Jelenleg

29
látogatónk van

2020. március 13. 03:58

Rangsorolt csaták 3. szezon

(19 szavazat)
18 hozzászólás

Hétfő délután indul és egészen április 6-ig tart majd a rangsorolt csaták 3. és egyben a '19-20-as széria utolsó szezonja, nézzük a részleteket:

A tét nem is lehetne magasabb, a záró szezon után ugyanis mindenki megkapja a rang Tokenjei után neki járó éves jutalmát,a mi akár a IX-es német Kampfpanzer 50 t közepes tank is lehet.

Dátumok

  • Szezon időtartama: Március 16. 14:00 - április 6. 03:00
  • Aktív időszakok: Hétköznapokon 14:00-02:00 között, hétvégéken 10:00-02:00 között (EU1-en)

Újdonságok

A játékmenet alapjai nem változnak az előző szezonhoz képest, azonban a kiértékeléseket követően végrehajtottak néhány finomítást annak érdekében, hogy a rangsorolt csaták még élvezetesebbé váljanak.

Szerepkör XP

Kis emlékeztető: A szerepkör XP azért került be a rangsorolt csatákba, hogy tovább növelje a kedvenc tankjainkkal történő játékunk élményfaktorát. Ezt a XP-t minden kör után megkapjuk, a csatában nyújtott teljesítményünk (sebzés, kilőtt tankok, stb.) és játékstílusunk alapján. Korábban 7 szerepkört vezettek be a csatákban, a 3. szezonban azonban érkezett egy újabb: Sokoldalú támadó jármű. Ez a kategória a lassú, de jól páncélozott közepes tankokat foglalja magába, melyek kis és közepes távolságban igazán hatékonyak. Ezekkel a maximális XP eléréséhez a következőkszükségesek:

  • Blokkolt sebzés
  • Látótávon belül kiosztott sebzés

Az új szerepkör legtipikusabb képviselői pl. a következő tankok: Object 430U, E 50 Audf. M, M48A5 Patton.

Matchmaker finomítások

Az MM elsődleges céljainak egyike hogy hasonló és versenyképes csapatokból álló csatákba rakjon minket. Ennek érdekében finomítottak kissé az MM-en, hogy minimálissá tegyék pl. az olyan csaták számát, melyekben az egyik csapat kap kerekes járművet, míg a másik nem.

A kilövésért járó XP mechanizmusának átdolgozása

Az egy tank kilövése után kapott XP mennyisége attól is függ majd, hogy előtte mennyit sebeztünk bele az adott tankba (értsd: a kill lopkodók bek*phatják). Értelemszerűen akkor kapjuk a kill után a legtöbb XP-t, ha a tank összes HP-ját mi lőttük le előtte.

Éves jutalmak

Minél több Tokent gyűjtöttünk/gyűjtünk össze a három szezon alatt, annál értékesebb éves jutalmakban részesülhetünk majd a 3. szezon végeztével. Teljesítményünk alapján a következőket kaphatjuk:

  • Kis jutalom 4 Tokenért: Személyes tartalékok és egy speciális Rank Classic, Variant 3 stílus.
  • Normál jutalom 7 Tokenért: Innovatív töltő rendszer és egy Rank Classic, Variant 2 stílus.
  • Haladó jutalom 10 Tokenért: Kampfpanzer 50 t tank, Innovatív töltő rendszer, Stabilizáló rendszer és egy Rank Classic, Variant 1 stílus.
  • Maximális jutalom 17 Tokenért: Ugyanaz mint az előző, egy Szellőztető rendszerrel kiegészítve.

Az egyes jutalmakat a három szezon alatt megszerzett Tokenjeink száma alapján zsebelhetjük be.

Hogy kapom meg a jutalmaimat?

Nyugi, az éves jutalmak automatikusan a fiókunkba kerülnek a 3. szezon végét kövező két héten belül (csak be kell lépjünk a játékba).

Minden Token, ami megmaradt, 500 kötvénnyé lesz konvertálva.

Példa: Tegyük fel, hogy 15 Tokent sikerült gyűjtenünk a három szezon alatt. Ebben az esetben megkapjuk a Haladó jutalom csomagot (10 Token), azonban így megmarad 5 Tokenünk, amiért viszont 2.500 kötvényt kapunk majd.

Utoljára frissítve: 2020. március 13. 04:50

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PZoli
    • VIP
    · 4 éve
    Véget ért a rangsorolt csata 3. szezonja is. A végső jutalmat át kell venni valahol vagy majd egyszer csak magától megjelenik a garázsban?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PZoli
    • VIP
    · 4 éve
    Egy kis személyes benyomás és tapasztalat egy nem túl rutinos ranked-ezőtől:
    Először ősszel próbáltam ki, akkor is az event utolsó hetében. A 3. divízió gyorsan és könnyedén ment az AMX 13 105-el (7800 körüli a személyes értékelésem), gyakran voltam a top3-ban, a játékosok minden féle tankkal játszottak és kb. úgy, mint a tier10 randomban. Következett a második divízió. Ott már az elején, mintha minden megváltozott volna. Szinte csak meta tankokat láttam, a csapatok elkezdtek többségében együtt mozogni, tehát elmaradt a legyünk ott minden oldalon taktika és kialakult a betonkemp. Na itt elég hamar szenvedőssé vált a játék, mert a könnyű tankok közül magasan az EBR-ek domináltak, alig tudtam spotolni (részben, mert a játékosok rejtőztek, fedezék mögött voltak). Nagy nehezen kiízzadtam és eljutottam az egyes divízióig. Ott csak 2-3 rangot szereztem meg az "ingyen" jutalomért, de nem is mentem tovább, így összesen 4 tokent sikerült összeszedni, a tank jutalomért pedig 10 kéne, szóval el is engedtem a dolgot, mivel kihagytam az első szezont, ezért nincs is esélyem rá.

    Most az utolsó szezonban gondoltam, hogy összeszedek 3 tokent (a 3. divízó végeztével jön össze) és így legalább a fejlesztett töltés gyorsítót összeszedem. Az előzőnél is a 3. divízió pikk pakk megvolt, így gondoltam begyűjtőm a könnyű zsákmányt pár óra alatt. Tévedtem. Itt már 5-ös rang után kezdődtek a problémák és a 9-es után legalább olyan nehézzé vált, mint ősszel a 2. divízió. Végül csak össze jött, de sokkal tovább tartott és vért izzadtam hozzá.

    Vajon miért volt most sokkal nehezebb már a 3. divízióban, mint ősszel? Rájöttem. Akkor az utolsó hét közepén csatlakoztam és addigra a jobb játékosok már feljebb tornászták magukat és így a 3. divízióban már a gyengébbek maradtak, ezért tudtam akkor olyan jól haladni. Most viszont már a második héten csatlakoztam, amikor még jóval több rutinosabb játékos van még a 3.-ban is.

    Érdekes event, de a visszaesési rendszer miatt itt nagyon kijön, hogy ki a jobb játékos és ki a rosszabb, ki tud haladni és ki nem. Ráadásul az itt játszó játékosok játéktudásának átlaga jóval magasabb, mint a sima tier 10 randomnak. Ezek miatt ez komoly kihívás, egy tapasztalt, de nem kiemelkedő képességű játékosnak (nekem), sőt konkrétan lehetetlennek érzem a végére jutást az egyre erősödő mezőny miatt. Nem feltétlenül baj ez, ez egy ilyen event típus, itt nem lehet grindelni, meg kell ütni egy szintet, csak akkor jut el valaki a végéig. A nagyon komoly koncentráció miatt ráadásul elég fárasztó is tud lenni, mert itt a hibát sokkal jobban megbüntetik, mint randomban és mindenki sokkal inkább kempel, ami érthető is, hisz senki nem akar hamar meghalni, mert akkor vesztes meccs esetén tuti a visszaesés, de egy idő múlva ez már unalmassá is tud válni.

    Felderítőként itt nagyon érezhető, hogy az EBR mindegyik másikat tönkre veri és elég nagy eséllyel az a csapat veszít, ahol az EBR elhullik. EBR-hez nem értek, nekem túl gyors, az AMX 13 105-el viszont szenvedek miattuk. Szóval most megyek vissza randomba, ott is inkább alacsonyabb tierbe, hogy ne is lássak nagyon kerekeseket, mert most elegem lett belőlük.


    Ha a vesztes csapatból is mondjuk a top10 nem veszítene stráfot (jelenleg a top5), akkor a jobb játékosok is hamarabb végeznének és nem játszanának tovább, tehát az utánuk következőknek már könnyebb dolguk lenne, ahogy az alattuk lévőknek is, stb stb. Így több ember végig tudná csinálni. Ez most nem sírás, csak egy gondolatmenet. Ha a jelenlegi rendszer marad, akkor X-en tudják megcsinálni, ha enyhítenek rajta akkor X*1,5-n. Ha nem enyhítenek a feltételeken, akkor a legközelebbibe már ismét csak az utolsó héten fogok bele és jutok, ameddig jutok kínszenvedés nélkül (valószínűleg a divízó 3 könnyen meglesz), mert már tudom, hogy kb. hol a helyem az "evolúciós" rangsorban.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Pales
      • Tankos
      · 4 éve
      Én az első ranked szezon óta játszom, amikor még csak egyszer kellett eljutni 15. szintig, viszont egy szint elérése több sráfba került és se duplázó csata nem volt se az hogy top 3 dupla sráf. Emellett, ha jól emlékszem a vesztes csapatból a top 3 nem vesztett sráfot (a top se nyert) a többiek buktak. Akkor a 10. szintig nem volt nehéz eljutni, onnantól viszont egyre nehezebb lett, tényleg csak az akkori meta tankok voltak csatában. Nagyon nehéz volt, de nekem tetszett. Igazi kihívás volt eljutni a 15. szintig.

      Aztán megváltoztatták, hogy több sráfot lehessen szerezni kevesebbet bukni. Viszont jóval több sráfot is kell szerezni, mivel 3x kell eljutni a 15. szintig. Félig átment grindbe. Szóval nem kell annyira jól játszani, viszont többet.

      Ha még jobban lazítanának a sráfszerzésen, akkor biztos vagyok benne, hogy még több sráfot kellene szerezni szóval egy átlagos grinddé változna ez is, mint a többi event ami bent van.

      Szerintem már így is könnyítettek rajta, a grind rovására.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bazsi41
    • Tankos
    · 4 éve
    Tavaly kipróbáltam, de hamar abbahagytam. Nem tudom hogy csinálták, hogy célzás nélkül úgy lőttek fosba, hogy éppen csak kidugtam a buksim. Jó ha 3 lövésem volt.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      AssistKing
      • Tankos
      · 4 éve
      Mégsem olyan jó az a képesség alapú mm?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      zics911
      • Tankos
      · 4 éve
      hát ez van mikor egy megyei 3-as focicsapat játszik a real ellen.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        bazsi41
        • Tankos
        · 4 éve
        Nem! Ez van amikor vannak olyanok, akiknek nem szükséges rászűkülni és még a hangya pöcsén a pattanást is ellövi 200m-ről.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          AssistKing
          • Tankos
          · 4 éve
          Vannak tankok amik ilyenek...
          A kukáskocsid nem ilyen
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            bazsi41
            • Tankos
            · 4 éve
            Hogyne persze. Biztos elhiszem.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      charliefirpo_2018
      • Tankos
      · 4 éve
      Ezt is? Nem csak a Frontlinet?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Sezamme
      • Tankos
      · 4 éve
      Szerintem próbáld meg idén a kukáskocsival azzal menni fog!
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        charliefirpo_2018
        • Tankos
        · 4 éve
        Érdekes a videóban jól műkszik a kukás
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
      • Tankos
      · 4 éve
      Biztos csaltak és véletlenül sem azért mert rankedet játszottál random helyett
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Feri38_HUN
    • Tankos
    · 4 éve
    Kék csapat:6000 wn8,piros csapat 23000 wn8.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    styvo
    • Tankos
    · 4 éve
    5 tokenem van
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Pales
    • Tankos
    · 4 éve
    Előző szezon végén, azt írták, ha bekerülök az ezüst vagy bronz ligába plusz egy tokent kapok, mert elértem a ligát. Az aranyért +2 járt a kiírás szerint.
    Bekerültem a bronz ligába, nem kaptam meg a +1 tokent. Írtam a supportnak, 6 hét után januárban visszaírtak, hogy küldjek az event előtti tokeneim számáról screenshotot, akkor kapom meg a tokent.
    Nyilván nem csináltam az event előtt screenshotot, mivel nem gondoltam rá, hogy nem kapom meg a rewardot.
    Screenshot nélkül nem tehetnek semmit, nem igazolható, hogy event előtt 2 tokenem volt és most 6 helyett 7 kéne hogy legyen. Ez csak azért bosszant, mert nem lesz időm annyit játszani, hogy megszerezzem a tankot, így nagyon sokat számított volna azaz 1 token.
    Lezárták a ticketet bárminemű megoldás nélkül, utána érdekes módon nem érkezett e-mail hogy értékeljem a support munkáját.
    Azóta alig játszom a játékkal, csalódás ez a fajta hozzáállás
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Benjaminbalu
    • Tankos
    · 4 éve
    Tokent miért ad rankedban? Mit kell teljesíteni érte?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
      • Tankos
      · 4 éve
      Jól játszani és kijutni az egyes divíziókból a ligákba
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.