Jelenleg 364 vendég és nincs tag online

2021. január 17. 07:31

[Sandbox] Új játékmód: Order of War

Írta:
(33 szavazat)
76 hozzászólás

Az esemény koncepciója és a mechanizmusa még csiszolás és finomhangolás alatt áll, ezért is várják nagyon a játékosok visszajelzéseit, benyomásait vele kapcsolatban.

Az Order of War két Tier X-es csapat csatája lesz, melyben 7 tankosnak kell majd megsemmisíteni a stratéga járműveit vagy elfoglalni a bázisukat. Egy játékossal - a stratégával - kell majd szembenézniük, akinek meg kell semmisítenie a tankosok összes járművét vagy el kell foglalnia a bázisukat a győzelemhez. A stratéga szövetséges járművek egységeit irányíthatja közvetlenül, az AI (mesterséges intelligencia) segítségével.

A teszthez a következő linken csatlakozhattok: Order of War Sandbox teszt (01.21-01.28)

Szeretnék ha a teszt minél hatékonyabban zajlana le, ezért elkötelezett játékosok jelentkezését várják (értsd: ha már jelentkeztél, tesztelj is). A teszthez azon játékosok csatlakozhatnak, akik legalább egy éve játszanak már a játékkal és van Tier X-es tapasztalatuk is. A fenti link egy előzetes jelentkezés, ami követően ellenőrzik az adatainkat és elbírálják a jelentkezésünket, ami ha pozitív eredménnyel zárul, kapunk egy email egy speciális meghívóval.

Általános leírás

 • A csaták Tier X járművek közt zajlanak.
 • Hát tankos által alkotott csapat száll szembe a stratégával, aki 7 AI által irányított járműnek parancsol majd valós időben. A csata indulása előtt a stratéga védelmi építményeket helyezhez el a csatatéren a javasolt kulcsfontosságú helyeken.
 • Ahhoz, hogy stratégaként játszhassunk, előbb bizonyos számú Hírszerzési jelentést kell összegyűjtenünk sima tankosként játszva az új módban.
 • A csaták akár 15 percesek is lehetnek.
 • A csaták a következő térképeket zajlanak: Mountain Pass, Cliff, Abbey, Steppes és Siegfried Line. Ezek fokozatosan fognak megnyílni. A teszt első napján a csaták Mountain Passon és Cliffen zajlanak majd. A második napon elérhetővé válik Abbey is, a harmadik naptól kezdve pedig az összes térképek kinyílik majd.
 • Stratégaként felülnézetből, a térkép fölött repülve irányíthatjuk majd a járműveinket és ezáltal a csata menetét.
 • A stratégák azonban átvehetik bármelyik járművük felett az irányítást és úgy harcolhatnak vele, mint ahogy a tankokkal szokás.

Célok

Mindkét csapatnak megvannak a saját nyerési feltételei:

 • A tankosoknak meg kell semmisíteniük a stratéga minden járművét az adott idő alatt vagy el kell foglalniuk a bázisát.
 • A stratégának ugyanez a feladata, csak a tankosok tankaival és bázisával.
 • Ha egyik csapat sem teljesíti a feltételeket, a csata döntetlennel zárul.

Fontos: A bázisfoglalási idő nem függ attól, hogy hány jármű foglal. A foglalási idő mindkét csapat számára fixen 1 perc.

Tankosként játszani

A siker érdekében a tankosoknak együtt kell működniük és összekovácsolt csapatként kell fellépniük. Pusztítsd el a stratéga járműveit és vigyázz a rendelkezésére álló védelmi struktúrákkal. Noha ezek az építmények (lásd lejjebb) rengeteg gondot okozhatnak, megsemmisítésük nem szükséges a végső győzelem eléréséhez.

Függetlenül attól, hogy a tankosok nyernek-e vagy sem, a csapat Hírszerzési jelentéseket kap, amik speciális fizetőeszközként szolgálnak az eseményben és szétosztásra kerülnek majd a tagok között. Értelemszerűen ha a csapat győz, több jelentést kap majd. A szétosztás a csata alatt megszerzett alap XP szerint történik majd. Ahhoz hogy stratégaként játszhassunk, Hírszerzési jelentésekre lesz szükségünk.

Stratégaként játszani

A stratéga parancsnoksága alatt hét AI által irányított Tier X jármű lesz. Ezek mindegyike képes önállóan is harcolni, azonban a stratéga hozzáértő parancsai nélkül (támadás, bázis védelem, stb.) nem lesznek től sikeresek.

Védekező építmények

Az Őrtornyok segítenek segítenek nagy távolságból felderíteni az ellenséget, miközben a tankosoknak nem lesz könnyű észrevenni őket.
Fegyverállások tankelhárító gépfegyverükkel sebezhetnek, nagyszerű munkát végeznek a külső modulok kiütésében és nagy veszélyt jelentenek a könnyen páncélozott járművekre is.
Tüzérségi ütegek a szokásos fegyverekhez hasonlóan közvetlen tüzelés alkalmaznak és jelentős károk okozására képesek, lelassítva ezáltal akár a lassabb járművek előretörését is.

Ezen építményeket nem irányítjatjuk közvetlenül, de helyüket a csata kezdete előtt nekünk kell majd meghatároznunk.

Jármű irányítása stratégaként

Járműveinket oda irányíthatjuk, ahová csak szeretnénk. Emellett beülhetünk bármelyik tankunkba, kilépve eezáltal a stratégiai nézetből.

A lényeg: védekező építményeinket jó helyre rakjuk, tankjainkat pedig bölcsen kezeljük és időben adjuk ki számukra az utasításokat.

Egységek javítása és járművek kijelölése

A stratéga a garázsában álló tankokból hozhatja létre az egységét (mind a 7 helyett fel kell tölteni Tier X tankkal). Azonban minden slotnak meg van a maga korlátozása a belehelyezhető jármű típusára vonatkozóan.

A csatában minden jármű egy sorszámmal lesz ellátva, így gyorsan és egyszerűen váltogathatunk majd közöttük az adott szám lenyomásával. Egyszerre több járművet is irányíthatunk, sőt, csoportokba is rendezhetjük őket.

Fontos: Hogy beléphessünk a csatába, mind a hét X-es tankunknak meg kell lennie javítva, legénységgel kell rendelkeznie és lőszerrel is fel kell lennie töltve.

Járművek elhelyezése a csata előtt

A csata eleji visszaszámlálás alatt a stratégának el kell helyeznie a tankjait és védelmi építményeit az elérhető kulcspozíciókban vagy használhatja az automata elhelyezés funkciót is. Ha nem helyeztünk el minden járművet/építményt időben, azok véletlenszerű pozíciókban kezdik majd a csatát.

Utoljára frissítve: 2021. január 18. 07:44
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  decembre · 1 hónapja
  Na, holnap ki is próbálhatom!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ugiatesz · 1 hónapja
  Frontline?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Atilla/Astolfo · 1 hónapja
  Érdekes elgondolás. Kíváncsi vagyok. Sztem működhet, és ha jó lesz, akkor remélem nem fúrja meg a tervet pár nyavalygó hisztis játékos.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  jaffa · 1 hónapja
  "A siker érdekében a tankosoknak együtt kell működniük és összekovácsolt csapatként kell fellépniük." Na és itt bukott el az egész....................
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Janimperator · 1 hónapja
  nem tunik rossznak az elgondolas...bar en meg a tier X-tol nagyon messze vagyok.ez a koncepcio viszont a strategiai jatekokra emlekeztet amiket amugy is szerettem
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Acélmedve · 1 hónapja
  Igéretesnek tűnik. Tetszik az újfajta megközelítés, hogy egyedül, felülről irányíthatod a csapatot, de ugyanakkor te is ülhetsz tankban. Nem lesz "noob team", akit lehet szidni, ha esetleg kikaptál.Tudom nem a jutalmat kell nézni, de eddig minden evenhez volt valami ajándék, ha teljesítettél bizonyos kritériumokat. Ezt az egyet hiányolom.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Fejes Dávid · 1 hónapja
  Szerintem így ránézésre nem lesz rossz bár az AI-kkal vannak olyan idióta játékosok hogy már az első 1-2percben meghal gondoljunk az út Berlinbe eventre ott is sok volt az idióta aki meghalt a csata 3-4 percében
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BaliSan · 1 hónapja
  Sokkal több Event kellene. Tolni nekik napi 4-5 Eventet. És lassan kiszorítani a piroskákat a random-ból. Amikor T10-ben is 15-3 eredmények vannak, nem tudom mit vár a WG.... Kezdő szerver 1000wn8 alatt, aztán akkor megoldódna itt a problémák 70%-a. Lehet akkor motiválná őket valami, hogy a ne az arty valogában üljenek heavy tankal.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   AzuGold · 1 hónapja
   10-ben olyanok is játszanak, akiknek 4-ben kéne. Kimennek a mező közepére valami olyan tankkal, amivel nem kéne, aztán ha kilövöm őket, akkor kapom a "kurwa' üzeneteket, illetve hogy aimbotot használok..stb. Hiába írok vissza, a szerver 90 százaléka egy kukkot sem tud angolul. 2014-ben még többnyire komoly versenyzők ültek a 10-es tankok mögött. Bezzeg most szinte bárki ki tudja farmolni, meg sem kell küzdeni érte.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   finn95 · 1 hónapja
   "És lassan kiszorítani a piroskákat a random-ból" ez elég nehéz lenne,mert az eu játékosbázisának a 39%-a fekete stattal rendelkezik.. mindössze a játékosbázis 14%-a van a zöld-lila tartományban
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sezamme · 1 hónapja
    Szerintem a fekete és vörös játékosok statisztikáiból sok tényt megállapítani/következtetést levonni nem érdemes mivel a WG nagyszámban alkalmaz bot accountokat 1-5 tierig. (lehet már e felett is) A statisztikákat még jobban torzítja a valós "aktív" játékosszám hiánya is évek óta, mivel a bot accountok a játákosszám kitöltésére minden nap működnek a szűkösebb órákban és egyes eventek alatt, míg van olyan "aktív" player aki pl. csak egy évben egyszer veszi elő a játékot szabadság/ünnepek alatt - beletol 30 napot/év a WoT-ba és voálá - aktív játékos. A WG persze accountokban gondolkodik amikor játékosszámot ad meg, de nem tudjuk ebből mennyi a bot/ténylegesen aktív humán játékos.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    BaliSan · 1 hónapja
    Inkább várnék 1-2 percet egy csatára, mintsem 3 perces 15-2es csatákban játszadozzak.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     finn95 · 1 hónapja
     tekintve,hogy a rendszer törekszik arra,hogy mindenkinek 50% körül legyen a győzelmi aránya, így kb biztos,hogy a 15-1/2/3-as meccsek előre el vannak döntve.. máshogy kb lehetetlen,hogy ennyire gyakoriak legyenek az ennyire egyoldalú meccsek
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Kakumix · 1 hónapja
    WN8 definíció szerint az összes játékost tekintve a top 10% a zöld, kék és lila. Ezért is irreális a játékosbázis WN8 színezés alapján történő javulása, hiszen a színekhez tartozó WN8 intervallumok változnak, hogy a játékosok megfelelő százalékát fedjék le. Teljesen elméleti szinten, ha 100 játékos játszaná a WoT-ot és 3200 és 3210 WN8 közt teljesítenének akkor a színezést rájuk szabnák és lenne köztük piros és lila is. (Természetesen, ha ennyire egy szinten lenne a játékosbázis teljesítménye, nem lennének 3200 WN8-asok, hiszen az elvárt értékek is megemelkednének).
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Adanasz · 1 hónapja
     Egyetértek, és megkérdezném úgy mellesleg, vajon én aki elég sokat játszok felderítővel, vagy épp spotter maussal, aki nem sebez, viszont összehoz egy 4-6-8 ezer spotot minek számítok? Csapatszempontból szerintem hasznos. Statisztika mániákus meg látja hogy az adott meccsem 0-500 wn8-at ért. Akkor most hasznos legyek vagy"jó"? Úgyhogy én már rég elengedtem az ezen való görcsölést.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      finn95 · 1 hónapja
      ez egy érdekes feltételezés, nem mondom,hogy több ezer csatát lightoztam, viszont amennyit játszottam végig spotoltam (értsd nem beyoloztam meghalni,hogy a társaim tudjanak lőni egyet, hanem a meccs végéig igyekeztem spotot adni nekik) és,ha tudtam akkor sebeztem is és értelemes tierben (értsd t6 felett) lila statom van majdnem minden lighttal amivel játszottam (a bc azért rosszabb,mert /nekem/ nagyon gyengének tűnt minden szempontból)

      még mielőtt jönne valaki azzal,hogy "há az kerekes": kb fele fele és a lánctalpas lightokkal is ugyanolyan jól játszottam

      de egyébként a Maus is megvan és prokhorovkán én is pusholok az 1-2-esen,hogy spotoljak, mégis 2783 avg wn8am van vele

      Ezzel nem azt mondom,hogy nincs igazad,mert hasznos amit csinálsz, szimplán azt,hogy nem hiszem el,hogy ha értelemsen játszol, akkor neked 500 wn8ad van
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Adanasz · 1 hónapja
       Ebből egy dolog jön le nekem. Ügyesebb-jobb játékos vagy mint én. Gratulálok hozzá. Viszont ez nem veszi el a kedvem. Ami számomra fontos ha már a statisztikát nézzük ha lassan is de halad felfele. Ergo folyamatosan javulok. Tehát önmagamhoz képest fejlődök. egyébként a wn8-am most megnéztem 1075.Soha nem kezdtem újra, és ebben benne van a nálam jó hosszúra nyúló tanuló időszak is. Én a 0-500 számmal a konkrétan csak full spotról szóló körökre gondoltam. És igen alacsony a wn8. Tudom. Mielőtt megjegyzi valaki. De nem az elméleti játéktudásommal van baj, hanem a szem-kéz koordinációm sajna olyan amilyen. Hiába így 40 fele ilyenekben már érzem az időt. Ettől függetlenül nem érzem úgy hogy ne játszhatnék. És ha nem lennének ilyen "alacsonyan" jegyzett játékosok kikhez képest lennétek jobbak?
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        627520d597d2f89692fa8673a6df770e · 1 hónapja
        Idő vicces én 56 évesen most élem a második fiatalkoromat, csak ne lenne az a sokk gomb nyomogatás csata közben mert abba sokszor belezavarodok tudniillik a szemem már nem a régi és ez a kornak tudható be ez ellen nincs orvosság hiába játszok szemüvegben sokszor összefolyj minden.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       matyiabagoly · 1 hónapja
       A győzelmi arány többet elmond arról, hogy ki milyen csapatjátékos, mint a WN8, ami csak az egyéni teljesítményt nézi, attól függetlenül, hogy az hasznos volt-e a csapatnak. Sokszor éppen a WN8 huszárok azok, akik hátráltatják a csapatot pl. azzal, hogy vigyáznak a HP-jukra, miközben a társaikat lemészárolják.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Sezamme · 1 hónapja
        Aki jó egyéni játékos (mennyi az most számokban>1900 wn8?) az már a csata első 2 percében a felvett pozíciókból észleli, hogy itt a társai le lesznek-e mészárolva és neki konzervatívabban - HP-t megóvva - kell-e játszania. Ez az amit pár kevésbé kombinatív gondolkodású játékostárs elintéz azzal, hogy "redline campel a köcsögje a véennyócér'". Egyébként ebben a játékban akkor vagy hasznos csapatnak ha jó egyéni teljesítményt tolsz ki a meccsen. Úgyhogy az összefüggés amit te leírtál a WN8 huszárokról csak a fórumfejekben létezik, a játékban nem.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        maksoo95 · 1 hónapja
        Arra gondoltal mar, hogy lehet hasznosabb, ha full hpn marad a lila, mint fel-fel hp-n a lila meg a vorhenyes? Erdekes mod a lilaknak van 60% winrateje, szoval kez a kezben jar
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         matyiabagoly · 1 hónapja
         Mondjuk nem a lilákra gondoltam, azoknál ez kevésbé jellemző. De sokszor jobb fél hp-n lenni, mint tök egyedül 6 ellen.

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.