Jelenleg 365 vendég és 3 tag online

2020. augusztus 4. 07:51

[1.10] Verzióváltás

Írta:
(48 szavazat)
242 hozzászólás
Utoljára frissítve: 2020. augusztus 4. 07:57
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tank_szemelyzete · 2 hónapja
  Pár kérdés az új patchről:
  1) Jelenleg a nem megfelelő szintű felszerelés rajta maradt a sloton, de a következő patchnél automatikusan a garázsba fog kerülni. Szóval ha nem akarok leszerelőkészletet vagy aranyat költeni, akkor csak várjam ki a következő frissítést? (És gyűjtsem a kreditet a depóba pottyanó felszerelések pótlására.)
  2) Jól gondolom, hogy azokra a lightokra, amiken eddig álcahálót tartottam, érdemesebb a halkított kipufogó? (Mozgó tankra is ad álcát, igaz picit kevesebbet.) Ehhez kapcsolódik: eddig álcahálózott TD-kre javasolt-e a kipufogó? (Ott már komolyabb különbség van, de ha sokat kell testtel is forogni, akkor jobb lehet a kipufogó.)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   RockyRuciano · 2 hónapja
   Ha light, akkor leginkább parancsnok látási rendszer"-t netán "fejlesztett rádió berendezés"-t ---- szerintem.A halkított kipufogó-t inkább a teljes passzív spothoz , mondjuk ELC Even 90-hez (bár én oda is inkább mást tnnék, de ez már egyéni ízlés kérdése is).Amúgy szerintem a lightok kifejezetten jól jöttek ki a változtatásból és ráadásul az átkozott futrinkákon meg nem érződik a nerf.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 2 hónapja
   1) A nem megfelelő felszerelés alatt a "nyíl ikonos" cuccokat érted gondolom (tier 4-7-es tankokon lehet). Azokat most is le tudod szerelni teljesen ingyen, de vissza már nem tudod rakni rájuk, mert ezek tier 8-10-es járművekhez vannak. Amúgy ezek a cuccok teljes értékűként funkcionálnak a nyilacska ellenére, tehát adják a bónuszt is, ha egy megfelelő speciális slotba kerülnek. A következő patchig nem kell leszerelned, ha addig használni akarod őket, de ha mást tennél a helyükre, akkor természetesen leszedheted őket ingyen már most is. Én egyelőre csak a legszükségesebb tankjaimnál csinálom meg a cserét, bízva abban, hogy esetleg a gamescon alkalmával akciósak lesznek a felszerelések is, de azon sem lepődöm meg, ha karácsonyig elmarad a kedvezmény, így próbálva minél több kreditet kivenni a zsebekből a WG.

   2) Az álcaháló lightra 10%-ot ad álló helyzetben, ha a "felderítő" slotba rakod, akkor 12,5%-ot. A halkított kipufogónál ezek az értékek 6% és 8%, de azt mozgás és állás közben egyaránt adja. Ha mindkettőt ráteszed, akkor az értékek nem adódnak össze, csak a nagyobb érvényesül (tehát állás közben az álcaháló, mozgás közben a kipufogó).
   Személy szerint én legtöbbet passzív spotterként játszottam eddig lighttal, de mivel egy bokorban csücsültem, így az álcahálót nem használtam, mert nem éreztem a hatását (igaz, jó alap álcával rendelkező lightokkal játszom a passzív spotot /pl.: Elc Even 90, Lt-432). Most viszont az Elc Even 90-re feltettem a kipufogót (nem a felderítői slotba, oda a parancsnok látási rendszerét tettem próbaképpen), mert így már látom hasznát, mert eddig ha álltam, akkor bokorban voltam, oda meg minek az álcaháló, de ha mozogtam (nem bokor mögött, hanem mondjuk a mezőn), akkor elméletben jó szolgálatot fog tenni. Persze még sokat kell játszanom, hogy kitapasztaljam, hogy mi válik be nekem leginkább, de papíron jól néz ki az 51,58%-os álcázás állva és mozogva .

   TD-re kipufogót? Nem vagyok egy nagy TD-s, de annak ugye nincs "felderítő" slot-ja, így a kipufogó csak 5%-ot ad, míg az álcaháló 15%-öt. Egyenlőre passzolom a kérdést, mert bár, ahogy a light-jaimra sem tettem álcahálót (elég nekem a bokor alapon), úgy a TD-imre sem eddig, pedig a 15% már elég jól hangzik.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tank_szemelyzete · 2 hónapja
    Köszönöm a gyors válaszokat! A parancsnok látási rendszeren majd még gondolkodok. (Ha sikerül megoldani a mostani technikai gondjaimat a játék indításával.)
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     PZoli
     • VIP
     · 2 hónapja
     Parancsnoki látási rendszerrel kapcsolatban két hozzászólással lentebb Tankpeti elemzését/tesztelését melegen ajánlom.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sezamme · 2 hónapja
  Hm. Átnézve az egyes ágakra szerelhető felszereléseket vettem észre, hogy lényegében az artykat is sikerült keményen buffolni. Eddig a 3 slotból kettőbe mindenki célzásgyorsítót és töltésgyorsítót rakott, a 3. slot pedig egy totál felesleges töltelék volt az artyk többségének. Rakjátok fel most rá a Fejlesztett Fordulási Mechanizmust és voálá: ingyen arty célzásbuff. Igen, emlékszem erre várt a játékosok többsége évek óta: gyorsabban mozgó, célzó, így gyakrabban lövő artykra (Nem)! Jó, hogy a Wargaming felfigyelt az igényekre (Nem)!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   HUNterRichie · 2 hónapja
   GW E100-nál eléggé jól észre lehet venni ezt az új mechanizmust
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ArgHx · 2 hónapja
   Szerintem inkább ez jobb artyra.
   Improved Aiming : -7% to the aiming circle size

   Én reménykedtem olyan felszerelésben is ami ágyú modifikáció ami mondjuk 10% növeli az átütést de növeli az újratöltési időt.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sezamme · 2 hónapja
    Jobb lenne, de nem lehet artyra szerelni.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     ArgHx · 2 hónapja
     Ezt nem tudtam, pedig milyen jó lenne.

     Azt tudod esetleg hogy STRV td-re ami 4km/h speedet ad az siege módban is hozzáadodik?
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Sezamme · 2 hónapja
      Nincs STRV-m, de ha DezGamez szerint működik siege módban a turbocharger, akkor neki elhiszem. Keress rá lyutyúbon, csinált videót a 103B-vel.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       reggelikávé · 2 hónapja
       Artyra még mindig töltésgyorsító, célgyorsító, szellőzés/álcaháló a felszerelés semmi buff nincs benne csak a spes slot de artyn nem oszt nem szoroz annyit. (kivéve bc t10 arra nem megy töltésgyorsító, nekem azon repeszpáncél van mert táranként szoktam odébb gurulni addig meg ha melléd tőnek segíthet)
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Sezamme · 2 hónapja
        Ventit nem rakhatsz minden artyra, ez is volt a gondolatindító kommentem alapja. Egyébként ad annyi bónuszt az új felszerelés a ventihez képest pontosság terén, hogy érdemes akár a ventit is leszerelni. Álcahálónak a haszna az FFM-hez hasonlítva pedig szinte semmi. "nem oszt nem szoroz annyit": addig gondolja ezt az ember, ameddig nincs egy olyan carryje, amikor az arty shotgunnal belevág egyet az új tápnak köszönhetően.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         reggelikávé · 2 hónapja
         Tudom nem rakhatok ezért is írtam : "szellőzés/álcaháló" vagy ez vagy az.Nem ad hidd el max papíron, egyedül a T92 nincs meg ott megálltam t9 nél mert kellett a kess és elsóztam, még nem vettem vissza. Amióta lenerfelték az artykat elárulom neked ha trészer után akarod kilőni az az ellenséget hiába nyitott, hiába tűnik el a lövedéked (telitalálat) 10 ből kb 3x ölöd meg egy lövésre. GC amivel talán ki tudod lőni vakon de annak meg erősen limitált a lő távja, ha közelebb mész akkor meg pikk pakk felderítenek mert akkora mint egy ház.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tankpeti · 2 hónapja
  Csak figyelemfelhívásból: A commander vision system (magyarul: parancsnok látási rendszere) nem egészen tartja a leírásban látható számokat: növényzet mögött ÁLLÓ tanknál -15/20% álcát kéne elvennie, de csak -10/12,5%-ot vesz el. A többi esetben a leírásnak megfelel a működése. (klántársakkal teszteltem)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 2 hónapja
   A scout speciális slotban mértétek ezt?
   Ha igen, akkor mit mértetek akkor, ha nem scout slotban volt?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tankpeti · 2 hónapja
    Az hogy a speciális slot hogyan, és ezesetben jól működik-e nem érdekelt (ezt ennyi erővel minden felszerelésnél lehetne ellenőrizni), pusztán a felszerelés képletben való számításának kitalálása volt a cél. Ha slot nélkül jól működik (és teljesíti a 15% álcalevonást ahol kell, és úgy ahogy kell), akkor jól érzem magam, mert tudom mire éri meg felszerelni.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tankpeti · 2 hónapja
    A spotterek ebr-ok voltak. Először teszteltünk mindent, hogy a wg-s képlet működik-e (nyilván nem volt hiba). 4*2 fajta teszt volt = nyílt mezőn állva, nyílt mezőn mozgás közben, 1 bokor mögött állva, 1 bokor mögött mozgás közben. (1 "sűrű" bokor ugye 50 camo). Az írt felszerelés nem volt spec slotban: tehát bármilyen növényzet mögött 15%-ot kell levennie, és szimplán mozgó járműről 10%-ot.
    Nyílt mezőn állva a C.V.S (rövidítés) nem eredményezett különbséget (ahogy lennie kellett. A nyílt mezőn mozgatva a tankot teljesen jól 10%-ot levitt, mert a képletbe behelyettesítve: Spotting distance = Enemy view range - ((Enemy view range - 50) * ((Concealment value)/100*90) / 100) jött ki.
    Aztán bokor mögött állva tapasztaltuk a hibát, az 1. spotolandó tank a Kanonejadpanzer 60 camóval lett volna, és a képlet így
    Spotting distance = Enemy view range - ((Enemy view range - 50) * ((Concealment value+Bush value)/100*85) / 100) nem volt jó, mivel ez alapján ~74 méterre kellett volna felspotolni engem.
    Akkor ez a képlet gondoltam:
    Spotting distance = Enemy view range - ((Enemy view range - 50) * ((Concealment value/100*85)+Bush value)) / 100), ami a kanonra jó lett, mert csak proxy távban lett spotolva, de a következő tesztnél a T-44 (19 camóval) elbukott, mert 180 méterre kellett volna hogy felspotoljon, de 197-nél spotolt.
    Még ellenőriztük a bokor mögött mozgó járműnél is, ahol az alábbi képlet:Spotting distance = Enemy view range - ((Enemy view range - 50) * ((Concealment value+Bush value)/100*85) / 100) megállta a helyét, de ez: Spotting distance = Enemy view range - ((Enemy view range - 50) * ((Concealment value/100*85)+Bush value)) / 100) nem.
    Aztán kisebb gondolkodás után (1 nap) állítottam a képletben álló jármű esetében 10% levonásra, ahol telibe kaptam mind a T-44, mind a kanoe spotolási távját, és minden más is passzolt.
    (A szimpla levonás nem állta meg semelyik estben sem a helyét, így elvetettem, hogy úgy működne a képlet)
    Persze lehet hogy hibáztam, ezért már a hivatalos fórumra is írtam, és ticketet is küldtem a témában wg-nek.
    Függetlenül mindentől ez a felszerelés kegyetlenül op ha bokros pályákon lévő spotról beszélünk.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     PZoli
     • VIP
     · 2 hónapja
     Nagyon szépen köszönöm, hogy leírtad a teszteléseitek tapasztalatait. Sokat játszom felderítővel és emiatt ez a felszerelés kifejezetten érdekel, de mivel solo-ban játszom, így tesztelni nem tudtam, csak excel táblában számoltam a (az ezek szerint rossz) értékeket.
     Hálás lennék, ha a külföldi fórumos/ticket-es visszajelzéseket is megosztanád, mert a spot-rendszert továbbra is szeretném jól ismerni.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Balog · 2 hónapja
      En LT fan vagyok,igy nekem a "parancsnoki latasi rendszer" mar varva vart dolog volt.Az Elc-n hasznalom,es mar az elso par csatanal eszrevettem,hogy "konnyebben" spotolja ki a bokorba gubbaszto elmerottyant gamereket. Nagyon nem ertem a spot kiszamitasat,de eszreveheto volt,hogyha nem is "nagyon konnyen",de kepes lebontani a bokor mogott levo tank alcajat.Persze,nekem maxon van a latotav,5+ skillek,fejlesztett tavcso es venti.Majd a fejlesztett radioval is akarom tesztelni+a kipufogoval is.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Tankpeti · 2 hónapja
      A fórumon: http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/750296-commander-vision-system/
      A ticketre csak rizsa választ kaptam, hogy majd fórumon segítenek... Hát csókolom ez egy új mechanika, tehát a többi játékos pont annyit ért belőle mint én...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Robo0720 · 2 hónapja
  Ebben az új verzióban feltűnt valakinek, hogy kisebb tierben epic medálért nem jár kötvény? Arról szó volt, hogy tizessel most mindig lehet szerezni, de hogy a kicsiktől totál elveszik a bond szerzési lehetőséget nem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tank_szemelyzete · 2 hónapja
   Én is meglepődtem rajta. Majd otthon a kliensben megnézem, hogy ebből mennyi a "bug" és mennyi a "random programming feature".
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  oldkund · 2 hónapja
  Nem mellesleg, teszek az egészre! A WG megint megkavarta azt a bizonyos , teli rakott bilit.Aki még bírja az szagolja aki már nem az delete.Én még szagolom egy kicsit! I LOVE wot : 1.10 - WG....... további szerencsés , jó játékot mindenkinek.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Balog · 2 hónapja
   Sok sikert a valo eletben.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Buzz Lightyear · 2 hónapja
  Kicsit OFF amiért bocs! De mitől van az hogy pár hete esténként szar a pingem? A szokásos okok kizárva, nincs mod (soha nem használtam), nem wifiről tolom, 500 megás net van, nem fut háttérben semmi, beállítások jók. Ja és nem gyenge a gép sem, 24 thread (2 x Xeon x5950) és 2 x GTX 960. Az EU1-re nálam eleve ilyen 90-100-at mér az elején a szerverválasztásnál, az EU2-re általában 40-50 közötti értéket ír. Viszont ha az EU2-őn elindítok egy csatát akkor rég nem látott effektusokkal gazdagodom úgy mint mikrolag hegyek, teleportálgatás, csúszkálás, hipp-hopp toronyfordulás, stb. A ping eközben 35-60 között mozog de pillanatokra 100 főlé és ugrál.Aztán egy kósza ötlettől vezérelve felmentem a gameserverping.com-ra ahol meg lehet nézni mennyi a különböző játékok szervereinek a pingje. Itt jön a meglepi: Fortnite, CS:GO, LoL, Apex, stb. 40-50 körül, WOT 90-110!Most akkor megint sikerült a WG-nek visszajutni a pár évvel ezelőtti állapotra, amikor minden este azon izgultunk a játék indításakor hogy most akkor megint teleportálgatós, korcsolyázós esténk lesz? Supportnak érdemes jelezni a dolgot?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Acélmedve · 2 hónapja
  Ha megérti az ember a működését ennek az új rendszernek, átlátja az egészet, akkor már nem is olyan vészes szerintem. Nem lesz többet átszerelhető szabadon az álcaháló és a csigaszem, az persze nem jó, viszont kompenzálásképpen kapunk egy csomó leszerelési bigyulát. Nekem a frissítés előtt 3 volt, most meg 40.Mindenki adjon ennek az új rendszernek időt, és akkor jó lesz!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tiger7373 · 2 hónapja
  A buffolt tankokal valami tapasztalat?Nekem a standard b van meg,az ugyanaz talán lassabban tölt de továbbra is jó.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Rylian_Shina · 2 hónapja
   Tigris 2nek határozottan jót tett a buff. Visszavettem tegnap, teljesen korrekt tank lett, szerintem, pedig patch előtt nagyon utáltam.

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.