Jelenleg 540 vendég és 5 tag online

2020. március 26. 17:45

Jövőbe tekintés: Játékbeli változások 2020-ban

Írta:
Értékelés:
(26 szavazat)
76 hozzászólás

Megérkezett a tavasz és elkezdődött a tankcsaták új szezonja. Előző cikkünkben már említettük a járművek újra egyensúlyozását, most nézzük a további változásokat:

Tervrajzok

A tervrajzok egy új funkció, amit nagyon sok játékos használ, viszont vannak még benne hibák, ezeken igyekszünk a jövőben javítani. Az egyik ilyen probléma, ha valamelyik nemzet összes tankja ki van már fejlesztve és maradt nemzeti töredéked, akkor azzal már nem tudsz kezdeni semmit. Ezen és az ehhez hasonló problémákkal foglalkozunk és gondolkozunk azon a megoldáson, ami mindenkinek jó lehet. Mindenesetre tovább dolgozunk a tervrajzok fejlesztésén.

Prémium lövedék

Jelenleg a prémium lövedékek használata tűnik a legelőnyösebbnek, sok olyan jármű van, amelyet dinamikája és jól használható lövegének prémium lőszerrel történő kombinálása igen erős ellenféllé tesz. Ez azonban árt az olyan tankoknak, amelyek jól páncélozottak és jó túlélési eséllyel indulnak harcba. Azonban a páncélozottság hatása a prémium lőszerrel szemben lecsökken. Jelenlegi fő célunk, hogy ezek a járművek több hangsúlyt kaphassanak a csatákban, hogy az eredeti szerepkörüket megfelelően láthassák el.

A Sandbox szerveren tesztelve megpróbáltuk lecsökkenteni a prémium lőszerek DPM-ét és jó fogadtatásban részesült a játékosok körében, főleg ha ezt külön választjuk a New Balance többi változtatástól. Még sok a teendő ezekkel – például dolgozni kell a HE lövedéket érintő egyensúlyozáson. A végső döntést még nem hoztuk meg, hogy az alap lőszer sebzését növeljük-e a jövőben esetleg, ez még kidolgozásra vár. Az egész lövedék rendszer átdolgozása várható a jövőben. A jövőben sem szándékozunk visszaállítani a prémium lőszerek aranyért történő megvásárlását, ezzel szeretnénk biztosítani, hogy minden játékos egyenlő eséllyel indulhasson a csatába.

A HE lövedékről

A HE lőszerrel tervezett változás egyenlőre nem hozott sikert, sokkal érthetőbbé és kiszámíthatóbbá kell tenni a sebzés nagyságát. Viszont a játékosoknak is meg kell tanulniuk, hogy az adott lövedék mennyit sebezhet, ha átüti a páncélzatot és mennyit, ha nem. Átütés esetén a sebzés nagysága közel lesz a páncéltörő lövedékhez, mi jelenleg ebbe az irányba tervezünk elmozdulni.

Az arty kérdés

A kábítási mechanizmust nem fogjuk kivenni a játékból, és a csapattársaknak okozott kábítás is bent fog maradni, de továbbra sem fog tudni csapattársat sebezni a lövés. A régi "szép" időket idéző nagy sebezésű páncéltörő lövedékek nem fognak visszatérni. Tovább dolgozunk az SPG-ken, viszont továbbra is kijelenthetjük nem tervezzük prémium arty bevezetését.

Legénység 2.0

A legénység 2.0 egy összetett rendszer lesz, amely jelenleg is fejlesztés alatt áll. Amint lesz egy megfelelő változat mind a játékosok mind az alkotók számára, akkor azt elsőre a Sandbox szerveren lehet majd kipróbálni, várhatóan 2020 nyara tájékán. Azonban ismételten felhívjuk a játékosok figyelmét, a Sandbox szerveren bevezetett változások nem biztos hogy változatlan módon fognak bekerülni az éles szerverre a későbbiekben, mert az ott bevezetendő Legénység 2.0-nál már figyelembe fogjuk venni a Sandbox szerveren szerzett tapasztalatokat, illetve a játékosok véleményeit is figyelembe vesszük.

Mire számíthatunk a Sandbox-on:

 • Egy új elnevezés kerül be: az Egység. Az Egység négy legénységi tagból fog állni. Minden egyes Parancsnok kiképezhető bizonyos járművekre. Minden legénység egy Egységben van egyesítve egy nemzettel és egy járműtípussal, mint például szovjet közepes tankok. Az Egységnek szintje van, ami meghatározza, hogy az Egység parancsnokának hány perket kell megtanulnia. Minden parancsnoknak lehet saját perkje/jártassága. A legénységet négy tankhoz fogod tudni hozzárendelni nemzeten és tankágon belül + az adott nemzet és tankosztály összes prémium járműve.
 • Lesznek úgynevezett Különleges Legények – ezek Tanácsadók lesznek, akik a Parancsnokot fogják tudni erősíteni.
 • A Perk rendszert jelentősen átdolgozzuk. Több Perk lesz és azon belül is lesznek szintek. A Perkeket felosztjuk öt ágra és mindegyik ág végén két végső perk közül lehet választani. A végső eredményért a játékosoknak keményen meg kell dolgozniuk, ha megakarják tanulni a képességeket.
 • Az egész rendszert a Parancsnokba integráljuk majd, aki a teljes legénységet fogja képviselni.
 • A rendszert a Sandbox szerveren fogjuk tesztelni. Valamennyi Perk hasonlítani fog a régiekhez, de bejönnek helyzetfüggő perkek is, például az újratöltést gyorsító, amikor a tank életereje már alacsony. Jelenleg 35 Perk van a fejünkben, ebből 10 lesz a végső. Ennek a változásnak a fő célja, hogy a legénység élvezetesebbé tegye a játékot anélkül, hogy túl nagy előnyt nyújtana. A változás hatására nőni fog a változatosság, az erősebb Perkek használata szituáció függő lesz.

Felszerelés 2.0

A Felszereléseket változatosabbá akarjuk tenni, hogy elmozduljunk a régi változattól. Olyan új felszerelések jönnek a játékba, amelyek úgy változtatják meg a tankok alap tulajdonságait mint még korábban soha. Ezenfelül egyszerűsíteni akarjuk a típusait és az áraikat is. Jelenleg úgy gondoljuk, hogy a felszereléseknek lesz felszerelési „foglalata” bizonyos felszerelési típusokhoz, mint például álcázás, löveg kezelés vagy éppen páncélzat erősítés. Ezzel minden egyes tank típusnak lesz bizonyos bónusza, amivel a segíteni tudja a szerepkörét és a játék stílusát.

A felszerelési foglalat tulajdonságai szerep alapján lesz a tankokhoz rendelve. Nem lesz korlátozás de bizonyos felszerelések csak bizonyos tankosztályokhoz lesznek hozzáadhatók. A felszerelések nyújtotta bónuszok nem lesznek túl erősek. Az szeretnénk elérni, hogy a megfelelő felszerelés kombinációt használd a tankon. A változtatást szintén a Sandbox szerveren fogjuk tesztelni.

Sok kritika ért minket, hogy a Fejlesztett Felszerelésnek túl magas a leszerelési költsége, 200 kötvény/egység. Ennek nem más az oka, mint hogy így szerettük volna elkerülni, hogy a játékosok tankról tankra tudják vinni őket, és ne vásároljanak új Fejlesztett Felszerelést. Azonban a Vérdíj Felszerelés bevezetése után visszatérünk a kérdéshez. Gondolkodunk a kötvény szerzési lehetőségek növelésén is.

Mivel a Merit-hez való jutalom eltűnt a játékból, ezért a Leszerelő készletet nem lehet már megkapni. A készlet megszerzésével kapcsolatban gondolkodunk a Napi küldetéseken keresztül történő megszerezhetőségen is, vagy a Napi Bónusz Küldetésben történő elérhetőségen.

A rangsorolt csata 2020-2021 között

A Rangsorolt Csaták visszatérnek a World of Tanks-ba 2020-2021-ben három izgalmas szezonnal. Attól függően, hogy milyen eredményt érsz el a három szezon alatt, elérheted a legnagyobb jutalmat, egy Tier IX-es tankot. Neve, osztálya, nemzete és jellemzői titkosak, a részleteket később adjuk meg.

Visszajelzésetek alapján picit módosítottuk a játékmenetet, hogy részt vegyél a Ligában. Különleges napi küldetések várják azokat, akik minősítettek a Ligára. Ezen felül újradolgozzuk a mechanikáját a Bónusz Csatáknak, hogy lerövidítsük a kalandot különböző Osztályokon keresztül.

Van egy olyan vélemény, hogy csak a kifejleszthető tankoknak szabadna a Rangsorolt csatákban részt venni (járművek, amiket jutalomként kapsz tevékenységekért Globális Térképen és Személyes Küldetésekért, nem kellene megengedni). Jelenleg nincs egyhangú vélemény ezzel kapcsolatban. Egyik lehetséges megoldás a matchmaker használata erre az esetre, de ez is vitatható. Bármilyen új szabály a MM-en növeli a sorban állási időt. Ugyanakkor a Rangsorolt csaták így is korlátozva vannak a játékosok számával, szerverekkel és Prime idővel. Sok játékos nem hajlandó várni 5 percet vagy annál többet egy csatára. Erről majd még egyeztetünk a fejlesztőkkel és a játékosokkal.

Jármű újraegyensúlyozás

Idén folytatjuk a kiegyensúlyozási munkát, amit 2019-ben kezdünk egyes népszerű járműveken. Már finomítottuk a karakterisztikáit a Leopard 1-nek, az STB-1-nek és más nagyszerű tankoknak, most pedig ideje egy újabb lépést tenni előre és kiigazítani többek között az E 100 és a legendás IS-4 teljesítmény karakterisztikáit is.

A német ágon nem csak az E 100-at tervezzük kiegyensúlyozni, de a VK 36.01 (H)-t, az E 75-öt, a Tiger I-et és a Tiger II-t is.

A szovjeteknél az IS-4-en felül célunk alaposan odafigyelni a KV-3, KV-4 és az ST-I tankokra.

Az amerikai ágnál a T32, az M103 és a T110E5 lesz a kiegyensúlyozás alanya.

Ez a lista nem teljes, és elképzelhető hogy további tankok lesznek hozzáadva a jövőben.

Ezen kívül gondolkodunk a lehetőségeinken a kerekes járművek újraegyensúlyozása kapcsán is. A játékosoknak nem könnyű eltalálni a kerekes járműveket, emiatt ezt kell első körben megjavítani. A sérült kerekek hatása minimális - elégtelenül hat ki az átfogó manőverezhetőségére és mobilitására a járműnek. Ezt korrigálnunk kell és idén elintézzük.

A WOT 10. évfordulója

2020-ban lesz a játékunk 10. évfordulója, és ezt a mérföldkövet nagymértékben megünnepeljük mindnyájatokkal! Nagy ünneplések kezdődnek 2020 áprilisában és év végéig tartanak.

Sok vonzó eseményt készítettünk és óriás mennyiségű játék tartalmat a számotokra. Az évforduló 5 tematikus fázisból áll, mindegyik egy bizonyos mérföldkőnek felel meg a World of Tanks-ban, amely nyomot hagyott a játékosai szívében.

Veteránok mosolyoghatnak és visszaemlékezhetnek a régi szép időkre; a kezdők pedig meglepően érdekes tényeket tanulhatnak a projektünkről.

Együtt az évforduló 5 fázisa bizonyítja, hogy mennyit változott és nőtt a World of Tanks az elmúlt 10 évben. Az ünneplés 2020 augusztusában hág a tetőfokára, és az biztos, hogy lesz bőven kellemes meglepetés ebben a hónapban! Egy ünnepnyi különleges ajándék és bőségnyi jutalom vár minden egyes játékost, úgyhogy mindenképp ünnepelj velünk!

Sokan kérdezték, hogy WoT 10. évfordulóján lesz-e esetleg amnesztia a bannolt játékosoknak. Igen lesz, de erről még nem nyilatkozunk, hogy mely szabálysértést elkövető játékosok részesülhetnek ebben.

Egyéb

Rengeteg kérdést kaptunk az eltávolított csataformátumok esetleges visszaállításával kapcsolatban is. A 7/54 formátumot véglegesen eltávolítottuk, így az nem tér vissza. A Team Clash megmutatta nekünk, hogy a játékosok valóban élvezték a 7/70 formátumot, ezért szeretnénk még egyszer elindítani, de anélkül, hogy azt egy adott játékeseményhez kötnénk. Szeretnénk látni, hogy a játékosok hogyan értékelik a játékot, függetlenül attól, hogy mindent élveznek. A 7/70 formátum nem az új eSport, hanem az amatőrök számára készült WoT-sport.

Új eseményeket tervezünk bevezetni a klán játékosok számára a random csatákban.

A Kötvény bolt elemei kb. hat havonta fognak frissülni. Idén frissíteni fogjuk a Boltot is, referencia időpontként a Rangsorolt csaták szezonjának kezdetét fogjuk tekinteni.

Végül a átlátszó textúrák és az átcsúszó tárgyak kérdése, hogy ezen mikor tervezünk javítani. Ez egy szisztematikus kérdés, amely egy külső gyártó fél által készített technológiához kapcsolódik. A problémák akkor merülnek fel, amikor a különböző technológiák kölcsönhatásba lépnek - már voltak ilyenek az 1.0-s frissítés előtt is, de ritkábban fordultak elő. Dolgozunk a javításon, de ezek a kérdések a technológiák tulajdonosai részvételét is megkövetelik, és időbe telnek.


Fordította: Bodzy és családja, köszi!

Utoljára frissítve: 2020. március 26. 18:22
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kikice5 · 8 napja
  moderálva
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Blackmoon · 8 napja
  Oké, köszönjük! De hogy sok felesleges időpocsékolást megspóroljanak a készítők, ismertetem hogy inkább mit tegyenek ezek helyett!

  - Megszüntetni a kerekes tankokat komplett cuzamen
  - Vissza tenni a régi lakatolós ajándék nyitogatós rendszert
  - Ranked csatánál eltörölni azt hogy vissza vegye a sráfokat. Elvétel helyett maradjon meg azon a szinten, mert egy átlagos játékos a mai napig ott ingázik az 1-4 szint között egy hétig, mert balfasz a csapat, és egy győzelemre 2-3 vereség esik egyhuzamban.
  - Tervrajzok felesleges hülyeség, Legénység jó a régi rendszerben, fejlesztési fa is jó így.
  - Ezen hülyeségek helyett kérünk új pályákat - pályákat - pályákat - és további pályákat! Ez hasznos időtöltés lenne! Köszönjük! UFF! ;-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PiciMaci · 7 napja
   Ehhez muszáj hozzászólnom.
   A kerekeseket megszüntetni? Nem rossz ötlet, mert előtte is voltak spotterek és működtek.-> Elfogadható

   Lakatolós ajándék? Mindkét rendszernek voltak előnyei, hátrányai. A lakatolósnak nem volt limitje. Ha egy nap 100 csatát nyomtál, akkor több cuccot kaptál. Jelenleg tudod, hogy mit kapsz egy adott feladatért és ha nem tetszik a feladat, akkor tudod cserélni. -> Nézőpont kérdése


   Ranked csata: A hónap vicce a tiéd! Mielőtt azt mondod, hogy egy hülye vagyok, akkor nem tudsz újat mondani, illetve nekem is volt olyan magas a vérnyomásom, hogy 3 másik emberét is elláttam volna. Ha elveszi a stráfvesztés lehetőségét, akkor az egész egy grindba megy át. Bot program bekapcs, aztán hadd menjen. 1000 csata és kész a 3 liga, 3 szezonban ezt lenyomni és megvan egy 9-es tank ingyen pár csecse lila cuccal? Ez olyan elgondolás, ami az élettel megy szembe. Ha hibát követsz el, akkor ne büntessen, ne legyen következménye? -> Non szensz

   Tervrajzok: Ez a legjobb dolog, ami bejött! Játszol csatákat, aztán kapsz random kedvezményeket bizonyos járművekhez, amit kifejleszthetsz. XP boost, ajándék prémium napok, stb... sosem volt ilyen könnyű a tank fejlesztés, mint most! -> Ez nem hülyeség, amit mondtál, na az a hülyeség.

   Új pályák: Ezzel egyet tudok érteni, mert az új térképekre szükség van, hogy változatosabb legyen a játék. Ugyanakkor a jelenlegi térkép mennyiség is szép, inkább a rotáción kellene változtatni, úgy kevésbé lenne monoton. Na meg kizárhatsz legalább 1 térképet, amin nem szeretnél játszani. -> Támogatandó

   Az általad említett 5 dologból 2 orbitális nagy hím nemző szerv, 1 támogatandó, mert jogos, 1 elfogadható, mert tényleg sok negatívum van a kerekesekkel, 1 meg csak van.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   pred89
   • Kiképző
   · 7 napja
   Se**edet ne nyalják ki?...... Rengetegszer elgondolkozom azon hogy ezek az írások viccnek készülnek vagy vér komolyan.... És tényleg fullba nyomják a *retént ne haragudj ezért én viccnek szánom semmi személyes de annyira rohadt idegesítő tud már lenni ez a mérhetetlen picsogás és elégedetlenség a tripla köbön hogy az már szánalmas...... " Tudod mikor bekapod az Fv-től az 1800 hp ... és mikor neked is beadja az már fel sem tűnik csak röhögsz a markodba ....."
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    EgyUtalat · 7 napja
    Hát igazából most Te is picsogsz!
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     pred89
     • Kiképző
     · 7 napja
     És tudja... és tudja....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bianconeri80 · 8 napja
   A tervrajzokkal az égvilágon semmi gond. A többivel egyetértek ;-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tiger7373 · 8 napja
   Megszüntetni az artykat komplett cuzamen
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ríviai Geralt · 7 napja
    Jó ötlet, de akkor már legalább építsenek a wotba tetriszes, torpedós, vagy bombázós külön minijátékot, mert a klikkerekre is gondolni kell azért...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Ríviai Geralt · 7 napja
     A kerekeseket is esetleg átrakhatnák a need for speedbe!!!
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Ríviai Geralt · 7 napja
      És végleges BANNolást is szeretnék mindenkire aki rám mer lőni!
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Ríviai Geralt · 7 napja
       Történelmileg hiteles micimackós és donald kacsás legénységet mikor csinálják meg végre?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bazsi41 · 8 napja
  Remélem a 60tp kap egy jó nagy adag buffot. Ráféne betyárosan.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   RodMan_Alien · 7 napja
   Nem tudom mi bajod a 60TP -vel. Az egyik legjobb nehéz. Azt, hogy buffolják várhatod az életed végéig.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bazsi41 · 7 napja
    Az a bajom vele, hogy állandóan belövik a 8-as tankok is könnyedén, side-olni nem lehet vele és tele van gyenge ponttal.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     charliefirpo_2018 · 7 napja
     Így kell elintézni a 60 TPt, mint itt Live Oakson, amúgy ez elég sz@r csata volt..
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     charliefirpo_2018 · 7 napja
     Figyelj Bazsi,minek nyafogsz itt mindig a tankjaid miatt? Jöttél az IS4gyel:szar, jöttél a kukással:szar, most még jösz a 60TPvel hogy szar. Pedig a 60 TP okosba igencsak ütős tud lenni. Nem lehet hogy csak szimplán szarul helyezkedsz a pályán? Olyan helyeken ahol még a vak is belő? Hidd el tudom,mert velem is előfordul még a mai napig is, mi a véreres f@szért nem lehet megtanulni hogy egy adott tankkal hová kell állni? Én nem szégyellem,ha nem tudok valamit utánanézek hogy lehetne jobban csinálni. Nem jó dolog ha telesirod itt az oldalt hogy milyen szar tankok ezek,vagy ha nem megy játsszál a bajuszos vizvezetékszerelővel,ott nincs rng, meg nincs balansz,bocsi ha megbántottalak de már tele a hócipőm...
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      bazsi41 · 5 napja
      Egy szóval nem mondtam, hogy szar a 60tp!!!! Jobban figyelj oda amit írok!!!! Te nem tartod gázosnak, hogy tele van gyenge ponttal az elméletileg jól páncélozott tank? Csak gondolj egy obj 277-re. Elvileg minimálisan erősebb az oldala mint a 60tp-nek, mégis lehet vele sidolni. A 60tp-ről ez nem mondható el. Szinte képtelenség ezzel a tankkal. Nem gondolod, hogy ráférne egy jó nagy adag buff, ha már kiegyensúlyozásról van szó? Ha tudok, akkor majd írok pozitívumot is.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       charliefirpo_2018 · 5 napja
       Ma írtam hogy a tesztszerón kipróbáltam ugyanazzal a felszereléssel ami nekem van,ha hiszed ha nem teljesen más tank a kettő... Full tízes csatából kijöttem 5000 körüli sebzéssel, 3000 körüli lepattanóval,remélem így is marad majd.Amit tapasztaltam,lehet hogy kapott valami buff félét,érezhetően jobb teljesítményre képes mit jelenleg az accomon,hozzátenném hogy goldot csak a monstrumokra lőttem
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        bazsi41 · 5 napja
        Hát erről beszéltem. Ezért kell neki a buff. Nyilván egy jó játékos kezében parádésan fog működni. De nálam is jobban. Főleg az OP tankokkal szemben. És ne csak a ruszki tankok legyenek agyon páncélozva. Legyen végre korrekt a játék.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   KamizZa · 7 napja
   Nem tudom mit picsog a szátok a 60tp-vel mikor folyamatosan 3k pattintok vele meg repesszel átlag 3k sebzek. Dugják fel a goldot meg az alap lőszert Nem egyszer lövök repesszel 1.000 főlé.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bazsi41 · 7 napja
    A profik is csak nagy ritkán pattintanak vele 3k-t. Repesszel lehet vele lőni, de általában felesleges.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    hunwotan · 7 napja
    látod ez a baj hogy az ilyenek mint te beszabadultak tier10 be...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Xizor111 · 7 napja
    Te el is hiszed amit írsz ?
    60 Tp-vel van kettő azaz kettő sebző lövésed átlagosan a 34 csatád alatt..........
    (az repesszel mennyi is ... ? , ja úgy lehet, hogy kijön az 1000 sebzés/csata... )
    Mesélj még.....
    Szerintem elütötted a neved regelésnél, nem KamizZa, hanem KamuzZa akart az lenni...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tiger7373 · 8 napja
   Jaja meg az obj 7o5A ra is
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tiger7373 · 8 napja
  Marad a kábitás
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Volvo_elcsap
   • Kiképző
   · 8 napja
   szerintem ez csak kábítás

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.