Jelenleg 311 vendég és 3 tag online

2020. november 21. 06:13

Téli maraton és karácsonyi lootbox tankok

Írta:
(58 szavazat)
106 hozzászólás

Orosz források úgy hiszik, hogy a téli nagy maraton nyeremény tankja a szovjet VIII-as Object 274a med lehet majd.

Emellett azt is megemlítik, hogy az olasz Progetto C45 mod. 71 prémium nehéz tank is bekerülhet majd a Holiday Ops karácsonyi ládáiba.

Frissítés: Egy másik lootbox tank neve is kiszivárgott, ami nem más mint a GSOR 1008.

Utoljára frissítve: 2020. november 22. 08:21
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Dark_648 · 1 hónapja
  Szerintem nagyon jó tank lesz az obj 274a. Nekem prémium orosz csak a Guard van meg a kötvény shopból, de én nagyon szeretem. Minden képpen meg fogom szerezni mert kell!!!
  Mikor lesz a maraton?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   perretz · 1 hónapja
   Pénteken kezdődik.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Eddye68 · 1 hónapja
  Soha többé egy fillért se!!!!!!!!!!!!!A jó játékosok egy darab bottal is végig verik a mezőnyt.Az agyhalottaknak meg ha atomrakétát adnának azzal se találnának el semmit.Akkor meg minek?Parasztvakítás.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Lucky man · 1 hónapja
   Ja hogy ne mikor az artyt közvetlen közelből meglövőd char futurral kétszer az egyik kritikus 0 dmg a másik lepattano akkor elgondolkozik az ember hogy mivel/minek is játszik....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   HUNknight · 1 hónapja
   Az,hogy mit találsz el függ pl az RNG-től is. Van (még) egy pár olyan tank a garázsomban amikről ódákat zengenek,hogy lézerpointer stb... Nálam meg fostalicska...mikor a KV-2 152milisét is pontosabbnak érzed... És fordítva is igaz.De ez sok dologtól függ.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  lingszilard · 1 hónapja
  Már megint a sírás meg a nyavalygás, mint mindig... Az Object szerintem egyáltalán nem lesz rosz tank ,sőt a 8-as mezőnyben ez lesz az egyik, ha nem a legerősebb közepes tank! Fasza mobilitás, magas átütés, jó töltéási idő és alfa és még a páncélja is rendben lesz, hiszen szovjet, így minimum troll.
  Egyébként meg, akinek nem tetszik annak nem kell megvennie illetve kihagyhatja a maratont is. Egyik sem kötelező.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Ríviai Geralt · 1 hónapja
   Úgy gondolom a tyúkólban, magamat is beleértve te végre reálisan értékeled.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    lingszilard · 1 hónapja
    Köszönöm! Véleményem szerint wc-re menni kötelező, minden más opcionális. A többire pedig ott a MasterCard. 🤪
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Eddye68 · 1 hónapja
   Én mondjuk azt imádom mikor a 400 - 500 csatás játékosok veszik ész nélkül a prém 8-as tankokat és a mi csapatunkban van is ezekből 3-4-5 játékos.Na az valami mámorító
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Paci18 · 1 hónapja
  Újabb átlagos szutyok.Sebaj pár hónap múlva meglehet venni a progit ugyis
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Ríviai Geralt · 1 hónapja
   Mitől átlagos ez a tank? Én akármelyik 8-as közepessel vetem össze, finoman fogalmazva nem rosszak az esélyei.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   straubbazsi
   • Kiképző
   · 1 hónapja
   Ahogy általában jellemző a maraton tankokra? Mondjuk igaz, ezen a fórumon a Bourrasque is fostömlőnek lett titulálva pillanatok alatt.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  AMD5 · 1 hónapja
  Számomra is hatalmas csalódás lenne, ha valóban ez a tank lenne a maraton. Mi úgy kalkuláltunk a klánban, hogy az a kiszivárgott 3 tank lesz a lootboxokban. Mivel úgyis 2 új tank szokott lenni nem gondoltuk volna, hogy a Progettot még beteszik fejésnek negyedik tanknak. Így a Progit gondoltuk maratoni tanknak, mert be kell tenni a decemberi olasz ág érkezéséig és erre ez a maratint tűnt legjobbnak. Emlékszel a Progi szintén maratonnal érkezett

  De ezt hallva, hogy egy jelentéktelen tucat tank érkezik maratonba és az OP progi lootboxokba vagy jön vagy sem. Ez teljesen kiábrándító számunkra.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Ríviai Geralt · 1 hónapja
   Mitől jelentéktelen és tucat ez a közepes tank? Amikor a papír értékei jobbak az átlaghoz képest, több helyen nem kicsivel?! Tisztelettel teszem fel a kérdést feléd egyébként. Ha nem szimpatikus azt megértem, de hogy tucat lenne ezekkel a statokkal?!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • Moderátor
   · 1 hónapja
   Emlékeim szerint a dupla csöves ág is csak januárban érkezett, még a prém tank már bent volt a lootbox-ban, szóval tudja a csuda, hogy mi és mikor érkezik, lesz-e egyáltalán olasz nehéz ág még idén vagy csak úgy mint a crew 2.0..

   Úgy látszik, hogy 2020 a medek maratoni éve, mert idén ez már a 3. lesz ezen esemény zászlaja alatt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   AryanWolf · 1 hónapja
   Ilyen a sors keserű csók ami fáj
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  decembre · 1 hónapja
  Hát ez egy kicsit csalódás.. Olyan mint az is-5, csak ratyibb a pácélja és az alfája...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Ríviai Geralt · 1 hónapja
   És miért is kellene IS5 szintű páncélzattal ellátni ezt a tankot, amikor közepes tankról beszélünk? Ismétlem... közepes tankról beszünk, szóval gondold végig mielőtt leírsz vmit.. A T44/100-hoz hasonlítsd pl., ahhoz a tankhoz amelyet ma is sokan jónak tartanak. Hozzá képest pedig papíron sokkal de sokkal jobb ágyúja van ennek a tanknak, mégpedig hasonló pontosággal, de sokkal magasabb átütéssel és sebzéssel, magasabb dpm-mel. A mobilitása sem rosszabb, a látótávja sem, a toronypáncél eleje és oldala viszont szintén sokkal erősebb, mint a T44/100 tanké. Egy területen gyenge, az életerő... Szóval nem értem és nem is elfogadható a csalódásod... ahogy a többieké sem...
   Ez a tank papíron, ismétlem PAPÍRON, messze erősebb az átlag közepes tankoknál. Úgy veszem észre, hogy sokan végig se gondolják milyen tankot viszonyítanak mihez, de már zsigerből következtetnek teljesen feleslegesen.
   Hát veled ellentétben én nagyon örülnék ha ez egy maraton cucc lenne...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    straubbazsi
    • Kiképző
    · 1 hónapja
    Nem mintha nagyon bele akarnék folyni, vagy meg akarnám fejteni a tankot, mielőtt bármi pontosat tudnánk, de te melyik papírt nézed? Amit én látok, hogy sehol (!) nincs a 44100 mobilitásához. Az ágyút meg hozzá sem mérném inkább. Azonos alfán, a Lis-nél is lényegesen rosszabbak a tulajdonságai. Kizárólag APCR átütést kapunk ahhoz képest. Gundep kevés, aim time nehéztankos, a soft (szórás) számai konkrétan CDA szinten. A talajellenállása is majdnem annyira borzalmas. Remélem, hogy tudjuk mit jelent, amikor a CDA-hoz mérjük ezt a két faktort .
    Lényegében, az összes nyolcas med mögött kullug ágyúkezelés tekintetében, valahol a 440 alfás Chimera környékén. Sebesség és agilitás szempontjából pedig, ez esetben nincs hozzá motorerő sem, vagyis nem kicsit tűnik lomhának elméletben.
    https://tanks.gg/tank/obj-274a?cs=t-44-100&cl=
    https://tanks.gg/tank/obj-274a?cs=amx-cdc&cl=
    Csakhogy védjem kicsit azt a negyvennégyszázat! ;P

    szerk.:És mielőtt sokan hanyatt esnének a toronytól, a két egyértelmű kupola mellett megvizsgálnám azt az ágyú körüli kitüremkedést! Meg a mantletet általában. Ha helyes a páncélmodell, akkor az milyen weakspot? Hm, most, hogy ránéztem... na mindegy is.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Ríviai Geralt · 1 hónapja
     Szia, nem gond ha belefolysz sőt... A T44/100-at etalon tanknak tekintem, amivel szemben azokat a tulajdonságait hangsúlyoztam ki a készülő Objectnek, amelyekkel felülmúlja azt és ilyen nem kevés van akkor sem, ha amúgy lényegében helytálló, amit írtál. A T44100 nagyon jó tank és sokat használom, nem szükséges megvédeni. Ezzel együtt azt sehol nem írtam, hogy jobb lesz nála az Object. Mondanivalóm annak szólt mindenki irányába aki úgy gondolja, hogy előre fikázni kell. A talajellenállás és egyéb soft statok befolyásolják a jármű viselkedéseit, a talajellenállás mellé pl. azt is figyelembe érdemes venni, mekkora sebesség mellett fog dolgozni, ami pl. az Objectnél valamivel nagyobb, ezzel együtt tudjuk mennyire jól manőverez a T44... A másik, hogy nem egy közepes tankhoz érdemes és kell viszonyítani, hanem minél többhöz, de ezt momentán leírtam. Az meg nem gond, ha nem értünk egyet egymással. A páncélozottság kapcsán a mutatók szerint az Object jobb, ez egyértelmű, a gyakorlat majd ezt vagy megerősíti, vagy rácáfol. Én előbbire tippelek... Az ágyúja szintén összességében nálam az Objectnek jobb, közel sem olyan mint egy nehéz tanké és a célzási idő sem rossz, ellenben az alapátütése sokkal magasabb, a prémium szintén, és kb. hasonló töltéssel fog sokkal nagyobbat ütni, mindez pedig sok esetben döntő tud lenni. Simán át fog tudni ütni olyan tankokat is, amire a T44100 nehezen vagy szinte semennyire nem képes. A T44 azonban egy tank a sok közül, a többi gyakori közepes tankhoz is érdemes hozzá hasonlítani. Nehéz tankokkal összevetni számomra viszont abszurdum és értelmetlen, ez tisztán látszik, ebben senki nem fog meggyőzni, megjegyzem te nem is próbáltad.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      straubbazsi
      • Kiképző
      · 1 hónapja
      Szia.
      Csak egy zárójeles annak, hogy meglehetőst hepciás vagyok arra, amikor a nagy "vélemény védelmezésben", mindenkinek vélemény-véleményéről-nagyonfontos-véleményéről valahogy eljutunk oda, hogy a véleményt összekeverjük a tényekkel. Vagy szeretnénk annak kezelni őket valami gyötrő oknál fogva. Nem mondom, hogy itt feltétlen ezzel van dolgunk, de veszélyesen közelinek érzem.
      Itt alapvetően objektív adatokat vizsgálunk. Hogy a tank lomha, az egy tény. Nincs rajta mit véleményezni vagy vitázni. Adott keretrendszerben, kontextusban, lomha. Amikor azt írod a t44100 kapcsán, hogy "mobilitásban sem rosszabb", akkor meggyőződésem, hogy nekem nem "tisztelnem kell a véleményedet", hanem, ha egyszer becsatlakozom a diskurzusba, akkor rámutatok, hogy tévedsz. Ahogy ezt meg is tettem és indokoltam példákon keresztül (és csak bízom benne, hogy 2020-ban ez még rendben van). Amikor azt írod, hogy "az ágyúja szerintem jobb", akkor azt az általam ismert szempontok mentén nem igazán tudom hova tenni. Az összes t8 medhez mérten, határozottan rossz a gun handlingje (tény).

      Rendben, mindkettőnk számára etalon a 44100, ettől függetlenül, próbáltam volna elkerülni a vele való összehasonlítást, mert egyébként távolságban nem esik sokkal messzebb az IS5-nél a tank.
      Azt persze, minden további nélkül mondhatod, hogy te jobban szereted a nagy alfa, nagy átütés ágyúkat. Tehát, akkor eljutottunk a 320 alpha medekig. Nézzük meg innen a gun handling adatokat!
      https://i.imgur.com/sKX6Neg.png
      Ez nem egy jobb ágyú. Még egy Lansen C-ben is borzalom feladat DPM-et (durván azonos a kettő tanké) érvényesíteni, hiába rendkívül gyors, hiába érsz oda, mert annyi ideig kell célozgatni, hogy valamit - jó eséllyel - eltalálj. Na. ez még oda sem ér hasonló ágyúval (a szórás számok viszonyban vannak a különböző sebesség értékekkel, a kettőből kapjuk meg, hogy mikor mennyire esik szét a célkor, ergo közeli lesz)!
      Igen, ezt valamennyire ellensúlyozza az átütés, viszont, továbbra is be kell célozni és el kell találni azt a valamit. Viszont, ritkábban leszel vele tankok oldalában és hátában. Viszont, sok esetben ugyan úgy gyenge pontot, azonos felületet kell céloznod közelebbről is, mert a 245 és 290 között nem lesz akkora különbség a gyakorlatban (bár valószínűleg megérné időt szánnom ennek közelebbi vizsgálatára). Persze, tény marad, hozzáad jelentősen, de nem ütheti az összes többi rossz tulajdonságot, különösen nem a "jobb ágyú" szintjén.
      Ahogy azt is mondhatod, hogy vastagabb a páncélja, mert az. De ez nem jelenti feltétlen azt is, hogy lényegesen jobban is használható. Ezért emeltem ki a mantlet gyengepontot. Mert itt kerülünk problémába, igaz? Nincs gundeped, szétesik a célköröd, sok a célzásidő, gyenge a tolatási sebességed (végsebesség+motorerő+talajellenállás), tehát sokáig leszel kitéve az ellenfeles tűznek, és a gyakorlatban nem lesz nehéz eltalálni az ágyúd körüli részt. Vagyis, ha leegyszerűsítem a problémám, akkor nincs megbízható védelmed egy megbízhatatlan ágyúhoz. Vagyis, igen, amihez képest ott a t44100, ami csak kidugja a tornyát, nyugodtan elpattintja a snapshotot, már el is tűnt, izeg-mozog hulldown, gyors - nem lesz könnyebb eltalálni a toronyfrontját vagy kupoláját. Vagy csak egyáltalán időben reagálni rá. Legalábbis, elméletben én így feltétezem, így gondolkozom.

      *
      Talajellenállással, motorerővel számolgatni kellene, tehát valóban biztosabb fogásunk lesz a dolgon, amikor meglátjuk az első gameplay felvételt. Ami továbbiak nélkül is kijelenthető, hogy köze nincs t44100 szintű sebességhez, agilitáshoz. Szerintem nyugodtan levonhatjuk azt a következtetést is, fogalmazhatunk úgy is, hogy az a végsebesség érték egy bait/scam lesz ebben az esetben. Nem szabad leragadni ott.

      Mindezzel együtt, lehetsz lelkes a tankért, még veled is örülök! Én sajnos egyáltalán nem váltam azzá. Nagyon kétlem, hogy élvezném a vele való játékot. - Ennyit tartok az egyenesen szubjektív, "vélemény" résznek.

      Végül, a "mindent előre, hasra csapásra, visszakézből, minimális gondolkodás nélkül, mindent mindig fikázunk" elleni lándzsatörésed mellett teljes mértékben veled vagyok. Volt is ennek irányában egy kommentem itt. Ugyanakkor, ez a tank sajnos nem tűnik túl jónak. Különösen, a maraton tankok fantasztikus mezőnyében. Természetesen, tévedhetek, túl- vagy alulértékelhetik valamit, tévedhet a tanks.gg is, de közben mégis a kezünkben van minden infó és tény a tankról, ami alapján, ha helyesen értelmezek, akkor...
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Ríviai Geralt · 1 hónapja
       Néhány dolgot szeretnék megjegyezni a reakcióddal kapcsolatban, az egyik az, hogy a T44100-zal a a mozgékonyságot amikor összevetettem, szimplán nem volt helytálló, mint előzőleg reagáltam már neked, felületesen vetettem szemügyre és össze a kettőt - ennyi történt. Ezt végiggondoltam és így van.
       A másik véleményem, hogy páncélátütés tekintetében a 190 és több, mint 220 között is nagy, a 245 és 290 között is óriási nagy a különbség. Teljesen függetlenül mondom ezt az adott lövedék normalizációs tulajdonságától, típusától és sebességétől. Ezen nincs mit szépíteni és ez sok helyzetben lehet döntő tényező akkor is, ha pro játékosok vagyunk és tökéletes tudjuk hogy az adott tankot hol érdemes lőni. Továbbá sokszor akkor is fontos lehet a nagyobb átütés, amikor nem teljesen pontos a lövés, de még a környékre vágódik rá. Szóval ezzel a véleményeddel abszolút nem értek egyet.

       Harmadik véleményem az, hogy nem jelentettem ki azt, hogy jobb lesz az új tank páncélja. Azt jelentettem ki, hogy papír alapján egyértelműen jobb és jó eséllyel jobb is lesz. Szerintem ezen nincs is mit tovább firtatni.
       A legvégső gondolatmenetem az IS5, ami már kicsit unalmas lehet, hogy szajkózom, de csak szajkózom... Köze nincs egymáshoz a kettőnek, papír értékeken szembetűnően így van és szubjektív véleményem szerint is. De tévképzet persze, hogy ragaszkodnék az igazamhoz, mint ahogy az is, hogy ne tévedhetnék - majd a jövő választ ad rá.
       Mindezzel együtt a véleményeiddel az egyetértésünktől vagy annak hiányától függetlenül azonosultam és őszintén belegondoltam, mert jól és érthetően fogalmaztál, érveltél. Ez a jövőben sem lesz szerintem másként ha épp úgy alakul, sőt örülni fogok neki, úgyhogy köszönöm a reakciódat és további kellemes estét kívánok!
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        straubbazsi
        • Kiképző
        · 1 hónapja
        - Nem tudom, nem érzem az "óriási különbséget". Nem rémlik, hogy sokat játszottam volna ilyen 290 körüli lőszerekkel. Jelentős ugrás, persze, de nem látom arányaiban a rengeteg extra sebzést benne. Azért mondom, hogy le kellene ülnöm a tanks.gg elé átnézni jellemző (T8mm) weak és kevésbé weak felületeken lévő átütési esélyek különbségét. És még egyszer, ezzel sokkal többet kell majd frontból harcolni, nagyobb szüksége is lesz rá. Ha teljesen hibás is a benyomásom, még akkor is nagyon kételkedem, hogy ez megfelelően ellensúlyozhatná a hulladék ágyút. szerk.: Jelenleg aktívan játszom a Lansennel, nem merült fel bennem, hogy az átütés nagysága lenne a gond. Az a baj, hogy ilyen német tankok oldalát sem találom el!
        - Olvastam, amit írtál a páncélról, aztán ránéztem a tanks.gg modelljén, sokkal rosszabbat találtam, mint amire számítottam, aztán kiemeltem egy durvának tűnő weakspotot, ennyi a firtatás. Tudjuk, hogy a VK/PZ (sajnos) beüthető az ágyú mellett, na az két pixel ehhez képest!
        - Személy szerint, nekem sem az IS5 jutna először eszembe. Egyáltalán miért hasonlítanék bármit bármikor ahhoz? Az az origo borzalmas tank, vagy mi?
        Estét!
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    decembre · 1 hónapja
    Is-5 azért hasonlítottam, mivel prémium. Ahhoz képest hogy med is-3 szintű páncélja van. Azért csalódtam, mivel ez is követi a szokásos sablonos mintát és kinézetet(!) is. Ha neked ez kell ám legyen, de én valami érdekesebb és egzotikusabb tankra vágytam volna (mint pl a charlemagne). Akármilyen jó lehet papíron akkor se fogok egy árva garast költeni hogy megvegyem...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Ríviai Geralt · 1 hónapja
     Maradjunk annyiban hogy konkrétan azt írtad, olyan mint az IS5 csak ratyibb a páncélja... ebben minden benne van és félreérthetetlenül egyértelmű. Ehhez képest meg is akarod magyarázni, hogy ekkora logikátlanság után mégis neked van igazad, ahelyett hogy belegondolnál az egészbe, vagy egyszerűen elengednéd... mindegy amúgy nekem, te véleményed végülis...
     Folytatva a véleményemet, én közepes tankot közepes tankokhoz viszonyítok, ráadásul nem egyhez, hanem többhöz. Te meg prémium tankot prémium tankhoz, ami után ráadásul képes vagy előre következtetni, gyakorlati meggyőződések híján, hogy sablonos stb... Konkrétan IS5 és IS3 tankokhoz viszonyítod, holott ez közepes tank, ezen túl állításoddal ellentétben egyáltalán nincs IS3 vagy IS5 szintű páncélja papíron, sőt meg sem közelíti azokét...
     Ezzel az erővel Centurion 5/1tankot hasonlíthatom a Mauerbrecher tankhoz. Olyan amúgy, mint a német nehéz, csak ratyibb a páncélja...
     Végül pedig, nem veszed meg mert nem tetszik neked... OK Értem, NA ÉS?? Az, hogy neked mi az érdekesebb és egzotikusabb, teljesen szubjektív vélemény, nem szentírás... nem is értem ilyen felesleges dologgal mit akarsz alátámasztani... Más embernek szubjektíven meg lehet az lesz a sablonos, ami neked az érdekes.... erről ennyit.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      decembre · 1 hónapja
      is3 szintű páncélt továbbra is fenntartom (konkrétan 15mm kevesebb a páncélja, mert ugye szovjet, miért ne legyen jó?) Mindössze leírtam a véleményem, nem tudom milyen logikátlanságról beszélsz. Felesleges dolog velem kötözködnöd, hisz írtad a vélemény szubjektív, értem én hogy bántja az igazság érzeted....
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Silean2 · 1 hónapja
       Uhhh...téged sem az eszedért tartanak el...V páncél és U páncél, halottál róluk?
       Az IS-3 V páncélja és az IS-5 V páncélja eff 210-225mm értékkel bír auto bonce szögek nélkül.

       Ez pedig ugyan az lesz, mint a 279e. Egy kis dombra ráállsz, eldugod a hasát és kész vége...
       Értelmezni is kellene azt amit látsz
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Ríviai Geralt · 1 hónapja
       Szerintem nem kötözködöm, hanem jogosnak érzem, hogy egy nyilvános oldalon reagáljak. Ami azt illeti, mint embert látatlanban tisztellek is. Ez is egy állítás, egy tagadás. Ne haragudj egyébként az egész miatt.
       Én nézem nézegetem, de ez a 90 millis testpáncél meg lehet döntve akárhogy, nem fog megvédeni városi harcban akkor sem, ha egy lapostetű, márpedig ez nem az. Manapság a 110 millis IS3 se sok, de a kialakítás miatt még az is fényévekre van a 90-től. A tornyának az oldalsó részéről nem is beszélve. De mint írtam, mivel ez alapvetően közepes tank lesz, más tankok a mérvadóak összehasonlításhoz. Klasszikus nehéz tankok a saját terepükön darabokra szedik az 1200 HP-jával együtt. Közepes tank szerephez papír alapján viszont kiválóak az adottságai. Valamiért mindez viszont a jelek szerint nem megy át neked...
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        maksoo95 · 1 hónapja
        Közepes tankhoz az adottságai nemhogy NEM kiválóak, hanem egyenesen katasztrofálisak. Aki közepes tankon a páncélt veszi számításba első sorban a gunhandling és a mozgékonyság helyett, annak semmi keresnivalója egy med-ben.
        Összefoglalva:
        mobilitása 17le/t vicc kategória, bár a talajellenállással szoktak szórakozni; nézzük csak: 1,25/1,44/1,92 lomha mednek - nagyon
        gun: egész élhető dpm, kár, hogy 2,6 másodpercig céloz, nem baj, ha nem terpeszt a célkereszt mozgás közben, mint Kelemen Annácska 10 évvel ezelőtt a Playboy címlapján, még lehet jó: 0,19; 0,19; 0,14. Hát akkor ez is úgy segít a helyzeten, mint hasmenéses betegnek a tejszínhabos babgulyás...

        Effektív páncél kb 180-200 mm környékén van a testén szemből, ami egyébként teljesen jó, ha kisebb tiert kell molesztálni, de az esetek többségében full tier8, vagy nagyobb MM van mostanság, szóval igazából azt az egy dolgot is, ami a tank mellett szól, dobhatjuk a kukába.
        A T-44-100 és ez a tank ég és föld, és kedves Vaják, nem az object javára.

        Gondolom az eredeti hozzászóló azért hasonlította az IS-5-höz, mert ahhoz hasonlít a legjobban a tank karakterisztikája. Ne bélyegek alapján akard összehasonlítani a tankokat. Ugyanúgy ratyi a gun handling, hasonló mobilitás, hasonló páncél mindkettőnél, sokkal közelebb áll az IS-5-höz ez a tank, mint bármelyik med-hez. Még egy Chimerát is inkább használnék, annak legalább van alfája hasonló gun handling mellett (hozzáteszem, az is leves)
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Ríviai Geralt · 1 hónapja
         Szia, elolvastam amit írtál, a lényeg hogy nem értünk egyet, ez nem baj. Két kérdésem van. Hol említettem olyat, hogy a közepes tankoknál a mobilitásnál fontosabb a páncélzat? Sztem sehol, ráadásul pont azt hangsúlyoztam, hogy mellőzzük a nehéz tankokkal való összevetést... ez már eleve üti azt amit írsz. Hozzáteszem, hogy közepes tank esetében kb. egyformán fontos szempont a védettség és a mobilitás, ha egyik tulajdonsága nem olyan jó a közepes mezőnyben, fontos hogy a másikban az legyen. Két példa, Leo1 és Object 430U. Hogy melyik a jobb, körülményektől függ. Hogy a német mobilitása és gun handlingje fontosabb lenne, amikor a másik tank lassabb és pontatlanabb, de nem kimondottan lassú és nem is kimondottan pontatlan?! Francokat, ezt is a körülmények adják. Ezek alapjában azt határozzák meg, hogy adott tankkal milyen szerepkörben érdemesebb játszani. De kijelenteni azt, hogy a Leo1 mobilitása és pontossága egyértelműen előrébbvaló és fontosabb szempont a 430U túlélő és közelharci képességeinél kicsit meredek. Mindegy.
         A másik kérdésem, miben hasonlít az IS5-höz? Vagy IS3-hoz? Sztem szinte kb. semmiben... Mobilitás, páncélzat, pontosság, életerő.. melyikben. Várom hogy közzétegye valaki...Én továbbra is közepes tankokhoz hasonlítom, ugyanis az előre leközölt adatok alapján ez egy relatíve jól páncélozott, és komolyabb tűzerejű közepes tank lesz. Aminek én úgy gondolom ehhez mérten nem rossz a célzása, pontossága sem, és a mobilitása sem. Kezdetnek ezt összevetettem egy T44100 tankéval, és kiemeltem pár dolgot ami a készülő Object mellett szól. Ez persze nem jelenti azt hogy igazam van és jól látom. Azt is hozzátettem, hogy más közepesekkel is érdemes összevetni. De hogy te is jössz nekem az IS5-tel ... Semmilyen tulajdonságuk nincs közel egymáshoz és hagyjuk is ezt, mert baromság, ha őszintén kell megnyilvánulnom. Ami bizonyos, a T44100-zal történő összevetésnél elnagyolt és Object szempontú megközelítést tettem, ami nem igazán fair így nézve, pláne hogy én is tudom, milyen jó tank. De a célom nem a tényleges részletekbe menő összevetés volt, hanem annak cáfolása, hogy előzetesen degredáljunk egy készülő tankot, ami papíron ráadásul még jól is fest. Ja igen, neked nem fest jól... hát ez van...nagy kaland...
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          maksoo95 · 1 hónapja
          Szerintem meg az a baromság, hogy a tűzerejét meg a mobilitását jónak mondod, holott a tűzerő nem csak a töltésidőből, a penből, meg az alfából áll. Ez a tank megeszem a hajam, ha effektíve 35-40-nél többel fog menni sík talajon, ami nem kilométer hosszú gyorsítósáv(ha jófej vagyok, nagyon max 45). Pont mint egy is5. Effektív páncélja 200 mm körül van. Pont mint egy IS5. Pontatlan, lassan céloz, ráadásul elég szépen szét is ugrik mindenre a célkereszt. Pont mint egy IS5-é. Ez a tank attól, hogy med ikon van felette, még mindig közelebb áll egy is5-höz, mint egy 44-100-hoz. Ha őszintén kell megnyilvánulnom az a baromság, hogy én hoztam adatokat, amivel alátámasztottam mindazt, amit leírtam, te meg csak dobálózol a tűzerővel, meg a mobilitással mindenféle adat nélkül, ami alátámasztaná. A 430u analógiád kapóra is jön, mivel a 430U is inkább heavy, mint med. Közelebb áll egy 113-hoz is7-hez, vagy egy 111 5-A-hoz, mint egy tipikus medhez (140, 62a, stb).

          Ha te ezt nem vagy hajlandó el/befogadni, az a te bajod, attól még a tények tények maradnak, viszont én nem kívánok tovább vitázni, mert abszolút semmi értelme. Grindold ki/vedd meg, aztán két kör alatt majd rájössz, hogy miről ugattunk itt neked páran.
          Béke
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           Ríviai Geralt · 1 hónapja
           Értem én hogy azt írod hogy a tények tények maradnak, de nem másolod be valamiért az IS5 adatait összevetve az Object274-gyel. Csak mert egy dolog szajkózni, másik alátámaszrani. A másik dolog, az Object430U nekem megvan, 30 feletti álcaértéke van, a tempója nem nagy nem is kicsi, a fordulékonysága és a toronymozgása viszont messze meghaladja bármelyik nehéz tankét, és dpm értéke is közepes tankokéval egyezik. Nekem ez közepes tank és ebben a szerepben használom. Szükség esetén felvehet nehéz tank szerepet, de attól még egyáltalán nem az. Nem értem mit akarsz ezzel cáfolni, a Leo1 és Object430U kézenfekvő és jó példa arra, hogy közepes tankoknál a védettség és mobilitás egyformán fontos a körülményektől és szerepektől függően, ez még akkor is helytálló érvelés ha ragaszkodsz ahhoz, hogy a 430U nehéz tank. Szerintem meg nem. Visszatérve az új tankho írod, hogy megeszed a hajad, ha ez a tank 35-40nél sík talajon többet fog menni. Háát IS5 a saját és rosszabb talajellenállásal kisebb eredendő sebességről megy 35 közel. Komolyan mondod, hogy 58-ról IS5nél jobb talajellenállással csak 35-40 körül megy majd sík talajon az új tank? Megengedem hogy fodrászhoz menj és képet küldj róla... az evés nem tenne jót neked... E50M pl. nem túl jó talajellenállású tank és roppantul nehéz. Sík terepen lassabban gyorsul, de aztán elér egy elég jó tempót, 50 felett... Az meg hogy páran, ugattok itt nekem, hogy a szavaddal éljek, még nem jelenti azt, hogy amit írok, hülyeség lenne, vagy akár ne lenne igazam, pláne úgy, hogy nincs semmi alátámasztva, csak előzetesben eldöntöttétek, hogy ez a tank olyan lesz és kész. A TÉNYEK TÉNYEK MARADNAK, VÁROM HOGY TÉNYEKKEL ALÁTÁMASZD...HOL AZ IS5 KONTRA OBJ274A?
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            maksoo95 · 1 hónapja
            Ja, majdnem lemaradt a kötelező kiabálós válasz a kiabálós kérdésedre: ITT VANNAK HALLOD, LEÍRTAM HOSSZAN AZ EGÉSZET, HOGY ÉRTSD, MIÉRT A TE KÉSZÜLÉKEDBEN VAN A HIBA! ITT A VÁRVA VÁRT IS5 KONTRA OBJ274A!!! HIHETETLEN!
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            maksoo95 · 1 hónapja
            A gond ott kezdődik, hogy a végsebesség csupán egy limit, semmi köze sem a gyorsuláshoz, sem a valós sebességhez, amit a tank elér, csak maximalizálja azt.

            Értsd: írhatnak 70km/h-t egy tankra, ha a fajlagos teljesítménye (Le/t) fika, nem fogja elérni soha. A talajellenállás még csak itt jön be a képletbe, ugyanis a talajellenállás nem a maximum végsebességet fogja befolyásolni, hanem a fajlagos teljesítményt fogja valamilyen módon skálázni (igazából el kell osztani a fajlagos teljesítményt a talajellenállással és kész)Szóval ha van egy tankod 50 km/h max sebességgel, mondjuk 8 lóerő/tonna fajlagos teljesítménnyel, és hasonló talajellenállással, mint ez a csoda, akkor olyan 15-20-szal fog menni a tank, mivel a fajlagos teljesítménye 8-ról olyan 5,7-re fog esni. Ja amúgy van is ilyen tank, AMX 40 a neve.


            Szóval ennek tükrében számolgassunk egy kicsit. Kemény talajon az obj talajellenállása 1.25, a fajlagos teljesítménye 17.26, így az effektív fajlagos teljesítménye 13.8 le/t
            is5-é 14,37/1,34=10,6 le/t
            T44-100-é 22,69/0,48=47,291.
            Itt van lényege a max sebességnek, ugyanis, ha nem lenne lekorlátozva 52-re a 44-100, akkor a nagyobb fajlagos teljesítmény miatt kemény talajon gyorsabban közlekedne, mint egy EBR 75 FL10: 35/0.96=36,4.

            Szóval összefoglalva. Kemény talajon effektív fajlagos teljesítmény:

            Obj: 13,8 le/tIS: 10,6 le/t44-100: 47,3 le/tEBR: 36,4 le/t
            Így azért remélem átlátható a kontraszt egy igazi mozgékony med, egy heavy és az új obj között.

            Az, hogy effektíve így ezekkel az adatokkal mekkora lesz a végsebessége, nem tudom pontosan, de fixen nem lesz közel sem jó mednek, és a saccomra még továbbra is tartom a hajevős fogadást.

            Az e50m-nek 1,05 talajellenállása van, és 19,26le/t fajlagos teljesítménye, így az e50m is bőven sokkal mobilisabb lesz.

            Így a végére: ugyebár a dózer patton nem egy mobilis valami.
            Még az is mozgékonyabb a maga 16,88 le/t effektív fajlagos teljesítményével.


            Így már érted, miért lesz közelebb a mozgékonysága egy is5-höz, mint egy tipikus medhez?
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             straubbazsi
             • Kiképző
             · 1 hónapja
             Hopp, közben belementél a számításba is, nioce!
             • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
              maksoo95 · 1 hónapja
              bele, de minek? Hisz ez nem jelent semmit
              • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
               straubbazsi
               • Kiképző
               · 1 hónapja
               Azt a részt már kevésbé értem . Csak arra tudtam gondolni, hogy nem látta ezt a kommented. Mindegy, nekem legalább pontosabb elképzelésem lett a mobilitásáról! ;P
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             Ríviai Geralt · 1 hónapja
             Értem de még mindig nem szemléltetted az IS5 mellett az új tankot. A többi csak blama már...és cáfolni sem cáfol engem, az igazadat meg végképp nem támasztja alá...
             • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
              maksoo95 · 1 hónapja
              Nem szemléltettem? Most vezettem le neked konkrét számadatokkal, hogy közelebb áll a mobilitása az IS5-höz. Vagy esetleg nehezedre esik megérteni, hogy a végsebességet nézni értelmetlen? Vagy azt hiányolod, hogy beszúrjak egy tanks.gg screenshotot, amin látszódnak azok az adatok, amihez egyébként vettem a fáradtságot, és leírtam, levezettem, elmagyaráztam, hogy hogy működik, mert szemmel láthatóan félreértetted eddig/nem voltál tisztában velük?

              Vagy ennyiben kimerül a vitakultúrád, hogy ha valaki ennyit fárad, hogy megértesse veled, miért nem úgy vannak a dolgok, ahogy gondolod, egyszerűen azt mondod rá, hogy "de hát ez nem jelent semmit"?
              • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
               Ríviai Geralt · 1 hónapja
               Igen, nem szemléltetted, csak kijelentést tettél hogy olyan mint az IS5. Semmit nem vezettél le számadatokkal. Én azt kértem hogy az állításod alátámasztásához másold ki egymás mellé a két tank teljes tulajdonságait. Nem teszed csak blamálsz összevissza... És folyton eltereled erről a szót és nem teszed meg. Továbbra is várom az IS5 és az új tank összehasonlítási statisztikáit, itt csak ez számít... minden más tényleg meddő, legfőképp a számlevezetéseid. Na szóval várok, max nem történik meg és csak azt bizonyítod hogy fecsegsz itt összevissza.
              • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
               maksoo95 · 1 hónapja
               Mindegy is, egyszer már elköszöntem, most másodjára is megteszem. Tényleg nem akarok meddő vitába folyni, főleg olyan emberrel, aki nem hajlandó az információt feldolgozni, megérteni, csakis azért, hogy elhitesse magával, hogy neki van igaza. Ha te ettől boldogabb vagy, érezd úgy nyugodtan, hogy neked van igazad. Csak ne koppanj túl nagyot, amikor az objected nyöszörögve alig éri el a 40-es tempót, mellélövöldöz, és még trade-re sem jó.
               • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
                Ríviai Geralt · 1 hónapja
                Persze viszlát de az IS5 kontra új tank továbbra sem került tényleges összehasonlításra, bizonyítván hogy milyen hatalmasat koppanok majd, mert nem hallgatok az "okosabbra". Na szóval várom reménytelenül...
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        decembre · 1 hónapja
        Kötötködés alatt ezeket értettem:
        - Szóval nem értem és nem is elfogadható a csalódásod... ahogy a többieké sem...
        - Úgy veszem észre, hogy sokan végig se gondolják milyen tankot viszonyítanak mihez, de már zsigerből következtetnek teljesen feleslegesen.
        -akarod magyarázni, hogy ekkora logikátlanság után mégis neked van igazad-nem is értem ilyen felesleges dologgal mit akarsz alátámasztani
        -a jelek szerint nem megy át neked...

        Ha elmondod a véleményed maradj jobban objektív, mert akaratlanul is azt érteti, hogy nem tiszteled a másik felet. Természetesen nem csak te vagy a hibás benne, hanem én is a hevület pillanatában kiírtam egy gondolatot egy olyan hasonlattal amivel nem kellett volna. Mindössze annyit akartam alátámasztani, hogy miért vagyok csalódott. ( nem egy páncélozottabb, már-már heavy jellegű medre, hanem vagy táras vagy más nemzetű járműre vágytam volna). Nekem átment amit írtál de neked sajnos nem amit én írtam. (P.S.: mielőtt írtad, hogy med én azt hittem heavy)Sajnálom ha esetleg nagyon támadó voltam, nem az volt a szándékom.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Ríviai Geralt · 1 hónapja
         Valóban offenzíven fogalmaztam, ezt elismerem. Ám ez a legkisebb mértékben sem a személyednek szól. Mint írtam, látatlanban is tisztellek, ahogy mindenkit.
         Azonban tekintettel arra, hogy előzőleg te is offenzíven nyilvánultál meg a szóban forgó tankot illetően, én azt indokolatlannak érezve az ezzel kapcsolatos véleményed úgy érzem jogosan cáfolom és igen, nem igazán elfogadható az előzetes ítélethozatal számomra - mert a csalódásod, mint olyan, ennek tükrében tulajdonképpen az. Ha átment neked a mondanivalóm, annak örülök és ezúton köszönöm is. Ha nem értesz egyet vele, azzal nincs semmi gond. Ha bántó volt több aspektusában, úgy utólag ne haragudj, nem kívánok bántani senkit és a témától függetlenül nem gondolom sem rólad, sem másról hogy hülye lenne. Végül igen, valóban nem az jött át nekem, amit lehutóbb most írtál, pedig szó nincs arról, hogy értetlen vagy lüke lennék. Kellemes napot kívánok!

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.