Jelenleg 328 vendég és egy tag online

2020. július 3. 16:42

Megérkezett az első két Leopard 2A4

Írta:
(41 szavazat)
41 hozzászólás

A Krauss-Maffei Wegmann (KMW) müncheni gyárában sorakozott fel az az első két Leopard 2A4 típusú harckocsi, amelyek rövidesen Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál kezdik meg hazai szolgálatukat. Az első magyar felségjelzést Lőrincz Gábor (jobbról a 2.) dandártábornok helyezte el a vadmacskák egyikén. Teljes cikk.

previous arrow
next arrow
Full screenExit full screen
previous arrownext arrow
Slider

Utoljára frissítve: 2020. július 3. 16:50
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sezamme · 8 hónapja
  Remélem jó RNG-t kapunk ha szükség lesz rájuk. És a map sem mindegy, Bukarest assaultnak nagyon örülnék.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  huf · 8 hónapja
  Akikkel a Szentendrei Altiszti Akadémián beszélgettem a tankokról, nem voltak ennyire lelkesek. Elmondásuk szerint ezek már nem szeretik a rideg tartást, tábori körülmények között is fűtött helyen kell őket tartani, hogy bevethetőek maradjanak. Meg még egy csomó minden hasonló drága karbantartó-óvó felszerelés is kell. High-tech gépek, de olyan drágák és olyan érzékenyek is. Ők inkább az Armatára szavaztak volna, bár az még nem kiforrott modell, az is igaz... Szerintük egyébként politikai döntés született. Mindegy, mondtam nekik, hogy megnéznék majd egyet ha parkol már esetleg a közelben Amúgy kivel akarunk háborúzni, hogy támadó fegyverzetet veszünk? Mert a tankok azok.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   _tothjanos_ · 8 hónapja
   A nagy Armata hype-hoz....
   Csak halkan jegyzem meg, hogy van némi kompatibilitási probléma a NATO szabványhoz!
   Arról nem is beszélve, hogy az oroszok nem lennének túlzottan boldogok ha a legújabb fejlesztésű harckocsijuk az amerikaiak kezébe kerülne....és mondjuk már az első darabbal a páncélt tesztelnék átüthetőségre!

   Az altiszt Urak még mindig ott tartanak ezek szerint mint egy kb. 40 éves apróhirdetés: " Még üzemképes Dacia típusú kocsimat(!) elcserélném 25q trágyára! Szart szarért jeligére a Hirdetőbe!"

  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Balog · 8 hónapja
   -- Elmondásuk szerint ezek már nem szeretik a rideg tartást, tábori körülmények között is fűtött helyen kell őket tartani, hogy bevethetőek maradjanak.

   Ez furcsan hangzik.....A 21 szazadban,foleg a nemetektol,eleg erdekes huzas lenne......
   Akkor van egy tank,ami a hideg idoszakban,talan telen max egy szimpla disz.Hamar milliokba kerul,akkor legalabb vilagitson olyankor.......
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Skjenngard · 8 hónapja
    Szerintem kevernek valamit az urak. A németek minden tankja, beleértve a múzeumban kiállított 'bemutató' darabok is (még pár régebbi Leopard 1 is!), bármikor harcra foghatóak, ezért nincsenek kib*szva pl. a szabad ég alá. Érdekes lenne, ha nem lenne bevethető hidegben, akkor a komplett északi országok hadereje üzemképtelen? Kanada, Norvégia, Svédország, Finnország mind mind Leopard 2-őt használ...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sezamme · 8 hónapja
   Kicsit tájékozódhattak volna az altiszt urak, mielőtt véleményt nyilvánítanak . Politikai döntés született, jaj már megint az a csúnya politika! Armatára hiába szavaztak volna, mivel export jogosítványa sincs rá a gyártónak, 2021 előtt pedig nem is lesz, ezt pár hónapja jelentették be az Uralnál. Az export jogosítvány előtt rendelni sem lehet belőle -> ennyit a politikai döntésről . További probléma a megrendelést követően a legyártása. Az Ural az orosz állam által rendelt 130+ tankból kb. 50-t gyártott le idáig 5 év alatt, azok sincsenek megfelelően felszerelve, mivel "problémák" adódtak. El lehet fantáziálni, hogy mikorra készülnének el az exportengedélyt követően az általunk vásárolt tankok, főként úgy, hogy valószínűleg olyan megrendelők lennének előttünk, mint India vagy Egyiptom. Működéséről száraz adatokat leszámítva nem tudunk semmit, jelenleg ott tart ez az MBT, hogy az orosz állam még várja rendszeresítése előtt, hogy a gyártó által beígért fejlesztések beszerelhetőek és működőek legyenek a tankban. Légvédelmi és lőszerelhárító kapacításait ezért fedi pl. homály, mert nem tudták még tesztelni sem otthon, egyszerűen nem voltak képesek felszerelni még az összes technikával egyszerre, csak részletekben (hogy ez most technikai problémák miatt van, van csak egyszerűen a gyártást tervezték el, nem tudom). Idén tesztelik a világ legnagyobb lőterén, Szíriában, utána többet lehet róla tudni.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Skjenngard · 8 hónapja
    Armata A tank, amiről senki nem tud semmit, minden titkos, nincs export engedélye, nem gyártják egyelőre sorozatban, nem volt tesztelve harctéri körülmények között (ne is legyen). De azt ugye tudjuk a promó videóból, hogy mindent IS lelő meg kilő, és mindentől IS megvédi a személyzetet. Arról nem is beszélve, hogy amit a derék oroszok mondanak, azt általában osszuk el kettővel.
    Ezzel szemben a Leopardok kiforrott, működőképes tankok, rengeteg ország rendszeresítette már, bizonyítottak harctéren, fejleszthetőek és van mögötte logisztika. Az A4-ek, amiket kapunk, lesznek a kiképző tankok, mivel mi A7+ rendeltünk, ami jelenleg is gyártás alatt van (Az A6 feljavított, városi harcra alkalmas változata).
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Sezamme · 8 hónapja
     Teljesen egyetértek. Armata vs Leopard margóra: a Leopardnak eddig 10 változata volt, ez mit sem bizonyít jobban, hogy modernizálható a tank. Ennél a tanknál ez nem csak egy duma. Az Armata legnagyobb hátránya eddig pont az, hogy ezidáig nagyrészt csak duma minden vele kapcsolatban.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Öregbaka · 8 hónapja
  Végre egy igazi ütőerő a szárazföldi csapataink kezébe. Jól néz ki az álcafestés is. Büszkék lehetünk rájuk mindannyian.
  Mondjuk az állomány egyenruha viselési fegyelme lehetne valamivel feszesebb. Talán megtisztelhették volna a pillanatot és ezt a csúcsfegyvert azzal, hogy ehhez a történelmi képhez egységesen öltöznek és állnak. Gondolok itt arra, hogy a sapkaviselés, felöltő és egyrészes, az alapállás, stb. lehetne egységes. Na mindegy, örüljünk annak hogy végre van korszerű páncélos technikánk a hadrendbe!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Khaled · 7 hónapja
   Retardáltnak lenni nem szégyen, csak kellemetlen Az overál a kezelők viselete, amikor a gépeket használják. Mivel a "keszem" négy fő, így csak négyen viselik. Fekete barettet csak a harckocsizók hordhatnak ( meg a papok ) ! A 6. fickó nem harckocsizó, meg is "ölték" volna, ha fel meri venni
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Öregbaka · 7 hónapja
    Tuti igazad van! Igaz a négy kezelő sem egységes! Mondjuk a dédédpékának nem is kell úgy kinézni mint a többinek. Neki jár a különbözőség, mint a szolgálat után a szabadnap. Valszeg ez a magyarázat az eltérésre. A "hatodik fickó" - ahogy Te nevezted - meg talán jobb is ha nem hákás. Akkor is vigyázzba áll, mikor a többiek pihenj-be. Mindenesetre, a német acél az német acél! Ezért is lett volna szebb, ha jobban néznek ki rajta azok a katonák, akik odaálltak! De ez csak egy retartdált megjegyzése és ezért neked ezzel nem kell törődni
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Khilaxsku · 7 hónapja
   Komolyan? Egységes öltözet? Könyörgöm 2020ban élünk nem 1960ban....engedjük már el ezt a kommunista felfogást.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Öregbaka · 7 hónapja
    Kommunista felfogás?! Az, hogy a katonák öltözete és a megjelenése viszonylag rendben és valamennyire egységes legyen egy olyan képen amin láthatóan beállnak a fotósnak?! Az, hogy a képen látható hat katona ne úgy nézzen ki mint valami szakadt, szabadnapos gyülekezet?! Ezt mondod kommunista felfogásnak?! No komment!
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Khilaxsku · 7 hónapja
     Igazából értékelem hogy nem hagyod magad semmiképp, nem is értem, undorító amikor egy army ranger és egy marine egy fotón szerepel, két különböző egyenruha, fujj. Na de tegyük félre, ha Neked az egyenruha, és az " egységes öltözet" határozza meg a "feszességet" akkor csak gratulálni tudok . És igen legyen igazad, műveleten, saját felszerelésben, undorítóan néznek ki, nem is értem hogy is mernek saját cuccban összevissza kinézettel kimenni.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Öregbaka · 7 hónapja
      Hidd el egyik sem army ranger és nem marine. Azok ugye eltérő haderőnemek egy másik ország haderejében. A képen látható hat katona a szárazföldi állomány tagja. Tovább is folytathatnám a bontást, de az már nem lenne etikus mert sértené a személyiségi jogaikat. Azt meg nem szeretném. Inkább csak annyit fűzök még hozzá, hogy általában a katonáknál az egyenruha viselés egységessége is a fegyelem része. Nem mondtam hogy undorító. Azt sem mondtam hogy fújj. Sőt azt sem mondtam, hogy nekem az egyenruha viselése határozza meg a feszességet. Azt meg szerintem Te is tudod, hogy ez nem művelet.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Khilaxsku · 7 hónapja
       Legyen hát igazad Határozzon meg minket ez
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Khilaxsku · 7 hónapja
        De gyönyörű kitérés hogy egyik sem az,szép volt GG!
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         Öregbaka · 7 hónapja
         Nem kell kitérnem semmi elől. Nem szorulok rá. Inkább határozzon meg minket az, amit méltattam, de elsiklottál felette. Határozzon meg bennünket a korszerű és hatékony fegyverzet, ami lassan de végre a katonáink kezébe lesz. Ezek a harckocsik a lehető legjobb választások. Az hogy az egycsillagos nem rendezte a sorokat, mielőtt a masina elkattant, legyen az Ő gondja. Ettől még ezek a korszerű tankok sokáig a legütőképesebb erőt fogják alkotni a térségben. Ennek kell örülni és nem a gégének. Jó éjt!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Skjenngard · 8 hónapja
   Ezek még csak a kiképző tankok, a korszerű technika majd az A7+ -okkal jön
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    charliefirpo_2018 · 7 hónapja
    Majd megkapják a 2.0ás frissitést aztán minden ok lesz... Csak nehogy bugos legyen
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Csatabika · 8 hónapja
  A kezelőkön múlik,a tankon nem.
  Jó kis acélok ezek, ha jó a legénység van sok skill-je meg perk-je akkor győznek.
  ;-)

 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HUN_Sector · 8 hónapja
  Remélem ha élesre fordul a helyzet, top tankok lesznek
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   AMD5 · 8 hónapja
   Ha nem lesz az ellenfélnek kerekese, meg artyja, akkor tudnak rpodukálni. Még egy 5 skilles becsokizott legénység kéne csak bele, aztán mehet full golddal.

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.