Jelenleg

18
látogatónk van

2012. június 25. 08:48

Csata indulás - Elsőbbségadási protokoll

Írta:
(19 szavazat)
12 hozzászólás

Minap olvastam arról, hogy mi is a csata kezdetekor életbe lépő - egyébként teljesen logikus - elsőbbségadási szabály és úgy gondoltam kiposztolom én is, mivel sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen típusú járműveknek kell elsőbbséget adniuk a harc indulásakor. Az indulási sorrend tehát a következő:

 1. Scout (könnyű tank)
  Nekik kell eljutniuk elsőként a legfontosabb stratégiai helyekre, ráadásul úgy, hogy az ellenség ne vegye észre őket. Mivel ezek a pontok jellemzően a térkép felénél helyezkednek el, ezért kiemelten fontos, hogy a felderítő járműveket semmilyen módon ne akadályozzuk az elindulásban, hogy minél előbb – vagy legalábbis az ellenfél felderítői előtt elérhessék célállomásukat.

 2. Médium tank
  A Felderítők után a médium tankok pozíciófelvétele a legfontosabb (pl. Mines domb vagy Karelia cápauszony), mivel képesek kulcspozíciókat tartani, míg a nehéz tankok oda nem érnek illetve esetenként a Felderítőket is támogathatják.
 3. Arty
  Mivel a felderítők elsődleges célja a tüzérség támogatása, így az Artyknak is minél előbb pozícióba kell állniuk, hogy mielőbb megkezdhessék áldásos tevékenységüket. Mivel a tüzérek többsége (pláne nagyobb Tier-ben) elég lomha mozgású, így minden segítséget meg kell adni nekik abban, hogy mielőbb pozícióba állhassanak (pl. ki kell térni az útjukból).

 4. Nehéz tank
  A nehéz tankok fő feladata a frontvonal kialakítása, fenntartása, viszont ehhez kis mértékű mozgékonyság, sebesség társul, ezért ők következnek a sorban.

 5. Páncélvadász
  A páncélvadászok a háttérből történő támogatás mesterei. Ebből adódóan több idő áll rendelkezésükre a pozícióba álláshoz. (Kivételt képez ez alól pl. A T95, amit jellemzően támadó TD-ként használnak, viszont mivel borzasztó lassú, ezért mindig elsőbbséget élvez)

Ügyeljünk tehát arra, hogy a hierarchiában felettünk lévőket ne akadályozzuk az elindulásban, inkább fékezzünk vagy térjünk ki az útjukból és adjunk nekik szabad utat, hogy mielőbb célba érhessenek és ezáltal a csapatot is minél hatékonyabban támogathassák.

Utoljára frissítve: 2013. február 11. 16:14

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sics
  • Tankos
  · 5 éve
  Az én véleményem:

  Csata-induláskor a gyors tankoknak kell "kilőni":
  - spottereknek,
  - conter-spottereknek
  - .. gyors TD-knek mint Hellcat vagy T-67 ...

  vagyis azoknak, akik hamar oda tudnak érni kulcspozíciókba, vagy épp azt tudják elérni, hogy az ellenfél ne tudjon felvenni kulcspozíciót.

  Prokhorovkán E1 bokor ugyebár. A felső bázisról induló spotter rohan odaérni és beállni passzív spotra. És sietnie kell! Ugyanis ha az alsó bázisról induló spotter hamarabb G3-G4-be ér, akkor kellő látótáv esetén fel tudja spotolni az E1-be siető "kollégát" .. és akkor azt remélhetőleg szétlövik a csapattársai.

  Más mapokon is vannak hasonló pozíciók. Az elsőnek/kellően gyorsan pozícióba érő jármű meg tud lapulni a megcélzott bokorban ... aki késve érkezik, azt a bokorban lapuló felspotolja, miközben ő a bokorban lapulót már nehezebben látja meg a bokor-bónusz miatt, meg ugye ha közben bekapcsolt ott egy álcaháló+periszkóp, az is a bokorlakónak kedvez a mozgó kollégával szemben.

  A lassabb vasaknak ritkán kell sietni ... van néhány map, ahol "oda kell érni" bizonyos helyekre, hogy tudják lőni az átvonulókat .. de ehhez is nélkülözhetetlen, hogy a spotter már pozícióban legyen, hisz ellenkező esetben nem fogják látni az átvonulókat ...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kritikus
  • Tankos
  · 9 éve
  Minden indulásnál gutát kaptam a T49-cel, a legkisebb ütközéstől is megsérül, szerencsére nagyon mozgékony, így az elején mindig kitérek a csörtetők elől.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bombázó
  • Tankos
  · 9 éve
  Köszönöm a segítséget Eddie.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jacktor
  • Admin
  · 9 éve
  A tutorialból kimaradt ugyan, ezért a biztonság kedvéért megemlítem: arty-nál ha lenyomod a Shift-et, műhold nézetbe vált és úgy tudsz célozni és lőni
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  EddieCivic4g
  • Tankos
  · 9 éve
  Artykról itt: http://vteps.hu/index.php/oktatas/15-oktatas/31-arty-oktatas
  TDvel nem tudom, mi a terved, ugyanúgy kell célozni és tüzelni, ahogy a többi tankkal...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bombázó
  • Tankos
  · 9 éve
  Nem tudom , hogy a Páncélvadászokat és az Önjárókat hogyan kell használni " célzás;tüzelés; stb..." .
  Ezzel kapcsolatosan kellene nekem segítség , vagy hol találok róluk leírást ?
  Köszönöm.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  szotyimag
  • Tankos
  · 9 éve
  Hát nekem Hellcattel is akkor múlott rajta az "életem" ha siettem! Légy udvarias, nem bánod meg! Engedj csak mindenkit előre.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BAGETT
  • Tankos
  · 9 éve
  Ha tudom hova kell mennem és fontos, hogy mielőbb odaérjek, akkor nem szoktam udvariaskodni. Főleg Hellcat-tel. Az életembe kerülhet, ha 1 másodperccel később érek oda. Ellenkező esetben persze hagyom menni őket.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Syddal
  • Tankos
  · 9 éve
  Én is mindig meg adom az elsőbbséget másoknak.Had menjenek ha annyira hősök akarnak lenni
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  szotyimag
  • Tankos
  · 9 éve
  Én személy szerint elsőbbséget adok mindenkinek, pláne ha heavy! Csak siessenek előre, mert ha én megyek, pikk pakk egyedül hagy mindenki! Menjenek csak nyugodtan, én nem állok az útjukba, majd ha látom mi a helyzet, akkor indulok én is. Vakba sehova!
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.