Jelenleg 462 vendég és 6 tag online

2020. március 25. 07:30

[1.9] Az érkező új egyensúlyozásokról

Írta:
Értékelés:
(56 szavazat)
115 hozzászólás

Jelenleg a következő, az Új Balansz legutóbbi eredményein és következtetésein alapuló legsikeresebb megoldásokon dolgozunk:

 • HP és lőszerrekesz-kapacitás növelése az alacsony szintű járműveknél.
 • Fejlesztési-fa változtatások
 • Gyűjtői járművek

A visszajelzések alapján a fenti változtatásokkal kapcsolatos reakciók általánosságban pozitívak voltak, és a teszteken tapasztalt eredmények összhangban voltak az elvárásainkkal. Célunk, hogy ezeket az új megoldásokat bemutathassuk a közelgő 1.9 frissítés keretében. Vessünk egy pillantást külön-külön is az új funkciókra.

HP és lőszerrekesz-kapacitás növelés

A HP és lőszerrekesz-kapacitás növelése az alacsony szintű járművek keretében az előző Sandbox teszt során, növeltük az HP-t minden jármű esetében. A teszteredmények alapos vizsgálatát követően úgy határoztunk, hogy finoman módosítjuk az új HP értékeket az 1-6 szintű járműveknél.

A HP módosítások az alacsony szintű járműveknél lehetővé teszik az alábbiakat:

 • megnövelt általános teljesítőképesség
 • hatékonyság és túlélési idő az alacsony és közepes szintű meccsek során, ezáltal élvezhetőbbé téve azokat
 • kényelmesebb továbbhaladás a magasabb szintű járművek irányában
 • következetesebb fejlődési lehetőség az egyes szintek között
 • az új játékosoknak lehetősége lesz többet tanulni az egyes csatákból, illetve segíti őket, hogy gyorsabban érhessenek el jobb teljesítményt a játékban.

Továbbá arányosan növeljük az érintett járművek lőszerrekesz-kapacitását, annak érdekében, hogy ellensúlyozzuk az általános HP növekedést.

Fejlesztési-fa módosítások

A fejlesztési-fa kezelőfelülete sokkalta inkább felhasználóbaráttá válik, tiszta és egyszerűen átlátható lesz, főként az új játékosok számára. A vizuális fejlődést, valamint az alacsony szintű járművek áthelyezését követően mindenki számára egyszerűbb lesz eligazodni, valamint kiszámítani az optimális haladási útvonalat a fejlesztés során.
A központi ág lesz a legtisztább és legegyszerűbb – ez lesz a nehéz tankok fejlesztési vonala. Innen lesznek átmenetek a közepes tankok, valamint a tankvadászok irányába. A tüzérek a felső, míg a könnyű tankok az alsó részén lesznek elhelyezve a fejlesztési fában. Vess rá egy pillantást.

previous arrow
next arrow
Full screenExit full screen
previous arrownext arrow

Gyűjtői járművek

A Sandbox-tesztekkel kapcsolatos visszajelzések nagy része a gyűjtői járművekre, valamint az ezekkel kapcsolatos kompenzációra vonatkozott. Lévén ezek voltak a közösség által vitatott legforróbb témák, beszéljünk egy kicsit a részletekről.

Szeretnénk újfent hangsúlyozni egy fontos dolgot: mind a 92 jármű, amely áthelyezésre kerül a fejlesztési fából, beleértve a 9-10 szintű járműveket (bővebben lent), továbbra is a játékban marad. A „Gyűjtői járművek” opció megjelenését követően, minden gyűjtői jármű a garázsban marad, illetve a frissítést követően bármikor elérhető lesz. Tekintsd meg.

 • A gyűjtői járművek, általad elérhető maximális szintje azon alapul, hogy egyes nemzetek esetében milyen szintet fejlesztettél ki. Például, egy kifejlesztett 5 szintű jármű esetében a francia ágon, minden francia gyűjtői jármű elérhető számodra az 5. szintig.
 • A gyűjtői járművek megvásárlásához csupán kreditre lesz szükséged – XP nem kell majd – ami egyszerűbb és kényelmesebb lesz mind az új, mind a tapasztalt játékosok számára. A vásárlási és eladási összeg nem fog eltérni a jelenlegiektől. Továbbá sokkal egyszerűbb lesz elérni az Elit státuszt a nem-prémium járműveknél, lévén nem kell kifejlesztened a következő járművet a fejlesztési fában.
 • Az alap fejlesztési szint minden jármű esetében elérhető lesz, így a vásárlást követően elkezdheted a modulok fejlesztését, miként az általános járművek esetében is megszokott.
 • A gyűjtői jármű nem fog különbözni a korábbi verziótól. Továbbra is lehetővé válik az Elit státusz megszerzése, amely ezt követően jóval könnyebb lesz.

Az 1-8 szintű járművek mellett, a következő 9-10 szintű járművek áthelyezését tűztük ki célul:

 • X 113
 • X T-62A
 • X AMX 30 B
 • IX AMX 30 1er prototype

Ezen kívül néhány jármű más szintre, vagy akár más osztályba kerül. Végezetül, néhány vadonatúj jármű, amely elsőként kerül a játékba. Járművek listája:

Más szintre kerülő járművek (összesen 12)

 • II Cruiser Mk. I - a 2. szintről az 1. szintre
 • III Cruiser Mk. II - a 3. szintről a 2. szintre
 • II Cruiser Mk. III - a 2. szintről a 3. szintre
 • III Cruiser Mk. IV - a 3. szintről a 4. szintre
 • IV. Valentine - a 4. szintről a 3. szintre
 • III. Valentine AT - a 3. szintről a 4. szintre
 • V. Crusader- az 5. szintről a 6. szintre
 • IV Covenanter - a 6. szintről az 5. szintre
 • III BT-7 - a 3. szintről a 4. szintre
 • V KV-1S - az 5. szintről a 6. szintre
 • IV A-20 - a 4. szintről az 5. szintre
 • III SU-76M - a 3. szintről a 4. szintre

Más osztályokba sorolt járművek (összesen 5)

 • V Crusader (közepes -> könnyű)
 • IX T54E1 (közepes -> nehéz)
 • V VK 30.01 (H) (nehéz -> közepes)
 • VI VK 30.01 (P) (közepes -> nehéz)
 • III Type 97 Chi-Ha (közepes -> könnyű)

Újonnan bekerülő járművek (összesen 3)

 • BT-5 – 3 szintű szovjet light tank.
 • T6 Medium – 6 szintű amerikai közepes tank. Egyszerűen fogalmazva: a híres Sherman ami megfelelően teljesít.
 • Cavalier – 5 szintű angol közepes tank.

A gyűjtői járművek bevezetése számos nemzet ágát teszi egyszerűbbé és könnyebben megérthetővé. Ugyanakkor továbbra is élvezheted a garázsodban található széles tankgyűjteményedet. Ezen felül bevezetésre kerülnek a gyűjtői járművek feloldásához kapcsolódó medálok, melyeknek köszönhetően tovább bővítheted a játékon belüli elismeréseid listáját.

GY.I.K.

Mi történik azokkal a járművekkel, amelyek áthelyezésre kerülnek a fejlesztési fából? Továbbra is a játékban maradnak?

Mind a 92 jármű, amelyik gyűjtői státuszt kap továbbra is a kliensben, illetve a játékosok felhasználói fiókjában marad (amennyiben a frissítés pillanatában azok már a garázsban vannak). A „Gyűjtői járművek” megjelenését követően az összes tank megvásárolható lesz és nem kell XP-t költeni a kifejlesztésükre.

Hogyan szerezhetek meg egy gyűjtői tankot?

A Gyűjtői járművek minden nemzet fejlesztési fájához kapcsolódóan megvásárolhatók lesznek, annak függvényében, hogy melyik a legmagasabb kifejlesztett szint az adott fejlesztési fában. Például, ha már kifejlesztetted a Tiger II tankot a német fejlesztési fában, akkor a Jagdpanther II, illetve minden alacsonyabb szintű gyűjtői jármű rendelkezésedre áll majd, hogy megvásárolhasd.

Mi a lényegi különbség a „Gyűjtői járművek” és az általánosan fejleszthető tankok között? Át kell képeznem a legénységeket amennyiben a „Gyűjtői járművekben” szeretném használni őket?

A lényegi különbség abban van, hogy miként lehet megszerezni őket – nem kell XP-t költened a „Gyűjtői járművek” kifejlesztésére. Minden más játékban található jellemzőben (gazdaság, legénység átképzése, stb) az „átlagos” és „gyűjtői járművek” megegyeznek.

Hol tudom megvásárolni a gyűjtői tankokat?

A játékban található „shop” egy szeparált részében lesznek elérhetőek. Könnyedén elérheted a fejlesztési fából, vagy kiválasztva a „Gyűjtői járművek” fület a „shop”-ban. A kredit-kedvezményeket sem fogod elveszíteni, melyeket korábban szereztél, például az előző „Holiday Ops” esemény során.

Mi fog történni a „Technical Engineer” és „Tank expert” kitüntetésekkel?

A „Technical Engineer” adott nemzetnél, illetve a „Senior Technical Engineer” kitüntetések csak az általánosan kifejleszthető járművekre vonatkoznak.

Annak érdekében, hogy megszerezd az adott nemzethez kapcsolódó „Tank Expert” kitüntetést, továbbra is szükséges, hogy minden a fejlesztési fában megtalálható járművet megsemmisíts, beleértve a gyűjtői darabokat is.

Emellett célunk, hogy új kitüntetést kínáljunk azoknak, akik minden „Gyűjtői járművet” megszereznek a játékban, illetve 11 egyedi kitüntetést azoknak, akik minden „Gyűjtői járművet” megszereznek az adott fejlesztési fákban.

Mennyibe fognak kerülni a „Gyűjtői járművek”?

A vásárlási és eladási ár változatlan marad a normál verziókban feltüntetett értékekkel.

Történhet egyensúlyozás a „Gyűjtői járművekkel” kapcsolatban? Várhatóak a jövőben a teljesítményre vonatkozó vizsgálatok?

A gyűjtői járművek ugyanolyan fontosak, mint normál társaik, ezáltal ugyanazok az újraegyensúlyozási szabályok vonatkoznak rájuk is.

Mi történik a „Gyűjtői járművek” felszerelésével?

A gyűjtői járművek a modulokkal együtt kerülnek áthelyezésre, így továbbra is lehetőséged lesz kiválasztani, hogy mely modulokat szeretnéd használni a tankon. Például a Sherman Jumbo esetében továbbra is választhatsz a 76mm-es löveg és a HE-t preferáló löveg között.

Gyűjtői járművek áthelyezési mechanizmusa

 1. Amennyiben egy adott jármű (8-as szintig) áthelyezésre kerül a „Gyűjtői járművek” fül alá, úgy a +1 szintű jármű, illetve minden alacsonyabb szintű jármű automatikusan kifejlesztésre kerül*. Ez érvényes akkor is, ha megvásároltad a járművet és akkor is, ha nem.
 2. Minden ki nem fejlesztett járműhöz kapcsolódó tervrajz töredék átváltásra kerül megegyező számú univerzális és nemzeti töredékre, az adott jármű szintjének megfelelően. Például egy 4 szintű jármű tervrajza kompenzálásra kerül 1 nemzeti és 4 univerzális tervrajztöredék által.
 3. Amennyiben már kifejlesztetted az áthelyezésre kerülő 9-10 szintű járműveket ( 113, T-62A, AMX 30 B, AMX 30 1re prototype), úgy azokat az 1.9 frissítést követően bármikor megvásárolhatod a „Gyűjtői járművek” fül alatt tekintet nélkül arra, hogy kifejlesztettél-e más 9-10 szintű tankot.
  Példa: csupán két kifejlesztett 9-10 szintű járműved van a francia nemzetnél, az AMX 30 1er prototype és az AMX 30 B. A frissítést követően bármikor megvásárolhatod őket a „Gyűjtői járművek” fül alatt, akkor is, ha a francia fejlesztési fában csupán 8-as szintű járművet fejlesztettél ki egy másik vonalon.
 4. Minden játékos, aki fejlesztésbe kezdett a következő 10-es szintű tankok irányában (113, AMX 30B, T-62A) de nem fejlesztette ki őket és megállt a 9-es szintű járműveknél (WZ-111 model 1-4, AMX 30 1er prototype, T-54), és más 10-es szintű járművet sem fejlesztett ki, hozzáférést nyer a 10-es szintű járművekhez ezen nemzetek vonatkozásában a „Gyűjtői járművek” fül alatt a frissítést követően.
 5. Minden játékos, aki fejlesztésbe kezdett a következő 9-es szintű tank irányában (AMX 30 1er prototype), de nem fejlesztette ki azt és megállt a 8-as szintű tanknál (Batignolles-Châtillon 12t), és más 9-es színtű járművet sem fejlesztett ki, hozzáférést nyer a 9-es szintű tankokhoz (+1 szint) a francia nemzet vonatkozásában a Gyűjtői járművek” fül alatt a frissítést követően.

*Mivel rengeteg jármű található a fejlesztési fában, van pár kivétel ezzel a szabállyal kapcsolatban. Például az 1-es szintű angol járművek esetében csupán az új 1-es szintű angol jármű kerül kifejlesztésre. A 2-es szintű japán járművek mindegyike kifejlesztésre kerül a modulokkal egyetemben. Emellett van pár további kivétel melyeket az elkövetkezendő teszt során fogunk megosztani veletek.

A kompenzációra vonatkozó szabályok abban a pillanatban kerülnek érvényesítésre, amikor az 1.9 frissítés megtörténik az „élő” szervereken. A fent vázolt kompenzációk meglehet még nem lesznek elérhetőek az 1.9-es frissítés általános tesztje során. Természetesen előzetesen tájékoztatni fogunk benneteket az elérhetőségükről, amint minden szükséges részlet a rendelkezésünkre áll.

GYIK

Kifejlesztettem a T-62A tankot a T-54-en keresztül, de még nem váltottam ki. Jelenleg is van még XP-m ezen a tankon. Mi fog történni ezzel?

 • Amennyiben van már kifejlesztett 10-es szintű tankod a szovjet fejlesztési fában, úgy várj a frissítés megérkezéséig. Ezt követően megszerezheted a T-62A tankot anélkül, hogy XP-t költenél rá és megvásárolhatod az általános 10-es szintű tank áráért.
 • Amennyiben nincsen 10-es szintű kifejlesztett tankod a szovjet fejlesztési fában, úgy felhasználhatod ezt az XP-t, hogy kiváltsd az Object 140-et és ezáltal automatikusan elérhetővé válik a T-62A is.
 • Amennyiben már megvan az Object 140, a T-54 elit státuszt szerez és a meglévő XP-t kedved szerint felhasználhatod.

Ez a példa vonatkozik bármely gyűjtői jármű esetében. Akkor is megszerezheted a járművet amely érdekel a frissítés után, amennyiben nincs elegendő időd rögtön kifejleszteni, anélkül hogy XP-t kellene költened rá.

Hozzáférhet 10-es szintű járművekhez egy új játékos?

Nem, lévén ahhoz, hogy egy 10-es szintű gyűjtői járműhöz hozzáférhess, ki kell fejlesztened egy 10-es szintű járművet az adott fejlesztési fában. Nyilvánvalóan ebben az esetben nehezen lehetne kezdőnek nevezni.

Amennyiben kifejlesztettem a Jagdpanther II-t az 1.9 frissítés előtt, de a következő jármű, a Jagdtiger még nem került kifejlesztésre, mi fog történni?

Amennyiben a Jagdpanther II már a garázsodban van, úgy az ott is marad. Amennyiben nem, úgy bármikor megvásárolhatod a játékban a „Gyűjtői járművek” fül alatt. Ebben az esetben a Jagdtiger automatikusan kifejlesztésre kerül.

Lesz bármilyen korlátozás a „Gyűjtői járművek” kapcsán az egyes játékmódok, tornák, események kapcsán?

A gyűjtői járművek kapcsán semmiféle korlátozás nem lesz az általános járművek viszonylatában, szóval ne hezitálj használni őket bármely létező játékmódban.


A fordításért köszönet Rohamnyuszinak!

Utoljára frissítve: 2020. március 25. 07:51
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Maustiger · 9 napja
  Na jó nekem ez nem annyira világos, de majd ha berakják letisztul vagy nem de az biztos. A lényeg, ha nekem megvan a tank amit átraknak akkor meg kell vennem újra vajon, mert az kicsit gáz lenne. Mert hogy az összes tank megvan kb pár kivétellel. A fa átdolgozás jó dolog nem értem miért vártak ennyit, egyáltalán elsőre miért nem sikerült normálisra megcsinálni?! Nagyon régen még függőleges fa is volt bár azt hiszem csak mód által de az volt a legjobb szerintem. Igazából megint a sok tudatlant vonzzák be így, mert megint minden hülyének lesz majd x tankja 0 tudással és tapasztalattal. Arról nem is beszélve, hogy egy kicsit igazságtalan az hogy én meg a hozzám hasonlók éveket güliztek a fejlesztésekkel és akár pénzt sem kímélve húzták ki a tankokat most regel egy emberke és egy hónap múlva már 3db X tier tankja van. Tudom, hogy ez jó a Wg-nek, meg elvileg nekünk is jó lehetne, mert lehet aratni a paradicsomokat jaaa neeem mert hozzám teszi őket és már csapat sebzés sincsen. Ez így már kezd nagyon nem jó felé menni így is katasztrófa már a játék 15-0 csaták vereséggel, vagy ha nyersz akkor meg nem tudsz loholni a sebzés után. Ez mire jó?, passz.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   StraubZ · 9 napja
   Tudom ajánlani a T-62A visszajátszás alatti Kriminális hozzászólás böngészését, lehet magadra ismersz benne és találsz olyat is megemlítve ott, ami téged is megmozgat, csak nem merted még kiírni. Csak egy kósza ötlet, mert ha ezt a bejegyzést nem tudtad értelmezni azt sem fogod.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   straubbazsi
   • Kiképző
   · 9 napja
   Nem csalódtam.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 9 napja
   Ami már megvan, azt nem veszik el, nem kell újra megvásárolnod, ahhoz nem nyúlnak.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   KamizZa · 9 napja
   Ha az adott nemzetbe (Orosz) Van már 10-es tankod (ami nem T62...) akkor kreditért megveheted a T62-At. Fingom sincs milyen tank, sose mentem vele, de legalább van még egy 10-es tankod.
   Illetve bármelyik Tier tankot megveheted a nemzetből amelyik kikerült kredóért...így legalább nem kell újra szopnod az ágat..
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  NFOrokosBajnoka · 9 napja
  Nem tudom, másnak is feltűnt-e, de a képeken az orosz ág van felül, a német a második a sorban. Eddig fordítva volt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   KamizZa · 9 napja
   Putyin elintézte hogy elsők legyenek
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hadnic · 9 napja
  Én azt sajnálom, hogy a fejlesztési fa egyszerűsítése még inkább "felgyorsítja" a fejlesztési folyamatot. A tervrajzok behozását kezdetben jó ötletnek tartottam, de ez is annyira felgyorsította a fejlesztési előrehaladást, hogy már lassan végig érek minden ágon... Ha ez még ráadásul egyszerűsödni fog elveszik ennek a játéknak az egyik - számomra fontos - összetevője. Én pl. nem csak a csatákért játszom ezzel a játékkal, hanem a "menedzselős" oldalát is szerettem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Balog · 9 napja
   Az a baj,hogy a WG nem a jatekelmeny javitasara fokuszal,hanem a "mennyisegre",ami a minoseg rovasara megy.A csatak legnagyobb resze nemhiaba 2-3-4 perces.(3-15,4-15,stb).Ez a mostani valtozas is inkabb a "bena" gamer allomanynak kedvez.A komolyabb tieru csatak(VIII-IX-X) egyik rakfeneje a jatekosos hianyos tudasa,ami kihat mindenkire.Masreszt a szokasos,mar unalmas "gold" sivitozas.Ez a ketto dolog nem fog minosegi valtozast eloidezni a jatek elmenybe.Sot.Inkabb romlast idez elo.Most meg ez,hogy "gyorsabban" ki lehet fejleszteni a nagyobb tieru tankokat is.......meg egy szog a jatek elmeny ellen.Az MM-et most nem szidom. Mert sok az a -/+ 2. Es az RNG.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    KamizZa · 9 napja
    Az RNG úgy szar hogy van...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   KamizZa · 9 napja
   Emlékszek régen 2 év volt mire az első IS-7 tankomat kitudtam fejleszteni prém fiók nélkül.
   Most prém fiókkal kb 2hét alatt kihúzok egy ágat fullra.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    charliefirpo_2018 · 9 napja
    Ja,most a Battle Passal kaptam annyi univerzális tervrajzot hogy a Black Princétől a Super Conqig mind kész van, már csak fejleszteni kell őket,elég az ágyút kihúzni,és már vehetem a következőt...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Lolombus2000 · 9 napja
     Az a baj hogy bejött ez fos battle pass ami olyan ha költés rá 6000 ezer aranyat többet kapsz és ez egy faszság remélem hogy nem lesz több battle pass
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     KamizZa · 9 napja
     Ez csak egy ág.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      charliefirpo_2018 · 9 napja
      Csak azt akartam kihámozni hogy mostanság k....a könnyű kihúzni egy ágat, míg anno elég keserves volt
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    NFOrokosBajnoka · 9 napja
    Ez minden online játékra igaz. Enélkül a később belépőknek esélyük se lenne a régóta játszókkal szemben.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Szaurusz · 9 napja
  Sziasztok. Azt elárulná nekem valaki hogy van az hogy leláncolok valakit tele van hpval tegyük fel 1500zal meg is lövik egyből lemegy neki mondjuk 250ig és nem adja be assist sebzésre egyik lövést se viszont a végén megmaradt 250hp ját mikor lelövik róla(még mindig tracken van) azt meg beadja lánctalp assistra ? :S
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 9 napja
   Ha felrakod a replayt, akkor meg tudjuk nézni, hogy mi történt pontosan. (Ne vedd bántásnak, sokszor előfordult már, hogy az adott játékos valamit nem vett észre.)
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Szaurusz · 9 napja
    Dehogy is nem veszem annak természetesen van hogy valami elkerüli az ember figyelmét valami, és több szem többert lát:) de mint ilyenkor lenni szokott kiléptem azt már mentem a kövi csatába:( nem háborgok ezen csak furcsa mert nem először történik meg így ha legközelebb lesz megosztom természetesen
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     PZoli
     • VIP
     · 9 napja
     Oké. Csak azért írtam oda a zárójeles részt, mert időnként elő szokott fordulni, hogy ha replayt kérünk, akkor az illető már támadásnak veszi, hogy nem szavahihető, pedig csak, ahogy te is írod, a több szem többet lát miatt szoktunk rákérdezni, mert egy "bemondással" szakszerűen nem lehet mit kezdeni, kinyomozni, hogy mi is van.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Szaurusz · 9 napja
      Tudom ez így egy biankó nem konteót akartam gyártani annyira nem vélem fontosnak csak gondoltam megkérdem érdekesség képpen hátha elő fordult mással is mint bug (amúgy eddig csak 2 tankkal fordult elő nekem strv71 el és progetto65 tel igaz ezekkel többször is) Az jobban zavar ha kerekesnek ellövöm a kerekét úgy rohangál és kap egy két lövést azért nem jár valami track dmg szerűség :/
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ce1018 · 9 napja
   Hát lehet hogy előtted leláncolta valaki a másik oldalon, és még nem teszi vissza a láncot ott, addig annak adja. Utána már csak a te oldaladon van ledobva a lánc és így azt már te kapod.

   Ha a leláncolt tank láncába lósz bele mé eget akkor sme ad, amíg az eredeti láncolás "fel nem oldódik".
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Szaurusz · 9 napja
    Én azt értem és akár kézenfekvő magyarázat is lehetne:) de! a sorrend miatt volt nekem furcsa hogy én spotoltam a kör elején először a komát ki is irta hogy kispotoltam a kis számláló be is irta nekem, igy zajlott > megspotoltam abban a pillanatba lőttem is rá leláncoltam > utána lőtték is egyből a csapattársak amiből se spot se lánsebzést nem számolt el nekem > maradt benne 1 lövésnyi hp amit a végén amikor kapta az utolsó lövést egy másik csapattárstól viszont én kaptam trackdamaget
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   KamizZa · 9 napja
   Üdv a játék világában.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Szaurusz · 9 napja
    Köszi A kék kapszulát kellett volna bevenni
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rohamnyuszi · 9 napja
  A pillanat amikor rájössz, hogy "hamari voltál Borbak uram" mikor rohantál töredékből kifejleszteni a 113-at és teljes áron megvetted a T-62A-val egyetemben, nem beszélve a kisebb társakról, nehogy lemaradj róluk mielőtt "reward" tankok lesznek.
  Ebből is tanultam valamit
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   _Potip_ · 9 napja
   Egy percig se bánd! A 113 egy nagyon pöpec tank. Én az AMX 30 B-re repültem rá, és azt kell mondjam, hogy a premier prot. a WOT-os pályafutásom legnagyobb pozitív csalódása! Javaslom, hogy vedd meg azt is!
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Rohamnyuszi · 8 napja
    A "113 egy nagyon pöpec tank" résznél kerestem a szarkazmust mivel mindenhonnan azt hallom, hogy a mai metában már semmi extra, vannak sokkal jobb választások, de személyes véleményem sajna még nincs.

    Nem is használtam még, a másikat se...azt se tudom minek vettem meg őket
    Nnnnna, megvolt a napi magamba zuhanás
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     _Potip_ · 4 napja
     Nincs itt semmiféle szarkazmus. Ha elvonatkoztatunk attól, hogy csakis az épp aktuális metának leginkább megfelelő feszteroidozott tankot keressük, akkor belátható, hogy a 113 egy igenis jó tank! Persze az Obj. 277, Obj 430U és WZ 11-5A triumvirátus tett róla, hogy megkopjon a régi fénye, de most sem kell szégyenkeznie szerintem. Ezért fölösleges magadba zuhannod!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Omnipadmebumm · 9 napja
  Sziasztok. Az én szerény véleményem, és tapasztalatom az, hogy valami minél könnyebb, minél egyszerűbb, az annál értéktelenebb. A Francia nehéz ágat másfél évig húztam, mire meg lett az 50B. Játszani még most sem tudok vele, de imádom, mert egy rémes fejlesztés volt, főleg játék tudás nélkül, elsőre. De végig vittem, és örülök, hogy a garázsomban van. Most az látom, hogy gyakorlatilag bármilyen tankot ki lehet fejleszteni gyakorlatilag egy pár nap alatt, nem hiszem, hogy az értéke(nem pénzbeli) ugyanaz, mint az 50B-é. Ezzel csak azt akarom mondani, nem biztos, hogy az egyszerűsítés több, és kitartóbb játékosokat fog hozni. Természetesen örülök, hogy egyszerűbb lesz bizonyos tankokhoz hozzá jutni, de félek, az itteni hozzászólásokat olvasva, hogy még inkább elértéktelenedik a játék. Még inkább nem fogják érteni a lényeget, hogy szar körök nélkül, nem értékelnénk a jót sem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 9 napja
   Igazad van. Ilyen ez a játék evolúció a free to play világában.
   Azért van, hogy az új játékosok hamarabb utolérhessék a régi játékosokat, de ez csak a kifejlesztett tank szempontjából van így, a játéktudás természetesen nem fejlődik gyorsabban. A fejlesztőnek szüksége van újabb vásárlókra, mert a régiek már vagy kimaxolták a játékot és abbahagyták vagy még játszanak, de jóval kevesebb pénzt raknak bele, mint korábban, mert már megszerezték a többségét annak, amit akartak. Az új játékosoknak viszont muszáj valami pergősebbet nyújtaniuk és azáltal, hogy gyorsabban haladnak a tech tree-ben ez látszatra sikerül is. Minél előbb előbb eljutnak magasabb tierbe, annál hamarabb szükségük lesz több kreditre a vásárlásokhoz és tankfenntartásokhoz, így kinyílnak a pénztárcák és veszik a tier8-as prém tankokat és prém fiókot.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   KamizZa · 9 napja
   Azért akl goldot spammel vagy nincs prém fiókja az nem 2 nap alatt farmol ki 6.1 millió kredót a játékban egy X tankra.
   Illetve ha az adott nemzetbe nincs nagyon tankja akkor ugyan úgy végig kell szopnia.
   Ha nekem kell a 113 akkor legalább egy 8-9es tankot kikéne húzzak a nemzetnél, de jelenleg csak 5-nél tartok.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ce1018 · 9 napja
  Szóval, a nooboknk adunk egy(4) ajándék 10-es tankot....mert hát nem kezdő aki kifejlesztett egy 10-es tankot a fában...hagyjuk már. Kihúzza a szovjet nehéz(arty) ágat és kiválthatj a T62-t. szóval úgy megy be tier 10-es csaába egy orosz meddel, hogy még csak meddel sem játszott soha...na ezt balaszolják valahogy az MM-el.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Proletar_Kukutyin · 9 napja
   Miért pont tüzért fejlesztene ki bárki elsőnek? (Még én sem tettem!)
   A szovjet tüzér (és általában a tüzérek) kerülnek a legtöbb XP-be a fejlesztési fán. Elkötelezett lehet az, aki ebbe fejest ugrik.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ce1018 · 9 napja
    Jajj már, ne ezen lovagoljatok, ez csak az extrém roszs példa akart lenni, természetesen fejleszthet Liughtot is, vagy td-t. A példa arra szólt, hogy tök más típust húz ki, majd megvesz egy T10-es tankot, aminek egyáltalán nem ismeri a karakterisztikáját, mert nem játszott az ágon 7-8-9-ben...
    Ez most is megvan, de talán, akinek van ennyi free xp-je és tervrajza, hogy megcsinálja játszott azért nem keveset. Kivéve, ha azért tier 3-mazik, hogy arról váltsa le a free xp-t na de az már-már mazoizmus.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     PZoli
     • VIP
     · 9 napja
     Nyilván lesz ilyen is, aki full fogalmatlanul ül majd át egy másik típusú tankba, de vélhetően nem ez lesz a többség Mindazonáltal szerintem is esni fog az átlag teljesítmény ezekkel a tankokkal, de hát ez van, ez a változás ezzel is jár.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      DarkwuckyDef · 8 napja
      Látom te sem játszol sokat, vagy nem nézed a játékosokat. Én rengeteggel találkozom, akinek csak T8 prém tankjai vannak pár 100 csatával. Szív is a csapat miattuk. De olyan is van hogy max1000 csata, de van egy T10-e. Nem reroll accountokról beszélek. Felgyorsították a fejlesztést. Ez rendben van. Viszont mit is tanul meg a kezdő 1000 csata alatt? Max a bokor harcot. Fogalma sincs a tankokról, pályákról, mechanikákról. Megy az anyázás oda-vissza. Ezért nem lenne szabad ilyen gyorsan magas szintekre engedni a kezdőket.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       PZoli
       • VIP
       · 8 napja
       "Látom te sem játszol sokat, vagy nem nézed a játékosokat." Rosszul látod.
       Lesz olyan játékos, akinek csak az IS-7 van meg tier 10-ből és most majd beleül egy T62A-ba és hamar meghal, bár valószínűleg az IS-7-ben sem tesz túl sokat a csatához, de abban nyilván életképesebb, mert a tankja még afk állapotban is tud pattintani. 113-a annak a kezdő játékosnak lesz, amely bármely más kínai 10-est megszerezte és ha valaki kínai tankot fejleszt (kivéve az 5A-t), akkor nem ismeri vagy nem érdekli, hogy a többi kb. hulladék. Ez a játékos így sem, úgy sem tesz hozzá érdemien a csatához. Amx 30B-je annak a kezdő játékosnak lehet, aki valamely másik francia ágat kihúzta. Ezek valamivel technikásabbak, mint az orosz vagy a kínai, talán valamivel többet tud, de ahogy a másik kettőnél itt sem számít, hogy egy noob melyik tier 10-es tankban nem csinál semmit, illetve de, mert még jól is jár a csapat, ha a tier10-es kezdő játékosuk átül a scoutból (amivel amúgy kempel a sarokban) egy nehéz vagy közepes tankba és meghagyja a lehetőséget olyannak felderíteni, aki tudja is mit csinál.
       A változtatás után olyannak nem lesz tier10-es tankja, akinek eddig nem volt, aki pedig eddig gyengén játszott tier10-ben, ezután is úgy fog, szóval az összkép valamivel romlani fog, de nem annyival, mint sokan gondolják.
       Abban pedig egyetértünk, hogy károsan felgyorsult a tank fejlesztések sebessége, ez nem tesz jót a játék minőségének, ugyanakkor a WG-nek ez az irány a célszerű, ha új fizető játékosokat akar szerezni magának, mert a tier 10 tankok megvásárlásához és fenntartásához egy kezdőnek szüksége van prém fiókra és 8-as prém tankra.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        DarkwuckyDef · 8 napja
        Te. Mi ugyan arról beszélünk.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   KamizZa · 9 napja
   KI azaz állat aki orosz artyt húz ki kezdésnek xD
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ce1018 · 9 napja
    Nem tudom, de minden nap velük játszom XDD
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     KamizZa · 9 napja
     Nekem elég T8-ba játszom T-10esek ellen hogy lássam mennyi láma van a játékban Mikor szét spammalnek golddal, van már 3k pattanóm és nem esik le neki hogy repesz lehet sebezne is
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KamizZa · 9 napja
  Rossz olvasni az itt lévő kommenteket, egy általános szöveget se tudnak az emberek értelmezni, és ezeket az embereket az én csapatomba dobja be a rendszer...

  Na szóval nem bonyolult a rendszer.

  Ha az adott nemzetbe (Orosz) Van már 10-es tankod (ami nem T62...) akkor kreditért megveheted a T62-At. Fingom sincs milyen tank, sose mentem vele, de legalább van még egy 10-es tankod.
  Illetve bármelyik Tier tankot megveheted a nemzetből amelyik kikerült kredóért...így legalább nem kell újra szopnod az ágat..
  + Amik kikerülnek és van rá tőredéked azt vissza kapod, és saját magad eloszthatod hogy melyik tankra szeretnél kedvezményt. Szerintem ez jó megoldás lett rá, mint hogy elvették volna akár azt is.
  A Tech Tree is letisztultabb lett, nem tudom miért baj ez az embereknek... elvégre már 8 éve ugyan úgy néz ki...ami már uncsi szerintem.

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.