Jelenleg

30
látogatónk van

2020. július 10. 06:38

[1.10] Fejlesztett csata-kommunikációs rendszer

(26 szavazat)
27 hozzászólás

A csatákon belüli kommunikáció rendszer szinte mit sem változott az elmúlt évek alatt. Lehetőség e téren kissé korlátozottak voltak és nem voltunk képesek hatékonyan megosztani csapattársainkkal olyan fontos dolgokat, mint például az elképzelt taktikánk (bár tudjuk hogy randomban az esetek 99%-ában mindenki tesz a másik taktikájára - a szerk.). 

Ugyanakkor a meglévő kommunikációs rendszer képes ugyan információt továbbítani, azonban minden komolyabb tartalom nélkül teszi mindezt. Például egy térkép pingelés is nagyon sok mindent jelenthet, de valójában fogalmunk sincs arról, hogy épp mire gondol a költő.

Eljött hát az ideje annak, hogy ez a rendszer is továbbfejlesztésen essen át, nézzük hát mire számíthatunk:

Egy gomb mind felett

Az új rendszerben a "T" billentyűt használhatjuk majd szinte minden esetben ha kommunikálni szeretnénk vagy információt osztanánk meg csapattársainkkal. Ez használható lesz a környezetre, a csapattársakra, az ellenségre, a bázisokra és a meglévő kommunikációs jelölőkre is. Csak nyomjuk meg ezt a gombot, hogy azonnali pinget küldjünk társainknak. Ha hosszan lenyomva tartjuk, akkor a felbukkanó ping kerékről választhatunk a további opciók közül. Összedolgozás, ellenség megflankelése, stb.

Interakció az objektumokkal

Miközben a visszaszámláló dolgozik a csata kezdetekor, a speciális jelölőkkel interakcióba lépve informálhatjuk csapattársainkat arról, hogy hova kívánunk majd menni. Kiemelik a térkép főbb érdekes pontjait és segítenek eldönteni, hogy hol lephetjük meg az ellenfelet.

Azt is látni fogjuk, hogy hány szövetséges tank tervez ugyanarra a helyre menni. Ez segít majd összehangolni a csapatmunkát és könnyebb általa megérteni hogy mi fog történni a csatában, összehangoltabb és hatékonyabb támadásokat indíthatunk majd így.

Könnyedén interakcióba léphetünk minden objektummal a térképen, beleértve a köveket, épületeket, bokrokat, stb. A kistérképen történő klikkelés vagy chatbe írás helyett simán csak jelöljük meg a helyszín egy pontját. Ilyenkor egy ping jel jelenik meg minden csapattárs látóterében és kistérképén is.

Szövetséges:

Környezet:

Ellenség:

Közvetlenül leszünk képesek egy adott ellenséget vagy csapattársat pingelni, ahogy a hozzájuk tartozó tank címkéket is, melyek interaktívak lesznek. Ennek a fícsörnek köszönhetően képesek leszünk olyan tankokkal is interakcióba lépni, melyek épp egy akadály mögött rejtőznek vagy takarva vannak egy objektum mögött, vagy csak nincsenek a célkeresztünk közvetlen látóterében.

Adjunk tartalmat és jelentést a pingünknek

Nem titok, hogy a túl sok pingelés egyre kevesebb információt hordoz, mondhatni a sok bába közt elveszik a gyermek. Ráadásul a jelenlegi rendszerben néha nehéz megérteni a ping mögöttes jelentését. Az új rendszerben a jelölők két típusát használhatjuk majd, melyek további tartalmat adnak majd a pingnek: "Figyelj ide" és "Menj oda".

Bármelyik játékos válaszolhat a pingedre, ha elkötelezi magát mellette. Minden ping mellett megjelenik a hozzá elkötelezett játékosok száma. Hogy láthatjuk a pingekhez történő elköteleződések számát, csökkenti a bizonytalanságot és növeli a csapattársak cselekedetei megértésének mértékét.

Küldhetünk parancsot csapattársnak is és a válaszban visszajelzést is kaphatunk tőle. A gyors válaszadásra a "Z" billentyűvel lesz lehetőségünk.

Interakció a kistérképpel

Bal egérgombbal rögzíthetünk egy jelölőt a kistérképen, hogy felhívjuk csapattársaink figyelmét egy zónára, a jobb egérgombbal pedig azt tudathatjuk velük, hogy hová kívánunk mozogni. Az artyban ülők tájékoztathatják csapattársaikat arról, hogy mely pontot vagy területet fogják támadni. Ehhez vagy balklikkelnek a kistérképen (célzó módban) vagy pingelnek egy "Figyelem" parancsot (árkád módban). A Ctrl+jobb klikk parancs változatlan marad.

A kistérképen és a csatákban a bázisok kapnak egy interaktív ikont, mely által könnyebb lesz parancsokat adni a bázis elfoglalására vagy megvédésére.

Adaptív parancskerék

A parancskereket is átdolgozták, hogy hozzáigazítsák ahhoz, hogy mit vagy kit pingelünk, legyen az terep, ellenség vagy szövetséges. A keréken a két "alsó" parancs ("Segítség!" és "Újratöltés") fix lesz, míg a felső az tevékenységünk tartalmának függvényében változik majd.

Környezet:

Ellenfél:

Szövetséges:

Frissített gyorsparancsok

A funkcióbillentyűkkel kiadható parancsok ugyancsak megváltoznak majd. A parancs a megfigyelt objektum kontextusától függ majd, amit a parancs kiadásakor épp nézünk.

Az új rendszer az 1.10-es verzió első nyilván tesztjében már elérhetővé is válik.

Utoljára frissítve: 2020. július 10. 07:41

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    reggelikávé
    • Tankos
    · 3 éve
    EZZZ KELL!!!!

    Alig várom hogy a bázisunkon bokorba ülő, maus vagy t-50-2 már ne csak instant pittyogjon mert olyan kedve van hanem felöltse a tábornoki csillagokat és a pálya túlsó feléről mutogassa nekem SZERINTE! a pálya másik feléről mit is kéne csinálnom.....

    Következő ilyen jó ötletük remélem az lesz hogy a kerekes műtrágyák kapjanak 2x buffot a sebességre meg persze ezt kompenzálandó 4x jobb pontosságot meg 3x átülést az 5x el többet sebző csúzlijuknak. Lemaradt valami ???
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    NR76
    • Tankos
    · 3 éve
    Ezek ám a fontos dolgok! Randomban ennek semmi értelme. Mindenki megy a saját feje után. Segítség ,taktika NULLA!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MicsBjukenen
    • Tankos
    · 3 éve
    Ez az új kommunikációs rendszer valami eszméletlen idegesítő. 3-4troll egyfolytában nyomkodja és megállíthatatlan csipogás-sípolás áradat van, s ennek a hangja nem kikapcsolható... Remélem csinálnak vele valamit.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      ArgHx
      • Tankos
      · 3 éve
      Nem baj, amig megy a visszaszámlálás ignore-ra tudod rakni az egész csapatod
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Lucky man
    • Tankos
    · 3 éve
    hát nem tudom ,így elsőre elég sok az infó ami elég nagy koncentrációt igényel,ha komolyan figyelni akarunk.Mondjuk én inkább azt oldottam volna meg ha valaki egyhuzamban pingelget csat közben pl. 4 pingtől már ne látszódjon ne legyen hallható mert sokszor baromi idegesítő
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bandi762
    • Tankos
    · 3 éve
    Szerintem előbb a mini map használatát kén valamilyen módon megszoktatni az új, és némely régi játékosokkal. Már ez nagyon sokat segítene a csaták pozitívabb kimenetelén. Írom, ezt mind úgy, hogy sajnos jómagam is hajlamos vagyok arra, hogy a csata hevében akció közben elfelejtek oda is pillantani, és a túlélt következő helyzet már a vesztemet jelenti. Na erre kéne valami figyelemfelkeltőt kitalálnia a játékkészítőnek. Aztán, ha ezt "begyakoroltuk" , fejlődhetünk tovább. Nekem ez a véleményem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Rohamnyuszi
    • Moderátor
    • Tankos
    · 3 éve
    Szinte már látom is magam előtt ahogy a mai 4 perces meccsek üdítő zuhatagától megrészegült pillantással tekintek körbe, hogy immár színes-szagos-csinis jeleket foghassak, miszerint épp melyik szerencsétlen borult fel, felejtett el lőszert hozni, sorrystock, tudja jobban a sarokból mit kellene csinálnom, ésatöbbi...

    Lenne ennek relevanciája de nem abban a metában ahol vagy rohannod kell mielőtt 15-5 vagy vazelint kensz a bolyhod alá nagy septében 5-15.

    Viszont igazi sikersztori lenne ha felmerült volna bennük egy 10% kupon 49.99€ felett jutalomként annak aki képes egy ebr-t befogni, tudatni mit tegyek majd nem megdögleni egyetlen művelet során.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
      • Tankos
      · 3 éve
      Randomban ezt úgy tudod megoldani (folyamat ping), hogy letiltod adott csatára az illetőt. Onnantól kezdve nem lesz ilyen "ping" problémád.

      Viszont ezek még mindig CW és SH-ban informatívak, főleg, hogy most már el van nevezve a pálya része. Ez persze nem nekünk, hanem az új játékosoknak segítség és ezért is várom kicsit, hátha a fogékonyabb réteg képes lesz egy picivel jobban teljesíteni a csatákban.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    LisztQkac
    • Tankos
    · 3 éve
    Nem látok olyan gombot amivel kilehetne kapcsolni a pingelgetés módot és olyanról sincs szó, hogy mondjuk csak tier v vagy tier vi felett lesz használható. Belegondolok tier 1-2-3 csatákban 5-10 csatás játékosok osztják majd az észt Egyébként is randomban 90% játékost hidegen hagyja majd ki mit pingel ameddig olyan küldik vannak, hogy sebezz ennyit, lőj ki annyit, spotolj amannyit vagy húzod a csíkot a tankcsőre vagy hátulról csipegeted a sebzést mert kell a HP-d a végére
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ryek05
    • Tankos
    · 3 éve
    Végre a sok önjelölt tábornoknak lesz színesített palettája a sima klikkelgetés helyett miután kilőtték, értem az elgondolást, de talán játszanak a játékkal elő szerveren ne lokálban és rájönnek, nem ezzel van a gond. Mindenesetre jobb mint az X+1. obj. prém tank
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Peter1918
    • Tankos
    · 3 éve
    Nem fog sokat változtatni a random csatán, szerintem. De legalább végre erre is szántak időt. De klán csatákban nagy előny lesz.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bulcsu
    • Tankos
    · 3 éve
    Persze elméletben jónak tűnik, de nekem egyszerűbb a mostani. Bár ez tükrözi majd a tizenévesek korszellemét. (Ezek a mai fiatalok. )
    Ha 2 perc alatt kilövik majd telepingelheti a térképet, hogy menj ide, menj oda, hisz kicsi Cartmen mamája is azt csinálja neki a tankon kívüli életben, amit mond, akkor a csapattársak mér nem? De az "igenis" ill "értettem" hiányzik a szótárból...
    (Már ha jól értettem a táblázatot, hogy az a parancs megszűnik.)

© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.