Jelenleg 390 vendég és 2 tag online

2020. június 25. 07:31

[Supertest] Panhard EBR 105, Panhard EBR 90 változtatások

Írta:
Értékelés:
(15 szavazat)
60 hozzászólás

Panhard EBR 105

 • Mozgás közbeni szórás: +0,06 → +0,08 m/100m
 • Fordulás közbeni szórás: +0,06 → +0,08 m/100m
 • Torony forgatás közbeni szórás: +0,03 → +0,04 m/100m
 • Célzási idő: 1,2 → 1,4 s
 • Látótáv: 350 → 340 m
 • Motor teljesítmény: 750 → 720 LE
 • Végsebesség rapid módban: 95 → 91 km/h
 • Hátramenet rapid módban: 70 → 65 km/h
 • Motortűz esélye: 0,1 → 0,15

Panhard EBR 90

 • Hátramenet rapid módban: 85 → 83 km/h
 • Motor teljesítmény (top): 580 → 560 LE
Utoljára frissítve: 2020. június 25. 12:41
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pg · 6 napja
  nincs ezzel baj csak az átütést is vigyék le 50mm alá...a reloadot meg perc főlé...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  AMD5 · 6 napja
  Minden nerfnek örülni kell a kerekesek esetében, de valjunk meg ez azért kevéske. Remélem fű alatt jobban szétcsavarozzák ezeket a csótányokat

  Nem szeretné elvenni az ágtól az emberek kedvét a wg, hisz most szereték sokan kihúzni látva a randombeli erejüket, így nem hiszem hogy ennél többet meghírdetnének. De azért remélem, hogy a szokásos módon a háttérben megbabrálják ezeknek is az algoritmusát.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   AMD5 · 6 napja
   Erre elég lenne egyetlen változtatás is igazából. A sebesség, mozgékonyság maradhatna is, csak az ágyút kéne leszerelni róla. Ez spotter, nem az a dolga hogy szétkapjon dolgokat
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bulcsu · 6 napja
    A guderianos "szentháromságból" (tűzerő, páncélvédettség, mozgékonyság) én inkább a páncélt/életerőt venném kisebbre. Mert nekem nem is az a bajom, hogy nem találom el. Pl.: Múltkoriban Jagpanther 2-vel 600valamennyit vertem bele repesszel a hátába tier9-es ebr-nek. Belassult, még egy ügyes csapattárs meglőtte annyival, hogy maradt 10% körüli hp-ja és szépen visszahúzódott a bázisa felé. Azért valahol elég nem fair, mert az említett szentháromságból mindhárommal nem szabadna rendelkeznie. Mert papíron hiába 40mm a páncél ha mint a példa is mutatja a mozgékonyság miatt nehéz eltalálni és ha eltalálod is bőven elég a hp a túléléshez. Ha kapna egy miniatűr hp-t pl 700-800-at a tier 9es és hasonló kicsit a tier 10-es, akkor tőlem maradhatna is az összes többi paramétere. Nem egyből, de 2-3 lövésből kimúlna, és mindenki jól járna valahol. Uff én beszéltem...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KLC_KTE · 6 napja
  Kellett ez már, lássuk be. Bár szerintem nem ártana a számuk korlátozása sem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bulcsu · 6 napja
   Ha egy kicsit veszélyesebb volna vele játszani nem nyomulnának ennyien vele. Fentebb írtam erre pl. a hp csökkentést. Ugyanúgy meg maradna a játékélménye akinek van ebr-je, de egy kicsit olyan feelingje lehetne, mint 2013 körül, mikor bekerültem egy szem light-tal sokkal nagyobb tier-es (talán 8-as? de lehet rosszul emlékszem) hevik ellen felderíteni. Ott ugye nem volt a csövük előtt rohangászás, mert gyorsan garázsmenet. (Mondjuk sebesség szempontból tudom ez nem jó példa , akkor még nem volt rohangálós tank, de a gyorsan leszedhető hp-ra akartam mondani példának.)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Silean2
  • Moderátor
  · 6 napja
  Öhm... Akik mondják:
  "Ez kevés, lehetne több is" "Autoaimmel bevisz mindent én meg nem találom el"
  1) Gondolom nektek megvan a tank és tudtok vele konstans hozni 3000 átlagot
  2) Gondolom minden egyes lövésetekkel eltaláljátok és mindig csak a kereket lövitek el.
  3) Gondolom csak akartatok írni a cikk alatt valamit, mert "há me mé ne"

  Egyébként ez még csak SUPERTEST. Supertesten van már lassan 4 éve egy KV-4KTTS és a Chieftain Mk6-is. Továbbá a 430U nerf is, ami még akkor volt bejelentve, mikor a Leo1/STB-1-et buffolták. Szóval jah... várjátok nyugodtan
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Black_Sheep_01
   • Moderátor
   · 6 napja
   Én sem szeretem ellenfélként, ha jó kezekben van. Mondjuk jó kezekben minden tank OP, de ezzel bárkit megöl 1v1-ben. Egy lassabb tankkal kevesebb rá az esélye.
   A 8-as EBR-em 4 x egymás után vett le kerékkel lövéseket heavyktől és medektől, ezt nem tartom normálisnak.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Silean2
    • Moderátor
    · 6 napja
    Nem tudom. Megpróbáltam visszaemlékezni, hogy engem szívatott-e meg bármikor egy átlag EBR-es, de nem jut eszembe semmi.
    Olyan természetesen volt, hogy kilőtt, de az a csata végén, mikor amúgy is mindegy volt már. Továbbá annyi "OP faktor" van a tankban, hogy a hülye is képes a spotra vele. Vagyis rapid mode és át a semmi közepén, ami vagy bejön neki vagy nem. Erre a szerencse spotra meg nem lehet alapozni egy csatát. Illetve ott vannak a városi és fél városi pályák. Egy átlag játékos nem fog semmi kiemelkedőtt csinálni rajta, mert az ő tudása a Malinovka, Prokhorovka yolospotra lett kialakítva és kész.

    Véleményem szerint ugyan az a baj az EBR-el, mint a Chieftainnel. Sokaknak még mindig nincs meg/ nem játszott vele és amiatt OP. Pedig átlag játékos kezében mind a kettő tank szar, csak EBR-el van egy random faktor, amit álcának és mozgékonyságnak hívunk (bár nem értem, miért nehéz eltalálni a kerekes tankokat?...na mindegy) Chieftainnel pedig ott kezdődnek a bajok, hogy szerencsére nagyon kevés átlag/közép jó játékosnak van meg. Ebből adódóan nem is lesz olyan eset, mikor a semmi közepén áll a Chifi és forgatja a tornyát jóretard módjára
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Капитан паннонии · 6 napja
  Olvasva a kommenteket szinte csak az van benne hogy ellenfélként milyen OP ez a tank.... Tény hogy nagyon erős, de kíváncsi vagyok hogy hányan nem játszottak eddig egy csatát se kerekessel és úgy szidják őket... Nem könnyű vele jól és hatékonyan játszani.

  Nem egyszer volt rá példa hogy nyílt pályán áll de a TD mellé a nehéz tank (nem is volt arty) és ha jön egy spotter akkor persze hogy fel fogják deríteni, jön a fókusz és már a garázsban is van. Aztán meg megy a sírás hogy jaj de op az EBR.

  Amíg sokan nincsenek tisztában alapvető dolgokkal addig mindig lesz egy olyan dolog-tank amire rá fogják hogy amiatt nem megy a játék.

  Részemről nem örülök ennek a nerfnek, mert szerintem annak a kezében erős a tank aki tudja is használni. De ez bármilyen más tankra is igaz.

  Nem sírni kéne az artyt játszó nehéz tankosnak, hanem gondolkozni. Akinek nem inge ne vegye magára!

  Sok sikert a csatatéren!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   krisztianbibor · 6 napja
   Sajnos amit említettél, nem igaz. Játszottam kerekes járművekkel (EBR 105-al 50+ csatám van), tehát tudom pontosan mi a helyzet. Azt erős feltételezni, hogy mindenki úgy szidja a járművet, hogy nem is játszottak vele. De ami tény, az tény. Mindenki tehetetlen ellene. Ha te tényleg úgy tapasztaltad, hogy miután felderítettek, szinte rögtön mehetsz is vissza a garázsba, vagy nehéznek találod a játékot ezzel a járművel, az a te gyakorlottságod hiánya a játékban vagy kerekes harckocsikban. A legkisebb mértékű játéktudást sem igényli, csak vezetni kell. Igen, valószínűleg nehéznek találod a kanyarodást vagy objektumok kikerülését rapid módban, de mellette olyan gusztustalan sebességel mehetsz hogy 100 méterről sem tudnak eltalálni. Ha mégis eltudnak, akkor tényleg sajnálom, de azért van mert béna vagy. Mint említettem nem szükséges tapasztalt játékosnak lenni ahhoz hogy jó legyél velük, semmilyen tudást nem igényelnek. Ugyanez igaz az önjáró lövegekre is. Abba is gondolj bele, ha az ellenfeleid teljesen rád fókuszálnak, nem tudják az elsődleges feladatukat teljesíteni (például pozícióba kerülni, vagy megfelelően dönteni a páncélzatot hogy az érkező lövések lepattanjanak, stb), és még úgy is pár percet is igénybe vehet a csatából kiiktatni a kerekest, arról nem is beszélve, hogy bármikor visszagurulhat 80 km/h-val a saját bázisára másodpercek alatt, ahol már biztonságban van és kezdheti elölről az egészet, vagy a nevetséges alakja az alváznak, ahol csak akkor tudod sebezni a követhetetlenül gyorsan mozgó járművet, ha pontosan a közepénél találod el, különben csak a kerekeit lövöd, amivel max. 15 km/h-val lesz lassabb. Teljesen megértem, hogy élvezed ezt a járművet, de szinte az egész közösség utálja. Nem érdeklik, hogy neked izgalmas, mert ez nem egy kiegyensúlyozott "tank" a játékban, és ami neked fun, az nekik teljesen lerombolja a játékélményt. Ajánlom figyelmedbe QB legújabb videóját, jól elmagyarázta mi a probléma.
   Edit: Nem igaz, hogy annak kezében erős a tank, aki tudja használni. A legtapasztalatlanabb játékosok is tudják irányítani a járművet. Ennél sokkal többet nem igényel. Láttam már 45% WR játekosokat is hihetetlenül aggresszívan, toxic módon játszani velük.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Капитан паннонии · 6 napja
    Nem tudom hogy melyik része volt félre érthető a számodra :/

    Nem kell lebénázni senkit aki nem a Te véleményeden van. Nem mondtam hogy nem tudok vele játszani 🤦‍♂️ azt mondtam hogy HATÉKONYAN nehéz vele játszani. Area bárki képes hogy beyolozik az ellenség közé és fél perc alatt vége.

    Jó lenne értelmezni a leírtakat mielőtt elkezded osztani az észt...


    A győzelmi arány pedig nem egy játékoson múlik.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bazsi411 · 6 napja
   Nem arról van szó, hogy a kerekesek miatt játszik valaki szarul vagy jól. Egyszerűen gusztustalan, hogy csak cikázik a pályán és simán tönkreteszi más játékát, mivel 30 sec alatt ott van az ellen bázisán és rendezi a td-ket, artykat (utálom őket is) és szinte képtelenség eltalálni. jgpz-E100-al sokszor csak kritikus sebzés, kukással nem is értem miért nem egy lövés (ha eltalálja) a lada vastagságú páncélzata. De egyáltalán a HE lövedék miért nem sebzi meg rendesen 1100-al 60tp-vel vagy E100-al, stb. Ez meg futkosóból röhögve körbe lövöldöz. A nehéz tankokkal való bázis mögötti kempelgetést én utálom, de meddel is és lighttal is játszanak így. Ez is gusztustalan. Alig van értelmes tényleg taktikus csata, ami igazi élményt nyújtana. Egyébként az utóbbi időben alig van már nehéz tank, jó ha csatánként van 3. Ellenben 3-5 kerekes. Én úgy látom, hogy a kerekesek artykkal kombinálva kinyírják a nehéz tankokat. Magyarán egy egész tankosztályt tesz tönkre a WG. Gondolj bele, ha van pl 3-4 kerekes és 3 arty pl. sandriver, prokorvka, malinovka, murovanka és te épp úgy gondolod, hogy td-zel egyett vagy heavyval gurulsz pár kört. Hát nem sok esélyed van, mert gyors spot és máris artyk lőnek. Elismerem, hogy nehéz játszani kerekessel (nekem nincs és nem is lesz), de ettől függetlenül hasonlóan vélekedek róluk, mint azrtykról. Bár annyi a kerekesek legalább ott vannak a csatatéren, nem bujkálnak egy domb mögötti bokorban.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PiciMaci · 6 napja
    Mindig nehéz tankkal vagy td-vel játszol és nyÍlt pályára kerülsz 3 artyval és 4 kerekessel? Mindig olyan ebr-rel kerülsz egy meccsbe, aki kiválóan vezet és mindenkit mindenhogy átlő? Csak ellened vannak ilyen kerekesek? Sosem borultak még fel, vagy törtek össze, vagy villantak meg és vágták ki őket? Ha a fent emlÍtett tankok egyikével játszol és lánctalpas tankra lősz kritikusat sebzés nélkül, akkor is ennyire mérges vagy?

    A kerekesek előtt is voltak 3 arty nyÍlt pályás nehéz tankos meccsek sok lighttal, akik megvillantották az ellenfelet és kampec volt nekik. Vagy nagy látótávú medek jó átütéssel szétgoldozzák a drága nehéz tankokat. Amikor a T100 lt került be azért ment a sÍrás, hogy milyen op, gyors lapos, jó az álcája. Aztán valahogy az is elmúlt és senki nem siránkozik.... Maus buffnál azért sÍrtak mert túl jó lett, E5 esetén hasonló, 268 4 esetén detto.... Most meg nem érnek szinte semmit. Kényelmesebb butaságokat beszélni meg siránkozni, hogy nem tudom eltalálni, meg kritikusat lövök rajta, ahelyett, hogy megtanulnál játszani rendesen.

    Ha nem játszottál a kerekesekkel és nem is fejleszted ki, akkor miért állÍtasz ilyen dolgokat? Értem én hogy neked nehézséget okoz meg sok másik embernek az EBR kezelése, ismerem ezt én is. De lehet hogy tudsz tenni ellene, ha gyakorolsz és pontosan célzol? Szemtől szembe az ebr nem nagyon tud mit kezdeni semmivel. Azért lett gyors, hogy a tankok oldalába kerüljön vagy hátába és onnan okozzon gondot. Ha jó átütése lenne, akkor hátul kempelnének vele és osztanák a 390-es lövéseket, akkor az lenne a baj. Nem egy hibátlan jármű az tény, de hogy túl misztifikáljátok az is biztos. KÍváncsiságból hány csatát játszottál 10-es szinten és főként milyen tank tÍpussal? Jó magam közepes, nehéz és könnyű tankokkal játszok 10-es szinten többet, td-vel kevesebbet, artyval meg keveset, de nem érzem azt, hogy az általad felsorolt gondok mind reálisak lennének minden csatában. Vannak jó, meg rossz napok, amikor nem megy a játék. Van, hogy olyan játékos van az ebr-rel, hogy egyedül elviszi a csatát a hátán, de van olyan is, amikor jobb ha gyakorlóba ment volna. Mindig voltak ilyen tankok és lesznek is: WT E100, type 59, t-22 med, obj.907, grille 15, obj 268 4, obj 279 e, Chieftain, Type 5 heavy, a teljesség igénye nélkül és akkor az artykat nem is emlÍtem, amikor páncéltörő lőszerük is volt és miket nem csináltak.... mindegyiknek egy titka van: meg kell tanulni együtt élni velük. Van amit nerfeltek, van amit nem bántottak, van amit tönkre tettek, van amit helyre tettek, meg van amit még rosszabbá. De ettől még ugyan úgy megy a játék, ugyan úgy nehéz marad sokaknak, a jó játékosok most is jó játékosok... Siránkozz kevesebbet és inkább alkalmazkodj az adott helyzethez, akkor jobb lesz.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     bazsi411 · 6 napja
     "De lehet hogy tudsz tenni ellene, ha gyakorolsz és pontosan célzol?"
     Tudnék neked olyan replayt mutatni, amin tisztán látszik, hogy nem a célzásommal van baj, hanem az általam sokszor említett rng-vel. Persze én is hibázok, nyilván sokat. Ezt nem vitatom. Még ha jól emlékszem áprilisban volt ez a bizonyos csatám Minsken jgpz-E100-ra lőttem, úgy hogy én fedezékben voltam, ő meg ott a szobor környékén teljesen nyílt terepen állt, csodás célpont volt. 5-ből 1 lövésem találta el a gyenge pontokon. Kb 100m-re lehetett és ennyi nem talál????? Pedig rendesen rászűkültem 60tp-vel. És az a vicc, hogy a csata elején a kapás lövésem is talált. Asszem 3K dmg-vel zártam a csatát. Szóval mindig azzal jönni, hogy "meg kell tanulni játszani meg célozni" nem mindig fedi a valóságot. Nehéz tankokkal és TD-vel játszok.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Капитан паннонии · 6 napja
      Mindenkinek vannak olyan lövések amik nem a képességeken múlnak! Azzal nem dicsekszel amikor a Te tankod pattint ellenség lövést fontos pillanatokban? Te még nem csodálkoztál sose hogy olyan helyen pattintottál olyan helyen ahol nem kellett volna?

      Nem mehet be minden lövésed...

      Tudom milyen idegesítő tud lenni! 6k sebzés kellett volna ahhoz hogy meg legyen a T55a és 5200 sebzésnél kétszer csak láncot tudtam lőni szemből az Fv4005-nek a Jagde100-al. Rohadt idegesítő volt, de el kell fogadni. Volt hogy a hetes amerikai skorpióval pattintottam. Ez egy ilyen játék...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Black_Sheep_01
     • Moderátor
     · 6 napja
     Én azért sírok, mert:
     1. 3-3 EBR/csata nem ritka. Kevés a lőhető HP.
     2. Ha ügyes a futrinka sofőrje, akkor 15-1/2 4 perc alatt. Lassabb tankkal 3-4 lövésem van, és már vége is.
     3. A gyorsasága és a fordulékonysága miatt nehéz eltalálni, mégis mindenki megpróbálja. Így persze a gyengébb "mesterlövész heavyk" felvillannak és hamar elpárolognak.
     4. Rossz kezekben gyorsan halnak, ami sem ellenfélként, sem csapattársként nem jó.
     5. Ha gyenge nettel játszol, még nehezebb dolgod van, ha meg akarod lőni.
     6. A többi lightot zárójelbe teszi a HE-t használó EBR.
     7. stb...

     Én szeretném, ha eltűnnének az artykkal együtt.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Balog · 6 napja
      Ugye te most nem trollkodsz?
      Hat mar neked is bajod van a game-al?
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Black_Sheep_01
       • Moderátor
       · 5 napja
       Nem, komolyan beszélek. Eddig is volt bajom a WoT-tal, sosem volt tökéletes a játék. De nyilván nem is lehet az, mert ami nekem megfelel, másnak közel sem és vice versa. 2011 óta játszom, összesen 2,5 év kihagyással, azaz 6,5 éven keresztül toltam ezt a játékot, naponta átlag 12 csatát. Ez jelzi, hogy a WoT egy nagyon jó és addiktív játék, nincs más, ami ennyire le tudna kötni hosszabb távon. Ergo minden f@szsága (RNG, artyk, kerekesek, bugos bokrok, artyk, retard pályák, OP tankok, artyk, és még az artyk is) ellenére jobb, mint az összes többi játék.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Капитан паннонии · 6 napja
    Ezt most úgy mondod, mintha minden alkalommal prokhorovkán lennél 3 arty és 5 kerekes ellen nehéz tankkal....


    Nem lehet mindig minden alkalommal neked tetsző pályán menni! Nehezen hiszem hogy minden csatád a keresekek és artyk tennék tönkre.


    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     bazsi411 · 6 napja
     Nyilván nem állandóan a kerekes meg az arty a hibás, én is hibás vagyok ha úgy játszok. Az említett pályák csak példák voltak.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  reggelikávé · 6 napja
  Alakul... De nagyon kevés!

  Amikor mennek ezek a szutyok kerekesek 70-80 al és helybe megfordulnak és hasonlók (ezek után se sokkal jobb a szitu csak látszik hogy látják a problémát) a minimum az lenne egy helyben állva kv 2 troll ágyú legyen a célkörük menet közbe meg egy tornyos artyé.

  HE lőszert pedig el is vehetnék tőlük úgy ahogy van! Vicc amikor rohangál egy ilyen a pálya közepén és 8 an 8 különböző tankkal nem találjuk el, amikor mégis! benyögi hogy lepattant!
  Persze mindenki noob, ha még csak én nem találom el oké de hogy senki......
  Meglátom 2 van egy csapatba az alt+f4 kerülget mindegy mibe ülök. Az elmúlt tíz év leggusztustalanabb undormánya lett ez a kerekes ág, anno a belőhetetlen type 59, sp is jobb volt +- tier 3 as szórással mint ezek.


  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   _MrX_ · 6 napja
   Azért hejben nem fordul meg. Sőt ha nem nyomod a w-t nem is fordul...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  NR76 · 6 napja
  Szórás + 6 század!? Pöptében bevisz mindent. Ja és a kereke még mindig felvesz minden lövést. Ja nem! Lassul 10 km/h-t. JOKE!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  _MrX_ · 6 napja
  A mégfőbb gondot nem a jelenléte vagy az ereje okozza szerintem. A gond az hogy light kategóriába van sorolva. Az egyik oldal kap egy Xes lanctalpas lightot a másik meg egy ebr 105 el aránytalanul tolja el a balancot. A kategória váltás sokat segítene csapat szinten, ha egyik oldalon van futrinka akkor a másik oldalon is kellene legyen...
  A sokadik borzalmas vereség után szamolgattam kicsit a wtr alapján. És nem meglepő eredmény született. 15:3 as vereség az ellenfél 5 legerosebb játékosa kB 40k wtr összesen. Az én csapatom 15 játékosának ez a szám cirka ugyan ennyi volt.... Ezért borzalmas a random

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.