Jelenleg 505 vendég és 6 tag online

2020. február 20. 07:48

Gyorshír: Sandbox-os módosítások törölve!

Írta:
Értékelés:
(29 szavazat)
71 hozzászólás

Lefújták a Sandbox szerver változásokat: nem lesz AP, prémium, HE, HESH lőszer átalakítás, nem lesz arty átalakítás és nem lesz Tech Tree átalakítás (egyszerűsítés) sem.

Thx Pzoli

Utoljára frissítve: 2020. február 21. 04:58
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sztyopa · 1 hónapja
  Na azt a tengernyi könnyet amit hullajtottatok itt az elmúlt hetekben, apám a konyhakertet locsolná vele egész nyáron a tikkasztó hőségben.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   sheff01 · 1 hónapja
   Az sós. Csak kipusztulna minden. Szólj neki, hogy a szomszéd kertjét locsolja vele!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Megtorlo · 1 hónapja
  Végre egy dolog ami tetszett a változtatásokból erre azt is el törlik... gondolom sírt a sok ótvar goldspammer, hogy meg kellene tanulni a gyenge pontokat és nekik ez nem pálya... szánalmas
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Pixelbetyár · 1 hónapja
   Félreértés ne essék, biztos volt több P2W játékos is, aki sírt, de azért nem hiszem hogy most megint őket kéne rugdosni, mikor a WG végre csinált egy normális dolgot, és nem elhamarkodva hozott be egy teljes rebalancot.

   El se hiszem, hogy ha valamit egyszer meggondoltan csinálnak, akkor az se jó. Légyszi legyünk már körültekintőbbek a tényekkel kapcsolatban, mielőtt írunk! Nem mondták azt hogy a lőszereket nem fogják piszkálni. Annyi volt hogy ezt még átgondolják, mert így jelen állapotában nem működik, ahogyan most a SondBox szerveren tesztelték.

   Gondolom te is élvezted a Sandboxon többet sebző(mondjuk legalább nem kábító) arty lövéseket(ha voltál fent) és gondolom te is AP-val vered be a T8-as tankodban at Obj 279early-t.....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Atilla/Astolfo · 1 hónapja
  Zoli, akkor most a tech tree-k változása marad?
  Ki van húzva itt a cikkban
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 1 hónapja
   Ezt írja a hivatalos cikk:
   "Tech Tree Changes and the Collectors' Vehicles
   The Tech Tree interface became more user-friendly and transparent. There is now a universal layout for vehicle types inside the Tech Tree. You don't have to start researching a new branch from low-tier vehicles, which will spare the time, experience, and effort, especially of players primarily interested in high-tier vehicles.

   Your concerns were mainly related to the vehicles moved from the Tech Tree to the Collectors' Vehicles section of the in-game Store and the assumption that they would disappear from the game for good. However, we'd like to assure you that is not going to happen.

   If these changes go into the main version, these vehicles, including those of Tier VI–X, will be accessible and available for purchase with credits. There’s no need to rush into researching these vehicles as you will be able to buy them at any time after the potential update goes live."

   Kb. annyi, jelent, hogy a tech tree átláthatóbbá vált ezzel a változtatással és ez hasznos is annak (időt és tp-t spórol), aki magasabb szinten akar játszani, mert nem kell majd minden ágat 1-10-ig kifejleszteni, mert lesz egy induló ág tier 4-5-ig, ahol elágazik minden tanktípus irányába. Továbbá, hogy a nem kell aggódni azok miatt a tankok miatt, amit esetlegesen kivennének a techtree-ből, mert ez nem fog megtörténni. Ha be is vezetik ezeket a változásokat, a tier 6-10 lesz elérhető és megvehető kreditért, ezért nem kell rohanni ezen tankok kifejlesztésével.
   Akinek jobb az angolja, nyugodtan kijavíthat.

   Homályos marad, hogy ezen tier 6-10-okhoz egyáltalán nem lesz hozzányúlva vagy ha mégis, akkor milyen módon lesznek kifejleszthetők (ha például kiveszik őket a fából a jelenlegi helyükről), de annyit leírnak, hogy elérhetők lesznek és kreditért, csak a mikéntjét nem.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    roboooo · 1 hónapja
    Idézet:Homályos marad, hogy ezen tier 6-10-okhoz egyáltalán nem lesz hozzányúlva vagy ha mégis, akkor milyen módon lesznek kifejleszthetők (ha például kiveszik őket a fából a jelenlegi helyükről), de annyit leírnak, hogy elérhetők lesznek és kreditért, csak a mikéntjét nem.


    Én nekem erről az az elképzelésem,elmélet,semmi biztos:ha elérsz egy szintet(pl.tier6),akkor a hozzáférsz a többi azonos szintű(gondolom ez csak az adott nemzeten belül működik) tankhoz is,amit kivetteka fából ,mint egy rpg játékban,ahol akkor tudsz használni egy tárgyat,ha eléred a minimum szintet.A tank megvehető kreditért,és lehet hogy alap ,és utólag lehet kifullozni a modulokat,kivéve azokat amiket a másokon ki lettek fejlesztve.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tibl87 · 1 hónapja
  Nyugodtan lehet húzni a tankokat. Sok a kamu álhír. Ki lesznek véve a játékból csak a wg az ilyen kam hirekkel probál kicsit manipulálni. Minnél kevesebbet kell odadni most ingyen, annál többet vesznek meg majd aranyért. Igy probálják csökkenteni a tankhuzásokat. Fosik a valaguk, mert látják hányan nekiáltak. Ezek se hülyék fő a profit.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ynnegaf · 1 hónapja
  Érdekes ez a hirtelen visszakozás.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Hecienda · 1 hónapja
   Szerintem semmi érdekes nincsen benne, az előző verzióknál is mind ez volt, ez még csak sandbox egy elő-elő-elő-elő tesztszerver ami csak azért nyilvános hogy nagy adatmennyiség álljon rendelkezésükre.

   Én mondjuk már az elejétől kezdve így voltam vele, így hogy nincs átütése a repesznek sokkal randomabban és megmagyarázhatatlanabban fog működni mint jelenleg.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gasparlacci · 1 hónapja
  Sziasztok mindenki megkapta a sanbox küldetések után a jutalmakat vagy csak én nem ? A kérdésekre mind feleltem de semmi
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   CsakATank · 1 hónapja
   Én se még. Pedig még a kérdőívet is kitöltöttem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  nemazafiu13 · 1 hónapja
  -moderálva-
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   lol · 1 hónapja
   Szigorúba tolod tetya!
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    nemazafiu13 · 1 hónapja
    -moderálva-
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bazsi41 · 1 hónapja
  Kerekes fosok nerfelése lenne szükséges. Erre még buffolni akarják. Csak nem értem miért. Nem elég gyorsak? Ráadásul akkora az alfájuk, mint némelyik heavynak, csak épp 80-al futtából lövöldöznek. Jobban utálom őket, mint az artykat.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bandras32 · 1 hónapja
   A 10-esen kívül melyiknek van akkora alfája, mint a heavy-knek? Játszottál Te kerekessel? Javaslom próbáld ki, meg fog változni a véleményed hidd el.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bazsi41 · 1 hónapja
    Nem játszottam és nem is fogok. Egyszerűen nem illenek ebbe a játékba ily módon. Szinte lehetetlen eltalálni. Játszottál már FV-kukással úgy, hogy 5 kerekes volt az ellenfél csapatában? De elég 3 is, hogy a csata kezdete után 20mp-el már fel is spotoljanak (még be sem töltök) és már szarrá lőttek. Korrekt ez így? Másrészt ha a kukással ha esetleg nagy ritkán eltalálom valami véletlen folytán, akkor ne csak 600-at sebezzek már!!!! 20mm-es páncélzat vs 230mm HESH átütés!!!! Ez mi ez????? Röhej! Persze most belekevertem a kukást, de remélem érted miért.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Wotlovah · 1 hónapja
     hány év múlva gondolod magad eljuttatni arra a szintre, hogy:

     1. a kukással ne lövöldözz a kerekesekre
     2. ne is lövöldözz egyáltalán, ha nem biztos a cél, mert elárulod a pozíciód és szétszednek csak azért kérdezem, mert az irgalmatlan csatamennyiség nem látszik a teljesítményeden, elég erősen user errornak néz ki.

     Szvsz a HE átütést leszámítva nem OP-k a kerekesek, csak a sok degenerált, ahogy meglátja őket, elkezd puffogtatni, amivel azonnal spotot kapnak és már mehetnek is a garázsba, ahelyett, hogy megvárnák, amíg kilőnék őket olyanok, akik a spot körön kívül, vagy rejtve vannak, de nem, muszáj egyből lőni és 0-5-öt adni az ellenfélnek 10mp alatt.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      bazsi41 · 1 hónapja
      1. Nem szokásom kerekesekre lövöldözni kukással, csak ha áll vagy nincs más lehetőségem.
      2. Ha épp felszpotolnak miközben majdnem rászűkültem egy ellenfélre, akkor lövök, hátha talál (sokszor bejön).
      3. Az, hogy milyen képességű játékos vagyok nem tudom hogyan függ össze az általam leírtakkal, ami a kerekesekre vonatkozik.
      4. Azt sehol sem írtam, hogy OP-k lennének a kerekesek. Talán annak a "sok degeneráltnak" nem kéne lövöldözni rájuk? Hát akkor mit kéne csinálniuk?
      Pl. prokorovkán szoktam úgy járni, hogy egy kerekes átszáguld a pálya másik felébe és olyan közel jön hozzám, hogy kénytelen vagyok rálőni kukással. Mert mégis mit csináljak, ha már úgy is felszpotol?
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Wotlovah · 1 hónapja
       Ha feled rohan, az mas teszta, de hogy lehet az, hogy ugy er el, hogy nincs elotted masik tank, te lennel legelol? Ez sztem user error. Prokhorovkan amugy is meg van a velemenyem azokrol, akik a camp oszlopba mennek indulaskor. Az sztem lottohuzas, csak csiga TD-kel megyek oda.

       Kerekesek: miert zavar, ha ott futkarozik elotted? Hadd korozzon, jatszon NFS-t, nem fog meglatni, mert nem eleg jo a latotavja, abbol el, hogy ellovi magat mindenki, mert viszket a tenyeruk, hogy garazsba kuldjenek egy kerekest es ugy mar villansz is. Hagyni kell, hogy spot koron kivuli vagy jol rejtozkodo TD csapattarsak kilojek. Kukassal amugy sem a te dolgod az ellenseges lightok kivetele, jol pancelozott, lassu celokra kellene fokuszalni.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     bandras32 · 1 hónapja
     Az ugye megvan, hogy a HESH tulajdonképpen egy emelt átütésű HE? Vagyis minden szarban elakad, kerék, lánctalp, kerítés, stb. Mint a HE-nek is, a HESH-nek is elég random a sebzése. Azon pedig ne csodálkozz, ha nem találod el, mennyivel is szárnyal a kukás HESH-je? 800 körül? Miért nem AP-val lövöd? Fix sebzés (+/-25%-on belül), 310-es átütés.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      bazsi41 · 1 hónapja
      Az igaz, hogy elakad, de ott az 5m-es robbanási sugár! Ráadásul ha a kerekét találom el, akkor is simán száguld, kacsázik tovább. Az alaplőszerét pl. Maus ellen használom, ha szemből jön. Papír tankra naná, hogy a goldot töltöm, hiszen azzal (ha az rng úgy gondolja) egy lövés.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ríviai Geralt · 1 hónapja
    Pedig igaz amit ír, és bár árkád játékról beszélünk, akkor is életszerűtlen, hogy sok tankot bealáznak. Valós körülmények között nem rohangásznának kerge marha módon ellenséges tankok között. A rohanás közbeni durván pontos lövések na azok valóban bicskanyitogatóak és irreálisak, miért lenne erre képes úgy, hogy őt meg eltalálni nem lehet?! Valami reálisabb és kevésbé bohóc előnyt kaphattak volna ez helyett. A játékban a klasszikus könnyű tankoknak sokkal rosszabbak az esélyeik ellenük mint fordítva, szinte ki is nyírták a sima könnyűek értelmét.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     bandras32 · 1 hónapja
     Félre ne értsd, nem akarom védeni a kerekeseket, bár nekem ninncs bajom velük. Az hogy valaki +300 m-ről akarja eltalálni őket és nem megy, az nem a kerekes hibája. Játszok kerekessel, és bizony elég gyakran eltalálnak miközben 85-el rohangálok, és elég gyakran lövök mellé menet közben, de ezt az ellenfél nem veszi észre, csak azt amikor eltalálom őket. Kerekessel játszani nem egyszerű, különben mindenki lila lenne velük. Abban igazad van, hogy a lánctalpas light-ok a háttérbe szorultak, ez tény, de ez ilyen. A játék változik, alkalmazkodni kell.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Ríviai Geralt · 1 hónapja
      Semmi rosszat nem írtál, csak másként vélekedünk és a véleményed is érthető. Ezzel együtt szeretnék ellenérvelni.

      Az alkalmazkodás tekintetében egyfelől igazad van. Másfelől viszont a játékban beállt változásoknak köszönhetően igen sok értelmes és régi játékos alkalmazkodás helyett úgy döntött, hogy abbahagyja a játékot. A játék eltolódott a komoly klasszikus árkád de mégis kicsit életszagú tankjátéktól a bohóckodás irányába. Persze erre is van igény tudom... kérdés az, hogy milyen áron...

      Ha a lánctalpas tank ugyanebben a korszakban sokkal stabilabb és erősebb futóművel, nagyobb tömeggel menet közben sokal lassabb tempóval közel nulla eséllyel talál el közepes távolságra helyezkedő álló célpontot, akkor nem fair, hogy ezt egy kerekes lánctalpas 85-tel haladva sokszor mozgó célpontra is meg tudja tenni elég jó eséllyel, mindezt instabil kerekeken. A sima lánctalpas könnyű tank sem tudja ezt megtenni, ráadásul ha lánctalpon lövik megáll és sokszor sebződik is. A kerekes tankot egy 150-es ágyú ha keréken lövi, akkor is sebződés nélkül továbbmegy ahelyett hogy kettéhasadna. Korrekt.

      Azt még hozzáteszem, hogy amikor eltalálgatnak egy kerekest, mondjuk ebr105 típust, átlagosan mire kinullázzák, annyiból 5 sima könnyű tankot is sokszor ki lehet szedni.

      Biztos hogy nem volt fair növelt harcértéket adni a kerekesnek a játékban, amivel az életben sosem rendelkezett ebben az érában. Erre nem magyarázat hogy nem egyszerű játszani vele, mivel a másikkal sem könnyebb, sőt... Ugyanezzel az erővel én is mondhatom, hogy az összes másik tankkal is lila lenne mindenki, ha olyan könnyű lenne. Amúgy ha mindenki jól játszana a kerekessel akkor is ugyannyi lila lenne, csak feljebb tolódna az átlag. Tulajdonképpen valójában pontosan ez a helyzet.

      Továbbra is azt mondom, hogy másfajta ésszerűbb előnyt kellett volna adni a kerekesnek ahelyett, hogy rohanás közben lövi szét a célpontokat. De tény és való, te és én csak a falat tapicskoljuk, a játékot nem mi csináljuk, hanem részt veszünk benne. Én a leírtak ellenére is szeretem és élvezem, ergó összességében a wargaming mégiscsak jó munkát végez.

      Neked meg kívánom a legjobbakat!
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       bandras32 · 1 hónapja
       Mikor is kerültek be a kerekesek? 3-4 patch-el ezelőtt? Én kb. tavaly ősszel ugrottam neki az ágnak, mert ennyire nem érdekeltek a kerekesek. Amikor jött a hír, hogy bevezetik őket én sem örültem, elhiheted. Abban egyet értünk, hogy nem ebbe a játékba valók, de bentvannak, nem tudsz mást tenni, mint elfogadni. Összességében szerintem a kerekesek nem mérgezik olyan szinten a játékot, mint pl. az arty-k, vagy a bot-ok.
       Másfajta ésszerűbb előnyt? Pl.?
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Wotlovah · 1 hónapja
        egyetértek, a botokkal kéne leszámolni, de ez már nem egy fun játék, hanem egy könyörtelen üzleti vállalkozás, ahol csak a pénz érdekli a fejlesztőket és fosnak a játékélményre. Én az arty-t sem tartom Shikakának. Mozgékonyabb tankokkal kiröhögöm őket, cammogó trágyákkal meg olyan helyre megyek, ahol nem vagyok kitéve nekik. Azért a WG megérdemelne egy faszkorbácsot a kerekesek HE átütése miatt. Melyik idióta találta ki a normál tankok hasonló űrméretéhez képest 100% buffot? Szánalomtenger....powercreep? Mi az!!!!
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         bazsi41 · 1 hónapja
         Nem vagyok egy nagy játékos, de amikor IS-7, Maus és még sorolhatnám, hátul kempel egy bokorban, annak 1 hét "kényszer szabadságot" adnék. Az ilyenek teszik rommá a csatákat. No meg amikor a light nem spotol, mert fingja sincs mi a dolga. És ezek 10-es szinten játszanak.
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          charliefirpo_2018 · 1 hónapja
          Nincs is attól rosszabb mikor a TD előrébb van mint a heavy...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sezamme · 1 hónapja
    Sosem gondoltam volna, hogy bazsival fogok egyetérteni ellenedben (bárki ellenében, lol), de az alfa tekintetében igaza van. Ugye +2-2 MM van, egy 8-as Lynx (bár ez a legkönnyebben lőhető talán mind közül) simán rendelkezik akkora alfával, mint akár csak az egy szinttel alatta lévő heavyk közül pár. (Tiger, Amx 45, BP így elsőnek gugli nélkül)
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     bandras32 · 1 hónapja
     Oké, de a LYNX-en kívül van még pár olyan 8-as light ami magasabb alfával rendelkezik, mint amiket írtál heavy-k. Pl. WZ-132, HWK12. Vagy menjünk följebb, tier9-be. Az összes light-nak akkora, vagy nagyobb alfája van, mint az EBR90-nek. Tier10? Manticore, AMX 13 105, WZ-132-1, mind 390 alfával rendelkeznek. Tehát az alfa miatt támadni a kerekeseket hülyeség.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Sezamme · 1 hónapja
      Nem önmagában az alfa a baj és nem is azt írja a srác. A gyorsaság+alfa+pontos kapáslövés kombót hozza fel, azzal a többi light egyike sem rendelkezik ilyen kombinációban.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       GregorMann · 1 hónapja
       A toronyforgás sem elhanyagolható GER 10 light - Rhm.Pzw - 44 vs 66 fok (+50%).
       Az EBR 105, 33 fokos kerék kitéríthetőségét nem tudom értelmezni a német 54 fokos fordulásával szemben.
       A kerekesek ritkán kapnak első lövésből modul/legénység sebzést.
       Mi volt a WG célja a kerekes osztály látrehozásával?
       Olyan mintha légierő lenne, nem lehet védekezni ellene viszont drága az üzemeltetése.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       bazsi41 · 1 hónapja
       Így van! Összességében, ahogy írtad úgy gondolom.

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.