Jelenleg 375 vendég és nincs tag online

2021. január 13. 06:55

[Szuperteszt] Legénység 2.0 információk

Írta:
(54 szavazat)
130 hozzászólás

Most bemutatunk néhány részletet is az új rendszerből, hogy kicsit Ti is véleményt alkothassatok róla.

A jelenlegi legénységek nem lesznek automatikusan átkonvertálva az új rendszerbe, ezt kézzel kell majd végrehajtani minden tanknál, egy minden tag alatt ott lévő "Legénységi tag átalakítása" gombbal. Ezt nem kötelező végrehajtani, de hiányában a régi perkek nem fognak működni, kivéve a 6. érzéket, ami viszont mindenki számára elérhetővé válik és nem igényel majd külön skill pontokat.

Átalakításkor, attól függően, hogy az egyes legénységi tagok hány skillel rendelkeznek, kapunk egy parancsnokot, akinek külön előrehaladási szintje lesz. Összesen 75 előrehaladási szint van és ugyanennyi skill pont. De hogy milyen átváltási számokkal történik meg a konvertálás, azt egyelőre még nem tudni. A fejlesztők egy régebbi nyilatkozata szerint 5 képesség elég lesz a maximális legénységi szint eléréséhez.

A parancsnok teljesen új skilleket sajátíthat el. A fejlődésnek csak 5 ága van, 2 végsővel mindegyiken. Egy végső skill akkor nyílik meg, ha 30 skill pontot beletolunk az adott ágba, de ekkor választanunk kell majd a kettő közül. Minden skill 10-es szintig nő. Így a legénység maximális kiszintezésével 7 skillt 10 ponttal és 1 skillt 5 ponttal választhatunk majd ki vagy a pontokat szétoszthatjuk saját belátásunk szerint akár anélkül, hogy a skilleket maximumra húznánk. Sajnos nincs még teljes lista a skillekről és a végső skillekről. A szintezett skillek szerkeszthetőek vagy visszaállíthatóak, az összes befektetett pontot visszakapjuk ekkor, azt azonban még nem tudni, hogy ez a művelet ingyenes lesz-e vagy sem.

A parancsnok neve és fényképe a korábbiakhoz hasonlóan megváltoztatható lesz. Továbbá, ahogy eddig is, 1-től 5-ös szintig free XP-vel is fejleszthetjük őt. Hogy mennyi XP kell a maximális szinthez, még nem tudni, de egy képen az látszódott, hogy a 75-ös maximális szinthez 238.140 free XP vagy 1.190.700 legénységi XP kell majd.

Minden parancsnokhoz legfeljebb 4 instruktor választható ki (15., 30., 45. és 65. szintnél). Az instruktorok általában olyan egyedi legénységi tagok lesznek, mint Buffon, Chuck Norris vagy a Hóleányok. Ők egy bónuszt is kapnak képességeikhez, ami instruktoronként egyedi lesz (pl. +2 skill pont a javításhoz). Emellett minden instruktor bónuszt ad a legénységi XP-hez.

Az instruktorokat három osztályba sorolhatjuk. Minél magasabb osztályú egy instruktor, annál több képességet és tapasztalatot kap a legénység. Például a 3. osztály +2 skill pontot ad a kijelölt tagnak és +10%-ot a legénységi XP-hez. A 2. osztály viszont már +3 pontot ad és +20% XP-t. Hogy az első osztály mennyi bónuszt ad, még nem tudni.

Az instruktorok toborozhatóak, de nem a legjobb paraméterekkel rendelkeznek. A  toborzáskor kiválaszthatjuk a kívánt skill bónuszt is.

A parancsnok legfeljebb három szintezett tankot tanulhat meg kezelni, ugyanazon nemzet kiválasztott osztályából, beleértve azt a tankot is, amiben a legénység éppen ül.

Új slotok a legénység 15. és 45. szintjén nyílnak (vagy 750 aranyért). A legénység veszteség nélküli kiképzése egy további tankra 750 aranyba kerül majd (teszt). -10% XP veszteséggel 500.000 kredit az ára, míg ingyen is megtehetjük ezt, de akkor -30% XP-t veszítenek a legénységi tagok. Ilyen esetben a parancsnok összes skillje is vissza lesz állítva és újra kell azokat majd osztani. Így egy jó instruktorral kiegészített legénység három tankba is beleülhet majd a kiválasztott nemzet kiválasztott osztályában. Tehát, például az Object 140 legénysége kiképezhető a T-62A-ra és a K-91-re is egyben, már ha a beállított skilleket elfogadjuk mindegyik tankon. Ez azért elég nagy piros pont.

És akkor az utolsó újítás. Attól függően, hogy milyen skillek és végső skillek (ultimates) vannak beállítva a legénységnél, az épp aktív perkek megjelennek majd a célzó felületen. Ez megkönnyíti majd az egyed skillek működésének megértését is.

A fentekkel kapcsolatban rengeteg megválaszolatlan kérdés maradhatott bennünk, de a válaszokra várnunk kell a következő Sandbox-ig.

(a kép csak illusztráció)

Utoljára frissítve: 2021. január 13. 08:09
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  GollHUN2 · 10 napja
  Nah fasza, most már jut az MS 1-be is fullos legénység.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Wrong_Way_To_Heaven · 10 napja
  Van még Armored Warfare?! Anno próbálgattam, de úgy emlékszem, hogy a grafika valahogy nem lett a kedvencem és órákat kellett várni 1 kanyarra, ellenben reális a játékélmény, változatosak a masinák. Lecter, SirFoch se véletlenül köszönt el és még rengetegen. Oda kéne átköltözni, méltatlanul hanyagolt játék, nagyobb közönséggel a fejlesztőknek is egyszerűbb dolguk lenne, mert itt basznak mindenre, kikapcsolódás helyett csak idegméreg.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Harckocsizo_83 · 10 napja
   Létezik még az Armored Warfare.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  voneout · 10 napja
  Hiányzott mint kutyaszarnak a síbakancs...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  I Am Damocles · 10 napja
  Hiányzott,mint a púp a hátamra! Ahogyan Ynnegaf is mondta ez is olyan szar lesz,mint a felszerelések 2.0,a végén egy rakás időt elvesznek,meg creditet is tőled,a gagyi semmit sem érő szar fejlesztésük miatt! Amikor bejött a felszerelések szar,akkor lenyúltak egy rakás zsével,mert pl ami 3as szintű cucc volt azt mind 1esre cserélni,mivel kicserélték őket tök feleslegesen, költöttem is 25 milliót! Amit a nyomi geci wg a nehezen megszerzett időm és energiám árán egy csettintéssel semmivé tett. Nekem van 75 tankom a garázsban,ennek a harmada 5-6-7 skilles legénységgel,na most bevezetik,hogy maximum 5 skilles lehet a legénységed,szóval akkor amit eddig belefarmoltam 5ös skill felett azt bukom is! Mindezt egy szar hatodik érzék fos miatt,amit minden hülye,játszani nem tudó is általában első skillnek kifejleszt. Akkor még elvesznek egy csomó időt is,mert lenullázzák a képességeket és fejlesztheted egyesével,személy szerint mind a 75 tankba vissza,biztosan lesz 2 óra hossza és remélem,még csak nem is 100%-al,hanem csak 75%-al kapom meg,hacsak nem pénzzel tolom fel! Gondolom annyi agyuk nincsen,hogy csak a parancsnoknak a hatodik érzék skilljét szedné le és helyette minden parancsnokon egy plusz jel ott villogna,hogy válassz másik skillt helyette,ezzel beérném,de így....Szopd le magad wg fos,a nyomorék patch és upgrade fosaiddal,mindig mindent csak elbarmolni tudnak ezek a retkek!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bhaalhun · 10 napja
   (Nagyon) nem csak az "ingyenes" 6.érzékről van szó. Hanem új skillekről (ráadásul "fában", remélhetőleg kevés töltelékskillel), nagyobb variálhatóságról és többféle specializációról.
   Az elfelejtéssel kapcsolatban kicsit igazad van, hogy butaságnak tűnik, viszont játéktechnikailag nyilván kellett valami "fék" a rendszerbe és így oldották meg. Átképezni/visszaképezni azért manapság már 100k kredit (5x20k) nem nagy pénz, aztán 1 óra (pár csata) alatt bőven visszaugrik 90%-ról 100-ra. Boosterrel/szorzóval/fittyfenével még kevesebb. Ezzel szerintem simán együtt lehetett élni.
   Már többen is írtátok, hogy sokmilliós minuszokkal jöttetetek ki a felszerelések2.0-ból. Ezt hogy csináltátok? Én éppen hogy többtízmilliós plusszal zártam (200+ tank volt a garázsomban). Zömében a túl nagy felszereléseket kellett kisebbre cserélnem, ezen egy felszerelésen lett 100k haszon. Költeni pedig csak az új felszerelésekre kellett, de ezzel is megvártam az akciót.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ynnegaf · 10 napja
    Sajnos nem tudom bizonyítékokkal alátámasztani, mert nem mentettem le sem screenshotokat, sem elszámolást nem csináltam. Amit tapasztaltam, az a következő volt: ugye a 2.0 bevezetése előtt mondták, hogy az ingyen leszedhető cuccokat előre pakoljuk be a depóba (periszkóp, szerszámosláda, álcaháló), ami meg is történt. Ezek után jött a 2.0, és első körben az tapasztaltam, hogy több tankon a fent maradt felszerelések úgymond "nem kompatibilisak" a tankkal. Magyarán le kellett szedni (10 arany darabonként), majd venni rá újat (200 és 600 ezer kredit közötti áron). Ezek után jött egy újabb patch, és hirtelen több tankról eltűntek töltésgyorsítók, ventillátorok, célzásgyorsítók, vstabok, stb. Ezek persze bekerültek a depóba, csak már ugyanarra a tankra nem lehetett visszarakni (ráadásul sok tanknál már nem emlékeztem a pontos összeállításra sem, hisz évekkel ezelőtt szereltem fel). Szóval jöhetett megint az, hogy manuálisan, újabb 2-600 ezer krediteket elköltve újra felszereljem, legalább a fontosabb tankjaimat. Ezek után megint jött egy decemberi frissítés, és bár nem érintette minden tankomat, de többről megint eltűnt a felszerelés (ez azért tűnt fel, mert olyan felszerelések kerültek a depóba, amelyek már a 2.0-val érkeztek). Ráadásul volt olyan tank, aminél pont az újabb huncutság előtt pakoltam fel a felszerelést, mert vittem szakasszal csatába, aztán másnap már nem volt rajta a cucc. Szóval összességében, ha nem is tudom pontosan mennyit, de sok millió kreditet el kellett költenem felszerelésekre, ráadásul volt több tank, amire nem egyszer. Ez konkrétan annyira felcseszett, hogy tényleg elgondolkodtam a játék törlésén. Az meg nem vigasztal, hogy ott van a depóban egy csomó felhasználatlan felszerelés, amit eladhatnék, mert a zömük csak azért van ott, mert nem tudom felrakni egyetlen olyan tankra sem, amire anno megvettem.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     bazsi411 · 10 napja
     "több tankon a fent maradt felszerelések úgymond "nem kompatibilisak" a tankkal." Eleinte én sem értettem miért nem kompatibilis némelyik cucc. Viszont pont leszartam. Mivel én nehéztankokkal játszok általában így t.gyorsító, v. stab és ventillátor volt mindegyiken. Na ezen nem változtattam semmit először. Magyarán semmibe sem került nekem ez az új rendszer. Szóval nekem is magas, hogy hogy a fenébe tudtál ekkora mínuszt összehozni. Én nem emlékszek olyanra, hogy bármilyen felszerelésem eltűnt volna. Mind a depóban volt és onnan szereltem fel újra ezeket. Persze kipróbáltam 2 új cuccot. Az egyik a célkereszt kisebbítős, a másik a forgási mechanizmus. Előbbi pl FV-re, utóbbi a nehéz tankokra tök jó.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     bhaalhun · 10 napja
     A "felesleget" én eladtam, ha te nem, akkor ezért vagy mínuszban. Vagyis nem vagy, mert ott áll a kredited a depóban nem használt felszerelésekként.Persze pár darabot (5) meghagytam tartaléknak, de pl. 50valahány 1es színtű célzásgyorsítót feleslegesnek éreztem a depóban tárolni.
     Viszont ezt a többszöri "eltűnést"/depóbakerülést nem tapasztaltam (és valóban "érdekes"). Amikor volt a patch, én aznap este nekiálltam, és több óra alatt rendberaktam minden tankomat. Kivéve az új felszereléseket, mert azzal megvártam a következő akciót. Nekem így semmit nem szedett le a következő frissítéskor és később sem.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     PZoli
     • Moderátor
     · 10 napja
     Annyival pontosítanék, hogy a "nem kompatibilis" cuccok leszerelése ingyenes volt, nem került 10 aranyba és/vagy leszerelő készletbe.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Ynnegaf · 10 napja
      Jó, ez jogos.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    I Am Damocles · 10 napja
    Azt nem tudom,hogy hogyan csináltál plusszt,amikor pl a heavyre megvetted a szellőzést anno 300k-ért akcióban,utána meg nem volt vele kompatibilis és 25.000-ért adhattad el és vehettél rá újra 300-ért akcióban másik szellőzést,ami jó rá,ugyan ez távcsőnél és stb...stb... Tehát az összes 3 szintű cuccon buktál 275.000-et,de ha megtartottad is 250.000-et minimum,aztán meg vehetted újra 300-ért,szóval nehogy már azt mond,hogy még pénzed is lett belőle....Nekem furi mód,eladtam az összes nem kompatibilis cuccok és kicseréltem,plusz vettem rá,így ugyan annyi felszerelésem volt,mint előtte csak 25 millióval kevesebb,nekem biztosan nem adta az rng....
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     bhaalhun · 10 napja
     Szerintem azt, hogy most te azt a felszerelést 4 évvel ezelőtt mennyiért vetted, ezt ne kalkuláljuk bele, beszéljünk inkább csak a váltásnál a mérlegről.Volt pl. a T29en (7es amcsi heavy) venti. Ez a felszerelések2.0-val 1. szintű ventivé konvertálódott, ami túl nagyszintű volt hozzá, mert 2-es szintű venti kell rá. (Ezt egyébként nem-akciósan 500kért vehetted meg rá a 2.0 előtt.) Levettem az 1-es szintű ventit, eladtam, kaptam érte 300k-t, majd vettem rá 2es szintű ventit 200k-ért. Ez 100k haszon. Ha ezzel is megvárom az akciót, még nagyobb haszon. Vagy, amit ehelyett sokszor csináltam is, nem is vettem, mert még kisebb tankról a szintén neki túl nagy ventit (2.osztályút) kicseréltem neki jó 3. osztályúra, és a leeső 2-es ventit rátettem a T29-re. Így még több lett a haszon. Ugyanez rammer/stabi/optika/stb. esetén is.
     Olyan szellőzést, amit te akcióban 300k-ért (helyett 250k!, mert 500k volt az ára emlékeim szerint) valamikor megvettél, annak az értéke 600k lett a 2.0 után,azt 300k-ért tudtad eladni, nem 25k-ért.
     A túl nagy deficitet én csak olyanoknál tudom elképzelni, akik moddal pakoltatták az 1, esetleg 2 garnitúra csigaszemet/álcahálót, netán szerszámosládát, így most meg kellett venniük ezekből 50-et.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     PZoli
     • Moderátor
     · 10 napja
     A "nem kompatibilis" cuccok mind legmagasabb osztályú cuccok lettek, azaz, azokat 250-300-ért tudtad eladni darabonként, így bukni nem tudtál rajtuk.
     Az már más dolog, hogy a WG szándékosan éheztette a játékosokat a "felszerelés 50%-os akció" esemény elhalasztásával, ezért dönthettél úgy, hogy megveszed teljes áron vagy vársz, amíg egyszer, nem tudni mikor, árában megveheted a cuccokat. Ez valóban okozott "nem muszáj, de kötelező" kreditégetést.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   perretz · 10 napja
   Azért piszok nehéz lehet ekkora dühvel együtt élni, pláne egy olyan dologgal kapcsolatban aminek még a vezérfonalát sem kaptad el, nemhogy értenéd :p
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    I Am Damocles · 10 napja
    Látom,nem fogod fel! Nekem az összes tank ki van fejlesztve a játékban és az összes 10-es,9-es,8-as tankban külön minimum 4,maximum7 skilles legénység ül és ezzel a buzi lépéssel egyesével rakhatom majd vissza az összes legénységet egyesével újra skillezve,plusz mivel kompatibilis lesz másikkal,ezért kb 3 tank legénysége kuka és elég lesz 1,amit a többiben használok. Szóval én,aki eddig sok időt és energiát belefektetve elértem ezt,elveszik egy egyszerű ilyen segítsük a félkezű,egyszemű új embereket ezzel is,a régiek meg le vannak szarva! Akinek van sok tankja,legénysége,az nem nyerhet ezzel,csak azok akik most kezdik el ezt a szart,vagy nem olyan rég játszanak! Részemről nyomorodjon meg a wg! Mert a vége úgyis az lesz,hogy creditet,meg időt vesznek el tőlem. Nyilván,akinek csak 1 tank van a garázsában,attól nem....
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     ArgHx · 10 napja
     Nem értem mi bajod van. Örülj neki hogy jön új content és órákig elleszel a legénységi mini játékkal
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Tankpeti · 10 napja
     Dakillzort idézném (aki ugyanabban cipőben van mint te) hosszú lesz
     [próbálom a legjobban fordítani]:

     "Számomra (Dakillzort) a legénység átdolgozása személyesen nem számít, mert jól kiképzett legénységeim vannak. Jól képzettek minden meta tankon, minden tankon amire szükségem van, de...
     általánosan TÚL sokáig tart, hogy kiképezz egy legénységet. Nem mindenki rendelkezik női legénységi tagokkal, nem mindenkinek vannak boosterei, nem mindenkinek van meg a lehetősége, hogy legénységet képezzenek gyors ütemben, és a férfi (alap) legénységi tagok használata szopás; egy örökkévalóságig tart, míg kiképződnek. Ha ez az átdolgozás egyszerűbbé teszi a játékosoknak, hogy több skilles legyen a legénységük könnyebben - még ha bonyolultnak is tűnik - az egy jó dolog; egy nagyon jó dolog;
     A jelenlegi legénységi rendszer idejétmúlt....
     ... Egy, a játékba több időt beleölt játékosnak rendben tűnhet a jelenlegi rendszer, azonban az átlagosnak egy kínzás...
     ... Attól, hogy rengeteg időt fordítottam több legénységet 7 skillesre húzni, még nem érzem azt, hogy egy másik személynek is ugyanúgy át kell esnie 10000-s mennyiségben csatákon a legénység felhúzására; nem tartom magam ehhez az idejétmúlt értékeléshez. Mikor elkezdtem játszani még nem voltak blueprintek, boosterek, nem volt semmi; 2 évvel a játék kezdete után rengeteg időt (és prémiumot) kellett beletennem a játékba, és nem érzem, hogy másoknak ugyanezen a szenvedésen kéne végigmenniük egy olyan időben/korban, amikor a játékosok azonnali tartalmakhoz jutnak más játékokban. Nem várhatjuk el játékosoktól, hogy ugyanannyi időt fektessenek a játékba mint 8 évvel ezelőtt kellett. Oké, valaki el akar kezdeni játszani, de ők nem fognak 2 évet azzal tölteni, hogy grindoljanak....
     Muszáj, hogy gyorsabbá tegyük a folyamatot...
     ... Sokan a chaten (Streamben történt) azt mondjátok, hogy nem olyan rossz a jelenlegi rendszer. Hallgassatok végig: A jelenlegi rendszer nem rossz azon tankoknál ahol 4-5-6 legénységi tag van, mert ezeknél lehetőség van elosztani a skilleket. 3-nál kezd elromlani - mert valamely tankok ekkora legénységgel bírnak - vagy épp 2-vel, mint a Manticore. Ezeket a legénységeket örökké tart kiképezni. Azokat a tankokat is figyelembe kell venni ahol nem 4-nél több, hanem kevesebb tag van. Alacsony szinten ezekből rengeteg van..."

     Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=Yx3qyZ5vooc

     Az én véleményem:
     Nekem is 8+ évem van a játékban (habár jóval kevesebb csatával, mint a legtöbb régi motorosnak), de egy valami biztos: ez a rendszer nem kezdőbarát, és a játék iránti érdeklődést is erőteljesen visszaveti, ami (ha pesszimisták vagyunk) a játék végéhez vezethet.
     Az, hogy neked ilyen jól fel van "húzva" a garázsod, dicséri a kitartásod (vagy ha költened is kellett, akkor a pénztárcád). Ezek a pozitívumok neked az utóbbi években mind ELŐNYT nyújtottak a játékosbázis nagyjával szemben, tehát panaszod nem lehet. Azt, hogy a rendszert át fogják dolgozni már több mint fél éve tudjuk, a játék fennmaradása érdekében egy elkerülhetetlen folyamat a változás. Ezesetben a kisebbségnek (5-10%) rossz vagy semleges, de a többségnek jó. A sok időd és energiád még mindig hasznosul, hiszen a változás még nem történt meg (és nem is holnapután fog megtörténni).
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      I Am Damocles · 10 napja
      A fő problémáim azok,hogy amit beleöltem időt a legénységképzésbe,azt semmibe veszik ezzel,hiába a 8+ év és az összes kifejlesztett tank a tech treeben. Jön egy újonc,aki 3 tankot visz 1 legénységgel és még táposabb is lesz az övé 3 tankkal húzva,én meg végig szoptam 8 évet így! Ráadásul,most mit csináljak a megmaradt legénységekkel,mert így maradni fog jó pár 100+ emberem Pl obj 140,obj 430,k91,ezekbe mind 5-6 skilles embereim vannak,most akkor maradni fog 8 felesleges,akivel szart sem tudok majd csinálni és ez végig megy nekem az összes nemzetnél! Mire végig érek,még a barakkban sem lesz annyi helyem! Na most,ha ezt meglépi a wg,akkor igenis kompenzálja ezt,például azzal,hogy a megmaradt legénységi tagok pl vizuálisan nézve leírják a tapasztalatukat egy könyvbe és képzési füzet lesz belőle,amibe a megmaradt emberek xp-je bekerül. Pl orosznál van 30 kuka embered,akkor az orosz képzési füzetbe megy az összegyűjtött xp vele,ami pl 5.000.000xp vagy ilyesmi és ezt felhasználhatnád pl az orosz nemzetnél,na így azt mondom jó. De ilyen nem lesz. Nem azoknak kedvez a játék,akik őstagok,hanem azoknak,akik most kezdik/kezdték,szóval a régiek le vannak szarva,újak kellenek helyettük,mert süllyed a hajó a köcsög wg-nél! Nem becsülik meg azokat,akik a kezdetek óta tolják,aki meg most kezdi,annak csillogósra nyalják a picsáját a sok kedvezménnyel,hogy 1 év alatt elérje azt,amit más 8 év alatt,hát szép! Részemről rohadjon meg a wg ott ahol van,azt tesznek amit csak akarnak,tejhatalmú kommunista gecik!
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Golza · 9 napja
       Nem aza baj hogy az újaknak akarnak kedvezni. persze előre kell menni, de ne szopassák azokat akik 50k+ csatát beletettek a játékukba. A te elképzelésed is kb ugyanaz amit én mondtam, hogy az össze kell vonni a beleölt XP-t nemzet és tank szerint, egybe az orosz medeket és akkor abból gazdálkodsz. Kiváltani egy legénységet X pont, aztán pakolhatok rá a skillpontokat amennyit gondolsz
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      vaskereszt · 10 napja
      de ezt megoldhatná azzal is, hogy ad valamiféle catch up mechanikát az újaknak, vagy lecsökkenti a szükséges xp mennyiségeket/növeli a legénységi xp hozamot nem?
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       vaskereszt · 10 napja
       a 6. érzéket meg hozzárendelhetné az összes parancsokhoz 0. skillként
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Ynnegaf · 10 napja
      "Nekem is 8+ évem van a játékban (habár jóval kevesebb csatával, mint a legtöbb régi motorosnak), de egy valami biztos: ez a rendszer nem kezdőbarát, és a játék iránti érdeklődést is erőteljesen visszaveti, ami (ha pesszimisták vagyunk) a játék végéhez vezethet."A játék végét azért nem hinném, hogy eredményezi, de kétségtelenül újabb szög a koporsóba, ami eltántorítja a játékosokat a wottól. A World of Warcraftot is hányszor temették már, azt még most is népszerű játék.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PZoli
  • Moderátor
  · 10 napja
  "A parancsnok legfeljebb három szintezett tankot tanulhat meg kezelni, ugyanazon nemzet kiválasztott osztályából, beleértve azt a tankot is, amiben a legénység éppen ül."
  Az eredi szöveg így néz ki: "The commander will be able to study up to 3 leveled up tanks of the selected class of the same nation, including the tank in which the crew is already sitting."

  Ez a "szintezett" szó, amivel nem tudok mit kezdeni. Ha ez tényleg azt jelenti, hogy csak azonos szintű járművekre érvényes, akkor miért nem azt írják (ugyanazon nemzet ugyanazon tankosztályának ugyanazon szintű tankjai)?
  Ha tényleg így lesz és annyi marad, hogy "obj140-T62A-K91" kombó, azaz orosz med+ heavy és német heavy ág lesz az, amire teljes mértékben ki lehet használni, akkor ez így nagy rakás sz*r.
  A korábbi "egy legénység négy tankot visz" verzióban ezek alapján pedig csak az orosz med (obj140-t62a-430u-k91) és heavy ág (is4-is7-obj277-stII-705a) volt kihasználható.
  Nagyon remélem, hogy ez csak valami szerencsétlen megfogalmazás és átjárhatóvá teszik a tier-ek között átjárást.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bhaalhun · 10 napja
   Ez csak "tipp"(!), de szerintem a "szintezettet" úgy érti, hogy "sávosan" pl. tier 8-9-10. Vagy 5-6-7. Tehát nem lehet ugyanazzal a "legénységgel" hajtani pl. a T1Heavy-t és az E5-öt (T5-T10). Viszont pl. a VK100-Mauschen-Maus az oké. (Elképzelhető, hogy a 7-8-9/6-7-8/stb. is működőképes lesz.) Hogy az ágak között van-e átjárás, pl. IS-4 - IS-7 ezt "nem tudom". Van, ahol érthető lenne, de nem logikus. Vagy fordítva.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bazsi411 · 10 napja
    Ha úgy lesz ahogy gondolod, akkor sokan előfogják kapni a legénységi xp boostert amiből kb 300 db áll a semmire.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PZoli
    • Moderátor
    · 10 napja
    Hát igen... na ez az, hogy nem tudjuk mi merre hány méter. Azzal már ki tudnék "békülni", ha úgy lenne, ahogy írod, azaz hogy low-mid-high tier kategóriák.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   I Am Damocles · 10 napja
   Már a játék eleje óta,nem értettem,ha pl egy is3 fullos legénységét átképeztem egy t-10be,aztán később úgy döntöttem,hogy vissza rakom,mi a faszért felejtik el használni az előző tankot és lehet megint 75%-ról indítani a legénységet,ezt a gagyiságot a játék eleje óta nem tudták megcsinálni,ennyire nyomorék ez a wg! De gondolom azért,mert mindenki magából indul ki és ők ha egy robogóról átülnek egy babettára,majd vissza,akkor külön képzésre kell járniuk,mert menni sem tudnak vele,instant elfelejtik használni.....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Ynnegaf · 10 napja
   Ez a WG realitás. Másolnak a War Thundertől, de azt elferdítik annyira, hogy mégse emlékeztessen rá, a végeredmény meg ez lesz. Pedig ami ott van rendszer, az szerintem messze jobb, mint a jelenlegi WoT-os legénységi rendszer. Kár, hogy minden más téren nem akkora élmény a WT.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ynnegaf · 10 napja
  Erről nekem a felszerelések 2.0 jut eszembe, ami ugye nem is olyan régen volt. Ott meglépte a játék, hogy minden további frissítéskor leszedegette a felszereléseket a tankjaimról, és ilyenkor minden alkalommal kreditért vissza kellett rakjam, ha azt akartam, hogy az elvárásaimnak megfelelően működjön a tank. Gyakorlatilag a bevezetés óta feleslegesen elb*sztam vagy 30 milla kreditet csak a felszerelések újra felpakolására. Nos, ha ez vár a legénységre is (és mondjuk megtartják az aranyért képzést), akkor köszönöm szépen, én tényleg befejezem ezt a játékot. Eddig csak a rossz fejlesztési döntéseik és a túlszaporodó idióták miatt bosszankodtam, de ha belenyúlnak ennyire a játék core-jába, ami ráadásul megint az összefarmolt erőforrásaimra utazik, rosszabb esetben a pénztárcámra, akkor kb. nem érdemli meg a játék, hogy erőlködjek vele tovább.
  A másik: mi ez a nevetséges túlbonyolítás? A Felszerelés 2.0 legalább előremutató volt, még ha szívtam is vele bizonyos okokból. Ennek a mentalitásnak a tükrében nettó képmutatás volt szétbarmolni a low tier tankokat egyszerűsítésre, kezdő játékosokra hivatkozva.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Angelus1991ster · 10 napja
   A low tierrel kapcsolatban én sem értem ezt. Egy kezdő játékos egy nap játékkal már tier 5-ös szintig is eljuthat, annyi csalogató cuccal dobják meg. A Low tier-be a kezdő-tapasztalt különválasztás miatt 1000 csatás alattival nem is találkozhatnánk.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Fejes Dávid · 10 napja
  Sziasztok!Nem tartozik ide de valaki tud segíteni?Medium tank vásárlásakor úgy döntöttem hogy inkább ide az oldalra írok hátha valaki tud segíteni.Na szóval medium tankot akarok vásárolni meg könyű tankot .Először a mediummal kezdem az stb-1 amit kinéztem magamnak meg az obj 430UValaki esetleg megmondaná hogy melyik ütősebb?Aztán van a könnyű tank a franciáknál az AMX 13 105 az mennyire jobb mert nem soká az is le lesz árazva (kerekes tizes könnyű tankot nem fejlesztek mert utálom a kerekeseket remélem nem vagyok az egyedüli aki utálja a kerekeseket)Előre is köszi a választ
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Ynnegaf · 10 napja
   Hűha, ha így kérdezed, akkor inkább azt tanácsolnám, hogy egyelőre még maradj a nehéz tankoknál. De, ha medet akarsz, első körben azt vedd számításba, hogy milyen az oda vezető út. A japán tankhoz macerásabb eljutni, ott van pár kevésbé kezesbárány tank, ráadásul általánosan jellemző rájuk a nem kezdő barát jelző. Ezzel szemben szovjet közepeseknél jobb a hiba tolerálás. Emellett a páncélzat, löveg terén is könnyebben megy velük a megbarátkozás. Szóval inkább Obj vonalra menj első körben. A felderítők terén az AMX széria ugyan jó, de megint csak az a gond velük, hogy nem épp kezdőbarátak, ráadásul mára kiestek a metából. Próbálkozz inkább az amerikai felderítőkkel, vagy megint csak jolly jokerként ajánlhatom a szovjeteket.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  perretz · 10 napja
  1 kérdés: nem lehetne, hogy ne minden változtatásnál dobjuk be automatikusan a "szar az MM" fordulatot? Tárgyaljuk azt a kérdést akkor, amikor ahhoz nyúlnak. A Crew 2.0 sem rossz csak azért, mert 1. nem értjük 2. nem vagyunk hajlandóak váltani valami újra.A rendszer nem rossz, csak nagyon más, mint a mostani, egyszer kell rendesen beállítani egy legénységet és többet nincs vele gond. A negatívum az, hogy akinek sok legénysége van, annak elég nagy meló, a pozitívum meg az, hogy elég sok legénység marad meg, kihasználatlanul.
  pl.
  Van IS-7, Obj. 277, ST-II, tankom, mindenikben 4-5 skilles legénységgel de van Obj. 705A, IS-4 tankom is, legénység nélkül, tehát 3 legénység 5 tankra. Az új rendszerben csak kettőre lesz szükség, pozitívum, hogy használhatom így majd pl. az Obj. 705A-t is, amit csak azért nem játszok, mert nincs benne rendes legénység. Szóval megmarad itt egy legénység, de fog a szovjet medeknél is, német nehezeknél, amerikai nehezeknél, páncélvadászoknál stb.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   zics911 · 10 napja
   "hogy akinek sok legénysége van, annak elég nagy meló"

   a játékban lévő összes t8 és afeletti tank bent figyel a garázsban. asszem elleszek az átképzésekkell pár hétig.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • Moderátor
   · 10 napja
   Az első kérdésedbe igazán belefogalmazhattad volna az automatikus "Nem tartozik ide de valaki tud segíteni" részt is. (lásd az utánad következő hozzászólást).
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Golza · 10 napja
   Nekem meg éppen hogy minden valamirevaló tankba van legénységem, akkor most a 3as képzés miatt menjenek a kukába? Vagy tehetem őket a hulladék tankokba pl Churchill GC?Nem tankonként kellene hanem nemzet+tankosztályonként összeszámolni a skill pontokat. Pl cseh med: T25- 15 skill pont + TVP 35 skill pont = 50p amiből kiváltani egy parancsnokot 10p a maradékot meg lehet ráosztani a skillfára. Az oroszoknál ott a 4db X-es + 2 VIIIas esetleg a VI-os ezekre mind már két parancsnok is kellene, lehetne igy akár egy spotolósabb(Obj416, K-91, 140) meg egy közelharci (T62A,T44, 430U) legénységet csinálni
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bhaalhun · 10 napja
   Engem is ez aggaszt a legjobban, hogy mi lesz az így már feleslegessé vált legénységekkel. Csak egy kiragadott példa, de mit csinálok majd pl. a 4 lengyel heavym 5-6 skilles srácaival?
   Persze valószínűleg nem lesz kötelező, hogy 3 tankot hajtson ugyanaz a "parancsnok", csak hát így éppen az új rendszer egyik pozitívumát nem fogom tudni kihasználni.
   A másik (nagyobb) aggályom, hogy mi történik majd a tank parancsnokon kívüli személyzetével (lövész/töltő/stb). Ők hogyan lesznek figyelembe véve, vagy lesznek-e egyáltalán. Általában egy szinten tartanak, de ha csak a pk-t veszik figyelembe, akkor nem mindegy, hogy mondjuk csak a parancsnok 0.biás, vagy mindenki, vagy senki sem, vagy esetleg még "duplanullás" is van köztük (aki pk).
   Tartok tőle, és remélem, hogy nem lesz igazam, de nem biztos, hogy aki sok 4/5/6/+ skilles legénységet fejlesztett (sok tankhoz) az teljesen jól fog kijönni a váltásból.
   Abba már inkább bele sem gondolok, hogy mekkora meló lesz ~240 tankkal a garázsban óvatos becslés szerint is legalább feleennyi komplett legénységgel mindezt lekattintgatni. Meg előtte persze értelmezni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Ynnegaf · 10 napja
   Alapból nem azzal lenne a fő gond, hogy átalakítják, és pepecselni kell vele, hanem azzal, hogy egy olyan dologért kell újra az erőforrásainkhoz nyúlni, amit egyszer már kifarmoltunk, kifizettünk. És ki tudja, előfordul-e megint olyan huncutság, hogy egy érkező patch simán nullázza mindazt, amit felpakoltunk? Nekem semmi kedvem 2-3-szor fizetni ugyanazért a legénységért, amiért még a 2.0 előtt már egyszer kifizettem az energiabefektetést, vagy épp aranyat (és ugye itt a bibi, hogy a legénységért azért arányaiban többen és többet fizettek arannyal, mint felszerelésért).

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.