Jelenleg 373 vendég és nincs tag online

2020. március 25. 07:30

[1.9] Az érkező új egyensúlyozásokról

Írta:
(57 szavazat)
115 hozzászólás

Jelenleg a következő, az Új Balansz legutóbbi eredményein és következtetésein alapuló legsikeresebb megoldásokon dolgozunk:

 • HP és lőszerrekesz-kapacitás növelése az alacsony szintű járműveknél.
 • Fejlesztési-fa változtatások
 • Gyűjtői járművek

A visszajelzések alapján a fenti változtatásokkal kapcsolatos reakciók általánosságban pozitívak voltak, és a teszteken tapasztalt eredmények összhangban voltak az elvárásainkkal. Célunk, hogy ezeket az új megoldásokat bemutathassuk a közelgő 1.9 frissítés keretében. Vessünk egy pillantást külön-külön is az új funkciókra.

HP és lőszerrekesz-kapacitás növelés

A HP és lőszerrekesz-kapacitás növelése az alacsony szintű járművek keretében az előző Sandbox teszt során, növeltük az HP-t minden jármű esetében. A teszteredmények alapos vizsgálatát követően úgy határoztunk, hogy finoman módosítjuk az új HP értékeket az 1-6 szintű járműveknél.

A HP módosítások az alacsony szintű járműveknél lehetővé teszik az alábbiakat:

 • megnövelt általános teljesítőképesség
 • hatékonyság és túlélési idő az alacsony és közepes szintű meccsek során, ezáltal élvezhetőbbé téve azokat
 • kényelmesebb továbbhaladás a magasabb szintű járművek irányában
 • következetesebb fejlődési lehetőség az egyes szintek között
 • az új játékosoknak lehetősége lesz többet tanulni az egyes csatákból, illetve segíti őket, hogy gyorsabban érhessenek el jobb teljesítményt a játékban.

Továbbá arányosan növeljük az érintett járművek lőszerrekesz-kapacitását, annak érdekében, hogy ellensúlyozzuk az általános HP növekedést.

Fejlesztési-fa módosítások

A fejlesztési-fa kezelőfelülete sokkalta inkább felhasználóbaráttá válik, tiszta és egyszerűen átlátható lesz, főként az új játékosok számára. A vizuális fejlődést, valamint az alacsony szintű járművek áthelyezését követően mindenki számára egyszerűbb lesz eligazodni, valamint kiszámítani az optimális haladási útvonalat a fejlesztés során.
A központi ág lesz a legtisztább és legegyszerűbb – ez lesz a nehéz tankok fejlesztési vonala. Innen lesznek átmenetek a közepes tankok, valamint a tankvadászok irányába. A tüzérek a felső, míg a könnyű tankok az alsó részén lesznek elhelyezve a fejlesztési fában. Vess rá egy pillantást.

previous arrow
next arrow
Full screenExit full screen
previous arrownext arrow
Slider

Gyűjtői járművek

A Sandbox-tesztekkel kapcsolatos visszajelzések nagy része a gyűjtői járművekre, valamint az ezekkel kapcsolatos kompenzációra vonatkozott. Lévén ezek voltak a közösség által vitatott legforróbb témák, beszéljünk egy kicsit a részletekről.

Szeretnénk újfent hangsúlyozni egy fontos dolgot: mind a 92 jármű, amely áthelyezésre kerül a fejlesztési fából, beleértve a 9-10 szintű járműveket (bővebben lent), továbbra is a játékban marad. A „Gyűjtői járművek” opció megjelenését követően, minden gyűjtői jármű a garázsban marad, illetve a frissítést követően bármikor elérhető lesz. Tekintsd meg.

 • A gyűjtői járművek, általad elérhető maximális szintje azon alapul, hogy egyes nemzetek esetében milyen szintet fejlesztettél ki. Például, egy kifejlesztett 5 szintű jármű esetében a francia ágon, minden francia gyűjtői jármű elérhető számodra az 5. szintig.
 • A gyűjtői járművek megvásárlásához csupán kreditre lesz szükséged – XP nem kell majd – ami egyszerűbb és kényelmesebb lesz mind az új, mind a tapasztalt játékosok számára. A vásárlási és eladási összeg nem fog eltérni a jelenlegiektől. Továbbá sokkal egyszerűbb lesz elérni az Elit státuszt a nem-prémium járműveknél, lévén nem kell kifejlesztened a következő járművet a fejlesztési fában.
 • Az alap fejlesztési szint minden jármű esetében elérhető lesz, így a vásárlást követően elkezdheted a modulok fejlesztését, miként az általános járművek esetében is megszokott.
 • A gyűjtői jármű nem fog különbözni a korábbi verziótól. Továbbra is lehetővé válik az Elit státusz megszerzése, amely ezt követően jóval könnyebb lesz.

Az 1-8 szintű járművek mellett, a következő 9-10 szintű járművek áthelyezését tűztük ki célul:

 • X 113
 • X T-62A
 • X AMX 30 B
 • IX AMX 30 1er prototype

Ezen kívül néhány jármű más szintre, vagy akár más osztályba kerül. Végezetül, néhány vadonatúj jármű, amely elsőként kerül a játékba. Járművek listája:

Más szintre kerülő járművek (összesen 12)

 • II Cruiser Mk. I - a 2. szintről az 1. szintre
 • III Cruiser Mk. II - a 3. szintről a 2. szintre
 • II Cruiser Mk. III - a 2. szintről a 3. szintre
 • III Cruiser Mk. IV - a 3. szintről a 4. szintre
 • IV. Valentine - a 4. szintről a 3. szintre
 • III. Valentine AT - a 3. szintről a 4. szintre
 • V. Crusader- az 5. szintről a 6. szintre
 • IV Covenanter - a 6. szintről az 5. szintre
 • III BT-7 - a 3. szintről a 4. szintre
 • V KV-1S - az 5. szintről a 6. szintre
 • IV A-20 - a 4. szintről az 5. szintre
 • III SU-76M - a 3. szintről a 4. szintre

Más osztályokba sorolt járművek (összesen 5)

 • V Crusader (közepes -> könnyű)
 • IX T54E1 (közepes -> nehéz)
 • V VK 30.01 (H) (nehéz -> közepes)
 • VI VK 30.01 (P) (közepes -> nehéz)
 • III Type 97 Chi-Ha (közepes -> könnyű)

Újonnan bekerülő járművek (összesen 3)

 • BT-5 – 3 szintű szovjet light tank.
 • T6 Medium – 6 szintű amerikai közepes tank. Egyszerűen fogalmazva: a híres Sherman ami megfelelően teljesít.
 • Cavalier – 5 szintű angol közepes tank.

A gyűjtői járművek bevezetése számos nemzet ágát teszi egyszerűbbé és könnyebben megérthetővé. Ugyanakkor továbbra is élvezheted a garázsodban található széles tankgyűjteményedet. Ezen felül bevezetésre kerülnek a gyűjtői járművek feloldásához kapcsolódó medálok, melyeknek köszönhetően tovább bővítheted a játékon belüli elismeréseid listáját.

GY.I.K.

Mi történik azokkal a járművekkel, amelyek áthelyezésre kerülnek a fejlesztési fából? Továbbra is a játékban maradnak?

Mind a 92 jármű, amelyik gyűjtői státuszt kap továbbra is a kliensben, illetve a játékosok felhasználói fiókjában marad (amennyiben a frissítés pillanatában azok már a garázsban vannak). A „Gyűjtői járművek” megjelenését követően az összes tank megvásárolható lesz és nem kell XP-t költeni a kifejlesztésükre.

Hogyan szerezhetek meg egy gyűjtői tankot?

A Gyűjtői járművek minden nemzet fejlesztési fájához kapcsolódóan megvásárolhatók lesznek, annak függvényében, hogy melyik a legmagasabb kifejlesztett szint az adott fejlesztési fában. Például, ha már kifejlesztetted a Tiger II tankot a német fejlesztési fában, akkor a Jagdpanther II, illetve minden alacsonyabb szintű gyűjtői jármű rendelkezésedre áll majd, hogy megvásárolhasd.

Mi a lényegi különbség a „Gyűjtői járművek” és az általánosan fejleszthető tankok között? Át kell képeznem a legénységeket amennyiben a „Gyűjtői járművekben” szeretném használni őket?

A lényegi különbség abban van, hogy miként lehet megszerezni őket – nem kell XP-t költened a „Gyűjtői járművek” kifejlesztésére. Minden más játékban található jellemzőben (gazdaság, legénység átképzése, stb) az „átlagos” és „gyűjtői járművek” megegyeznek.

Hol tudom megvásárolni a gyűjtői tankokat?

A játékban található „shop” egy szeparált részében lesznek elérhetőek. Könnyedén elérheted a fejlesztési fából, vagy kiválasztva a „Gyűjtői járművek” fület a „shop”-ban. A kredit-kedvezményeket sem fogod elveszíteni, melyeket korábban szereztél, például az előző „Holiday Ops” esemény során.

Mi fog történni a „Technical Engineer” és „Tank expert” kitüntetésekkel?

A „Technical Engineer” adott nemzetnél, illetve a „Senior Technical Engineer” kitüntetések csak az általánosan kifejleszthető járművekre vonatkoznak.

Annak érdekében, hogy megszerezd az adott nemzethez kapcsolódó „Tank Expert” kitüntetést, továbbra is szükséges, hogy minden a fejlesztési fában megtalálható járművet megsemmisíts, beleértve a gyűjtői darabokat is.

Emellett célunk, hogy új kitüntetést kínáljunk azoknak, akik minden „Gyűjtői járművet” megszereznek a játékban, illetve 11 egyedi kitüntetést azoknak, akik minden „Gyűjtői járművet” megszereznek az adott fejlesztési fákban.

Mennyibe fognak kerülni a „Gyűjtői járművek”?

A vásárlási és eladási ár változatlan marad a normál verziókban feltüntetett értékekkel.

Történhet egyensúlyozás a „Gyűjtői járművekkel” kapcsolatban? Várhatóak a jövőben a teljesítményre vonatkozó vizsgálatok?

A gyűjtői járművek ugyanolyan fontosak, mint normál társaik, ezáltal ugyanazok az újraegyensúlyozási szabályok vonatkoznak rájuk is.

Mi történik a „Gyűjtői járművek” felszerelésével?

A gyűjtői járművek a modulokkal együtt kerülnek áthelyezésre, így továbbra is lehetőséged lesz kiválasztani, hogy mely modulokat szeretnéd használni a tankon. Például a Sherman Jumbo esetében továbbra is választhatsz a 76mm-es löveg és a HE-t preferáló löveg között.

Gyűjtői járművek áthelyezési mechanizmusa

 1. Amennyiben egy adott jármű (8-as szintig) áthelyezésre kerül a „Gyűjtői járművek” fül alá, úgy a +1 szintű jármű, illetve minden alacsonyabb szintű jármű automatikusan kifejlesztésre kerül*. Ez érvényes akkor is, ha megvásároltad a járművet és akkor is, ha nem.
 2. Minden ki nem fejlesztett járműhöz kapcsolódó tervrajz töredék átváltásra kerül megegyező számú univerzális és nemzeti töredékre, az adott jármű szintjének megfelelően. Például egy 4 szintű jármű tervrajza kompenzálásra kerül 1 nemzeti és 4 univerzális tervrajztöredék által.
 3. Amennyiben már kifejlesztetted az áthelyezésre kerülő 9-10 szintű járműveket ( 113, T-62A, AMX 30 B, AMX 30 1re prototype), úgy azokat az 1.9 frissítést követően bármikor megvásárolhatod a „Gyűjtői járművek” fül alatt tekintet nélkül arra, hogy kifejlesztettél-e más 9-10 szintű tankot.
  Példa: csupán két kifejlesztett 9-10 szintű járműved van a francia nemzetnél, az AMX 30 1er prototype és az AMX 30 B. A frissítést követően bármikor megvásárolhatod őket a „Gyűjtői járművek” fül alatt, akkor is, ha a francia fejlesztési fában csupán 8-as szintű járművet fejlesztettél ki egy másik vonalon.
 4. Minden játékos, aki fejlesztésbe kezdett a következő 10-es szintű tankok irányában (113, AMX 30B, T-62A) de nem fejlesztette ki őket és megállt a 9-es szintű járműveknél (WZ-111 model 1-4, AMX 30 1er prototype, T-54), és más 10-es szintű járművet sem fejlesztett ki, hozzáférést nyer a 10-es szintű járművekhez ezen nemzetek vonatkozásában a „Gyűjtői járművek” fül alatt a frissítést követően.
 5. Minden játékos, aki fejlesztésbe kezdett a következő 9-es szintű tank irányában (AMX 30 1er prototype), de nem fejlesztette ki azt és megállt a 8-as szintű tanknál (Batignolles-Châtillon 12t), és más 9-es színtű járművet sem fejlesztett ki, hozzáférést nyer a 9-es szintű tankokhoz (+1 szint) a francia nemzet vonatkozásában a Gyűjtői járművek” fül alatt a frissítést követően.

*Mivel rengeteg jármű található a fejlesztési fában, van pár kivétel ezzel a szabállyal kapcsolatban. Például az 1-es szintű angol járművek esetében csupán az új 1-es szintű angol jármű kerül kifejlesztésre. A 2-es szintű japán járművek mindegyike kifejlesztésre kerül a modulokkal egyetemben. Emellett van pár további kivétel melyeket az elkövetkezendő teszt során fogunk megosztani veletek.

A kompenzációra vonatkozó szabályok abban a pillanatban kerülnek érvényesítésre, amikor az 1.9 frissítés megtörténik az „élő” szervereken. A fent vázolt kompenzációk meglehet még nem lesznek elérhetőek az 1.9-es frissítés általános tesztje során. Természetesen előzetesen tájékoztatni fogunk benneteket az elérhetőségükről, amint minden szükséges részlet a rendelkezésünkre áll.

GYIK

Kifejlesztettem a T-62A tankot a T-54-en keresztül, de még nem váltottam ki. Jelenleg is van még XP-m ezen a tankon. Mi fog történni ezzel?

 • Amennyiben van már kifejlesztett 10-es szintű tankod a szovjet fejlesztési fában, úgy várj a frissítés megérkezéséig. Ezt követően megszerezheted a T-62A tankot anélkül, hogy XP-t költenél rá és megvásárolhatod az általános 10-es szintű tank áráért.
 • Amennyiben nincsen 10-es szintű kifejlesztett tankod a szovjet fejlesztési fában, úgy felhasználhatod ezt az XP-t, hogy kiváltsd az Object 140-et és ezáltal automatikusan elérhetővé válik a T-62A is.
 • Amennyiben már megvan az Object 140, a T-54 elit státuszt szerez és a meglévő XP-t kedved szerint felhasználhatod.

Ez a példa vonatkozik bármely gyűjtői jármű esetében. Akkor is megszerezheted a járművet amely érdekel a frissítés után, amennyiben nincs elegendő időd rögtön kifejleszteni, anélkül hogy XP-t kellene költened rá.

Hozzáférhet 10-es szintű járművekhez egy új játékos?

Nem, lévén ahhoz, hogy egy 10-es szintű gyűjtői járműhöz hozzáférhess, ki kell fejlesztened egy 10-es szintű járművet az adott fejlesztési fában. Nyilvánvalóan ebben az esetben nehezen lehetne kezdőnek nevezni.

Amennyiben kifejlesztettem a Jagdpanther II-t az 1.9 frissítés előtt, de a következő jármű, a Jagdtiger még nem került kifejlesztésre, mi fog történni?

Amennyiben a Jagdpanther II már a garázsodban van, úgy az ott is marad. Amennyiben nem, úgy bármikor megvásárolhatod a játékban a „Gyűjtői járművek” fül alatt. Ebben az esetben a Jagdtiger automatikusan kifejlesztésre kerül.

Lesz bármilyen korlátozás a „Gyűjtői járművek” kapcsán az egyes játékmódok, tornák, események kapcsán?

A gyűjtői járművek kapcsán semmiféle korlátozás nem lesz az általános járművek viszonylatában, szóval ne hezitálj használni őket bármely létező játékmódban.


A fordításért köszönet Rohamnyuszinak!

Utoljára frissítve: 2020. március 25. 07:51
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Acélmedve · 6 hónapja
  Szíve-joga a Wg-nek, hogy mit csinál a játékával, de miért volt bonyolult a mostani fejlesztési fa? A nyilak nem egyértelműen jelölik, hogy melyik tankból melyik/melyikek fejleszthetők ki?

  Másik kérdés: miért pont történelmileg hiteles (T-62A) tankot vesznek ki a fából? Akkor már inkább az Obj.430U, vagy az Obj.140 lett volna gyűjtői jármű.

  Na de mindegy. Mint feljebb írtam, ők döntenek.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 6 hónapja
   Megindokolták. Kezdők számára bonyolultabb/átláthatatlanabb volt a jelenlegi. Én régóta játszom, szóval ezt nem tudom megítélni, de kb. mind1 számomra, nincsen belőle semmi hátrányom, csak előnyöm, hogy kapok majd némi tervrajz töredéket.
   Miért a történelmileg hitelest veszik ki? Mivel azok már kevésbé simulnak bele a metába. Persze csinálhatták volna, hogy a T62A-t buffolják, az obj 140-et nerfelik és akkor az utóbbit veszik ki, de ahogy eddig is, számukra nem szempont a történelem hűség (nem számít, hogy néha azt hozzák fel érvnek), ezért egyszerűen játék meta alapon hozták meg a döntést.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ferrari-fan · 6 hónapja
  Végre nem kell szétfejleszteni egy komplett fejlesztési fát, hogy eljuss A->B

  Milyen tankokat vettek ki?
  Low tier (2-4/5)
  Mint fentebb írtam, nem kell a sok haszontalan tankkal játszani. Akinek meg ezekre a tankokra van fetishe, azoknak továbbra is ott lesz a garázsban/collector tankként meg tudják venni ugyan annyiért, amennyiért a tech treeben.


  High-tier (7-8-9-10)
  Javarészt olyan tankokat vettek ki, amik már nagyon nem meta, kevesen játszanak vele vagy csak annyira rossz, hogy inkább nem buffolják, hanem "kiteszik". Számomra ez is elfogadható, főleg azért, mert a kifejlesztett tankokért megkapjuk az XP árát elit XP-nek(talán)...Amit majd átválthatunk free-be, kisebb gold összegért

  Summa summarum: Csináltak egy második tech treet a játékba, hogy ne legyen összezsúfolva
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   MeGaBigBoy · 6 hónapja
   "mert a kifejlesztett tankokért megkapjuk az XP árát elit XP-nek...Amit majd átválthatunk free-be, kisebb gold összegért. "Ezt hol olvastad? Én nem találtam ilyet.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ferrari-fan · 6 hónapja
    Sandboxon volt így. Remélem bent hagyják a kódot és 1.9-ben is így lesz. Ha nem, akkor írtam egy felesleg mondatot
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   MarktheHero · 6 hónapja
   Én nagyon örülök ezeknek a változtatásoknak, a T20-as miatt most végre meg tudom szerezni a T57 Heavy-t Meg persze az "ingyen" 10-e med is beparkol majd a garázsba
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PZoli
    • VIP
    · 6 hónapja
    Őőő...mire gondolsz? Hogy függ össze a T20 a T57 Heavy-vel?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     MarktheHero · 6 hónapja
     Egyszerűen, ha megnézed az amcsi fejlesztési ágat láthatod, hogy a T20-as medről indul egy másik ág is, a T57 Heavy-é, ez is egy változtatás, csak mivel mindenki a 10-es gyűjtői tankokra van ráizgulva, nem foglalkoztak vele
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      PZoli
      • VIP
      · 6 hónapja
      Na ezt nem is vettem észre. Köszi az infot.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  EgyUtalat · 6 hónapja
  Na most nekem ki van fejlesztve a 30B és a 62A is! Akkor mégis mi a kompenzáció a beletett időmmel kapcsolatban!? Mert hogy ezeken kívül is van X-es tankom a szovjet és francia ágon is!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ce1018 · 6 hónapja
   Miért, aki anno kifejlesztette a WTE100-at, és helyette megkapta a Grillét mivel kárpótolták? Lehet hogy nem jött be neki a tank és eladta, vagy csak nem játszik vele. De ő akkor sem a Grillét feklesztette ki, hanem a WTE100-at. Sorolhatnánk....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Ferrari-fan · 6 hónapja
   Tankonként 6,1 millió kredit
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ferrari-fan · 6 hónapja
    Nem kell megvenni újból. Azt hittem ez lejön az írásomból, de.....sorry
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    straubbazsi
    • Kiképző
    · 6 hónapja
    ?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MeGaBigBoy · 6 hónapja
    Ezt pontosan hol mondják? Én azt olvastam ki a leírásból, hogy SEMMI kompenzációt nem kap, akinek megvan a tank. Azon kívül persze, hogy nem veszik el...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PZoli
    • VIP
    · 6 hónapja
    Hol írják, hogy visszafizetik a tank árát vagy mire gondolsz, mert nem igazán értem?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    EgyUtalat · 6 hónapja
    Ha ez így igaz akkor kenjék a hajukra! Végig sz... szenvedtem egy alap amx 30-at és t54-et, kifizettem a modulokat, megvettem a X-es tankot és kinyomják a szemem 6m kredittel!? Remélem anyuka jól van wg!
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     PZoli
     • VIP
     · 6 hónapja
     Tudom, hogy az a válasz tetszene, hogy kapsz X ezer goldot vagy X millió krefitet vagy X százezer free tp-t.
     A változtatások után nem lesz neked rosszabb, mint most. Ami gondolom zavar, az az, hogy mások könnyebben elérhetik azt, amiért te korábban megdolgoztál. Persze, ha tudtad volna évekkel ezelőtt, hogy majd ez lesz, akkor nem is fejleszted ki őket...senki sem tudta.
     Tudom, hogy az sem vigasztal, de eddig csak te használhattad (meg aki kifejlesztette) ezeket a járműveket, volt X év előnyöd másokkal szemben.
     Amúgy meg ezek nem erős tankok, nem fogják ellepni a játékot.
     Ez olyan, mint amikor megkönnyítik az obj260 küldetéseket vagy kötvényért elérhetővé tesznek CW tankokat. Aki megszerezte őket anno munkával, azt zavarhatja, hogy más könnyebben hozzáfér, de neki valójában hátránya nem származik belőle, csak az igazságérzetét vagy még inkább az ego-ját sérti.
     Ne húzd fel magad ezen, nem érdemes. Mondom ezt úgy, hogy a 62A-t és 113-at én is kifejlesztettem már, de engem egyáltalán nem zavar, hogy más majd könnyebben elérheti, mint én anno. Az AMX 30 és 30B-t viszont én is megkapom, mert van egyéb 10-es franciám, de megvenni nem szándékozom őket, mert nem tartom jó tankoknak.
     Persze mindez csak egy vélemény, nem baj ha nem tudsz vele egyetérteni, csak segíteni szerettem volna azzal, hogy rávilágítok, máshogy is hozzá lehet állni a változáshoz, ha mérgelődni akarsz, én azt sem bánom,
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      EgyUtalat · 6 hónapja
      Ennek semmi köze az ego-hoz! Itt a belerakott időről van szó és ahogy írtad egyik sem meta tank így értelemszerűen a megszerzésük sem ment annyira gördülékenyen! Előny pedig sosem volt mert amíg én ezekkel kínlódtam azok akik más ágakon indultak most kaptak +1/2/3 top szintű tankot! Szóval hangsúlyozom hogy nem az érdekel hogy mások könnyebben megvehetik hanem hogy én ezáltal -1/2/3 tízes tankkal állok! Ha ez neked nem hátrány és el tudsz menni mellette szó nélkül akkor baromira irigyellek!
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       PZoli
       • VIP
       · 6 hónapja
       Akkor baromira irigyelsz.
       Értem, hogy sok időt beleöltél. Értem amit írsz, de tényleges hátrány akkor lenne, ha valóban elvennének tőled -1/2/3 tízes tankot. Nem hátrányod lesz, hanem nem kapsz plusszt, mint azok, akik még nem fejlesztették ki ezeket a tankokat. Értem a "relatív" hátrányt, hogy ha mindezt tudod évekkel ezelőtt, akkor más ágakon indulsz el. Ezeket nem lehetett tudni, csak két hónapja merült fel először a sandbox szerveren. Írtad a 62A-t és a 30B-t, de a 113-at nem. Ezek szerint te pedig azt kaphatod meg "ingyé", ami előny. Inkább ne tegyék be a változást és akkor nem veheted meg a 113-at fejlesztés nélkül? Ha érdekel az, hogy minél teljesebb legyen a tech tree-d, akkor ez a változtatás csak előre visz. Ha az zavar, hogy "azok akik más ágakon indultak most kaptak +1/2/3 top szintű tankot!", akkor azt pedig az ego mondatja veled, mert a többi játékoshoz hasonlítod magad a fejlesztés fában is. Ha pedig azt mondod, hogy téged csak és kizárólag a beletett idő és az optimalizálás miatt zavar, akkor azzal nem tudok mit kezdeni, valószínűleg még sok csalódásban lesz részed, mert a játék folyamatosan változik és egyszerűen nem fogod tudni megjósolni és kioptimalizálni azt, hogy mi lesz két év múlva, ahogy 2018-ban sem tudtad, hogy mi lesz 2020-ban. Az ilyen "nem fejlesztettem volna ki/más ágat fejlesztettem volna" jellegű mondatoknak nincsen értelme, mert a "volna"-s mondatok arról szólnak, hogy mi nem történt meg és inkább azzal érdemes foglalkozni, ami igen és tovább lépni.
       Személy szerint a cruser II, cruiser IV és crusader babrálás sokkal jobban zavarna, mert szeretem ezeket a tankokat, az utóbbi ráadásul az egyik kedvenc. A tier módosítással valószínűleg veszíteni fognak a jelenlegi hatékonyságukból/fun-jukból (majd kiderül), de hát ez van, szerencsére még van egy csomó másik tank, amit nagyon szeretek, meg találhatok új kedvenceket is.
       Szerintem engedd el a dolgot, nézd azt, hogy milyen előnyöd származik belőle és ha az nincs, csinálj újratervezést, hogy mi a legoptimálisabb az adott körülmények között. Ezt teheted vagy pedig mérgelődhetsz. Az előbbivel szerintem jobban jársz.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        EgyUtalat · 6 hónapja
        Értem amit írsz, de a játékban és az életben sem kaptam soha semmit pusziért! Nem hiszem hogy írtam olyat hogy más ágat kezdtem volna mert a 30B és a 62A-t is csak azért seggeltem ki hogy a előtte lévő tankokon minél gyorsabban túl adjak és ne foglalják a helyet! Szóval még ha azért lennének kifejlesztve mert van benne egyedi játékélmény azt mondom kit érdekel, megérte! Az viszont kicsit lázító hogy azaz indok hogy könnyebben érthető legyen az újaknak a fejlesztési fa! Könyörgőm aki ezt a fejlesztési fát nem látja át vagy nem érti annak semmi keresnie valója ebben a játékban! Azért valljuk be hogy kicsit képmutató hogy a WG szerint ez jelenti a legnagyobb problémát az új játékosoknak! Anyázni még nem hallottam senkit a fejlesztési fa miatt. Ezzel ellentétben a lövedékek és a spotrendszer mechanikájának nem értése már szült jó pár nem túl szofisztikált barokk körmondatot!
        A cruiser IV sajnos nekem is fájópont hisz 500+ csatám van vele..
        Mindent összevetve a wg személyemben vesztett egy fizető játékost! Egy olyan cég aki minimálisan se tiszteli a játékba rakott "munkám" nem érdmli meg hogy én a pénzemmel honoráljam őket!
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         PZoli
         • VIP
         · 6 hónapja
         Egy másik hozzászólásnál ezt írtam:
         "Igazad van. Ilyen ez a játék evolúció a free to play világában.
         Azért van, hogy az új játékosok hamarabb utolérhessék a régi játékosokat, de ez csak a kifejlesztett tank szempontjából van így, a játéktudás természetesen nem fejlődik gyorsabban. A fejlesztőnek szüksége van újabb vásárlókra, mert a régiek már vagy kimaxolták a játékot és abbahagyták vagy még játszanak, de jóval kevesebb pénzt raknak bele, mint korábban, mert már megszerezték a többségét annak, amit akartak. Az új játékosoknak viszont muszáj valami pergősebbet nyújtaniuk és azáltal, hogy gyorsabban haladnak a tech tree-ben ez látszatra sikerül is. Minél előbb eljutnak magasabb tierbe, annál hamarabb szükségük lesz több kreditre a vásárlásokhoz és tankfenntartásokhoz, így kinyílnak a pénztárcák és veszik a tier8-as prém tankokat és prém fiókot."
         Szóval ez a kezdők gyorsabb haladásáról és természetesen a pénzről is szól. Valóban némileg tovább fog esni a színvonal magas tier-ben, de tudjuk jól, hogy a játkmechanikák nem a minőség és játékélmény irányába mutatnak, hanem a minél nagyon játékosbázis és ezzel a kereslet növelése érdekében.

         "Mindent összevetve a wg személyemben vesztett egy fizető játékost! Egy olyan cég aki minimálisan se tiszteli a játékba rakott "munkám" nem érdmli meg hogy én a pénzemmel honoráljam őket! Smile"
         A WG azzal kalkulál, hogy kevesebb ember dönt így, ahogy te és több kezdő jut ez oda, hogy már fizetni akar. Én tavaly nyáron fizettem utoljára és tök jól elvagyok (alig költök goldot, pl.: legénység szerepváltásra, de oda is csak akciósan, vagy ha nagyon farmolni szeretnék és nincs eseményből prém fiókom, akkor bekapcsolok egyik délután 24 órás prém fiókot és játszom 6-8 órányit másnap délutánig). Havi rendszerességgel lehet szert tenni néhány nap prém fiókra az eseményekből, szóval, ha éppen kellene egy kis boost, akkor azokra fókuszálok. Amúgy sikerélmény számomra, hogy fizetés nélkül is milyen jól elszórakozom és ami fontos, hogy a számomra negatív jellegű fejlesztések sem izgatnak már, mert ingyen játszom és egy ingyenes játéktól nem várok el sokat, ellenben, amikor fizettem, akkor nagyon idegesítettek az ilyen jellegű változások. MM-ben, RNG-ben meg semmi "gyanús" dologban nem érzékelem a KONTEÓS "azért büntet a játék, mert nem fizetek érte" dolgot, szóval a játékélményed nem fog csökkenni, csak az erőforrásaidat kell jobban optimalizálnod, ami managelés még szórakoztató is a maga módján.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Bhalangir
     • Moderátor
     · 6 hónapja
     Látom nem sikerült értve olvasni.....
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      EgyUtalat · 6 hónapja
      Melyik részét értettem félre?
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Bhalangir
       • Moderátor
       · 6 hónapja
       Most már látom mire gondoltál, de érteni továbbra se értelek.....A te gondolatmeneted szerint a WG-nek kompenzálni kellene téged, mert másnak könnyebb lesz fejleszteni. Mintha az adott időt nem töltötted volna el a játékban, nem a hobbidra, feltöltődésre költötted volna....Akkor Te is add vissza azt az időt, és cserébe jár a kompenzáció. Ha már ez a gondolkodás.....Tényleg miért azt kell nézni, hogy mással mi van? Ma fejleszteni sokkal gyorsabb mint régen, akkor ezért is kompenzáljanak? Nagyon nem értem én ezt, miért a másét kell nézni? Főleg nem emiatt még anyázni is......

       Nem mellékesen régi játékosként ha minden ágat ki akarsz húzni, az játéktudás függően kb. 40-60k csata. Azért ne gondold, hogy egy szűk réteget leszámítva a 25.-30. ágat húzva az emberek többsége élvezettel gondol a grindelésre! A kiseggelést meg nem tekinteném "megdolgoztam érte" kategóriának. Arról nem is beszélve, hogy új játékosokat ilyennel már nem tudsz bevonzani, mert akkora hátrányból indul. Igen, ma kb fele annyi ugyanazt kihúzni mint régen. És? Jó volt? Élvezted? Akkor nem mindegy? Ha meg nem élvezed, akkor meg nem ez számít igazából.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Ferrari-fan · 6 hónapja
     Huuhuh....micsoda értelem szabadult itt fel..
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  MattZoombie96 · 6 hónapja
  És így baszták el a játékot. Ugyanitt nagy eséllyel eladó lesz wot accountom mivel ezt a tech tree f*szságot nagyon sokan leszavazták, mégis berakják a wotba.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   -EgyMedve- · 6 hónapja
   Ilyeneket csak azok írnak akik rendszeresen lejárnak low tierbe csesztetni az új játékosokat.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 6 hónapja
   A sand box-os tech tree átalakításkor a "kivont" járművek reward státuszt kaptak volna és nem lehetett volna őket megszerezni hagyományos kreditért vásárlással. A jelenlegi verzióban nem csak hogy elérhetők maradnak, de még könnyebben hozzáférhetők is lesznek, mert nem kell őket konkrétan kifejleszteni, hanem elég az adott nemzetben bármely tankágon elérni az adott tiert és már vásárolható is. Reward státuszt sem kapnak, ezért teljes mértékben olyan lesznek, mint a tech tree-s társai, csak másik ablakban tudod megvenni őket.
   Ezzel senki nem kerül hátrányba, csak akiknek még nincs meg, azok könnyebben megszerezhetik.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   MarktheHero · 6 hónapja
   Csak páran szavazták le, és főképp azok akik egyébként is mindenért csak panaszkodnak
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bhalangir
   • Moderátor
   · 6 hónapja
   Jah, ezek már csak ilyenek. Túl sok a játékos, gondolták most jól beszivatják őket, hogy ritkuljanak. De az is lehet, hogy az értve olvasás neked se megy.....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mustang4244 · 6 hónapja
  És az E100/IS-4 re-balanszal mi van? Mintha azt olvastam volna a fő oldalon hogy őket is elkezdik átdolgozni...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Acélmedve · 6 hónapja
   Nem csak te várod. Pedig már mikor be volt jelentve.....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Dexon · 6 hónapja
  Màr előre félek...

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.