Jelenleg 394 vendég és 3 tag online

2020. július 10. 06:38

[1.10] Fejlesztett csata-kommunikációs rendszer

Írta:
(26 szavazat)
27 hozzászólás

A csatákon belüli kommunikáció rendszer szinte mit sem változott az elmúlt évek alatt. Lehetőség e téren kissé korlátozottak voltak és nem voltunk képesek hatékonyan megosztani csapattársainkkal olyan fontos dolgokat, mint például az elképzelt taktikánk (bár tudjuk hogy randomban az esetek 99%-ában mindenki tesz a másik taktikájára - a szerk.). 

Ugyanakkor a meglévő kommunikációs rendszer képes ugyan információt továbbítani, azonban minden komolyabb tartalom nélkül teszi mindezt. Például egy térkép pingelés is nagyon sok mindent jelenthet, de valójában fogalmunk sincs arról, hogy épp mire gondol a költő.

Eljött hát az ideje annak, hogy ez a rendszer is továbbfejlesztésen essen át, nézzük hát mire számíthatunk:

Egy gomb mind felett

Az új rendszerben a "T" billentyűt használhatjuk majd szinte minden esetben ha kommunikálni szeretnénk vagy információt osztanánk meg csapattársainkkal. Ez használható lesz a környezetre, a csapattársakra, az ellenségre, a bázisokra és a meglévő kommunikációs jelölőkre is. Csak nyomjuk meg ezt a gombot, hogy azonnali pinget küldjünk társainknak. Ha hosszan lenyomva tartjuk, akkor a felbukkanó ping kerékről választhatunk a további opciók közül. Összedolgozás, ellenség megflankelése, stb.

Interakció az objektumokkal

Miközben a visszaszámláló dolgozik a csata kezdetekor, a speciális jelölőkkel interakcióba lépve informálhatjuk csapattársainkat arról, hogy hova kívánunk majd menni. Kiemelik a térkép főbb érdekes pontjait és segítenek eldönteni, hogy hol lephetjük meg az ellenfelet.

Azt is látni fogjuk, hogy hány szövetséges tank tervez ugyanarra a helyre menni. Ez segít majd összehangolni a csapatmunkát és könnyebb általa megérteni hogy mi fog történni a csatában, összehangoltabb és hatékonyabb támadásokat indíthatunk majd így.

Könnyedén interakcióba léphetünk minden objektummal a térképen, beleértve a köveket, épületeket, bokrokat, stb. A kistérképen történő klikkelés vagy chatbe írás helyett simán csak jelöljük meg a helyszín egy pontját. Ilyenkor egy ping jel jelenik meg minden csapattárs látóterében és kistérképén is.

Szövetséges:

Környezet:

Ellenség:

Közvetlenül leszünk képesek egy adott ellenséget vagy csapattársat pingelni, ahogy a hozzájuk tartozó tank címkéket is, melyek interaktívak lesznek. Ennek a fícsörnek köszönhetően képesek leszünk olyan tankokkal is interakcióba lépni, melyek épp egy akadály mögött rejtőznek vagy takarva vannak egy objektum mögött, vagy csak nincsenek a célkeresztünk közvetlen látóterében.

Adjunk tartalmat és jelentést a pingünknek

Nem titok, hogy a túl sok pingelés egyre kevesebb információt hordoz, mondhatni a sok bába közt elveszik a gyermek. Ráadásul a jelenlegi rendszerben néha nehéz megérteni a ping mögöttes jelentését. Az új rendszerben a jelölők két típusát használhatjuk majd, melyek további tartalmat adnak majd a pingnek: "Figyelj ide" és "Menj oda".

Bármelyik játékos válaszolhat a pingedre, ha elkötelezi magát mellette. Minden ping mellett megjelenik a hozzá elkötelezett játékosok száma. Hogy láthatjuk a pingekhez történő elköteleződések számát, csökkenti a bizonytalanságot és növeli a csapattársak cselekedetei megértésének mértékét.

Küldhetünk parancsot csapattársnak is és a válaszban visszajelzést is kaphatunk tőle. A gyors válaszadásra a "Z" billentyűvel lesz lehetőségünk.

Interakció a kistérképpel

Bal egérgombbal rögzíthetünk egy jelölőt a kistérképen, hogy felhívjuk csapattársaink figyelmét egy zónára, a jobb egérgombbal pedig azt tudathatjuk velük, hogy hová kívánunk mozogni. Az artyban ülők tájékoztathatják csapattársaikat arról, hogy mely pontot vagy területet fogják támadni. Ehhez vagy balklikkelnek a kistérképen (célzó módban) vagy pingelnek egy "Figyelem" parancsot (árkád módban). A Ctrl+jobb klikk parancs változatlan marad.

A kistérképen és a csatákban a bázisok kapnak egy interaktív ikont, mely által könnyebb lesz parancsokat adni a bázis elfoglalására vagy megvédésére.

Adaptív parancskerék

A parancskereket is átdolgozták, hogy hozzáigazítsák ahhoz, hogy mit vagy kit pingelünk, legyen az terep, ellenség vagy szövetséges. A keréken a két "alsó" parancs ("Segítség!" és "Újratöltés") fix lesz, míg a felső az tevékenységünk tartalmának függvényében változik majd.

Környezet:

Ellenfél:

Szövetséges:

Frissített gyorsparancsok

A funkcióbillentyűkkel kiadható parancsok ugyancsak megváltoznak majd. A parancs a megfigyelt objektum kontextusától függ majd, amit a parancs kiadásakor épp nézünk.

Az új rendszer az 1.10-es verzió első nyilván tesztjében már elérhetővé is válik.

Utoljára frissítve: 2020. július 10. 07:41
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Peter1918 · 2 hónapja
  Nem fog sokat változtatni a random csatán, szerintem. De legalább végre erre is szántak időt. De klán csatákban nagy előny lesz.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bulcsu · 2 hónapja
  Persze elméletben jónak tűnik, de nekem egyszerűbb a mostani. Bár ez tükrözi majd a tizenévesek korszellemét. (Ezek a mai fiatalok. )
  Ha 2 perc alatt kilövik majd telepingelheti a térképet, hogy menj ide, menj oda, hisz kicsi Cartmen mamája is azt csinálja neki a tankon kívüli életben, amit mond, akkor a csapattársak mér nem? De az "igenis" ill "értettem" hiányzik a szótárból...
  (Már ha jól értettem a táblázatot, hogy az a parancs megszűnik.)

 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Pales · 2 hónapja
  Végre egy igazi fejlesztést adnak a játékhoz, erre az első 4 kommentből 3 negatívan fogadja, ti akkor várjátok a következő prémtankot inkább pls!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Black_Sheep_01
   • Moderátor
   · 2 hónapja
   Az irány és az elgondolás tök jó, de... 15 játékosból minimum 5 foteltábornokként pingelni fogja a mapot. Túl sok lesz az információ. A játékosok képességei sem hasonlóak, fogalmam sincs, hogy egy lila próbál kommunikálni vagy egy ügyetlen játékos, aki hagyni fog megdögleni. A jelenlegi rendszer megfelelő, beírom, hogy hol spotolok, majd pingelek, meg szokták érteni.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    atis123Juve · 2 hónapja
    Hagyjuk már a lilákat. Mind tudjuk, hogy a legritkább esetben kommunikálnak. Nekik csak 14 tank vagyunk x Hp-val. Úgy vannak veke, hogy hozzák a damage-et, meg ha úgy alakul úgyis lehozzák. Plusz, ha túl jól játszunk, akkor az ő damage-t is elvesszük. Az 1500-2000 wn8 körüli játékosok sokkal hasznosabbak. Nem egyszer láttam már lilát úgy megdögleni, mint egy utolsó botot. Ha látják, hogy milyen a csapat, átmennek kármentésbe, lesoztják a damageüket és mennek másik csatába. A túl sok info, meg a 800 wn8-as Pistikével egyet értek.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Black_Sheep_01
     • Moderátor
     · 2 hónapja
     Mondjuk ebben van valami, de több a pozitív példám: gyakran látok 1-2 lilát a csapatomban, akik elég kommunikatívak. Az igaz, hogy TS-en vagy szakaszchat-en, de be sem áll a szájuk.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Matt__Kirby · 2 hónapja
   "igazi"
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  balek · 2 hónapja
  mert ez a legfontosabb !
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Matt__Kirby · 2 hónapja
  Szerintem ezt túltolták.
  Majd állok 45 mpig amíg kiválasztok 3 parancsot.

  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 2 hónapja
   Egy hét múlva már csak 5 másodperc lesz, egy hónap múlva meg 1 másodperc, fél év múlva pedig nem is emlékszel a régire. Hasznos fejlesztés. Akkor is, ha sokakat nem érdekel, mert a térképet sem nézik. A keveseknek, akik valóban próbálnak jelen lenni a csatában (wn8-tól függetlenül) ez igenis hasznos funkció lesz. A többség pedig ugyanúgy nem fogja használni/érteni, mint a jelenlegit sem, de ettől még jó, hogy bővítik a kommunikációs lehetőségeket.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Matt__Kirby · 2 hónapja
    Én azt vallom, hogy ami bevált és jól működik azon nem kell változtatni mert "elbaszod".
    De ne legyen igazam.
    A hang kommunikációra ráfér a frissítés de a jelelésre nem hiszem.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Bitangocska · 2 hónapja
     A mostani viszont nem vált be. Sokszor nem tudni, mit akar valaki a pingelgetéssel, különösen ha a fél térképet végignyomogatja úgy, hogy több zöld tank, piros tank és kiemelt pont is van. Nem tudni, melyik ping jelenti, hogy ide, el onnan vagy figyelj ezek közül ilyenkor.
     Plusz egy csomó kommunikációs funkció hiányzott, chat-be meg hosszú mindent beíri, főleg ha 4 zöld és piros akaszkodott egymásra.

     Nem mondom, hogy biztosan jó lesz a végső kivitelezése ennek az újnak, se hogy mindenki tökéletesen fogja használni, de mindenképpen jó ötlet fejleszteni a mostanin.
     Csak azt a "rendben"-t és a "negatív"-ot hiányolom, ami a táblázat szerint kikerül.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   maniasol · 2 hónapja
   Ha bonyolult lenyomni egy gombot és elhúzni az egeret akkor neked a játékot is túltolták. Legalább egy kis segítséget próbálnak vinni Cw csatákra elképesztően hasznos lesz, és randomban is hátha találunk pár értelmes csapattársat aki észreveszi ha pingelsz
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    atis123Juve · 2 hónapja
    szerintem nyomuláson meg SH-n lesz a leghasznosabb, mert CW-n úgyis mindenki TS-en van.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    balek · 2 hónapja
    Legtöbbször tesznek rá ,csak arra várnak hogy lefaragd a HP-t azt megelőznek a kilövésben.Segíteni ! Ha ! Hol élsz ! Nem beszélve arról ,hogy ha az illető nem sárga vagy zöld akkor gyenge bunkó nob.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Black_Sheep_01
     • Moderátor
     · 2 hónapja
     Én nem vagyok sem sárga, sem zöld, ergo gyenge bunkó noob vagyok. Basszus, most elszomorodtam.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Matt__Kirby · 2 hónapja
    Szerintem a meglévők jól működtek. Randomban eddig is leszarták mit magyarázol, CW-n SH-n meg van hang komm.


KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.