Jelenleg 308 vendég és 3 tag online

2021. január 16. 08:00

[Szuperteszt] 114 SP2 - Tier X kínai speciális TD

Írta:
(30 szavazat)
27 hozzászólás
 • Besorolás: Tier X kínai speciális TD
 • Életerő: 2000 HP
 • Motor teljesítmény: 980 LE
 • Motor fajlagos teljesítmény: 15,56 LE/t
 • Végsebesség: 45/-15 km/h
 • Fordulási sebesség: 31,29 °/s
 • Torony forgási sebesség: 18,77 °/s
 • Torony körbeforgathatóság: 360 °
 • Látótáv (rádió): 390 m (720)
 • Test páncélzat: 75/75/50 mm
 • Torony páncélzat: 135/75/50 mm
 • Ágyú - 152 mm GM-45:
  • Sebzés: 650/650/950 HP
  • Átütés: 273/329/90 mm
  • DPM: 2450 HP/perc
  • Töltési idő: 16 s
  • Pontosság: 0,34 m/100m
  • Célzási idő: 2,21 s
  • Ágyú vertikális kitéríthetőség: -7°/+20°
  • Lőszer kapacitás: 35 db
 • Legénység: 5 fő (parancsok, vezető, töltő, lövész, lövész)
 • Álca (álló/álló lövés után/mozgó/mozgó lövés után): 16,87/2,28/10,09/1,36%

Utoljára frissítve: 2021. január 16. 08:11
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Harcostankos · 1 hónapja
  Jó nagy böhöm arty csemege lesz.......
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  nem_vagyok · 1 hónapja
  Mondjuk én még azt is eltudnám képzelni, hogy a következő bondshop tankok közé ezt fogják betenni, végülis annyira nem tűnik erősnek nekem a száraz adatok alapján
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  CorradoCattani · 1 hónapja
  Ez a Jagdtiger és a BatChat arty eltitkolt fattyúja!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Turan11 · 1 hónapja
  Jó lesz ez !
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kriminalis · 1 hónapja
  Komolyan húzzák már a tádékat a faszukra!
  Nincs elég amúgy is? Nem véletlenül nem játszottam egy hónapja ezzel a szarjupac td light arty szimulátorral
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Wrong_Way_To_Heaven · 1 hónapja
   Mi bajod a tádékkal? Tán a Tigri 1 a sarkon billegett 10 percig a WW2-ben, hogy várja, valaki eltalálja a kupolát...?!
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bazsi411 · 1 hónapja
    Konkrétan az lehet Kriminális baja a td-kel, mint nekem. Én is játszok velük, de többségében nehéz tankokkal. És milyen mm szokott lenni az utóbbi időkben? Van 6-8 td, 3 light (ebből 2 ebr) és akkor játssz nehéz tankokkal. Ja és a 3 artyt nem is említettem. Rengeteg olyan csatám van, ahol 2 max 3 heavy van. Magyarán lassan a wg kinyír egy teljes tankosztályt a játékból. Ez az mm lehetne az, amivel kezdhetne már végre a wg valamit, mert ez így egy fos. Csak nézz meg egy cw kampány csatát. Mindenki nehéz tankokkal játszik leginkább. Így nincs annyi kempelgetés.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Wrong_Way_To_Heaven · 1 hónapja
     Semmi köze a heavynek. Amikor bejött a V4, bevitték fullba top klánba, meg is lettek baszva, asszem az INVIL sült fel emiatt. Full goldos 279 jobb? Nem...
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      bazsi411 · 1 hónapja
      Hogyne lenne jobb 279 ellen játszani!!! Az legalább nem kempel. Az meg kit érdekel, hogy full gold. Sok gyagya csak azzal lövöldözik, pedig semmi értelme.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Kriminalis · 1 hónapja
    "Mi bajod a tádékkal?"
    Ez most költői?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Wrong_Way_To_Heaven · 1 hónapja
  Még 1 kupac kula a WG ganédombra. Legalább ócó lesz a lőszer... Vagy nem, goldspammer fail
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  06e3a2237f09b9c32189271617a1db4b · 1 hónapja
  Szerintem teljesen rendben van! Nagyon kevés torony körbefordulós TD van a játékban! Eléggé jól ki is lehet ezt használni,kicsit olyan conway stílus! Semmi páncél,aránylag jó löveg és paraméterek! Sőt,még álcája is van,hiába ekkora debella! Hátulról jagdtiger,előről Bat chat arty kinézet.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Robo0720 · 1 hónapja
  Az ISU-152-nek is ilyen kaliberű ágyúja van de annak 750 az átlagsebzése, ennek egy 100-sal kevesebb. Milyen érdekes.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   RockyRuciano · 1 hónapja
   Az ISU-152 (Ill. az Obj704-nek) nincsen tornya, míg az 114 SP2 van. Ugye tornyos TD-vel könnyebb a játék, ezt valamely paraméterrel ellensúlyozni kell, hogy ne legyen OP.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Robo0720 · 1 hónapja
    De az, hogy körbefordul az ágyú a toronnyal, miben befolyásolja a sebzés csökkenést? Kompenzációnak ott a vékony páncélzat, mivel könnyíteni kell a tornyot, hogy forogjon. Ez a logika szerintem nem helytálló. A 8-as ugyanolyan kaliberű löveg nagyobbat üt, mint a 10-es. A grille 15-nek is 750 a sebzése, es forog is valamennyire a lövege. A waffenträgernek is 750 a sebzése. Az amúgy is szar kínai td-ket meg szívassuk csak csökkentett sebzéssel! Úgy se játszik velük a kutya se 8 tier fölött.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     RockyRuciano · 1 hónapja
     A leendő 114 SP2 lövege jelen paraméterek alapján lényegesen pontosabb, mint a hírhedten pontatlan és ráadásul "hangulatos" ISU-152 (ha a Tier IX Obj704-hez hasonlítjuk, akkor is a 114 SP2 pontosabb jelenleg).
     Az ISU-152 (és Obj704) az üveg-TD-k közé tartoznak, páncélzatuk kb. a lényegtelen jellemzőjük. Az 114 SP2 tornya amúgy erősebb páncélú, mint a ISU-152-é (és Obj704-é). A torony nélküli ISU-152/Obj704 páncélzatát amúgy nagyon nehéz a 114 SP2 páncélzatához hasonlítani, mivel a kínai esetében igazán a toronypáncélnak van jelentősége - így nézve pedig a 114 SP2-é erősebb. Így a kompenzációs logikád azért erősen kérdőjeles.
     A kínai tech-tree TD-k népszerűtlenek, ez tény. Ámde a prémium TD-ként ott a jobb/népszerűbb TD-k közé tartozó WZ-120-1G FT és jelen állás szerint a 114 SP2 sem a xarok számát gyarapítja majd - szerintem legalábbis.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Robo0720 · 1 hónapja
      Azt akartam mondani, hogy adott egy kaliber 152 mm. Azért, mert körbeforog az ágyú és pontosabb, akkor már kisebb lyukat üt a lövedék. Ez normális és fer? Vagy ha vastagabb páncéllemez van elötte, akkor az befolyásolja a sebzést? Na ez is csak a WOT fantáziavilágában lehet logikus.Amúgy éppen a 8-as prémium td miatt írtam, hogy 8-as tier fölött alig látni kínai td-t.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       RockyRuciano · 1 hónapja
       Értem a kételyedet. A játékra koncentrálva én úgy fogalmaznám meg a kérdésedet/kételyedet, hogy miként egyensúlyoznál ki 2 TD-t, amelyek közül az egyik tornyos, míg a másik torony nélküli, de azonos kaliberű ágyúval rendelkeznek – azaz miként ellensúlyozod a torony által adott előnyöket? Erre kell a WG-nek helyes választ találnia, illetve ha a WG-t kritizáljuk, akkor nekünk.
       Add ehhez hozzá, hogy az 114 SP2 valszeg CW vagy ranked jutalomtank lesz, azaz átlagnál jobb, netán unikum játékosok kezébe fog kerülni. Ezen játékosok a jármű kisebb-nagyobb hátrányait jó eséllyel el tudják rejteni, de jutalomtankként nem lehet ramaty, másrészt kerülendő a Csifi vagy early-hez hasonló OP-járművek játékba hozatala. (mellékág, de a Csifi/early játékegyensúly borító, ezt növelni egy 3. OP tankkal mindenképp kerülendő)

       Úgyhogy miként egyensúlyoznád ki a torony adta előnyöket? A TD-k szerepkörből adódó legfontosabb tulajdonsága az ágyú, úgyhogy logikailag innen közelítve szerintem helyes válasz, hogy az ágyút picit gyengébbre veszik.
       A logika másik oldaláról közelítve, ha nem az ágyú, akkor mi? Az amúgy is gyengusz páncélzatot tovább gyengíteni nem visz az egyensúly felé, különösen, hogy az összehasonlításban érintett TD-ágaknak (kínai TD-k ill. orosz Obj 268 felső részei) a gyengeség okán kb. a lényegtelen, egyensúlyt nagyon kicsit befolyásoló jellemzőjük. Álcaérték és látótáv gyengítése ezeknél az ágaknál a páncélzathoz hasonlóan egyensúlyt kevéssé befolyásolná. Marad még a mozgékonyság – azért a 114 SP2-t elég mackós mozgásúra vették, jelentősen tovább gyengíteni ez már a tohonyaság irányába vinné, ami a jutalomtanki elvárás ellen menne. De a mozgékonyságon még lehet picit variálni, ha kell.
       Nézzük a 750-s ill. 700-s sebzés játékértékre gyakorolt hatását: a TierIX-s tankokat mindkét esetben 3 lövéssel kiszedik teljes HP-ról. Kivételnek a Mäuschen jut eszembe a 2300 HP-jával – ahol viszont 4 lövés kell mindkét ágyúsebzési paraméter esetében. TierVIII és kevés HP-s TierIX jármű ellen sokszor 2 lövés is elég. Az TierX esetében az ágyúsebzési paraméternek van némi jelentősége, bár a 3 lövés azért az esetek jelentős részében egyaránt halálos.

       Amúgy nekem a 114 SP2-ről inkább a T110E4 jutott eszembe – az is tornyos, de van páncélja, viszont a 114 SP2-höz képest tohonya. Más jellegű tank, de az egyensúlyi elemzésbe ezt is be kell vonni! A jutalomtankban részesülő játékosok jelentős, akár döntő része a mozgékonyabb tankokat preferálja, ezért lehet, hogy nekik nagyon vonzó lesz a 114 SP2.
       A fentiekkel nem állítom, hogy mindent számításba vettem, ráadásul jól – azt viszont igen, hogyha a fejlesztők helyében lennék, akkor az ágyú-nerffel azonos irányba indultam volna el egyensúly miatt.

       Ha pedig játékon kívülre tekintek a haditechnikában:1943-ban a szovjetek-britek-amik mindegyik realizálta, hogy a Párducok és Tigrisek ellen addigi tankjaik 75 ill. 76 mm-s ágyúja gyenge, netán teljesen elavult. Válaszstratégia sokoldalú volt, de az ágyúkra koncentrálva:
       szovjetek a T-34-en a 76,2 mm-s ágyút lecserélték a 85 mm-sre – az ágyú kaliber növelése egyértelmű sikerrel járt
       az amik a 75 mm-s ágyút lecserélték a „3-inch”-esnek nevezett ágyúra, amely amúgy 76,2 mm-s és mellé többféle, jobb páncéltörő tulajdonságú lőszert hoztak be – olyat, amilyet a szovjeteknek nem állt módjukban gyártásba venni. Ennek volt hatása/sikere, de mérsékelt, ezért 1944 októberére elkezdték a 90 mm-s ágyúval felszerelt járműveket rendszeresíteni. Már az is érdekes, hogy az amik a szovjetek által kevésnek talált 76,2-s kaliberben hittek. Viszont még érdekesebb a britek reakciója és eredménye.
       Ők a „17-pounder”-nek/17-fontosnak nevezett ágyút tették több járműre, közte a Sherman „Firefly”-nak elkeresztelt variánsára. A Sherman Firefly-t a korabeli katonák is teljes sikernek látták, az utókor pedig a briteknél legendás szintre emelte. Viszont a 17-fontos ágyú ugyanúgy 76,2 mm-s volt, mint az elavult szovjet és mérsékelt sikerű ami!
       1 azonos kaliber - 3 nemzet – 3 eltérő eredmény a valóságban. Ezzel azt kívánom illusztrálni, hogy a kaliber nem minden, azonos kaliber eltérő eredményt hozhat más tényezők figyelembevétele mellett. Visszakanyarodva a 114 SP2-re, nekem ezért nem ördögtől való az eltérő sebzés-nagyság.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Robo0720 · 1 hónapja
        Köszönöm az alapos magyarázatot. Nem vagyok meggyőzve, hogy ez így a legjobb balansz.

        Ez olyan, hogy kérek a krimóban 1 korsó sört. Ugyan azt a Heinekent kapom, csak az egyik helyen 5, a másik helyen 4 decit. Ugyanúgy korsóba kapom, ugyanazt a sört, ugyanazért a pénzért, de mégiscsak átb@sztak. :-)
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         RockyRuciano · 1 hónapja
         A jelen értékek melletti balanszról én sem vagyok meggyőződve. Erre való a szuperteszt, hogy elérjék az egyensúlyt – remélem megtalálják. Hosszú szöszenetemben azt akartam igazánból jelezni, hogy azért a balansznál sok szempontot kell figyelni, és a torony melletti/miatti viszonylagos ágyúnerf a leginkább járhatónak/indokoltnak tűnő út erre az esetre.

         Amúgy a sebzésértéket benéztem – valamiért 700-nak láttam a tesztben szereplő 650 helyett. Amellett, hogy benéztem, a 650-s sebzés lehet, hogy kevés (tényleg nem tudom, mert a DPM azért OK). Ez viszont új gondolatra sarkallt: alaplőszerrel 700 sebzés mondjuk 265 átütés mellett, golddal 650 sebzés 329 átütés mellett. WG helyében kipróbálnám.

         Sörös hasonlat: úgy módosítanám, hogy 5 deci Heineken vagy 4 deci Paulaner, de Paulaner-t csak törzsvendég kaphat. És mivel törzsvendégről van szó, nem lehet állott Paulaner-t felszolgálni.
         Örültem a párbeszédnek.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Wrong_Way_To_Heaven · 1 hónapja
     Ott a pont, bár a WT-t kár "elrontani" a 750-essel, mivel az 560-as hasonló lézerágyú, mint a Grille szívószála, amik viszont zseniálisak.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Totti5 · 1 hónapja
   Mer ez "kínai".
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    SlenderTheMan · 1 hónapja
    inkább azért mert az isu "orosz"

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.