Jelenleg 364 vendég és 5 tag online

2020. szeptember 19. 06:18

[Szuperteszt] 122 TM - Tier VIII kínai prémium közepes tank

Írta:
(31 szavazat)
30 hozzászólás

Újabb VIII-as prémium jármű került be a zárt tesztre, ezúttal a kínai 122 TM közepes tank személyében. A 2 másodperces célzási idő, a 0,33-as pontosság és a 400-as alfa triója igen kellemesnek tűnik, a 16 seces töltési idő viszont már kevésbé, ez lehet a tank igazi gyenge pontja. A torony frontja 280 mm-es, a csőlehajlás pedig -8 fokos, azaz adja majd magát a hulldown, illetve minden, a terep adottságaira épülő taktika. A tank végsebessége 55 km/h, e mellé 15,5 lóerő/tonna fajlagos teljesítmény társul, ami már majdnem a T-62A szintje.

Frissítés:

 • Torony forgási sebesség: 31 fok/s
 • Látótáv: 370 méter
 • Töltési idő: 15,3 s
 • Pontosság: 0,32 m/100m
 • Célzási idő: 1,92 s
Utoljára frissítve: 2020. szeptember 21. 07:21
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  MicsBjukenen · 2 hónapja
  Ez ezekkel az értékekkel tuti nem fog bekerülni élesbe.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  AssistKing · 2 hónapja
  Régebben a saját szinthez képest nagy alfa kéz a kézben járt a pontatlansággal, hosszú célzás idővel, gyege soft statokkal.Pont ez volt a balansz lényege, ha egy med megkapta a heavy gunt. (lásd T-44 nagy löveg)2020ra eljutottunk oda, hogy jobb pontosság, és célzás idő jár egy 8as heavynél is nagyobbat lövő 8as mednek. De ha már med, akkor rakjuk rá a manapság elengedhetetlen 280mm tornyot is, nehogy már valamit ami kurva nagyot lő, és 55el megy csak úgy be lehessen lőni. Itt jegyezném meg voltak idők, amikor a lassú fos Superpershinget amin kb egy tier7-es gun van, még páncélt tekintve is nerfelték. Régebben kínai tankok sajátossága volt a szar gun dep. Power creep prémiuméknál azért ezt is töröljük el. Nehogy már esetleg keresni kelljen a megfelelő szögeket Mines hegyen az 5 fok miatt.Egyetlen valamire való hátrány a töltés idő. Legtöbb pályán úgyis tradelgetni fogsz ilyen tulajdonságok mellett, meg hát a mai bounty-bond felszerelés világában azért lehet ebből is faragni szépen.Kész csoda, hogy a 400as egységesített látótávot nem kapja meg.
  Én azt látom közeleg a karácsony, el kell kezdeni megint gyártani a tier 8,5-ös, történelmileg teljesen helytálló tankokat. Legyen már a parasztnak majd mit nyitni. (remélem jó sok barom veszi idén is 75ösével)
  WG szépen mossa össze a tankosztályokat. Ha ezt 4 évvel ezelőtt olvasom, nem tudtam volna megmondani, hogy egy med. Lassan körvonalazódik a heavy-med hibrid kategória.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Kriminalis · 2 hónapja
   És akkor még ott van az alap APCR is
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 2 hónapja
   Teljesen egyetértek és már meg sem lepődök az ilyenen.

   Ugyanakkor nem tudom, hogy mi mást tudna már eladni a WG. Sima "átlagos" prém tankot nem veszi meg senki, főleg, hogy a legtöbb ágnak már van 8-asa (az egyetlen kivétel a japán 8-as prém heavy, nem is értem, hogy miért nincs). A régi játékosoknak van már farmra képes prémjük, nekik ezeket egyáltalán nem lehet eladni, az újaknak persze igen, ha nem tájékozódnak, de hát erre nem lehet építeni. A powercreep/OP tankot viszont még a régi játékosok is hajlandók megvenni (ha nem is mindet), hogy ne maradjanak le, főleg, ha 8-as SH-znak, stb.
   Prém fiók akkor kell, ha valaki még tankot fejleszt/vásárolgat, sokat goldozik, tier 10-ben játszik. Mivel manapság már ezt is osztogatják küldiknél (nem értem, hogy miért), így a vásárlás itt is megúszható egy kis farm/grind fókuszálással azokra a bizonyos napokra.
   Boostereket manapság már senki sem vesz, mert öntik a játékosokra ingyen. Talán a kredit növelőnek még lenne piaca, de azt meg legfeljebb csak csomagban árulják valamely prém tankhoz mellékelve.
   Vannak még az álcastílusok, de azoknak egyszerűen nincsen olyan kialakult "kultúrája", mint mondjuk a LOL-ban.

   Az, ha kiegyensúlyoznák az MM-et, kiszednék az artykat/kerekeseket/goldlőszert/rng-t, balanceolnák az összes tankot (prémet is), egyszerűen nem termelne plusz bevételt. Hiába, hogy rengetegen örülnének neki, talán sok régi játékos is visszatérne, de azok nem hoznának túl sok pénzt. Ez a free to playes rendszer egyszerűen a játékosok lehúzásából él mikrotranzakciókon keresztül. Másik verzió az előfizetéses rendszer lenne, de nyilván ez labdába sem rúghat, mert valószínűleg lényegesen kevesebben fizetnének azért, hogy egyenlő feltételekkel játszhassanak egymás ellen (ne legyen kiskapu).

   Sokat gondolkodtam ezen, de nem tudom, hogy mi lenne a jó út a jövőre nézve, illetve van-e egyáltalán, mert az is elképzelhető, hogy ebben ennyi van és kész és amíg tart, addig tart.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jacktor
    • Admin
    · 2 hónapja
    Az új tankokat hagyniuk egy ideig és csak a metát finomítani és új térképeket behozni. A játék az új játékosokból él, hisz annak, aki már az elején elkezdte 90%-a rég kiégett és abbahagyta, ez természetes folyamat. Aki meg nem, az csak és kizárólag azért játszik még, mert a haverjaival tud lenni. És szerintem ez utóbbira kellene rágyúrniuk. Pl. a CW-t több(szintű)ligásra úgy megcsinálni, hogy halandó játékosoknak és csapatoknak is legyen esélye érvényesülni a térképen, akár csak egy szerda délután, akár csak 3v3-as csatákkal és egy olyan rendszerrel, hogy ne este 11-re jusson el egy területi döntőig egy csapat, hogy ne kelljen különösebb felkészülés és szervezés egy foglalós estére, mert erre az emberek zömének nagyon nincs ideje. Más játékban ha haver rád ír délután hogy "este egy raid?", máris megemelkedik a pulzusod és egyből azon agyalsz hogy mit, mivel és hogyan csinálsz majd, míg egy "este cw?" üzenet közel sem vált ki ilyen reakciót (talán a pulzust kivéve, csak máshogy), és ez a baj. Nem igazán van értelmes cél sem, jutalom amiért küzdenél, néhány arany és fogyóeszköz meg már nem csal könnyeket senki szemébe.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Rohamnyuszi
    • Moderátor
    · 2 hónapja
    A WOT egyértelműen a függőség kialakítását tűzte ki célul, ezért vannak folyamatosan eventek, többnyire egy időben, hogy maximalizálják benned a "kihagyom" érzést ha aznap épp nem lépsz be.
    A powercreep tankok folyamatos "fosása" pont abból fakad amit többen is kifejtettetek, engem is meglep, hogy még van aki kap ezekre. A másik, talán számomra érthetetlenebb kategória a "gyűjtő" játékos, aki gyakorlatilag mindent megvesz amit elé raknak.
    Személy szerint, talán épp amiatt mert magam is marketing területen dolgozom, teljesen elvesztettem a motivációmat a játék iránt. Vicces, hogy f2p accon kifejlesztettem mindent amit akartam, majd rájöttem, hogy miután megvan, már baromira nem tud motiválni a ma tapasztalható wotos közegben.
    Ergo pont azt a részét nyírták ki a bondokkal, töredékekkel, ami a magam fajta játékost arra ösztönözte, hogy csatába lépjen. Eltolni mindezt egy állandó powercreep/unbalance felé, ahol szinte 2 havonta érzed az eddig elért eredményt metán kivülinek, valami olyasmi amit szerintem egy adott életkor, intelligencia felett már nem lehet az emberekkel megetetni és itt tartani őket.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     siemkaktopl · 2 hónapja
     Ebben van valami. Úgy egy órája mentem fel játszani. Pár kör alatt minden csatában lealáztak a csapattal, erre felugrik egy ablak, hogy hé ember "Nagyszerű teljesítményed jutalma" egy egyedi 30%-os kupon, ami mindenre használható. Mivel az egyik előző csatában mindenkit kilőttem majdnem. Menj és kénysztesd magad.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    AMD5 · 2 hónapja
    " (az egyetlen kivétel a japán 8-as prém heavy, nem is értem, hogy miért nincs)."

    Biztosra veszem, hogy jön nemsokára, talán épp adventi naptárra egy még a régi japán heavík pompáját tökröző VII.-as OI-EXP a régi brutál paraméterek mellett. Hogy ha már az ISU-t is visszatették prémnek, ez se maradjon ki és lehet megint nosztalgiázni.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    AssistKing · 2 hónapja
    Igen, sajnos ezt tudja eladni a WG. Persze ez nem így lenne, ha az évek alatt nem értéktelenített volna el mindent:- boosterek általános spammelése. Én Kb 1 éve használom ezt az accot, és annyi boostert raktam rá 1 év alatt, az átlagnál nagyságrendileg kevesebb játékidővel, hogy kb folyamatosan benyomva játszhatnék- prém napok - blue printek. Kifejezetten ág húzáshoz így már prémium fiók sem kell.- maraton/tank rewards stb spamAnno az elején amikor beindult az account adás/vétel egy 10es tank 10.000 Ft-ot ért. Ma ezen inkább mosolygunk. Csak, hogy éreztessem mekkora lett a játékban lévő dolgok értéke.
    A játék jelenlegi állapotában 2,5-ért veszel egy alap legénységet, és 2 hét alatt kihúzol egy 10es tankot. Ha szar az ág átugrod blue printből. Így már nyilván nem a prém fiókból szedi majd meg magát a WG
    Kissé ugyanakkor ellentmondásos az is, hogy a powercreep tankot el lehet mindenkinek adni. Szerintem ahogy a játék most fest, eléggé hülyének kell lenni, hogy valaki mindig megvegye az éppen aktuális powercreepet. Mondjuk az egész alapból furán hangzik, mert ez egy végtelen folyamat, mindig lesz újabb és erősebb. Bejön ez a tank. Megveszed mert kell az új, meta tank. 3 hónap múlva jön megint egy még powercreepebb akkor azt is? Meg az azt követőt is? Annyi szerencséje van a WG-nek, hogy ebben a közösségben van egy extrémen játékfüggő réteg, akik telibeszarják hogy 6 éve játszanak a játékkal, és semmi sikerélményük nincs közben. Nem érdekli őket, hogy a csaták felét sem nyerik, szvsz kihatásuk sincs semmire. Ők egyszerűen csak élvezik (a mit is?), nekik ez csak egy játék (mert ugye aki jobban játszik, az nem élvezi a játékot lol). WG szerencséjére ők pont az átlag egy jó része. Mondjuk az a vicces, hogy általában ugyanazt lövik meg a dupla csövű orosz lootbox tankkal is, mint a mezei IS-3-mal 5 éve. De hát 'venni kö mer OP meta.
    "Sokat gondolkodtam ezen, de nem tudom, hogy mi lenne a jó út a jövőre nézve, illetve van-e egyáltalán, mert az is elképzelhető, hogy ebben ennyi van és kész és amíg tart, addig tart."Pontosan! Sezammel ezt már beszéltük PM-ben. Ez a játék ennyi. És kész. A WG-t nem fogja érdekelni már semmi érdemi fejlesztés. Az xp grindelős eventet amit 12. alkalommal nyeletnek le én nem sorolnám most a fejlesztések közé.A függő réteg mindig meg fogja majd venni azt, amit meg KELL venniük. Akkor minek fejlesszen bármit is a WG? Pont ezt kéne már elérni, hogy a 40-es csill out daddy ne vegye már meg majd a 42. prém tankot is az accjára, és lőjje meg ugyanazt mint a másik 40 tankkal.
    Mondjuk a játékosállomány meg szemmel láthatóan fogy. Itt most engem a WG fake adatai nem érdekelnek. Nálam nagyon komolyan kezd kúszni mostanában a várakozási idő, mid tierben már fix 1-1,5 perc MINDEN csata előtt megvolt. 5ös francia bondos TD-vel konkrétan nem voltam még top tier nagyon 20-30 csata alatt. Forgatókönyv: 1,5 perc várakozás, aztán t7. Mondaná az ember low tier.. Magas tierben is bőven megvannak a fél percek, egyre többször elcseszett leosztásokkal még csúcs időben is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  alphajet · 2 hónapja
  Nem tudom miért nem azt csinálják, hogy a Type 59-et balanszolják ás elérthetővé teszik a shopban. A hírneve miatt szerintem jobban is vennék.
  De úgy látszik most a kitalált / játék tankok dömpingje van, a történelmi / hiteles tankokat meg veszik ki a játékból. (a T-62 is megkaphatná a 115 mm-es történelmileg hiteles lövegét, ami a korában kiemelkedő volt, nagyobb sebzéssel és már balanszolva is lenne, de ez nem ennek a topicnak a témája)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Totti5 · 2 hónapja
  Elnézve azt a sok karácsonyfa díszt a tornyon, jöhetnek a hidegháború végi tankok is.

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.