Jelenleg 712 vendég és 7 tag online

2020. március 26. 17:45

Jövőbe tekintés: Játékbeli változások 2020-ban

Írta:
Értékelés:
(26 szavazat)
76 hozzászólás

Megérkezett a tavasz és elkezdődött a tankcsaták új szezonja. Előző cikkünkben már említettük a járművek újra egyensúlyozását, most nézzük a további változásokat:

Tervrajzok

A tervrajzok egy új funkció, amit nagyon sok játékos használ, viszont vannak még benne hibák, ezeken igyekszünk a jövőben javítani. Az egyik ilyen probléma, ha valamelyik nemzet összes tankja ki van már fejlesztve és maradt nemzeti töredéked, akkor azzal már nem tudsz kezdeni semmit. Ezen és az ehhez hasonló problémákkal foglalkozunk és gondolkozunk azon a megoldáson, ami mindenkinek jó lehet. Mindenesetre tovább dolgozunk a tervrajzok fejlesztésén.

Prémium lövedék

Jelenleg a prémium lövedékek használata tűnik a legelőnyösebbnek, sok olyan jármű van, amelyet dinamikája és jól használható lövegének prémium lőszerrel történő kombinálása igen erős ellenféllé tesz. Ez azonban árt az olyan tankoknak, amelyek jól páncélozottak és jó túlélési eséllyel indulnak harcba. Azonban a páncélozottság hatása a prémium lőszerrel szemben lecsökken. Jelenlegi fő célunk, hogy ezek a járművek több hangsúlyt kaphassanak a csatákban, hogy az eredeti szerepkörüket megfelelően láthassák el.

A Sandbox szerveren tesztelve megpróbáltuk lecsökkenteni a prémium lőszerek DPM-ét és jó fogadtatásban részesült a játékosok körében, főleg ha ezt külön választjuk a New Balance többi változtatástól. Még sok a teendő ezekkel – például dolgozni kell a HE lövedéket érintő egyensúlyozáson. A végső döntést még nem hoztuk meg, hogy az alap lőszer sebzését növeljük-e a jövőben esetleg, ez még kidolgozásra vár. Az egész lövedék rendszer átdolgozása várható a jövőben. A jövőben sem szándékozunk visszaállítani a prémium lőszerek aranyért történő megvásárlását, ezzel szeretnénk biztosítani, hogy minden játékos egyenlő eséllyel indulhasson a csatába.

A HE lövedékről

A HE lőszerrel tervezett változás egyenlőre nem hozott sikert, sokkal érthetőbbé és kiszámíthatóbbá kell tenni a sebzés nagyságát. Viszont a játékosoknak is meg kell tanulniuk, hogy az adott lövedék mennyit sebezhet, ha átüti a páncélzatot és mennyit, ha nem. Átütés esetén a sebzés nagysága közel lesz a páncéltörő lövedékhez, mi jelenleg ebbe az irányba tervezünk elmozdulni.

Az arty kérdés

A kábítási mechanizmust nem fogjuk kivenni a játékból, és a csapattársaknak okozott kábítás is bent fog maradni, de továbbra sem fog tudni csapattársat sebezni a lövés. A régi "szép" időket idéző nagy sebezésű páncéltörő lövedékek nem fognak visszatérni. Tovább dolgozunk az SPG-ken, viszont továbbra is kijelenthetjük nem tervezzük prémium arty bevezetését.

Legénység 2.0

A legénység 2.0 egy összetett rendszer lesz, amely jelenleg is fejlesztés alatt áll. Amint lesz egy megfelelő változat mind a játékosok mind az alkotók számára, akkor azt elsőre a Sandbox szerveren lehet majd kipróbálni, várhatóan 2020 nyara tájékán. Azonban ismételten felhívjuk a játékosok figyelmét, a Sandbox szerveren bevezetett változások nem biztos hogy változatlan módon fognak bekerülni az éles szerverre a későbbiekben, mert az ott bevezetendő Legénység 2.0-nál már figyelembe fogjuk venni a Sandbox szerveren szerzett tapasztalatokat, illetve a játékosok véleményeit is figyelembe vesszük.

Mire számíthatunk a Sandbox-on:

 • Egy új elnevezés kerül be: az Egység. Az Egység négy legénységi tagból fog állni. Minden egyes Parancsnok kiképezhető bizonyos járművekre. Minden legénység egy Egységben van egyesítve egy nemzettel és egy járműtípussal, mint például szovjet közepes tankok. Az Egységnek szintje van, ami meghatározza, hogy az Egység parancsnokának hány perket kell megtanulnia. Minden parancsnoknak lehet saját perkje/jártassága. A legénységet négy tankhoz fogod tudni hozzárendelni nemzeten és tankágon belül + az adott nemzet és tankosztály összes prémium járműve.
 • Lesznek úgynevezett Különleges Legények – ezek Tanácsadók lesznek, akik a Parancsnokot fogják tudni erősíteni.
 • A Perk rendszert jelentősen átdolgozzuk. Több Perk lesz és azon belül is lesznek szintek. A Perkeket felosztjuk öt ágra és mindegyik ág végén két végső perk közül lehet választani. A végső eredményért a játékosoknak keményen meg kell dolgozniuk, ha megakarják tanulni a képességeket.
 • Az egész rendszert a Parancsnokba integráljuk majd, aki a teljes legénységet fogja képviselni.
 • A rendszert a Sandbox szerveren fogjuk tesztelni. Valamennyi Perk hasonlítani fog a régiekhez, de bejönnek helyzetfüggő perkek is, például az újratöltést gyorsító, amikor a tank életereje már alacsony. Jelenleg 35 Perk van a fejünkben, ebből 10 lesz a végső. Ennek a változásnak a fő célja, hogy a legénység élvezetesebbé tegye a játékot anélkül, hogy túl nagy előnyt nyújtana. A változás hatására nőni fog a változatosság, az erősebb Perkek használata szituáció függő lesz.

Felszerelés 2.0

A Felszereléseket változatosabbá akarjuk tenni, hogy elmozduljunk a régi változattól. Olyan új felszerelések jönnek a játékba, amelyek úgy változtatják meg a tankok alap tulajdonságait mint még korábban soha. Ezenfelül egyszerűsíteni akarjuk a típusait és az áraikat is. Jelenleg úgy gondoljuk, hogy a felszereléseknek lesz felszerelési „foglalata” bizonyos felszerelési típusokhoz, mint például álcázás, löveg kezelés vagy éppen páncélzat erősítés. Ezzel minden egyes tank típusnak lesz bizonyos bónusza, amivel a segíteni tudja a szerepkörét és a játék stílusát.

A felszerelési foglalat tulajdonságai szerep alapján lesz a tankokhoz rendelve. Nem lesz korlátozás de bizonyos felszerelések csak bizonyos tankosztályokhoz lesznek hozzáadhatók. A felszerelések nyújtotta bónuszok nem lesznek túl erősek. Az szeretnénk elérni, hogy a megfelelő felszerelés kombinációt használd a tankon. A változtatást szintén a Sandbox szerveren fogjuk tesztelni.

Sok kritika ért minket, hogy a Fejlesztett Felszerelésnek túl magas a leszerelési költsége, 200 kötvény/egység. Ennek nem más az oka, mint hogy így szerettük volna elkerülni, hogy a játékosok tankról tankra tudják vinni őket, és ne vásároljanak új Fejlesztett Felszerelést. Azonban a Vérdíj Felszerelés bevezetése után visszatérünk a kérdéshez. Gondolkodunk a kötvény szerzési lehetőségek növelésén is.

Mivel a Merit-hez való jutalom eltűnt a játékból, ezért a Leszerelő készletet nem lehet már megkapni. A készlet megszerzésével kapcsolatban gondolkodunk a Napi küldetéseken keresztül történő megszerezhetőségen is, vagy a Napi Bónusz Küldetésben történő elérhetőségen.

A rangsorolt csata 2020-2021 között

A Rangsorolt Csaták visszatérnek a World of Tanks-ba 2020-2021-ben három izgalmas szezonnal. Attól függően, hogy milyen eredményt érsz el a három szezon alatt, elérheted a legnagyobb jutalmat, egy Tier IX-es tankot. Neve, osztálya, nemzete és jellemzői titkosak, a részleteket később adjuk meg.

Visszajelzésetek alapján picit módosítottuk a játékmenetet, hogy részt vegyél a Ligában. Különleges napi küldetések várják azokat, akik minősítettek a Ligára. Ezen felül újradolgozzuk a mechanikáját a Bónusz Csatáknak, hogy lerövidítsük a kalandot különböző Osztályokon keresztül.

Van egy olyan vélemény, hogy csak a kifejleszthető tankoknak szabadna a Rangsorolt csatákban részt venni (járművek, amiket jutalomként kapsz tevékenységekért Globális Térképen és Személyes Küldetésekért, nem kellene megengedni). Jelenleg nincs egyhangú vélemény ezzel kapcsolatban. Egyik lehetséges megoldás a matchmaker használata erre az esetre, de ez is vitatható. Bármilyen új szabály a MM-en növeli a sorban állási időt. Ugyanakkor a Rangsorolt csaták így is korlátozva vannak a játékosok számával, szerverekkel és Prime idővel. Sok játékos nem hajlandó várni 5 percet vagy annál többet egy csatára. Erről majd még egyeztetünk a fejlesztőkkel és a játékosokkal.

Jármű újraegyensúlyozás

Idén folytatjuk a kiegyensúlyozási munkát, amit 2019-ben kezdünk egyes népszerű járműveken. Már finomítottuk a karakterisztikáit a Leopard 1-nek, az STB-1-nek és más nagyszerű tankoknak, most pedig ideje egy újabb lépést tenni előre és kiigazítani többek között az E 100 és a legendás IS-4 teljesítmény karakterisztikáit is.

A német ágon nem csak az E 100-at tervezzük kiegyensúlyozni, de a VK 36.01 (H)-t, az E 75-öt, a Tiger I-et és a Tiger II-t is.

A szovjeteknél az IS-4-en felül célunk alaposan odafigyelni a KV-3, KV-4 és az ST-I tankokra.

Az amerikai ágnál a T32, az M103 és a T110E5 lesz a kiegyensúlyozás alanya.

Ez a lista nem teljes, és elképzelhető hogy további tankok lesznek hozzáadva a jövőben.

Ezen kívül gondolkodunk a lehetőségeinken a kerekes járművek újraegyensúlyozása kapcsán is. A játékosoknak nem könnyű eltalálni a kerekes járműveket, emiatt ezt kell első körben megjavítani. A sérült kerekek hatása minimális - elégtelenül hat ki az átfogó manőverezhetőségére és mobilitására a járműnek. Ezt korrigálnunk kell és idén elintézzük.

A WOT 10. évfordulója

2020-ban lesz a játékunk 10. évfordulója, és ezt a mérföldkövet nagymértékben megünnepeljük mindnyájatokkal! Nagy ünneplések kezdődnek 2020 áprilisában és év végéig tartanak.

Sok vonzó eseményt készítettünk és óriás mennyiségű játék tartalmat a számotokra. Az évforduló 5 tematikus fázisból áll, mindegyik egy bizonyos mérföldkőnek felel meg a World of Tanks-ban, amely nyomot hagyott a játékosai szívében.

Veteránok mosolyoghatnak és visszaemlékezhetnek a régi szép időkre; a kezdők pedig meglepően érdekes tényeket tanulhatnak a projektünkről.

Együtt az évforduló 5 fázisa bizonyítja, hogy mennyit változott és nőtt a World of Tanks az elmúlt 10 évben. Az ünneplés 2020 augusztusában hág a tetőfokára, és az biztos, hogy lesz bőven kellemes meglepetés ebben a hónapban! Egy ünnepnyi különleges ajándék és bőségnyi jutalom vár minden egyes játékost, úgyhogy mindenképp ünnepelj velünk!

Sokan kérdezték, hogy WoT 10. évfordulóján lesz-e esetleg amnesztia a bannolt játékosoknak. Igen lesz, de erről még nem nyilatkozunk, hogy mely szabálysértést elkövető játékosok részesülhetnek ebben.

Egyéb

Rengeteg kérdést kaptunk az eltávolított csataformátumok esetleges visszaállításával kapcsolatban is. A 7/54 formátumot véglegesen eltávolítottuk, így az nem tér vissza. A Team Clash megmutatta nekünk, hogy a játékosok valóban élvezték a 7/70 formátumot, ezért szeretnénk még egyszer elindítani, de anélkül, hogy azt egy adott játékeseményhez kötnénk. Szeretnénk látni, hogy a játékosok hogyan értékelik a játékot, függetlenül attól, hogy mindent élveznek. A 7/70 formátum nem az új eSport, hanem az amatőrök számára készült WoT-sport.

Új eseményeket tervezünk bevezetni a klán játékosok számára a random csatákban.

A Kötvény bolt elemei kb. hat havonta fognak frissülni. Idén frissíteni fogjuk a Boltot is, referencia időpontként a Rangsorolt csaták szezonjának kezdetét fogjuk tekinteni.

Végül a átlátszó textúrák és az átcsúszó tárgyak kérdése, hogy ezen mikor tervezünk javítani. Ez egy szisztematikus kérdés, amely egy külső gyártó fél által készített technológiához kapcsolódik. A problémák akkor merülnek fel, amikor a különböző technológiák kölcsönhatásba lépnek - már voltak ilyenek az 1.0-s frissítés előtt is, de ritkábban fordultak elő. Dolgozunk a javításon, de ezek a kérdések a technológiák tulajdonosai részvételét is megkövetelik, és időbe telnek.


Fordította: Bodzy és családja, köszi!

Utoljára frissítve: 2020. március 26. 18:22
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PZoli
  • VIP
  · 7 napja
  Üdvözülendő, ha az E100, I4 és E5 ágat használhatóvá teszik. Azt mondjuk nem tetszik, hogy konkrétan éveket kell várni az ilyen balance-okra, mert már nagyon-nagyon régen kiderült, hogy teljesen elavultak és nem gondolom, hogy ha meglenne a szándék, akkor ne lehetne az ilyen egyensúlyozásokat néhány hónap alatt megcsinálni. Tudom, hogy sok munkaóra a tesztidő, de nem évek, max. 3-6 hónap. Persze mások a prioritások, meg ha balance-osak, akkor nem veszik az emberek az újat, de ez a több éves lemaradás nagyon sok. Remélhetőleg idén végre látunk valamit belőle, szóval jehhh , milyen jó is lenne azzal a tudattal beülni a tigris 2-be, hogy nem húzom le a csapat esélyeit, mert ezt a heavy-t választottam.

  "A játékosoknak nem könnyű eltalálni a kerekes járműveket, emiatt ezt kell első körben megjavítani. A sérült kerekek hatása minimális - elégtelenül hat ki az átfogó manőverezhetőségére és mobilitására a járműnek"
  Lehet ezt másképpen, mint hogy csökkentik a mobilitását/sebességét?
  Ez is jó irány lehet, de csak ha látványosan és érezhetően valósítják meg és nem csak valami látszat változtatás, de az eredmény ugyanaz marad. Remélem nem csak a második mondatot szánják megoldásnak, mert az még édes kevés.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   RockyRuciano · 6 napja
   Annyit tennék hozzá, hogy az utolsó buff-körben (amikor az STB-1 ágát meg talán a Leopárd-ot egyensúlyozták), előre megmondták, hogy az egyéni tankágak egyensúlyozását abbahagyják az általános rebalansz idejére. Most az 1.9-el meglesz a "HP-balansz", lett volna a lövedék-rebalansz (amit jól elrontottak, de tökösen visszavontak) - és kapásból újrakezdték (legalábbis beígérték) a teljesen elavult ágak meg a túltolt kerekesek balanszát. Tudom, győzze az ember kivárni... meg ez a pozitív olvasat.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  SovietJosie · 7 napja
  "A szovjeteknél az IS-4-en felül célunk alaposan odafigyelni a KV-3, KV-4 és az ST-I tankokra." -> lehet hogy idén már tényleg kezdenek valamit az is4-el? nagyon régóta ígérik. Én a kv3-hoz nem nyúlnék, max egy kis extra sebességet adnék neki, erős páncélzat, jó löveg, élvezetes vele a játék. Nekem legalábbis /sosem lövök aranylőszert/.

  Goldlőszer: sokszor volt már téma, sokszor is hangzott el a fórumon; miért nem limitálják, hogy egy csatába mondjuk a teljes lőszerkészleted 15%-a lehet prémlőszer.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Ríviai Geralt · 6 napja
   Egyetértek a goldlőszer számának erőteljes limitálásával - azért azt még hozzátenném, hogy az egyes tankok közötti átütés aránya sincs rendben egyáltalán. Pl. egy 8-as szinten álló STRV és UDES, valamint ISU152 páncélvadászok irreálisan magas átütésűek - annyira, hogy a 10-es szintű Grille15 óriáságyúja kisebb alap átütéssel bír náluk. Mi ez már kérem?! Az ISU-t ráadásul szándékosan azért teszem ide, mert még a sebzése sem kisebb... A 8-as szintű ISU 152-es lövegének az átütése magasan veri alap átütésben az E100 és a 60TP lövegjének alap átütését. A 60TP 152-es prémium HEAT átütése kisebb, mint egy 105 milliméteres Object140-es HEAT lövedéké, holott a lőszer működési elvéből kiindulva a 60TP-nek mérföldeket kellene vernie rá, sőt valahol az élmezőny közelében kellene lennie.

   A kerekes járművek rohanó tempóban irreálisan hatékony ágyúkkal pufogtatnak, erre írok egy átélt példát ami biztosan nem egyedi eset:

   - A minap az ellenfélnek bedobott két EBR105-öst az MM, én egy Leopard1 tankkal játszottam. Azonnal ahogy elindult a csata, átrohantak egyből a mi térfelünkre és kiszemeltek engem. Miközben vastagon erős játékosként kétségbeesetten próbáltam felvenni velük a harcot és lepattant az egyik lövésem is a kerékről, ők 30 másodperc leforgása alatt úgy raktak engem garázsba 450 körüli lövésekkel, hogy a társaim, akiket nem hibáztatok emiatt, egyet sem tudtak kilőni, és én sem... NA EEEEEZ NAGYON NINCS RENDBEN!!! EEEEZ MI A F.....M????


   Ha az E100 kap esetleg buffot, én ugyanezt megtenném a Maussal is, mivel éppen elég nagy hátrány neki, hogy cammog, nem fordul, mindenki látja és könnyebb eltalálni őt, mint a földre ejteni egy teflonnal befújt pöttyös labdát - más megközelítéssel annak kellene lennie az egyik legnagyobb előnyének, hogy páncéljának és lövegének együttes elegyével közelharcban 1-1-ben egy közel 200 tonnás szörnyetegnek mindenki ellen ő az esélyesebb, ám ez egyáltalán nincs így és röhögve átütik. Én gyakorlatilag az esetek nagy részében sebzést farmolok rajta, ahelyett, hogy rá lennék kicsit kényszerítve, hogy óvatosan harcoljak vagy megpróbáljak taktikázni ellene. A Maus és E100 megalázó módon nem áttörő tankok, hanem szánalmas túlméretezett bojlerek. Külön vicc, hogy félre kell nézegetnie folyton, hogy a toronyból ne legyen szita. Az összes szupernehéz tanknak a játékban áttörésre alkalmasnak kellene lenni és szemből nehezebben átüthetőnek, akár külön tankosztályként is kezelhetné az MM de mindenek előtt itt most nem annak kellene fontosnak lenni, hogy jaj szegény Ostoba Pityuka nem fogja fel, hogy szemből ne maradjon ott vele, hanem sokkal inkább annak, hogy bármennyire is pajzsként használják azt az érvet, hogy ez árkád játék; de az életszerűség teszi akkor is igazán "AAA" kategóriássá...

   Sok gondolatom van még és megértem, ha sokan nem értenek egyet velem, de én ezt így látom. Örülök a véleményednek, és örömmel erősítem PZOLI fórumtárs ezen topikban leírt véleményeit is, mert racionálisak és okos gondolatok, úgyhogy köszönet mindkettőtöknek!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  balek · 7 napja
  Ha a gold lőszer használatát csökkenteni akarom ,szerintem a megvásárlás mennyiségét kell korlátozni.Ha valaki jól tud játszani és megfelelően használja a lehetőségeit ,alapból nem használ felesleges eszközöket.A gyenge játékos meg rákényszerül arra hogy igen is hogy megtanuljon valamit.A valóságban sincs úgy hogy "ágyúval " pufogtatunk a verébre.A gold lőszer esztelen használata miatt kezdték el a lőszerekkel való variálásokat,ami szerintem teljesen felboríthatja a játékot.A gold löszerek limitálását szerintem úgy kell megoldani hogy a jól bevált lőszer használat ne sérüljön,és azt is megjegyezném hogy sok olyan tank van még amik valójában magasabb tierekben már szinte használhatatlanok,mert úgy mond "elment felettük az idő" ,de akkor mit keresnek itt.

  A módok korlátozása szabályozása valójában a csalások megakadályozását hivatott megakadályozni,ami helyes is ,és szerintem sajnos elég gyenge harc a csalásokkal szemben.Minden számítógépes játéknál egy idő után megjelennek a "tiltott" kódok amik előnyt jelentenek a használójának.

  A játékélmény fokozása alap egy ilyen típusú rendszernél ,mivel minél többen játszanak annál több a fizetős játékos,és annál kevesebb az elhagyó játékos .Az adatok alapján nem így van. 3 millió regisztrált játékos van ,900 ezer aktív játékos csökkenőben.Ez pont azt mutatja hogy sokan vannak akik csalódtak. Szerintem nagyon fontos a fenntarthatóság érdekében a játékosszám megtartás, de azt is meg kell adni hogy a WG igazi úriember is tud lenni. Ha valamit módosít ,törekszik arra hogy ne járj rosszul,így kaptam pl. az Obj.277-t és az Obj257-t. Az AMX -nél is volt változás és ott is jól jártam.Tehát azt nem lehet elmondani hogy a WG csak a pénzzel törődik.

  Küldetések és elérhető segédanyagok ,mint a kinézet vagy a festés ,vagy az alternatív felszerelések. A kinézetnek egyáltalán milyen előnye van ?Engem konkrétan irritál a szamárfej és a kockafej. Komolytalannak és ide nem illőnek tartom.és ha nincs jelentősége akkor egyszerűen bosszantónak.Adj vagy ne adj ,de ne gúnyolódj.Legalább is ez az érzésem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ragnar95 · 7 napja
   szerintem pedig nem a golddal van a probléma, hanem a tankok átütésével és a +-25% rng-vel.. csak gondolj bele, hol van a legnagyobb goldspam? T10-be.. nah és vajon miért? Azért,mert a tankok átütése kb akkora,mint amekkora minimum kell,hogy beüss egy szembejövő tankot weakspoton (már,ha rálátsz.. pl. ha egy IS-7 eldugja a hasát, akkor sok sikert a gold nélküli beütésére egy normáls 10-es heavy-vel) és szimplán nem engedheted meg magadnak azt a luxust,hogy 1-nél többször pattanj a szembejövő tankról,mert,ha ő minden lövéssel beüt akkor már hp előnyben van.. (csak 1 egyszerű példa: Maus vagy E100 jól használja az armorját és csak a tornyát látod.. oké az E100-nak ott a kupak,de ha mozog előre-hátra,mint minden értelmes ember, akkor nem fogod ellőni.. te pedig az alap átütéseddel nem tudod beütni szemből a tornyát.. mit csinálsz? persze,hogy töltöd a goldot) fogadni merek rá,hogy ha mondjuk 5-10%-kal növelnék a 10-es tankok átütését (és nem az olyanokra gondolok amiknek 270+ az alap átütése) és mellé csökkentenék az rng-t 10-15%-ra (nyilván az átütésen) akkor sokkal kevesebbet kéne goldot lőni..
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bhalangir
    • Moderátor
    · 7 napja
    A 10%-os rng, azt jelenti, hogy a lövéseid 66%-a 5%-os sávban van. Gyakorlatilag amin nem tudsz átütni az sose fogod így. Ez sokkal frusztrálóbb lenne szerintem. Abban igazad van, hogy az átütéssel van a gond. Trendszerűen az új tankok átütése nőtt, így a régiek páncélzata elavult. Ezt még megfejelték az arty rebalance miatti peakdmg class eltolódással, amit már akkor leírtam, amikor ez még sehol nem volt. És lám, azóta mások lettek a peakdmerek, ami sokak szerint állítólag most jó "mert tudsz tenni ellene". Valójában azonban pontosan ugyanolyan campfest alakul ki, mert a 3. vonalból bokor mögül lövöldöző TD , akinek spotolnak. Semmivel sem különb egy artynál.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     ragnar95 · 6 napja
     a vicc az,hogy azoknak a 3. vonalbó bokor mögül kempelő td-knek még spotter se kell,mert olyan látótávjuk van,hogy maguknak is vígan elpsotolgatnak.. (és akkor azt meg se említettem,hogy őket nem lehet spotolni olyan camojuk van.. pl: strv) ez is egy hatalmas problémája a játéknak (de főleg a nyílt pályáknak).. 10-es tierben fele annyit nem ér egy spotter,mint alacsonyabb tierekben,mert mindenki olyan látótávval rohangál,hogy tud magának spotolni..
     kicsit a wg átdolgozhatná a spot rendszert, meg a spot range-eket,hogy mondjuk több értelme legyen spotterrel játszani.. jelenleg t10-be az ebr az egyetlen játszható light és nem azért,mert (elvileg) ellőhetetlen, hanem,mert egy jó aktív spotter.. kb így kéne a többi aktív spotter-nek működnie, csak egy kicsit alacsonyabb végsebességgel (meg az ebr esetében modulérzékenyebben)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bhalangir
   • Moderátor
   · 7 napja
   AW-ben kezdetektől fogva a másik lőszer rendszer van és működik. Nem mellékesen sokkal igazságosabb extra tudásért extra sebzést adni, és a fejlődést is jobban motiválja az a rendszer. Azért vicces, hogy minenhol megy a sírás, hogy a gold csak a prémium fiókosok meg jó játékosok kiváltsága, és amikor tennének ellene, akkor kiderül, hogy minden sírás ellenére inkább "nemtanulni és fizetni" akar a nép, mint bármi változtatást elfogadni. .
   A csalások terén egyetértek, nyilván mindig a csaló jár elöl, de tesznek ellene legalább.

   Ami a játékosszámot illeti: Egy ingyenesen IS játszható játéknál meglátásom szerint ezt sokkal finomabban kell kezelni. Beregisztrálni nem kerül semmibe, így rengeteg az olyan account, amit elindítottak, de nem aktív. Ezen kívül a fogyás egy természetes folyamat, a mértéke a kérdéses. Az idei év vége pl. nem volt mértékében rosszabb, mint a múlt évi, vagy az azt megelőző.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Balog · 7 napja
  Erezhetoen probalnak a sracok a "jatekelmeny" fele orientalodni,de ez igy sose fog sikerulni.A jatek nem fog tobb elvezetett nyujtani.Max a "nem tudasu" jatekosoknak lesz kedvezobb a szitu.Kar.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bhalangir
   • Moderátor
   · 7 napja
   "A jatek nem fog tobb elvezetett nyujtani" - neked!
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Balog · 6 napja
    Nem voltam pontos,amit akartam irni.(most sem leszek az,mert millio dolog van,ami nem pozitiv a gameben)
    Nagyon sok olyan apro dolog van,amin valtoztatni kellene,hogy egy jobb,elvezhetobb" jatekot kapjunk.
    Az egyik hsz-ben megemlited a"igazsagosabb fejlodest",ami nagyon hianyzik a gamebol.Valamilyen szempontbol ez is hozzarak a jatekelmenyhez.
    Erdekes,hogy nagyon sok okos dolgot irsz,de neha ellentetes a mondanivalod kulonbozo hsz-eidben.
    De egy IX-X-es csataban,ahol a nemtudasu gamerek jatszanak,nagyon a jatekelmeny ellen vannak.Az also szint pont nekik van kitatalva.

    szerk:termeszetesen ertem,h ez csak "biznisz",ami profitrol szol,igy a WG-nek ezt kell szem elott tartani.
    A jatekot nem negativan ertekeltem,vagy szapultam.Csak megjegyeztem,h szerintem lehetne "jobb" is.A grafika tokeletes,a 21-ik szazad igenyeihez merten,hangok is tokeletesek,,stb,stb.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  balek · 7 napja
  A jubileumi10. évfordulós játékok és meglepetések ,csak vegyétek jó pénzért,minél többet !
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bhalangir
   • Moderátor
   · 7 napja
   uncsiiii
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  balek · 7 napja
  Ha kérdezhetem ,mikor vették komolyan a WG-nél a fórumban leírtakat ? Már csak azért ,mert pár éve olvasgatom ,mióta játszom ,de a tapasztalatom az hogy szinte nagy ívben tesznek rá.A kerekes járműveket ,azt írja nem könnyű eltalálni !? Hát ! A valósághoz köszönő viszonyban sincs a kerekes menet tulajdonsága ! A valóság az hogy tisztán beletrafál a képébe az meg sérülés mentesen tovább robog ! A anyukád az ! Gold lőszerek használata. He ! Van mikor ész nélkül csak avval pufogtatnak ,megállás nélkül.és ez sokakat irritál ,mivel úgy érzi hülyékkel van körülvéve. Mi kék tenni? Költői kérdés ? Szerintem ha fékezni akarom a használatát ,akkor limitálnám a megvásárolható mennyiséget. Mondjuk havonta egy vagy két teljes javadalmazást meg lehet venni egy hónapban ,ha elfogyott ,hát így jártál .De ha tényleg tudsz játszani ,nem lehet gond és meg halmozhatod is ,mert minden hónapban megvehetnéd az adott javadalmazást.A fölös térkép sem lehetne gond ,hisz engedni kéne az eladását ,úgy mint a fel nem használt és felesleges alternatív tulajdonság segítőknek.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bhalangir
   • Moderátor
   · 7 napja
   "Ha kérdezhetem ,mikor vették komolyan a WG-nél a fórumban leírtakat ? Már csak azért ,mert pár éve olvasgatom ,mióta játszom ,de a tapasztalatom az hogy szinte nagy ívben tesznek rá." - Nem igaz!

   Cáfolat:

   - arty rebalance

   - modok szabályozása

   -bannolás

   -új grafikai motor

   -fejlődés gyorsító kületések

   - legutóbbi sandbox félresikerült HE lőszer mechanizmus elhagyása

   - Régi klasszikus tankok rebalansza ( E100, IS-4, stb.)

   sorolhatnám még sokáig.

   "Szerintem ha fékezni akarom a használatát ,akkor limitálnám a megvásárolható mennyiséget. Mondjuk havonta egy vagy két teljes javadalmazást meg lehet venni egy hónapban ,ha elfogyott ,hát így jártál .De ha tényleg tudsz játszani ,nem lehet gond és meg halmozhatod is ,mert minden hónapban megvehetnéd az adott javadalmazás" - A WG helyébe rohannék is a programozókhoz, hogy írjanak egy olyan új rendszert, mint a mostani. Ki fogja tudni felhalmozni? A jó játékos! Ki fogja tudni akkor spammelni? A jó játékos! Ki nem fogja használni? A gyenge játékos! Ki jut ezáltal előnyhöz? A jó játékos! Jó az, ha ajó játékos még több előnyhöz jut a gyenge játékossal szemben?.........A kérdés költői!

   Szerintem meg legalább ami kipattan a fejetekből, azt ha először végig gondolnátok és utána írnátok le, az sokat segítene.....
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    WGShit · 7 napja
    Sorolhatnád,de az E100,IS4 ág még nem lett "rebalanszolva"!Én is fogok csinálni majd valamit valamikor...Szóval ne igyál előre az E100 bőrére...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Bhalangir
     • Moderátor
     · 7 napja
     Nem valamit valamikor...a hír nem erről szól! Ne csúsztass! A hír az, hogy idén számos tankot, amit már régi adósságuk rebalanszolni fognak.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      charliefirpo_2018 · 7 napja
      Wiktor Kishly már jó régóta megígérte,na de isten malmai lassan őrölnek Meg jó munkához idő kell, a rosszhoz meg még több
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      EgyUtalat · 7 napja
      Már évek óta esedékes lenne és volt róla szó! Szóval attól hogy ezt ide böfögte a WG még nem kell készpénznek venni!
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Bhalangir
       • Moderátor
       · 7 napja
       Rendben, hidd így...legalább a kommunikációjukat átláthatnád...na mind1...hagyjuk.....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  cvikliv · 7 napja
  Egyelőre csak Sandboxon lesznek ezek a változtatások.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  DarkwuckyDef · 8 napja
  Csinálnak egy Wot Blitzet a pc játékról. Na akkor mehet is a kukába az wg game csomag. Mikor ezt a perkes hülyeséget ott is bevezették(szinte az elején), konkrétan semmi haszna nem lett a legénységnek azon kívűl hogy 100%-e. Utánna átdolgozták a equipmenteket. Elbaszták teljesen, és kötött volt hogy mit használhatsz. Nerfelték a gold sebzést, amivel elérték hogy alaplőszert ne is vigyünk magunkal, hiszen inkább a biztos találat kisebb sebzéssel. Nem tűnik fel hogy a rendszeresen fizető játékosok azt is abba hagyták?

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.