Jelenleg

27
látogatónk van

2014. április 7. 09:38

AMX 50 100 - Elemzés

Írta:
(75 szavazat)
67 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A 100mm SA47 az 50 100 lelke. Első ránézésre nincs benne semmi különleges, 232 mm átütés (263 arannyal) és 300-as alfa, de hoppácska! Ez egy francia tank így szinte elengedhetetlen tartozék hozzá az autoloader aminek a tárában összesen hat lövedék figyel. Kis matekóra következik: 6x300=1800 azaz akármelyik Tier VIII-as tankot gond nélkül legéppuskázza pillanatok alatt, de itt érkezünk el az álom azon részéhez, mikor beleér a kezünk a bilibe és hirtelen felébredünk...

A sok jóság mellé jár egy pár rossz tulajdonság is. Kezdjük rögtön a célzásidővel, ami 3 sec... nos ez pont arra elég, hogy az őrületbe kergessen ha éppen valakin gyenge pontot akarsz ellőni, mivel a tárból 2,7 sec-enként jönnek ki a lövedékek néha az ember legyőzhetetlen késztetést érez, hogy úgy tapossa az egeret, ahogy zöldre vált a célkör, de nem éri meg... Mivel francia ágyú, ha nincs teljesen beszűkülve szór mindenhová, csak oda nem ahova kellene, de még teljesen rászűkülve is ha megpróbálsz vele snipeolni, hiába a 0,36 m-es pontosság, a lövedékek úgy repkednek mint a részeg fecskék: teljesen kiszámíthatatlan random röppályákon, ahova épp az úri kedvük tartja, oda repülnek, bucskáznak, egymásba gabalyodnak, orra esnek saját magukban és a többi. Ennél fogva a snipeolás egy picit necces vele, hiszen ki kell várnod a 3+ másodpercet, amíg a részeg tüzér megtalálja, hogy melyik bizgentyűvel is kell célozni, ilyenkor pedig DPM-et veszítesz...

A másik fekete pont pedig az alfa sebzés, ami 300-nak van írva, de mivel francia ágyú (szeretném leszögezni, hogy erre semmiféle bizonyíték nincs, így ha gondolod akár ignorálhatod is amit most írok) a +/-25%-os sebzés dobásnál ő inkább lefelé szeret nyúlkálni. Ez olyankor vicces, mikor meglátsz egy Tier IX heavyt és úgy döntesz, hogy rámászol, s mikor a tárból mind a 6 lövésed sebzett és ő még mindig él, az úgy egy picit zokon szokott esni... Ez a két dolog együtt pedig szeretik tetézni egymást...

Az 50 100 másik nagy Achilles-sarka az elképesztően hosszú töltési idő, mivel egyszerre 6 lövedéket rak be a tárba az automatika, szépen elbíbelődik ezzel egy darabig. Számokban ez 48,6 sec, amit egy teljesen fullos tankkal is csak 46,5 sec-ig lehet levinni (ellátmánnyal 44,6 sec), mivel sajnos az autoloader miatt töltésgyorsító nem rakható rá.

Torony

A híres oszcillációs vagy más néven billenő torony, ami az összes táras tankon megtalálható. Ennek a kialakításnak a nagy hátránya, hogy nem helyezhető rá komolyabb páncélzat így sajnos elég könnyű belőni... Számokban ez: 90/30/30 mm-es páncélt jelent, ami a döntött részeken 150 mm-t is eléri, de ennél a tanknál totálisan értelmetlen páncélról beszélni...

A másik nagy hátránya ennek a torony kialakításnak, hogy az ágyú fixen van beépítve, így együtt kell, hogy mozogjanak. Ez annyit jelent, hogy a csőlehajlás is erősen limitált: 6° elől, 5° oldalt és 4° hátul. Emiatt sokszor gondban leszünk, ha lefelé szeretnénk célozni, persze a 13°-os csőemelkedés sokat segíthet ezen, csak egy kicsit fura megoldáshoz kell folyamodni ez esetben. Gondolom, mindenki ismeri a hátrafelé nyilazó magyar lovasok történetét, nos erre gondolok. Felmész az elejével egy emelkedőre és a megfordított toronnyal máris van csőlehajlásod, a páncél miatt nem kell különösebben aggódni, mert így sincs.

Két másik kis idegesítő apróság, hogy a torony „mosolygós” része, azaz a turret ring (torony gyűrű? vagy valami ilyesmi) eltalálása esetén sérül a toronyforgató rendszer, ami javítás nélkül ~15 sec körüli időre beragad. A másik pedig, hogy a tüzér előszeretettel hal meg a tornyot érő lövésektől, sokkal gyakrabban, mint más legénységi tagok.

A torony forgása 32°/sec, ami egy nehéz tankhoz képest nagyon jó érték, nem kell félni attól, hogy ne tudnánk gyorsan odakapni a "tekintetünket" ahova kell.

A látótáv 380 m, ami mondhatni átlagos, de soha nem lesznek gondjaink azzal, ha esetleg saját magunknak kellene spottolnunk.

Felépítmény

Egy nagy uzsidoboz tele 50 tonna papírral, talán így lehetne legjobban jellemezni. Mikor azt mondom hogy nagy, akkor azt úgy értem hogy BAZI NAGY. Csak az nem találja el, aki nem akarja, de szerencsére az 50 tonna igen jól hasznosítható legalább ütközésekkor. Sokszor, mint egy 7. lövedék funkcionál, medekről lazán le lehet vele kapni 2-300 HP-t egy emberesebb rúgással. 

A test hasonlóan páncélozott, mint a torony 90/35/30 mm, aminél a készítők próbáltak az IS-3-hoz hasonló kialakítást csinálni, csak gondolom félúton elfogyott a karton vagy a ragasztó, így kicsit félbe maradt a "csuka orr". Az effektív vastagság itt sincs túlzottan az egekben, így páncélvédettségről beszélni értelmetlen. Szerencsére a sidescrape sem opció ennél a tanknál hála a papír oldal páncélnak és az elején lévő befelé hajló lemeznek. 

Amire még érdemes odafigyelni az a tüzérség. Francia tankoknál örökös betegség a vékony páncélzat, ami különösen igaz a tetejükre, amit inkább nevezhetnénk napfénytetőnek, mint páncélzatnak. Ebbe a tankba gyakorlatilag bármelyik tüzér amivel összehozhatja a sors, képes a maximumot sebezni, ha a hátsó motorházat találja el. 50 100-zal nem érdemes nézni, hogy milyen arty van az ellenfélnél, ennek a tanknak a Grille is épp úgy a megtestesült gonosz, mint a GW E-100...

Egy további idegesítő dolog, hogy a legénységi tagok ugyan a tüzért leszámítva nem kifejezetten sérülékenyek, de valamilyen oknál fogva mindegy szálig töltők. (Jó a sofőr nem, ő nem hord a hóna alatt ágyúgolyót, mint Bud Spencer a Kincs ami nincs-ben). Ennél fogva, ha valaki hal, akkor a töltés idő is drasztikusan megugrik és míg más tankokban a rádiós halálát elkönyveljük járulékos veszteségként (ugye KV-5 tulajok?), itt kénytelenek leszünk őt is feltámasztani hamvaiból. A legjobb megoldás erre egy nagy EÜ csomag, ami egyrészt 10%-kal csökkenti a halálozási rátát, másrészt több legény is felkelthető vele egyszerre.

Felfüggesztés

32 °/sec forgás, ami egy nehéz tankhoz képest elképesztően agilissá teszi ezt a gépet. Továbbá a talajellenállása is mérföldekkel jobb, mint akármelyik Tier VIII nehéz tanké, így nehéz talajon is meglepően ügyesen közlekedik.

Motor

Egy 850 LE-s Maybach. Igen egy német motor (mint a háború után a franciáknál minden), ami a legerősebb ezen a téren (a KV-4-5-öt leszámítva). Úgy repíti a gépet akár az álom, a gyorsulása kiváló, a végsebessége pedig 51 km/h. Egyéb kérdés?

Ez összeadva a jó forgási sebességével nagyon agilis kis jószággá teszi, 50 100-zal soha nem lesz gondunk azzal, hogy ne érnénk oda valahová, lazán képes tartani a lépést szinte az összes meddel, ami gyors pozíció váltásoknál, vagy menekülésnél nagyon hasznos tud lenni.

Ajánlott játékstílus

Ízig vérig support tank, kis túlzással a support tankok etalonja, minden megvan benne ami ehhez kell. Mobilitás, tűzerő... de mi a harmadik? Páncél? Az nincs... Szóval majdnem minden. Ő az a csendes kisfiú, aki az iskolában mindig próbál kimaradni a bajból, hogy aztán hallgassa a többiek cukkolásait... aztán pedig berágatják és fél kézzel földhöz vágja az osztály erős emberét. 50 100-zal egy teljesen új arcát mutatja meg az embernek a játék: a support tankok világát. 

Azokét a sokszor alul értékelt se nem med, se nem heavy, se nem td tankokét, amiket sokan szeretnek egyszerűen a "szar tankok" kategóriájába besorolni, ám erről a tankról mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy rossz lenne, hiszen ha egy ilyen békafaló masinéria figyeli a hátadat, semmi nem jelenthet akadályt...

AMX-szel érdemes megtalálni az olyan helyeket, ahonnan zavartalanul tudjuk szívni az ellenfél vérét anélkül, hogy komolyabb bajba kerülnénk. Gondolok első sorban a pályák azon központi részeire, ahonnan ráláthatunk egyes létfontosságú helyekre, mint pl. Ruinbergen az "E" vonal, ahonnan főleg az északi részről gond nélkül hülyére lőhetjük a városban harcolókat vagy Mines-on a C9-ben lévő sziklát a déli oldalról.

Ezzel a tankkal egy meccsnek általában 3. fázisa van:

 • Fosós fhanszia harcmodor: A fent említett vérszívás, amivel próbálunk az ellenfélről minél több HP-t lelopni, a legkevesebb saját HP árán.
 • Felszámolás: A meccs végéhez közeledve általában kezdenek megmerevedni a vonalak és a lőhető tankok is kezdenek megfogyatkozni, aki el akart érni egy pozíciót már valószínűleg elérte vagy mi kilyuggattuk. Ilyenkor érdemes elindulni a többi heavyvel/meddel óvatosan felszámolni a tömörüléseket, nem kell félteni a tankot, minimális matektudással kiszámolható, hogy az ~1800-as burst sebzésed, na és persze a társak lövései elegek lesznek-e az ellenfélre, avagy sem és ez alapján letámadni a csúf nmy-t. Ha tudod hogy a társaik nem tudják őket érdemben támogatni nyugodt szívvel közéjük lehet rohanni, megforgatni őket és taposni az egeret, ahogy csak a csövön kifér.
 • Berágás: A meccs legvégén, mikor már egyre több elszigetelt vagy legyengült tank van a pályán lehet önállósodni és érdemes ezeknek nemes egyszerűséggel "a nyakába ugrani és összefosni magad", ahogy nagyanyám szokta vala mondani. 

Viszont a nagy tárazgatás közepette érdemes figyelni arra, hogy sohase menj be olyan szituációba, amit nem tudsz jó eséllyel megnyerni vagy elmenekülni belőle, mivel a 46 sec-es töltés alatt teljesen védtelen vagy; de olyan szinten, hogy egy Pz38Na képes megkergetni a fél pályán keresztül (based true story). Ilyenkor az egyetlen fegyvered az ütközés, ami kisebb könnyű tankok ellen prímán alkalmazható, de egy meddel már nem fogsz elbírni...

Egyébként játékstílus ügyében igazából MrScheff-hez kellene jó tanácsokért folyamodni, nála valószínűleg nem sok játékos tud többet kicsikarni az 50 100-ból, hiszen 2700 átlagsebzést nem a szél fúj össze. Talán ha elég kitartóan kérleljük, csinál majd róla egy videót.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Célzásgyorsító, Ventilátor, Vertikális stabilizátor.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Nagy elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék vagy Ellátmány.

Ajánlott legénységi képzettségek

Első körben a 6. érzék, ami kötelező darab, e mellé lehet választani vegyes felvágottat, mint: Sima utazás, Pillanatkép, Helyzet felismerés vagy Teljes javítás képességeket ízléstől függően, második körben pedig BiA (Elit alakulat) a gyorsabb újratöltés miatt.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

6 lövetű tár 1800 burst sebzéssel, kiváló mobilitás és végsebesség, röhögve dönt el meccseket egy jó sofőr kezében és mivel fhanszia, sokan hajlamosak alábecsülni... egyszer.

Hátrányai

Papír páncélzat, hatalmas méret, extrém módon érzékeny a tüzérekre, 6°-os csőlehajlás, 46 másodperces töltési idő, ami érzékeny a legénységi tagok sérüléseire mivel mindenki töltő benne, alacsony HP.

Kiknek ajánlott

Röviden? Mindenkinek! Ez a játék azon kevés tankjainak egyike, aminek minden garázsban ott lenne a helye.

Először is gyakorlati oldalról az egyik legkeresettebb ESL és 7vs7 tank, nincs olyan magára valamit is adó csapat, ahol ne lenne belőle legalább egy duó, hiszen a tűzereje és a mobilitása kiválóan alkalmassá teszi arra, hogy hirtelen megtoljanak vele egy oldalt, vagy lerohanjanak pár elkószált tankot.

Kevésbé gyakorlatias szempontból ez a játék talán legjobb FUN gépe, ha egyszer ráérzel az ízére, soha nem unsz rá. A stílusa annyira dinamikus, hogy egy pillanatnyi üresjárat nincs benne, még a tárazási periódusok is aktív játékkal telnek, akár bújócskával vagy Benny Hill féle fogócskás jelenettel, de unatkozni egy percig sem fogsz.

Továbbá kiválóan alkalmas arra, hogy megtanulj gondolkodni. Ez talán kicsit furcsán hangozhat, de az 50 100 tipikusan az a tank, amivel nem lehet ész nélkül játszani, minden egyes lépést előre meg kell gondolni, mivel ez a tank és úgy általában az összes francia nehéz az M4-től kezdve, nagyon nem tűri a sofőrje hibáit és igen keményen bünteti is őket. Egyetlen kis ballépés és legtöbbször füstölgő roncsként végezzük...

A 6 lövetű tár hatalmas előny tud lenni egy esetleges 1vs1 harcban, szinte minden meccsen megkapja vele az ember az "OP noob autoloader" sablonszöveget (általában olyan vállalkozó szellemű zseniktől, akik azt hiszik, hogy le tudnak adni 1400 sebzést 15 másodperc alatt), de az AMX csak azok kezében OP, akik tudnak vele játszani és ez a legnagyobb buktatója. Ha ez rád nem igaz, inkább csak szívni fogsz mintsem szórakozni, az ilyen játékosok kezében inkább bamba öszvér, mint táltos paripa az 50 100. Márpedig megsúgom, hogy (szerintem legalábbis) ez az egész francia nehéz vonal legjobb tankja. Ha ez nem tetszik az 50 120 és az 50B sem fog...

Az AMX minden téren búcsút int a nehéz tankok doktrínájának, ezzel a géppel nem fogsz dicső módon csatahajóként előretörni a harcmezőn vagy KV-2 módjára keresztbe állni egy hídon és feltartani egy egész hadosztályt.

Az 50 100-at a történelem egy olyan szakaszában fejlesztették ki, amikor egy addig még soha nem látott háborúra készült a világ. Az ekkor még éppen magához térő francia hadiiparnak direkt a nagy túlerő elleni harcra kellett egy tank és ebben a szerepkörben az AMX nagyszerűen helyt is áll.

Ez a tank egy sunyi ninja, aki többnyire elérhetetlenül osztja a halált, mikor pedig már vissza tudsz rá lőni, akkor tudod hogy már késő, mert már csak ingyen sebzés vagy neki...

Végül pár jó tanács fegyverválasztásnál azoknak, akik ezt a vonalat húzzák:

 • ARL 44: 90mm F3
 • AMX M4 45: 90mm F3 vagy 105 13TR-el a legjobb. A 90mm DCA 45-öt kerüld, mint a leprást.

Videó


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 11:00

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Gergely_M · 8 éve
  Doncoyote: Jól írta, hogy célzásgyorsító (angolul: Enhanced Gun Laying Drive, vagy csak GLD). Annyit tesz, hogy 10%-al gyorsabban szűkül a kör. Szerintem Te a töltésgyorsítóval kevered (Tank Gun Rammer).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Doncoyote · 8 éve
  Van 1 ilyen fullos tankom, de ahogy megszereztem hozzá mindent félre tettem a garázsomba mert nem tudok vele
  játszani De most felcsillant a szemem erre a jó kis leírásra amit köszönök Hamarosan ismét előveszem hátha jobban
  tudok vele játszani.
  Ajánlott felszereléseknél írtad a célzásgyorsítót ,gondolom a fejlesztett célzórendszer-re gondoltál ,én ilyet sajnos
  nem tudok felszerelni ,lehet hogy csak eltévesztetted. Nem áll szándékomban megsérteni a szuper munkádat, remélem
  kapunk még tankokról ilyen jó leírásokat
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Okoslandok_HUN · 8 éve
  A support miért heavy/td/med keverék? És ha igen akkor az 50 100 miért support? Szerintem szimplán egy 9es med 8as heavynek álcázva a minimapon. Abszolúte kimeríti a med fogalmát.
  Az én szememben a support ott kezdődik amikor a támogató szerepkör kihozza az állatot az adott tankból, tökéletes példa erre a pershing ami egy eléggé tipikus amcsi med vagyis szinte minden létező értéke közepes / erős közepes lásd: mozgékony de azért nem repeszt 60al, relatíve páncélozott tud lenni a tornya pedig az op határait súrolja ha olyan kedve van. Az ágyúja nem kirívó de nem is szenved a t44 / t69 szindrómától [ennek a 2 tanknak az ágyúja önmagában annyira irritáló mint egy pz38na és egy m3lee együtt meg 2x az ATV] ha kell átver szemből a kv4 kivételével bármit a saját szintjén ha arról van szó flankel, átkerül a pálya túl oldalára, vagy random t32vé változik. A lényege ugye a kis drágámnak, hogy teljesen m1 mi a szitu, nem leszel SOHA feltűnően hátrányban ha pedig olyan terepre kerülsz ami hagyományosan amcsi barát akkor 1 csapásra félistenné változik, és mivel ennyire sokoldalú ezért bármikor, bárhol, bárkit kitud segíteni ami ugye a support lényege lenne. Az 50 100at is szeretem de lássuk be közel sem ennyire sokoldalú van 1 jól bejáratott "amikor nem rám figyelsz.. na pont akkor fogsz megdögleni" stílusa de ettől még nem lesz support szimplán 1 jóféle med.
  Az 50 100al relatíve nehéz játszani viszont relatíve könnyű megfordítani 1 csatát és ez megint nem 1 tipikus support vonás.
  Az 50 100 egyedül is pont ugyan olyan halálos mint csapatban maximum kicsit trükközni kell.
  Ugye táras, általában nincs olyan birka aki rárohan amíg töltve van, na most mit csinál 1 táras ha tölt? Hátrál. És mi történik ha te kihátrálsz 4 lőszerrel 1 a helyszínre frissen érkezett elől? Free kill. Bőven lehet trükközni azzal, hogy mikor töltesz újra, a "amikor van rá időd" egy baromság.. több okból is: 1.: a áh most biztonságban vagyok.. kijelentés a leggyakoribb halálozási ok kb minden multi játékban , 2.: Ha annyira biztos, hogy 46,6 secig senki nem fog arra jönni akkor valószínűleg rossz helyen vagy , 3.: a példában említett 4 tölténnyel a példában említett 2 tankot 1 rammolásal 1v2be kicsapod bárhol, bármikor, 4.: egy tárasnál a tárazási idő nem olyan mint egy artynál, elmész a konyhába hozol 1 pohár vizet majd kilövöd a kövi tankot, bőven aktív játékidő, ilyenkor éri meg a legjobban a helyváltoztatás egy 50el repesztő 50 100at azért valószínűleg kisebb eséllyel sebeznek mint 1 egy helyben nyugisan tárazót. 5.: A van rá idő vészesen relatív a wot spot rendszere miatt főleg ha azt is hozzá vesszük, hogy hülyék mindig is lesznek a wotban így bármikor rád chargolhat 1 ferdi a puszta közepéről .
  Személy szerint az 50 100 hozzám kegyes volt a kiságyú nagyon adta és mind 2 ágyúval engedett snipeolni amin az arl44 és az m4 után eléggé meg is lepődtem lévén az arl44 abszolúte nem feküdt az m4 pedig csak a vége felé kezdett el működni snipe témakörben [másra ugye meg nem jó , na jó de: med vadászatra kegyetlen op mivel elég sok 7es mednek van alacsony átütésű tier6os ágyúja pl a vk-k a comet, a t43 stb amik azért igen csak tudják szívni a fogukat egy 90 mmes döntött páncél láttán.]
  A dombra felmászás témakör érdekes dolog, ugye ruszki tankoknál látni sokat azt a trükköt, hogy a tank seggét feltolja a dombra és voala ágyúsüllyedés. Viszont ezt fordítva csinálni nem igazán szoktam főleg nem 50 100al német motor + alapból is szereti elhagyni a moduljait úgyhogy eléggé instant halálnak hangzik. Maga a vk4502b formot szoktam használni 50 100al ha éppen indokolt de inkább sideolásnál elvégre úgysem pattan róla semmi de továbbra is kisebb felületet nyújt és a löveg is hamarabb kiér a tereptárgy mögül. Ahogy elnéztem ez pl fcm 50tnél nagyon tud működni + is3nál a csuka orr sidescrape problémái okán.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  505thzajcev · 8 éve
  Teljesen jo iras gratula erte! Huen tukrozi hogy kell hasznalni ezt a tankot
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  nexudes · 8 éve
  Amikor csapat játékban 5 db 50 100 legázolt minket akkor azt mondtam nekem kell egy ilyen
  Meglett... Első jó tanács ahogy fentebb a szentírás is mondja, bújj el, jobban!
  Csata első pár percében messziről oszd az áldást. 6. érzék alap, felvillan máris kihasználod, hogy az egyik legjobb gyorsulású a tankod és már nem is vagy ott, szó szerint teret váltasz ;-)
  50 sec, közöld a társakkal a csata elején, hogy "reload 50 sec" páran rögtön kérdezik "Why?"
  Újratöltés, ha van rá időd rögtön tölts, nem baj hogy még 4 van a tárban, TÖLTS!!!
  Kib*szott szar ott állni AMX 50 100-al kifogyott tárral szemben t-34-85-el, vagy rosszabb esetben KV1S-el, elfutni nem tudsz mert olyan gyorsak mint te, a tár meg üres, nyomkodod az F7-et F8-at, de többiek csak röhögnek, hogy a hülye táras most beszopta. Nagyon ritkán jön oda valaki menteni, csak aki felfogja, hogy ez a játék csapatjáték.
  Célzásidő és szórás, 3mp sok, de ha kivárod és jól vannak a képességek felrakva a legénységre csodákra képes a 232mm átütés.
  Szakaszban haverokkal kiváló általában úgy megyünk, hogy két 8as heavy előttem 50 méterrel én hátulról támogatom őket.
  Csúnya vörös előtte magát, már futok is, és ürítem a tárat, 10mp alatt ez 900 sebzés, plusz ugye haverok két nehéz tankja, ami plusz 2X 300-400 vagyis 10-12 mp alatt lebontunk egy nehéz tankot.
  Tüzérség: 3mp amíg célzol ... 3 lövés 10 mp, egy jó arty ennyi idő alatt kiszed, ezt jól gondold át. Inkább ne állj meg fuss el
  Páncélvédelem:
  Legutóbb Luchssal lőttem ki AMX 50 100-at ez legyen az intő jel mindenkinek!
  (mondjuk abban a partiban megvolt egy RHM is. 1K sebzés tier8-ban. )
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Emerich37 · 8 éve
  Rossz vagy nem ugyis azt kell hasznàlni míg meg nem lesz a nagycső. És biztos elszórsz vagy két miatyànkot addig.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  OdinHUN
  • Kiképző
  · 8 éve
  Fogalmazzunk úgy, hogy sírni fogsz míg krigrindeled rá a nagy csövet.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  GAgyiXyXy · 8 éve
  DCA45 lepra? Azt hittem (csak)velem van a baj... Na le vele! Visszateszem az F3-at az M4-re. Az a DCA az 50-100-on is olyan szar? Mert ahogyan nézem kell egy idő mire összejön a 100-as cső.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Chaos_42 · 8 éve
  Egy kis megjegyzés.
  Azért töltő az összes legénységi tag, és azért ekkora a töltési idő, mert bizony az autolader betöltéséhez ki kellett volna szállni az egész legénységnek a tankból. Amihez meg kellett volna állni. Hál istennek csak egy hosszú töltési időt kaptak az AMX ek nem azt hogy 30 sec abszolult tétlenség
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Emerich37 · 8 éve
  Odin ,bocs de nem értek egyett, a BDR g1 b a legjobb tier 5 ös farm tank, egy kis csúnya gyilkos. Az Amx m4 45 viszont az egyik legjobb heavy a tierjében csak hely és kredithiàny miatt adtam el.
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.