlyhoz képest átlagosnak mondható ugyan, de a végsebessége sajnos így is csupán 48 km/h. Ez ugyan csak 2-vel marad el az átlagtól, de arra pont elegendő, hogy ne tudjunk vele olyan helyekre eljutni ahova mondjuk egy T-44 gond nélkül elérhet. Ilyen pl. Mines-on a hegy, egyszerűen lehetetlen feljutni oda, különösen az északi oldalról, gyakorlatilag az összes med fent van már, mire te elkezded a veszélyes kaptatót és pont ekkor érnek pozícióba a gyorsabb nehezek is, ami aztán többnyire fölösleges HP vesztéssel jár...

Sajnos a gyorsulása se valami maradandó, viszonylag sok idő kell neki, hogy elérje a végsebességét, de csakis könnyű/sík terepen.  Amint leérsz az útról vagy elkezdesz mászni egy kisebb dombot rögtön csak 40 km/h-ra képes, amitől már csak lejjebb van, a talaj dőlésszögétől és puhaságától függően.

Sajnos Pershinggel hozzá kell szokni, hogy ezzel a tankkal nem fogsz soha szaladgálni, a sebessége csak arra szolgál, hogy elérj vele egy jobb sniper/hulldown pozíciót és onnan lődd a felvillanó célokat, vagy spotolj. Ennél fogva az ütközés sem opció, könnyű tankok ellen persze továbbra is hatásos, de belőlük se tudsz majd 150-200 HP-nál többet lecsípni, ha belegebedsz sem, medeket csak gyengéden hátba veregeted, a nehezek... ők észre sem veszik.

Ajánlott játékstílus

Gorilla tektikz. Egy sunyi-lopakodó-mikor-nem-figyelsz-hátba-szúró-patkány tank, talán így lehetne legjobban leírni. 

A Pershing jelenleg az STA-1-gyel karöltve a legjobb mindenes támogató közepes tank Tier VIII-ban és ez amiben aztán sokan elhasalnak, hogy nem veszik észre a támogató jelzőt és megpróbálnak vele valódi közepes tankként játszani. Öreg hiba.

Sajnos se a mobilitása, se a páncélzata nem teszi alkalmassá arra, hogy egy keményebb szumó harcot jelentősebb vérveszteség nélkül lehozzunk. Persze, ha mindezt hulldown-ból teszi, akkor fordul a kocka, ha ügyesen használod a tornyot még egyes nehéz tankokkal is felveszi 1v1-ben a versenyt. A taktika hasonló a T32-jéhez, lényegében a Pershing nem is más, mint egy mini T32. 

A torony páncélja messze a legjobb az összes vele egyszintű med közül, ez összeadva a 48 km/h végsebességével ideálissá teszi arra, hogy "gyorsan" elérjünk olyan helyekre, ahonnan aztán oldalba kaphatjuk az ellenfél felvonuló hadait. Egy tipikus példa erre Cliff, déli kezdéssel F6, ahol a csőlehajlás+álca kombónkat kihasználva 1-2 lövést gond nélkül leadhatunk, még mielőtt bárkinek feltűnne a jelenlétünk, aztán pedig ha ránk is lőnek az úgyis lepattan a toronyról... többnyire. Hasonló a helyzet a másik oldalról E4-ben a kis szikla kiszögellésnél, ahol annyi a különbség az előbbi helyhez képest, hogy itt hosszabb ideig is piszkálhatjuk az ellenfelet.

Az álcát érdemes egyébként minél hamarabb kihúzni a legénységen, fontos, hogy az összes tag megkapja, hiszen így a leghatékonyabb. 1-2 emberre kirakva csak skill slot pazarlás. Pl. Pershingen ha csak egy emberen van 100%-os álcád, akkor az [100%+0+0+0+0]/5=20%. Amint van egy fullos álcázásunk, egy teljesen új tankot kapunk kézhez, gyakorlatilag innen kezdődik az igazi Pershing. 

Cliffnél maradva egy jó álcázással be tudsz már menni olyan helyekre, amik eddig lehetetlenek voltak. Pl. mikor a nehezek a kanyarnál harcolnak F9-ben és már áttolták a tieidet a kanyaron túlra, kezdheted támogatni őket. Hála a pálya újradolgozásának, H8-ban most már van egy kis feljáró, ha ideállsz Pershingel, akkor  csak a gombot kell taposnod, mert meglátni úgysem fognak, viszont te szanaszét lősz mindent ami átjön a kanyaron. Ha esetleg az ellenfél visszavonult vagy még ki sem jött a kanyarból, akkor sincs semmi gond, H8-9-ben folyamatosan hulldownból tudsz többnyire láthatatlanul lövöldözni.

A másik dolog, amiben a Pershing kiemelkedik a többiek közül az a látótáv, ha van rajta egy mozgó optika azzal a 440 méterrel a camperek rémálmává válik. Ezt a sptolásos mókát nagyszerűen lehet alkalmazni pl. Sand River-en. Déli oldalról nemes egyszerűséggel elindulsz a mező irányába és kimész F7-be. Itt azon túl hogy végig hulldown-ban tudsz maradni, a "banán-dombhoz" (D6) igyekvő óvatlanabb tankokat spotolod és lőni is tudod, 1-2 értelmesebb TD-vel a bázison ez általában már egy tank hátrány az ellenfélnek. Ha elfogytak az átszaladgálók, elindulhatsz végig a hegy tetején, szerencsére pont úgy van kialakítva, hogy egy pillanatig sem kell kijönnöd hulldown-ból, innen tudod lőni a "noobfogó"-ban lévőket (K vonal) és a banán dombon átnézőket, de lehetne még sorolni a végtelenségig.

Keresd az olyan helyeket vele, ahonnan tudsz spotolni, sniperkedni és ha eközben még hulldown-ban is vagy, akkor az már maga a tökély.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventillátor/Optika, Függőleges stalbilizátor.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Nagy elsősegély csomag, Automata tűzoltó készülék vagy Ellátmány.

Ajánlott legénységi képzettségek

 • 1. körben vegyes skillek, 6. érzék, pillanatkép, sima utazás, helyzetfelismerés, biztonságos elhelyezés. 
 • 2. körben pedig álca, a legvégén meg jöhet a BiA.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

Erős toronypáncélzat, 200 mm vastag lövegpajzzsal. 400 m látótávolság, ami egy jó álcázással egy igazi szellemet csinál belőle. 10° csőlehajlás. Pontos ágyú, és brutális pen APCR-el.

Hátrányai

Papír testpáncélzat. A rádiós gyakran hal, így egy kicsit mindig vissza lesz maradva a fejlődésben. Elavult ágyú. Lassú.

Kiknek ajánlott

Jelenleg szerintem az egyik legjobb Tier VIII med. Aki szereti a rugalmas, könnyen kezelhető és önálló tankokat, annak nyugodt szívvel merem ajánlani a Persinget, de akinek tetszett az amerikai nehéz vonal, az is könnyen szót tud majd vele érteni, hiszen minden megvan benne mint ami a T32-ben, csak természetesen cukormentes formában.

A torony, csőlehajlás és a látótáv kombó teljesen egyedi játékélményt nyújt, amit nem találsz meg máshol. Hála a kemény lövegpajzsnak elég sok sebzést képes elnyelni, főleg azoktól akik nem veszik a fáradtságot arra hogy gyenge pontra lőjenek. 

A Pershing mind játékstílusában, mint statjaiban valahol félúton van a nehéz és a közepes tankok között. Egyetlen igazi hátulütője a sebessége, ami más medekhez képest sokszor fájdalmasan vánszorgós, emiatt a farkasfalkás med taktika felejtős, leforogni vele TD-ken kívül semmit nem fogsz, így többnyire marad a távolságtartás.

Akik ESL-re készülnek, azoknak pedig ez egy kötelező darab, hiszen sok pályán előszeretettel használják a T32-höz hasonló szerepben, de olyan helyeken ahova a T32 nem tudna időben odaérni.

A grindeléséről annyit, hogy a motorra érdemes félretenni egy kis szabad XP-t, de a legjobb, ha türelmesen kitolod, hiszen az M46 Patton utána a játék legocsmányabb stock tankja. Egy igazi free XP temető, kb. annyira képes mint egy Hellcat... mobilitás nélkül, úgyhogy kössétek fel a gatyátokat ha oda készültök.

Videó


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:41

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kakszi.lajos
  • Tankos
  · 1 éve
  nevetséges, szánalmas. Ezek a jelzők illenek rá a legjobban. ToTT keretein belül kezdtem neki, kifullozoztt modulokkal 30 csatát bírtam. Szánalmas 1000+ sebzésátlaggal, 40+%-on a GM. Ez mindent elmond, milyen ez a tank. Rakás szar és ebben semmi túlzás nincs. Ágyú 0, torony 0, páncélzat 0, sebesség/mobilitás 0. Játszak vele TD-t? És a szerencsétlen RHM hova menjen? Foglaljam el előle az egyetlen lehetőséget, ahol van esélye játszani? Na ilyen ez a fostenger, TD-nek látótávon kívülről, de se alfa, se pontosság nincs hozzá. DPM a béka segge alatt, pontosság egy vicc. 0,37? Az jó? A T-44 ekkora alfával sokkal gyorsabban tölt és 1000x pontosabb. Soha egyetlen egy tankot se hagytam abba menet közben, de ezt nem bírtam tovább. Amikor már 3. napja egyetlen egy csatát sem nyert és még normális köröket se lehet vele menni Daki commanderrel 5 skillel és 3 skilles többiekkel, feladtam. 33% winrate-tel nem tudtam napi bónuszokat rátenni, a ToTT-os bónuszt meg azért nem, mert a legendás sebességével én voltam mindig az utolsó és rendszeresen nem kerültem be a top 10 xp szerzőbe. Tier 6-ba is gyenge lenne. Eddig azt hittem a VK45.02A-nál nincs rosszabb 8-as, de ez köröket ver rá, jelenleg letaszíthatatlan a legrosszabb tank trónjáról. Látni se akarom többet, teljesen leszereltem, hogy még véletlenül se indulhassak el vele. Vajon miért nem látható ez a retek a csatamezőn soha? Mert ez az egyetlen foskazal, ami a páncélzat, tűzerő, mobilitás 3-asból egyet sem teljesít. Ja és mivel ilyen kiemelkedően OP tank, ezt az MM is érzékeli és minden 8-asnál sűrűbben dobálja T10 ellen, de ezt megváltásnak fogtam fel, mert csak percekig kellett elviselni a tohonyaságát. Messziről kerülendő, free xp-t mindenre, ha jót akartok. Már ha egyáltalán megéri tovább szenvedni ezt a tohonya med ágat. Az M46-re még rápihenek, mert ha az is ilyen lesz, akkor itt az ünnepek között fogom abbahagyni ezt a trágya ágat és talán ezt az ostoba szerencsejátékot is.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Nortonor
   • Kiképző
   • Tank elemző
   · 1 éve
   Az első tier 8-as medem volt, 2012-13-ban mindenféle booster, töredék, goldlőszer és prémiumfiók nélkül, az akkori +/-3-as MM-mel, tomatoként, igazi tortúra és több-száz csata volt kihúzni belőle a Pattont. Úgy 7 év után vettem újra elő gunmark húzás céljából. Az első markot még normál, a másodikat pótkajás, a harmadikat BP reward magenta felszerelésekkel kiegészülve pakoltam fel rá. Igaz, közel sem egy T-44, de azért nem is olyan szörnyű, simán hoz egy átlagos szintet, persze nyilván ne az aktuális meta prémium medekhez hasonlítsuk, annak nincs értelme. A gunmarkolás közben egyszer nem éreztem azt, hogy egy foskupacban ülök, vállalható kategória, még ha kicsit idejétmúlt is. Egyébként én a VK45-öt is kedveltem, nálam az AMX 65t és a KV-4 volt az aminél azt mondtam nem szenvedek vele tovább.
   https://www.youtube.com/watch?v=9aYZzLOiXLM
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kakszi.lajos
    • Tankos
    · 1 éve
    jó ez a videó, kösz, hogy megosztottad, így látom legalább, hogy van akinek minden összejön. Szép kör volt 10-es mezőnyben, gratulálok. Nekem állva, fullra szűkülve se mennek oda a lövések, mint amiket itt beadsz szűkülés nélkül. "Én állok veled szemben a Progival", aki nem tud beütni egy bottom tier tankot az RNG miatt, mialatt az folyamatosan farmol. Ha ebben a pozícióban kidugom a buksimat, 3-an ellövik a kupolát, vagy a tonyot. itt meg pattognak a 10-esek is, meg a 300+ penes TD-k. 7 évet én nem fogok eltölteni ebben a játékban, mert már most elegem van ezekből az egyenlőtlenségekből. 2,0-2,3k recent WN8-ért vért hugyozok, nem hullik az ölembe semmi, olyan szembeszélben tolom és azt látom, hogy ehhez képest vki 2x ennyit hoz ki. Hogy? A VK nem annyira rossz, csak a 8-as ágyú miatt nyeli a goldot és még úgyis mélyen az átlag alatt az átütése, 80% körül a GM. 65t-hez még nem volt szerencsém, de nem sok dícséretet hallottam, KV-4-hez most volt szerencsém, az érdekes módon tetszett, mert legalább pontos ágyúja volt, remek átütéssel és ami meglepett, azt nem lőtte át mindenki, mert még a "gyenge" kupola is nagyon sokat elnyelt.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Nortonor
     • Kiképző
     • Tank elemző
     · 1 éve
     Az túlzás hogy minden összejön, láthattad az elején hányszor misseltem el szinte teljesen beszűkülve a Foch "kupoláját". Én azt vettem észre magamon (hátha ez segít), hogy sokkal jobban rá tudok érezni egy tankra ha kb. csak azt hajtom. Általában úgy vagyok vele, hogy kb kell 30 csata mire elkezdem olyan szinten érezni az ágyút, hogy tudom mit enged meg és milyen távolságon, a teljes beszűkülés előtt. Plusz mint mondtam, pótkaja és BP reward felszerelések, amiből lényegében elég ha megvan a töltésgyorsító-szellőzés-stabi hármas és szabadon pakolgathatod arra a tankra amit éppen húzol. Még ha el is fogy az ingyen leszerelős cucc 30 goldot az átszerelésre bőven megér egy-egy grind, sokkal többet ki lehet hozni így egy tankból. Hab a tortán a field modi (persze csak akkor ha már elit a tank). A páncélhasználatra visszatérve, ha megfigyeled nem hagyom kint a tornyom, ahogy lőttem már húzom is vissza, csupán a lövést megelőző tizedmásodpercekben állok meg, a lövedék még célba sem ért már húzom vissza. A lövegpajzs még tier 10-ben is tud működni, a torony gyengesége a kupola és a toronyoldal a lövegpajzs mellett.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      kakszi.lajos
      • Tankos
      · 1 éve
      tudod, hogy értettem. Nyilván mennek mellé lövések, illetve RNG is beleugat az átütésbe, de azért itt a 2-300-as átütésekkel lőnek rád pattanókat sorozatban. Na amikor én kibújok és kapásból bekapok 2-3-at, már nem marad hp az újrapróbálkozásra. Persze megfigyeltem, hogy kibújsz és szűkülés nélkül engeded el a lövéseket, hogy minél kevesebbet legyél kint, de nekem ilyenkor mindig (értsd: tényleg mindig) missel, leginkább pattanó szöget, páncélt talál el. A BP reward cuccok nem kötvényesek? Még egyet sem használtam fel, csak gyűlnek. Amúgy ha befejezem a fejlesztéseket, tényleg ki fogom próbálni a kötvényes vagy BP felszereléseket, pótkajával karöltve, de csak később, mert T5-7-ig csíphető a 3GM ezek nélkül is, főleg a tech tree vonalakra. Sajnos sosem játszom egyhuzamban ennyit vmivel, mindig váltogatom a járgányokat, ennyire nincs benne a kezemben, hogy másnap felkelek és eltalálom az EBR-t futtában első lövésre, kell hozzá pár mellé, hogy megérezzem.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Nortonor
       • Kiképző
       • Tank elemző
       · 1 éve
       BP reward cucc gyengébb mint a kötvényes, de jobb mint a sima. Mondanám hogy a kettő között félúton de ez nem igaz, mert közelebb áll a kötvényeshez. Én kötvényes felszerelést csak meta CW tankra teszek, amit pedig épp húzok vagy játszom vele arra megy a BP reward, természetesen felfejlesztve.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        kakszi.lajos
        • Tankos
        · 1 éve
        jaja, ezt vágom, csak mivel még nem használtam fel egyet sem, azt nem tudtam, hogy goldos a leszedése, nem kötvényes. Köszi azért a tanácsokat.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bulcsu
   • Tankos
   · 1 éve
   Csak egy családi közösen használt profilon próbáltam ki, de elég nehéz vele tényleg. Nem tudom régen milyen lehetett, de most úgy tűnik csak egy állomás a Patttonokig. Én fő profilomon hamarabb gyűjtöm össze a kötvényt az M60-ra, mint ezt az ágat végigszenvedjem.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kakszi.lajos
    • Tankos
    · 1 éve
    még noob koromban is minden tankkal benne voltam a top 10 xp szerzőben, ezzel meg szinte soha. Nem kell ezt erőltetni. Van 400 másik tank, ha azokkal végeztem, talán. Alsó hangon kapott 3-4 év pihenőidőt, de addigra én már nem fogok WoT-ozni, az biztos, szóval ez ennyi volt, bizonyított, mint az Old Spice.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Bulcsu
     • Tankos
     · 1 éve
     Pedig hozhattad volna szakaszba a hókotróm mellé.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      kakszi.lajos
      • Tankos
      · 1 éve
      real expendables
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  zsombe_hun · 2 éve
  Sziasztok! 96 meccsem van ezzel a tankkal. Így mondhatni tapasztalt vagyok ezért leírom a véleményemet. Negatívum: A tank ágyúja számomra óriási csalódás. Nagyobb távban már 200 alá megy a sebzés, amit egy V szintű tankkal szintúgy ellehet érni. Ezen a szinten nagyon gyenge, minimum kéne egy 300 alap sebzés. Előszór azt hittem hogy pontos, de kisebb célpontokra közelről vagy távolról szintén egy rakás szar. Szerintem ágyúk alapján az egyik leggyengébb ezen a szinten. Pozitívum: A torony páncélja nekem megfelelő. Keres egy olyan helyet ahol csak a tornyod látszik ki és a tank egész jó lehet. Én ezt a taktikát használom és meccsenként sokszor 1500+ sebzéssel jövök ki ami 7-8 talált lövés.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KUF
  • Tankos
  · 5 éve
  Egyetèrtek az előző hozzászòlòkkal, èn sem tudom hová tenni ezt a tankot. Mèltò utòdja a T20-nak, amitől használhatatlanabb tankkal èn mèg nem találkoztam T7-ben. Abba a tankba sikerült minden negatív tulajdonságot összesűríteni.
  A Pershing ugyan jobb lett tőle (bár melyik nem?), mert ennek jutott nèmi látòtáv ès toronypáncèl, de mèg mindig nem az igazi. A tornya nem megbízhatò,többször lövik be, mint nem, ès már a kisebb tiereknek sem akadály. De mivel más jò tulajdonságunk nincs, így marad a hulldown, remènykedve a pozitív RNG-ben, mert az ágyùnak szüksège lesz rá. Habár nem olyan rossz a szòrás-helyzet, mint a francia ágyùknál, ha nem cèlzunk be teljesen, akkor szèpen mellè tud lőni. Ha meg becèlzunk, azt az ellenfèl is megköszöni, mert nyugodtan belövöldözi a tornyot. Szòval hulldownra sem az igazi.
  Másik problèmám vele az ammorack. Van biztonságos elhelyezès skill a legènysègnek, de gyakorlatilag ami lövès a testet èri, az instant ammorack. 25k csatám van, de grind alatt ennyi ammorackot, èn semmilyen más tankban ülve nem tapasztaltam. 166 csatábòl 100-ban biztos, hogy sárgult a lőszerrekesz.

  Szerencsère a ToT keretein belül a T20-on ès ezen is sikerült átlèpni, egyèbkènt feladtam volna èn is, már az elődjènèl valòszínüleg. Viszont az M46-nak ilyen tapasztalatok után stockosan már neki sem ugrok.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  SimLac
  • Tankos
  · 5 éve
  Biztos, hogy ennek a tanknak VIII-as tier-ben a helye? A Panther-el kb. azonos a "súlycsoportja", az mégis VII-es.
  A legdühítőbb ezzel a tankkal, hogy szinte állandóan TierX-es csatába sorsol az MM. Ha nem X, akkor tier IX. 75 csatát szenvedtem végig vele, ebből egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor kerültem VIII-as csatába vele.
  Hiába van 4 képzettséges szuper legénységem, hiába tömöm tele prémium lőszerrel, egyszerűen semmire sem megyek vele! Feladom, nem bírom idegekkel ezt a tankot! Próbáltam a leírtak szerint használni, de teljesen hiába. Nincs páncél, nincs átütés, nincs sebzés, nincs agilitás ebben a tankban. Legalább is IX-X-es tankok ellen. Lehet, hogy a paraméterei alapján mozgékonynak kéne lennie, de egyszerűen nem érzem, mint ha folyamatosan mocsárba lennék vele ragadva. Az ágyú szórása meg valami borzalom.
  A Centurion I-el nagyjából egy időben vettem meg, kb. azonosak a paramétereik, mégis fényévekkel jobb az a tank, pedig abba nem is tudtam ilyen jó személyzetet ültetni.
  Nagyon szerettem volna eljutni az M48-ig, de feladom. Nincs hozzá idegrendszerem, hogy kifarmoljam az M46-ot, és félek, hogy az is nagy csalódás lenne. Az ágyún kívül a paraméterei nem sokban térnek el.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Udidra
  • Tankos
  · 5 éve
  Eddigi legnagyobb csalódás.
  Az ágyú megbízhatatlan. Eddig azt hittem csak a német járgányok kaptak megbízhatatlan ágyút de ez még rosszabb. Általában alá megy a lövés. Nagy távolságban képes totál máshova lőni. Az átütést sem érzem annyinak amennyi. Az egészet megkoronázza az irgalmatlan tohonya lassúság és torony forgás. Számomra magasan a legrosszabb T8-as med.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Golza
   • Tankos
   · 5 éve
   4 skilles legények vannak benne de nemigazán érzem a fent leirtakat.
   Soft statok, a aimtime moddal látom h menet közben a célkör szűkülése 70% (100% a teljes beszűkülés) toronyforgással 63, és szór mint az állat.
   A tornyot alapból nem hagyom kinn már az artyk miatt se, de igyis vannak csodás belövések. A Pattok KR és a pilot1 sokkal jobbak szóval maradok velük és ezek a legények mehetnek tovább a Pattonba
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ticsungg
   • Tankos
   · 5 éve
   Vicces, de nekem a 190-es PEN-el nagyon jó volt a tank. Igaz 2 Skillsoros legénységgel kezdtem, ki is vittem az M46 Patton-t. Szeretős tank. viszont az számomra fura, hogy ugyanaz a löveg a Pattonon Pontatlannak bizonyult.... Mondjuk ez már a múlt, a 105mm-es a maga 390-es alfájával már szépen muzsikál.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Satya1987
  • Tankos
  · 5 éve
  Nagyon hasznos a tank jellemzés. Valóban csak a gerilla taktika a legjobb, ami kihozza ebből a kis amcsi tankból a legtöbbet. Már meg van régóta a Pershing, de nekem valahogy sose jött be (Ön hibámból) szükség van egy 60-100 csatára vele, hogy ráérezz az ízére. (Erre csak az utóbbi időben kerítettem sort, mert a későbbiekben kell egy jó med a személyes küldetésekhez) Ha megtanulod kihasználni a látótávolságod és megszokod a tankod gyorsaságát, ágyúforgását, lövedék sebességét, akkor könnyedén 3-4 lövés előnybe kerülhetsz akár magasabb szintű tankokkal szemben is anélkül, hogy fel derítenék a pozíciód.( Ha mindent klappol akkor időben le tudod reagálni az aktuális csatában a történéseket és nem ritka, hogy magadra húzod a támadókat, amiket rossz pozícióba csalva a társaid intéznek el helyetted) Mivel támogató szerepet betöltő tank így csak részben tudsz tenni a győzelmekért, ez miatt kár is idegeskedni, csak idegesíts az ellent és oszt a sebzéseket. Felettébb szórakoztató a játék vele.

  http://wotreplays.eu/site/4188913#redshire-satya87-m26_pershing

  Nagyobb tierben:

  http://wotreplays.eu/site/4190002#malinovka-satya87-m26_pershing
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Nagycira
  • Tankos
  · 5 éve
  pontos ágyú? toronypáncél? hetesek közt alig állja meg a helyét ...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Grizzly14
  • Tankos
  · 5 éve
  Ųd!

  Top tierként vègig aránnyal nyomni? Ez inkàbb szànni való, mint ide promóciós körkènt feltenni!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  StraubZ
  • Tankos
  · 5 éve
  Nagyon jó kis tank, csak ajánlani tudom.
  Itt tízesek közt sikerült megszereznem az első csillagot rá 5800 felderítéssel és 3700 sebzéssel:
  http://bodzy.wot-record.com/replay/72726/straubz_pershinggel_okosan_58_spot_37_dmg
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunyadi_Loveszdandar
  • Tankos
  · 6 éve
  Nyilván lehetnek rossz sorozatok, de mindig teljesen kifejlesztett tankot hasonlítunk. Fejleszd ki, menj kifejlesztve vele mondjuk 50-100 csatát és utána lehet megváltozik a véleményed. A Tier10 meg most már max 3 db ellenfelet jelent és minimum 7db Tier8-as tankot fogsz tudni lövöldözni. Arról nem is beszélve, hogy ha minden kötél szakad, ott van a "gold", ami nagyon baráti átütéssel rendelkezik és T10-ben is használható.
Tovább a kategóriában: T26E4 Super Pershing - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.