Jelenleg

24
látogatónk van

2020. március 26. 17:45

Jövőbe tekintés: Játékbeli változások 2020-ban

Írta:
(26 szavazat)
76 hozzászólás

Megérkezett a tavasz és elkezdődött a tankcsaták új szezonja. Előző cikkünkben már említettük a járművek újra egyensúlyozását, most nézzük a további változásokat:

Tervrajzok

A tervrajzok egy új funkció, amit nagyon sok játékos használ, viszont vannak még benne hibák, ezeken igyekszünk a jövőben javítani. Az egyik ilyen probléma, ha valamelyik nemzet összes tankja ki van már fejlesztve és maradt nemzeti töredéked, akkor azzal már nem tudsz kezdeni semmit. Ezen és az ehhez hasonló problémákkal foglalkozunk és gondolkozunk azon a megoldáson, ami mindenkinek jó lehet. Mindenesetre tovább dolgozunk a tervrajzok fejlesztésén.

Prémium lövedék

Jelenleg a prémium lövedékek használata tűnik a legelőnyösebbnek, sok olyan jármű van, amelyet dinamikája és jól használható lövegének prémium lőszerrel történő kombinálása igen erős ellenféllé tesz. Ez azonban árt az olyan tankoknak, amelyek jól páncélozottak és jó túlélési eséllyel indulnak harcba. Azonban a páncélozottság hatása a prémium lőszerrel szemben lecsökken. Jelenlegi fő célunk, hogy ezek a járművek több hangsúlyt kaphassanak a csatákban, hogy az eredeti szerepkörüket megfelelően láthassák el.

A Sandbox szerveren tesztelve megpróbáltuk lecsökkenteni a prémium lőszerek DPM-ét és jó fogadtatásban részesült a játékosok körében, főleg ha ezt külön választjuk a New Balance többi változtatástól. Még sok a teendő ezekkel – például dolgozni kell a HE lövedéket érintő egyensúlyozáson. A végső döntést még nem hoztuk meg, hogy az alap lőszer sebzését növeljük-e a jövőben esetleg, ez még kidolgozásra vár. Az egész lövedék rendszer átdolgozása várható a jövőben. A jövőben sem szándékozunk visszaállítani a prémium lőszerek aranyért történő megvásárlását, ezzel szeretnénk biztosítani, hogy minden játékos egyenlő eséllyel indulhasson a csatába.

A HE lövedékről

A HE lőszerrel tervezett változás egyenlőre nem hozott sikert, sokkal érthetőbbé és kiszámíthatóbbá kell tenni a sebzés nagyságát. Viszont a játékosoknak is meg kell tanulniuk, hogy az adott lövedék mennyit sebezhet, ha átüti a páncélzatot és mennyit, ha nem. Átütés esetén a sebzés nagysága közel lesz a páncéltörő lövedékhez, mi jelenleg ebbe az irányba tervezünk elmozdulni.

Az arty kérdés

A kábítási mechanizmust nem fogjuk kivenni a játékból, és a csapattársaknak okozott kábítás is bent fog maradni, de továbbra sem fog tudni csapattársat sebezni a lövés. A régi "szép" időket idéző nagy sebezésű páncéltörő lövedékek nem fognak visszatérni. Tovább dolgozunk az SPG-ken, viszont továbbra is kijelenthetjük nem tervezzük prémium arty bevezetését.

Legénység 2.0

A legénység 2.0 egy összetett rendszer lesz, amely jelenleg is fejlesztés alatt áll. Amint lesz egy megfelelő változat mind a játékosok mind az alkotók számára, akkor azt elsőre a Sandbox szerveren lehet majd kipróbálni, várhatóan 2020 nyara tájékán. Azonban ismételten felhívjuk a játékosok figyelmét, a Sandbox szerveren bevezetett változások nem biztos hogy változatlan módon fognak bekerülni az éles szerverre a későbbiekben, mert az ott bevezetendő Legénység 2.0-nál már figyelembe fogjuk venni a Sandbox szerveren szerzett tapasztalatokat, illetve a játékosok véleményeit is figyelembe vesszük.

Mire számíthatunk a Sandbox-on:

  • Egy új elnevezés kerül be: az Egység. Az Egység négy legénységi tagból fog állni. Minden egyes Parancsnok kiképezhető bizonyos járművekre. Minden legénység egy Egységben van egyesítve egy nemzettel és egy járműtípussal, mint például szovjet közepes tankok. Az Egységnek szintje van, ami meghatározza, hogy az Egység parancsnokának hány perket kell megtanulnia. Minden parancsnoknak lehet saját perkje/jártassága. A legénységet négy tankhoz fogod tudni hozzárendelni nemzeten és tankágon belül + az adott nemzet és tankosztály összes prémium járműve.
  • Lesznek úgynevezett Különleges Legények – ezek Tanácsadók lesznek, akik a Parancsnokot fogják tudni erősíteni.
  • A Perk rendszert jelentősen átdolgozzuk. Több Perk lesz és azon belül is lesznek szintek. A Perkeket felosztjuk öt ágra és mindegyik ág végén két végső perk közül lehet választani. A végső eredményért a játékosoknak keményen meg kell dolgozniuk, ha megakarják tanulni a képességeket.
  • Az egész rendszert a Parancsnokba integráljuk majd, aki a teljes legénységet fogja képviselni.
  • A rendszert a Sandbox szerveren fogjuk tesztelni. Valamennyi Perk hasonlítani fog a régiekhez, de bejönnek helyzetfüggő perkek is, például az újratöltést gyorsító, amikor a tank életereje már alacsony. Jelenleg 35 Perk van a fejünkben, ebből 10 lesz a végső. Ennek a változásnak a fő célja, hogy a legénység élvezetesebbé tegye a játékot anélkül, hogy túl nagy előnyt nyújtana. A változás hatására nőni fog a változatosság, az erősebb Perkek használata szituáció függő lesz.

Felszerelés 2.0

A Felszereléseket változatosabbá akarjuk tenni, hogy elmozduljunk a régi változattól. Olyan új felszerelések jönnek a játékba, amelyek úgy változtatják meg a tankok alap tulajdonságait mint még korábban soha. Ezenfelül egyszerűsíteni akarjuk a típusait és az áraikat is. Jelenleg úgy gondoljuk, hogy a felszereléseknek lesz felszerelési „foglalata” bizonyos felszerelési típusokhoz, mint például álcázás, löveg kezelés vagy éppen páncélzat erősítés. Ezzel minden egyes tank típusnak lesz bizonyos bónusza, amivel a segíteni tudja a szerepkörét és a játék stílusát.

A felszerelési foglalat tulajdonságai szerep alapján lesz a tankokhoz rendelve. Nem lesz korlátozás de bizonyos felszerelések csak bizonyos tankosztályokhoz lesznek hozzáadhatók. A felszerelések nyújtotta bónuszok nem lesznek túl erősek. Az szeretnénk elérni, hogy a megfelelő felszerelés kombinációt használd a tankon. A változtatást szintén a Sandbox szerveren fogjuk tesztelni.

Sok kritika ért minket, hogy a Fejlesztett Felszerelésnek túl magas a leszerelési költsége, 200 kötvény/egység. Ennek nem más az oka, mint hogy így szerettük volna elkerülni, hogy a játékosok tankról tankra tudják vinni őket, és ne vásároljanak új Fejlesztett Felszerelést. Azonban a Vérdíj Felszerelés bevezetése után visszatérünk a kérdéshez. Gondolkodunk a kötvény szerzési lehetőségek növelésén is.

Mivel a Merit-hez való jutalom eltűnt a játékból, ezért a Leszerelő készletet nem lehet már megkapni. A készlet megszerzésével kapcsolatban gondolkodunk a Napi küldetéseken keresztül történő megszerezhetőségen is, vagy a Napi Bónusz Küldetésben történő elérhetőségen.

A rangsorolt csata 2020-2021 között

A Rangsorolt Csaták visszatérnek a World of Tanks-ba 2020-2021-ben három izgalmas szezonnal. Attól függően, hogy milyen eredményt érsz el a három szezon alatt, elérheted a legnagyobb jutalmat, egy Tier IX-es tankot. Neve, osztálya, nemzete és jellemzői titkosak, a részleteket később adjuk meg.

Visszajelzésetek alapján picit módosítottuk a játékmenetet, hogy részt vegyél a Ligában. Különleges napi küldetések várják azokat, akik minősítettek a Ligára. Ezen felül újradolgozzuk a mechanikáját a Bónusz Csatáknak, hogy lerövidítsük a kalandot különböző Osztályokon keresztül.

Van egy olyan vélemény, hogy csak a kifejleszthető tankoknak szabadna a Rangsorolt csatákban részt venni (járművek, amiket jutalomként kapsz tevékenységekért Globális Térképen és Személyes Küldetésekért, nem kellene megengedni). Jelenleg nincs egyhangú vélemény ezzel kapcsolatban. Egyik lehetséges megoldás a matchmaker használata erre az esetre, de ez is vitatható. Bármilyen új szabály a MM-en növeli a sorban állási időt. Ugyanakkor a Rangsorolt csaták így is korlátozva vannak a játékosok számával, szerverekkel és Prime idővel. Sok játékos nem hajlandó várni 5 percet vagy annál többet egy csatára. Erről majd még egyeztetünk a fejlesztőkkel és a játékosokkal.

Jármű újraegyensúlyozás

Idén folytatjuk a kiegyensúlyozási munkát, amit 2019-ben kezdünk egyes népszerű járműveken. Már finomítottuk a karakterisztikáit a Leopard 1-nek, az STB-1-nek és más nagyszerű tankoknak, most pedig ideje egy újabb lépést tenni előre és kiigazítani többek között az E 100 és a legendás IS-4 teljesítmény karakterisztikáit is.

A német ágon nem csak az E 100-at tervezzük kiegyensúlyozni, de a VK 36.01 (H)-t, az E 75-öt, a Tiger I-et és a Tiger II-t is.

A szovjeteknél az IS-4-en felül célunk alaposan odafigyelni a KV-3, KV-4 és az ST-I tankokra.

Az amerikai ágnál a T32, az M103 és a T110E5 lesz a kiegyensúlyozás alanya.

Ez a lista nem teljes, és elképzelhető hogy további tankok lesznek hozzáadva a jövőben.

Ezen kívül gondolkodunk a lehetőségeinken a kerekes járművek újraegyensúlyozása kapcsán is. A játékosoknak nem könnyű eltalálni a kerekes járműveket, emiatt ezt kell első körben megjavítani. A sérült kerekek hatása minimális - elégtelenül hat ki az átfogó manőverezhetőségére és mobilitására a járműnek. Ezt korrigálnunk kell és idén elintézzük.

A WOT 10. évfordulója

2020-ban lesz a játékunk 10. évfordulója, és ezt a mérföldkövet nagymértékben megünnepeljük mindnyájatokkal! Nagy ünneplések kezdődnek 2020 áprilisában és év végéig tartanak.

Sok vonzó eseményt készítettünk és óriás mennyiségű játék tartalmat a számotokra. Az évforduló 5 tematikus fázisból áll, mindegyik egy bizonyos mérföldkőnek felel meg a World of Tanks-ban, amely nyomot hagyott a játékosai szívében.

Veteránok mosolyoghatnak és visszaemlékezhetnek a régi szép időkre; a kezdők pedig meglepően érdekes tényeket tanulhatnak a projektünkről.

Együtt az évforduló 5 fázisa bizonyítja, hogy mennyit változott és nőtt a World of Tanks az elmúlt 10 évben. Az ünneplés 2020 augusztusában hág a tetőfokára, és az biztos, hogy lesz bőven kellemes meglepetés ebben a hónapban! Egy ünnepnyi különleges ajándék és bőségnyi jutalom vár minden egyes játékost, úgyhogy mindenképp ünnepelj velünk!

Sokan kérdezték, hogy WoT 10. évfordulóján lesz-e esetleg amnesztia a bannolt játékosoknak. Igen lesz, de erről még nem nyilatkozunk, hogy mely szabálysértést elkövető játékosok részesülhetnek ebben.

Egyéb

Rengeteg kérdést kaptunk az eltávolított csataformátumok esetleges visszaállításával kapcsolatban is. A 7/54 formátumot véglegesen eltávolítottuk, így az nem tér vissza. A Team Clash megmutatta nekünk, hogy a játékosok valóban élvezték a 7/70 formátumot, ezért szeretnénk még egyszer elindítani, de anélkül, hogy azt egy adott játékeseményhez kötnénk. Szeretnénk látni, hogy a játékosok hogyan értékelik a játékot, függetlenül attól, hogy mindent élveznek. A 7/70 formátum nem az új eSport, hanem az amatőrök számára készült WoT-sport.

Új eseményeket tervezünk bevezetni a klán játékosok számára a random csatákban.

A Kötvény bolt elemei kb. hat havonta fognak frissülni. Idén frissíteni fogjuk a Boltot is, referencia időpontként a Rangsorolt csaták szezonjának kezdetét fogjuk tekinteni.

Végül a átlátszó textúrák és az átcsúszó tárgyak kérdése, hogy ezen mikor tervezünk javítani. Ez egy szisztematikus kérdés, amely egy külső gyártó fél által készített technológiához kapcsolódik. A problémák akkor merülnek fel, amikor a különböző technológiák kölcsönhatásba lépnek - már voltak ilyenek az 1.0-s frissítés előtt is, de ritkábban fordultak elő. Dolgozunk a javításon, de ezek a kérdések a technológiák tulajdonosai részvételét is megkövetelik, és időbe telnek.


Fordította: Bodzy és családja, köszi!

Utoljára frissítve: 2020. március 26. 18:22

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.