Jelenleg 190 vendég és 3 tag online

2020. máj. 27. 07:58

BAN hullám

Írta:
(25 szavazat)
105 hozzászólás

Játszani csak "pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes". Az igazságos, s így szórakoztató játékélmény fenntartásáért folytatott harc továbbra sem fejeződött be. A minap további 4.745 fiók került felfüggesztésre 1 hétre illegálisnak minősülő külső program használata miatt (ebből 3.479 kapott első figyelmeztetést), valamint 1.266 fiók került véglegesen letiltásra az EU szerveren.

Utoljára frissítve: 2020. máj. 27. 08:00
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  szoszike · 1 éve
  Fair Play Policy: Updated List of Prohibited Mods :
  Revealing the positions of enemies in a way not included in the vanilla client. Marking objects destroyed on the playing field, altering the display of shell flight tracers or calculating and displaying the position of enemy artillery with tracers, as well as those that keep spotted vehicles displayed, even when a player is not aiming at them and isn’t in their line of sight
  Making it easier to block an enemy’s shell by indicating their exact aiming point (for example, with a laser beam)
  Alerting you when spotted vehicles are reloading, including displaying an enemy's reloading timer
  Auto-aim – or “aimbots” – that provide more functionality than the “aim lock” in the vanilla client, including those that aim at the enemy's weak spots, or at weakly armored vehicles/at enemy vehicles in general, and also fix the sight on the target behind an obstacle or calculate the lead instead of the player
  Enabling automatic use of non-Premium consumables before the announcement of results of the battle
  Aiding in finding enemies by letting you adjust the transparency of objects on the map
  Leaving any tags or indicators located on the playing field where the opponent was spotted by someone from the player’s team
  Any direct alteration of the physical properties, performance characteristics, or effects of any vehicle or object in the game, or otherwise subverting the game rules
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  szoszike · 1 éve
  Nem értem ,miért nem hullámoznak ezek minden nap ?? Tiltott modok :- automata javító/készletek ;-kimutatja az ellenség töltési idejét a játék csat-ben ,itt a mindennapi "ellenseges x arty megsebzett és tolt 57mp-et" ;-célkeresztben páncél vastagsága az ellenséges tankon (valamikor a Jimmbo célkeresztben is volt és ezert banoltak) ;-lézer használata amelyik kimutatja honnan vagy kire céloz az ellenség;-aimbot használata melyik felgyorsít tanknak minden tulajdonságát (ezert esnek el a legtöbben) ;-átlát a tárgyakon keresztül ( X-ray) ;lepattanó stb. Ezert írja Jacktor is : A csomag tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállalok! Átpakolja pár módnak tulajdonságait nem tudván mi van a hátuk mögött .
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  siemkaktopl · 1 éve
  Egyik klántag panaszkodott, hogy kibannolták pedig semmit nem használt. Aznap nem is játszott mégis ki lett bannolva. GM modot használt korábban. Az is bebugol a wg-nél ? Miért kell így kicseszni az emberekkel?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tankpeti · 1 éve
   Ha valaki csak egyszer is használt modot, onnantól nem biztosított az accountja. Ennek nincs elévülési ideje. Ha valaki 2012-től 2014-ig használt valami nem okét, és arra valahogy most jönnek rá, akkor annak ugyanúgy jár a büntetés.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Balog · 1 éve
    Tankpeti
    Ez false info.Ha nincs elevulesi ido,akkor mar WoT se lenne......
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Tankpeti · 1 éve
     Ennek mi köze van ahhoz amit írtam (miért ne lenne wot)?
     Ha "Sanyi" 2 éve használt tundrát egy meccsen, amiben velem együtt volt, és én azt jelentem, videóval alátámasztva (nem értek a modokhoz, fogalmam sincs ki hogy bizonyít csalásokat), akkor a wg azt megbünteti (feltéve ha azóta nem büntették meg), akkor is, ha azóta tisztán játszik.

     Rengetegen vannak, akik sosem kapnak büntetést, annak ellenére, hogy megérdemelnék, és utólag nehezen visszakövethető az ilyen tevékenység, ettől még tény: elévülési idő nincs.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Balog · 1 éve
      --Ennek mi köze van ahhoz amit írtam (miért ne lenne wot)?
      ---- Ennek nincs elévülési ideje.

      Csak roviden:biztos,h nagyon sok fizetos gamer is hasznalt "csalo" modot.
      Mellesleg volt olyan hir is,h egyes "csalo" packok a WG profitjat is novelte,ennek hatasara is "burjanzott" el a jatek jatszhatatlansaga,ami talan felolelt egy olyan 1-1,5 evet az utolso "fazisban",mielott megalljt parancsolt volna a WG.(termeszetesen a jatekoshad nyomasara,ami eleg szomoru dolog).
      Biztos vagyok benne,hogy a sok statisztikai felmeresukel komolyan merlegeltek ezt a "nincs elevules-es" szituaciot(is),ahol a sajat aranytojas tyukjukat a WG nem fogja elnyekenteni.(vagyis a fizetos gamereket).
      Jott az amnesztia,parszaz gameren peldat statualtak,es ennyi.
      Igy mindenki jol jart.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Tankpeti · 1 éve
       Csak erre kívánok reagálni a többit ahogy látom mások már kibontották:
       Idézet: "biztos,h nagyon sok fizetos gamer is hasznalt "csalo" modot."

       Én személy szerint nem tudom mitől számít valami csaló módnak, és spekulációkba sem bonyolódok, személyem szerint minden játékbeli (nem garázs !!!) mod előny biztosít a felhasználónak. Az, hogy melyik mekkorát ad, határozza meg, hogy a közösség ÉS/VAGY a fejlesztők azt csalás minősítésbe helyezték (pl.: tundra).

       Arra nincs felmérés, hogy a F2P és a P2P játékosok közül mennyien, és milyen modokat használnak, azonban fórumbejegyzésekkel, és szellemaccountokkal (létező, de hosszú ideje inaktív) bizonyítható, hogy bizony a fizető játékosok nem kapnak kivételezést, SŐT, arányaiban az ő panaszaikat többet hallani (és olvasni fórumokon), mivel ők nem csak időt, hanem PÉNZT is veszítenek azzal, ha az accountjukat felfüggesztik.

       Arra van pár (nem feltétlen komolyan vehető) statisztika, hogy az account-felfüggesztések jelentősebb része modok miatt történik (ami egyébként logikailag is belátható), melyből a játékosok nagyobb része azt következteti, hogy ezen játékosok "csalnak".

       Az 1. és a 3. bekezdés összefüggéséből következik, hogy amennyiben valaki modot használ, és azzal felülkerekedik egy szituációban egy másik játékoson, azt a közösség szimplán csalónak titulálja. Tehát egy "feltételes" rangsor alján szereplő játékos számára, rendkívül sok csaló létezik (holott maga a csalás is egy relatív fogalom), viszont egy élvonalban szereplő játékosnak gyakorlatilag semmi nem tűnik fel.

       PÉLDA: Számomra, mivel az összes modot igazságtalanul előnyt adó eszköznek tartom (ugye modellenes vagyok), abban teljesedik ki a szituáció, hogy lenézem a modhasználókat. Ugyanakkor a játéktudásomat elég jónak vélem ahhoz, hogy ne legyenek hozzám képest előnyben, így nem is veszek róluk tudomást.

       Taktikusi tapasztalatból, a modot használó játékosok értékelésileg (vegyük a wn8-at) kb 300-500 pontnyival teljesítenek jobban, mint ha tisztán játszanának. Ez ismételten egy kezdőnek sokat segíthet, de a játékbeli fejlődését kb véglegesen megállítja, míg egy profinak... hát mintha nem is lenne.

       Az utolsó pont, hogy ha egy játékos fizető az nem mutatja, hogy az illető mennyire ért a játékhoz. Ennek belátására/bizonyítására elég megnézni egy csata után a 29 játékos tankállományát, és kész is vagyunk.

       Tehát az idézett mondatodat át KELL formálni, így:
       "biztos, hogy van olyan fizető játékos, aki használ, olyan modot, mellyel az engedettnél eseteiben nagyobb előnyt ér el a játékban"
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        szoszike · 1 éve
        "Én személy szerint nem tudom mitől számít valami csaló módnak, és spekulációkba sem bonyolódok, személyem szerint minden játékbeli (nem garázs !!!) mod előny biztosít a felhasználónak"...Teljesen igazad van ,ezeknek köszönhetően te is használhatod " in game" és mégsem vagy csaló.Legjobb bizonyíték hogy mutatkozik a játék ma ,a módoknak köszönhető : hangok ,minimap ,tank skinnek ,garázsban 2 szintes ,újabban 3 szint ,katonák automatikusan áthelyezése egyik tankból a másikba és példák meg léteznek .A WG megírta miben áll a csalás és mégis tekeritek -csavarjatok.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
       Ha logikusan végig gondolod amit beszélsz, rájössz, hogy ez hülyeség.
       1. Mi érdeke lenne a WG-nek csaló modokat fenntartani és pártolni, amikor "hivatalosan" és tisztán szétkeresi magát a játékkal.
       2. Továbbá miért veszélyeztetné mindezt azzal, ha valóban azt csinálná?
       Hiszen előbb utóbb kiderülne, elég egy rosszul fizetett alkalmazott, egy rosszakaró stb. Hiszen te is "tudod", pedig semmi alapod nincs rá, hát akkor még ha lenne rá alap!
       3. Időnként szoktam játékmagyarításokat készíteni, meg sorozatfordításokat is. Ha tudnád hogy egy- egy fejlesztő, kiadó milyen szúrós szemmel nézeget minket, pusztán azért mert módosítjuk a játék fájlait....pedig nem előnyszerzésre szolgál egy magyarítás, a játék élvezetét nem rontja, sőt növeli, és a termék eladhatóságát is. Akkor szerinted mennyire kövezne meg bármely fejlesztő egy csaló mod "bagázst"?

       Pusztán arról van itt szó, hogy ha valaki jobb valamiben akkor automatikusan csal. Ma egy St. Emil vádolt meg csalással, mert állt a mezőn mint a f*sz, semmi bokor meg ilyesmi, és belelőttem kettőt. Mi jár ezeknek a fejében?

       Miből gondolod, hogy egy többmilliárdos üzletet tönkretennének azért, hogy "vérpistike" egy sebző lövés helyett kettőt adhasson le? Számold már ki, ha mondjuk a játékosok 50%-a fizetne a csaló modokért, akkor ez az összeg sem rúghat labdába a játék tiszta bevétele mellett?
       Viszont ha egy programozó vagy, aki független, akkor mindjárt megéri.
       A legősibb kérdés "Cui prodest"? Vagyis kinek lenne az érdeke, itt is nyomra vezethetne.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Black_Sheep_01
       • Moderátor
       · 1 éve
       Bizonyíték? Hivatalos statisztika? Link a hírről? Bármi, amivel bizonyítani tudod az elméleted? Amíg nincs ilyen, addig ez konteó.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Grande__Reagel · 1 éve
       Az, h bizonyos modokat a WG-nek tulajdonítunk, és ez elterjedt, ne nevezzük már hírnek... konteo, semmi több.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Grande__Reagel · 1 éve
      Csak ha jól tudom, nem így működik a dolog, hogy mások által beküldött replayek alapján bannolgatnak. Maximum a replayed hatására, elkezdik jobban figyelni, priorizálják a felhasználót.

      Mert h ugye valami progival vizsgálják a csalókat. Magyarul amikor épp csatázol, a progi téged vagy azt a csatát pásztázza, amiben szerepelsz, és ott talál csalást, mész a levesbe.

      Abban viszont mindenképp igazad van, hogy az egyszer már csaló modot használt játékosok nincsenek biztonságban, mert törlés után is töredék file-k lehetnek a gépen, amire szintén bejelezhet a progi. Maximum akkor vagy biztonságban, ha csalástalanítás után nyomsz egy windows reinstallt is.

      Az logikailag hülyeség lenne, hogy te csaltál 2014-ben, azóta egyszer se, és 2020-ban kitiltanak egy 7re, mert 2014-ben csaltál. Akkor tiltsanak ki egyből végleg, mert akit teszem azt 2018-ban kitiltottak egy 7re, mert csalt, akkor majd 2021-ben megint fennakadhat a rostán, mert 2018-ban csalt

      Szóval nincs elévülés, de nincs múltbeli kutakodás sem szerintem. Az van, hogy most csaltál, viszlát. Ha mégegyszer csalsz, és megint elbuksz, akkor sohaviszlát.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Slandyke · 1 éve
    Én a wgmods.net -ről szedtem le a "wgmods essentials" packot és abból használok pár módosítást. Pl. team HP vagy gold lock. Szerinted ennek is lehet később hasonló folyománya?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Tankpeti · 1 éve
     Én csak a büntetési formákról tudok, amikről hallottam és tapasztaltam, hogy anno (2018-ban) milyen modok miatt kapták a játékosok (klántársak).
     Mivel én magam nem használok egyet sem, higgy @Bhalangir -nak, ő bizonyára jobban vágja.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Bhalangir
     • Moderátor
     · 1 éve
     team hp meg goldlock biztosan nem okoz majd gondot, mivel jelenleg nem tiltott, de a híreket nem árt követni. Visszamenőleg változtatás esetén nem büntetnek.

     Eleve minden ami csak a garázsba van az nem tiltott, ami a játék közben ad valamit, azokra kell figyelni.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     e2c5c0cceccce7f4d8ec388edf92922d · 1 éve
     valószínűtlen
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      siemkaktopl · 1 éve
      Én csak annyit tudok amennyit elmondott. Azt mondta, hogy nem használt tíltott módokat. Szemezett egyel, de nem fizetett érte. Lehet a wg figyeli az IP-t, hogy felkerestek-e ilyen oldalakat és az alapján bannol:?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Csory · 1 éve
  Nem értem miért nem lehet ezt a hírt hírként értelmezni. Miért kell mindig mögénézni és szétcincálni. Nem mindegy, hogy kit és miért tiltottak ki? Ha nem te voltál közöttük, akkor nem teljesen mindegy? Hihetetlen, hogy mennyi indulatot tud szülni egy a játékra tulajdonképpen semmilyen kihatással nem bíró tevékenység.
  Nem kell használni modot és nincs félnivalód. Én már vagy két éve semmilyen modot nem használok és teljesen elvagyok így is.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   e2c5c0cceccce7f4d8ec388edf92922d · 1 éve
   "Nem értem miért nem lehet ezt a hírt hírként értelmezni."

   "Hihetetlen, hogy mennyi indulatot tud szülni egy a játékra tulajdonképpen semmilyen kihatással nem bíró tevékenység."


   Talán éppen ez a gond amit leírtál, hogy pozitív hírként tálalnak valamit, ami a játékra valójában semmilyen kihatással nincs:

   vagyis konkrétabban semmilyen kihatással nincs arra, hogy jelentősen és véglegesen csökkentse a játék legnagyobb véglényeinek létszámát.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sezamme · 1 éve
   "Nem értem miért nem lehet ezt a hírt hírként értelmezni. Miért kell mindig mögénézni és szétcincálni." Te vagy az összes politikus, reklám manager, MLM ügynök és ejtőernyős középvezető álma.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rohamnyuszi
  • Moderátor
  · 1 éve
  Szimpla offtopic ugyan, de nem lehetne azt kivitelezni, hogy az új regisztrációt követően csak 72 órával lehetne hozzászólni adott fórumszekciókhoz, addig csak egy "belépő rész" lásd segítségkérés, bemutatkozás stb. lenne elérhető? Illetve az első 10 hozzászólást követően egy "jóváhagyás", hogy az illető hozzáférést kap-e más részekhez?


  Egyfajta "rangokkal" limitálni lehetne azt is, hogy minden szekció tele legyen pakolva orbitális konteókkal, hülyeségekkel és úgymond kivitelezni a "tartalmi" szekció jelenlétét a fórumon.


  Az csak ráadás, hogy az ingame account-on keresztüli regisztráció mennyi felesleges vitát és félreértést, valamint felesleges tartalmat spórolna meg.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   KLC_KTE · 1 éve
   Gratulálok a moderátori kinevezéshez Nyuszi!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   szoszike · 1 éve
   Legalább azzal kezdted hogy fftopic ,azonkívül semmi ontopic .Erre pár emberke nyomta a like-ot akik semmit nem írtak a témához kapcsolatost . Megértem hogy a nyuszi után (moderátor) szaladgálnak ( mind a Sztahanovista ,Sztálinista időkben bő nyállal tapsolni) ,mégis szívesen varjuk a témához kapcsolatos véleményüket mint például a kedves Omnipadmebumm meg a Sezamme-t nem is mondom ,ez mindig offtopic , gúnyos válaszaival régóta moderálhatták volna véglegesen . Ezenkívül ne felejtsük el azt sem, hogy mindenkinek van véleménye valamiről/mindenről és ha nem nyomja a sértegetés határát , legyen engedélyezve. Ahogy Jézus mondta : Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek! Mert: Ha én a negatív oldalát latom a játéknak és te a pozitívumot ezt nem úgy értelmezed mint te moderátor, hogy ki a Szöszikével mert nem értünk egyet .Ha Szöszike neki fog anyázni és az egész családfát emlegeti akkor mehet ahonnan jött.Itt ,sajnos sok olyan embert kibanoltattok mert ontopic negativitása nem volt egy a moderátorok véleményével ,mégis ti mind offtopic ,lehet véleményetek semmifele büntetés nélkül és ez diktatúra ! Erre dicséretet ,kedves tapsolok...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Black_Sheep_01
    • Moderátor
    · 1 éve
    Silean kommentjét még annyival egészíteném ki, hogy az eltérő véleményekkel nincsen semmi baj, amíg normális hangnemben folyik a vita. A gond azzal van, ha valaki elkezd konteókat terjeszteni mindenféle bizonyíték nélkül. Erre ott a konteó topic, az a hülyeségek kitárgyalására ideális terep, de máshol nincs helye. Például a kerekesek tönkreteszik a játékélményt => nem konteó; a lilák csalók => konteó; személyre szabott szopóroller => konteó.
    Továbbá a moderátorok is játékosok, önálló véleménnyel, velünk is lehet vitatkozni. Senkinek sem lett baja amiatt, ha nem ért egyet a modi véleményével, amíg nem személyeskedik.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
    • Kiképző
    · 1 éve
    Szerintem el vagy tévedve. Mikor ezt kiirta, akkor még nem volt moderátor.

    Offtopick es Offtopick közt van különbség.
    Az, hogy ki ki után szaladgál, nem a te, nem az én, sem senki joga eldönteni.
    Mindenki ugyan úgy van és lesz moderálva, mint eddig.
    A többit meg leírtad a kommentedben, nem kell kiemelnem.

    Továbbá nekem a te válaszod gúnyos. Akkor rakjalak ki téged is véglegesen azért, mert helytálló amit írsz, de nekem nem tetszik?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   pannoniacaptain · 1 éve
   Esetleg ha regisztráláskor egy tesztet kellene kitölteni (ami nem fél perc alatt van meg) akkor az lehet elvenné a kedvét azoknak az illetőknek akik azzal töltik szabadidejüket, hogy ide járjanak fel "trollkodni". A teszt lehetne az általános műveltségtől kezdve játékon belüli tartalmak témaköréig és ha a regisztráló személy jól válaszol meg X kérdést akkor lehetne érvényesíteni a regisztrációt. A jelenleg aktív és érdemi tartalmakat "adó" itteni játékos közösség hamar össze tudna hozni akár ezer különböző kérdést is (azért hogy ne legyen ismétlés és ne lehessen olyan könnyen fiókot létrehozni). Maga a teszt nem lenne nehéz, de olyan könnyű se hogy meg tudja az is csinálni aki még tankot se látott és alapvető műveltsége sincs. A lényeg higy foglalkozni kelljen vele. Ez csak egy felvetés. Tudom nem írok sokat itt a Wot infón, de napi szinten szoktam olvasni a fórumot és sajnos egyre több az olyan felhasználó akinek nem biztos hogy itt a helye.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   _Szazados_ · 1 éve
   "Az csak ráadás, hogy az ingame account-on keresztüli regisztráció mennyi felesleges vitát és félreértést, valamint felesleges tartalmat spórolna meg."

   Korábban volt erről szavazás, hogy legyen e. Aztán elhalt az egész dolog.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999 · 1 éve
   Az ID-vel 1 gond van csak. Meg kell írni a kódot.
   Van egy kód wot forumon a Bulletinhez, de a wotinfo Jo....-t (szándékos névkitakarás) használ, amire nem biztos, hogy jó a Php kód. Manapság meg csak úgy senki sem irogat php kódot, mert nem kis munka. Persze aki szakmában van és éjjel-nappal ezt csinálja, annak igen.

   Ha esetleg mégis erre tévedne @Jacktor, akkor itt a kód.
   http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/687383-wargamingnet-id-openid/
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jacktor
    • Admin
    · 1 éve
    A kóddal semmi probléma, nyilván megoldható a beépítése a motorba, a kérdés az hogy mennyire biztonságos. Mert hogy az mindennél előbbre való. Gondolok itt pl. arra hogy a motor szinte hetente frissül, ki vállalja azt, hogy a beágyazott külső kódot hetente felülvizsgálja, teszteli, frissíti.
    Jelenleg több mint 25.000 reg van az oldalon, nem vállalok semmilyen biztonsági kockázatot, az ő védelmükben, mert hogy nekem erre is gondolni kell, többek között. Ezt értsétek meg, Minden lényegi dolog a részletekben rejlik.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Omnipadmebumm · 1 éve
     Sziasztok. nem szeretnék okoskodni, és bele vaúzni, mivel nagyon nem értek hozzá, tök láma vagyok. De régebben egy motoros baráti kört neten tartottunk össze, ott úgy működött, hogy mindenki aki regisztrált olvashatta a közhasznú infókat, de hozzászólni csak a klub tagok tudtak, a fórum hozzáférhetőség is kötöttebb volt. Itt adott a klubtag wg account, aki ezzel nem rendelkezik az olvashatja az infókat, de nem szólhat hozzá. Gondolom nem találtam fel most a Spanyolviaszt, biztos, hogy gondoltatok már rá. Azért zárójelben megjegyezném, teljesen leállt a fórum része, inkább telón kommunikáltunk(okostelefon )Persze azért ott teljesen más számok voltak.
     Még egyszer bocsi, de a kibicnek semmi nem drága.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Omnipadmebumm · 1 éve
  Én csak azt nem vágom, hogy mi a célotok ezekkel az írásokkal. A wotinfo majd rá hat a wg re és minden megoldódik? Nem tudom elképzelni, mi lenne erre a fröcsögő folyamra a helyes válasz, amire megváltozna a játék iránti alázat. Az a probléma, hogy akik most kezdik a játékot, azok előbb utóbb itt kötnek ki. Innen szereznek napra kész információt, ötletet, tudást. Ha már az elején ezekkel szembesül, hogy a számára régi játékosok így beszélnek a játékról, és ekkora ellenérzés feszül bennük, eszük ágában sem lesz nagyobb energiát fektetni a játékba. Arról nem is beszélve, hogy pár év után már mindenki mindent tud, nem kérdez, nem tárgyal, nem gondol tovább, hanem kijelent. Ráadásul így, hogy azokat üldözzük el akik valósan tesznek a játékért, egyre több hangot kap a kijelentő, így nagyon felgyorsul a folyamat a játékos állomány rotációját illetően. Nem tudom sportoltatok e, de ott nem nagyon szokás pár év után leüvölteni az edzőt, de a csapattagot sem. Mindig mindenhol csalnak, ez legyen az ő bajuk, nem lehet innen megoldani, Ezen rugózni sztem tök kár, mert nem visz előre egy centit sem, senki nem érzi magát jobban tőle, és senki nem tanul belőle semmit, de rombol, nagyon rombol. Aki szeret még játszani az játszon, aki nem, az ne játszon, de tiszteletben kell tartani azt is, hogy van aki még szereti.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bhalangir
   • Moderátor
   · 1 éve
   "Nem tudom sportoltatok e, de ott nem nagyon szokás pár év után leüvölteni az edzőt, de a csapattagot sem." - erre azért ne fogadj nagy összegben! ;D

   Már ha valóban sportoltál komolyabban, és nem csak délutáni "szeressük egymást gyerekek" foglalkozásra jártál. Van ahol minden működik, van ahol meg vannak ellentétek.

   A hír azért kerül ki, mert ez egy hivatalos infó. A baj azzal van, hogy az emberek többsége elvonatkoztat teljesen a tényektől és elvi síkon kezd teljesen filozófiai jellegű vitát róla. Abba bele se menve, hogy még a filozófia alapja is csak filozófiai, mert semmi konkrétumot nem ismer, csak "úgy gondolja", miközben mindenhol a világ működésével és logikájával amúgy alaphangon ellentétes dolgot tételez alapnak, az alapot meg alaptalannak.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Omnipadmebumm · 1 éve
    Bocsi, félreértelmeztem, de attól igaz amit írtam.


    A hír azért kerül ki, mert ez egy hivatalos infó.
    Az erre érkező szarfolyamra írtam, hogy mi a célotok
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Omnipadmebumm · 1 éve
    Igazad van, valóban gőzöm sincs az egészről, de mindig szerettem villámhárítóst játszani, és közösségben állandó kényszerem volt, van, a normál hangnem betartására. Edző is voltam, nem, nem üvöltött le soha senki, max a tulaj
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
    "miközben mindenhol a világ működésével és logikájával amúgy alaphangon ellentétes dolgot tételez alapnak, az alapot meg alaptalannak."

    ezért szép a világ, különböző nézetek - elméletben - elférnének egymás mellett.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bmilan_NIL · 1 éve
  na felnézek, szurkoljatok
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bmilan_NIL · 1 éve
   jolvan megusztam
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    AMD5 · 1 éve
    Ha fizetsz érte nincs is miért aggódnod.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kis_lajka · 1 éve
  Mese habbal. Ha tényleg komolyan gondolnák (de nem fogják) akkor tegyék nyilvánossá a kitiltottak listáját.

  De nem fogják, mert túl sok top játékost, és top klánt érintene az egész.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   FregO · 1 éve
   @kis_lajka Én 2011 óta játszok és lassan 43 ezer csata után elmondhatom, hogy kb. 4x-5x vetődött fel bennem, hogy az ellenséges játékos cheatelhet. De lehet az puszta szerencse is legtöbbször. A baj közel sem olyan mértékű, mint amilyenre festik egyesek.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bhalangir
   • Moderátor
   · 1 éve
   Van 4 millió aktív játékos, ebből most 4775 kapott valamilyen bannt, Ez ezreléknyi nagyságrend. Akárhonnan nézem, túl sok időt erre a témára szánni maximum filozófiai kérdés. A jó játékosok aránya még elenyészőbb a teljes állományból, hiszen a játékosbázis majd 80%-a a saját hpját se tudja lesebezni. Köztük meg biztosan nincsenek szignifikánsabban kevesebben a csalók, mint bárhol máshol.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   dobilaci · 1 éve
   Amikor nyilvanos volt a lista az elso nehany ban hullam idejen akkor nem volt jo jatekos kozottuk... Tomato-k meg Atlag Belak annal inkabb.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Wick · 1 éve
   Csak a vitát generálná a lista. Volt nemrégiben egy lista a kitiltottakról, igaz az CW kampány idején volt. Le volt szűkítve magyar játékosokra, de néhányan ott is magyarázták a bizonyítványt. Nem is csalt, csak a wg egy mod miatt tévedésből tiltotta ki és hasonlók. Itt is ment mindig a szerecsen mosdatás, hogy "úgyis csak a noob-ok csalnak", "egy jó játékos nem szorul rá, miért csalna". A CW ban lista meg tele volt opé játékosokkal meg klánokkal.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    dobilaci · 1 éve
    Megneztem azt a listat ami szerinted "teli volt ope jatekosokkal meg klanokkal".

    736 embert bannoltak a Dawn of industry kampany alatt, ebbol 7 jatekos volt top 1000 helyen fame pont tekinteteben. A bannolt jatekosok java resze meg csak nem is remenykedhetett benne, hogy elhozzon reward tankot annyira szar helyen volt.

    Szoval te hiteltelen vagy es kelted a hangulatot feleslegesen meg mindig.

    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hiTTsnIJ_Wb-c_dToP_Ep-BzEQVJOff_qryn-4dJazI/edit?fbclid=IwAR2jXsPBoKUzuf4kaoH5oVJMRkbHhbXnIRfSXO8N2Vp7D16scxb-jP72OzY#gid=0
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     _tothjanos_ · 1 éve
     ...hát ez sem sikeredett a leghitelesebbre!

     Csak szúrópróba szerűen megnéztem kb 70 játékost a listáról. Középzöldnél rosszabb egy sem volt, de volt közte bizony lila is - 2 - . De piros egy darab sem! Természetesen ez nem jelenti, hogy azt állítanám, miszerint a listában nincs gyengébb képességű játékos, hisz a mintavétel szúrópróba alapján történt!

     Az általam szúrópróba szerűen megnézett acc-okon felül belebotlottam a listáról egy csomó már nem létező - gondolom végleg bannolt, vagy névcserés - acc-ba is! Ők bármilyen wn8-al rendelkezhet(nek)tek!

     Az meg minimum nagyképű csúsztatás, hogy csak a "Tomato-k meg Atlag Belak" csalnak!! Még ha ezt csak sugallmazás szinten írtad is!
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Black_Sheep_01
      • Moderátor
      · 1 éve
      Tegnap már lefutottuk ezt a kört, de Jacktor kitakarította a hozzászólásokat. Ez csak CW kampány, amihez köze sincs a piros-narancs-sárga játékosoknak. Ha az egész játékosbázist megnézed, már sokkal árnyaltabb lesz a kép. Továbbá a zöld játékosok sem számítanak "jónak", itt inkább a lilákon ment a vita. Vannak lila csalók, de nagyon kevesen, mert nekik nincs szükségük csalásra az érvényesüléshez.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       _tothjanos_ · 1 éve
       Az utolsó mondatodat tehetted volna feltételes módba, akkor még el is tudnám fogadni a többit! De a kijelentésed számomra mást feltételez....

       Senki nem állította, hogy a középzöldek, zöldek jónak minősülnek! De azt úgy gondolom - és ezzel bízok benne mindketten egyetértünk -, hogy a középzöld, zöld az nem piros! Továbbá a CW bann táblázatot dobilaci linkelte be! Tény, hogy a topick a mostani bannhullámról szól, de effektív ez a vita az Ő általa belinkelt listáról folyik.

       A végére már csak egy kérdésem maradt: a teljes játékos állományra vetített kimutatást hol tudom megnézni?
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Black_Sheep_01
        • Moderátor
        · 1 éve
        Kezdődik megint... Nem külső program segítségével lesz egy játékosból lila, hanem attól, hogy gondolkodik, tervez, pálya- és tankismerete van, és megtanulta a játék működését. Használhatsz te bármilyen csalást, sosem leszel lila, ha hiányoznak az alapok.
        Ahogy már írtam, csak nem olvastad el vagy nem vetted figyelembe, egy CW eventen nem méretteti meg magát a piros-sárga mezőny, mert eleve esélytelenek. Így most egy olyan szűk játékosbázist vizsgálsz, akik átlag felett játszanak - az átlag feletti még nem jelenti automatikusan azt, hogy jól, lásd zöldek. Ha a teljes játékosállományt vizsgálod, akkor gyökeresen más képet fogsz kapni a csalók megoszlásáról, ez egyértelmű.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         _tothjanos_ · 1 éve
         Nem értek veled egyet! Pont, hogy részt fognak venni az eventen! Tapasztalat szerzés, klán arany gyarapítás, stb.....Gondolom abban is egyetértünk, hogy a CW az teljesen más műfaj mint az osztagozás vagy az előrenyomulás....ha valaha is akar egy klán még jelenleg nem lila játékos állománya esélyes lenni, hogy nyerjen tankot csak, és kizárólag CW-ken tudja a CW tapasztalatát gyarapítani! De ettől még nem feltétlenül lesznek csalók.
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Kriminalis · 1 éve
          Nem tudtam igazából kinek válaszoljak, de most ez pörög szóval ide írom, de nem feltétlenül csak neked.
          Mik voltak az olvasottakkal a problémák?
          Hivatkoztak egy olyan eseményen bannolt játékosokra, ahonnan a legalsó réteg (akik leginkább érzékenyek lennének a csalásra) kvázi hiányzik.
          Wick kiemelt 3 !! játékost, hogy ők lilák. Ok. És? Nyilván van a lilák között is elvétve van csaló. De ha kapnál egy listát az eddig bannolt összes játékosról, garantálom neked, hogy olyan elenyésző része lenne lila, hogy csak pislognál. Hát igen.. ezen a listán ott lennének a 600 wn8as hulladékok is.

          Aztán fel kéne fogni azt is, hogy a játékosok 2-3%-a unikum.
          97-8 százalék meg nem. Kissé fura lenne, hogy a bannolt játékosok nagyobb része lila lenne. Nem hiszem, hogy ezen kell mit magyarázni, 30-as IQ, átlalános második felett érti talán mindenki.
          Itt jegyezném meg, hogy bannolt 1700 wn8as játékost egyáltalán nem kell OP-k közé sorolni. Az kb az a szint, hogy ugyanazt csinálja mint az 1000 wn8-as, csak többet lő kb 1 egésszel. Ha megnézitek az elvárt értékek kb így jön ki.
          Ha már wn8.. Nem ártana azt is tisztázni ki az OP játékos. Mert számomra irreleváns az, amikor egy 30 ezer csatás 2500 wn8as accountot több ezer csaták vannak T67 td-vel, meg type 64-gyel, ellenben t10-ben már a alulról karcolgatja a 2000et az átlag.
          OP játékos: Első accounton 55%+ wr, t10-ben 2500 körüli átlagok, újabb/meta tankokkal 3k+
          Belenézegettem abba a listába, kb 15 lilából 1 felelt ennek meg. Sry de a kedvetekért nem fogok több száz accountot kielemezni


          Ellenben..
          Ha valaki mutat egy HIVATALOS statisztikát az összes eddig kibannolt játékosról (nem egy cw-ről, ahol alapból a jók vannak), ahol %-os arányban meg lehet nézni hogy oszlanak el a jók/kevésbé jók, akkor én fogok elsőnek elnézést kérni
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           _tothjanos_ · 1 éve
           Na ezt a hivatkozott - többek között Te is tényként említett - listát várom!

           Mert eddig ezt az egy listát látom amit dobi Úr belinkelt!

           Ezt a kijelentésed meg kicsit erősnek érzem : "ezen a listán ott lennének a 600 wn8as hulladékok is." !
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            Tankpeti · 1 éve
            A kampány utáni listát Hear_Me_As_I_Will_Speak kollega rakta (rakja) össze, és szólok, hogy nem tartalmazza, az összes tiltott/bannolt accountot, csak törtrészét, ugyanis az összehasonlítás egy program segítségével zajlik, ahol leellenőrizzük, hogy a kampány utáni első napon listán lévő játékosok, a ban-fázis után is rajta vannak-e (szigorúan megegyező ponttal) a listán. Ha ez nem teljesül, akkor a játékos valamiben érintett volt.
            A szűrés egyik következménye, hogy a dobilaci által megadott lista a kampányon résztvevőket dokumentálta (mert mást nem lehetett szűrni), de akkor 817 account került "x" hét felfüggesztésre és 51 lett véglegesen kitiltva, (a listáról hiányoznak, akik 5-nél kevesebb csatát játszottak), ezért a lista csak 736-ot tüntet fel. (Ekkor csak a kampányon résztvevőket ellenőrizték)
            https://worldoftanks.eu/en/news/general-news/global-map-doi-recap/
            A kampány után 2 héttel 4410 account kapott további büntetést (melyek a kampányon nem vettek részt) (Ekkor mindenki mást is ellenőriztek)
            https://worldoftanks.eu/en/news/general-news/fair-play-0320/

            Ez 5278 fiók, melyből egy vékony szeletet láttok (és még abból is szúrópróbával teszteltek ), így a vita értelmetlen, megalapozatlan.
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            Kriminalis · 1 éve
            Pont azért írtam így, hogy szemléltessem mekkora a szakadék az alsó, és a felső "réteg" között. És a CW-s listából pont az alsó esik ki. Kevés játék van, ahol a gyengébbek, és az OP játékosok között ilyen mértékű különbség. Gyengébb játékos első gun markot sem tudja rátenni semmire, az erősebbeknek meg már a 95% sem kihívás. Egyenesen 100%-os GM grindek vannak, sokszor kihívásokkal nehezítve.
            Persze nyilván részt vettek CW-n olyanok is, akik gyengébbek, de nem ez az általános. Illetve a gyenge játékosokat ha veritek teszem azt 15:3-ra, akkor nem fogtok foglalkozni a reportolgatással. Legtöbb esetben fel sem merülne, hogy csaltak mert totál bénák.
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             Black_Sheep_01
             • Moderátor
             · 1 éve
             Már harmadszor lett leírva, esélytelen, hogy meggyőzd. Ez a legnagyobb baj a fórumon, nem gondolkodnak el a másik érvein a felek, csak hajtogatják a meggyőződésüket.
             • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
              _tothjanos_ · 1 éve
              Részemről pont van a dolog végére rakva! (.)
             • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
              9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999 · 1 éve
              Pedig már csak logikusan is ha belegondolsz:
              A mikro patcheknél nem a lilák nyavalyognak, hogy "Jaj már megint át kell raknom a modokat", "Mikor lesz már frissítve a IkszVéEm" vagy nagy patcheknél első nap látványosan afk a 30 játékosból 9, mert most babrál a modjaival, hanem átlag Jánosok, akiknek muszáj a "plusz kiegészítés".
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Black_Sheep_01
          • Moderátor
          · 1 éve
          Nem baj. Azok a klánok és játékosok vannak rivaldafényben, akik tankszerző helyekre esélyesek. Azok a pirosak-sárgák, akik a csalások ellenére folyamatosan kikapnak, nem akadnak fenn a szűrőn, nem érkezik rájuk report.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     BaliSan · 1 éve
     bojli
     Csak beteszem, ha már magyar, bannt kapott az eventen, de azóta is tolja a lila köröket Szerinted most szép alap játékkal? Ugyan már...
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      dobilaci · 1 éve
      Es az, hogy volt lila a 700 jatekos kozott az mire enged kozvetkeztetni? minden lila csalo, ugye? Ahogy ezt sugallja a tobbi alneven forumozo, sajat magat szegyello troll.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       _tothjanos_ · 1 éve
       Én csak azt nem értem nálad, hogy miért fáj neked, és kattant be ennyire, hogy tényszerűen, lila játékosok IS csalnak?!?! ....és valami csoda folytán még le IS buktak! (Jó ez csak szarkazmus, mert mindjárt jön, hogy konteos troll vagyok! )

       Az meg egyenesen felfoghatatlan a számomra, hogy a lebukott lila csalóknak és a "tobbi alneven forumozo, sajat magat szegyello troll." -nak mi köze van egymáshoz?
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Black_Sheep_01
        • Moderátor
        · 1 éve
        Úgy állítjátok be 2-3 példán keresztül a dolgot, hogy a kiemelkedő játékosok csalók, ami egész egyszerűen nem igaz.
        A tutit leíró fórumozók hiteltelenek, ha nem vállalják a játékbeli account nevüket, mégpedig azért, mert egy gyenge játékos véleménye a játékról kevesebbet nyom a latba, mint egy hozzáértő játékosé. Ez kb. olyan, mintha Nadalt vagy Federert próbálná meggyőzni a testnevelésből felmentett 12 éves Karcsika, hogy a tenisz szabályai márpedig nem úgy vannak, ahogy ők gondolják.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         _tothjanos_ · 1 éve
         Te most miről csúsztatsz? Többek között ez flegma hozzáállás viszi el a vitákat rossz mederbe. Gondolom nincs problémád az értelmező olvasással, mert feltételezem nem ad moderátori jogot Jacktor minden analfabéta baromnak. Ebből eredően arra kell következtessek, hogy direkt csinálod a műbalhét az ilyen baromságok leírásával mint amit egyel fentebb írtál!
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Black_Sheep_01
          • Moderátor
          · 1 éve
          Azt írtad, hogy lezártad a vitát, most pedig belém kötsz. Pihenj egy napot.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     BaliSan · 1 éve
     A fame pont és a wn8 nem ugyan az Lehet lila kék emberke aki csal, csak nem ért rá az eventen CucuHUN VTEPS..... Fura, nincs róla adat, lehet csak nevet váltott
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      dobilaci · 1 éve
      Kepzeld tudom mi a wn8 meg a fame pont. Mivel a CW kampany elsodlegesen a fame pontokert ment es az abbol megszerezheto jutalomtankokert igy nyilvan a csalok is amiatt csaltak. Ezt le kellett volna irnom, mert ugy tunik a gyengebb kepessegueknek nem volt vilagos, Elnezesedet kerem, legkozelebb pontosan fogalmazok!
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       BaliSan · 1 éve
       Mit nem értesz gyengébb képesség? Ha 10 csatát csalt le, mert nem ért rá egész este az eventre, akkor kevés a Fame pontja. Attól még lehet hupilila játékos is.....

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.