Jelenleg 311 vendég és 3 tag online

2021. január 13. 06:55

[Szuperteszt] Legénység 2.0 információk

Írta:
(54 szavazat)
130 hozzászólás

Most bemutatunk néhány részletet is az új rendszerből, hogy kicsit Ti is véleményt alkothassatok róla.

A jelenlegi legénységek nem lesznek automatikusan átkonvertálva az új rendszerbe, ezt kézzel kell majd végrehajtani minden tanknál, egy minden tag alatt ott lévő "Legénységi tag átalakítása" gombbal. Ezt nem kötelező végrehajtani, de hiányában a régi perkek nem fognak működni, kivéve a 6. érzéket, ami viszont mindenki számára elérhetővé válik és nem igényel majd külön skill pontokat.

Átalakításkor, attól függően, hogy az egyes legénységi tagok hány skillel rendelkeznek, kapunk egy parancsnokot, akinek külön előrehaladási szintje lesz. Összesen 75 előrehaladási szint van és ugyanennyi skill pont. De hogy milyen átváltási számokkal történik meg a konvertálás, azt egyelőre még nem tudni. A fejlesztők egy régebbi nyilatkozata szerint 5 képesség elég lesz a maximális legénységi szint eléréséhez.

A parancsnok teljesen új skilleket sajátíthat el. A fejlődésnek csak 5 ága van, 2 végsővel mindegyiken. Egy végső skill akkor nyílik meg, ha 30 skill pontot beletolunk az adott ágba, de ekkor választanunk kell majd a kettő közül. Minden skill 10-es szintig nő. Így a legénység maximális kiszintezésével 7 skillt 10 ponttal és 1 skillt 5 ponttal választhatunk majd ki vagy a pontokat szétoszthatjuk saját belátásunk szerint akár anélkül, hogy a skilleket maximumra húznánk. Sajnos nincs még teljes lista a skillekről és a végső skillekről. A szintezett skillek szerkeszthetőek vagy visszaállíthatóak, az összes befektetett pontot visszakapjuk ekkor, azt azonban még nem tudni, hogy ez a művelet ingyenes lesz-e vagy sem.

A parancsnok neve és fényképe a korábbiakhoz hasonlóan megváltoztatható lesz. Továbbá, ahogy eddig is, 1-től 5-ös szintig free XP-vel is fejleszthetjük őt. Hogy mennyi XP kell a maximális szinthez, még nem tudni, de egy képen az látszódott, hogy a 75-ös maximális szinthez 238.140 free XP vagy 1.190.700 legénységi XP kell majd.

Minden parancsnokhoz legfeljebb 4 instruktor választható ki (15., 30., 45. és 65. szintnél). Az instruktorok általában olyan egyedi legénységi tagok lesznek, mint Buffon, Chuck Norris vagy a Hóleányok. Ők egy bónuszt is kapnak képességeikhez, ami instruktoronként egyedi lesz (pl. +2 skill pont a javításhoz). Emellett minden instruktor bónuszt ad a legénységi XP-hez.

Az instruktorokat három osztályba sorolhatjuk. Minél magasabb osztályú egy instruktor, annál több képességet és tapasztalatot kap a legénység. Például a 3. osztály +2 skill pontot ad a kijelölt tagnak és +10%-ot a legénységi XP-hez. A 2. osztály viszont már +3 pontot ad és +20% XP-t. Hogy az első osztály mennyi bónuszt ad, még nem tudni.

Az instruktorok toborozhatóak, de nem a legjobb paraméterekkel rendelkeznek. A  toborzáskor kiválaszthatjuk a kívánt skill bónuszt is.

A parancsnok legfeljebb három szintezett tankot tanulhat meg kezelni, ugyanazon nemzet kiválasztott osztályából, beleértve azt a tankot is, amiben a legénység éppen ül.

Új slotok a legénység 15. és 45. szintjén nyílnak (vagy 750 aranyért). A legénység veszteség nélküli kiképzése egy további tankra 750 aranyba kerül majd (teszt). -10% XP veszteséggel 500.000 kredit az ára, míg ingyen is megtehetjük ezt, de akkor -30% XP-t veszítenek a legénységi tagok. Ilyen esetben a parancsnok összes skillje is vissza lesz állítva és újra kell azokat majd osztani. Így egy jó instruktorral kiegészített legénység három tankba is beleülhet majd a kiválasztott nemzet kiválasztott osztályában. Tehát, például az Object 140 legénysége kiképezhető a T-62A-ra és a K-91-re is egyben, már ha a beállított skilleket elfogadjuk mindegyik tankon. Ez azért elég nagy piros pont.

És akkor az utolsó újítás. Attól függően, hogy milyen skillek és végső skillek (ultimates) vannak beállítva a legénységnél, az épp aktív perkek megjelennek majd a célzó felületen. Ez megkönnyíti majd az egyed skillek működésének megértését is.

A fentekkel kapcsolatban rengeteg megválaszolatlan kérdés maradhatott bennünk, de a válaszokra várnunk kell a következő Sandbox-ig.

(a kép csak illusztráció)

Utoljára frissítve: 2021. január 13. 08:09
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rylian_Shina · 13 napja
  Per pill ez így elég nagy katyvasznak hangzik. Nem vagyok hülye, toltam mmorpg-vel is pár évet, hogy ne okozzon gondot egy skillfa, de ez... Plusz azok járnak jól, akiknek van egy rakat legénysége egy adott nemzet adott tanktípusához.
  Valamint az érdekelne engem is, hogy pl a speciális tagokkal mi lesz, akik nem parancsnokok? Visszakerül a garázsba 0 skillel?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   perretz · 13 napja
   Egy crew elkészítéséhez azokat is fel kell használd, a kérdés az, hogy mi lesz a kinézettel. pl. egy új crew a 4 hóangyalból, de csak a parancsnok pofikaja marad meg (erre való valoszinuleg az instruktor rész, amit még nem értek igazán)
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Rylian_Shina · 13 napja
    Igen ez nem tiszta nekem sem. Meg mehet több helyre is az instruktor vagy sem? Mindegy, leghamarabb sandboxon kiderül.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  vaskereszt · 13 napja
  És mi lesz a prémium/jutalom tankokkal? nekem van olyan legénységem amit kb. 6 tankon használok. Most 3 tankra új legénységet kell néznem?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • Moderátor
   · 13 napja
   A prém/jutalom tankokhoz nem nyúlnak, tehát azokban továbbra is futtathatod az azonos nemzetű és osztályú legénységedet.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Peter1918 · 13 napja
  Ez így reggelre sok lesz.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PZoli
  • Moderátor
  · 13 napja
  "A jelenlegi legénységek nem lesznek automatikusan átkonvertálva" + "Ezt nem kötelező végrehajtani, de hiányában a régi perkek nem fognak működni"
  Ennek meg akkor mi értelme? Választhatsz, hogy megtartod a jelenlegi 4+ skilles legénységedet 0 skillel vagy pedig átképzed őket, hogy legyen értelmük? Ez olyan lesz, mint most real life-ban, hogy "nem lesz kötelező a vakcina, de bemenni bárhova majd csak oltási könyvvel lehet". Netán arról szól, hogy az átképzés költséges lesz és hát a WD nem kényszerít rá, de ha nem teszed meg, akkor azt amit eddig tudtál használni, azt ezek után nem fogod?

  A parancsok mehet 75-dik szintig, de a legénység többi tagjának mi lesz a skilljeivel? Azok megmaradnak a jelenlegiek?

  "a 75-ös maximális szinthez 238.140 free XP vagy 1.190.700 legénységi XP kell majd." Ez a legénységi xp kb. semmi. Megvan 5 uiverzális legénységi könyvvel. A jelenlegi rendszerben egy 3 skilles legénységhez kb. 1,4-1,5 millió legénységi xp kell. Ez nincs szinkronban azzal, hogy egy 5 skilles legénység már kimaxoltnak fog számítani egy régi info szerint (ebben az esetben a 7+-os legénységem csak annyit fog érni, mint egy 5 skilles, ha jól értem).

  A legénység átképzése (750 arany/500.000 kredit) plusz tankokra fejenként vagy stábonként értendő?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   perretz · 13 napja
   Csak "parancsnok" van, nincs többi tag.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PZoli
    • Moderátor
    · 13 napja
    Nekem ez nem jön át a szövegből, sehol nem írják, hogy megszűnne a többi legénységi tag.
    De játszunk el a gondolattal, hogy úgy van, ahogy te írod. Ez esetben akkor mi értelme a többi legénységi tagnak a tankban az átalakítás után? Ha semmi, akkor még a patch előtt érdemes lehet az összes nem parancsnokot átképezni valamely más tankokba parancsnoknak, mert az átalakítás után "csak parancsnok" lesz? Vagy az aktuális legénység átlag xp-jét veszi alapul az új "csak parancsok"-i rendszer szintjének meghatározásakor?
    Stb...millió kérdés
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     perretz · 13 napja
     A Crew 2.0 alapja, hogy nem külön legénységi tagok vannak, hanem egy legénység, aki egyaránt tud lőni, vezetni stb.
     Ahhoz, hogy egy rendes crew-d legyen, szükség van 3-4 legénységi tagra is, hogy az összXP-jük kiadjon egy jó crew-pontot.

     https://i1.wp.com/thedailybounce.net/wp-content/uploads/2020/12/Devs-QA-2020-4.png?resize=1024%2C576&ssl=1
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      PZoli
      • Moderátor
      · 13 napja
      Ebben az esetben még mindig jobban járok a 7+-os legénységemmel, hogy ha patch előtt a többi tagból képzek parancsnokot máshova és a hiányzó slotokat feltöltöm újoncokkal, mert akkor az átlag még mindig a "1.190.700 legénységi XP " többszöröse marad. Persze így is csak részleges kármentés, mert az eredeti legénység ereje már nem lesz kiemelkedő, boldog-boldogtalan fog 75 szintű legénységgel rohangálni. Na mind1, majd kiderül, továbbra is homályos az egész. Köszönöm az utánajárást, a képet és infót!
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       perretz · 13 napja
       Jobban nem jársz (szerintem), de lesz több "gyenge" legénységed. Fiktív számokkal számolok, mert nincs pontos számokról, vagy képletekről információm. Csak azt írom le, hogy én hogyan értelmezem ezt a rendszert.

       egy gondolat-eset:
       van egy tank, most 4 drb. 7skilles legény van benne egy skill mondjuk azt, hogy 4 pontot hoz
       - ha mindenkiből parancsnokot csinálsz (nem írták, hogy az új crew-ba mindenképp kell egy parancsnokot is "becraftolni") akkor lesz 4 drb 28 pontos crew-d
       - ha kettesével veszed őket, akkor 2 drb 56 pontos
       - ha mind felhasználod őket, akkor 1drb. 75 pontos (ez a max)
       - ha csak harmat használsz fel, akkor is meglesz az 1 drb 75 pontos, és még meg is marad 1 legénységi tag.
       Ezekkel a számokkal és módszerrel még jól is járnánk, majd eldől, hogy milyen lesz, de előre lehúzni nem érdemes, nem tudunk eleget hozza, hogy eldönthessük milyen is lesz.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        PZoli
        • Moderátor
        · 13 napja
        Igen, pontosan úgy van, ahogy írod, sok a homályos részlet és a számok egyáltalán nem ismertek. Van egy olyan verzió, hogy a mostani 5+-os legénység lesz elég a 75 szinthez és most írták a "1.190.700 legénységi XP" is, ami meg 2 és 3 skilles legénység közötti xp mennyiség. Ezekkel a számokkal nem lehet "dolgozni", szóval továbbra is várunk.

        Amúgy kíváncsi leszek arra, hogyan kompenzálják 6+, 7+, 8+, 9+, 10+ legénységgel rendelkezőket, mert őszintén szólva röhej és felháborodás tárgya, ha annyival elintézik, hogy nesze, akkor kapsz 2db 75-ös legénységet oszt jónapot. Persze megtehetik, nem ezt firtatom. Ugyanakkor a játék legtöbb munkával szerzett erőforrása a magas szintű legénység, amit ennyivel elintézni nem biztos, hogy célszerű, mert lényegében pofán sz*rják azon játékosaik erőfeszítéseit, akik a legtöbb munkát tették bele a játékba. A felszerelések 2.0 után sajnos el tudom képzelni, hogy ez lesz, mert "megtehetik". Magam részéről az a korábbi crew 2.0-ás vízió tart a játékban, hogy egy legénységgel több tankot tudok majd futtatni és ezáltal sok olyannal is játszhatok majd, amivel korábban nem tettem, mert gyenge legénység volt benne. Ha ezt bekorlátozzák "ugyanolyan tierű" tankokra is + még a jelenleg igen erős legénységeim értékeit is erodálják, akkor az számomra valószínűleg a végső döfés lesz. Persze nem leszek túl nagy veszteség, hiszen az utóbbi kb. másfél évben már nem költöttem a játékra, teszem hozzá, a rosszabbnál-rosszabb fejlesztéseknek köszönhetően.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         perretz · 13 napja
         Egy másik kérdés, ami felvetődött bennem, hogy mi lesz a legénységi könyvekkel? Érdemes váltás előtt elhasználni? Pl. nagyon nem mintegy, hogy a 250k-sat 3 vagy 6 legénységű tankra teszed, hogy átváltáskor 750k-t vagy 1500k-t visz tovább.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         perretz · 13 napja
         Ha csak azonos szintű tankba is tehető, sok jó legénységgel valószínűleg meg tudod csinálni, hogy pár jó legényt összeraksz néhány kevésbé jóval, így egy tank legénységéből akár két 75-ös crew-t is ki tudsz hozni. Ezzel és azzal a lehetőséggel, hogy felszabadulnak crew-k (mivel 3 tankot is képesek működtetni), lesz elegendő crew minden tier-be (gondolom, főleg a 8-10 jön szóba).
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         bhaalhun · 13 napja
         Kösz @perretz , így már van, amit jobban "értek". Neked is kösz @PZoli , hogy felteszed az engem is érdeklő kérdéseket.
         Viszont ami nekem még homályos, hogy akkor lesz egy (vagy ugye több) kimaxolt (75 pontos) legénységed, és akkor vége a fejlesztésnek? Nem lesz úgy nyitva hagyva, mint most? Bár (szerintem) ennek sincs így sok értelme, mert többnyire 5-6 skill után már nem nagyon tudok (valóban) hasznos skillt elkezdeni, inkább csak teszek valamit, ami még van.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  roland_tpai · 13 napja
  Mi történhetett? Tudom az extra bónuszoknak vége. DE! Prém fiókkalLöwe-vel sebzek 2000-t. Vesztes csata, Csoki direktívával. 3 db prémet spammelve -1200 ezüst???? What???? De igaz ez az összes prém és normál tankra, hogy alig jön haszon...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kocsik · 13 napja
  Szuper
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  zics911 · 13 napja
  hát az álcahálós heavy tankosok ezt a rendszert tuti át fogják látni és megfelelően is fogják használni.
  ha ezt így, vagy hasonló módon fogják bevezetni, akkor még nagyobbra nyílik az olló a jó és rossz játékosok között.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ríviai Geralt · 13 napja
  Édes jó ég, megint egy egyszerű jól működő dolgot váltanak le egy kiforratlan és kiegyensúlyozatlan katyvaszra... Idézzünk tehát
  1. "A parancsnok legfeljebb három szintezett tankot tanulhat meg kezelni, ugyanazon nemzet kiválasztott osztályából, beleértve azt a tankot is, amiben a legénység éppen ül."
  2. "Tehát, például az Object 140 legénysége kiképezhető a T-62A-ra és a K-91-re is egyben, már ha a beállított skilleket elfogadjuk mindegyik tankon. Ez azért elég nagy piros pont."
  Ez alapján az orosz nemzetben van 3 olyan tank 10-es szinten, amibe be tudom tenni a legénységet - ezzel szemben pl. a csehszlovákoknál csupán 1 van, hacsak be nem teszem 9-es és 8-as szintű tankokba. Ebből következhet, hogy az orosz nemzetnél sokkal könnyebben és gyorsabban fejlődhet a legénység abban az esetben, ha több tankkal is szeret valaki onnan játszani. Eközben a másik oldalon, ha én nem akarok a csehszlovák ágon több tankkal menni, mert én onnan csak 1-et választottam ki, akkor sokkal lassabban fogok fejlődni vagy kénytelen leszek sokkal többet menni azzal az 1-gyel, vagy esetleg ha mégis választok az ágról és használom is azokat, akkor is lassabb lehet a haladásom, mint az oroszoknál, mert nem 10-es tankok lesznek...HÁT PIROS PONT ÁM A....
  ELMENNEK A BÚSBA MOST MÁR TÉNYLEG... :
  1. Kiegyensúlyozatlan MM 2. Csaló játékosok 3. Arty és kerekes probléma
  EZEKRŐL KIABÁLNAK NEKTEK MÁR ÉVEK ÓTA B___G DE TI LE SE SZ__JÁTOK A TITEKET MÉG TÁMOGATÓK VÉLEMÉNYÉT ÉS MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS NEKTEK JOGOSAN FELTETT KÉRDÉSRE CSAK MELLÉBESZÉLÉSSEL REAGÁLTOK! SZÉGYEN VAGYTOK
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   zics911 · 13 napja
   "Ebből következik, hogy az orosz nemzetnél sokkal könnyebben és gyorsabban fejlődhet a legénység abban az esetben, ha több tankkal is szeret valaki onnan játszani, miközben a másik oldalon, ha én nem akarok a csehszlovák ágon több tankkal menni"


   logikai baki: egyszerre csak egy tankkal tudsz játszani.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ríviai Geralt · 13 napja
    Nem látok ebben logikai bakit, mert ha magamból indulok ki, akkor nem szeretek sokszor 1 tankkal játszani, legfőképpen 1 napon. A meglévőeket, amiket kifejlesztettem, azokat szeretem leszorzózni, amikor van időm és nem igazán szeretek úgy játszani, hogy csak 1-et használok nagyon sokszor. Így tehát ha 1 adott napon játszok 15 csatát, akkor az esetemben sok különböző tankon oszlik szét a csata.

    Szóval nincs ebben semmilyen logikai baki, csupán részedről egy elhamarkodott és téves következtetés - más néven logikai baki, ugyanis visszaidézem magamat:
    "Eközben a másik oldalon, ha én nem akarok a csehszlovák ágon több tankkal menni, mert én onnan csak 1-et választottam ki, akkor sokkal lassabban fogok fejlődni vagy kénytelen leszek sokkal többet menni azzal az 1-gyel..."
    Legalább értelmeznéd azt, amit a másik írt, mielőtt pont te böfögsz be valami logikátlant...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     perretz · 13 napja
     Azért logikai (matematikai!) kérdésbe belekeverni, hogy nem szeretsz ugyanazzal a tankkal menni többször kérdést belekeverni, az nagyon erős. Egy csatától pontosan ugyanannyit erősödik egy legénység függetlenül attól, hogy az 1 vagy 3 tankon lehet használni.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Ríviai Geralt · 13 napja
      "Eközben a másik oldalon, ha én nem akarok a csehszlovák ágon több tankkal menni, mert én onnan csak 1-et választottam ki, akkor sokkal lassabban fogok fejlődni vagy kénytelen leszek sokkal többet menni azzal az 1-gyel..."
      Másodszor is belinkeltem a gyengék és a te kedvedért akkor, amit elsőre írtam. Ez egy általános megfogalmazásnak egy része volt, ami után persze hozzátettem pluszként a saját privát gyakorlatomat "IS", miután reagáltak nekem. Te az előző személyhez hasonlóan szintén nem a szövegkörnyezetem egészét, hanem annak egy kivett mondatát veszed ki az egészből, amely alapján te is logikailag kérdőjelezel, holott pontosan ugyanazt a hibát követed el, mint az első reagáló, azaz logikátlanul következtetsz, mégpedig azért mert mindent feltételesen fogalmaztam, azaz, semmilyen tényleges dolgot nem írtam le, csupán fikciót.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     zics911 · 13 napja
     aham. az. és csak egy legénységed van/nemzet?
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Rylian_Shina · 13 napja
      a csehekhez pl csak egy legénységem van nekem is

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.